Monday, December 31, 2012

Final Exam semester 5 !!




Assalamualaikum !!~

Ya Allah ! rasa lama benar tak update blog ni :)
hampir 3 bulan xberusik luahan hati ! hik3x 

kebetulan malam ni pon malam terakhir 2012,
sebab esok akan muncul tahun 2013 !
sama2lah kita sambut tahun baru dengan amal yg baik , bkn yg laghah :)
smoga kita dpt rahmat Allah ! insyaAllah ~

back to title --> FINAL EXAM !







inilah rupa dewan exam kami nanty
dewan ni dibuat di stadium tertutup Nilai .
mmg kami ( USIM ) if de exm akn menggunakan stadium ni :)
dalam kampus ade ag dewan2 dan kelas yg dipakai tuk exam !~



 okee , inilah rupa SLIP EXAM aku ! :)
aku semester 5 tahun 3
kos Quran dengan Multimedia !~
nampak dengan jelas tak ??
mehh ! aku tulis balikk ! hehe ^__^

  • Hadith Hukum ---> 5 / 1 / 2013
  • Rangkaian dan Pentadbiran Sistem Maklumat ( Networking ) --->  8 / 1 / 2013
  • Pengaturcaraan Web II ( Web Programming ) --->  9 / 1 / 2013
  • Tafsir II --->  11 / 1 / 2013
  • Prinsip Amalan dan Pemasaran ( Marketing ) ---> 12 / 1 / 2013
  • Qiraat Amali I ---> 16 / 1 / 2013

Ya Allah ! kau permudahkanlah segala urusanku dan berikan aku kejayaan yg cemerlang dan sesungguhnya aku mengambil peperiksaan keranaMu , Ya Allah ! amin .




Monday, September 24, 2012

Daily Life as student third year !




ASSALAMUALAIKUM !


takdee apa nak dibebel , just nak share daily life as student third year at USIM 
dah registered , not bad laa subjek dia ! :)

ni antara subjek-subjek yang aku hadapi 
  • PRINSIP DAN AMALAN PEMASARAN
  • QIRAAT AMALI I
  • TAFSIR II
  • HADITH HUKUM
  • RANGKAIAN DAN PENTADBIRAN SISTEM MAKLUMAT
  • PENGATURCARAAN WEB II
  • PENGAJIAN HALAQAH


TOTAL : 20 jam kredit

nampak sikit tapi berat la gak :)


TIMETABLE 2012 :


ISNIN : 8-10am Marketing | 11-1pm Qiraat | 2-4pm Hadith Hukum | 4-5pm (T) Network
SELASA : 8-10am (T) Qiraat | 2-5pm (T) Web II | 8-10pm (T) Marketing
Rabu : 11-1pm (T) Hadith Hukum
KHAMIS : 8-10am Tafsir | 2-4pm Web II | 5-7pm (T) Halaqah | 8-10pm (T) Network
JUMAAT : 3-5pm (T) Tafsir 


SELAMAT MENJALANI HIDUP SEMESTER 5 TAHUN 3 !
SEMOGA BERJAYA DUNIA AKHIRAT ! AMIN !




Thursday, August 30, 2012

wajah baru blog sempena MERDEKA !



seyesly blog ubah wajah sempena merdeka !
bukan senang tau nak edit blog 
bukan senang mata nak ngadap laptop lame2
bukan senang tau tggu LINE BEROKBAND laju ! :)
tgh okee tu yg aku edit jap ~


ok tak blog baru aku ?
bagilah komentar korang sikit 
ada rupa kanak RIBENA tak pakai warna-warni ! ^_^

seyesly dulu xsuka gabung byk warna
dulu amek yang dark2 jee layout
but now !
what's happen dear ??

nak merasa gak diri nih 
happiness , cheerful and wonderful ! :)

KLIK SINI --> Merdeka 55 !

