Thursday, May 31, 2018

Jangan Membawang jer, Jom 'Membawal' Dengan Bawal Instant Ribbon Ruffle!

9:36 AM 29 Comments

Bawal Ribbon Raya | Haa, gempak sangat tajuk tu kan uolls? Haha! Sekarang kan tengah trend makcik-makcik 'membawang', dari duduk 'membawang' ajer, lebih baik kalau uolls 'membawal' tudung apa yang patut dipakai di hari raya ini. Semenjak perkataan 'membawang' ni viral, semakin viral tudung bawal. EHh,, apa kena mengena? Kekekekekee...

Dah.. dahh.. Tak payah nak pening-pening. Ini kali WA nak bagitau kat korang.. Ingat lagi tak dulu WA pernah story pasal bawal instant ribbon? Ala, tahun lepas WA ada story tentang tudung bawal viral (Klik Sini Untuk Baca Entri Lepas). So kali ini WA nak share dengan korang mengenai tudung ombak rindu. Ehh,, bawal ribbon ruffle laa.. Hehehe~

Sebenarnya WA dah pernah review bawal ribbon ruffle ni tau (Baca Ini - Pelbagai Koleksi Bawal Ribbon Viral Murah). Tapi, setiap kali restock mesti akan habis! Sampailah tahun ini terpaksa keluarkan lagi yang ruffle ini. Kali ini warna untuk ruffle ada 2 jenis iaitu bold dan pastel.

Untuk design yang dahulu, WA mencuba kod no 5. Akan tetapi, untuk kali ini WA mencuba design kod no 1 (pastel) dan no 6 (bold). Mempunyai warna-warna yang sangat limited dan kali ini didatangkan khas bidang 50. Anda boleh dapatkan saiz bidang 60 untuk next batch pula nanti.

Ini adalah contoh pemakaian bawal tudung bawal ribbon ruffle 

Tudung gabungan warna grey dan juga hitam ini tampak lebih santai dan ringkas untuk ke majlis-majlis sederhana atau keluar jalan. Warnanya kelihatan ke arah bold iaitu warna yang tidak terlalu cerah dan tidaklah terlalu gelap melainkan warna hitam.

Trend pemakaian bawal instant kini lebih digemari kerana ianya mudah untuk dipakai hanya sarung kemudian siap! Jadinya, kini ia didatangkan dengan design ropol dan ribbon terkini. Pemakai akan tampak kelihatan ayu dan berseri dengan tudung bersaiz bidang 50.

Ciri-Ciri Bawal Ribbon Ruffle :

1. Material Heavy Chiffon (Tidak jarang)
2. Senang untuk dibentuk
3. Jenis sarung siap
4. Less Iron
5. Bergaya dengan ropol & ribbon

Cara-Cara Penggayaan Bawal Ribbon Ruffle

Pelbagai persoalan yang ditanya, bagaimana cara penggayaan memakai bawal riffon ruffle ini jika inginkan look yang berlainan. Adakah ianya boleh dipakai dengan rupa bersaiz bidang 45 atau sebaliknya? Sebenarnya, anda juga boleh menggayakan dengan pelbagai gaya jika anda memakai bidang bersaiz standard.
Ada 4 gaya yang ringkas yang boleh anda gayakan di hari raya ini iaitu :

  • Lepas sahaja dibahu
  • Pin kiri dan kanan bahu
  • Membuat ropol di ribbon
  • Pin ribbon di bahu

Untuk keluaran kali ini, bawal ribbon ruffle boleh dapati dengan saiz bidang 50. Mungkin untuk next batch ia akan dikeluarkan dengan saiz asal iaitu bidang 60.

Bukti senang dibentuk :)


Bagi anda yang ingin dapatkan tudung bawal instant ribbon ruffle ini untuk koleksi hari raya anda, anda bolehlah beli sekarang untuk dapatkan harga istimewa. Iaitu dengan pembelian 3 helai berharga RM55 termasuk postage! Haa, murah sangat dah ni kan?

Dan jangan lupa pula, ada banyak lagi koleksi tudung bawal ribbon yang lain seperti bawal instant ribbon dwitone, khimar zip dan lain-lain lagi. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai bawal ribbon viral ini boleh hubungi :

Facebook : Cahaya Jiwaku / Cahaya Jiwaku II

Instagram : www.instagram.com/sanubari_raniaa_exclusive/

No Telefon : www.wasap.my/60145257008 (Nur) @ www.wasap.my/60174597177 (Helmi)

Sunday, May 27, 2018

NanoWhite Dark Spot Corrective Serum | Kulit Menawan Tanpa Bintik Hitam Dalam Masa 2 Minggu!

10:11 PM 43 Comments

Hilangkan Dark Spot | Muka dah bersih dari jerawat, tapi bintik hitam dan parut jerawat di muka masih kelihatan. Kadang-kadang buntu bagaimana cara nak hilangkan bintik hitam tersebut. Yelah, bila pori terbuka susah nak hilangkan dengan betul. WA mempunyai masalah bintik hitam dan bekas jerawat. Kadang-kadang mudah hilang, kadang-kadang susah pula. Tapi, alhamdulillah WA dah jumpa set penjagaan muka untuk menghilangkan dart spot di muka ni ha. Bukan semua skincare boleh hilangkan dark spot tau. 

Sejak sekian lama, ramai wanita bergantung pada pelbagai produk penjagaan kulit muka untuk memerangi bintik hitam dan parut jerawat. Tetapi bolehkah masalah ini dapat ditangani dengan hanya masa 2 minggu? Jadinya, WA telah mencuba NanoWhite Dark Spot Corrective Serum ini bagi memberi feedback adakah ia membuat kulit bertambah baik dengan cepat.

NanoWhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLite baharu diperkaya dengan 3 bahan pencerah yang dapat membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan ekstrak semulajadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit yang cerah dan berseri serta kekal lama.

Ini bukanlah kata-kata kosong kerana ianya telah terbukti berhasil dalam ujian penggunaan di rumah yang telah dijalankan. Percubaan tersebut akan memantau keadaan kulit 50 orang wanita Malaysia yang telah menggunakan serum ini selama 28 hari, dan ia melaporkan hasil yang menakjubkan iaitu hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama 2 minggu!

Mengikut hasil kajian penggunaan di rumah, pemulihan paling ketara dapat dilihat di bahagian pipi, dagu dan juga dahi. Oleh itu, masalah ketidaksempurnaan kulit hanya akan tinggal sejarah dan para wanita kini dapat tampil gembira dengan tona kulit yang sempurna dan lebih cerah.

Majoriti bagi mereka yang telah mencuba mendapati kulit mereka lebih berseri dalam hari pertama menggunakan NanoWhite Dark Spot Corrective Serum. Kebanyakkan mereka berpuas hati semakin meningkat perubahan di muka selari dengan bilangan hari penggunaan.

84% daripada wanita memberitahu bintik hitam dan parut jerawat semakin berkurangan dalam hari pertama penggunaan serum. Selepas 14 hari, mereka telah mendapat hasil yang sama meningkat kepada lebih 90%. Dari segi tona kulit sekata, 50% daripada mereka mengatakan bahawa nampak penambaikan yang ketara dalam tempoh 24 jam pertama selepas penggunaan, dan 60% memberitahu perkara sama selepas 2 minggu.

Muat Turun Aplikasi Mudah Alih NanoWhite AR+


Dengan itu, NanoWhite ingin membantu mereka membayangkan kulit yang lebih cerah dengan menerusi aplikasi realiti berperantaraan (AR) mudah alih yang baharu. Untuk melihat wajah bebas cela anda, cari dan muat turun aplikasi mudah alih NanoWhite AR+ dari Apple Store atau Google PlayStore. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut dan ketahui lebih lanjut mengenai produk-produk NanoWhite dan panduan langkah-langkah penjagaan kulit muka sambil membayangkan penambahbaikan kulit melalui fungsi realiti perantaraan.

Bukan itu sahaja, pengguna aplikasi berpeluang memenangi hamper produk NanoWhite bernikay RM2500! Anda hanya perlu mengisi borang kaji selidik dalam aplikasi mudah alih NanoWhite AR+ dan pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui telefon.

Daily Skincare Dengan Produk NanoWhite

Bagi tak nak melepaskan peluang, WA telah mencuba produk dari NanoWhite baharu ini bagi menghilangkan bintik hitam degil dan parut jerawat di muka. Tapi, orang kata kalau nak hasil meletop, kena cuba satu set terus. Apa lagi? Terus cubalah satu set skincare dari NanoWhite! Ada pembersih wajah, toner, serum dan whitening gel cream. Nak tahu apa fungsi setiap jenis tersebut?

NanoWhite Awakening Snow Wash (100g)
  • Pembersih wajah sejuk seperti salji yang bertindak melembapkan ketika membersih, tidak menghilangkan lapisan pelindung semulajadi kulit
  • Diperkaya dengan Omega White-C dan Nano teknologi
  • Sesuai untuk kulit normal

NanoWhite Refining Treatment Toner (200ml)
  • Mengetat dan mengecilkan liang-liang pori
  • Bertindak sebagai astringen, meminimumkan liang pori dan mengeluarkan minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit
  • Dirumus khas dengan Nano teknologi, Omega White-C, Witch Hazel Extract, Orange Extract, Lemon Extract dan Bilberry Extract
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
NanoWhite Dark Spot Corrective Serum
  • Dirumuskan dengan Nano teknologi, Omega White-C dan Ekstrak Semulajadi
  • Serum pemutihan yang bertindak jauh menyerap ke dalam kulit untuk mengurangkan bintik-bintik hitam, parut jerawat dan tona kulit yang sekata dan cerah

NanoWhite Double Action Whitening Gel Cream (40ml)
  • Memberi tindakbalas pemutihan berganda untuk kulit lebih licin dan lembap
  • Meminimumkan bintik hitam dan mencerahkan tona kulit
  • Mengandungi NanoWhite Super Antioxidant (Vitamin E & C)
  • Memberi kesan pencerahan maksimum dan mencegah pengoksidaan untuk kulit tahan lama
  • Ultra ringan, tidak berminyak dan mudah menyerap
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Bagaimana Cara Menggunakan Set Skincare NanoWhite Ini?

Sungguh mudah untuk menggunakan set skincare ini. Dengan hanya 4 langkah mudah, anda boleh lenyapkan bintik hitam dan parut jerawat di muka! 

1. Cuci muka dengan pembersih wajah NanoWhite Awakening Snow Wash secara rata dan kemudian bilas hingga bersih.

2. Titiskan NanoWhite Refining Treatment Toner di tangan atau guna kapas dan sapu di seluruh muka dan tunggu ia kering.

3. Kemudian, sapukan NanoWhite Dark Spot Corrective Serum di seluruh muka sebelum guna krim siang atau malam dan pelembap.

4. Last sekali, apply NanoWhite Double Action Whitening Gel Cream dengan rata.

Feedback WA Penggunaan Selepas 2 Minggu 

Haa, nampak tak perbezaannya? Sebelum kulit WA agak kusam sedikit dan tidak sekata. Kadang-kadang atas faktor cuaca juga. Dan lately WA kerap timbul jerawat di muka dan bintik hitam jelas kelihatan. Tapi selepas  2 minggu menggunakannya, ianya membantu memudarkan parut jerawat dan bintik hitam. Malah kulit wajah nampak sekata walaupun tanpa makeup!

