Tuesday, November 28, 2017

Makeup Class Zero To Basic di Batu Pahat

3:51 PM 12 Comments


Kelas Makeup Zero to Basic | Hai semua.. Dah lama WA tak update kan. Ehh, baru berapa hari tak update. Hehe... Baiklah, kali ini WA tak nak bebel panjang sebab nak buat entri pendek-pendek je sebab kesuntukan masa.

Baru-baru ini, ada yang tanya WA ada tak buat kelas makeup untuk yang tak tahu langsung pasal makeup, minat makeup tapi nak belajar. First, memang WA tak ada buat kelas sebab WA pun masa belajar lagi. Tapi disebabkan ada yang nak sangat belajar, makanya WA pun buat kelas makeup secara personal sahaja. Sebenarnya 5 orang nak belajar masa tu, tapi WA ambil sorang dahulu sebab WA tak ada masa free. Next mybe turn yang lain pula.

Jannah seorang suri rumah dan minat makeup tapi basic tak ada. Susunan basic pun tak berapa ada. Jadi, dia pun nak belajar dengan WA awal bulan lepas. Dalam kelas WA akan sediakan apa yang perlu disamping membuat demo dan kalau student nak cuba, WA sangat galakkan supaya kita boleh tahu adakah student boleh ingat semula masa rewind. Alhamdulillah, Jannah dah tahu basic yang perlu ada serta step yang betul.

Foundation apa yang sesuai, cara sapuan dan lain-lain lagi. Dan WA juga ada sediakan gift untuk student supaya bila balik, student boleh praktis dengan barang yang WA berikan. Nak lihat tak hasil student buat? Dia memang tak ada asas makeup.


Inilah hasil dari Jannah. Tapi WA demo kan buat kening sebelah kanan dan dia praktis buat sebelah kiri. Tak menjadi tak mengapa, WA dah pesan jangan malu sebab WA pun kadang-kadang kening failed. So apa-apa memang kena sentiasa praktis. Alhamdulillah hidung nampak bentuk terletak. Jannah request nak buat look simple-simple je so terhasillah begini. Kalau Jannah dah mahir yang basic, nanti boleh try yang advanced pula. WA takkan push student untuk look zero to basic buat macam dah pro, sebab kita nak dia praktis betul-betul apa yang dia dah belajar. Lepas ini Jannah kena tunjuk task yang WA berikan untuk dia. Hehehe... Tak sabar nak tunggu...

So, kalau anda tak tahu langsung tentang makeup, step-step apa yang harus ada tu dna berminat nak join kelas makeup WA, bolehlah hubungi WA dimana-mana laman social WA okay. Tapi, kelas zero to basic yang WA buat hanya Makeup Class Zero to Basic di Batu Pahat, Kluang dan Muar sahaja.

Facebook : Wawa Ashihara

Instagram : @wawaashihara


Wednesday, November 22, 2017

LYNNITY | Botanic Health Citrus & Relief Essential Oil

3:04 AM 0 Comments


Lynnity Produk Kesihatan Direct Dari Kilang | Mengikut peredaran masa, ramai pengusaha dan pembekal mengeluarkan jenama tidak kira untuk produk kecantikan, kesihatan mahu pun produk lain dan akan pasarkan di pasaraya, farmasi dan kedai-kedai runcit. Akan tetapi, dengan satu produk ini ianya boleh dibeli direct dengan kilang. Menarik bukan? Yelah, jarang orang boleh beli direct dari pengilang yang membuat produk ini. Bukan sembarangan kilang tau.


Inilah dia produknya iaitu keluaran jenama LYNNITY dan 2 produk yang WA dapat adalah Botanic Health Citrus dan Relief Essential Oil. Sebelum itu, kita kenal terlebih dahulu dengan LYNNITY. WA first time dengar, anda bagaimana? 

LYNNITY merupakan makanan tambahan yang diperoleh daripada herba tradisional Cina dengan menggunakan teknologi moden. Dengan lebih daripada 100 tahun resepi tradisional, ianya digabungkan dengan khazanah herba Cina serta rasa moden. LYNNITY percaya bahawa tumbuhan tersebut adalah cara terbaik untuk menyokong kesihatan badan dengan baik dan mengetahui sumber-sumber asli alam semula jadi dan berkongsi dengan semua.

