Tuesday, July 24, 2018

ID.AZ Dermastic Clay Mask Korea in 5 Minutes!

1:23 AM 32 Comments

Clay Mask ID.AZ Dermatic | Hello gaiss.. Siapa sini suka sangat pakai mask? Tak kesahlah mask apa-apa pun. WA suka sangat pakai mask, time muka kering, time sebelum tidur. Tapi kali ini, WA nak share dengan korang mengenai satu jenama mask ni iaitu ID.AZ Dermastic yang berasaskan clay mask. Jarang kan korang pakai mask jenis clay ni? Meh, WA share apa yang best mengenai clay mask ini.

Pengenalan ID.AZ Derm

ID.AZ Dermastic Clay Mask ini sebenarnya telah dihasilkan oleh sebuah hospital kecantikan terkemuka di Korea iaitu ID Hospital atau dikenali sebagai 'Asia Beauty Care'. Di hospital ini mereka menumpukan beberapa bahagian mengenai kecantikan iaitu :
  • Orthognathic Surgery Centre
  • Facial Countouring Centre
  • Anesthesiology Pain Management Centre
  • Anti-Aging, Lifting Centre
  • Breast Surgery Centre
  • Eyes, Nose Surgery Centre
Clay mask ini sebenarnya sudah lama dikenali dari zaman purba lagi, kerana menurut kajian clay mask sangat bagus dalam menyerap minyak di kawasan muka dan membantu memudarkan jerawat dengan cepat. Dalam carian Encik Google ramai yang telah menceritakan pelbagai kelebihan clay mask berbanding mask yang lain. No wonder clay mask sekarang lagi laku :)


Ada Berapa Jenis ID.AZ Dermastic Clay Mask?

Sebelum ini, ID.AZ telah mengeluarkan mask jenis sheet mask, dan kali ini didatangkan dalam bentuk clay mask. Ada 4 jenis ID.AZ Clay Mask iaitu :

1. ID.AZ Dermastic Oil Control Clay Mask - T-Zone, No Sebum
2. ID.AZ Dermastic  Pore Clean Clay Mask - Pores, Tightening
3. ID.AZ Dermastic Brightening Clay Mask - Illumination, Skin Tone
4. ID.AZ Dermastic Hydrating Clay Mask - Intense, Moisturizing

ID.AZ Dermastic Oil Control Clay Mask
ID.AZ Dermastic Oil Control Clay Mask berfungsi untuk mengawal atau memberi keseimbangan kadar pengeluaran minyak di muka terutama di kawasan T-Zone supaya kulit kelihatan lebih bersih, segar dan sihat (no sebum). Ia menggunakan bahan utama seperti Canadian Clay, Camellia Japonica Flower Extract, Chlorella Minutissima Extract & Avocado Extract.

ID.AZ Dermastic Pore Clean Clay Mask
ID.AZ Dermastic Pore Clean Clay Mask membantu mengetatkan liang pori, dan membuang sel kulit mati dan memberi ketenangan ketika membersihkannya. Bahan utamanya adalah Hawaiian Misato Clay, AHA/BHA, Blackberry Extract & Charcoal.

ID.AZ Dermastic Brightening Clay Mask
ID.AZ Dermastic Brightening Clay Mask boleh memberi kesan pencahayaan dan membantu mencerahkan tona kulit supaya kelihatan lebih segar. Dalam mask ini menggunakan bahan utama seperti Amazon White Clay, Nymphaea Alba Flower Extract & Vitamin C. 

ID.AZ Dermastic Hdrating Clay Mask
ID.AZ Dermastic Hydrating Clay Mask pula berfungsi untuk menegangkan dan memberi kelembapan pada kulit supaya sentiasa lembut dan tidak terlalu kering. Bahan utama yang digunakan adalah Moroccan Lava Clay, leontopodium Alpinum Extract, Hyaluronic Acid & Buah Delima.

