Wednesday, August 28, 2019

Jom Belajar Berenang Di Swimrush Academy

5:06 PM 11 Comments

Kelas Renang Di Swimrush | Teringin sangat nak pergi bermandi-manda kat pantai, sungai, air terjun dan kolam renang. Tapi skill berenang itu tak ada. Nak cari kelas renang ni bukan mudah sebab tak semua tempat ada menyediakan kelas renang. Tapi korang tahu tak ada satu tempat ini memang ada buat kelas renang untuk kanak-kanak dan juga dewasa tau.

Teringin nak join kelas renang tapi tak ada masa sebab busy bekerja. Jangan risau. Kini anda boleh belajar berenang di Swimrush selepas waktu bekerja atau hujung minggu! Jangan lupa bawa sekali anak-anak anda untuk menyertai kelas renang ini. 

Kalau korang nak tahu, di Swimrush bukan untuk kanak-kanak sahaja. Malah, available untuk lelaki dan wanita. Jadi, jika anda tiada skill berenang, anda juga boleh join bersama-sama dengan anak anda. 

5 Sebab Kenapa Perlu Join Kelas Renang bersama Swimrush

1. Coach yang berpengalaman lebih daripada 10 tahun
2. Coach yang mempunyai background lifeguard
3. Mengajar teknik berenang dengan cara mudah
4. Kami menyediakan kelas ganti
5. Kami menyediakan water safety course


Di Swimrush ini, kaum wanita tidak perlu rasa malu kerana akan adanya coach lady sendiri dalam kelas renang untuk wanita. Jadi, anda boleh belajar dengan bebas dan selesa. Setiap kelas akan berasingan jantina tidak bergabung secara terbuka.

Apa yang menariknya di Swimrush ini, terdapat pelbagai kepakaran yang mereka sediakan dalam kelas renang. Antaranya ialah :
  • Water Safety
  • Water Survival Skills
  • Breaststroke
  • Backstroke
  • Butterfly


Bagaimana Nak Join Kelas Renang Di Swimrush?

Buat masa ini, kelas renang ini boleh didapati di area Selangor dan Kuala Lumpur sahaja. So, bagi anda yang duduk area Selangor dan KL, anda bolehlah join kelas renang ini berdasarkan jadual berikut :
Swimrush Academy ada 4 cawangan iaitu :
1. Batu Caves : Kolam Renang Seri Siantan (Available for kids, ladies and men swimming class)
2. Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya (Private pool - kids swimming class)
3. Cheras : Komples Suka Desa Tasik (Available for kids and ladies swimming class)
4. Shah Alam : Seksyen 14 (Private pool - only ladies swimming class)

Nak Belajar Kelas Privacy?
Tak ada masalah! Ia juga ada menyediakan perkhidmatan dengan membuat kelas "Home to Home Basis" dimana coach sendiri akan datang kerumah anda tanpa mengenakan sebarang cas transport. Jadi tiada alasan malu untuk belajar berenang sekarang!

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut lagi mengenai Swimrush Academy ini, anda bolehlah melayari laman facebook mereka di https://www.facebook.com/swimrush/.

Sunday, August 25, 2019

Affan Natural Baby Balm & Telon Oil Memberi Keselesaan Pada Si Manja

5:50 PM 33 Comments

Anak Selesa, Ibu Bapa Gembira | Ibubapa mana yang tak gembira jika melihat anak-anak mereka berada di dalam kawasan zon selesa. Lagi-lagi buat yang baru menimang cahaya mata. Segala persediaan dari segi mental dan fizikal kena kuat selepas kehadiran si kecil. Persediaan menghadapi anak-anak yang bakal menangis dan meragam ini sangat mencabar terutamanya ketika gangguan tidur malam akibat selsema dan demam.

Disini, WA nak share dengan korang bahawa WA telah mencuba satu produk yang digunakan pada Aaira Sumayyah, satu tahun 5 bulan. Sebelum ini, Aaira tak berapa sihat kerana demam dan selsema. Sepanjang dia demam, WA risau sangat sebab pernafasannya seperti tersangkut dek kerana selsemanya yang teruk sampaikan hingusnya meleleh. 

AFFAN NATURAL BABY BALM & TELON OIL

Produk Keluaran Muslim
Buat pengetahuan anda semua, Affan Natural merupakan salah satu produk keluaran Muslim iaitu Imanni Skinz HQ. Sebelum ini, Imanni telah mengeluarkan produk kecantikan & kosmetik dan yang terkini produk minuman tambahan berperisa. 

