Wednesday, April 25, 2018

Dapatkan Jam Bercorak Edisi Jepun Di BeliSpree!

10:39 PM 33 Comments

Custom Printed Japan Watches | Hai uolls! Apa hobi uolls bila waktu cuti? Kalau macam WA, hobi WA adalah mengumpul novel atau komik dari Jepun. WA akan pergi ke kedai buku yang ada jual novel atau komik Jepun. Kalau korang nak tahu, nama komersial WA guna menggunakan nama Jepun tau iaitu Wawa Ashihara. Nama Ashihara itu adalah dari nama seorang penulis komik Jepun. Hehehe. Sampai sekarang nama tu melekat. No wonderlah kalau banyak barang dari Jepun WA akan simpan.

Ehh, buka itu sahaja tau, malah makanan Jepun pun WA suka lagi-lagi Takoyaki dan Sushi. Kalau barangan Jepun pula WA memang suka pergi ke Daiso atau Yubiso. Sebab barangan Jepun sangat comel macam orangnya. Hehe. Tak kisahlah cawan ke, aksesori ke memang WA suka. Yelah, bukan senang nak jumpa barang yang lain dari yang lain kan. Tapi baru-baru ini, WA ada ternampak satu posting ni dekat facebook, bahawa kedai tersebut ada membuat servis custom printing jam tangan bercorak Jepun. Mahu tak excited WA oiii! Apa lagi, terjah teruslah. Hehehe.. Nama kedai tersebut adalah BeliSpree!

BeliSpree merupakan salah satu kedai yang menjual jam secara online dan juga offline di Klang, Selangor. Buat pengetahuan korang semua, kesemua jam yang di jual di BeliSpree adalah original 100% Casio. Casio merupakan satu syarikat yang telah dibuat dari Shikuya, Jepun dan telah mengeluarkan pelbagai model seperti Baby-G, G-Shock, Fossil dan lain-lain lagi. 

Casio mempunyai design yang tersendiri dan memberi impak dalam penggayaan, trend dengan design yang elegan dan sesuai dipakai oleh lelaki dan wanita. WA merupakan salah seorang pengguna jam tangan jenama Casio. Tapi sebelum ini, WA hanya pakai design yang biasa yang terdapat di pasaran sahaja. Tapi, bila ternampak design ala-ala Jepun ni, makin terlompat kegembiraanlah!

~ 2 design pilihan hati ~

Setelah puas belek-membelek design mana satu yang berkenan, akhirnya WA memilih 2 pasang jam tangan Casio Ae100w series untuk custom printing Jepun ni. Memang nampak lain dari yang biasa. Sebenarnya banyak pilihan warna dan corak yang disediakan sampai WA rambang mata melihat koleksi kesemuanya. 


Ini adalah antara koleksi design custom printing Jepun yang ada. Menarik kan? Ada banyak lagi pilihan untuk custom printing ini, korang boleh merujuk di link ini --> KLIK SINI!

Video unboxing

Mesti korang semua nak tahu apa yang ada dekat jam berbentuk digital ini kan? Bukan sahaja berbaloi harganya, malah memang menjadi pilihan yang lain untuk memiliki jam bertemakan Jepun ini. Jam ini  mempunyai kelebihan tersendiri. Antaranya ialah :

Kelebihan Memiliki Jam Casio
  • Boleh dibawa masuk ke dalam air sejauh 100 meter ( tahan terhadap air) sesuai dibawa ketika berenang
  • Mempunyai lampu LED
  • Memiliki waktu satu dunia. 
  • Warranty jangka hayat bateri selama 10 tahun
Wow!! Menarik kan??? Waranti bateri tahan 10 tahun pula tu. Fuhhh! Terbaiklah.. 

Jam tangan Casio yang bertemakan Jepun ini mempunyai 4 butang utama iaitu Light, Search, Adjust dan Mode. Dan setiap butang tersebut mempunyai pelbagai fungsi.

Fungsi-fungsi yang terdapat di dalamnya seperti :
  • World time
  • Set 5 alarms
  • Countdown timer
  • Set hari dan tarikh 
  • Stopwatch
Korang tidak perlu khuatir kerana di bawah jam telah diselitkan sekali buku kecil untuk rujukan menggunakan jam tangan ini. Amat mudah untuk memahami arahan di dalam buku tersebut.