LYNNITY BOTANIC HEALTH CITRUS

Botanic Health Citrus ini dirumuskan khas untuk sesiapa yang mengalami sakit tulang, sakit sendi, sakit lutut dan untuk mengurangkan kolestrol dalam badan juga. Buat pengetahuan anda, usia meningkat atau penuaan boleh membuat pergerakan menjadi perlahan dan menjadikan radang sendi atau dikenali sebagai osteoporosis untuk menjalani gaya hidup yang aktif. Ianya merupakan salah satu penyakit dan punca kesihatan kita. Tapi, kalau dah sakit sendi tu memang susahlah nak buat pergerakan dan akan terbatas untuk melakukan sebarang aktiviti harian.


Bukan itu sahaja, Botanic Health Citrus juga mengandungi bahan-bahan yang unik untuk melindungi tisu rawan, meningkatkan kepadatan tulang dan menambahkan pergerakan. Dengan mengambil intipati secara konsisten ia boleh memberi manfaat kepada tulang dan sendi kita serta membantu mencegah penyakit osteoporosis.

Botanical Health Citrus merupakan sel stem semula jadi serta menggunakan pelbagai bahan mineral dan sesuai untuk penggemar sayur-sayuran. Ia terbukti secara klinikal untuk meningkatkan kesihatan tulang dan sendi untuk membolehkan kita menikmati kehidupan secara bebas.

Manfaat / Kelebihan Botanic Health Citrus
  • Meningkatkan kesihatan tulang dan sendi
  • Membaikpulih dan mengekalkan kesihatan tulang dan rawan
  • Mengurangkan kesakitan dan keradangan
  • Meningkatkan dan mengekalkan pergerakan fizikal
  • Mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, meningkatkan kesihatan kardiovaskular
Kandungan :
  1. Delima
  2. Manggis
  3. Alga
  4. Orthosiphon (Misai Kucing)
  5. Lithothamnion (Rumpai Laut)
  6. Halia Hitam
  7. Asid Askorbik
  8. Bran Oat
  9. Benih Chia 
  10. I-Arginine
  11. Taurina

Feedback Honest by Wawa Ashihara


Memandangkan dah ada produk, mestilah kena cuba kan. Kata nak baik? Hehehe. Actually, WA kadang-kadang rasa sakit tulang terutama tulang belakang sebab dulu masa tahun 2009 WA pernah jatuh tangga dari atas ke bawah di hostel dan effect dia sampai sekarang terasa kalau angkat benda yang berat sangat. Tapi alhamdulillah, tidak memudaratkan doktor kata sebab kesan terasa tu mungkin sebab faktor jatuh dulu. So, WA tak boleh angkat benda yang berat sangat untuk jaga tulang yang beralih dulu. Hehe.. Sejarah tak akan berulang lagi.

Jadi, WA pilih untuk mengambil minum Botanic Health Citrus ini untuk kesihatan tulang WA. Walaupun WA seorang penggemar susu tapi bukan selalu minum pun. Yelah, susu pun mahal sekarang. Hahaha! So far, WA dan mencuba 5 packs dengan hanya minum bersama air suam.

Bau dia WA not bad kuat sikit sebab yelah kan produk ini untuk kesihatan, bau herba tu kuat boleh tahan tapi tidak mematahkan semangat WA untuk mencubanya. Masa minum, rasa dia macam kelat-kelat mungkin sebab intipatinya yang pekat so WA tambah air lagi sebab tekak tak masuk kalau buat pekat. Rasa dia tawar, ada bau herba masa nak minum. Tapi bila dah minum tu, bagi WA okaylah, not to bad walaupun tawar rasa macam minum soya asli plus herba tak ada gula. Mungkin sebab WA dah biasa minum atau amalkan makan herba atau ubat tradisional dulu. Itu yang tak terasa sangat.

Selama 5 hari WA amalkan, rasa penat tu dah kurang masih boleh buat kerja lagi tanpa mudah letih. Mungkin WA akan rekemenkan produk ini untuk mak cik WA sebab dia sekarang sakit lutut sampai nak bangun pun susah. Mana tahu ianya berkesan selepas amalkan ini.

LYNNITY RELIEF ESSENTIAL OIL

Relief Essential Oil ini merupakan salah satu produk dimana ianya menggunakan 100% gred bahan asli minyak essential bagi membantu menenangkan ketidakselesaan samada ketika sakit kepala, sakit perut dan lain-lain. Minyak ini berupa sejenis roll-on macam perfume saiz kecil dan merupakan minyak campuran tulen di mana ia dapat digunakan untuk memberi tenaga, melegakan rasa tidak selesa dengan menyapu di dahi, hidung, leher dan tempat yang perlu pada bila-bila masa sahaja dengan bauan yang menyenangkan.