Kedua-dua Affan Natural Baby Balm dan Telon Oil ini merupakan antara set minyak baby terbaik dengan bau yang menyenangkan untuk menghilangkan kembung perut serta ketidakkeselesaan pada si manja seperti demam, batuk, selsema dan lain-lain. Set Affan Natural ini selamat digunakan tanpa rasa was-was dan diyakini halal kerana Affan Natural Baby Balm dan Telon Oil berasaskan bahan-bahan semulajadi.

Affan Natural Baby Balm 
Affan Natural Baby Balm ini berfungsi untuk merawat kulit seperti ruam lampin, ruam susu dan juga ruam akibat panas. Bukan itu sahaja, ia juga membantu melindungi kulit kering dan sensitif. si manja. Ia diperkaya dengan minyak Almond dan minyak Zaitun untuk melindungi kulit bayi atau kanak-kanak bagi mengekalkan kelembapan kulit.

Berbau seperti campuran minyak yang lembut kerana ia mempunyai essential oil ekstrak minyak dari Bunga Kenanga, Lavendar dan Geranium Rose yang membantu sebagai aromaterapi dan memudahkan anak-anak tidur lena tanpa gangguan dan tidak meragam.

Balm ini tidak rasa panas ketika menggunakannya. Jadi, ianya memang selamat digunakan pada kulit si manja dengan bau haruman minyak essential. Walaupun balm ini cair kerana cuaca yang panas, ianya tetap stay tidak berubah kedudukan atau mengalir keluar tak seperti balm yang lain. 

Affan Natural Telon Oil
Dikenali sebagai Minyak Telon untuk membantu merawat kembung perut, perut berangin serta melancarkan pernafasan ketika selsema dan menghangatkan tubuh badan si manja dengan bau haruman yang telah dirumus khas dari Minyak Almond, Halia, Daun Pudina, Habbatus Sauda Organik, Bunga Geranium, Minyak Kayu Putih, Lavendar, Bunga Kenanga (Ylang Ylang Oil dan Vitamin E).

Dengan bauan minyak telon tersebut, ia juga dapat membantu menenangkan emosi bayi meragam dan kuat menangis terutamanya ketika tantrum atau susah tidur malam. Yang menariknya, minyak telon ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia sintetik, steroid, paraben, bahan pewarna dan pewangi tiruan. Akan tetapi, bau-bauan itu sebenarnya adalah dari bahan semulajadi tumbuhan (essential oil).

How The Packaging?
So far, bagi WA packaging Affan sangat baik dengan rekaan botol kaca bewarna hijau dan penutup yang bertemakan kayu sangat sesuai dengan produk ini yang berasaskan bahan semulajadi tumbuhan. Manakala, design pada kotak juga sangat menarik dengan kehadiran warna hijau serta gambar baby with the toys. Dan bentuk love pada tulisan Affan itu menandakan tanda kasih sayang ibubapa kepada anak.

Gambar untuk melihat tekstur setiap produk

Cara Penggunaan :
Penggunaan Baby Balm sangat mudah seperti balm lain, hanya calit sedikit dan sapukan pada badan si manja anda. Untuk Telon Oil sangat mudah digunakan kerana ia direka dalam bentuk pump jadi tidaklah mudah tertumpah. Just picit sahaja dan kemudian sapu pada badan si manja. 

Pandangan WA Sepanjang Menggunakan Set Affan Natural Baby Balm & Telon Oil

Alhamdulillah, dengan izin Allah juga demam dan selsema Aaira dah beransur pulih dan kembali ceria. Dan paling gembira apabila pernafasannya dah berjalan lancar tanpa sekat-sekat especially pada waktu malam ketika hendak tidur. 

Selalunya kalau balm WA akan pakaikan pada dada belakang atau depan dan juga bahagian-bahagia yang ada ruam. Bukan itu sahaja, balm ini juga boleh digunakan jika si manja terkena gatal-gatal akibat gigitan nyamuk atau serangga kerana ia dapat mengurangkan rasa kegatalan tersebut. Yess, WA sendiri dah cuba pada Aaira dan diri WA juga masa lepak di halaman rumah pada waktu petang ketika itu. Hehehe..

Manakala untuk Affan Natural Telon Oil kebiasaanya selepas mandikan Aira, WA akan sapukan minyak telon Affan ini pada perut Aaira untuk mengelakkan dari kembung perut. Minyak telon ini bagus dan mudah untuk dipakaikan. Dan Aaira pun lebih behave je mybe disebabkan bau haruman essential oil yang ada pada minyak telon ini.