S E L A M A T M E N Y A M B U T H A R I K E M E R D E K A A N K E - 55 !
Majulah negara penuh wawasan :)


Wednesday, August 29, 2012

Raya Banat M.A.K | Entri Bergambar




kali nih entry pasal raya kami !
why us ??
ni kire mcm konvoi raya ktaorang laa . 
Last year wat kat Batu Pahat skang punya punya wt di Kluang ! :)
skodeng2 kejap Raya Banat 04-08 ^_^

 
rumah angah

rumah k.nisa baby kembar

 rumah ckgu roslina

posing kejap :)

 
rumah julie

 
rumah maizatul

 
rumah aku :)

ikotkan cite kejap masa perjalanan nak pergi Kg Gajah dari Paloh hampir2 tak dapat dilupakan 
dok sedap drive tetibe mncol 1 LORI BESAR dan PANJANG laju giler kat 1 selekoh !
makk aii , masa tuh kitaorang xpk apa2 dah yg tahu elakkan kete ke bahu jalan itupun nyaris2 sipi2 je badan lori nak sembah kete kitaorang .

Syukur ! Allah selamatkan kami 
tapi menderau juga hati ini masa itu 
xsempat nak tengok no flat lori tu , 
boleh saman dia bawak laju2 ag2 kat selekoh !

last posing kami ! :)

Salam Aidilfitri | Entri Bergambar





Salam Lebaran 2012 !
tak terlambat lagi untuk aku wish pada para bloggers ! :)
tak nak cakap panjang lebar aku sertakan gambar berhari raya tahun ini !

TEMA apa ??

Merah + Hitam

 Ni satu family tambah sorg si kecik tuh !

Adad dan aku sama merah :)

Ni aku bersama akak aku



Last mesti tempek muka tuan punye blog !
of course laa ! ^_^


Friday, August 10, 2012

Contest: Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack




Assalamualaikum ! 

arney saya nak join contest raya yg singkat !


|
|
|
|
v


blogger ditag :



Selamat Hari Raya Aidilfitri  !
Maaf Zahir dan Batin !

Saturday, July 28, 2012

terjah sini yukk !




Assalamualaikum !
hari dah nk tyme buka pose ;)

korang suka tak terjah something ?
nak ajak korang terjah
click link bawah ni taw !


okee , korang terjah lahh mereka :)
okbaii!~

Monday, July 23, 2012

Adad makin besar menjangkau 7 bulan !




بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ! shbt2 bloggers :)

Alhamdulillah dah masuk arey ke-4 kita menjalani ibadah puasa ~ terasa sungguh sekejap masa berlalu kan ?? smoga kita dpt perbanyakkan amalan2 bulan puasa ni~

kali ini nk post sikit picture anak buah saya yg bulat macam saya ! HAHA :D dah 3 bulan xjumpa c bulat nih kangen sangat2 :) jum tengok peredaran tumbesaran c bulat ni dr kecik !!~


dalam hari lagi


1-3 bulan

 

 4 bulan





5-6 bulan

makin comel lak c bulat nih ! :)
nanty moksu wt album yee ! ^_^

okbaii !!

mintak tolong LIKE link bawah ni yee ! tq :)

Sunday, July 22, 2012

1st GiveAway by Fatin & Fatini




Assalamualaikum !!
kembali menyertai GA lagi ! ^_^
meh join GA 2 org capital 'F' nih ! hehe~


  Click banner to join !!

 da click ke belom ?
okeyyh ! skang tyme tuk TAG org !~

2 bloggers di TAG :

okbaii !!~

Sunday, July 1, 2012

berakhir sudah --> Final Exam sem 4 !





Assalamualaikum !
akhirnya tamat jua final exam aku 
sbg pelajar Usim untuk sem 4 ni !
berbaki ag 4 sem weyhh !~

 

oklah ~
cuty bermula skang smpai awl bln 9 mybe 
nak buat apa ekk ?
sape skang tgh cuty sama ngan aku ?

# mintak jasa baik rakan2 blogger la , boleh tak ?? hik3x .. tolong like pages aku . Link disertakan kat bawah ni . click citu taw !! tenkiu !! ^_^ 



Wednesday, June 6, 2012

Slip Exam diPrint - Final Exam





Assalamualaikum !
okeeyy laa .
aku busy untuk 1 week nihh .
just nak gtaw laa
Final Exam Start Next Week


* rupa slip exam sem 4 aku !


