Tuesday, May 30, 2017

NutriBrown Rice | Minuman Berkhasiat Berasaskan Beras Perang

1:00 AM 1 Comments


Minuman Berkhasiat Berasaskan Beras Perang | Penyakit boleh datang menyerang tidak kira usia muda atau tua. Sebab itu, kesihatan perlu dititikberatkan supaya tidak menyesal dikemudian hari. Kolestrol, darah tinggi mahupun kencing manis perlu dicegah sebelum makin teruk. Oleh itu, beras perang telah diformulakan menjadi minuman tambahan yang berkhasiat.


Banyak khasiat beras perang yang boleh kita dapati terutamanya boleh menolong kita mengawal pengambilan gula berlebihan dan kolestrol dalam badan. Kebanyakkan ramai yang berdiet tapi tidak sanggup dengan mengambil beras perang kerana rasanya yang seakan gandum (likat ditekak). Maka, NutriBrown Rice telah dikeluarkan dengan berasaskan beras perang bersama pelbagai perisa untuk semua golongan.

NUTRIBROWN RICE INSTANT BEVERAGE

NutriBrown Rice kaya dengan Vitamin B1, B3, B6 dan Vitamin E. Bukan itu sahaja, penuh dengan mineral zat besi dan magnesium serta serat protein yang tinggi. Buat pengetahuan anda, beras perang ini merupakan makanan kesihatan terbaik di dunia dan banyak khasiat yang anda boleh dapati di carian google. Memang digalakkan bagi yang ingin menjaga kesihatan.

5 Fungsi NutriBrown Rice Instant Beverage :
  • Antioksidan - Brown rice mengandungi antioksidan sama seperti blueberi dan strawberi. Antioksidan membantu menegangkan kulit, mengurangkan kedutan dan membaiki parut
  • Tenaga berpanjangan - Mengurangkan insulin dan perlahan-lahan membebaskan tenaga untuk menjaga tubuh anda aktif dan bertenaga
  • Menurunkan kadar kolestrol - Mengandungi 100% whole grain dan sangat membantu bagi yang mempunyai kadar lemak kolestrol yang tinggi
  • Membantu sistem penghadaman - Membantu dalam mengawal sistem pencernaan dengan lebih teratur setiap hari
  • Membantu mengawal berat badan - Membuat kita akan merasa kenyang dalam tempoh masa yang lama dan kurang makan seperti selalu

NutriBrown Rice mempunyai rasa keenakkan tersendiri. Walaupun berasaskan beras perang, tapi tiada langsung rasa seakan gandum yang pekat dan sememangnya ianya SEDAAAPPP!! kenapa Wawa kata ianya sedap? Sebab Wawa dah merasa kesemua perisa yang ada. NutriBrown Rice didatangi dengan 5 perisa iaitu Original (No Added Sugar), Honey, Original, Oat with Soy Lecithin and Chocolate. 

Sesuai untuk diamalkan bagi anda yang tiada masa atau terkejar-kejar untuk pergi kerja apabila terlambat. Bukan itu sahaja, anda juga boleh amalkan minum minuman ini sewaktu sahur puasa Ramadhan, sebab ianya sangat mengenyangkan dan memberi tenaga untuk seharian. Sangat recommended untuk diamalkan ketika berpuasa ini!

5 PERISA PILIHAN YANG BOLEH ANDA DAPATI

1. NutriBrown Rice ORIGINAL (No Added Sugar)


Sesuai bagi mereka yang mengawal pengambilan gula dalam diet. Ia mengandungi inulin yang bertindak sebagai prebiotik untuk mengawal sistem penghadaman. Ianya bertekstur ringan tetapi tetap lazat.

2. NutriBrown Rice HONEY


Untuk pack ini istimewa sedikit kerana disertakan sekali sachet 100% madu bunga asli. Madu berfungsi untuk medapatkan tidur yang cukup, menguatkan ingatan dan ia berjaya memberi tenaga dalam minuman ini. Wawa pun suka sangat dengan perisa Honey sebab ianya tiada gula tapi digantikan dengan madu asli. Kegemaran semua orang yang merasainya!