Jika anda lihat corak jam tangan ini, WA memilih corak yang berdasarkan bangunan zaman Jepun dan juga pokok serta daun. Mempunyai gabungan warna kuning keemasan dan hitam menampilkan diri kelihatan lebih ranggi.

Contoh corak yang lebih jelas

Untuk pilihan ke-2 WA memilih warna Oren. Warna yang sangat berani jika dipakai sebab jarang orang memilih warna cerah untuk jam. Sesuai dengan jiwa wanita dengan design yang simple dan menawan. Design yang berdasarkan gambar matahari, gunung-ganang dan bangunan zaman Jepun.

Contoh corak yang lebih jelas

Ada banyak lagi pilihan warna dan corak yang menarik tetapi WA lebih fokuskan corak yang lebih kepada pemandangan. Malah terdapat juga corak yang mempunyai gambar haiwan dan patung Jepun. Tapi WA memilih corak pemandangan dan sesuai dengan jiwa WA.

Cantik kan? Walaupun nampak agak besar sedikit dari jam sebelum ini, ia tetap nampak serasi jika wanita mengenakannya. Warna gabungan hitam dan emas ini sangat sesuai dengan orang yang tidak suka terlalu menonjol penampilan diri.

Warna cerah sesekali menampilkan diri kita kelihatan ranggi apa salahnya kan. Hehehe.. Wahh! Memang tak salahlah WA memilih kedua-dua warna ini sebagai koleksi jam baru WA ini. Warna gabungan oren dan silver menceriakan hidup WA.

Bagi korang yang ingin membeli jam tangan Casio edisi  custom printed Jepun ini, bolehlah beli dari laman website BeliSpree www.belispree.com atau boleh juga jika mahu membeli di Lazada www.lazada.com.my/shop/belispree.


Sunday, April 22, 2018

7 Lifestyle Blogger Pilihan 2018

6:41 PM 12 Comments

7 Lifestyle Blogger Pilihan 2018 | Sebenarnya WA dah lama berblogging start dari tahun 2010. Tapi terpaksa kurangkan aktiviti blog sebab WA nak fokus pada zaman study dulu dan hanya share cerita mengenai life WA sahaja. Alah, dulu-dulu kan suka merepek. Hehe.. So, pada tahun 2016 WA dah start berblogging secara serius sehinggalah kini. 

Dulu, macam-macam nama blog yang WA guna. Sampaikan ada nama ballonkecot.blogspot lagi! Haa, kelakar kan nama blog WA masa dulu? Mana idea tu datang pun WA tak tahu. Kalau korang nak tahu, niche blog ada bermacam jenis. Ada yang lifestyle, beauty, travel, parenting dan lain-lain lagi. Macam WA lebih pada Beauty & Lifestyle. Kadang-kadang je lari dari niche tapi readers tetap ada.


Lifestyle blogger ini selalunya perilaku seseorang yang suka share bersama readers samada dari segi aktiviti, minat, pandangan diri terhadap sesuatu. Senang kata cara hidup merekalah. Kadang-kadang bila terfikir sesuatu mesti kita nak menulis. Tapi janganlah share benda meroyan pula. Kalau status syok sendiri atau meroyan, itu dah dikira non lifestyle. Hihi...

Oklah, malas bebel panjang. Mari tengok siapakah 7 blogger lifestyle pilihan 2018 kali ini.

7 BLOGGER LIFESTYLE PILIHAN 2018

1. Zaza Iman (blog - www.zazaiman.com)

Tak pasti dah berapa lama WA kenal Zaza di alam maya. Belum pernah lagi berjumpa sebab jauh. Mula-mula kenal ingat Zaza ni muda tau dalam 21 tahun ke. Rupanya Zaza tua sikit dari WA. Tapi still nampak comel kan? Tapi disebabkan WA dah serasi panggil nama Zaza, so WA biasakan panggil nama sahaja pun boleh kan?