Adakah Ia Sesuai Dengan Kulit Sensitif?

ID.AZ Dermastic Clay Mask sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif. Clay mask membantu exfoliate kulit supaya sel kulit mati senang ditanggalkan dan kulit menjadi bersih dan segar. 

Siapakah Yang Boleh Guna Clay Mask Ini?

Jangan risau, ianya boleh digunakan oleh lelaki dan juga wanita dan juga yang mengahdapi masalah kulit muka. Ianya dapat di buat di dalam rumah tanpa perlu pergi ke mana-mana spa untuk rawatan kulit muka.

Gambar di atas menunjukkan WA menggunakan ke empat-empat clay mask pada kawasan yang tertentu dengan jenis clay mask. Untuk warna hijau (Oil Control) WA apply di dahi, batang hidung dan pipi kerana disitulah kawasan yang kerap WA berminyak. Untuk warna kelabu (Pore Clean) WA apply sekitar hidung dan bawah bibir kerana disitu kerana timbul pori terbuka. Manakala, warna kuning (Brightening) WA apply di bawah mata dan bahagian dagu bawah kerana tona kulit WA tidak sekata di area situ. Dan warna merah (Hydrating) WA apply sekitar muka untuk kesan lebih lembap.

Berapa Lama Pakai Clay Mask?

Untuk pengetahuan korang, clay mask ini hanya dibenarkan pakai selama 5 minit sahaja dan jangan biarkan ia kering lama kerana ia boleh memberi kesan kulit kering dan kegatalan di muka. So, korang jangan lupa pula basuh muka selepas 5 minit sapu di muka ya.

Sebab WA pernah cuba pakai lama, saja konon nak lama-lama sampai merekah. Sekali lepas basuh mak aii gatal gila kulit muka. Dan muka rasa kering cepat je. Tapi kalau korang ikut arahan 5 minit sahaja, ianya tidak mengeringkan muka tau. Malah rasa lagi lembap je kulit.

Gambar ke-2 ini pula WA selang beberapa hari berikutnya (tudung je sama, Haha!) dengan clay mask Brightening & Hydrating sebab kulit tengah kering. So WA apply Brightening pada kawasan dahi dan bawah mata sebab tona kulit agak kusam sikit disebabkan cuaca. Dan apply Hydrating clay mask di bahagian pipi, dagu dan hidung kerana kulit kering masa tu.

Feedback Ringkas WA Menggunakan ID.AZ Dermastic Clay Mask

WA suka sangat dengan clay mask ni sebab lebih efektif pada kulit WA berbanding menggunakan sheet mask dan lain-lain. First, bila guna yang Pore Clean kulit rasa macam ehh, ini kulit aku ke? Sebab pores yang besar semua dah kecil kembali dan senang nak apply makeup lepas tu. Second, guna yang Oil Control so far best juga! Sebab dapat mengawal pengeluaran minyak kat muka. Lepas je apply kulit nampak lebih lembut dan segar je. Then, untuk Brightening memang suka sebab kadang-kadang tona kulit kita tak sekata tapi bila apply yang ni rasa macam dapat kulit baru pula. Haaha! Last but not least, Hydrating sangat membantu tatkala kulit WA rasa kering dan kemerahan. 

Semuanya best sangat. Tapi yang penting kalau pakai tu kenalah konsisten! Jangan sekali pakai je. Clay Mask ID.AZ Derm ni paling tidak pakailah dua kali dalam seminggu berturut-turut.

ID.AZ Dermastic Clay Mask in 5 minutes ini telah berada di Malaysia. Dan kini boleh dapati di seluruh Watsons dengan harga RM59/tube sahaja. TAPI...... Watsons sentiasa ada buat sales kan? Sekarang WA tengok sales pun murah. Apa lagi dapatkan segera!

