Monday, May 13, 2019

The Most Beautiful New Collection of Althea A'bloom!

3:47 AM 12 Comments

New Collection Althea A'Bloom | Althea buat hal lagi weii.. Kali ini Althea mengeluarkan produk yang comel-comel packaging dia! Althea mana? Alaa, website shopping online barangan K-beauty yang terkenal worldwide tu. Serius weii, WA geram gila tengok packaging koleksi terbaru yang comel dari Althea iaitu Althea A'bloom.

Semuanya cute sangat! Cute dari segi tulisan, design, shape dan macam-macamlah. Sesuailah dengan nama A'bloom ni. Hati berbunga-bunga tengok set A'Bloom ni. Hehehehe~ Nak tahu tak apakah yang terdapat dalam set Althea A'bloom? Ada 4 produk baru dalam set A'bloom ini iaitu A'bloom BHA Blackhead Blaster, A'bloom Mask sheet (4 variasi), A'bloom Giant Meringue Puff dan A'bloom Baby Meringue Puffs.

Mari WA nak cerita satu persatu setiap jenis produk dan bagaimana perasaan WA selepas menggunakannya. Mesti korang nak tahun kan. Eceeehhh!~

A'bloom BHA Blackhead Blaster 
Ia merupakan blackhead/whitehead removal. Tapi kali ini didatangkan dalam bentuk stick putar bukannya mask jenis tarik tau. Dengan menggunakan Natural BHA (White Willow Bark Extract 5,000ppm), ia membantu untuk menyingkirkan blackhead/whitehead, sel kulit mati dan sebum yang berlebihan dengan mudah tanpa rasa sakit. 

Selain itu, ia turut menggunakan bahan seperti charcoal powder, apricot seed, tea tree leaf oil untuk skrub kulit muka tanpa rasa kerengsaan kerana ianya teksturnya akan slowly rasa ringan je pada muka. Sesuai untuk mereka yang jenis kulit berminyak atau kombinasi.

Cara Penggunaan :
1. Basuh muka supaya bersih daripada makeup. Nak effect lebih berkesan, gunakan tuala panas dan letak pada muka sebelum guna untuk membuka pori-pori.
2. Gosokkan BBB ini pada area yang terdapat blackhead/whitehead sehingga rasa puas.
3. Kemudian, bilas muka dengan air suam. 
4. Anda akan rasa kulit lebih moist dan tidak kerengsaan malah minyak berkurangan.
**Untuk effect lebih berkesan, gunakan setiap hari selepas mencuci muka.

Harga : RM16 (8g)

Sepanjang penggunaan, blackhead/whitehead WA masih ada, mungkin jika guna secara konsisten ia kan perlahan-lahan hilang. Tapi yang penting selepas menggunakannya, kulit rasa lebih lembap dan kurang berminyak.

My Rating : 3.5/5

A'bloom Mask Sheets (4 Variations)
Di Korea, tak sah kalau tak ada mask. Wajib kena ada! Sebab bagi mereka mask ini membantu untuk menyegarkan dan melembapkan muka. Sekarang pun di Malaysia dah ramai mula pakai mask sebab cuaca pun tak menentu sekejap panas sekejap sejuk kan. Setiap mask ada mempunyai fungsi yang hampir sama dan juga berbeza.

1. A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet (Water-Me-Long)
Mengandungi ekstrak tembikai bagi memberi penghidratan dan kelembapan pada kulit supaya kelihatan lebih segar. Manakala, lavendar untuk menenangkan kulit dengan bauan yang cukup tenang ketika memakainya.

Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit kombinasi.

2. A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet (Sparkle-Me-Bright)
Mask ini mengandungi Lemon dan Lime yang kaya dengan kandungan Vitamin C dengan dos yang berganda untuk mencerahkan kulit serta memudarkan bintik gelap. Bahkan, teh hijau digunakan untuk mencerah sambil menenangkan kulit.

Bahan utama yang terdapat di dalamnya adalah seperti Niacinamide, Ekstrak Buah Citrus Lemon, Ekstrak Buah Jeruk Citrus Aurantifolia dan Ekstrak Daun Camellia Sinensis.

Sesuai digunakan oleh semua jenis kulit terutama kulit kombinasi.

3. A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet (Ac-Me-Peach)
Mask ini berfungsi untuk membersih dan melegakan kulit yang sensitif. Diperbuat dari ekstrak buah pic dan minyak pokok teh untuk mengawal pengeluaran minyak, mengimbangi kelembapan dan membersihkan kulit supaya menjadi lebih lembut dan halus.

Bahan utama yang digunakan ialah Ekstrak Buah Prunus Persica (Peach), Ekstrak Daun Melaleuca Alternifolia (Pokok Teh).

Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit berminyak dan sensitif.