Dalam blog Zaza ni banyak juga info. Zaza rajin share tentang beauty, lifestyle apa yang Zaza buat dalam diri dia atau apa yang dia beli mesti dia akan share. Dan ada juga tips yang berguna. Paling WA minat bila beliau ada share mengenai buku motivasi. Dan tak lupa juga, WA suka tengok Zaza share tentang OOTD beliau bila meragakan apa-apa jenis pakaian. Comel. Hehehe..

2. Tengku Butang (blog - www.tengkubutang.com)

Tak silap WA baru jugalah friend dekat facebook. Tapi sebelum tu selalu juga nampak nama TB ni muncul dalam blog WA, mungkin kitaorang ada pernah blogwalking dulu-dulu kot. Hehehe. First kenal WA ingat nama TB ni memang ada butang, rupanya butang nama kucing peliharaan TB.

Blog TB ni banyak share tips, review, resepi dan lifestyle beliau bersama anak dan kucing. Cute gila anak TB yang bernama Harraz ni. Dan TB sekarang dah rajin juga buat live dekat FB. Hehe.. 

3. Syamimi Saad (blog - www.syamimisaaad.com)

Blogger Syamimi atau lebih dikenali dengan Mimi (Wawa panggil mimi senang), merupakan seorang ibu keoada 2 orang anak. Actually, WA pun baru juga kenal dengan Mimi, itupun sebab kitaorang join group. Tak sure umur berapa sebab nampak muda-muda je. Hehe..

Apa yang ada kat blog Mimi ni dia suka share resepi, lifestyle beliau, review atau pengiklanan dan juga mengenai parenting blogger. Memang sesuai sangat niche dia. Kadang-kadang ada terselit tips rumahtangga atau berpasangan. So, siapa nak cari tips gitu, boleh singgah blog Mimi tau.

4. Nur Alja (blog - www.cahayapermata.my)

Pemilik blog ini bernama Nur Alja dan umur beliau bawah WA. Selalu panggil Alja je sebab beliau pun membahasakan diri dengan panggilan Alja. Masa mula-mula kenal di facebook, WA seringkali nak terpanggil Najla. Huhu. Tak pasti kenapa nama blog Cahaya Permata, mungkin maksud dalam arab Nur Alja adalah Cahaya Permata.

Alja ni suka sangat share gambar makan tau. Lagi-lagi kalau dia pergi event food review. Kadang-kadang beliau ada share juga mengenai lifestyle diri sendiri dan beberapa tips dan review produk. Alja lebih suka kongsi apa yang terlintas di hati beliau dan disimpan  sebagai kenangan seperti tagline blog beliau. Hehe..

5. Hazirah Shah (blog - www.iuzira.com)

Comel loteh Zira ni tau. Dan dia seorang yang aktif menyertai pelbagai event. Mungkin sebab yelah beliau dah lama berblogging dan dekat dengan event tersebut. Hehe. WA mulai kenal beliau semasa melihat gambar SBB tahun bila tak pasti. Tak pernah berjumpa lagi.

Blog Zira ini banyak juga share mengenai tips yang pelbagai, motivasi, review produk, tentang kehidupan Zira, dan juga event yang beliau pergi. Dan beliau juga ada menjual tisu basah dan lain-lain dari jenama IMAAN SUCI tau. Kadang-kadang ada juga tips atau tutorial dari blog beliau WA baca. 

6. Diana Rashid (blog - www.dianarashid.com)

Rasanya majoriti ramai dah kenal kak Diana kita ni. Antara blogger yang suka share mengenai pandangan beliau, resepi, info kesihatan atau tips, dan yang paling best beliau suka sangat share cerita seram, viral atau hiburan. WA kalau singgah blog kak Diana ni, WA suka singgah senyap-senyap dan baca. Hihi... Lagi-lagi cerita hot letopss dan info yang berkaitan.

Korang kalau nak macam-macam info yang berguna boleh singgah blog kak Diana ni sebab beliau sejenis yang tidak lokek share apa yang beliau tahu. Kalau bosan-bosan pula, boleh layan cerita seram di malam Jumaat. Hehehe...

7. Sharifah Asyikin (blog - www.cikash.com)

Last sekali, WA kenal kak Ekin pun tak adalah dah lama sangat. Baru jugalah. Tapi tak ingat dari mana kita kenal. Tapi blog kak Ekin memang banyak info boleh dapat. Ada mengenai kehidupan sendiri, apa yang beliau minat buat, review produk, isu semasa, tips dan info terkini dan macam-macam lagi. 