Minyak ini sesuai digunakan pelbagai umur termasuklah bayi dan kanak-kanak. Antara kegunaan dan fungsi-fungsi Relief Essential Oil adalah :

1. Untuk lelaki : Sesuai digunakan ketika selepas balik dari gym, setelah berjam-jam menghadap komputer di pejabat/kampus dan harian yang sibuk. Ia memberi rasa segar, sejuk dengan aroma yang menyegarkan dan membuatkan anda aktif selepas itu. Boleh disapu pada pergelangan tangan, bahu, leher dan dahi.

  • Sapukan di lutut, lengan, kaki dan tangan sebelum dan selepas senaman
  • Gosok pada bahu dan otot belakang selepas seharian mengangkat berat di tempat kerja atau semasa bergerak
  • Gosokkan di dada atau pergelangan tangan untuk meningkatkan mood bertenaga dan daya hidup
  • Gosokkan pada hidung atau belakang leher untuk melegakan tekanan selepas bekerja sebelum memandu
2. Untuk wanita : Dapat menenangkan wanita ketika dalam kitaran haid dan loya tekak bagi yang mengandung atau ketika sakit menyerang.
  • Semasa period, tekapkan minyak ini di perut sambil membuat urutan pada perut supaya menenangkan rasa sakit senggugut
  • Ketika cuaca panas, boleh sapu di bahagian yang perlu untuk menenangkan diri
  • Boleh sapu atau hidu sementara ketika loya tekak dan sakit seperti demam atau selsema
3. Untuk bayi dan kanak-kanak : Memudahkan untuk bernafas ketika sakit. Boleh sapu di dada, belakang badan, tapak kaki pada waktu malam untuk menenangkan budak supaya senang untuk tidur lena tanpa gangguan.
  • Sapukan di telapak tangan, dada, leher atau kaki apabila selsema, demam, sejuk dan batuk
  • Sapukan pada waktu tidur untuk mendapatkan tidur yang nyenyak
  • sapukan 1-2 kali pada kaki atau belakang badan sebelum tidur

Kandungan Relief Essential Oil :
  • Minyak Peppermint
  • Minyak Jarum Abies Balsamea
  • Cengkih
  • Minyak Kelapa 
  • Bunga Lavendar
  • Cendana Hawai
  • Bunga Matahari
  • Daun Eucalyptus
  • Cedarwood
  • Bunga Ylang-Ylang
  • Geranium Plant
Feedback Honest by Wawa Ashihara


Sebenarnya WA baru je baik dari demam. Bila dah kena demam ni, macam-macam sakit ada. Dengan selsema, batuk kering sampai rasa tak lena tidur. Mujur ada Relief Essential Oil ini, dapat juga menenangkan emosi WA ketika tidak sihat. Dan sekarang walaupun demam dah kebah, WA masih batuk-batuk dan selsema. Setiap masa WA rasa tak selesa, WA akan hidu atau sapu sikit di hidung, dada dan kadang-kadang, waktu malam ia menjadi peneman WA supaya senang nak tidur.

Selain minyak aroma terapi yang biasa digunakan, minyak ini sangat membantu kerana ianya mempunyai bau yang unik, bukan sahaja terasa sejuk semasa menggunakannya bahkan, rasa selesa sangat. Memang berbaloi kalau anda ada minyak ini.

===============================================================


Mula-mula WA rasa ok ke produk ni? Macam manalah WA nak bagi feedback betul-betul. Kebetulan masa sampai WA tengah demam dan minuman tu sesuai untuk WA yang sering sakit belakang. Memang tak dinafikan, herba-herba cina terpilih ini sangat berguna. Dulu kalau WA batuk kering teruk, ayah WA akan belikan gula-gula ubat di kedai Sing Seng jenama tak ingat (kedai ubat tradisional) dan ianya berkesan. Gunalah gula batuk Strepsils ke apa ke memang tak jalan. Ubat dari kedai itu je berkesan.