3. NutriBrown Rice ORIGINAL 


Bau aroma keaslian beras perang membuatkan anda teruja. Ianya berperisa Original tetapi mempunyai kandungan gula rendah sedikit. Rasanya yang asli sangat sedap. Sesuai untuk semua!

4. NutriBrown Rice OAT with SOY LECITHIN


Mempunyai empingan nipis oat dan soy lecithin. Oat sangat bagus untuk kesihatan hati dan dapat mengurangkan kolestrol dalam badan, malah soy lecithin sangat bagus untuk tumbesaran otak. Jika anda tidak suka dengan oat, anda patut mencubanya, mana tahu terus jatuh hati.

5. NutriBrown Rice CHOCOLATE


Mengandungi zat besi dan kalsium, baik untuk peredaran darah dan tumbesaran tulang. Ia mungkin lebih lazat daripada mana-mana minuman coklat. Sesuai untuk penggemar coklat dan kanak-kanak!


NutriBrown Rice Instant Beverage ini telahpun diikrafkan oleh beberapa pihak serta JAKIM dan ianya dijamin HALAL. Tidak perlu ragu-ragu untuk mendapatkannya.

Dapatkan NutriBrown Rice Instant Beverage ini di pasaraya Aeon, Cold Storage, Sam's Gloceria, Popular Bookstore serta di farmasi-farmasi yang terpilih. Dapatkan segera! Bolehlah anda bersahur dengan NutriBrown Rice sambil menikmati keenakkan rasa beras perang yang dibuat sebagai minum.


Maklumat lebih lanjut bolehlah layari :

Website : 

Facebook : 

Wednesday, May 17, 2017

KLAVUU Aqua Cushion Review

5:04 AM 4 Comments


KLAVUU Aqua Cushion Review | Sekarang ini dah berlambak bb cushion yang terdapat di pasaran dan juga online. Tak terlepas juga dengan barang tiruan. Untuk mengelakkan terbeli yang tiruan, lebih baik kita mencegah dahulu sebelum terlambat.

Memandangkan sebelum ini Wawa dah review Serum Mask dan Actress Cream dari KLAVUU, jom kita layan review untuk sejenis cushion pula. Apakah itu?


Aqua Cushion KLAVUU

Aqua Cushion adalah generasi seterusnya untuk produk kosmetik Korea. Produk ini terkenal dengan pelembapan serta pemutihan dan  membantu membaiki kulit anda setiap hari.


Fungsi Aqua Cushion KLAVUU
  • High coverage dengan kehadiran kolagen marin - boleh membantu mengurangkan parut jerawat, liang pori terbuka, bintik-bintik hitam dan lain-lain.
  • Bertindak sebagai pelembap, pemutihan, sun block dan juga mengawal peningkatan kedut muka. Di buat khas dengan kolagen marin, kolagen terbaik untuk kulit anda.
  • Rasa kelembapan laut biru dari bahagian bawah kulit dan akan membuatkan kulit lebih cantik dan flawless.
  • Tekstur yang ringan ini dapat melegakan dan melembutkan kulit muka dengan bauan yang segar dan sejuk di muka.

Testimoni Penggunaan Aqua Cushion KLAVUU

Aqua Cushion oleh Klavuu ini di datangkan dengan 2 warna iaitu kod #21 untuk cerah dan kod #23 untuk kulit natural. Untuk kali ini Wawa mencuba warna kod #23 sebab kulit Wawa kulit orang Asia Melayu sawo matang. Untuk penggunaan gambar di atas Wawa hanya dab dab secara nipis sahaja, tapi dia lebih memberi kesan yang lebih lembut dan mencerahkan.

Dengan merasai kelembapan pada kulit membuatkan kulit tampak lebih segar dan muda! Memang best tau guna cushion ini. Kolagen marin memang merupakan kolagen yang terbaik untuk kulit. 


Terbukti ianya merupakan satu produk yang berfungsi sebagai foundation dan powder 2 in 1 kerana mempunyai high coverage dengan kehadiran SPF50+ PA+++ dalam mengawal dan mengurangkan noda-noda hitam di muka.