4. A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet (Avo-Cuddle-Me)
Buah Avocado kaya dengan antioksidan untuk menyuburkan dan melindungi kulit dari faktor alam sekitar serta mencegah kedutan. Ia diadun dengan ekstrak avocado dan bunga raya untuk kulit lebih lembut dan bersinar.

Harga : RM2 per sheet / RM15 per 10pcs

Kesemua mask ini sangat best digunakan. Malah kulit juga rasa lebih segar dan lembap sahaja. Akan tetapi, keadaan kepingan mask ini agak susah sedikit nak uruskan dan terlalu lebar dikawasan mata dan mulut. Huhuhu....

My Rating : 4.5/5



A'bloom Giant Meringue Puff
Penggunaan sponge sangat penting selain berus untuk meratakan foundation. Althea kini mengeluarkan sponge dengan kelainan rupa seperti puff dan sangat comel! Giant Meringue Puff ini bersaiz lebih besar dari yang Baby Meringue Puff. 

Puff ini dapat mengembang sehingga 1.5x dari saiz sebenar dengan cepat bagi kawasan yang luas pada muka seperti bahagian pipi, dahi dan dagu dan membuat kulit tampak flawless.

Cara penggunaan :
1. Untuk kesan dewy/glossy/moist finish - Basahkan puff dan perah sebelum makeup.
2. Untuk kesan matte finish - Tidak perlu basahkan, guna secara kering sahaja.

Harga : RM8/pc

A'bloom Baby Meringue Puff
Untuk memudahkan untuk meratakan foundation pada kawasan yang susah atau kecil, boleh gunakan Baby Meringue Puff pada bahagian seperti bawah mata, celah tepi hidung, tepi mulut dan celah antara kening dengan dahi. Senang digunakan kerana ianya bersaiz kecil dan boleh mengembang seperti yang Giant Merigue Puff juga.

Cara penggunaan juga sama dengan Giant Merigue Puff. Antara nak dry atau wetkan puff tersebut. Macam WA lebih prefer untuk basahkan puff supaya mudah untuk blend foundation or concealer tanpa rasa kesat.

Harga : RM11/3pcs

Puff mudah kembang dan lembut seperti sponge sebelum-sebelum ini WA guna. Tapi apabila nak cuci puff semula selepas guna, ia agak susah sedikit untuk hilang kesan yang ada pada puff dengan bersih untuk kali pertamanya. Dan semasa apply dimuka, terasa kasar sedikit dan foundation susah sikit untuk blend dengan baik as usually. Overall is okay :)

My Rating (for puffs) : 4/5



Tergugat tak tengok produk-produk yang kiut-miut ni? WA dah terpikat dan dah shopping lagi dah dekat website Althea https://my.althea.kr/  Tak percaya? Tengoklah nanti WA update dekat instagram WA. Kekekekeke~~

Wednesday, May 8, 2019

Catrice Lash Dresser Comb Mascara Review

5:20 PM 28 Comments

Mascara Drugstore Review | Akhirnya WA kembali dengan review seterusnya selepas beberapa minggu WA skip untuk menulis blog atas beberapa faktor masalah yang tak dapat dielakkan. Ikutkan banyak nak dicelotehkan selain review, tapi itulah ada je yang terhalang. Tapi takpe kot kita teruskan review dulu.

Actually, kali ini WA nak review secara ringkas tentang mascara yang WA beli dari drugstore kat Guardian tahun lepas. Haa tengok baru sekarang nak review. Hahaha! WA beli masa Guardian buat sales 50% sempena Beauty Day Sales Guardian. Harga asal not sure mybe dalam Rm19 lebih kot. Tapi masa beli just RM9 lebih sahaja. Ini kali pertama WA nak mencuba mascara Catrice. Sebab WA sejenis tak pakai mascara sebenarnya sebab bulu mata WA dah panjang sikit just tak lentik je (poyo lebih!)

Tertarik untuk try brand Catrice sebab produk-produk dia sangat best dari foundation, highlight, concealer, mascara dan lain-lain. Harga pun murah wei. Brand dari luar negara kot. Kalah harga local product. Huhuhu... Dan salah satu lagi sebab kenapa nak cuba mascara ini adalah kerana mascara ini dihasilkan dalam bentuk sikat. So kalau nak apply kat bulu mata tu nampak lebih rapi dan kemas lah. Takdelah tergumpal-gumpal. So ia dinamakan comb brush. 

Nampak tak berus sikat tu? Bila pakai bulu mata kita akan lebih kemas tak adalah berketul-ketul nanti. Thats why menjadi pilihan WA. Sebab pernah pakai jenis yang biasa punya berus tapi kurang gemar. Mascara ini ada kelebihannya tersendiri. Nak tahu apa dia???