Dan kak Ekin ada juga buat review untuk cerita drama tau. Kadang-kadang nak tahu mesti WA akan buka blog kak Ekin senyap-senyap juga skodeng info mengenai drama tv. Hehehe...


Cukup sudah setakat ini 7 blogger lifestyle pilihan 2018 kali ini. Jangan lupa follow mereka untuk dapatkan info terkini tau :)

Sunday, April 15, 2018

3 Steps With Althea Bare Essentials Skincare

8:07 PM 31 Comments

Bare Essentials | Hello uollss, I'm coming back now! Ada yang rindu WA tak? Mesti ada kan nak tengok apa update terkini yang WA nak share. Haa, jangan risaulah sebab memang WA ada benda nak share dengan ladies ni. Nak tahu tak pasal apa? Ofkoslah pasal penjagaan muka wanita. 

Actually, WA nak share dengan uolls tentang skincare dari Korea tau. Nak tahu skincare apa? Korang kenalah baca sampai penghujung bicara WA nanti tau. Jangan skip-skip nanti WA merajuk. Hahaha! Mehh, WA nak perkenalkan satu rangkaian skincare terbaharu dari ALTHEA iaitu Bare Essentials! Ehh, kejap? Althea tu apa? Oppss, ada yang tak tahu. Okay, WA terangkan kejap ye.

ALTHEA merupakan satu website yang menjual barang direct dari Korea dengan pelbagai jenama dan kini boleh mendapatkan jenama ALTHEA sendiri kerana Althea sudah mengeluarkan produk sendiri. Dulu, Althea telah mengeluarkan sejenis loose powder bernama Petal Velvet Powder dan kini boleh dapatkan dengan rangkaian skincare 3 in 1 sahaja. 

Inilah dia rangkaian skincare dari ALTHEA Bare Essentials. Cantik sangat packagingnya yang serba putih ini. Semasa menerima set ini, WA menerima sekotak berwarna pink yang cute dan berisi 3 skincare Althea beserta free cermin ajaib, batu marmar dan juga 5 keping set travel kit.

Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan segar, minimumkan wajah anda dengan 3 steps mudah sahaja iaitu dengan menggayakan 3 skincare Althea Bare Essentials yang terdiri daripada Contour Cleanser, Primer Water dan Fixer Cream ini. Dan kulit anda bakal melengkapkan makeup. Yelah, orang kata, nak makeup cantik, kenalah jaga kulit betul-betul. So, WA nak mencuba sendiri dan merasai perbezaannya.

3 Steps Mudah Dengan Althea Bare Essentials Skincare!

Dengan Althea Bare Essentials ini, hanya memerlukan 3 steps sahaja dan mudah untuk menjaga wajah anda dan melembapkan kulit muka.

1. Contour Cleanser
2. Primer Water
3. Fixer Cream

Pembersih muka sangat penting untuk kulit muka kita untuk mencuci segala kotoran di muka. Contour Cleanser merupakan pembersih yang kaya dan mempunyai buih dimana ia dapat menghilangkan kotoran di samping dapat meningkatkan peredaran darah supaya dapat bentuk V dibahagian rahang muka. WA guna pun rasa macam bentuk sikit muka WA ni tak nampak sangat double chin. Hihi!

Bukan itu sahaja, malah ia mengandungi kapsul mikro yang bertindak secara perlahan untuk menghilangkan sel-sel kulit mati dan melembapkan kulit supaya berasa segar dan dapat mengurangkan bengkak di muka untuk kelihatan lebih jelas terbentuk raut wajah. 

Countour Cleanser ini mengandungi 2 bahan utama iaitu :
  • Ice Plant - Berfungsi untuk menghidrat dan mengurangkan kemerahan
  • Lemon Myrtle - Kaya dengan vitamin C dan oksidan serta dapat menguatkan kulit
Cara penggunaan sangat mudah, hanya basahkan sedikit muka, kemudian picit sedikit pembersih muka ini dan gosok di tangan sehingga keluar buih yang banyak dan sapu ke muka dengan urutan tarik ke atas dan buat gerakan bulat. Dan bilas hingga bersih. Anda akan dapati kulit anda terasa lebih sejuk dan lembap segar!