Kini anda boleh check di laman Youtube kerana KLAVUU telah disyorkan oleh ramai beauty Youtuber dan juga saluran kecantikan di Korea. 

===================================================================

Untuk sebarang pembelian KLAVUU, anda kini tak perlu risau kerana boleh membeli-belah di laman online Lazada - Tekan SINI !! 

Layari Laman KLAVUU :-

Facebook : Klavuu Malaysia

Instagram : @klavuumalaysia

Thursday, May 11, 2017

Soft Smokey Eyes Makeup Look

10:41 PM 2 Comments


Soft Smokey Eyes Makeup Look | Dah lama Wawa tak share tentang makeup kan? Actually, entry ini sepatutnya dah lama buat tapi Wawa lupa memanjang. Maklumlah, dah nak tua ni makin mereput. Hahahaha !! Wawa redah makeup kawan masa ni sebab asalnya nak buat betul-betul smokey eyes. Tapi mata kawan pun asyik berair je so tak boleh nak tonyoh kuat-kuat dan masa pun limit masa ni.


Hasil sebelum dan selepas makeup oleh Wawa sendiri. Dah nampak macam hantu cantik hidup pula muka kawan ni. Hehehehe... Mujurlah dia melayan je karakter yang perlu dia bawa. Haha!


Posing sakan kawan kita ni. Wawa pun tak terpikir untuk posing. Yang tahu asal dapat snap gambar berselfie dah cukup. Ada talent dia ni. Fashion Designer tu.. hehehe..


Okay, last barulah gambar wefie Wawa dengan kawan. Ada banyak tapi malas nak spam banyak-banyak kang orang jemu tengok muka Wawa ni. Hahaha!

Untuk gambar lain-lain, korang boleh follow ig makeup Wawa dan juga ig personal Wawa tau..

Ig Makeup : @makeupbywawaashihara

Ig Personal : @wawaashihara

Facebook : Wawa Ashihara


Tuesday, May 9, 2017

KLAVUU Actress Backstage Cream Review

11:18 PM 1 Comments


KLAVUU Actress Backstage Cream Review | Rahsia nak makeup lebih cantik semestinya memerlukan sejenis primer atau makeup base untuk membuatkan makeup kita lebih tahan lama dan nampak smooth je bila diratakan. Sebagai Freelance Makeup Artist secara part-time, Wawa memang memerlukan primer atau makup base yang terbaik untuk kulit client Wawa.

Terbaru, Wawa telah mencuba sejenis krim dari iaitu produk dari Korea yang berasaskan white pearl extract mengeluarkan produk kosmetik. Rupanya inilah rahsia dikalangan artis-artis Korea muka nampak lebih cantik dan glowing. Buat pengetahuan anda, Actress Cream ini sangat popular dikalangan artis Korea semenjak mereka memerlukannya untuk sebagai makeup harian mereka.


KLAVUU Actress Cream ini mengandungi SPF30 PA++ dan ianya melindungi kulit kita dari sinaran UV diluar sana daripada rosak kulit wajah. Sebab itu, kalau anda lihat kulit artis Korea sangat cantik dan flawless je kan? Jeles kita... Hehe...


Tesktur cream ini sangat ringan dan ianya tidak berminyak langsung. Jika anda lihat pada rupa cream ini, mungkin nampak agak pekat tapi sebenarnya tidak kerana ianya mudah untuk diratakan di kulit wajah dengan sempurna. Cream ini lebih kepada kesan glowing di kulit dengan kehadiran white pearl extract di dalamnya.

Testimoni Sebenar dari Wawa Sendiri


See the different after blend it? Yeah, thats me! Jika berdasarkan gambar sebelum, kulit Wawa agak tidak sekata tona kulitnya dan nampaklah bekas-bekas jerawat dulu. Hehe.. Tapi, selepas Wawa blendkan Actress cream dari Klavuu ini pada kulit wajah memang nampak beza kan? Kecuali bahagian keliling mata memang Wawa tak sapu sebab kalau boleh elakkan. Kesan selepas nampak lebih glowing serta cerah berseri dan yang paling penting ia boleh menutup lubang-lubang pori yang terbuka di kulit wajah.