Thursday, July 19, 2018

Set Penjagaan Rambut BROKOLI Mampu Mengatasi Masalah Rambut Gugur & Kelemumur

11:00 PM 28 Comments

BROKOLI Hair Care | Kebanyakannya ramai yang mengalami masalah rambut tetapi tidak menitikberatkan kerana memikirkan ianya bukanlah penting seperti penjagaan muka. Ini ternyata SALAH! Kenapa salah?

Dijangkakan bahawa hampir 1/3 lelaki di dunia terancam mengalami masalah botak kepala menjelang usia 35 tahun, maka 62 peratus individu botak kurang keyakinan diri dan merasa dirinya kurang kacak. Hal ini mungkin terjadi kerana mereka mengalami stress, kurang nutrisi, merokok dan mengambil alkohol dan menyebabkan terjadinya punca utama masalah rambut. Manakala, hampir 70 peratus masalah keguguran rambut dialami oleh wanita selain dari lelaki.

Adakah Anda Mengalami MASALAH begini?
  • Rambut Gugur dan Jarang?
  • Masalah kepala makin Botak?
  • Masalah Kelemumur?
  • Rambut cepat Beruban?
  • Masalah Kudis di kepala?
Jika YA, BROKOLI dapat membantu anda selesaikan semua masalah di atas dan kesannya anda boleh rasa dalam tempoh yang cepat dengan tanpa bahan kimia merbahaya. Inilah dia BROKOLI iaitu salah satu produk unik di bawah rangkaian IMAAN SUCI WORLD.

RAMBUT BANYAK GUGUR.. RISAU TAK TAHU NAK BUAT APA???

Terbaharu set rawatan dan penjagaan rambut gugur BROKOLI- 'Natural Hair Rescue' kini telah berada di pasaran selepas menjalani proses R&D. Di dalam set ini mempunyai 3  jenis iaitu :
  1. Grow Me Shampoo
  2. Treat Me Treatment 
  3. Boost Me Scalp Booster
Apa yang bestnya adalah ketiga-tiga jenis produk BROKOLI ini menggunakan bahan-bahan organic dan berkualiti tinggi dan setanding dengan produk yang digunakan di salon atau pusat rawatan rambut proffesional yang lain. Bahan-bahan bermutu tinggi tersebut adalah :
  • Citrus Medica Limonium untuk Shampoo
  • Wallnut Shell Extract untuk Treatment
  • Jojoba Oil untuk Serum
BROKOLI ternyata terbukti berkesan kerana ia mampu selesaikan masalah rambut gugur. Antara kelebihan-kelebihan BROKOLI :
  • Menyelesaikan masalah rambut gugur
  • Merawat masalah kulit kepala
  • Merangsang pertumbuhan anak rambut
  • Menguatkan akar rambut
  • Menyihatkan rambut
GROW ME Shampoo

Grow Me Shampoo menggunakan bahan Citrus Medica Limonium atau lebih kurang macam Lemon untuk memberi kesegaran pada kulit kepala dan rambut supaya dapat menyegarkan kulit dan membuat sel sel mati.

Shampoo ini boleh digunakan dalam 2 kali sehari, atau selang sehari ataupun boleh menggunakannya setiap hari. Hanya picit sedikit dan ratakan seluruh rambut kerana ianya mempunyai bunyi yang banyak.

Tekstur shampoo BROKOLI ini cair seperti shampoo yang lain tapi sedikit pekat dan berwarna hijau serta mempunyai bau yang sangat wangi seperti bau yang dingin untuk kesegaran rambut.

TREAT ME Treatment

Treat Me Treatment pula menggunakan bahan organik iaitu Wallnut Shell Extract dan sangat bagus kerana ia merupakan kacang yang kaya dengan zat Omega 3 untuk rambut anda. Kacang Walnut dapat membantu melindungi sel-sel rambut anda dari rosak terkena sinaran matahari dan memperkuatkan rambut. Wallnut Shell Extract ini dihancurkan menjadi biji-biji dan dicampurkan ke dalam Treatment BROKOLI ini.