Anda tak sabar nak mencubanya? Jom kita serikan kulit wajah hari ini! Masih sempat ni kalau nak kelihatan cantik berseri di hari raya. Hehehe.. Mari kita miliki kulit tona yang sekata dan mengurangkan bintik hitam dan parut jerawat! NanoWhite Dark Spot Corrective Serum 30ml kini boleh didapati pada harga RM69.90 di semua farmasi dan pasaraya utama di seluruh Malaysia. 

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari laman berikut :

Website 

Facebook 


Friday, May 25, 2018

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show

6:44 AM 11 Comments

LazAdaStyle | Lazada Malaysia dikenali sebagai paltform eCommerce  No 1 di Asia Tenggara  yang terkemuka di Malaysia kini telah melancarkan satu rancangan baharu pertama di TV iaitu LazAdaStyle Fashion Reality Show yang berkaitan mengenai dunia fesyen.

LazAdaStyle Fashion Reality Show di TV3

LazAdaStyle Fashion Reality Show kini boleh ditonton di TV3 yang bersiaran pada setiap hari Ahad jam 3 petang bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri tahun ini untuk Fashionistas dan Pereka Fesyen dengan menampilkan selebriti-selebriti tempatan termasuklah Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan ramai lagi.

Dengan kerjasama rangkaian televisyen Media Prima, rancangan ini diacarakan oleh seorang pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Tujuan rancangan ini dibuat adalah bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli-belah rakyat Malaysia untuk pelbagai produk fesyen dan juga kecantikan.

Menurut Christophe LejeuneKetua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia berkata :
Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalam rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. Rancangan TV LazAdaStyle Fashion ini adalah cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam acara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana ia merupakan elemen penting untuk keluarga Melayu semasa perayaan ini.
Terdiri dari empat episod, LazAdaStyle telah menggabungkan lapan pereka fesyen tempat yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka di rancangan ini mengikut masa, tema dan bahan yang ditetapkan pada setiap minggu.

Dari situ, reka bentuk mereka akan dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen iaitu Rizman Rozaini dan Wirda Adnan. Bukan itu sahaja, para peserta juga akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal, Bustaman Mokhtar sepanjang pertandingan berlangsung.

Bukan itu sahaja, para tetamu boleh melihat selebriti tempatan dengan lebih dekat seperti Elfira Loy, Siti Sarah Raisuddin, Sherry Alhadad, Yasmin Hani dan Sha'rin Razali beserta pereka fesyen kegemaran mereka dan menyaksikan penyingkiran para peserta sehingga pemenang dipilih di akhir rancangan ini.

Bagi pemenang utama LazAdaStyle bakal membawa pulang berupa wang tunai dan hadiah lumayan berjumlah sebanyak RM100,000.00! Woww!!!

Bagi anda yang tidak ingin terlepas menonton rancangan ini, jangan lepaskan peluang anda untuk mengikuti semua episod LazAdaStyle yang bersiaran pada setiap hari Ahad,  jam 3 petang di TV3 bermula dari 6 hingga 27 Mei ini.

Menerusi rancangan ini juga, anda dapat melihat Lazada Malaysia membuat tawaran istimewa sempena Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my.

Lapan peserta telah di senarai pendek melalui ujibakat tertutup selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh negara.

Selain itu, anda juga boleh membeli barangan kegemaran anda dari rancangan TV ini di applikasi Lazada  [Klik Disini]

Jika anda tidak ingin melepaskan peluang, anda juga boleh memuat turun applikasi LazadaApp jika anda tertarik dengan barangan tersebut di saat anda menonton rancangan LazAdaStyle Fashion ini.


Cabaran Mingguan Berbeza Setiap Episod

Untuk setiap minggu mempunyai episod yang berbeza. 2 episod sudahpun berlalu dan pada Ahad ini 20 Mei 2018 merupakan episod yang ke-3.

Episod 1 : Hijabista Collection 

Episod 2 : Mother & Me Collection


Episod 3 : Bold & Curvy Collection (Plussize)

Episod 4 : Raya Couple Collection
Siapakah agaknya orang yang berjaya ke peringkat akhir nanti? Jangan lupa tonton episod 3 dan 4 untuk mengetahui siapakah yang bertuah akan memenangi wang tunai beserta hadiah lumayan berjumlah RM100,000.00 itu?

Jumlah peserta adalah 8 orang :
  1. Episod 1 : 2 teams, 2 eliminated from losing team
  2. Episod 2 : 2 teams, 2 eliminated from losing team
  3. Episod 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episod!
  4. Episod 4 : 3 finalists

Shake-Shake Contest

Jangan hanya menonton sahaja! Sekiranya anda menonton rancangan LazAdaStyle ini, jangan lupa untuk menyertai Shake-Shake Contest untuk menang voucher dari Lazada Malaysia. Pastikan anda telah memuat turun applikasi LazadaApp dan standby depan TV dengan telefon bimbit anda dan sertai contest ini!

Jika anda adalah seller dan ingin produk anda dipaparkan di LazAdaStyle, anda boleh mendaftar masuk sebagai seller di laman sesawang lazada.com.my. Buat pelanggan Lazada Malaysia, anda juga berpeluang untuk berkongsi bersama Lazada gambar OOTD anda dengan hashtag #mylazastyle dan bakal berpeluang untuk muncul di LazAdaStyle.

Anda ingin membeli barangan seperti kelihatan di dalam LazAdaStyle? Jangan risau kerana anda boleh membeli-belah di laman ini [Klik Disini]

Jangan lupa follow akaun Instagram Lazada Fashion - www.instagram.com/lazadafashion_my/ untuk mendapatkan update terkini mengenai dunia fashion bersama LazAdaStyle.