Kalau anda berminat untuk tahu lebih lanjut lagi mengenai produk LYNNITY, bolehlah layari laman yang tertera :

Website : www.lynnity.com/



Thursday, November 16, 2017

Safi Rania Gold Diformulasi Beetox Technology Baharu

10:02 PM 11 Comments


Safi Rania Gold Beetox | Makin lama makin lanjut umur, kadang-kadang membuatkan orang bahawa diri dah berumur. Tapi sebenarnya, jika kita mengamalkan penjagaan wajah dengan betul, kulit akan kelihatan remaja dan muda gitu. Ada yang kata jenama Safi sangat bagus untuk penjagaan kulit muka. Terbaharu, Safi Rania Gold kini telah diformulasikan dengan kaedah Beetox Technology baharu. Wah! Biar betul?


Cantik kan packaging box ini? Berkilauan emas gitu sesuai dengan nama Safi Rania Gold. Memandangkan usia WA pun makin nak berganjak ke 30-an, tak salah untuk mencubanya. Maklumlah, kulit WA pun ada juga berkedut-kedut. Hehe...


WA ingin memperkenalkan SAFI RANIA GOLD, rangkaian anti penuaan yang diperbaharui dengan formulasi TEKNOLOGI BEETOX dan BIO NANO GOLD 24K untuk kesan berganda agar anda boleh tampak anggun muda berkekalan dengan sel kulit yang memulih pada kadar muda remaja.

FUNGSI TEKNOLOGI BEETOX & BIO NANO GOLD 24K 

Jom kita lihat apa fungsi yang terdapat di dalamnya :

1. BEETOX - Berfungsi seperti suntikan yang mendorong sel kulit memulih muda agar kulit kekal anjal dan tegang secara semula jadi. Ianya diperkaya dengan Propolis, Bee Venom,  dan Nano Gold sebagai agen anti penuaan dan anti bintik hitam.

2. NANO GOLD 24K - Ia menyerap ke dalam lapisan dermis dan merangsang kolagen agar tekstur kulit lebih anjal dan halus, malah mampu mengurangkan kedalaman kedutan dengan lebih ketara.

Di dalam Teknologi Beetox, ada bahan-bahan utama dan kelebihannya :-
  • Honey : Merupakan pelembap semula jadi untuk mengekal kelembapan dan meningkatkan keanjalan serta kehalusan kulit
  • Royal Jelly : Kaya dengan 20 jenis acid amino, vitamin dan mineral untuk pembaharuan kulit dan menegangkan kulit yang tidak bermaya
  • Propolis : Bertindak sebagai antioksidan semula jadi yang melawan radikal bebas untuk mencegah penuaan awal
  • Bee Venom : Kulit menegang seolah bertindakbalas terhadap sengatan lebah. Hasilnya kulit menjadi lebih anjal
Hasilnya, kulit akan kelihatan lebih anjal, lembap dan tona kulit sekata agar wajah sentiasa tampak muda dan remaja. Untuk kali ini, WA akan ceritakan serba sedikit mengenai apa yang WA gunakan dalam set terbaharu ini.


Pembersih Wajah (Facial Cream Cleanser) 

Diformulasikan oleh Micro-Foam dan agen antioksidan yang dapat membersihkan kotoran di kulit dengan secara mendalam. Mempunyai buih yang mewah berkrim pekat, hanya perlukan sedikit sahaja, kemudian campurkan air dan gosok hingga mengeluarkan buih. Tekstur buih yang halus, wangi dan lembut ini sangat best dan kulit akan terasa lembap selepas mencuci muka.


Esen Emas Keremajaan (Youthful Gold Essence)

Memberi kelembapan sehingga 24 jam dengan Hyaluronic Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya. Untuk teksturnya pula, ianya sangat ringan dan tidak melekit. Esen ini adalah air ye bukan minyak. Kepingan emas yang berkilauan itu adalah kepingan Nano Gold 24K dimana ianya berfungsi untuk menyerap ke dalam kulit supaya kulit lebih segar, lembap dan licin. Senang kata ianya bertindak sebagai penyegar.


Eliksir Keremajaan (Youthful Elixir)

Berfungsi untuk merawat kulit pada lapisan epidermis serta membantu mengurangkan muka berjerawat, memudarkan pigmentasi di kulit, jeragat atau kedutan. Ha, ini bagus sangat tau sebab apa? Sebab ianya mempunyai Beetox, Nano Gold 24K dan Vitamin C bagi meningkatkan keanjalan kulit 3 kali berganda! Wahh, best sangat kan? 