Tekstur treatment BROKOLI sangat pekat dan likat. Ianya berwarna putih dan dicampur dengan serpihan kacang Walnut. Anda boleh gunakan samada banyak atau di kawasan tertentu yang bermasalah. Disebabkan teksturnya yang pekat, anda perlu memicitnya kuat sedikit untuk mengeluarkannya. Jangan risau jika terlebih, anda boleh buka penutup dan simpan semula.

Zoom In tekstur Shampoo & Treatment BROKOLI

SCALP BOOSTER Serum

BROKOLI Hair Scalp Bosster Serum ini sangat istimewa kerana ia diciptakan dnegan kombinasi serum untuk kulit kepala dan gajet urutan. Ini adalah pertama kali di Malaysia, mempunyai penyelesaian 2 dalam 1 untuk masalah rambut gugur.

Antara kelebihan Scalp Booster adalah :
  • Merawat masalah rambut gugur
  • Melancarkan peredaran darah pada kulit kepala
  • Kandungan minyak Jojoba sangat bagus untuk merawat, memulih dan menguatkan akar rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan anak rambut
  • Menyihatkan rambut
  • Membuang sel-sel mati dan merawat masalah kelemumur
  • Size kecil mudah diguna dan dibawa ke mana sahaja
  • Dapat membantu menghilangkan stress dan sakit kepala
Cara Penggunaan Scalp Booster 2 in 1 :

1. Putar/Pusingkan gajet yang berwarna hijau untuk sapu serum dahulu.
2. Sapukan serum (putih) yang berkualiti pada kawasan bermasalah dengan hanya roll-on sahaja.
3. Kemudian, ON gajet yang hijau supaya bergetar.
4. Mulakan urutan pada kawasan yang dah di roll-on serum tadi.

Gunakan serum ini selepas mencuci rambut dan  lap rambut untuk berada dalam keadaan lembap. Ia sangat berkesan apabila digunakan ketika rambut dan kulit kepala dalam keadaan bersih. Bau serum ini sangat wangi dan menyegarkan malah rasa sejuk. Jika anda mempunyai rasa pening atau stress, anda boleh letakkan gajet yang bergetar pada kawasan berdenyut. Menggunakan Scalp Booster 2 in 1 ini ibarat anda sedang menikmati rawatan penjagaan rambut di pusat rawatan rambut.

Testimoni - Testimoni Pengguna BROKOLI Hair

Antara testimoni pengguna yang telah mencuba BROKOLI Hair :




Feedback WA Selepas Menggunakan BROKOLI Hair Selama 3 Minggu

Ini adalah honest review dari WA sebab memang ada masalah rambut gugur. Mana Gambar rambut? Aiippp, kan WA bertudung takkan nak tayang rambut yang gugur? Tapi jangan risau sebab memang WA akan share benda yang bagus dengan seikhlas hati.

Sepanjang 3 minggu menggunakan set BROKOLI Hair ini, alhamdulillah, masalah rambut gugur WA sudah kurang tak macam dulu sekali mandi je penuh rambut gugur belum masuk yang sikat rambut. First guna shampoo ini best sangat sebab ia wangi dan rasa sejuk je kepala tu, mybe sebab ia menggunakan lemon untuk menyegarkan rambut. Then, selepas shampoo WA guna treatment dia memang best gila. Rasa taknak keluar bilik air. Sebab khusyuk membelai rambut dan rambut rasa ringan dan licin je. Dah tak ada masalah rambut kusut. 

Last sekali, step yang penting adalah serum dan gajet Scalp Booster ni. Serum dia memang sejuk. Serius! Dahlah baru lepas cuci rambut, disapu lagi serum. Pehhh! Rasa macam dalam salon weiii.. Untuk serum ni WA sapu dekat kawasan yang banyak rambut gugur untuk mempercepatkan petumbuhan anak rambut. Kalau dulu urut pakai tangan lenguh, sekarang pakai je gajet ni mudah sangat. Dapat merasai gegaran macam mesin urut kepala. Hehehe...