Sunday, May 20, 2018

Resepi Ikan Pari Masak Pecel

10:28 PM 30 Comments

Resepi Ikan Pari Masak Pecel | Assalamualaikum semua. Alhamdulillah sudah masuk Ramadhan yang ke-5 kita berpuasa pada tahun ini. Bulan-bulan puasa ini, banyak dugaannya kan? Lagi-lagi kalau nampak resepi makanan. Tapi, tahukah anda, dari situ anda ada idea untuk masak apa. Kurangkanlah upload gambar semata-mata dengan caption 'alangkah sedapnya jika dapat air limau asam boi fresh' dengan gambar menggiurkan. Hahaha! Kalau share resepi dapat pahala gak kan? Hihi...

Kali ini, WA nak share resepi dari mak mertua. Korang pernah makan pecel? Serius sebelum kahwin WA tak tahu apa itu pecel dan cara masak macam mana. Haha! Maklumlah orang bandar. Tapi oklah kan orang bandar belajar masak lauk kampung. Dari orang kampung jadi orang bandar tak tahu apa-apa. Gurau jelahh~ Sedappp uuii.. Bahan utama mesti ada kencur atau daun kencur. Malas nak bebel panjang, jom layan resepi dari kampung. 


Bahan-Bahan :
1. Satu ekor ikan pari
2. Bawang putih 5 ulas (tumbuk)
3. Bawang Besar 1 Ulas (tumbuk)
4. Halia 1/2 inci (tumbuk)
5. 4-8 batang cili api (tumbuk)
6. Isi kencur (tumbuk)
7. Daun kencur 5 helai (hiris)
8. Santan kotak kecil

Cara Memasak :
1. Belah ikan pari ikut berapa yang kita mahu. Bakar separuh masak supaya isi ikan tidak pecah.

2. Tumbukkan bahan yang perlu ditumbuk dengan halus/kasar sedikit, kemudian rebuskan bahan yang ditumbuk dengan air. Tidak menumisnya. Terus rebus sekali dengan air (ikut banyak mana nak air) WA letak separuh dahulu. Kemudian, baru tambah kalau mahu kuah lebih.

3. Setelah mendidih, masukkan ikan pari dan masak semula bagi ia betul-betul masak.

4. Kemudian, letakkan santan (ikut suka rasa lemak atau tak) dan secubit garam dan ajinamoto ikut rasa anda. Dalam gambar kuah tidak berwarna sangat sebab cili tidak banyak & pedas. Kalau pedas ia akan berwarna hijau kemerahan sedikit.

4. Last, letakkan daun kencur bagi menaikkan lagi bau aroma pecel.

5. Siap! 

Mudah kan? WA confuse samada perlu tumis atau tidak. Tapi dua-dua cara boleh digunakan samada menumis atau rebus sahaja. Kalau anda teringin nak buat pecel tapi tak tahu, bolehlah try buat. Sedap sampai jilat jari. Sebelum ni tahu buat ikan pari masak asam pedas je, rupanya masak pecel pun boleh. Hehehhe....

Thursday, May 17, 2018

Imaan Wipes | Tisu Lembap Viral Menanggalkan Makeup Dengan Pantas!

1:07 AM 20 Comments

Pembersih Solekan No 1 Di Malaysia | Kebanyakkan wanita akan merasa rumit jika mempunyai masalah untuk menanggalkan makeup dengan cepat. Bayangkan dengan makeup tebal, susah pula nak tanggalkan. Nak tak nak kena guna makeup remover yang lain siap tenyeh lagi muka tu sampai hilang segala sisa makeup. Tahukah anda, bahawa kini hanya dengan sehelai tisu lembap anda mampu membuang keseluruhan makeup dengan pantas tanpa perlu mencuci semula muka dengan pembersih wajah?

Memandangkan WA merupakan seorang yang suka bermakeup walaupun makeup natural, tapi kadang-kadang merumitkan keadaan WA untuk hilangkan kotoran dengan pantas. Selalunya WA menggunakan tisu basah biasa sahaja tapi memerlukan hampir 2 helai tisu untuk buang segala sisa makeup. Kadang-kadang menggunakan makeup remover untuk tanggalkan maskara dan mencuci muka. Tapi sejak WA diperkenalkan dengan Imaan Wipes yang viral dengan kehebatan tisu lembap  ni, WA terus cuba dan ternyata ianya sangat mudah. Hanya menggunakan sehelai tisu sahaja, ia mampu menanggalkan semua makeup dan membersihkan muka dengan pantas. WowW!!

Haa, inilah koleksi tisu lembap dari Imaan Suci World. Banyak kan? Masa mula-mula WA kenal hanya tahu untuk yang makeup remover je, tapi sekarang dah beranak-pinak dah oi! Setiap warna lain fungsi-fungsinya kecuali biru dan pink mempunyai fungsi yang sama untuk makeup remover, cuma ada tambahan bahan di dalamnya untuk penggunaan muka berlainan. 

Seperti yang kita maklum, tisu lembap yang berada di pasaran seperti di pasaraya kini tidak semua mempunyai bahan yang khusus dan juga ada yang mempunyai alkohol dan boleh membuatkan kulit muka cepat kering. WA sendiri pernah alami kulit kering selepas menggunakan tisu lembap lain. Tapi kini WA dah tak perlu risau sebab dah ada tisu lembap dari Imaan yang mempunyai bahan yang selamat. Nak tahu apa fungsi setiap warna tersebut? Jangan skip-skip tau, baca sampai habis okeh!

