Sunday, September 27, 2015

Breaking News | Girl's Generation Yoona Joins Instagram !

5:39 AM 2 Comments
 
 
 
 
SNSD Yoona Joins Intagrams [27092015] | Yeah, Wawa tahu uolls excited kan bila dengar breaking news about this ? Haha, sorry to say lah, Wawa bukan fanatik Korea sampai terkinja-kinja ye. Only some of them Wawa minat. Mana Wawa tahu Yoona join instagram ? 



Wawa dapat tahu bila Wawa tengah scroll ig then Wawa nampak satu post dari artis korea its one part of members SNSD , Tiffany yang mengkhabarkan bahawa Yoona telah membuat instagram. Ayat itu berbunyi seperti :

" Welcome to the wonderful world of social media bae @yoona__lim"



Seriously, I've been waiting for a long time ! Finally, u did it Yoona ! Because only u are not in instagram. But now, all the members SNSD have acc instagram to keep sharing moments like photos and videos for ur fans around the world.


 
Masa Wawa follow, Yoona baru joins instagram around 5 hours ago but woww !! Mesti ramai excited nak follow kan. No wonder because she's a female group korean artist the most popular in the world ! Sekarang mesti dah makin meningkat followers dia :)



Uolls nak follow instagram all members SNSD bagi yang tak tahu lagi? Meh Wawa share ig mereka untuk korang yang not yet following them. SNSD members have 8 members now, because Jessica have kicked out from SM Entertainment. Tapi Wawa bagi semua link instagram untuk uolls ! tekan link nama mereka !


Thats all from about them. Cepat follow instagram mereka bagi siapa yang minat SNSD ! See u next entry blog followerians !! Bye dearies ! :)
 

Tuesday, September 22, 2015

Pastel Tema blog 2015 | Sesuai atau tidak ?

7:59 PM 4 Comments





Tema Blog 2015 | Apa kena mengena tema blog dengan gambar baju? Jangan pelik actually tentang tema warna bukan tentang baju. Tengok warna pastel memang sejuk mata memandang kan? Sebab warna tidaklah terlalu shocking colour dan tidaklah terlalu gelap.

Kali ini Wawa pilih warna blog dengan warna pastel sebab inginkan kelainan dari sebelum ini. Sebab selama ini kalau edit blog nak pilih warna merah atau warna nude tapi termelekat warna pinkish juga. Wawa tak minat pink sebab dulu pernah minat fanatik gila pink, haha :D

Pastel juga memainkan peranan dalam code colour kerana ianya juga sesuai dengan jiwa lelaki dan perempuan. Pastel merupakan warna yang smooth tapi tak bermakna lelaki tidak sesuai dengan warna pastel bukan? Tapi tak mustahil juga ada yang tidak suka mungkin kerana jiwa mereka yang hati batu? Hihi, jangan marah kaum lelaki, kita gurau-gurau santai :)

By the way, apa pendapat anda dengan warna blog Wawa pilih ? Adakah sesuai dengan pilihan warna blog ini ? Jika anda suka, like sikit entry ini dan komen yang membina. Terima Kasih.

Monday, September 7, 2015

Sunday, September 6, 2015

Juz Waffle Batu Pahat : Semua sedap-sedap !!

2:35 AM 7 Comments



Muncul sudah entry food review !
Even Batu Pahat ni banyak kedai makan tapi kat sini best-best
dekat dengan tempat kerja, balik kerja singgah terus
Tapi takde lah makan setiap hari , melampau naww !

Makanan yang sentiasa jadi favourite adalah Tomyam Thai,
maaflah Wawa memang hantu Tomyam..
Makanan kat sini boleh tahan harga
Tak mahal tak murah , tapi sedang-sedang :)

Dekat mana Juz Waffle ??
Siapa orang Johor tahu lah kan
Juz Waffle ni ada dalam Square One Batu Pahat


Antara koleksi makanan yang dapat snap picture :

Spaghetti Aglio Olio Prawn

Rasanya lebih kurang macam dekat Pizza Hut 
tapi cara masakan beza :)


 Fried Mushroom & Kentang Goreng

Antara salah satu menu kudapan santai-santai pilihan Wawa
adalah Fried Mushroom.
Memang sedap kalau nak buat sendiri kat rumah pon boleh :)
(nama menu tak ingat)

Sekali tengok dah macam rupa menu orang diet 
cuma kalau diet kebanyakkan orang guna wrapping wrap
macam dekat KFC tuh..
Rasa not to bad sedap jugak even simple tapi memang kenyang !




Paling suka memang Tomyam dia
Pergi mana-mana pun order Tomyam Thai.
Mangkuk besar boleh tahan, hehe :)

Lepas ini kena try menu lain pula
Bagi tekak ni rasa semua tempat
Makin debablah Wawa nanti
Hehehe ^_^

Saturday, September 5, 2015

Kad Raya Blogger : Review Kad Raya 2015

7:12 PM 8 Comments

Dah masuk 2 bulan dah tapi baru nak review !
Maaf ye semua sebab lambat .
Masa puasa hari tu Wawa dapat kad raya dari rakan blogger
Jadi kita review ringkas jelah :)


1. Kad raya dari blogger yang mmg semua hampir kenal kot :)
blogger Uzu dari Sabahan .
Link blog : Emas Putih

2. Kad raya ke 2 dari blogger yang kiut miut ni oleh Ateen.
Ateen ni aktif juga tau macam Uzu :)
Link blog : Fatin Bella

3. Kad raya ke 3 siapa tak kenal dengan designer blog :)
Sheda nama diberi memang suka kreatif.
Link blog : Sheda Ucu

4. Kad raya ke 4 ni dari seorang yang suka warna biru
K.shida inilah tempat saya print kad raya :)
Link blog : Shida Radzuan




5. Kad raya ke 5 ini dari seorang blogger yang aktif menjual secara online.
Siapa nak shopping boleh ke blog beliau.
Link blog : Ruqaiyah Amanina

Okay, ini yang Wawa dapat sebab ini je yang sempat minta kat 
blogger yang ingin bagi kad raya.
Yang lain semuanya terlepas peluang. Hehe :)

Lepas ini siapa buat kad raya wajib bagi Wawa tau !
Sian Wawa selalu ter'miss' update uolls !
Siapa ada dapat kad raya dari blogger lain ?
Angkat Kaki !!