Jika anda hendak menggunakannya, sila goncang terlebih dahulu sebelum memakainya supaya bahan di dalamnya sebati.


Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR (Moisturising Day Cream)

Bertindak untuk mengekalkan kelembapan dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan dengan sinaran UVA, UVB dan InfraRed (IR). Buat pengetahuan anda semua, kehadiran SPF sangat penting untuk kulit supaya kulit tidak mudah sunburn dan rosak dengan sinaran UV. Sebab itu, kalau nak ke mana-mana WA akan pastikan untuk mengambil mana-mana produk yang mempunyai SPF.

Bukan itu sahaja, tekstur krim pelembap ini sangat best sebab ianya sangat ringan, mudah dipakai dan cepat serap ke dalam kulit tanpa rasa melekit dan berminyak. 


Pigmentasi kulit akan memudar dengan ketara dengan hanya mengambil pembersih, penyegar, serum, eliksir, krim siang dan malam. Ada banyak lagi produk safi rania gold, mengikut kesesuaian kulit muka anda untuk pakai yang mana. WA tengah mencuba set Safi Rania Gold Beetox ini dan ternyata WA sangat menyukainya. Terasa diri dibelai manja gitu. Ceewahhhh!

Untuk dapatkan SAFI RANIA GOLD BEETOX, anda boleh dapatkan di seluruh Malaysia termasuklah pasaraya, farmasi, watsons dan tempat-tempat yang lain. Untuk maklumat lebih lanjut, anda bolehlah layari :

Website : www.safi.com.my



Saturday, November 4, 2017

ENCHANTEUR Mengeluarkan Perfume Berbentuk Roll Bersaiz Mini !

10:33 PM 4 Comments


Enchanteur Petite Perfume | Ramai sudah tahu akan kewujudan jenama Enchanteur sejak dahulu lagi dan memang tidak dinafikan banyak keluaran terbaru dari Enchanteur. Sebelum ini sudah keluar losyen, deodoran, perfume spray dan banyak lagi. Wawa sekarang pun dah jadi pengguna tegar Enchanteur. Best sangat bila guna!

Bercerita mengenai Enchanteur, kini ia berbangga menjadi pakar dalam memperkenalkan wangian Perancis yang memahami keperluan dandanan wanita dan sentiasa berusaha untuk mencipta inovasi bagi menghasilkan produk yang relevan. Enchanteur juga sedar bahawa sesetengah wanita sering membawa bersama sebotol wangin EDT atau semburan wangian badan untuk merapikan semula wangian diri.


Comel kan packaging dia =)

Enchanteur memperkenalkan wangian terbaharu mesra beg tangan iaitu Enchanteur Paris Petite Perfume dalam bentuk bebuli/roll bersaiz padat 9ml. Rangkaian ini merupakan inspirasi personaliti gadis-gadis Paris yang feminin namun penuh dengan tenaga dan sentiasa menyerlah. Cantik kan? Cute bekas dia bersaiz mini. Senang sangat nak bawak ke travel atau mana-mana sahaja.

Dilancarkan dalam 4 variasi wangian, para gadis kini mempunyai 2 pilihan aroma paling laris dari rangkaian Enchanteur Paris, iaitu Belle Amour dan Adore serta wangian baharu iaitu Cheri dan Jolie yang lahir dari inspirasi trend bunga semasa.

Enchanteur Paris Petite Perfume dirumus khas tanpa alkohol, menjadikannya pilihan yang sesuai untuk pengguna beragama Islam kerana sesuai dibawa solat tanpa perlu mencuci wangian. Tambahan pula, formulasi berasaskan minyak ini membolehkan aromanya bertahan lebih lama.

Direka dengan aplikasi bebuli/roll membolehkan ia dipakai dengan lebih pantas dan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Cara penggunaan yang mudah dapat membangkitkan deria seseorang secara halus disulami sentuhan keajaiban.

Pembungkusan berbentuk padat dan mudah ini cukup kecil untuk dimuatkan di dalam beg tangan. Ia direka untuk kelihatan hampir sama dengan saiz gincu, menjadikannya benda penting yang perlu ada sebelum meninggalkan rumah.