Untuk step yang ke-2, Primer Water ini bertindak sebagai toner muka. Ia bertindak untuk menghidrat dan menjaga lapisan kulit muka. Primer ini berasaskan air tetapi bukan cecair 100% ia seperti air yang sedikit pekat teksturnya. Akan tetapi, ia sejenis 'dewdrop' iaitu berfungsi untuk melembutkan dan meningkatkan tahap kelembutan kulit muka serta tona kulit muka yang tidak sekata.

WA suka sangat dengan tekstur Primer Water ini sebab ia cepat meresap ke dalam kulit dan membuatkan kulit lebih licin dan segar. Untuk Primer Water, ia mengandungi 2 bahan utama :
  • Snow Lotus - Melicinkan dan mencerahkan kulit teksturnya
  • Patented 'Dewdrop' formulation - Menghidupkan semula kulit dan memberikan kelembapan segera dan berkesan
Cara penggunaan : 

Hanya titiskan ke telapak tangan atau boleh menggunakan kapas. Kemudian, sapu ke seluruh wajah dengan dap dap sahaja sehingga meresap ke kulit. WA lebih selesa terus titiskan ke tangan.


Last step adalah menggunakan Fixer Cream. Apa yang bestnya dengan cream ini, ia boleh bertindak sebagai krim siang dan malam. Ia dapat memberi penghidratan yang berpanjangan selama 24 jam di samping dapat menembusi jauh ke lapisan dalam kulit dan mudah meresap ke kulit tanpa merasa melekat. Teskturnya pekat tapi mudah untuk di apply.

Fixer Cream ini mampu membuat kulit rasa lembap dan sejuk dan ia melengkapkan penjagaan wajah dengan mudah hanya dengan 3 langkah menggunakan skincare ini. Bau yang wangi seperti bau lemon + teh hijau amat menenangkan.

Ia mengandungi 3 bahan utama yang terdiri daripada :

  • Trehalose - Berkuasa untuk mengekalkan kelembapan kulit
  • Wild Green Tea - Menghidrat, menenangkan kulit dengan antioksidan yang penuh
  • Baobab Tree Extract - Ejen pelembap yang tidak berminyak yang membantu pengeluaran kolagen
Althea Bare Essentials sesuai dengan semua jenis kulit jadi tiada masalah jika anda ingin mencubanya. Boleh beli satu set terus dan dapatkan cermin ajaib secara percuma sementara stok masih ada!

After Using Althea Bare Essentials 3 Weeks

Kesemua skincare ini WA suka sangat tekstur dan bau harumannya, malah memang mudah untuk menggunakan tidak perlu banyak produk. Selama 3 minggu penggunaan skincare ini, WA rasa kulit bertambah lembut dan lembap serta membuat kulit rasa lebih segar dari sebelum ini. Cumanya, cream dia agak rasa minyak sikit bila nak cuci muka. Tapi dari hasil penggunaan, memang tiada masalah!

Untuk dapatkan set rangkaian Althea Bare Essentials ini, anda bolehlah layari laman sesawang ALTHEA www.althea.kr atau laman social berikut :



Wednesday, April 4, 2018

Guardians Haul Sempena Beauty Sales 50%

5:14 AM 23 Comments

Guardians Haul | Haii semua... Lama dah WA tak muncul buat entri dari pengalaman WA shopping sendiri kan? Yelah, sebelum-sebelum ini WA shopping tapi tak kesempatan nak up dekat entri macam yang lain. Maklumlah, tak semua benda kita nak share. Takkanlah barang privasi nak share juga? Hahahaha.. Okay, I'm just kidding.

Korang ingat lagi tak, Guardians ada buat Beauty Sales sebanyak 50% seminggu sebelum tahun baru cina yang lepas? Ye, tahun ini lahh, takkan tahun lepas punya. Haiiihhh~ Ramai yang tanya WA hari itu apa yang WA beli dan suruh share. Tapi maaflah sebab WA share lambat sebab WA menunggu barang yang order online sampai (berjanggut tunggu weeii). Dan WA dan share melalui FB Live tempoh hari. Mungkin ada terlepas pandang, so WA up dekat entri blog pula. 