Final Exam :
  •  Akhlak dan Tasawwuf  | 11/6 | 9.00- 11.30 am
  • Creatif Thinking | 12/6 |  9.00-11.00 am
  • Web Programming | 14/6 |  9.00-11.30 am
  • Orientalis terhadap Quran & Sunnah  | 14/6 | 2.30-5.00 pm
  • I'jaz Al-Quran  | 21/6 | 2.30-5.00 pm
  • Tafsir Ayat-Ayat Hukum | 22/6 | 3.00-5.30 pm
  • Oop / Java  | 27/6 | 9.00-12.00 pm


# Doakan saya dan juga semua pelajar2 yang bakal menduduki Final Exam tak lama lagi . Semoga dapat jawab dgn tenang , diberi soalan yang mudah . Sesungguhnya kami mengambil exam bkn kerana POINTER , tapi kerana ILMU Allah s.w.t Ya Allah ! berikan kami kejayaan yang cemerlang dan agar dapat kami kembangkan ilmuMu pada masa akan datang . InsyaAllah ! ^_^

Monday, June 4, 2012

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara



click banner to join !

Hadiah-hadiahnya :
MP3 Player | Phone Samsung | Kamera Lomo | Button Badge K-pop
Inner Neck | 30 Bloglist Selama Sebulan | 10 Banner




"Contest : Blog Paling Awesome"




click banner to join !

haa , org dok study 
aku dok berblog pulakk !

jom join contest atas nihh !
simple but nice !
suka tgok dua2 belog pengajur contest ni !

okbaii !!~

Sunday, June 3, 2012

Talk 'Fazkuruni Azkurkum' by Ustaz Ebit Lew



Assalamualaikum !

Alhamdulillah  . .
usai program 'Fazkuruni Azkurkum' pada 31 May 2012 
penceramah jemputan kami Ustaz Ebit Lew
| panel Ikim.Fm | motivator bawah Dato' Fadzilah Kamsah |

banner Talk kami !

dapat jugak bergambar bersama beliau
sesi bergambar bersama Ustaz Ebit Lew dan barisan ajk QM student's



itu jee yang mampu dapat bergambar 
kerana kesuntukan masa ketika itu

.
.
selingan lalu 
.
.

nak jugak bergambar kat dpn cermin pun jadilaa !! 
HAHA !! :D

okbaiii !!~

Tuesday, February 21, 2012

kehidupan mahasiswi sem 4 bermula !



Assalamualaikum !
okeeyy . lame tak update belog !
coz laptop takde lagi hilang . huhu ~
aku nk share ngn blogger disini tntang mylife !

kehidupan sebagai mahasiswi pada sem 4 dah bermula pada 20hb Februari 2012 .
jadi mestii ada nak tahu subjek or madah apa kali nih aku amik kan ?
meh cinie aku share ngan korang meta .


 
itu lah subjek yang aku amk . 7 subjek pula kali ini . ade 2 subjek tuk grapik !
adess !!!~ parokkk .

 

ini pulak jadual kuliah sahaja !
jadual tutorial belum kuar . aku update nanty ok !
okbaii !!~
 


Wednesday, February 1, 2012

jumpa mereka lagi !!



Assalamualaikum !
aku heppy malam nih !!~

Mehh , Juwekk nak berceritera ngan korang . actually , i've found them ! err , watever laa . yupp ! mybe makan masa yg lama sikitlaa bru jumpa dorang . nasib baik ada fb kan ? hehe ~ hampir nak 10 years long time no see both of them ! dari aku rendah sampai la ke universiti . nak tauu ??

 

Yupps ! dulu sekolah rendah darjah 5 until darjah 6 aku sekolah kat Sekolah Rendah Islam (SRIabim) kat Johor Bahru laa . adalah dari year 2002-2003 . yelaa , hampir 10 years ago kami tak jupe kott ! hebatt tak fb nih ? but , aku da lama add sorg budak ni tapi xapprove aku ! hampehh ~ nak terjah tak sape budak tuh yg dulu satu kelas ngn aku ?? jum terjahh .

cer try click link sebelah >>>>>  Ahmad Nordin

Itulah budaknyaa ! haa , mmg ah dia kata tak kenal aku coz letak nama fb pelik Peyek Penyek ! err , alaa sedapp tuh nama tuh ! hehe ~ naseb baik la dia approve aku . kalo takk memang laa kan ? and then alang2 tuh nklaa add akaknya sekali ! jangan pikir hok lain . aku kenal akak dia pon satu SRIabim . akak dia darjah 6 , aku darjah 5 . so kami kenal laa gitu2 kan . nasib akak dia ingat nama aku even xbape ingat muka aku . huhu !~ jum tengok fb akak dia ! :)

cer click link sebelah nih plak >>>>> Hamidah Nordin

Oklaa , inilah adik-beradik yang aku dapat carik yang pernah 1 sekola rendah dengan aku . siapa lah lagi kawan-kawan aku yg lama aku tak dapat jejak kan ? 