Tak salah WA  memilih Affan Natural Baby Balm dan Telon Oil ini kerana ianya membantu merawat kembung perut Aaira. Anda bila lagi? WA dah cuba dan puas hati. Tak cuba tak tahu lagi kan? Dah cuba, pasti jatuh hati dengan set minyak telon Affan yang sangat sesuai dengan bayi dan kanak-kanak ini.

Malah, Baby Balm dan minyak telon Affan ini easy to carry anywhere. Letak je dalam beg baby atau beg tangan setel masalah. Tak perlu nak asing-asingkan dan banyakkan beg yang nak dibawa. Sekarang, Aaira pun rasa selesa dan tidurnya pun lena tanpa ada sebarang gangguan pernafasan dek kerana selsema dan hidung tersumbat. 

Testimoni Pengguna Affan Natural Baby Balm & Telon Oil
Tak percaya? Disini WA sertakan lagi beberapa testimoni pengguna yang sudah mencuba set minyak telon Affan dibawah ini :


Harga Affan Natural Baby Balm & Telon Oil

Affan Natural Baby Balm :

Harga Asal : RM45  
 Harga Promosi : RM39

Affan Natural Telon Oil :

Harga : RM35

So bagi para ibubapa yang ingin mencuba produk Affan ini, sangat digalakkan kerana ia dapat membantu anda menguruskan anak dengan mudah dan memberi keselesaan pada si manja. Apa tunggu lagi, jom dapatkan sekarang sementara promosi masih berjalan! Jom kita beramai-ramai sokong produk Muslim!

Hubungi :


Sunday, August 18, 2019

Tips Penjagaan Rambut Yang Mudah Bagi Wanita Berhijab

10:37 PM 35 Comments

Tips Penjagaan Rambut Yang Mudah Bagi Wanita Berhijab | Tahukah anda bahawa penjagaan rambut juga sangat penting terutama bagi wanita yang berhijab? Kebanyakkan wanita berhijab tidak menitikberatkan tentang penjagaan rambut kerana bagi mereka memakai tudung sudah memadai kerana tidak menampakkan rambut. Sebenarnya ianya salah sama sekali. Rambut merupakan mahkota wanita dan kita perlulah menjaganya dengan baik. 

WA sendiri mengakui pernah mengabaikan penjagaan rambut kerana fikir ia tidak penting pada waktu ketika dahulu. Malangnya, rambut WA mudah bercabang, kering dan paling tak suka bila ia mula berkelemumur. Selepas kejadian itu, WA nekad untuk jaga rambut dengan betul. Di sini, WA ingin berkongsi dengan anda semua beberapa tips dan cara dalam penjagaan rambut bagi wanita berhijab supaya rambut sentiasa sihat dan yang penting tidak berkelemumur. 

Tips Penjagaan Rambut Yang Mudah Bagi Wanita Berhijab 

Wawa nak kongsi dengan anda semua beberapa tips untuk menjaga rambut bagi yang berhijab  :

1. Keringkan Rambut 
Perkara ini ramai yang sembrono je tak peduli tentang rambut. Sebelum anda mengenakan hijab, keringkan terlebih dahulu rambut supaya rambut tiada masalah seperti rambut berbau dan berkelemumur. Cara terbaik, luruskan rambut dan lap secara perlahan-lahan tanpa kasar sehingga rambut kering. 

2. Sikat Rambut 
Tidak kira samada anda bertudung ataupun semasa tidak bertudung, sentiasalah menyikat rambut supaya rambut lebih terurus dan akar rambut  dan kulit kepala dapat pengudaraan yang secukupnya. Kalau rambut jenis lurus tu tak apalah juga. Kalau jenis rambut pintal-pintal tu takkan tak nak sikat rambut juga? Hehe~

3. Pilih Anak Tudung Yang Bersesuaian
Siapa kata anak tudung tidak penting? Cari anak tudung yang fabriknya jenis ringan dan selesa diikat supaya rambut tidak rasa sakit ketika diikat. Sentiasalah berganti anak tudung untuk kebersihan dan kesihatan rambut.

4. Gunakan Serum/Scalp/Conditioner/Hair Oil
Penjagaan rambut bukan sahaja syampu, tapi serum/scalp/conditioner juga sangat penting dalam rutin harin penjagaan rambut. WA dulu guna syampu sahaja. Tapi sejak dah tahu fungsi yang lain, barulah guna antaranya bersama syampu supaya rambut lebih sihat dan berbau harum.