Haa, nampak tak betapa banyaknya WA beli barang makeup uiii. Dan seksanya nak beli secara walk in tau. Dahlah ramai, pula tu nak beli ada jenis orang konker tempat tu macam dia yang punya. Ehh, I bayar tax tau. Hahaha! Last-last WA ambil mana yang WA target dan rasa perlu. WA perati je sorang budak yang konker tempat ni, macam takde arah tuju nak pilih. Dia tak paham then tanya kawan, kawan dia boleh cakap, " alaa ko bukan reti makeup pun.. nak ambil pun tak tahu. ambil jelah mana ko kenan, tapi cepat sikit penat tunggu ko pilih takde juga". WA tengok tangan dia. Ehhh, memang tak ada lagi barang yang dipilih. Walaupun rasa geram, WA tolong juga explain kat dia sekian-sekian barang itu ini untuk apa. Agaknya budak tu malu dia ambil eyeshadow then terus blah. Amboi, dahlah tak ucap terima kasih, dengan konker tempat tu.. ishh isshhh ishh.. Tapi dia patah balik pilih lagi satu barang, itu pun lambat. Last-last WA yang selesai pilih 6 barang dulu dari dia. Hihi..

Ehhh, sory terpanjang pula bebel. Kekekeke.. Oklah, jom layan haul WA barang apa yang dibeli. Tapi jangan tanya harga tau sebab WA tak ingat. Korang rajin, calculate lah harga normal tolak harga sales 50%. Then dapatlah jawapan. Hihi

1. ESSENCE STAY ALL DAY 16H FOUNDATION

Ini merupakan botol foundation yang ke-2 WA beli. Serius WA suka sangat tekstur dia, sebab ia mattekan kulit kita. Tahan sampai petang dan senang remove of course. Kod yang WA pakai adalah kod 20 Soft Nude. Wa pernah review foundation ini. Lihat post terdahulu Review Essence Stay All Day 16H Foundation

2. CATRICE MAKEUP TO STAY MAKEUP 24H FOUNDATION

First time WA nak mencuba foundation ini. Bukan first user untuk Catrice foundation, sebab WA dah ada foundation Catrice yang lain. Yang ini tak silap WA jarang ada atau baru keluar gitulah. WA terpikat nak mencuba sebab harga dia murah, bila sales lagilah murah. Dan WA tertarik sebab WA lihat review omputih kat youtube. Yess, kalau WA nak cuba foundation dari drugstore, WA akan research kat youtube sahaja. Belum try lagi, tapi akan cuba. 

3. MAYBELLINE INSTANT AGE REWIND CONCEALER

Okay, dalam banyak-banyak concealer yang best kat drugstore, WA suka pakai ini. Sebab ini bekas kali ke 4 WA guna dah. Kod yang WA guna adalah Light/Pale. Memang best gila kalau guna ni. Tak pandang concealer lain dah. Kalau tengok IG MUA pun ada je yang pakai concealer ni. So far, Maybelline tak mengecewakan bila beli concealer dia. Hehehe...

4. CATRICE LIQUID CAMOURFLAGE CONCEALER

Concealer ini WA baru nak try sebab WA tengok dekat youtube omputih review. Dan result dia memang seperti yang ditulis. High Coverage. So, apa salahnya WA nak cuba concealer Catrice ini pula kan. Mana tau boleh jadi second favourite concealer drugstore. Hihi..

5. CATRICE LASH DRESSED COMB MASCARA

Tak tahu kenapa WA beli ini. Mungkin sebab frust mascara yang nak dah habis. Plus harga dia time ni RM10 kalau tak silap. Warna packaging dia purple pink sebenarnya tau. Lagi satu WA saja beli perabis duit sebab maskara ini bentuk dia jenis sikat. Tapi bukan waterproof okay. So paham-paham jelah. Huhuhu..

