Monday, March 4, 2019

Muka Tampak Natural dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

4:31 PM 32 Comments

Hansaegee Nature CC Cream | Ada tak yang mengalami masalah apabila hendak keluar rumah sahaja kena bermakeup untuk tutup muka yang mempunyai tona kulit muka tidak sekata? Haa, WA salah seorangnya. Huhu. Bila keluar tanpa guna foundation memang WA tak rasa yakin. Tapi kadang-kadang rasa leceh dan rimas bila kena bermakeup dan gunakan foundation yang sememangnya mempunyai tekstur yang berat. Nak buka tudung nak solat waktu rehat je mesti ada bekas foundation. Stress! 

Actually dah lama WA tengah mencari cc cream mana yang elok kerana ia mempunyai tekstur yang lebih ringan dari foundation dan BB Cream. WA pernah pakai cc cream brand lain, bila pakai mak aii putih melepak. Sebab bila blend out kat muka dia tak ikut skin tone kita betul-betul. Sangat kecewa dan sebab tu sampai sekarang WA apply foundation je. Tapi tak larat ai nak makeup guna foundation lengkap bagai. Finally, WA ada search satu website ni ada jual cc cream. Dan lihat feedback pun not bad, menarik. Tanpa membuang masa, WA dapatkan segera dan YESS! Its mine now. Kekekeke~

Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream

Mengenai Hansaegee Nature :
Hansaegee Nature merupakan produk skincare yang originally made in Korea dan telah berada di Malaysia sejak tahun 2011 lagi. Bukan itu sahaja, ianya juga telah mengeluarkan beberapa jenis produk skincare seperti cleanser, whitening cream dan lain-lain.  Sebelum ini WA memang sudah mengenali Hansaegee Nature dan kini Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream ini semakin dikenali ramai sejak berada di pasaran. 

Apa Itu CC Cream ?
Buat pengetahuan anda, CC Cream lebih ringan dan halus daripada BB Cream. CC Cream atau dikenali sebagai color correction berfungsi untuk menyamakan tona kulit muka seperti kulit kusam tidak bermaya atau kemerahan. Ia merupakan all in one day cream dimana gabungan antara basic skincare dan makeup benefits dalam kosmetik. 

Jika anda mengalami kulit berjerawat, bintik hitam, kulit kusam atau kemerahan, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini sangat sesuai digunakan kerana ia membantu membuatkan kulit anda halus, tidak berminyak, mencerah, menyamakan tona kulit supaya kelihatan lebih natural dan bercahaya dengan kelembapan sepanjang hari.

Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
  • Mengandungi perlindungan UV matahari SPF50 PA+++
  • Mengimbangi tona kulit secara semulajadi
  • Meminimumkan penampilan pori
  • Boleh bertindak sebagai Makeup Base atau Makeup Primer
  • Mencerahkan kulit
  • Mencegah anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit
  • Glowing skin dan melicinkan kulit
  • Mengekalkan kelembapan
  • Melegakan masalah kulit
Anda tidak perlu risau kerana Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream bebas dari mana-mana sumber haiwan, malah bebas daripada paraben, sulfate dan alkohol serta sesuai digunakan oleh kaum Muslim kerana selamat digunakan untuk semua jenis kulit.

Masalah kulit yang memerlukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
Kandungan Utama dalam Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream 
Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream mengandungi 3 kandungan utama di dalamnya, iaitu :

1. Mineral Water - mengekalkan keseimbangan pH kulit serta meningkatkan keanjalan kulit
2. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract - anti bakteria, melegakan kerengsaan kulit dan kulit bermasalah
3. Nano Gold - Mencegah penuaan kulit, menghalang radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi

Cara Penggunaan :
Senang sahaja cara penggunaannya. Hanya apply Gold Nano CC Cream dengan tangan atau jari (bukan berus), kemudian sapukan ke seluruh wajah kita sehingga ia sekata. Kulit akan nampak lebih cerah, halus pada permukaan kulit (minimize pores), tidak berminyak mahupun sticky dan memberi effect luminous pada kulit.

