Tuesday, October 23, 2018

Applikasi Cannis Bakal Menjadi Bintang Terhebat di NASDAQ Menjelang 2021

6:26 PM 14 Comments

Cannis Bakal Bersinar di NASDAQ, Amerika Syarikat | Baru-baru ini, pada 21 Oktober 2018 hari Ahad yang lepas, applikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend applikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan dan Cannis bakal menjadi bintang terhebat di NASDAQ, Amerika Syarikat menjelang 2021.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Dato 'Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis  bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan preventif dan industri kecantikan.

Tambahan beliau, mereka sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dapat memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat Turun Applikasi dan Perbelanjaan Pengguna Telah Mencipta Rekod Baru Dalam Sejarah, Cannis Dilahirkan Pada Era Yang Tepat Dan Terbaik

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan "App Store" dimana jumlah muat turun applikasi yang komprehensif pada musim tersebut  di App Store dan Google Play telah melebihi 29 billion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 billion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori applikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan applikasi penyiaran video, telah menjadi antara jenis applikasi yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang menggalakkan dari dua jenis applikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan perbelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi serta mewujudkan fungsi 7 dalam 1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti Yang Digabungkan Dengan Mod O2O

Applikasi Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri luar talian, dengan jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata talian dalam ganjaran boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utam melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui Mod Cannis E-Commerce dan keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik ALong; Pengarah Kreatif (凯友电影控股有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegai Eksekutif (名资股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah applikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan applikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang, diskaun membeli-belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis di Asia Tenggara ke seluruh dunia.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Wednesday, October 10, 2018

Diskaun Sehingga 80% Sempena Lazada 10.10 Super Beauty Day!

1:44 AM 4 Comments

Super Beauty Day 10.10 | Hello korang! Mesti korang tertunggu-tunggu sales dekat mana-mana website beli-belah kan sempena 10.10? Lagi-lagi kalau anda wanita, memang tak boleh kalau tak ada sales produk kecantikan. Macam WA juga lah kiranya. Mesti nak juga menanti sales produk kecantikan. 

Tapi, korang tak perlu risau sangat, sebab ada satu website terkenal ini buat sales kaw kaw! Okay, kalau korang nak tahu, sekarang Lazada ada buat Super Beauty Day 10.10 hari ini sahaja! Ye hari ini sahaja, tak ada esok lusa dah!

Apa yang ada sempena sales hari ini? 

Apa yang menariknya sales kali ini diskaun sehingga 80% untuk jenama-jenama yang terpilih. Rambang mata nak shopping produk kecantikan kat Lazada hari ini.

Pelbagai jenama produk kecantikan turut menyertai kempen ini dan antara top brand tersebut adalah seperti Urban Decay, AHC, NYX, Dove, Olay, Eucerin dan lain-lain lagi dengan diskaun hebat sehingga 80%. 
Bukan itu sahaja, Lazada Super Beauty Day 10.10 juga ada menawarkan pelbagai tawaran hebat seperti Flash Sales, Vouchers, Buy 1 Get Free 1 Deals, dan Beauty Bundles. Setiap tawaran tersebut mempunyai pelbagai pilihan menarik. Sampaikan WA confuse nak beli apa sebab harga yang ditawarkan sangat murah!

Flash Sales (Watsons)

Brand Flash Sales
Ada macam-macam brand yang join kempen flash sales

Untuk Flash Sales, korang kena get ready setiap 2 jam akan ada flash sales baru tau! WA dah banyak masuk ke shopping cart ni, tunggu nak bayar je.. Hehehe!

Vouchers
Claim before sold out!

Buy 1 Get Free 1 Deals

Beauty Bundles
Korang tengok tu, banyak sangat tawaran yang diberikan. Kalau macam ini, memang mata tak nak lepas dari lihat Lazada offer kan? WA suka main Slash It semalam dan Flash Sales sebab harga flash sales dia boleh tahan murah juga!