Imaan Suci Wipes Collection

Imaan Suci World telah mengeluarkan  4 jenis imaan suci wipes dan mempunyai fungsi dan kelebihan tersendiri iaitu :
  • Tisu Pembersih Wajah (Biru)
  • Tisu Pembersih Wajah + Argan (Pink)
  • Tisu Pembersih Seisi Keluarga (Kuning)
  • Tisu Pembersih Zon Intim Wanita (Purple)
Ia berfungsi untuk membersihkan wajah. Tidak kira samada anda bermakeup atau tidak. Kadang-kadang kulit kita rasa berminyak ke apa, just apply je tisu ni kat muka untuk buang sisa kotoran kat muka. Kelebihan yang ada di dalam tisu lembap (biru) adalah :
  • Mempunyai formula Aloe Vera & Vitamin E
  • Membersih dan menyegarkan wajah
  • Sesuai untuk yang kulit berminyak dan berjerawat
Manakala, untuk tisu lembap (pink) ini, ia mempunyai fungsi yang sama seperti (biru) untuk membersihkan wajah dan menanggalkan makeup iaitu sebagai pembersih solekan (deep cleansing). Kelebihan yang ada ialah :
  • Menggunakan bahan Aloe Vera dan Vitamin E
  • Tambahan formula Minyak Argan
  • Membantu membersih dan melembapkan
  • Sesuai untuk kulit kering dan sensitif
Apa Kata WA Selepas Menggunakan Imaan Wipes?

Serius memang terbaik! Yelah, sebelum ini WA guna tisu lembap biasa pun tak cukup 2 helai, mesti guna makeup remover oil atau water untuk tanggalkan sisa makeup yang degil dan cuci muka dengan pembersih wajah barulah bersih. Tapi kali ni, tak perlu susah-susah sebab hanya sehelai tisu je mampu buang segala kotoran di muka. 

Malah, yang paling best, imaan wipes ini tisu lembap yang mesra solat tau. Tapi perlu berjam-jam untuk bersihkan muka just tenyeh-tenyeh dah hilang. Kalau muka rasa berminyak, atau melekit sebab cuaca tak menentu pon boleh je apply tisu lembap ni. Semudah ABC. Dijamin selamat kerana mempunyai bahan terbaik.

Lihat Video Menanggalkan Makeup 


Bukan anda sahaja boleh guna imaan wipes ini, malah seisi keluarga anda juga boleh menggunakannya dengan hati riang. Imaan Family Wipes ini merupakan tisu lembap yang dihasilkan dengan gabungan antara formulasi Madu, Aloe Vera dan Vitamin E untuk memberi perlindungan seisi keluarga. Fungsi Imaan Family Wipes adalah :
  • Menjaga kebersihan seisi keluarga
  • Kegunaan semasa anak-anak makan, menyusu, tukar lampin, muntah, bermain dan lain-lain
  • Kegunaan aktiviti keluarga di luar rumah (travel)
  • Membersihkan peluh dan daki dan menyegarkan 
  • Menghilangkan bau badan
  • Membersihkan peralatan mainan kanak-kanak, perabot dan lain-lain
  • Kegunaan untuk orang sakit atau orang kurang upaya
  • Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan
Nampak tak fungsi untuk seisi keluarga ni? Banyak manfaatnya tau. Tak rugi kalau anda mempunyainya sekarang. Kadang-kadang kita rasa tak sedap nak pegang anak dalam berpeluh, boleh lap dengan tisu ini.

Imaan Feminine Wipes berfungsi untuk membersih, menyegar dan melindungi kawasan intim wanita. Dan ia mempunyai 2 bahan penting di dalamnya iaitu Daun Sireh dan Mawar. Daun sireh merupakan sumber asli yang mengandungi anti septik mematikan kuman dan antioksidan yang boleh berpunca dari bakteria dan kulat. Manakala, pati mawar bertindak untuk mengimbang kadar PH dan membuat rasa nyaman dan sejuk pada kulit.

Kelebihan-kelebihan Imaan Feminine Wipes :
  • Solat tanpa was-was
  • Tiada bau keputihan
  • Aman ketika haid
  • Segar dan yakin
  • PH seimbang
  • Tiada masalah gatal
  • Memudahkan pergi travel
Bagus juga adanya feminine wipes ni sebab yelah, kadang-kadang ada sesetengah bilik air di shopping mall tidak ada pili air, jadi senang kalau ada feminine wipes ni untuk memudahkan urusan kita untuk beristinjak tanpa perlu menunggu turn menggunakan bilik air yang ada pili air dengan beratur panjang. Sebab feminine wipes ni dah basah tau, jadi tak perlukan air jika keadaan dah terlalu darurat bila tak jumpa bilik air.

Ada Promosi La Weiiii Imaan !!!!

Haaa, biar betul? Iyeee,, ada promosi sehingga akhir bulan Mei ini. Bukan senang anda nak grab peluang emas ini kan? Jom kita lihat promosi yang ditawarkan!

Promosi sempena hari ibu ini sehingga akhir bulan Mei untuk Tisu Pembersih Seisi Keluarga. 

Ramadan Special Offer!
Belian Sekotak Imaan Wipes Biru (18pcs) RM85 
Free 3pcs Imaan Wipes Pink

Ramadhan Special Offer!
6pcs Iman Wipes Biru RM30
Free 1pcs Imaan Wipes Pink

Untuk Imaan Feminine Wipes (purple) sekotak RM90 tapi tiada promo ye. Dan ada sales produk dari Imaan yang lain juga.

Ramadhan Special Offer!
Detox Zero Belly RM55 + free Lotion Zero Belly

==========================================================================

Amacam? Rasa tergugat tak iman tu nak beli koleksi Imaan Wipes? Cepat-cepatlah grab sebelum habis promosi ni tau. Memang berbaloi kalau anda memiliki tisu lembap viral dari Imaan Suci World ini sebab diyakini selamat dan terbaik. WA pun tak sabar nak repeat lagi untuk stok masa raya nanti.