Apa yang menariknya dengan Gold Nano CC Cream ini? Pada permulaan anda akan nampak krim tersebut berwarna putih, akan tetapi selepas anda apply, anda akan terlihat bintik kecil berwana coklat. Kemudian, apabila blend krim ini pada kulit ianya akan berubah warna menjadi warna kulit anda secara semulajadi. Tiada masalah dengan kesan krim putih kerana lama-kelamaan akan berubah warna kepada warna coklat iaitu warna yang sesuai dengan kulit anda.

Jika anda bukanlah seorang kaki makeup, tetapi ingin kelihatan lebih natural tanpa kulit kusam, cc cream ini sangat digalakkan buat anda kerana ianya sesuai bagi mereka yang tidak suka bermakeup atau bermakeup tebal. Hanya perlu memakai cc cream ini dan lipstick anda sudah boleh keluar. So easy kan??? Muka nampak natural dan lebih berkeyakinan.

Boleh juga jadikan ia sebagai makeup base atau makeup primer, just add on pada foundation sedikit untuk dapatkan more coverage than light natural dan ia dapat mengimbangi tona kulit serta membuatkan makeup tahan lebih lama.

See the results when WA swatches eyeshadow
Ini salah satu ujian yang terbukti apabila WA menggunakan cc cream ini untuk dijadikan sebagai makeup primer without any foundation, warna eyeshadow/blush/eyeliner akan lebih terang dan tahan lama berbanding jika anda tidak menggunakannya. Dengan cc cream dan any eyeshadow/blush/bronzing juga anda boleh dapatkan look yang lebih natural dan freshing than light natural. 

Lihat video WA apply Gold Nano CC Cream 
How My Feedback After Using Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream?
So impressed with these cc cream! Seperti di awal tadi, WA sangat kecewa sebelum ini sebab pernah try cc cream lain, tapi dia macam oxidized kulit dan membuat kulit menjadi lagi gelap. Tapi dengan Hansaegee Nature Gold CC Cream ini, ternyata membuat kulit WA cerah secara semulajadi kerana ianya betul-betul dapat menyamakan tona kulit WA dan memberi effect glowing pada kulit.

Yang paling bestnya, walaupun ia memberi effect luminous dan glow pada kulit, tetapi ia tidak membuat kulit rasa oily, sticky dan tidak cracky. Perkara seperti ini yang paling WA rasa takut kalau apply cc cream. Fobia bertahun-tahun sampai sanggup guna foundation kalau keluar yang berdekatan. Huhuhu..

No edit, no filter
Different BEFORE at natural lighting, AFTER no natural lighting
natural lighting * cahaya depan tingkap

Tengoklah muka mak jemah atas ni. Hahaha! Sebab tu WA lebih prefer cari cc cream yang boleh menggantikan foundation as my daily makeup kerana cc cream teksturnya lagi ringan dari foundation. My face look so pale and uneven skin tone. Serius seram tengok muka sendiri. Means, keyakinan nak keluar tanpa oles sebarang makeup tu masih belum 100% lah. Hehehehe... Tapi sekarang WA dah makin rasa yakin dengan adanya cc cream ini.

Kulit WA nampak lebih natural kerana Mineral Water, kandungan yang terdapat dalam cc cream ini dapat mengimbangi kadar pH kulit dan menganjalkan kulit. Bukan itu sahaja, ia juga membuat kulit WA more glowing dan luminous. I luv it!! Sekarang ni kalau lepas solat, tak payah nak apply foundation, muka rasa berat je. Guna Gold Nano CC Cream ini pun dah cukup, siap ada sun UV protection SPF50 lagi, dapat menghalang kulit dari sunburn dan cepat berkedut. Terasa macam awet muda pula pakai cc cream ni. EHH! :D

Should buy? Yess! Sangat-sangat recommended bagi yang nak cuba cc cream ini dan bagus untuk yang ingin bersiap cepat dan simple, sesuai untuk wanita di Malaysia terutamanya. Penggunaan pun boleh tahan 2-3 bulan, bergantung pada kadar penggunaan masing-masing. Tapi memang worth it sangat sebab ia ada sekali SPF50 dan jimat tak perlu beli sunblock dah. Harga hanya RM128 sahaja dengan isipadu sebanyak 50ml. Free delivery bagi pembelian melebihi RM70 di website Hansaegee Nature.