**** mintak tolong kerjasama korang klik link bawah nih . terima kasih :)



Sunday, January 29, 2012

tahniah ! Hafiz rangkul 2 kategori dalam AJL 26 !



Assalamualaikum !

tahniahh Hafiz !
 

Juara AJL ke-26 !
"Awan Nano"

Tengah dok sedapp layan AJL nih , sebabnya kebanyakkan lagu-lagu feberet aku ! kecuali 1st song la . aku tak paham . tak dapat hayati lagunya . sorry !~ anway , makin lama makin mantap . dan tersemburlah siapa yang bakal memenangi kategori untuk AJL ke-26 kali ini .

Juara 
Awan Nano by Hafiz AF7

Naib Juara
Beribu Sesalan by 3 Suara (Ning,Sheila,Jac)

Tempat Ketiga
Karma by Faizal Tahir

Vokal terbaik
Hafiz AF7 - Awan Nano

Persembahan terbaik
Alyah - Kisah Hati

Apa-apa pun , congrats ! siapa yang menang malam ni . yang kalah tu bukan xbest tapi perlu mantapkan lagi dan mempertahankan industri muzik . keputusan juri sangat professional . memang ramai menjangkakan lagu Awan Nano akan menjuarai AJL kali ini .

*** harap2 la lagu Ombak Rindu by Hafiz dan Adira akan masuk untuk AJL ke-27 pula !! :)

Saturday, January 28, 2012

adad pengubat lara aku !



Assalamualaikum !!!

dah lame xupdate entryy .

skang nih aku baru start cuti semester but 1 month only ! sedeeyy kan ? now baru 1 week cuty . actually , masa nak balik after last exam tuh ( 20 / 01 / 2012 ) tarikh keramatt yg xdapat aku lupakan laa . tgh dok sebokk kemas barang , ttbe pasan 1 beg lptop aku hilang ! try tye kawan ne taw teramik tp cek xde , so aku mencari kat uma baru xde jugak ! 3-4 kali aku ulang-alik ngan abg aku . yg hilangnya beg laptop yg berisi LAPTOP acer , Broadband mxs , beserta purse aku yg ade I/C , kad bank Islam , atm Maybank , kad matrik , dan DUIT dalam ratusan gak . ckp dgn fmly but kne marah laa mula-mula . then dorang suruh report polis sbb i/c tu penting . yg lain pon same penting .

then malam gi balai , ce cer kat pak polis dia kata boleh la buat laporan sbb if aku balik Johor susah nk wt laporan takot polis Johor suruh wt laporan kt Nilai gak nanty . so aku pon terus la wt report polis . then kena pula soal siasat . adesss !~ ade laa dlm 2 jam kt balaii . then pegawai pon nk dtg uma kt Anggerik tuk tengok jelaa n amk gambar . ituu jee kann ?? hampehh ~

memang sedeeyy gilaa !!~ da meleleh airmata aku merembes ! sape2 yg aku egt aku terus ngaduu . semua bagi aku tu berharga sangat . tp bnde da lps kan , jgn laa dikenang sangat . haraplaa sape teramik or terjumpa ke apa , pulangkann ..~

tapii sampaii2 je rumahh , ttbe xingat langsung pasal kes tuh !~ sebabnya nampak dax bulatt ! holaa , anak buah aku Abdullah Syaddad !~ hehe ~ 1 minguu jaga dy atooii , macam2 karenah ade . malas cer panjang2 lebar , aku selitkan beberapa keping foto utk tatapan dan kenangan ! let's see it :

adad suka tydo kt bilik moksu dy ! ( bilik aku )

adad suka sangat aksi cmni !

npk sopan la skt tp bulaattt !

aksi ke-2 ! mmg xsuka dibedung dy !

bila da kene ribaa lenaa betol !

tdo riba moksu smpai ternganga mulut !

pndai dy wt mulut muncung bila aku ckp 
" moksu penatlaa kelon adad "
saboo jelaa kan .

okbaiii !!~
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara