Friday, December 28, 2018

Althea X Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxer

9:09 PM 8 Comments


Althea X Get It Beauty  | Sebelum ini WA ada uar-uarkan mengenai keluaran baharu dari Althea sempena Althea turns 3 dalam 2 bulan yang lepas. Dan kali ini, WA ingin story lebih lanjut lagi mengenai produk tersebut iaitu Althea dengan kerjasama Korean Top TV Program iaitu Get It Beauty TV Show yang telah mendapat perhatian dari selebriti Korea juga! Haa, nak tahu siapa kenalah baca sampai habis!

REAL FRESH SKIN DETOXER SET BY ALTHEA

WA sendiri telah mencuba kedua-dua produk penjagaan kulit baharu dari Althea yang telah bekerjasama dengan Get It Beauty, rancangan popular Beauty Korea dan ternyata ianya sangat best. Real Fresh Skin Detoxer ini didatangi dengan dua jenis iaitu Rose (siang) dan Green Tea (malam).

Set Real Fresh Skin Detoxer ini dihasilkan untuk memastikan kulit kita lebih bersih, sihat dan segar sepanjang hari. Ianya merupakan cleanser & mask, dimana hanya gunakan selama 10 saat sahaja dan mampu membuat kulit lebih bertenaga dan segar. 

Real Fresh Skin Detoxer (Rose) diperbuat dari 100% kelopak bunga Ros setahun sekali sepanjang bulan Mei di Perancis untuk membantu melicinkan permukaan kulit yang kasar. Rose bertindak sebagai (refining) iaitu mengawal keseimbangan tahap pH pada kulit dan melembapkan kulit.

Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea) pula mengandungi daun teh hijau Jeju bagi memberi kelegaan serta menyegarkan kulit anda. Malah, ia juga sesuai digunakan untuk yang berkulit sensitif dan dapat meredakan kerengsaan kulit. Green Tea bertindak sebagai (purifying) iaitu membersihkan kulit dengan bahan semula jadi daun teh hijau kerana ia mempunyai 5 kali ganda vitamin C dari lemon malah dapat mengawal minyak dan membersihkan kotoran pada kulit.

Penggunaan detoxer ini membuatkan kulit WA rasa lebih segar, lembut dengan kehadiran kelopak bunga ros dan daun teh hijau yang 100% dari bahan semulajadi. Lihatlah, kulit WA lebih smooth kan? Suka sangat tau. Malah WA dah restock yang Green Tea sebab WA suka pakai pada waktu malam. Waktu siang sahaja kadang-kadang pakai yang Rose sebab bercampur dengan cleanser lain.

Real Fresh Skin Detoxer Menjadi pilihan Selebriti Korea Juga?

Wahh wahhh! Bukan calang-calang produk tau disukai oleh selebriti Korea. Althea kini turut digemari oleh bintang K-Pop Korea iaitu Jeonghwa dari kumpulan EXID! Alaa, yang popular dengan tajuk lagu 'Up And Down' tu. Hehehe.. Anda boleh lihat video dibawah!

Dah view belum video di atas? See, kemain suka betul Jeonghwa cuba Real Fresh Skin Detoxer ini. Memang best tau sebab ia mudah sangat digunakan hanya 10 saat sahaja tapi memberi kesan yang positif pada kulit.

Mudah sahaja cara penggunaannya, hanya sapu pada kulit dan ratakan. Kemudian, biarkan selama 10 saat. Basahkan tangan dengan air sedikit dan gosok pada muka sehingga keluar buih dan bilas sehingga bersih! Easy to use kan mask wash off 10 seconds ni??! Dan yang pastinya ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Anda rasa tak sabar nak mencuba set detoxer ini? Anda bolehlah membuat pembelian di website Althea Korea iaitu di sini [ CLICK LINK HERE ]

Friday, December 21, 2018

Huggies Dry Pants | Lampin Bayi Baharu dengan Penyerapan lebih Pantas di Malaysia

4:28 PM 33 Comments

Penampilan Baharu Huggies Dry Pants | Para ibubapa hendaklah sentiasa peka dengan keselesaan untuk bayi mereka, terutamanya untuk lampin pakai buang anak. Bagi memastikan bayi anda berada dalam keadaan selesa, kita perlulah bijak memilih lampin pakai buang manakah yang lebih sesuai untuk bayi masing-masing supaya tidak timbul masalah yang lain seperti ruam gatal, keradangan kulit dan lain-lain. So, anda tak perlu bimbang kerana Huggies telah membuat penambaikan untuk lampin pakai buang baharu.

Inilah dia Huggies Dry Pants iaitu lampin pakai buang baharu yang mempunyai penyerapan yang lebih pantas yang telah direka khas bagi memastikan kulit bayi sentiasa berada dalam keadaan kering dan selesa serta bersesuaian dengan setiap peringkat tumbesaran bayi anda. Dengan kuasa sistem penyerapan yang lebih pantas, terkandung pelbagai fungsi serta kelebihan. Antaranya ialah :

1. Sistem Penyerapan Pantas 
Mempunyai lapisan biru cepat kering, ia menggabungkan 1000 lubang mikro pantas serap untuk penyerapan segera dan mengunci cecair agar kulit si manja anda sentiasa berada dalam keadaan kering dan selesa.
2. Pelindung Kebocoran 
Menggunakan teknologi U-fold untuk menghalang kebocoran berganda yang boleh mengelakkan kebocoran air kencing di celah peha.

3. 5-Way Comfort Fit
Dengan ciri 5-way comfort fit Huggies Dry Pants muat secara fleksibel dan selesa dari 5 bahagian iaitu pinggang pada perut, pinggang di belakang, kedua belah kaki dan kelangkang.
4. Penyerapan Sehingga 10 Jam
Adanya 5 lapisan kekeringan, ia membantu memberi perlindungan semalaman dengan gel penyerap hebat yang dapat menyerap air kencing sehingga 10 jam agar si manja sentiasa kering sepanjang malam. Berdasarkan kajian, purata basahan bayi di dalam tempoh setiap 12 jam untuk ditukar.

5. Pelapik Luar Beraliran Udara 100%
Memudahkan pengaliran udara keluar 10 kali ganda lebih pantas bagi mengelakkan bayi terkena ruam lampin berbanding lampin lain yang kurang aliran udara.

6. Terbukti Secara Klinikal
Dengan teknologi untuk pengeringan dan kelancaran aliran udara, ternyata ianya terbukti secara klinikal kerana dapat mengelakkan ruam lampin atau dermatitis - Pediatric Dermatology, 2001.

Perbezaan Antara Lampin Biasa dengan Huggies Dry Pants 

Untuk melihat perbezaan ketara adakah Huggies dry pants baharu ini betul-betul menyerap dengan lebih pantas atau tidak, anda boleh lihat video ini.


Adakah Ia Sesuai Untuk Pelbagai Saiz?
Bagi keluaran baharu Huggies dry pants ini, anda bolehlah memilih saiz yang bersesuaian mengikut peringkat umur dan berat badan. Ianya sesuai untuk dari saiz S hingga XXL :-
  • Size S : Berat 4 - 8 KG
  • Size M : Berat 6 - 12 KG
  • Size L : Berat 9 - 14 KG
  • Size XL : Berat 12 - 17 KG
  • Size XXL : Berat 15 - 25 KG
Bagaimana Cara Pemakaian Huggies Dry Pants?
Cara pemakaiannya cukup mudah dan senang. Hanya dengan dua langkah sahaja seperti gambar rajah di atas iaitu :

1. Dipakai seperti seluar bayi dengan perkataan "FRONT" dibahagian hadapan. Pelindung peha hendaklah dipadankan dan tidak terlipat bagi mengelakkan kebocoran.

2. Jika ingin membuang, anda hanya perlu koyakkan kedua-dua bahagia tepi untuk menanggalkannya.

Anda juga boleh membuat pembelian di sini [ SILA KLIK LINK INI ] atau layari laman website Huggies - https://www. huggies.com.my/


Tuesday, December 18, 2018

Anda Penggemar Kopi? Jom Kenali 5 Jenis Minuman Kopi Trending!

2:29 AM 44 Comments

5 Jenis Minuman Kopi Trending | Semestinya anda ingin tahu apakah 5 jenis minuman kopi yang tengah trending, bukan? Kalau anda penggemar kopi, anda perlu baca sehingga habis bicara untuk kenali minuman-minuman kopi ini :

1. Ekspresso
Ekspresso merupakan minuman kopi yang tiada campuran susu tapi ada sedikit gula untuk mengekalkan rasa sebenar kopi tersebut. Selalunya ia diambil pada waktu pagi sekitar jam 9 pagi supaya badan lebih cergas dan tidak berasa letih dan stress.

2. Latte / Cappucino
Hanya mempunya sedikit perbezaan antara Latte dan Cappucino. Jika Latte lebih banyak menggunakan kandungan steam milk berbanding Cappucino. Manakala, Cappucino lebih banyak menggunakan kandungan milk foam berbanding Latte. 
Perbezaan cara buat Latte & Cappucino

3. White Coffee
White Coffee juga semakin digemari kerana kebanyakkan kedai ada menyediakan White Coffee. Ini bukannya kopi berwarna putih ye, tapi cara membuatnya adalah letak ekspresso sedikit seperti Latte & Cappucino dan kemudian diletakkan susu hingga penuh. Ia dinamakan sebagai Flat White Coffee juga.

4. Mocha Latte
Untuk mendapatkan rasa yang pekat dengan kopi, gabungan antara kopi dan coklat dapat membangkit rasa nikmat. Sesuai dijadikan sebagai Ice Mocha Latte ketika musim panas.

Cara buat Mocha Coffee


5. Justea & Juscoffee
Baru-baru ini Yeo's telah mengeluarkan air minuman berasaskan tea dan coffee dengan menggunakan ramuan premium. Rasanya sangat kaw dan kurang manis.

Inilah dia senarai 5 jenis minuman kopi yang trending. Yang paling tengah trending sekarang adalah Justea & Juscoffee keluaran Yeo's! Jom kita ketahui lebih rapat tentang Justea & Juscoffee ini.

Yeo's Justea & Juscoffee 

Bukan sahaja untuk penggemar kopi, malah untuk penggemar teh juga boleh merasai keluaran Yeo's yang baru dengan perisa kali ini yang kaya dengan biji kopi serta daun teh premium lagi berkualiti,  dan mewujudkan rasa yang begitu 'smooth' yang tidak dapat diungkap dengan kata-kata!

WA percaya, mesti ramai penggemar kopi dan teh rasa teruja nak mencubanya kan? Begitu juga dengan WA, sampai sanggup mencari untuk merasai kenikmatan air tersebut. 

Justea Matcha Latte
Siapa sini peminat Matcha? WA antara penggemar minuman Matcha juga tau. Justea Matcha Latte ini diperbuat dari daun teh hijau premium yang terpilih untuk menjadikan Justea ini mengeluarkan rasa yang segar dan sedap disaat kita menikmatinya. 

Juscoffee Iced Coffee
Juscoffee Iced Coffee ini dirumuskan dari biji kopi premium yang terpilih dan berkualiti tinggi bagi menghasilkan bau aroma semulajadi kopi yang wangi dan rasa kopi yang sangat kaw-kaw! Anda pernah tak kutip buah kopi dan kemudian jadikan ia serbuk kemudian buat air kopi? Tempat tinggal suami WA ada buah kopi. Setiap minggu hari Rabu akan kutip buah kopi tersebut dan hantar kepada apek yang buat serbuk kopi, kemudian buat air. Seriuss weiii! Macam itulah rasa Juscoffee Iced Coffee, memang kaw habis seperti yang asli berbanding rasa kopi biasa di kedai. Kalau korang pernah rasa original kopi, memang akan terasa pahit sedikit tapi still sedap! Kalau orang tua-tua rasa air ini, mesti mereka akan cakap, "Sedapnya kau buat air kopi, rasa fresh. Kau buat sendiri ke?!" Ini semua gara-gara Juscoffee Iced Coffee. Hahaha!

Juscoffee Cafe Latte
Bagi anda yang mungkin tidak berapa gemar kopi 'kaw' tadi, anda juga boleh mencuba air Juscoffee Cafe Latte ini yang diperbuat sama juga dari biji kopi premium yang terpilih dan berkualiti bagi menghasilkan rasa yang harum dan sedap dengan kehadiran kopi dan susu berkrim yang menggiurkan tekak!

Justea dan Juscoffee ini sesuai bagi mereka yang tidak sempat menyediakan breakfast, tidak sempat untuk meluangkan masa di kafeteria lama-lama, yang mudah rasa letih dan stress dek kerana timbunan kerja pejabat, sekolah atau site. Maka memang sesuailah mereka membeli minuman on-the-go ini! Cepat, mudah dan rasa segar!

Kadang-kadang kita kerap terskip breakfast kerana lewat untuk pergi kerja atau pelajar universiti pergi ke kuliah, boleh sahaja minum dalam kereta kerana ini memang minuman on-the-go! Tak payah nak panaskan air kerana rasanya tetap sama seperti baru dibancuh. Nak sejuk senang saja cuma letakkan dalam peti ais dan kemudian boleh minum.

Bukan itu sahaja, minuman on-the-go Justea dan Juscoffee ini juga sesuai diminum ketika lunch hour atau berehat untuk memberi kesegaran yang berpanjangan sepanjang hari bagi mengelak rasa letih, lesu dan mengantuk.

Malah, anda juga boleh menikmatinya ketika anda bersama family atau kawan-kawan samada ketika berpiknik atau bersembang bersama mereka. Sebab itulah, minuman ini sesuai setiap masa anda memerlukannya.

Tertarik Untuk Mencuba??
So, kalau anda tertarik untuk mencuba Justea dan Juscoffee ini, anda boleh dapatkannya dengan membeli di stesen pam minyak seperti Shell, Petron dan BHP. Dan anda juga boleh dapatkan di kedai runcit terpilih seperti KK Mart dan kedai-kedai yang berhampiran dengan anda. Jangan lupa GRAB one today, TASTE it and FEEL the KAW!

Tidak perlu risau lagi, kerana minuman Justea dan Juscoffee ini sememangnya telah diiktiraf Halal oleh JAKIM dan boleh dapatkan dengan harga yang berpatutan. Untuk maklumat lanjut mengenai produk Yeo's ini, anda bolehlah layari laman sesawang mereka di www.yeos.com.my ataupun Instagram www.instagram.com/yeosmalaysia/ 

Saturday, December 15, 2018

What I Recommendations to Buy & My Top 10 Wishlist K-Beauty Products From Althea

1:24 AM 13 Comments

My Recommendations & My Top 10 Wishlist | Hello gaiiss! Memandangkan sekarang masih tengah hot dengan kumpulan Kpop dari Korea iaitu Blackpink, so WA nak cerita dengan korang sedikit tentang satu website 'idaman' para wanita iaitu Althea! Haa, siapa lagi tu yang tak tahu lagi? Website Althea ini semakin famous dikalangan K-Beauty keran ia menjual barangan aunthentic 100% dari Korea, malah penghantaran pun direct dari Korea weii! Dahlah jauh nun sana, pembelian 2 items je pun boleh dapat free shipping. Gila tak gila? WA dah nak hampir gila! :D

Tanpa buang masa, WA nak recommendations Top 5 products dari Althea. Sila buka mata anda seluas-luasnya okehh. Sebab apa yang WA cadangkan ini amat berbaloi untuk dimiliki dan anda akan kerugian jika tidak mencubanya sendiri. Hahaha! 

TOP 5 PRODUCTS RECOMMENDATIONS FROM ALTHEA

Click Picture to Buy

1. Bare Essentials Set Skincare (RM104.40)
Set Bare Essentials ini merupakan produk brand Althea yang pertama WA telah mencubanya. Mula-mula fikir macam biasa-biasa je produk ini. Hehe.. Tapi bila start pakai je serius rasa teruja sangat! Sebab sesuai dengan skin tau! Lagipun set ini sesuai untuk semua jenis kulit. So memang ngam lah. Antara ketiga-tiga produk ini, WA lebih prefer cleanser dan primer water dia. Fixer cream tak sangat maybe sebab WA tak suka sangat tekstur jenis cream letak kat muka. Tapi ketiga-tiga produk memang best. Cleanser pakai dah masuk 2 tiub, primer water dia seriously syok sebab tekstur dia pekat macam bancuhan tepung jagung gitu. WA buat as toner kat muka. Botol first hilang masa travel, terus beli masa tengah sales haritu. Kulit pun lembut je rasa selembut warna packagingnya. Hehe..

Click Picture to Buy

2. Petal Velvet Powder - 3 Code (RM16-RM17)
Petal Velvet Powder ini merupakan loose powder yang mempunyai teksturnya yang sangat ringan untuk menutup pori-pori terbuka dan garisan halus di kulit muka bagi membuat kulit nampak lebih flawless dan sekata. WA suka sangat loose powder ini sebab ringan dan mudah dibawa dengan packaging yang comel. Mempunyai 3 kod iaitu #translucent, #warm beige dan #pink lavendar. WA jadikan loose powder ini sebagai makeup setting dalam hasil makeup WA dan ternyata client pengantin pun suka dengan teksturnya. Murah dan sangat berbaloi. Wajib untuk korang ada setiap kod sebab dapat mengawal keluaran sebum pada muka dan senang di apply kerana WA lebih suka loose powder berbanding compact powder yang teksturnya lebih kasar di muka. WA sudah memiliki ketiga-tiga kod tersebut untuk koleksi makeup WA sebab WA kaki makeup! :)

Click Picture to Buy

3. Real Fresh Skin Detoxer Set (RM77)
Skin detoxer ini menarik sebab ianya 2 dalam 1 cleanser dan memberi effect menyegarkan kulit muka dalam masa 10 saat sahaja. Cleanser + mask dimana jadikan ia sebagai mask selama 10 saat dan kemudian bilas seperti anda mencuci muka anda. Ada 2 jenis iaitu Rose dan Green Tea, WA lebih suka yang Green Tea sebab dia membantu melembap dan menyegarkan kulit yang sensitif lagi-lagi bila tiba waktu malam. 

Click Picture to Buy

4. Petal Velvet Sunaway (RM43)
Mana-mana step skincare hingga ke makeup mesti ada sunscreen/sunblock. Tak sah kalau tak ada sebab ia melindungi kulit kita dari burning (terbakar) dan aging (penuaan). WA tak pernah miss tak pakai sunscreen tiap kali nak keluar rumah. Even depan rumah pun. Sebab cahaya matahari boleh menembusi kulit kita tau walaupun sedikit! Yang bestnya sunscreen ini bantu melembapkan dan mengawal kulit muka dari berminyak dengan kehadiran SPF 50++. Love much this sunscreen !!

Click Picture to Buy

5. Milk Peel Cream Mask (RM36)
Produk yang baru sahaja launching dalam bulan lepas. Tapi telah menjadi kegilaan orang ramai terutama Altheans including me. Hahha! Bayangkan, korang pakai mask yang teksturnya mula-mula clay mask then bertukar menjadi cream yang ada bubbles? Selalu clay mask untuk kulit yang berminyak especially, tapi cream mask ini sesuai untuk combination skin types (normal to oily) or (oily to dry) or sensitive skin. Sebab bila terhasilnya bebuih cinta tu, kulit WA rasa lebih smooth je.

Okay, inilah dia top 5 produk yang WA recommendations kat korang untuk beli. Kenapa pula? Sebab WA dah mencuba kelima-lima produk dan sangat-sangat best tau! Ada yang WA dah repeat beli berkali-berkali. Recommendation tak boleh termasuk dalam wishlist sebab recommendations adalah barang yang WA pernah beli dan repeat membeli. Hehe. So, jom layan apa dia top 10 produk idaman/kegemaran WA untuk dapatkan sempena nak Krismas ni. Kekekekkee~

MY TOP 10 WISHLIST K-BEAUTY PRODUCTS ALTHEA

Click Picture to Buy

1. Pobling Pore Sonic Cleanser - White (RM88)
Tak pernah mencubanya lagi tapi dah lama masuk dalam my wishlist sebab WA lihat ramai yang kata ia dapat membersihkan jauh ke dalam liang muka dengan bersih dan mengeluarkan semua kotoran pada muka dengan senang dengan permukaan berus yang lembut yang sesuai diusap pada muka. Memandangkan WA sejenis yang payah nak bersihkan muka dengan betul dan menggunakan step double cleasing, jadi inilah penyelamat WA. Hehehe~

Click Picture to Buy

2. Dear Klairs, Freshly Juiced Vitamin Drop (RM102)
WA sudah memiliki yang Vitamin E Mask, jadi dalam masa yang sama, teringin memiliki yang jenis drop ini kerana WA suka Vitamin C untuk dapatkan tona kulit yang lebih sekata, mencerahkan kulit dan mengurangkan jerawat pada muka. Semua tahu kan akan kelebihan Vitamin C untuk kulit. So, rugi sangat tidak mencuba. Nak beli tapi bajet tak cukup lagi. Hukhukhuk....

Click Picture to Buy

3. Missha The First Treatment Essence Intensive Moist (RM135)
Dalam step skincare, WA masih tiada lagi essence. Dan masih tercari-cari essence manakah yang sesuai. Dan akhirnya, WA terjumpa essence Missha ini dan banyak review mengatakan ianya berkesan untuk semua skin types. Tertarik dengan jenama ini bukan sahaja disebabkan review semata-mata, tapi kerana WA sendiri pernah mencuba produk lain Missha dan memang best. Tapi still tak berhasil grab sebab harganya yang sangat tinggi. melebihi bajet. Hihi!

Click Picture to Buy

4. Glamfox Fleurrisant Lip Gloss (RM35)
Tertarik dengan keluaran Glamfox yang ini, sebelum ini dalam bentuk ala-ala lipstick tapi kali ini WA tertarik dengan lip glossnya kerana katanya mempunyai color natural pink yang sangat jelas, long lasting even selepas makan atau minum, dan melembapkan kawasan bibir. Baca review ada yang kata bibir kelihatan pinky gitu. WA tiada lip gloss, so nak try Glamfox Lip Gloss punya sebab WA ingin dapatkan kulit bibir yang sentiasa lembap tanpa kekeringan.

Click Picture to Buy

5. It's Skin Power 10 Formula VB Effector (RM30)
Antara serum paling popular di Althea adalah serum brand It's Skin yang mempunyai 13 jenis. Dan WA sendiri telah memiliki 4 jenis serum dari It's Skin iaitu Vitamin C, Arbutin, Pores dan Honey Propolis dan effect dia sangat best walaupun lambat tapi still berbaloi murah beli dari Korea. Kali ini WA aim untuk dapatkan serum ini yang kaya dengan Vitamin B6 dalam menyamakan tona wajah dan mencerahkan kulit.

Click Picture to Buy

6. Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist (RM16)
Walaupun boleh miliki sendiri tanpa masuk dalam wishlist, tapi WA still nak juga dapatkan mist spray ini kerana kandungan Aloe Vera dapat moistkan kulit dan menyegarkan muka sepanjang hari. Boleh juga digunakan untuk selepas makeup supaya makeup lebih fresh all day.

Click Picture to Buy

7. Nacific Real Calendula Floral Toner (RM58)
I don't know why  nak sangat cuba toner ini apabila melihat list toner yang terdapat dalam website Althea. Sebab banyak feedback mengatakan ia membuat skin become to moist and hydrates. Dan sememangnya WA memerlukan toner sedemikian sebab toner ini dapat membersihkan sisa kotoran pada wajah especially semasa dalam keadaan bermakeup atau terdedah dengan environment luar yang penuh habuk.

Click Picture to Buy

8. Chica-Y-Chico Matt Cushion (RM58)
I'm a makeup lover, sometime bila keluar atau travel WA malas nak bawa foundation jenis cecair kerana mengambil masa untuk bersiap. Jadi, setelah membuat observation mengenai foundation jenis cushion, WA lebih prefer meminati cushion dari Chica-Y-Chico Matt Cushiion ini dan sesuai untuk kulit berminyak, dimana kulit WA lebih berminyak jika berada diluar dan sangat memerlukan cushion untuk muka oily bagi membuatnya tahan lebih lama dan tidak perlu di touch up lagi selepas beberapa jam. Dan ternyata, ramai memberi feedback yang positif setelah mencubanya dan ia  turut menggoda WA sekali. Hahha!

Click Picture to Buy

9. Etude House Dr. Mascara Fixer for Super Long Lash (RM25)
Selain maskara favorite WA iaitu Missha Mascara dari Althea, WA berkenan sangat dengan maskara dari Etude House ini kerana ia dapat memanjangkan bulu mata dan waterproof. Ia menjadikan bulu mata melentik dan nampak fully. Maklumlah, kita tak ada bulu mata sangat especially bahagian bawah mata. Hahhaa!

Click Picture to Buy

10. The Saem Cover Perfection Tip Concealer (RM15)
Last but not least, WA tertarik dengan concealer dari The Saem ini sebab teruja melihat banyak feedback positif mencuba concealer ini. Murah tapi ramai berpuas hati, itu yang menggalakkan kita untuk membeli kan? Yang menariknya, ia mempunyai 5 kod yang sesuai dengan skin tone kita dan apabila apply di bahagian tertentu ia nampak lebih ringan dan lebih sekata dengan tona kulit kita malah dapat cover pori-pori dan menjadikan kulit yang di cover dengan concealer lebih natural look tanpa greasy.

Finally... Phheuw!! Setel juga WA listdown kan wishlist WA yang nak sangat WA dapatkan sempena Krismas ni. Hopefully, santa Althea merealisasikan idaman WA menjadi kenyataan. Sejak ada Althea (koleksi barangan k-beauty) lah WA start mula jaga muka dengan betul-betul step skincare hinggalah ke cosmetic. Kalau dah terdesak tak ada stok kat Althea barulah bertukar sementara beli barangan drugstore. So far, mana-mana barang dari Althea WA pakai beberapa tahun ni tidak mengundang masalah pada muka sebab semuanya authentic 100% dan mungkin kulit muka ini sesuai dengan buatan dari Korea kot. Hahaha!! I love so much ALTHEA, Mamasan Tammy Lim dan Syahirah Shamshul!!! Muuuaahhhh!! :D

So gaiis kalau nak shopping klik je link https://my.althea.kr/ okehhh!!

Wednesday, December 12, 2018

Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D for Anti Aging

8:22 AM 35 Comments

Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D | Sedarkah anda bahawa semakin meningkat usia kita semakin dekat dengan proses penuaan kulit? Jika anda yang sudah menjangkau usia dalam 30 an memikirkan tentang cara untuk mengekalkan kulit muka dari penuaan pramatang, apatah lagi dengan usia WA sekarang dah 27 tahun.

Semakin meningkat usia kita, semakin berubahlah keadaan kulit kita. Dan sekarang pun ramai yang tercari-cari skincare anti-aging manakah yang sesuai pada kulit bagi yang berumur 30 an ke atas. Buat pengetahuan anda,  proses penuaan semulajadi hanya terjadi 20% sahaja manakala, selebihnya adalah dari kehidupan seharian kita seperti sinaran UV, pencemaran, asap, kekurangan tidur dan hidup dalam tekanan. Jadi, inilah masanya WA ingin memperkenalkan Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D bagi membanteras penyebab terjadinya penuaan pramatang.

Setelah beberapa tahun saintis MK meneliti kajian penyebab terjadinya penuaan pramatang, lebih daripada 200 kajian pengguna, klinikal, keselamatan, dan lebih daripada 150 formula dan ramuan telah dinilai. Maka, terhasilnya produk yang mempunyai antioksidan yang ekslusif untuk melindungi kulit dari kelihatan lebih tua sebelum waktunya.

Mula-mula, WA fikir boleh ke pakai ni sebab kulit WA jenis dry to oily. Ternyata Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D sesuai dengan jenis-jenis kulit tertentu (normal/dry/combination/oily/sensitive). Ia tidak membuat kulit berminyak bahkan tidak mengeringkan kulit, malah ianya memberi kelembapan pada kulit dan menganjalkan kulit seperti kelihatan muda.

Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D telah mengambil pendekatan pencapaian 3 dimensi untuk membantu mengurangkan penuaan kulit, iaitu :-

1. DEFENDS (Mempertahankan)
Mengandungi antioksidan untuk menentang radikal bebas yang mempercepatkan penuaan pada kulit.

2. DELAYS (Melambatkan)
Dengan perlindungan UVA/UVB dan teknologi yang ekslusif ia mampu melambatkan proses penuaan pada kulit.

3. DELIVERS (Menyampaikan)
Mampu mengurangkan (menyampaikan peningkatan) tanda-tanda penuaan kulit yang ketara dalam masa 4 minggu.

Yang menariknya, dalam setiap jenis produk ini mempunyai 3 bahan yang hebat :
  • Encapsulated Resveratrol : Membekalkan 3x ganda manfaat antioksidan, menjadikan warna kulit lebih sekata  dna membantu menghasilkan kolagen kulit secara semulajadi.
  • Vitamin B3 : Terkenal dengan kuasa pencerahan dan berfungsi sebagai antioksidan.
  • Peptida Anti Penuaan : Menyokong kolagen dan menganjalkan kulit untuk kelihatan lebih muda dan anjal.

Simple Steps Using Timewise® Miracle Set 3D

Mudah sahaja, untuk dapatkan kulit yang mudah dan sihat, jom amalkan simple steps ini!

Step 1 : Timewise® Age Minimize 3D4-in-1 Cleanser - RM115 (127g)

Mana-mana step skincare mestilah dimulakan dengan cleanser. Cleanser ini memiliki bau yang wangi seperti bau bunga yang lembut dan mempunyai tekstur seperti cream beserta biji manik kecil, dimana ia berfungsi untuk exfoliate sel-sel kulit mati pada muka dengan lembut tanpa membuat kulit muka menjadi kasar selepas membersih. Bukan itu sahaja, cleanser ini tidak menghasilkan buih yang banyak seperti cleanser lain. Cleanser ini boleh dijadikan sebagai makeup remover, cleanser, exfoliate dan moisturizer.

Kelebihan :
1. Menghilangkan kotoran pada kulit
2. Menjadikan kulit lebih bersih
3. Membuang sel-sel kulit mati
4. Mencerahkan kulit

Step 2 : Timewise® Age Minimize 3DMoisture Renewing Softener - RM93 (147ml)

Moisture ini adalah toner (softener) dimana ia dapat melembut, melembap dan menjadikan kulit menyerap skincare seterusnya dengan lebih baik dan berkesan. Teksturnya seperti air dan mempunyai bau seakan mint, hanya dap-dap di muka dan akan terasa sejuk dan lebih hydrasi dan lembap. 

Dicadangkan untuk titiskan softener ini pada kapas muka dan kemudian buat sapuan dari arah leher menghala ke atas muka bagi kesan lebih hidrasi pada kulit.

Step 3 : Timewise® Age Minimize 3DDay Cream SPF 30 - RM139 (48g)

A little goes a long way! Dalam membantu melambatkan tanda-tanda penuaan kulit dan menyediakan perlindungan spektrum UVA/UVB. Yesss! Inilah punca terjadinya penuaan kulit pramatang dek kerana sinaran matahari yang berbahaya. Teksturnya seperti cream pekat tapi membantu untuk melembapkan kulit selama 12 jam sepanjang hari.

Bukan itu sahaja, malah ia dapat memulihkan kerosakan pada kulit secara semulajadi serta membantu mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada kulit. Day cream ini seperti krim moisturizer, terasa sedikit likat tapi tidak membuat kulit berminyak.

Step 4 : Timewise® Age Minimize 3DNight Cream - RM139 (48g)

Tesktur night cream ini berbeza dengan day cream, kerana day cream teksturnya lebih pekat likat berbanding night cream yang mempunyai tekstur yang sedikit cair gelnya, malah tidak rasa melekit dan berminyak. Bayangkan, anda apply sahaja di muka pada malam, seolah-olah anda tidak memakai apa-apa krim kerana ia cepat meresap berbanding day cream. I feel like using sleeping mask, kulit rasa lebih hidrat dan lembap keesokkan pagi. This non-greasy cream moisturizes for 12 hours.

Night cream ini berfungsi untuk :
1. Membina sel-sel kulit baharu
2. Memulihkan kerosakan pada kulit secara semulajadi
3. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus 
4. Menjadikan kulit lebih anjal
5. Meningkatkan daya kekuatan kulit

Step 5 : Timewise® Age Minimize 3DEye Cream - RM135 (14g)

WA jarang pakai eye cream tapi packaging tube eye cream ini memang WA suka! Senang nak apply kat bahagian mata dan mudah meresap dalam 1 minit. Cepat kan?! Eye cream ini membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan di bahagian mata seperti lingkaran hitam, bengkak bawah mata, kedutan dan garis-garis halus.

Tindakan eye cream ini dapat melembapkan kawasan mata sehingga 12 jam pada kulit untuk kelihatan lebih muda dan sihat berseri. Hanya dot dot kan di kawasan keliling mata dan sapu dengan urutan bulat atau bawah mata sahaja.

Dengan hasil penggunaan secara konsisten sebanyak 2 kali sehari, anda boleh lihat kesan perubahan  pada kulit anda dalam masa 12 minggu (3 bulan) untuk kelihatan lebih muda dan berseri.

For more details, contact your Mary Kay Independent Beauty Consultant today 03-77117500 or visit www.marykay.com.my/

Facebook : 

Instagram :