ENCHANTEUR PARIS PETITE PERFUME


Enchanteur Paris Petite Perfume - Jolie (Lovely)

Kombinasi keanggunan Rose, Honey dan Pear amat sepadan dengan personaliti santai bersahaja yang gemar meluangkan masa dengan rakan-rakan atau insan istimewa. Aroma lembut dengan bauan bunga amat sesuai digunakan untuk memberikan 'mood' tenang ketika bersama pasangan. Kemasan biru denim menjadikan anda kekal anggun di pandangan dan tetap disukai.



Enchanteur Paris Petite Perfume - Belle Amour (Beautiful Love)

Ciptaan dari aroma yang menawan mampu membuat jantung berdegup dan merangsang deria. Pembungkusan merah jambu ini bakal mengimbau memori si gadis pada saat temujanji pertama manakala campuran Apple Melon, Blackcurrant dan Pink Rose Paris sesuai dengan gadis berpersonaliti romantis dan menawan. Belle Amour membolehkan anda menikmati setiap kenangan manis dengan yang tersayang.



Enchanteur Paris Petite Perfume - Cheri (Darling)

Buat yang berhati muda remaja, bauan enak dan manis direka untuk memastikan anda tersenyum sepanjang hari. Bagi si gadis yang gemar menyebarkan kegembiraan kepada orang-orang sekelilingnya, aroma Apple, Cherry Blossom dan Vanilla yang lazat bakal mencuri hati dan mendapat perhatian ramai.



Enchanteur Paris Petite Perfume - Adore (Adorable)

Haruman ini mencetuskan kegembiraan, keyakinan dan daya tarikan yang abadi. Rona pembungkusan ungu ini mengandungi sensasi aroma Wild Jasmine, Pink Mimosa dan Golden Pear sepadan dengan si gadis yang elegan, anggun dan manis pada malam temujanji romantisnya. Ia bakal mencipta kesan berpanjangan pada temujanji dan penuhi hatinya dengan dambaan kasih padamu.

==============================================================

Enchanteur Paris Petite Perfume boleh didapati pada harga RM9.90 (Semenanjung) dan RM10.40 (Sabah Sarawak) di Watsons, Guardians, Aeon Wellness, Mydin, The Store serta pasaraya dan pasar mini di seluruh negara.

Website : 

Page : 

Instagram : 

FROMNATURE | Age Intense Treatment Skincare Review

5:37 PM 4 Comments


Skincare FromNature Korea | Skincare dari Korea semakin mendapat perhatian dari Malaysia dan juga negara-negara lain. Adakah disebabkan fenomena K-Drama dan Kpop Korea? Hehehe... Jadinya, WA tak terlepas peluang untuk mencuba salah satu skincare dari Korea.


Inilah wajah set skincare dari Korea iaitu FromNature Age Intense Treatment. Kalau korang nak tahu, skincare ini dirumus khas untuk yang berumur dari 26 tahun dan ke atas. Kalau bawah 25 tahun, dah kira bukan kategori Age. Memandangkan WA pun dah berumur 26 tahun dan bakal berganjak ke 27 tahun, memang sesuailah untuk cuba skincare ini untuk mengelakkan kulit berkedut.

Antara produk yang mendapat sambutan hangat adalah Age Intense Treatment series untuk anti kedutan dan memutihkan, Aloe Vera series untuk kulit sensitif dan juga Bio System series untuk menanggalkan makeup.


AGE INTENSE TREATMENT SERIES


1. Age Intense Treatment Cleansing Foam

Pelembap pembersih muka yang mengandungi bahan tulen berfungsi untuk memulihkan keadaan kulit muka iaitu Galactomyces Ferment Filtrate, membersihkan sisa makeup dan menyegarkan kulit dengan kehadiran buih yang lembut. Apa itu Galactomyces?

Menurut kajian, Mereka menjumpai Galactomyces secara tidak sengaja ketika orang membuat arak dan mereka akhirnya mendapati bahawa Galactomyces boleh melicinkan kulit, peredaran darah dan memulihkan semangat semula jadi.

Buat pengetahuan anda, ia bukanlah sejenis cecair yang dibuat untuk minum arak dan memabukkan ye. Bahan tulen tersebut dijumpai semasa mereka membuat kajian dan mendapati orang di sana menggunakannya tanpa muka berkedut. Senang cerita, contohnya air tapai memabukkan, tapi boleh dimakan. Begitu juga Galacromyces ini, bahan digunakan untuk muka bukan diminum menjadikannya arak.