Untuk maklumat lanjut jika ada sebarang pertanyaan boleh rujuk link dibawah :


Sunday, March 3, 2019

Set Penjagaan Bayi Asmak Baby Care Produk Natural Sesuai Untuk Anak Anda

12:59 AM 27 Comments

Asmak Baby Care | Ibubapa perlu mementingkan keselesaan anak-anak supaya mereka sentiasa aktif, cergas dan tidak mudah mendapat penyakit. Oleh itu, amat digalakkan untuk ibubapa mencari set penjagaan bayi yang selamat digunakan tanpa mempunyai bahan-bahan kimia untuk anak anda. Baru-baru ini WA mencari set penjagaan bayi yang natural dan selamat untuk baby Aaira, Akhirnya WA telah jumpa satu produk ini.

Inilah dia produk set penjagaan bayi Asmak Baby Care yang WA katakan  tadi. Set penjagaan bayi ini sesuai juga digunakan oleh kanak-kanak kerana ia menggunakan bahan-bahan semulajadi sahaja tanpa barang kimia seperti Paraben, Sulfate, Synthetic Color, Phatalates, Talc dan SLS. Setiap jenis produk mempunyai bahan-bahan yang semulajadi.

Dikeluarkan Oleh MHAM
Minyak Herba Asmak Mujarab Sdn Bhd (MHAM) merupakan sebuah syarikat yang mengeluarkan produk berasaskan herba dan bahan semulajadi sebagai pilihan alternatif untuk para ibubapa mahupun pengguna yang ingin dapatkan produk yang semulajadi dan selamat. Kesemua produk keluaran MHAM telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan diproses di kilang bertaraf GMP. Tidak perlu khuatir lagi kerana ianya selamat digunakan.

Kali ini WA nak perkenalkan set Asmak Baby Care keluaran MHAM ini. Ianya terdiri daripada :
  • Asmak Baby Care Body Wash (top to toe)
  • Asmak Baby Care Lotion
  • Asmak Baby Care Essential Oil
  • Asmak Baby Care Powder
  • Asmak Baby Care Sevenis Hair Oil
Set Asmak Baby Care kini lengkap sekali bersama Essential Oil bagi memberi keselesaan pada bayi anda juga. Dengan 5 step mudah ini, bayi anda berasa selesa untuk melakukan aktiviti harian mereka.

5 Step Mudah Menggunakan Set Asmak Baby Care
1. Asmak Baby Care Body Wash (top to toe)
Mandikan si manja anda dengan Mandian Bayi Asmak kerana ianya boleh digunakan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Senang apabila boleh dijadikan sebagai syampu. Mempunyai kandungan yang pekat, anda hanya perlu picit sedikit dan sapukan pada seluruh tubuh dan rambut.

WA suka dengan bau haruman body wash ini kerana ianya mengeluarkan haruman bunga ros, chamomile, minyak kayu putih, minyak aprikot dan Vitamin E bagi membuatkan bayi anda lebih wangi dan selesa.


Tengoklah tu baby Aaira, sejak menggunakan sabun mandian Asmak, kemain dia berendam lama tidak mahu keluar. Dan yang paling tak jangka, masa WA mandikan baby Aaira, sabun mandian terkena mata tapi baby Aaira boleh ketawa main air lagi. Selalu kalau pedih, dia akan nangis dengan pantas. Mungkin ianya kurang bahan yang memedihkan mata. 

Body wash ini bebas daripada bahan merbahaya seperti parabens, sulfate dan SLS.

2. Asmak Baby Care Lotion
Selepas menggunakan body wash, sapukan losyen bayi Asmak ini ke seluruh badan dengan membuat urutan lembut kasih sayang supaya si manja merasai sentuhan kasih ibu. Losyen ini sedikit pekat daripada losyen yang lain, tapi jika anda sapu di badan si manja, terasa tenang, lembut dan kulit menjadi lebih wangi.

Losyen Asmak menggunakan bahan seperti minyak halia, ekstrak bunga portulaka dan minyak cengkih bagi memberi ketenangan padai si manja.

3. Asmak Baby Care Essential Oil
First time dengar set baby care ada Essential Oil (EO) kan? Sebenarnya banyak kegunaan EO untuk si manja. Antaranya ialah menenangkan, bayi lebih mudah tidur dan melegakan bayi ketika kurang sihat. Kandungan yang terdapat pada EO Asmak ini adalah dari Clove Oil (minyak cengkih), nutmeg oil, peppermint oil dan sweet almond oil.

Bukan itu sahaja, EO ini juga boleh digunakan ibu-ibu yang menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu. Hanya titiskan 1-2 titis ke bahagian yang dikehendaki seperti belakang telinga, dada atau tapak kaki. Atau jika untuk diffusion, titiskan dalam 2-3 titisan ke tempat EO diffusion anda dan letakkan dikawasan tempat tidur sepanjang malam bagi memberi ketenangan si manja bersama anda.

Suatu hari, baby Aaira tengah meragam dan sangat susah untuk diam dan tidur. Puas pujuk dia tapi tetap tak keruan. WA baru teringat ada EO Asmak ini dan WA cubalah sapukan di bahagian tertentu untuk dia bertenang. Tak sampai 5 minit, baby Aaira dah ketiduran. Selama ini pernah dengar pasal EO gitu-gitu je, tak sangka fungsi EO ini sangat bagus especially menenangkan kita degan bau aroma yang sedap.

4. Asmak Baby Care Powder
Apa yang bestnya dekat bedak Asmak ini, ianya bebas daripada synthetic color, paraben, talc dan juga phathalate. Pemilihan bedak hendaklah betul supaya mengelakkan si manja mudah mendapat kanser pada usia muda. Bedak Asmak ini boleh disapukan pada tubuh dan muka bayi anda selepas mandi. 

Mengandungi bahan semulajadi seperti Kaolin (sejenis tanah liat bagus untuk kulit), ekstrak betik, ekstrak bunga portulaka dan lavendar essential oil. Haruman lavendar EO dapat membantu si manja berbau harum, memberi kesegaran dan rasa sejuk pada kulit, berasa lebih tenang dan tidur dengan lena.

5. Asmak Baby Care Sevenis Hair Oil
Step terakhir, sapukan minyak rambut ini di rambut si manja anda sesudah kering untuk mendapatkan rambut yang lebih sihat, kuat, bersinar, lembut dan berbau wangi. Untuk pengetahuan anda, minyak rambut Asmak ini diperbuat dari 7 jenis minyak (7 dalam 1) yang dapat memberi khasiat dan manfaat kepada rambut si manja agar menjadi lebih kuat dan sihat.

Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam minyak rambut ini adalah light mineral oil, tea tree oil, babassu oil, virgin coconut oil, castor oil, olive oil, argan oil dan haruman yang berbau harum. WA suka sangat dengan bau haruman minyak rambut Asmak ini sebab bau dia sangat wangi dan menenangkan. Dan semestinya ianya tidak terlalu berminyak ketika memakainya seperti minyak rambut yang lain. Malah ianya lebih cepat meresap ke dalam kulit kepala dan rambut.

Tak sangka pilihan WA bagi baby Aaira pakai produk Asmak baby care ini tidak salah. Malah, baby Aaira lagi suka dengan kesemua jenis produk baby care ini. Lagi-lagi kalau guna EO, memang senang sangat nak handle dia bila meragam. Rasanya lepas ini WA kena beli diffuser lah. Senang titiskan dan biarkan semalaman dengan bau aroma satu bilik tidur. Hehehe...

Asmak Baby Care boleh didapati dengan harga berpatutan. Malah, nak lagi jimat boleh beli satu set terus. Lagi menjimatkan! MHAM juga membuat satu set Asmak Baby Care dalam packaging kotak dan boleh jadikan ia sebagai hadiah atau kegunaan sendiri. Pilihan di tangan anda.

Jika anda mempunyai sebarnag pertanyaan dan ingin dapatkan maklumat lanjut mengenai produk keluaran MHAM ini, anda bolehlah layari laman sesawang mereka seperti berikut :

Website : 
Facebook : 
Instagram : 

Hotline :