Kelebihan Catrice Lash Dresser Comb Mascara :
  1. Batang berus berbentuk sikat
  2. Semasa diapply, mascara lebih nampak kemas dan rapi
  3. Senang untuk diapply dibawah mata juga
  4. Non waterproof (senang dicuci)
  5. Memberi effect panjang secara natural (volume & length)
  6. Tidak comot (mata panda hitam)

Ada setengah orang suka mascara yang jenis waterproof, tapi macam WA lebih suka guna mascara non waterproof untuk senang dicuci lagi-lagi kalau nak solat. Kalau time period sahaja WA akan guna mascara waterproof. Apa yang bestnya, mascara ini cepat juga kering jadi tak mudah comot. So tak adalah mata jadi mata panda kan? But make sure ia kering betul ye, jangan baru apply dah tenyeh mata pulak. Hehehe...

Nak apply pada bulu bawah mata pun senang sebab berbentuk sikat berbanding dengan berus yang biasa. Malah bulu mata nampak lebih kemas dan natural tanpa tebal dek kerana ketulan mascara tersebut.

Cara nak remove mascara ini senang je, boleh guna tangan tarik macam tu je, atau pun boleh guna wet tissue sahaja. Tak perlu makeup remover kerana ianya senang untuk dicuci dan tidak bersifat waterproof. Jika mascara waterproof, susah untuk ditanggalkan dan kena cuci dengan makeup remover jenis air atau minyak untuk hilangkan saki baki mascara itu.

Alamak, gambar sebelum pakai tak ada pula. Haha! Btw, inilah hasil guna mascara Catrice Lash Dresser Comb ini. Ia membuat bulu mata menjadi lentik dan panjang. Untuk hasil (gambar di atas), WA hanya apply dengan satu sapuan sahaja. Dan bulu mata nampak lebih kemas tanpa berketul-ketul kan? WA lebih prefer mascara macam ini sebab bulu mata kita akan nampak lebih natural dan menampakkan bahawa kita memakai mascara. Untuk bawah mata WA tak apply betul-betul sebab anak buah kacau masa ini. Huhu~

Kalau korang tengah mencari mascara drugstore non waterproof, korang boleh cuba jenama Catrice ini. So far, WA suka dengan mascara ini tak ada cacat cela bila pakai. Pakai dalam tempoh 6 jam pun ok. Cuma kalau nak dalam 12 jam tu mungkin ada kesan mascara luntuh sikit dek kerana muka berminyak/berpeluh. Tapi kalau korang pakai agak clumsy tu i don't know lah. Hehehe~

Friday, April 5, 2019

Master Pasto Instant Spaghetti Ready-to-Eat in 3 Minutes

12:42 AM 20 Comments

Instant Spaghetti by Master Pasto | Selalunya kita hanya mengenali keluaran mee segera atau instand noodles. Anda mungkin tidak tahu bahawa kini kita boleh dapatkan juga instant pasta/spaghetti iaitu spaghetti segera di Malaysia juga.

Just panaskan dalam masa 3 minit sahaja?? Then makan! Woww... Betul-betul instant kali ini. Instant spaghetti ini adalah keluaran Master Pasto yang dibuat oleh Lioco Food Sdn Bhd di Penang sejak tahun 2017. Ia juga merupakan instant spaghetti Makanan Halal Malaysia yang pertama disahkan oleh JAKIM dengan penyediaan yang cukup mudah iaitu hanya 3 minit sahaja untuk dipanaskan dan dihidangkan. 

Sesuai sangat bagi yang travel luar Malaysia yang susah nak dapatkan makanan halal, just bawa sahaja instant spaghetti ini. Sekali sekala, ubah selera dari mee segera kepada spaghetti segera kan. Hehehe. Bukan itu sahaja, jika anda tidak kesempatan nak masak di rumah terutama para ibu yang berkerjaya, boleh beli instant spaghetti ini buat stok banyak-banyak kat rumah. Atau buat mereka yang bercuti bersama keluarga atau travel di dalam Malaysia.

Tak nak bebel panjang-panjang, WA nak perkenalkan pada korang ada 3 jenis keluaran instant spaghetti Master Food ini iaitu :

1. Spaghetti Bolognese with Chicken
2. Spaghetti Aglio Olio with Chicken
3. Spaghetti Mushroom Cream Sauce

Macam mana cara penyediaan instant spaghetti Master Pasto ini?

Haa, sebenarnya cara reheat in 3 minutes ini sangat mudah. Ada 2 cara yang boleh kita lakukan.
  1. Air Panas Mendidih (boiling water) - Didihkan air dalam mana-mana periuk/heater. Kemudian, masukkan 2 pek Master Pasto iaitu mee dan sos ke dalam air mendidih tersebut. Biarkan selama 3 minit kemudian hidangkan untuk dimakan.
  2. Ketuhar Gelombang Mikro (microwave) - Koyakkan dahulu pack mee dan sos kemudian tuang dalam pinggan. Masukkan dalam microwave untuk 1 hingga 3 minit. Dan sedia untuk dihidang!
Senang kan caranya? Semudah ABC sahaja nak sediakan spageti segera ini. Boleh tonton full video cara WA menyediakan dengan pilihan menggunakan air panas mendidih.