Ini baru je blend cream kat muka dah nampak 80% perfect! Belum letak sebarang foundation selepas itu. Makin bertambah cantiklah wajah nanti. Memang Wawa recommended sangat-sangat pada yang makeup lover atau MUA boleh cuba Actress Cream ini sebagai primer atau makeup base anda sebelum mengenakan foundation supaya makeup lebih nampak cantik dan tidak bercapuk.


Tips tambahan buat anda, jika anda mempunyai kulit kering atau berminyak, digalakkan untuk guna sejenis moisturizer (apa-apa brand) sebelum apply cream ini supaya kulit wajah anda lebih flawless, glowing dan nampak sentiasa sihat selalu!

===================================================================

Anda ingin mencuba Actress Cream dari KLAVUU? Jangan risau, kini anda boleh dapatkannya di Lazada sekarang.  Klik Disini !


Previous Review for Klavuu Product :

Serum Mask Klavuu - http://bit.ly/2puFqbT

Thursday, May 4, 2017

Luncheon | Old Town Kluang Mall

9:29 PM 3 Comments


Teringat zaman praktikal dulu asal tak tahu nak makan mana, lepak pi Old Town Kluang Mall. Ramai kata roti dan coffee dia sedap, tapi bagi Wawa just nice. Mybe sebab menu biasa kot. Lagi sedap kat Kluang Railway Station.


Tapi, kalau makan kat Old Town ni kebanyakkannya memang sedap not bad, lagi-lagi kalau menu Tomyam dia. Wawa hantu tomyam kaw-kaw tak sah kalau singgah kedai makan tak ada tomyam. Korang kalau lepak kat Old Town suka makan apa?



Masa ni pergi waktu cuti apa entah, ramai sangat kat mall ni. Tapi sebab kitaorang dah lapar sangat, masuk jelah walaupun full! Yang penting perut isi dulu. Hehe




Kitaorang ambil yang set je senang siap air, kalau asing mahal sikit. Alaa, untuk isi perut je sebab masa ni memang dari pagi tak sarapan. Tak lupa juga dengan telur separuh masak ni. Dulu sebelum exam UPSR, sarapan inilah. Kat rumah nak buat tapi ada orang tak boleh tengok rupa telur separuh masak ni. Haha!


Muka excited tunggu makanan sampai masa ni sebab dah lapar gila weii. Tengok makanan orang sebelah sampai terliur. Naseb servis dia cepat walaupun tengah ramai orang. Keluar dengan kakakku yang gonjeng kepalanya. Hahahaha!


Walaupun tomyam tak ada rupa menarik untuk snap gambar, tapi rasa dia sedap wooo.. Kali ini Wawa tak makan Mee Hoon sebab dah biasa, so Wawa orderlah Hor Fun. Lembut macam kuetiaw lembut. Telan terus pun tak mati. Hihi...


Dah tak ingat menu apa ni. Akak Wawa ni order pelik-pelik je asal masuk perut. Hahaha... Rasa dia macam mana nk elaborate ekk? Tapi rasa minyak bijan la. Not bad sedap jugak. Akan datang nak cuba rasa menu yang lain pula lah. Bye!


Wednesday, May 3, 2017

KLAVUU White Pearlsation Serum Mask Review

6:23 PM 7 Comments



KLAVUU Serum Mask Review | Bila kita manjakan muka kita, part paling best adalah dengan bermasker. Kenapa? Sebab rasa macam suasana dalam spa gitu. Ibarat kita tengah terapikan muka kita untuk berehat sementara. Kalau korang pernah pergi mana-mana spa kecantikan, mesti ada buat facial face kan. Salah satunya mesti ada facial mask. Samada yang dah tersedia ada atau pun buat secara manual sapu kat muka.


So, kali ini Wawa nak review satu item ini iaitu WHITE PEARLSATION SERUM MASK oleh KLAVUU. Jika anda nak tahu, brand KLAVUU adalah dari original dari Korea dan tengah popular dikalangan selebriti mereka. Bukan itu sahaja, model Korean menyatakan di majalah Vogue bahawa Serum Mask KLAVUU adalah 'the best mask' di Korea. Wah, daebak! Baca link INI.