Sekarang tengah harga PROMO JULAI! Anda beli set BROKOLI Shampoo & Treatment, FREE Roll-On Scalp Serum dengan berharga RM116 sahaja!! Nak beli loose boleh juga.

GROW Me Shampoo RM60 (1 botol) 200ml
TREAT Me Treatment RM60 (1 botol) 200 ml

Scalp Booster RM89.90 (25ml)

Promo ===========> 1 Scalp Booster RM55, 2 Scalp Booster RM110

Jika anda ingin membeli set BROKOLI Hair ini bolehlah hubungi Cik Zira :

No tel : 019-392 2261


Tuesday, July 17, 2018

SOFEAROSE | Diona Mermaid Enchanted Series Square Scarf Brings A Serenity

9:17 AM 18 Comments



Diona Mermaid Square Scarf | Masa bulan puasa yang lepas, Wawa terfikir design tudung apa kali ini hendak digayakan. Tanpa disedari, WA terjumpa website SofeaRose ini dan hati berbunga-bunga masa itu kerana SofeaRose mengeluarkan banyak design baharu!

Akhirnya, setelah membelek-belek lihat design mana yang berkenan, WA memilih untuk mengenakan design Diona Mermaid Square Scarf. Kenapa pilihan WA kali ini tudung bawal empat segi? Sebab WA inginkan kelainan dalam corak mermaid ini didatangi dengan pattern bawal empat segi.

Diona Mermaid dihiasi dengan corak abstrak mermaid bagi menggambarkan keunikan kecantikan dan kehidupan mermaid. Dua sifat ajaib yang digambarkan ini pasti menunjukkan keindahan dan kebaikan dari segi fizikal dan moral. Dikenali sebagai "penjaga" laut, ikan duyung sentiasa menunjukkan bahawa kehadirannya tidak dapat ditandingi. Lebih daripada sekadar seorang wanita cantik, ikan duyung akan membuat kita melihatnya dengan sikap yang baik, penyayang dan murah hati. 

Keperibadian duyung sepatutnya dicontohi oleh #SofeaRoseQueens yang lain untuk membentuk sikap yang baik sebagai muslimah yang lebih baik di masa akan datang. Maka, langkahlah ke hadapan untuk menjadikan jalan hidup yang lebih bahagia, bersemangat dan memberi ketenangan.


Bukan koleksi hijab sahaja yang dibawakan oleh SofeaRose, malah ia berjaya mengeluarkan koleksi pertama bertemakan mermaid untuk pakaian. Koleksi baru ini dinamakan Ashley Top. Didatangkan dengan design ruffle dan curvy cutting, ia tampak lebih feminine dan elegant. Menggunakan material kain jenis Japanese Cotton, kita tidak mudah berpeluh dan meresap dengan pantas pada hari panas.

Tadaaa...... Inilah corak yang WA pilih. Untuk pilihan kali ini, WA memilih Square Scarf 02 Purple Puff. Ia kelihatan ala-ala warnaa purple + grey. Masa ini, WA sempat menggayakan gaya pakai tudung bawal biasa sahaja sebab nak cepat. Untuk lebih jelas, korang boleh lihat gambar yang model gayakan di bawah ini.

front side
back side

Disebabkan permintaan yang tinggi, Diona Mermaid siri ini diperlukan kini mendarat dengan 6 pilihan warna premium untuk anda kumpulkan sebagai koleksi. Diperbuat dengan kain Matte Satin lembut, ia dapat menahan anda semua berpeluh dan aktif! Mempunyai keluasan 48 inci x 48 inci (bidang 50) membolehkan anda menggayakan gaya tudung untuk pergi kemana-mana sahaja selagi ia mematuhi syariah. Diona Mermaid Square Scarf ini didatangkan bersama-sama dengan keajaiban edisi ikan duyung yang klasik tatkala cahaya menerangi. Ecewaahhh! Hehehe...