Feedback WA Selepas Cuba Ketiga-tiga Instant Spaghetti Master Pasto
WA dah mencuba ketiga-tiga jenis instant spaghetti ini. Apa yang paling menarik ianya tidak mengandungi bahan perisa MSG dan bahan pengawet didalamnya. Dijamin selamat untuk dimakan tanpa ragu-ragu dan semestinya ianya halal.

Spaghetti Bolognese with Chicken
Spaghetti favourite WA adalah bolognese daging. Tapi keluaran Master Pasto hanya ada ayam. Rasanya sedap lebih kurang macam masakan sendiri dan boleh tahan tak adalah sampai rasa lain. Bagi WA rasanya pun puas hati dengan hirisan daging ayam bersama sos yang menyelerakan. Manakala untuk porsi setiap hidangan memang cukup untuk seorang.

My Rating : 4.5/5

Spaghetti Aglio Olio with Chicken
WA jarang makan spaghetti masak Aglio Olio, tapi selepas rasa dari Master Pasto ini WA terus jatuh hati. Yelah, kalau order kat luar, ia jenis masakan yang kering sedikit. WA kurang gemar kalau spaghetti kering ni. Rasanya kali ini best ada rasa pedas (tengoklah cili tu). Tapi pedas biasa jelah bukan menyengat so don't worry okay. Hehehe..

My Rating : 5/5

Spaghetti Mushroom Cream Sauce
Untuk spaghetti mushroom ini, masakan ia lebih kurang macam spaghetti carbonara. Sedap sebab penuh dengan mushroom dan cream dia. Tapi sebabkan WA bukanlah minat sangat dengan spaghetti masak cream ni, bolehlah ikut tekak sedap juga. 

My Rating : 4.5/5

**Setiap hidangan mee dan sos disimpan dalam foil aluminium yang ketat dan berkualiti tinggi demi menjaga tahap ketahanan makanan di dalamnya. 

Jika anda tidak biasa dengan keadaan spaghetti yang kurang lembut sepenuhnya, digalakkan dalam cara menggunakan air panas mendidih itu, anda letak air panas sedikit dalam bekas mee tersebut dan kemudian toskan mee itu. Ataupun anda boleh panaskan mee tersebut lebih dari 3 minit dalam 4-5 minit.

Berminat untuk membeli koleksi instant spaghetti Master Pasto? Anda boleh layari terus laman website mereka di www.masterpasto.com atau laman social mereka :


Monday, April 1, 2019

Pengalaman Selepas Sebulan Menggunakan CC Cream Hansaegee Nature

5:50 PM 32 Comments

My Favourite CC Cream By Hansaegee Nature | Setiap kali hendak keluar, mesti WA akan bermakeup sambil mengenakan foundation. Tapi sejak kebelakangan ini, WA lebih gemar untuk kelihatan seperti no makeup look. Bagi WA ianya lebih tampak natural berbanding makeup heavy. Sedar tak sedar rupanya sudah sebulan WA telah menggunakan produk Hansaegee Nature skincare iaitu Gold Nano CC Cream.

Sebelum ini WA pernah up entry review tentang CC Cream by Hansaegee Nature ini. Kalau korang nak tahu full details mengenai CC Cream ini korang boleh KLIK SINI. Kali ini WA nak menceritakan pengalaman WA selepas sebulan menggunakan CC Cream Hansaegee Nature yang diperbuat dari Korea ini. Pada permulaan penggunaan, memang WA terfikir boleh ke cc cream ini membuat kulit WA kelihatan lebih natural tanpa kelihatan kelabu dan bercapuk. Tapi tidak dengan CC Cream Hansaegee Nature! Kulit lebih natural dan nampak lebih muda berseri gitu. Hehehe~

WA tak nak bebel panjang-panjang kali ini sebab korang boleh baca review cc cream ini dekat sini - CC Cream Hansaegee Nature. Kalau sebelum ini WA lambat bersiap nak pergi mana-mana, ditambah lagi nak bermakeup guna foundation bagai, tapi sekarang tidak lagi. Sebab dengan cc cream ini WA boleh sahaja bersiap dalam kereta atau dirumah dengan memakainya sepantas yang boleh. Hanya picit sedikit dan apply ke kulit muka dengan menggunakan jari sahaja sudah buat kulit nampak berseri. Pernah haritu WA memang dah terlambat sangat nak jumpa klien, WA pakai dalam kereta dan apabila keluar klien tegur, ingatkan muka bercapuk ke apa. Rupanya klien kata, "cantik kulit awak ye". Ehh Ehhh.. kembang kita kena puji! Ini semua kerana cc cream ini berjaya menyelamatkan kulitku. Hohoho.... 