Sepanjang Wawa pakai mask ni, memang terasa sejuk dan lembut je muka. Mana taknya, kalau anda pegang mask itu sendiri akan merasa betapa lembutnya helaian mask tersebut berbanding dengan mask yang kita selalu guna di Malaysia. Serius! 

Mask ini mempunyai essence serum sebab itu kalau anda buka tengok banyak essence yang ada di mask tersebut. Kalau macam Wawa sebelum tepek kat muka, basuh muka dahulu dan lap bersih. Kemudian, Wawa perah dulu essence tu then baru pakai mask. Walaupun anda dah perah, mask tersebut masih okay lagi tau. Selepas 10-20 minit, cabut mask tersebut dan terasa kulit seakan bernafas baru. Barulah anda boleh dap dap dap kat bahagian muka supaya ia lebih serap dengan lebih cepat. Memang rasa fresh je muka. Lebihan essence yang diperah kalau masukkan dalam botol serum, boleh guna untuk harian. Atau anda nak sapu kat muka terus pun boleh.


Mask ini kalau nak lebih moist kulit muka, lebih baik guna semasa hendak tidur. Sebab time tidur dia betul-betul merehatkan kulit muka tanpa sebarang gangguan. Anda akan mendapati perbezaan di kulit muka anda apabila bangun pada keesokkan harinya.

Mengenai Serum Mask KLAVUU
  • Mudah meresap
  • Kulit terasa lembut bak sutera
  • Dihasilkan dengan Natural Pearl Korea ekstrak
  • Anti penuaan
  • Kulit kelihatan cerah (dalam seminggu)
  • Memberi kesan bersinar seperti mutiara
  • Membaiki kulit : jerawat dan pori terbuka
  • Melembapkan tanpa meninggalkan kesan berminyak

Gambar diatas merupakan testimoni dari Wawa sendiri, iaitu sebelum dan selepas menggunakan Serum Mask KLAVUU. Kalau anda lihat, kulit sebelum Wawa sangat kering dan tak berapa cerah dan kelihatan kusam sedikit. Selepas Wawa guna, kulit Wawa lebih glowing, licin dan kelihatan cerah dari sebelum ini. Ini kerana dengan kehadiran essence di dalam mask ini, ia memberi effect shining like a diamond! Hehe...

Yang paling best adalah, selepas guna mask ini kulit Wawa senang untuk apply apa-apa di muka dan kulit terasa lembut. Wawa sangat recommended Serum Mask KLAVUU ini untuk anda semua!

===================================================================

Nak beli mask ini? Check out at LAZADA! - Lazada KLAVUU

Lawati link berikut untuk maklumat lanjut :

Facebook : Klavuu Malaysia
Instagram : @klavuumalaysia




Single Terbaru | Biru Band - Maaf

2:11 AM 1 Comments



Ketika dulu, kumpulan Biru Band yang dikenali dengan lagu hit mereka berjudul Pacar Yang Hilang, dengan mencapai jumlah 2.3 juta penonton di laman Youtube..

KINI mereka kembali menggegarkan dunia musik dengan single terbaru mereka berjudul - Maaf yang dikomposerkan oleh Harry. Best!!

Muat Turun Ringtone - Maaf :
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*563937# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1330489# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*282685# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 6371645 dan hantar ke 28383




Dengarkan secara official di youtube - CLICK HERE

Lirik Lagu Maaf

Sayangku maafkanlah
Aku yang harus sendiri..
Sendiri tinggalkan dirimu
Maafkan bila aku pernah menyakiti hatimu
Pernah melukai jiwamu
Maafku mengalah

*Maafkanlah bila cinta ku tak bisa memaksa
Kerna cintamu bukan untukku

Sayangku maafkanku
Pernah menyakiti hatimu
Pernah melukai jiwamu
Maafku mengalah
Maafkanlah bila cinta ku tak bisa memaksa
Kerna cintamu bukan untukku

**Sungguh aku tak bisa mempertahankan semua
Kerna ini yang terbaik tuk kita

Ulang *
Ulang **
Ulang * & **
Maafkan aku