Sebarang pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi stokis sah oleh Cik Hazirah di :



No Telefon : www.wasap.my/60198723577

Daftar jadi agen RM10 (sampai Jun 2018) Harga asal RM30 - angel.imaanworld.com/daftar/000048

Tuesday, May 15, 2018

Cara Buat Vietnam Roll & Sos Dengan Mudah

10:50 PM 30 Comments

Resepi Vietnam Roll | Sejak kebelakangan ini, macam-macam makanan luar negara masuk ke dalam Malaysia cumanya tak tahu halal atau tidak. Tapi sekarang mudah nak dapatkan sebab boleh homemade sendiri. Kali ini, WA nak bawakan resepi mudah dari Vietnam iaitu Vietnam Roll.

Dulu, masa mula-mula viral Vietnam Roll dekat Malaysia, berpusu-pusu orang mencari cara buat ni. Dan susah nak jumpa rice paper untuk balut ni. Yelah, sebab dari Vietnam je ada jual. Tapi korang jangan risau tau sebab rice paper ni ada yang halal dari Vietnam. Jangan beli yang tak ada logo halal dari Vietnam pula ye. Jom layan cara buat Vietnam Roll beserta sos versi WA sendiri.

Homemade Vietnam Roll

Bahan-Bahan Diperlukan :

1. Rice paper
2. Meehoon @ Soohoon
3. Salad
4. Isi ketam
5. Udang 
6. Carrot

**anda boleh menambah bahan lain seperti daun mint atau timun dan lain-lain.

Bahan Untuk Sos Pencicah :

1. Sos Cili Thai
2. Bawang Putih (potong dadu) *4 ulas
3. Cili api (potong bulat) *6 tangkai
4. Tepung jagung (pekatkan kuah) *1 sudu besar

**nak sedap lagi boleh tambah peanut butter/kacang yang telah ditumbuk

Step By Step :


1. Celup dahulu carrot, isi ketam dan udang di dalam air yang mendidih kecuali salad dan soohoon. Soohoon anda boleh rendamkan dengan air panas suam sahaja sebab ia mudah masak. Untuk udang pula, anda boleh goreng/celup kemudian baru buang kulit. Kalau tidak akan jadi macam udang WA jadi kecut sebab dah buang kulit dulu. Hehe..

2. Ambil rice paper dan celup ke dalam air yang suam/air biasa suhunya. Jangan gunakan air panas dikhuatiri rice paper anda cepat lencun dan mudah terkoyak semasa hendak menggulung. Dan jangan pula terlalu keras rice papernya. WA celup ke dalam air suam biasa sahaja.

3. Susun susunan ikut kreativiti anda. WA suka buat begini sebab mudah untuk digulung nanti. Pastikan anda lapik rice paper yang telah dicelup di atas pinggan/lapik yang licin bukan atas kayu papan. Takut ia mudah melekat. Susun dahulu salad, soohoon, carrot, kemudian letak udang/isi ketam seperti dalam gambar. Kemudian lipat kiri kanan dan gulung dengan kemas.

4. Pastikan anda tidak buat terlalu tebal untuk halang rice paper mudah koyak.

5. Kemudian, siap. Boleh cicah sos!

Cara Membuat Sos Vietnam Roll :

1. Bawang putih, cili api di tumis sekejap bagi ia betul-betul masak. Minyak masak sedikit sahaja buat syarat. 

2. Kemudian, tuangkan sos cili Thai dalam setengah botol. 

3. Tuangkan air sedikit (ikut banyak mana nak sosnya).

4. Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dan tabur sedikit garam buat rasa dan kacau sehingga rata dan mendidih.


Sangat mudah kan? Boleh dibuat sebagai menu diet juga tau. Mudah dan mengenyangkan! Jom cuba resepi mudah buat Vietnam Roll ini.


Friday, May 11, 2018

Tips To Become A Good Landlord

9:13 AM 14 Comments

With so many HDB flats for sale nowadays, such as HDB in Pasir Ris, many people are jumping onto the property investment bandwagon hoping to make passive income for themselves. Are you also planning to buy a property for investment purpose? Or do you have property that you plan to rent it out but do not know how to become a landlord? Being a landlord is one thing, but being a good landlord is another. Being a landlord comes with a lot of requests and demands but it might not be as hard as you imagine it to be. To archieve this, you will need to manage your relationship you're your tenants. These are a few tips that might help you to become a good landlord when you lease your unit.

1. Treat your tenants as your friends
Some landlords in Singapore tend to favor certain races and adopt an unfair racial stance. This is extremely unfair, unethical and racist. A good landlord should accept tenants regardless of race and religion. Always be friendly to your tenants. Just a simple gesture such as remembering their birthdays and sending them birthday cards will make your tenants feel special. In return, they will treat you as their own friend. Simple gesture like a birthday card or a text message is enough to make them feel warm and special.

2. Share the moments
Even though you are the landlord, it does not harm to share their sorrows. Send condolences messages or flowers to your tenants if you hear someone passing away. Offer comfort and make them feel better. You can also share their joy when they tell you something happy. Be happy for them and congratulate them. Send them Christmas cards and they will absolutely love it. Words are powerful and you will never know how a single word can affect one's mood.

3. Be a part of them
If you are renting a room to a student, help him or her to feel connected. Introduce other tenants of the unit to him or her. Let her feel that he or she belongs or fits in the community. You can introduce him or her to the neighbors as well. After all, your tenant might be coming from a place far away and needs some time settling down. Help your tenants feel like they belong.