Saiznya yang sederhana kecil ini, sesuai sangat dibawa ke mana-mana dan boleh dipakai dimana jua korang berada. Macam WA selalu letak dalam handbag je. Senang kalau nak pakai apply ini sahaja dah mencukupi. Untuk pengetahuan korang, cc cream ini sudah mempunyai SPF50 untuk melindungi kulit kita dari sunburn dan mengelakkan kulit mudah cepat berkedut dek kerana sinaran UV yang merbahaya pada kulit. Sunblock tak perlu pakai dah so jimatlah bawak cc cream je. Hehe..

Apa yang bestnya cc cream mempunyai tekstur yang lebih ringan berbanding bb cream. Cc cream berfungsi untuk menyamakan tona warna kulit dimana dari awal tekstur berwarna putih, bertukar kepada warna kulit kita sendiri. Oleh itu, apabila pakai kita akan rasa lebih natural tanpa mudah bercapuk dan kulit tidak kelihatan kelabu.

Percaya tidak WA hanya menggunakan cc cream ini sahaja dan membuat kulit WA nampak lebih glowing? Cc cream ini juga dapat memberi effect moisture iaitu melembapkan kulit. Ianya tidak  memberi kesan yang berminyak tetapi lebih kepada melembapkan kulit supaya muka nampak naik berseri. Nak kata beri kesan memutihkan tu tidaklah bagi WA sebab fungsi cc cream adalah menyamakan tona kulit. Tapi apa yang WA perasan, sepanjang WA pakai cc cream selama sebulan ini, ia membuat kulit WA rasa lebih moist dan tona kulit yang kusam kelihatan berubah sedikit.


View this video to see my feedback 
after one month using CC Cream Hansaegee Nature

Kini WA lebih rasa yakin nak keluar tanpa perlu bermakeup tebal dan menggunakan foundation. Kerana CC Cream Hansaegee Nature mampu membuat kulit WA tampak lebih natural dan menaikkan seri wajah. Bukan itu sahaja, ianya mudah untuk digunakan dengan jari sahaja, malah packagingnya yang comel ini boleh dibawa kemana-mana. WA dah pernah kecewa guna cc cream lain. Tapi kali ini, memang WA recommended sangat cc cream ini untuk korang yang jenis nak cepat atau jenis bermakeup simple.

Jika korang berminat untuk dapatkan CC Cream Hansaegee Nature, korang bolehlah rujuk laman social berikut :


Monday, March 4, 2019

Muka Tampak Natural dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

4:31 PM 32 Comments

Hansaegee Nature CC Cream | Ada tak yang mengalami masalah apabila hendak keluar rumah sahaja kena bermakeup untuk tutup muka yang mempunyai tona kulit muka tidak sekata? Haa, WA salah seorangnya. Huhu. Bila keluar tanpa guna foundation memang WA tak rasa yakin. Tapi kadang-kadang rasa leceh dan rimas bila kena bermakeup dan gunakan foundation yang sememangnya mempunyai tekstur yang berat. Nak buka tudung nak solat waktu rehat je mesti ada bekas foundation. Stress! 

Actually dah lama WA tengah mencari cc cream mana yang elok kerana ia mempunyai tekstur yang lebih ringan dari foundation dan BB Cream. WA pernah pakai cc cream brand lain, bila pakai mak aii putih melepak. Sebab bila blend out kat muka dia tak ikut skin tone kita betul-betul. Sangat kecewa dan sebab tu sampai sekarang WA apply foundation je. Tapi tak larat ai nak makeup guna foundation lengkap bagai. Finally, WA ada search satu website ni ada jual cc cream. Dan lihat feedback pun not bad, menarik. Tanpa membuang masa, WA dapatkan segera dan YESS! Its mine now. Kekekeke~

Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream

Mengenai Hansaegee Nature :
Hansaegee Nature merupakan produk skincare yang originally made in Korea dan telah berada di Malaysia sejak tahun 2011 lagi. Bukan itu sahaja, ianya juga telah mengeluarkan beberapa jenis produk skincare seperti cleanser, whitening cream dan lain-lain.  Sebelum ini WA memang sudah mengenali Hansaegee Nature dan kini Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream ini semakin dikenali ramai sejak berada di pasaran. 

Apa Itu CC Cream ?
Buat pengetahuan anda, CC Cream lebih ringan dan halus daripada BB Cream. CC Cream atau dikenali sebagai color correction berfungsi untuk menyamakan tona kulit muka seperti kulit kusam tidak bermaya atau kemerahan. Ia merupakan all in one day cream dimana gabungan antara basic skincare dan makeup benefits dalam kosmetik. 