Bagaimana Diona Mermaid Square Scarf Dapat Menawan Hati?

Ciri-Ciri Yang Ada Pada Diona Mermaid Square Scarf :
  • Mempunyai corak mermaid yang unik
  • Senang digosok
  • Daya tarikan mermaid yang sangat terhad
  • Warna menarik
  • Tekstur kain sejuk
  • Di datangi dengan kotak ekslusif
Material : Top Notch Matte Satin (Berlian Matte Satin)
Ukuran : 48 inci x 48 inci (panjang x lebar)


Didatangkan dengan 6 warna iaitu :

01 - Sandy Blue
02 - Purple Puff
03 - Twinkle Sapphire
04 - Lavender Sky
05 - Sweet Blush
06 - Rose Glow


Zoom sikit, ia ada label tersendiri iaitu SofeaRose gabungan huruf S dan R dihujung bucu tudung. Kain ia kelihatan kilat sedikit seperti 'berlian', tetapi sangat best dipakai dan rasa sejuk. Tidak jarang kerana kualiti kain tebal tapi tidak panas.

Jika anda ingin membuat tempahan, anda boleh layari laman sesawang SofeaRose di www.sofearose.com atau ke laman social facebook www.facebook.com/sofearose.my/ dan Instagram mereka di www.instagram.com/sofearose/ .....

Sunday, July 1, 2018

BUBI BUBI LIP by Unpa | Skrub Bibir Berbuih Untuk Kulit Kering

2:17 AM 29 Comments

A Lip Scrub For Dead Lip Skin | Hello gaiss! I'm back here!! Wooahh, korang mesti rindu sangat dengan I kan sebab lama tak berupdate! Sorry and sorry again, because busy dengan raya (raya sebulan) Hihi! Dan I tak bawak laptop balik weii. Thats why rasa macam argghh! Why la I tak bawak sekali laptop masa raya. Pulak dah balik, sini busy juga. Fuhh, mood raya betul. 

Actually, I've got a new product dari The Butterfly Project dan nak share dengan korang tau. I dah try masa raya ritu. Sebab kulit I so dry. Kadang lepas beberapa minit makeup, then kulit bibir jadi kering mybe faktor lipstik tersebut or mybe cuaca. Here it is - Bubi Bubi Lip by Unpa!

Packaging dia so cute! Dengan color seakan peach pink. So nice! I loike with this items sebab ini first time I jumpa skrub bibir yang boleh keluarkan buih! Ke I ketinggalan sangat? Sebab before ni I guna lip skrub juga tapi jenis yang kasar punya je. But for me its rare! Hahaha~

Let me introduced Bubi Bubi Lip ni kat korang dulu tau. Mesti korang nak tau apa fungsi dan kelebihan produk ini kan? Lets check it out !

Bubi Bubi Lip by Unpa

Bersaiz hanya 12ml tapi jimat penggunaan! Bau dia wangi sangat bau buah Peach gitu. Rasa nak makan weii! Serius tak tipu! :D 

Dibuat dengan bahan-bahan berasaskan buah-buahan yang semulajadi, antaranya ialah :

1. Ekstrak Betik - Mengandungi papain, enzim untuk menghapuskan sel-sel kulit mati dengan lembut, dan berkesan melancarkan kekasaran.

2.  Ekstrak Peach - Mempunyai Vitamin A, C dan E untuk menjaga kulit sihat

3.  Ekstrak Limau Gedang - Membantu menenangkan tona kulit memperbaiki peredaran darah

Apa Kebaikan Bubi Bubi Lip?