4. Keep up with maintenance
You as a landlord hold the responsibility of repairing and maintenance work. Do make sure you follow up with your maintenance or repairing jobs. If at any time you get a repair or maintenance request, try your best to follow up with your tenants or the service provider to fix things. Be prompt with repairs and do not forget their needs.

5. Listen to their suggestions and improve your home
Let your tenants have their fair share of voicing out their opinions. Listen to what they have in their minds and let them know that you appreciate their inputs and opinions. Only then you will gain their respects and they will love you as a landlord. Listen to what needs to be improved and fix in the home to ensure a happy relationship between the landlord and the tenants.

6. Enforce some rules
In order to have your tenants respect you, you will have to be firm and enforce some rules. Maintain boundaries, stick to the rules and policy and it will make your life much easier. Let your tenants know that this is still a business. Tenants should always pay their rentals before due date. A rule is a rule and if they break the rules, they will then need to face the consequences. Just like the tenants expecting the landlord to fulfill your duties, they should reciprocate by abiding the rules as well. You being a nice landlord should not give your tenants a chance to take advantage of you. Make sure your tenants abide the rules to save your from problems in future. Draw a fine line between being respectful and being nice.

7. Keep it private
Keep all documents private and confidential. Protect your tenants' privacy. Do not share your tenants personal information with another tenant. Not even your own friends. It is the landlords responsibility to keep all tenants information protected. Keep their personal information in a locked cabinet, or in the cloud online where you are the only one who can access to it.

8. Do not discriminate
Be a fair to each and every tenant. It is basic human rights to be treated equally and fairly regardless of race, religion, skin color, origin and gender. Treat each tenant with respect and dignity that they deserve and it will get back to you as well.

9. Provide security
Prioritize security. This will give a sense of safety to your tenants. Add alarm system in your house to keep your house and the tenants safe. When you make an effort to keep your tenants safe, they in return will be thankful and appreciate your effort. Do remember to return the deposit when the tenancy period is over

In conclusion, being a great landlord will result in having great tenants. It is essential to be an amazing landlord if you want to become a successful landlord. Not only being a good landlord will make your tenants extend their contracts and stay for a long time, they will also do their best to pay their rents on time and cause minimal problems to you. Do make sure you have a solid understanding of being a successful landlord before leasing out your unit. Of course, being a good landlord is a two-way traffic between the landlord and the tenants. Do you best and take responsibilities for your jobs, and the rest is all luck.


BioXcellent | Cupplus White & Colla White Diamond

3:57 AM 23 Comments

Produk BioXcellent | Seringkali kita mempunyai masalah seperti kulit kusam, kulit tidak anjal dan mempunyai masalah payudara tidak tegang pada wajah dan badan. Kadang-kadang terfikir juga apakah produk yang bersesuaian dengan tubuh badan kita. Bila lihat wajah tak bermaya dan kusam ni, rasa macam moody je. Jadi, WA segera mencari produk apa yang sesuai untuk mengembalikan seri wajah dan badan sekali.

WA terjumpa satu produk ini iaitu BioXcellent di laman Facebook, kemudian WA baca segala maklumat yang ada dan apa yang sesuai dengan yang WA cari kerana WA mencari supplemen untuk kecantikan tubuh badan dan wajah, dan dapati ia kini terdapat di Watsons. Maka, bergegaslah WA pergi ke Watsons untuk memilih produk yang WA kehendaki. Kali ini, WA fokus kepada 2 jenis produk dari BioXcellent iaitu Colla White Diamond dan Cupplus White. Kenapa WA perlukan ia? Baca siapa habis entri ini kalau nak tahu sebab apa dan apa fungsi kedua-dua produk ini.

Produk BioXcellent Diyakini Selamat atau Tidak?

Memandangkan ia merupakan makanan tambahan, mungkin ramai yang was-was untuk mengambilnya. Tapi jangan risau sebab produk ini telah mendapat pengiktirafan oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellence, 100% menggunakan bahan semulajadi dan mempunyai GMP certified.

kelulusan & pengiktirafan yang telah disahkan

BIOXCELLENT COLLA WHITE DIAMOND

BioXcellent Tripeptide Colla W. Diamond merupakan minuman campuran botani dan ia dapat memberi kesan cepat seawal 7 hari penggunaan. Dengan penggunaan ini, kulit akan merasa lebih cerah, anjal, gebu, lembap, kulit muka tidak kering, jerawat mulai kecut dan apabila bangun dari tidur, badan akan rasa lebih segar dan bertenaga.

Antara kelebihan yang ada pada Colla White Diamond ialah :
1. Membaik pulih struktur kulit
2. Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
3. Menghilangkan garisan halus dan kedutan
4. Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen dalam tubuh
5. Mengatasi kulit bermasalah seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan bintik hitam
6. Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
7. Mencantikan kuku lebih kuat dan atasi keguguran rambut
8. Sesuai untuk lelaki dan perempuan berumur 16 tahun ke atas
9. Mengatasi lenguh badan
10. Ramuan premium membekalkan zat penting pada kulit

Bukan itu sahaja, ianya sangat sesuai bagi anda yang mengalami masalah kulit kusam dan tona tidak sekata seperti WA kerana ianya mengandungi bahan-bahan yang terbaik seperti :
  • Campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan)
  • Collagen Tripeptide
  • Astaxanthin
  • Acacia gum
  • Ekstrak buah anggur
  • Tomato
  • Epal
  • Strawberi & Buah delima
Apa kata WA mengenai Colla White Diamond? 
Tonton video di bawah!


Cara pengambilan :
Campurkan 1 skop  (20gram) ke dalam 200ml/250ml air sejuk atau suam, kemudian kacau atau goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan.

Bagaimanapun, kolagen dan astaxanthin tidak sesuai bagi mereka yang mengalami alahan makanan laut. Macam mana kita nak tahu kita ada alahan laut?
Tapi, apakah kaitan antara makanan laut dengan kolagen dan astaxanthin?