Jika anda mengalami kulit berjerawat, bintik hitam, kulit kusam atau kemerahan, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini sangat sesuai digunakan kerana ia membantu membuatkan kulit anda halus, tidak berminyak, mencerah, menyamakan tona kulit supaya kelihatan lebih natural dan bercahaya dengan kelembapan sepanjang hari.

Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
  • Mengandungi perlindungan UV matahari SPF50 PA+++
  • Mengimbangi tona kulit secara semulajadi
  • Meminimumkan penampilan pori
  • Boleh bertindak sebagai Makeup Base atau Makeup Primer
  • Mencerahkan kulit
  • Mencegah anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit
  • Glowing skin dan melicinkan kulit
  • Mengekalkan kelembapan
  • Melegakan masalah kulit
Anda tidak perlu risau kerana Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream bebas dari mana-mana sumber haiwan, malah bebas daripada paraben, sulfate dan alkohol serta sesuai digunakan oleh kaum Muslim kerana selamat digunakan untuk semua jenis kulit.

Masalah kulit yang memerlukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
Kandungan Utama dalam Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream 
Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream mengandungi 3 kandungan utama di dalamnya, iaitu :

1. Mineral Water - mengekalkan keseimbangan pH kulit serta meningkatkan keanjalan kulit
2. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract - anti bakteria, melegakan kerengsaan kulit dan kulit bermasalah
3. Nano Gold - Mencegah penuaan kulit, menghalang radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi

Cara Penggunaan :
Senang sahaja cara penggunaannya. Hanya apply Gold Nano CC Cream dengan tangan atau jari (bukan berus), kemudian sapukan ke seluruh wajah kita sehingga ia sekata. Kulit akan nampak lebih cerah, halus pada permukaan kulit (minimize pores), tidak berminyak mahupun sticky dan memberi effect luminous pada kulit.

Apa yang menariknya dengan Gold Nano CC Cream ini? Pada permulaan anda akan nampak krim tersebut berwarna putih, akan tetapi selepas anda apply, anda akan terlihat bintik kecil berwana coklat. Kemudian, apabila blend krim ini pada kulit ianya akan berubah warna menjadi warna kulit anda secara semulajadi. Tiada masalah dengan kesan krim putih kerana lama-kelamaan akan berubah warna kepada warna coklat iaitu warna yang sesuai dengan kulit anda.

Jika anda bukanlah seorang kaki makeup, tetapi ingin kelihatan lebih natural tanpa kulit kusam, cc cream ini sangat digalakkan buat anda kerana ianya sesuai bagi mereka yang tidak suka bermakeup atau bermakeup tebal. Hanya perlu memakai cc cream ini dan lipstick anda sudah boleh keluar. So easy kan??? Muka nampak natural dan lebih berkeyakinan.

Boleh juga jadikan ia sebagai makeup base atau makeup primer, just add on pada foundation sedikit untuk dapatkan more coverage than light natural dan ia dapat mengimbangi tona kulit serta membuatkan makeup tahan lebih lama.

See the results when WA swatches eyeshadow
Ini salah satu ujian yang terbukti apabila WA menggunakan cc cream ini untuk dijadikan sebagai makeup primer without any foundation, warna eyeshadow/blush/eyeliner akan lebih terang dan tahan lama berbanding jika anda tidak menggunakannya. Dengan cc cream dan any eyeshadow/blush/bronzing juga anda boleh dapatkan look yang lebih natural dan freshing than light natural. 

Lihat video WA apply Gold Nano CC Cream 
How My Feedback After Using Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream?
So impressed with these cc cream! Seperti di awal tadi, WA sangat kecewa sebelum ini sebab pernah try cc cream lain, tapi dia macam oxidized kulit dan membuat kulit menjadi lagi gelap. Tapi dengan Hansaegee Nature Gold CC Cream ini, ternyata membuat kulit WA cerah secara semulajadi kerana ianya betul-betul dapat menyamakan tona kulit WA dan memberi effect glowing pada kulit.

Yang paling bestnya, walaupun ia memberi effect luminous dan glow pada kulit, tetapi ia tidak membuat kulit rasa oily, sticky dan tidak cracky. Perkara seperti ini yang paling WA rasa takut kalau apply cc cream. Fobia bertahun-tahun sampai sanggup guna foundation kalau keluar yang berdekatan. Huhuhu..

No edit, no filter
Different BEFORE at natural lighting, AFTER no natural lighting
natural lighting * cahaya depan tingkap

Tengoklah muka mak jemah atas ni. Hahaha! Sebab tu WA lebih prefer cari cc cream yang boleh menggantikan foundation as my daily makeup kerana cc cream teksturnya lagi ringan dari foundation. My face look so pale and uneven skin tone. Serius seram tengok muka sendiri. Means, keyakinan nak keluar tanpa oles sebarang makeup tu masih belum 100% lah. Hehehehe... Tapi sekarang WA dah makin rasa yakin dengan adanya cc cream ini.