6. CATRICE GLAM & DOLL VOLUME MASCARA WATERPROOF

Inilah maskara yang WA nak tapi dah habis kat outlet Guardians. So WA beli online jelah siap beli 2 batang terus. Hahaha! Sebab apa ekk? Sebab review omputih kat youtube lah menggoda kita. Panjang bulu mata dan curl gitu. Yang penting ia waterproof senang nak cuci ok.

7. SILKY GIRL EYE OPENER WATERPROFF MASCARA

Haa, jenama ini dah famous terlebih. Asal nak beli je habis, nak beli je habis. Tak kiralah time tak sales ke sales ke tetap habis cepat. Ini WA beli online jelah. Harga dia tengah sales dalam RM7 lebih gitu. Tengok review omputih pun kata ok, review Malaysia pon ok, so WA rembatlah satu. Hihihi.. Agaknya mata kita akan terbuka luas kot. Hahaha!

8. CATRICE LASH BROW DESIGNER

WA tak tahu kenapa ambil ini. Hahaha! Sebab harga sales dia hanya RM5 lebih sahaja. Yang WA tahulah lash brow ni macam bentukkan lagi bulu kening kita supaya ikut arah kening dan menjadi kemas. Dia gel tau. So, memang bulu kening yang degil nak terpacak juga tu akan shape jika pakai lash brow ini. Nanti try lah jadi ke tidak. Hihi...

9. SILKY GIRL MATTE JUNKIE LIP CREAM

Last but not least, lipcream yang digemari ramai. Memang sold out cepat weii! WA sempat beli online juga yang ini. Kod yang sempat ambil kod 04 Vintage. Huhu.. Ramai kata best. Dan mostly feedback dan review dekat youtube pun best dohhh! Hahaha..

==========================================================================

Ada 9 barang yang WA beli dan sempat haul bagitahu details nama-nama kat dalam ini. WA bukan beli sembarangan macam orang lain main rembat je, tapi WA fikir juga mana yang bagus dan berguna untuk WA gunakan dalam makeup harian WA. Nanti ada masa WA akan review satu persatu except yang Essence foundation. Agak-agak2 korang nak WA review mana dulu? Hehehe..


Monday, April 2, 2018

DEKAD BAHARU JOHOR | Perumahan Dan Pemilikan Tanah Di Johor

9:05 PM 22 Comments


Perumahan & Pemilikan Tanah Di Johor | Sedia maklum, sebelum ini WA ada menceritakan mengenai Misi Dekad Baharu Johor Untuk Menjadikan Johor Negeri Berkemajuan. Di situ, anda dapat melihat pelbagai info yang menarik mengenai misi tersebut.

Kali ini, WA ingin membicarakan serba sedikit mengenai antara salah satu fokus utama pelan yang di utarakan iaitu menyediakan perumahan mampu milik. Berdasarkan maklumat mengenai perumahan Johor, kita dapat melihat pelaksanaan dalam menyediakan rumah mampu milik dan pemberian hak tanah Johor adalah Johor mengukir kejayaan dan melebihi dari apa yang dijanjikan dan perumahan mampu milik akan terus menjadi keutamaan kita pada masa depan.

FOKUS UTAMA DALAM PERUMAHAN & PEMILIKAN TANAH
  • Menyediakan penyediaan perumahan dan rumah mampu milik
  • Mengurniakan hak milik tanah kepada rakyat

Di dalam STATUS AKUJANJI menyatakan bahawa Johor akan :
  • Menyediakan Rumah Mampu Milik Johor (RMMJ)
  • Menyelesaikan projek rumah terbengkalai
  • Pembinaan Projek Perumahan Rakyat (PPR)
  • Meneruskan Program Bantuan Rumah
  • Mengurniakan hak milik tanah kepada peneroka Felda di Johor

Sebagai contoh, kita dapat melihat antaranya RMMJ yang dijanjikan hanya 6,000 unit sahaja, tapi bakal menyediakan 100,000 unit untuk RMMJ. Syabas buat Kerajaan Negeri Johor kerana bertindak dengan lebih pantas bagi memenuhi keperluan dan mensejahterakan rakyat.

Untuk maklumat lebih details mengenai kad laporan Johor, anda bolehlah melayari  laman sesawang www.dekadbaharujohor.my dan memuat turun kad laporan tersebut. 


#DekadBaharuJohor
#TeamJohor