Sesuai bagi mereka yang mencari dan sangat recommended bagi :
  • Orang yang mencari pembersih muka yang tidak berminyak dan menyegarkan
  • Orang yang mencari produk untuk melembapkan kulit kasar 
  • Orang yang mencari pembersih muka bagi memberi kesan kelembapan pada kulit


2. Age Intense Treatment Essence

Essence ini sangat bagus kerana ia mempunyai 95.7% bahan tulen Galactomyces Ferment Filtrate bagi memastikan kulit terhidrasi dan sentiasa lembut dalam jangka masa panjang. Bukan itu sahaja, ia juga membantu meringan kulit secara semula jadi dalam memperbaiki kulit. Oleh itu, Essence ini turut membantu mengimbangi kelembapan pada kulit.

Waktu terbaik menggunakan Essence ini adalah :
  • Apabila kulit terasa kering
  • Apabila kulit terasa kasar dan tidak bermaya
  • Apabila kulit anda terasa hilang keanjalannya
Cara penggunaan sangat senang dengan hanya perlahan-lahan sapu ke muka dengan Essence ini pada kapas selepas membasuh muka dengan pembersih muka.



3. Age Intense Treatment Ampoule

Ampoule ini mengandungi 72.6% bahan tulen Galactomyces Ferment Filtrate kerana ia berfungsi untuk mengurangkan kedutan dan mencerahkan kulit serta membekalkan kelembapan pada kulit dengan penjagaan yang tinggi pada kulit bagi membantu mengekalkan kesihatan kulit.

Dari kulit yang kering dan kendur kembali normal dengan lebih lembap serta anjal dengan hanya menggunakan ampoule ini.

Sesuai bagi mereka yang menghadapi masalah :
  • Kulit sensitif dan kering
  • Kulit kasar
  • Hilang keanjalan kulit disebabkan liang pori terbuka
Titiskan sedikit ampoule ke pipi dan ratakan di seluruh muka dan di kawasan bawah dagu. Perlahan-lahan tekapkan ke muka dengan telapak tangan bagi memudahkan ia menyerap ke dalam kulit.



4. Age Intense Treatment Fluid

Fluid/cecair ini berfungsi sebagai menghidupkan semula kulit mati dan memberi keanjalan pada kulit dengan lebih baik dengan kehadiran 80% Galactomyces Ferment Filtrate. Ia membekalkan kelembapan bagi menghidratkan serta membuat kulit berseri, anti kedutan, mencerahkan kulit kusam dan memperbaiki tekstur kulit yang tidak sekata. 

Yang menariknya adalah ia bertindak untuk memberi keseimbangan kulit berminyak dan air untuk mengekalkan kulit dalam keadaan yang terkawal.

Sangat sesuai bagi mereka yang menghadapi masalah kulit :
  • Kulit sensitif dan kering
  • Kulit kusam
  • Hilang keanjalan kulit disebabkan masalah liang pori terbuka
Boleh digunakan sebagai skincare harian pagi dan malam. Selepas menggunakan essence dan ampoule, picit sedikit dan ratakan di pipi, dahi, hidung, kulit di sekitar mulut dan leher.


5. Age Intense Treatment Cream

Dengan mengandungi 81.2% bahan tulen Galactomyces Ferment Filtrate ini, ia bukan sahaja melembapkan rupa kulit, bahkan ia juga melembap dan mencerahkan kulit dengan lebih dalam. Fungi cream ini lebih kurang sama dengan yang lain iaitu membekalkan kelembapan, anti kedutan dan membuat kulit terasa segar dan lembut. Bagi yang menghadapi kulit sensitif, kering, kulit kasar dan kurang anjak bolehlah mencubanya.

Sebagai last penjagaan kulit wajah, sapu sedikit cream ke muka dan urut kawasan muka sehingga ia serap ke dalam kulit.

So far Wawa dah mencubanya selama seminggu dan keadaan kulit muka Wawa berada di tahap yang selesa setakat ini. Memang ia berfungsi melembapkan kulit muka dan buang segala kedutan di muka supaya kelihatan muda sentiasa walaupun sudah berumur. Set skincare Korea FromNature ini sangat best sebab ia tidak mengandungi barang merbahaya. 

Untuk dapatkan produk ini, anda bolehlah layari :


Atau boleh beli di Ezbuy Singapore : ezbuy.sg/seller/products/efromnatureofficial-12382921

Atau ke website online di 11Street : www.11street.my/store/fromnatureofficialstore