Okaylah tak nak panjang-panjang sebab nak sambung shopping! Hahaha.. Korang kalau nak shopping kat Beauty Super Day ni, WA nak bagi special code vouchers untuk readers dan followers WA! Vouchers Code --> 1010HBKOL9

Nahh, kalau nak shopping, masih sempat lagi ni, korang klik je link ini https://c.lazada.com.my/t/c.Lbr untuk shopping sempena Lazada 1010 Super Beauty Day!

Monday, October 1, 2018

Apa Yang Wawa Shopping di Althea???

8:04 PM 21 Comments

Jom Shopping di Althea | Hello uolls! Mesti ada yang tak sabar kan nak tau apa yang WA dah shopping kat Althea sebelum ini? Haa, buat yang tidak tahu lagi apa itu Althea, ia merupakan satu website online shopping barangan Kbeauty iaitu directly posted out from Korea dan yang pastinya ia adalah 100% authentic! Yesss, dan Althea kini sudah dikenali dikalangan Kbeauty. Paling mengejutkan barang Althea lebih murah dari website barangan Malaysia tapi estimated shipped take time around 1-2 weeks. Yelah, kan dari oversea. Jangan risau sebab setiap pembelian akan dapat kotak pink!!! 

Untuk pembelian kali ini, WA menggunakan rewards 120 points untuk mendapatkan barang-barang seperti di atas. Apa yang WA shopping kali ini?

1. Althea Petal Velvet Powder #Pink Lavendar (2pcs)
2. Althea Petal Velvet Powder #Translucent 
3. It's Skin Power 10 Formula PO Effector (3 bottles)
4. COS.W O2 Bubble Black Mask
5. COS.W My Real Skin Facial Mask

Althea Petal Velvet Powder 

Althea telah mengeluarkan produk kosmetik pertama iaitu Althea Petal Velvet Powder dengan kod Translucent & Warm. Kemudian, baru-baru ini sempena Althea Turns 3 ia telah mengeluarkan kod baharu iaitu Pink Lavendar. Kali ini WA ingin mencuba loose powder Althea kod Translucent & Pink Lavendar. Ramai yang kata best loose powder dari Althea sebab ia bersifat ringan di muka.

 It's Skin Power 10 Formula Effector

WA tertarik untuk mencuba serum dari It's Skin ni sebab banyak review positif dalam website Althea. Dan kebetulan WA juga telah kehabisan serum muka, jadi apa salahnya beli kan? It's Skin Power 10 Formula Effector ini mengandungi 13 jenis serum dan setiap serum mempunyai fungsi yang berbeza. Untuk pilihan kali ini, WA mencuba serum untuk pores, whitening (arbutin) dan juga vitamin C. Nanti WA share details untuk posting akan datang tentang serum ini ye.

COS.W O2 Bubble Black Mask

Memandangkan WA pengguna setia mask setiap malam, COS.W O2 Bubble Black Mask ini menjadi tarikan. First time WA nak cuba mask yang boleh mengeluarkan buih. Sebelum ini, hanya tahu bubble foam sahaja ada buih. Lagipun, bubble black mask ini ada 2 jenis sahaja iaitu Volcanic (pores/hydrate) dan Charcoal (moisturize).

COS.W My Real Skin Facial Mask

Mask COS.W jenis lain pula adalah My Real Skin Facial Mask. Ada bermacam variasi dan pilihan WA adalah Green Tea, Apple dan Coffee. WA suka pakai Green Tea sebab ia dapat lembut dan segarkan kulit dan kulit jadi bersih. Sheet mask ini sangat best kerana tidak terlalu keras seperti sheet mask yang lain.

===========================================================================

Untuk full review setiap barang yang dibeli, WA akan try buat satu per satu dan akan update entri di blog nanti. Bagi anda yang ingin dapatkan barangan original dari Korea dan murah, bolehlah shopping di website Althea https://my.althea.kr/ atau layari laman social mereka :

Facebook

Instagram