5. Pilih Syampu Yang bersesuaian
Penggunaan syampu perlulah mengikut kesesuaian masalah rambut dan kulit kepala. Ada yang untuk rambut kawalan rosak, rambut gugur, anti kelemumur, dan lain-lain. Jangan terlalu kerap cuci rambut jika anda tidak melakukan aktiviti luar dan berpeluh. Macam WA dalam seminggu 5 kali cuci. Kalau banyak buat aktiviti luar, barulah WA cuci rambut.

Macam WA ada masalah kulit kepala gatal dan berkelumumur. Jadi WA menggunakan Syampu SAFI SHAYLA Anti Kelemumur untuk kegunaan harian. Kali ini WA mengenakan satu set terus SAFI SHAYLA Anti Kelemumur yang terdiri daripada Syampu, Minyak Rambut dan Mask Penyegar Kulit Kepala untuk kawalan kegatalan dan kelemumur.

Rangkaian Set SAFI SHAYLA Anti Kelemumur

WA memang pengguna SAFI SHAYLA cuma sebelum ini hanya menggunakan syampu sahaja kerana yang lain-lain belum keluar lagi. Tapi kali ini WA rasa sangat puas hati sebab dapat cuba terus satu set ini. Setiap jenis ada fungsi masing-masing, iaitu :

1) Minyak Rambut Anti Kelemumur
Ia mengandungi Minyak Organik Habbatus Sauda dimana ia memberi kelembutan pada rambut, nutrien, anti bakteria dan juga perlindungan matahari. Minyak Zaitun Tulen untuk melembapkan rambut kering, kusam dan kerinting. Manakala, Ejen Anti Kelemumur dan Methol untuk mengurangkan kelemumur, rambut berminyak dan kulit kepala gatal serta memberi kesegaran pada kulit kepala.

2) Syampu Anti Kelemumur
Dihasilkan menggunakan Micro Bamboo Charcoal + Habbatus Sauda & Micro ZPT Complex dimana ia berkesan menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dari cucian pertama dengan haruman 48 jam. Micro Bamboo Charcoal berfungsi sebagai bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut. Habbatus Sauda pula untuk menghalang pembiakan bakteria, menyihat, melindungi dan mencantikan rambut. Dan micro ZPT Complex bertindak sebagai ejen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur.

3) Mask Penyegar Kulit Kepala - Kawalan Rambut Gatal & Kelemumur
Selain conditioner, scalp mask juga sangat penting ye. Kerana ia mengandungi Micro Bamboo Charcoal untuk menghilangkan minyak dan bau kepam pada kulit kepala dan rambut, Minyak Organik Habbatus Sauda yang kaya dengan nutrien bagi melindungi dan menyuburkan kulit, dan Menthol untuk menyegar dan menyamankan kulit kepala serta rambut.

Cara Penggunaan Yang Betul SAFI SHAYLA Anti Kelemumur :
  • Gunakan dahulu Minyak Rambut. Goncang sebelum guna. Kemudiankan tuangkan beberapa titis di tangan dan urut kepala perlahan-perlahan sehingga minyak meresap pada kulit dan biarkan seketika dalam 3-5 minit.
  • Gunakan Syampu seperti biasa sewaktu anda mandi. Urut bagi sebati pada rambut dan kulit kepala. Kemudian bilas hingga bersih. 
  • Last step, gunakan Mask Penyegar (Scalp Mask) selepas syampu, dan urut perlahan-lahan dan biarkan dalam 1-2 minit dan kemudian bilas hingga bersih.

Sebelum WA terlupa, sekarang SAFI ada buat promosi tau! Dengan setiap pembelian SAFI SHAYLA RM35 dalam satu resit pembelian akan dapat satu sling pouch bag yang bertemakan We Bare Bears secara PERCUMA! Yeaahhh~ Jangan lupa dapatkan keempat-empat koleksi sling pouch bag ini di mana-mana hypermarket berdekatan dengan anda seperti Tesco, Giant, Econsave, Mydin, Aeon Big dan lain-lain sekarang! *while stocks last

Kebetulan tempoh hari syampu WA dah kehabisan stok, so WA pun pergi terjah dekat Aeon Big, dan WA dah berjaya grab kesemua koleksi beg comel ini! Memang comel sangat tau. Sampaikan anak buah perempuan WA pun berebut nak juga. Hehehe~
Jika anda peminat tegar SAFI SHAYLA, jom cepat-cepat berbelanja dan dapatkan koleksi beg-beg comel ini sekarang! Atau boleh layari laman web www.safi.com.my untuk shopping!