Banyak kebaikan Bubi Bubi Lip ini, yang penting ianya :
  • Dapat menghilangkan sel kulit mati, melicinkan permukaan kulit bibir yang kasar dan memberi penghidratan pada kulit bibir
  • Pengelupasan pada bibir adalah untuk memberi kelicinan pada bibir
  • Menggunakan bahan semulajadi berasaskan buahan untuk hasil yang berkesan
  • Memudarkan kesan hitam keliling bibir disebabkan kesan memakai lipstik yang mempunyai bahan kimia
  • Menjadikan kulit bibir sentiasa lembut sepanjang memakai lipstik
  • Memudahkan pemakaian lipstik selepas skrub bibir
Nampak tak antara kebaikan Bubi Bubi Lip ni? No wonderlah bau ia lebih ke arah buah-buahan. Ada sesetengah produk, ia bau seakan bahan campuran. Kadang-kadang bau tak sedap, kadang-kadang bau perisa tapi tak kekal.

Let's See How It Work On My Lip!

Now inilah masanya I nak tunjuk kat korang bagaimana cara apply Bubi Bubi Lip ini dan adakah ianya berkesan untuk hilangkan sel kulit mati like a dry skin???

First of all, sebelum I apply dengan Bubi Bubi Lip I sertakan gambar sebelum dan selepas. Untuk gambar sebelum itu, I apply lipstik and a few minutes, my lips jadi kering dan mengelupas. So bad! Usually I akan remove makeup macamtu je, tapi rasa tak syok sebab kulit kering still ada. So I apply lah Bubi Bubi Lip untuk remove all dead skin cells on my lips. 

Shake it well before use

Btw, texture Bubi Bubi Lip ini adalah sejenis air ye, jarang dengar lip skrub jenis air kan? Tapi inilah dia. So bila nak guna, korang kena goncang sehingga ia sebati bahan-bahan di dalam dan akan kelihatan seperti gambar di atas. Dia takkan berbuih terus macam produk lain ye. Dia hanya jadi pekat sebab dah sebati bahan-bahan dia, dan barulah ia akan berbuih beberapa minit kemudian.

How To Use Bubi Bubi Lip?

1. Goncang dahulu botol Bubi Bubi Lip bagi ia sebati. Kemudian, sapukan ia dibibir secara merata. 

2. Biarkan ia seketika sehingga keluarlah buih tersebut. See the bubbles are coming out!

3. Buih tersebut akan kering. Biarkan ia kering seperti di dalam gambar.

4. Kemudian, gosok keseluruhan lip untuk membuang sel kulit mati (kulit kering) pada bibir. Anda akan dapati kulit bibir anda lebih halus dan licin malah cerah sedikit dari yang asal.

5. Tadaaaaa.....!!~ Nampak tak beza pakai lipstik sebelum guna Bubi Bubi Lip dan pakai lipstik selepas menggunakannya? Kulit lebih halus dan licin dan tiada lagi kulit mudah kering!

~Boomerang~

My family pun perasan kulit bibir I dah okay ke, sebab selalu guna lipstik mesti akan kering dan mengelupas selepas beberapa jam. Tapi, kini I tak perlu risau dah, kemana-mana I akan bawa Bubi Bubi Lip untuk selamatkan I dari kulit bibir mengelupas dan kering! Family I pun suka dan dah grab lip skrub ni. Korang bila lagi? Hehehe~

Sumpahh! I tak tipu kali ni. Kulit bibir I after 2-3 jam apply Bubi Bubi Lip ni lipstik tetap maintain dan looks very smooth. But not sure kalau yang lain try selepas tu macam mana kan? Sebab my sister apply after a few hours, kulit dia dry tapi tak mengelupas dah seperti sebelumnya. But for me, its a very good stuff  for me as a makeup lover to keep it anywhere! Hahaha~ Pandai TBP rekemen I dengan produk ini kan? I love uuu laaa~

Where I Can Get Bubi Bubi Lip?

Bubi Bubi Lip by Unpa ini korang boleh dapatkan di website Althea www.althea.kr/ atau di sini [Click Here] to purchase. And also can reach to their Facebook Page www.facebook.com/altheamalaysia/. Let's remove your dead skin cells on your lip!