Kolagen yang digunakan dalam sesetengah produk BioXcellent mengandungi sumber laut. Manakala, astaxanthin yang digunakan dalam sesetengah produk BioXcellent pula mengandungi sumber laut atau udang.

BIOXCELLENT CUPPLUS WHITE

BioXcellent Cupplus White adalah produk untuk payudara dan pencerahan kulit. Ramuan dalam Cupplus White ini telah diuji secara klinikal untuk meningkatkan pencerahan kulit, keanjalan payudara dan kulit cerah bersinar. Cupplus White sangat sesuai buat para ibu dan wanita yang mengalami masalah kekenduran aset berharga selepas beranak-pinak atau bagi mereka yang ingin menegangkannya.

Apakah Kelebihan Cupplus White?
1. Menambahkan saiz payudara, menjadikan ia lebih pejal dan tegang
2. Memadatkan punggung yang kendur dan jatuh
3. Mencerah serta menggebukan kulit (termasuklah kulit pada bahagian puting payudara)
4. Mengetatkan vagina, mencegah keputihan dan senggugut
5. Menghangatkan hubungan suami isteri
6. Menambah tenaga dan kecergasan
7. Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan terbantut
8. Menghalus dan menegangkan kulit payudara
9. Menaikkan payudara yang kendur dan jatuh
10. Memontokkan payudara

Cupplus White mengandungi bahan-bahan utama seperti :
  • Acacia gum
  • Pueraria lobata
  • Buah betik
  • Ubi bit merah
  • Ekstrak halba/fenugreek
Buat pengetahuan anda, khasiat buah betik selalu dikaitkan dengan pengambilan dan pengurangan berat badan disampingkan menghaluskan kulit dan menjadi wajah kelihatan seperti awet muda. Malah, ia juga mampu mengecutkan otot rahim dan sekaligus memastikan peredaran darah haid lebih teratur.

Cara pengambilan :
Sama seperti pengambilan Colla White Diamond. Tuangkan 1 skop (20gram) ke dalam 200ml/250ml air sejuk atau suam. Kemudian kacau atau goncang sehingga larut di dalam air dan segera minum.

video pengambilan 

Walau bagaimanapun, diingatkan kepada anda semua, bahawa kesan sesuatu produk ke atas setiap individu mengikut keserasian badan masing-masing. Dan ia mempunyai beberapa tips dan pantang larang seperti berikut :
Tips/pantang larang mengamalkan BioXcellent :
  • Untuk masalah jerawat sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya
  • Elakkan pengambilan kafein kerana dapat mempercepatkan penuaan
  • Stop pengambilan semasa period kerana sistem penyerapan badan masih lemah dan bazir jika teruskan minum
  • Jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika anda mengambil ubat dari hospital/klinik
  • Sesuai diambil selepas kandungan/baby berusia 4 bulan ke atas untuk ibu mengandung atau ibu menyusu kecuali produk slimming/detox (Boleh dapatkan pendapat doktor sebelum guna)
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter untuk kesan terbaik
  • Jika mempunyai masalah kesihatan sila rujuk kepada doktor atau pakar kesihatan sebelum mengambil apa-apa produk 
** Maka, pastikan anda minum air masak secukupnya ye jangan malas-malas pula nanti hasil pun tak menjadi. Sia-sia je nanti anda minum tak ada hasil. Hehehe...

Apa Feedback WA Selepas Mengamalkan Produk BioXcellent?

WA mengambil kedua-dua produk dari BioXcellent ini secara berselang-seli setiap hari. Hari ini ambil Cupplus White, esok pula Colla White Diamond. Hanya boleh mengambil 1 skop sekali pengambilan untuk sehari sahaja. Tetapi jika tidak sihat seperti demam, WA mengambil hanya 1/2 skop sehari sahaja.

Setelah hampir sebulan WA mengamalkan produk Colla White Diamond, kulit WA terasa lebih halus dan dapat mengurangkan bintik hitam yang terdapat di hidung. Dan yang pastinya kulit lebih terasa lembap dan membuat kulit lebih berseri kerana dapat mengurangkan kulit kusam dan tona kulit yang tidak sekata seperti sebelum ini. Yelah, ada orang tegur kulit nampak bersih dan cerah berseri dari sebelum ini kalau tanpa makeup. Sukanya lahaiii :)

Haa, kalau korang nak tahu Cupplus White ini bukan sahaja fokus pada menegangkan payudara sahaja tau. Mentang-mentanglah tertulis menegangkan payudara, tapi ia dapat membantu mengurangkan keputihan dan senggugut yang anda alami sebelum ini. Selalunya kan perempuan ada mengalami senggugut awal sebelum period, jadi ia membantu mengurangkan period pain anda juga.

Malah, ia juga dapat mencerahkan kulit sekitarnya dan WA dapati masalah keputihan WA berkurangan dan tidak mudah rasa senggugut yang kuat. 'Aset wanita' pun terjaga gitu. Hehe.. Tambahan pula, WA rasa lebih cergas dan senang untuk melakukan aktiviti tanpa mudah rasa penat.

===========================================================================
Harga sebekas hanya RM66 sahaja dan tahan untuk 30 hari (pengambilan sebulan).

Bagi anda yang ingin mendapatkan produk-produk dari BioXcellent, anda bolehlah pergi membeli di Watsons yang berdekatan dengan anda di seluruh Malaysia atau di Lazada.

Atau, anda boleh melayari laman sesawang dan laman media social mereka untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut di :-

Website : www.bioxcellent.com/

Facebook : www.facebook.com/bioxcellentherbs/

Instagram : www.instagram.com/bioxcellent/