Kulit WA nampak lebih natural kerana Mineral Water, kandungan yang terdapat dalam cc cream ini dapat mengimbangi kadar pH kulit dan menganjalkan kulit. Bukan itu sahaja, ia juga membuat kulit WA more glowing dan luminous. I luv it!! Sekarang ni kalau lepas solat, tak payah nak apply foundation, muka rasa berat je. Guna Gold Nano CC Cream ini pun dah cukup, siap ada sun UV protection SPF50 lagi, dapat menghalang kulit dari sunburn dan cepat berkedut. Terasa macam awet muda pula pakai cc cream ni. EHH! :D

Should buy? Yess! Sangat-sangat recommended bagi yang nak cuba cc cream ini dan bagus untuk yang ingin bersiap cepat dan simple, sesuai untuk wanita di Malaysia terutamanya. Penggunaan pun boleh tahan 2-3 bulan, bergantung pada kadar penggunaan masing-masing. Tapi memang worth it sangat sebab ia ada sekali SPF50 dan jimat tak perlu beli sunblock dah. Harga hanya RM128 sahaja dengan isipadu sebanyak 50ml. Free delivery bagi pembelian melebihi RM70 di website Hansaegee Nature.

Untuk maklumat lanjut jika ada sebarang pertanyaan boleh rujuk link dibawah :


Sunday, March 3, 2019

Set Penjagaan Bayi Asmak Baby Care Produk Natural Sesuai Untuk Anak Anda

12:59 AM 27 Comments

Asmak Baby Care | Ibubapa perlu mementingkan keselesaan anak-anak supaya mereka sentiasa aktif, cergas dan tidak mudah mendapat penyakit. Oleh itu, amat digalakkan untuk ibubapa mencari set penjagaan bayi yang selamat digunakan tanpa mempunyai bahan-bahan kimia untuk anak anda. Baru-baru ini WA mencari set penjagaan bayi yang natural dan selamat untuk baby Aaira, Akhirnya WA telah jumpa satu produk ini.

Inilah dia produk set penjagaan bayi Asmak Baby Care yang WA katakan  tadi. Set penjagaan bayi ini sesuai juga digunakan oleh kanak-kanak kerana ia menggunakan bahan-bahan semulajadi sahaja tanpa barang kimia seperti Paraben, Sulfate, Synthetic Color, Phatalates, Talc dan SLS. Setiap jenis produk mempunyai bahan-bahan yang semulajadi.

Dikeluarkan Oleh MHAM
Minyak Herba Asmak Mujarab Sdn Bhd (MHAM) merupakan sebuah syarikat yang mengeluarkan produk berasaskan herba dan bahan semulajadi sebagai pilihan alternatif untuk para ibubapa mahupun pengguna yang ingin dapatkan produk yang semulajadi dan selamat. Kesemua produk keluaran MHAM telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan diproses di kilang bertaraf GMP. Tidak perlu khuatir lagi kerana ianya selamat digunakan.

Kali ini WA nak perkenalkan set Asmak Baby Care keluaran MHAM ini. Ianya terdiri daripada :
  • Asmak Baby Care Body Wash (top to toe)
  • Asmak Baby Care Lotion
  • Asmak Baby Care Essential Oil
  • Asmak Baby Care Powder
  • Asmak Baby Care Sevenis Hair Oil
Set Asmak Baby Care kini lengkap sekali bersama Essential Oil bagi memberi keselesaan pada bayi anda juga. Dengan 5 step mudah ini, bayi anda berasa selesa untuk melakukan aktiviti harian mereka.

5 Step Mudah Menggunakan Set Asmak Baby Care
1. Asmak Baby Care Body Wash (top to toe)
Mandikan si manja anda dengan Mandian Bayi Asmak kerana ianya boleh digunakan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Senang apabila boleh dijadikan sebagai syampu. Mempunyai kandungan yang pekat, anda hanya perlu picit sedikit dan sapukan pada seluruh tubuh dan rambut.

WA suka dengan bau haruman body wash ini kerana ianya mengeluarkan haruman bunga ros, chamomile, minyak kayu putih, minyak aprikot dan Vitamin E bagi membuatkan bayi anda lebih wangi dan selesa.


Tengoklah tu baby Aaira, sejak menggunakan sabun mandian Asmak, kemain dia berendam lama tidak mahu keluar. Dan yang paling tak jangka, masa WA mandikan baby Aaira, sabun mandian terkena mata tapi baby Aaira boleh ketawa main air lagi. Selalu kalau pedih, dia akan nangis dengan pantas. Mungkin ianya kurang bahan yang memedihkan mata. 

Body wash ini bebas daripada bahan merbahaya seperti parabens, sulfate dan SLS.

2. Asmak Baby Care Lotion
Selepas menggunakan body wash, sapukan losyen bayi Asmak ini ke seluruh badan dengan membuat urutan lembut kasih sayang supaya si manja merasai sentuhan kasih ibu. Losyen ini sedikit pekat daripada losyen yang lain, tapi jika anda sapu di badan si manja, terasa tenang, lembut dan kulit menjadi lebih wangi.

Losyen Asmak menggunakan bahan seperti minyak halia, ekstrak bunga portulaka dan minyak cengkih bagi memberi ketenangan padai si manja.

3. Asmak Baby Care Essential Oil
First time dengar set baby care ada Essential Oil (EO) kan? Sebenarnya banyak kegunaan EO untuk si manja. Antaranya ialah menenangkan, bayi lebih mudah tidur dan melegakan bayi ketika kurang sihat. Kandungan yang terdapat pada EO Asmak ini adalah dari Clove Oil (minyak cengkih), nutmeg oil, peppermint oil dan sweet almond oil.

Bukan itu sahaja, EO ini juga boleh digunakan ibu-ibu yang menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu. Hanya titiskan 1-2 titis ke bahagian yang dikehendaki seperti belakang telinga, dada atau tapak kaki. Atau jika untuk diffusion, titiskan dalam 2-3 titisan ke tempat EO diffusion anda dan letakkan dikawasan tempat tidur sepanjang malam bagi memberi ketenangan si manja bersama anda.

Suatu hari, baby Aaira tengah meragam dan sangat susah untuk diam dan tidur. Puas pujuk dia tapi tetap tak keruan. WA baru teringat ada EO Asmak ini dan WA cubalah sapukan di bahagian tertentu untuk dia bertenang. Tak sampai 5 minit, baby Aaira dah ketiduran. Selama ini pernah dengar pasal EO gitu-gitu je, tak sangka fungsi EO ini sangat bagus especially menenangkan kita degan bau aroma yang sedap.

4. Asmak Baby Care Powder
Apa yang bestnya dekat bedak Asmak ini, ianya bebas daripada synthetic color, paraben, talc dan juga phathalate. Pemilihan bedak hendaklah betul supaya mengelakkan si manja mudah mendapat kanser pada usia muda. Bedak Asmak ini boleh disapukan pada tubuh dan muka bayi anda selepas mandi. 

Mengandungi bahan semulajadi seperti Kaolin (sejenis tanah liat bagus untuk kulit), ekstrak betik, ekstrak bunga portulaka dan lavendar essential oil. Haruman lavendar EO dapat membantu si manja berbau harum, memberi kesegaran dan rasa sejuk pada kulit, berasa lebih tenang dan tidur dengan lena.

5. Asmak Baby Care Sevenis Hair Oil
Step terakhir, sapukan minyak rambut ini di rambut si manja anda sesudah kering untuk mendapatkan rambut yang lebih sihat, kuat, bersinar, lembut dan berbau wangi. Untuk pengetahuan anda, minyak rambut Asmak ini diperbuat dari 7 jenis minyak (7 dalam 1) yang dapat memberi khasiat dan manfaat kepada rambut si manja agar menjadi lebih kuat dan sihat.

Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam minyak rambut ini adalah light mineral oil, tea tree oil, babassu oil, virgin coconut oil, castor oil, olive oil, argan oil dan haruman yang berbau harum. WA suka sangat dengan bau haruman minyak rambut Asmak ini sebab bau dia sangat wangi dan menenangkan. Dan semestinya ianya tidak terlalu berminyak ketika memakainya seperti minyak rambut yang lain. Malah ianya lebih cepat meresap ke dalam kulit kepala dan rambut.

Tak sangka pilihan WA bagi baby Aaira pakai produk Asmak baby care ini tidak salah. Malah, baby Aaira lagi suka dengan kesemua jenis produk baby care ini. Lagi-lagi kalau guna EO, memang senang sangat nak handle dia bila meragam. Rasanya lepas ini WA kena beli diffuser lah. Senang titiskan dan biarkan semalaman dengan bau aroma satu bilik tidur. Hehehe...

Asmak Baby Care boleh didapati dengan harga berpatutan. Malah, nak lagi jimat boleh beli satu set terus. Lagi menjimatkan! MHAM juga membuat satu set Asmak Baby Care dalam packaging kotak dan boleh jadikan ia sebagai hadiah atau kegunaan sendiri. Pilihan di tangan anda.

Jika anda mempunyai sebarnag pertanyaan dan ingin dapatkan maklumat lanjut mengenai produk keluaran MHAM ini, anda bolehlah layari laman sesawang mereka seperti berikut :

Website : 
Facebook : 
Instagram : 

Hotline :