Tuesday, December 5, 2017

Resepi Cheesekut Menggunakan 5 Bahan Sahaja

10:01 PM 5 Comments

Cara Buat Cheesekut | Hai asslamualaikum readers. Dah lama WA tak update entri resepi kan? Asyik beauty je apa kata tukar kejap selera? Hehehe... Kali ini WA nak buat satu resepi mudah tanpa perlu guna mesin pembancuh atau pun oven atau guna dapur gas. Memang mudah sangat. Walaupun ramai dah tahu, tapi WA nak buat juga untuk koleksi WA punya.

Siapa di sini penggemar cheese? Anda wajib tengok resepi semudah ABC ini. Buat dia pun sangatlah senang tak payah pening-pening kalau tak ada mesin tak ada karen. Hahaha! Jom layan resepi mudah buat cheesekut versi WA.

CHEESKUT NESTUM


Bahan yang digunakan :
  • Cream cheese Tartura (250ml)
  • Biskut kosong cracker Original (Hup Seng)
  • Susu pekat (apa-apa jenama)
  • Susu kotak Dutch Lady Full Cream (kotak kecik cukup)
  • Nestum Original
CARA BUAT CHEESEKUT


1. Masukkan 250ml cream cheese, 4 sudu besar susu pekat (boleh kurang kepada 2/3 sudu jika tak nak manis) dan 2 sudu besar susu kotak. Kemudian, pukul dengan sebati hingga hilang ketul-ketulan cheese tersebut. 


2. Kemudian, untuk step susunan dalam bekas, tuang sedikit susu kotak dan celup sebentar sahaja biskut-biskut supaya ianya lembap. Jangan lama-lama nanti dah hancur tak lawa. 


3. Susun sebegini rapat-rapat selepas celup dengan susu. Kemudian, lapiskan dengan cream cheese yang telah di bancuh tadi.


4. Selepas letak cream cheese, taburkan serbuk nestum di atasnya (buat nipis/tebal ikut sukati). Kemudian, ulang step yang sama seperti tadi. Celup biskut dengan susu - Susun biskut - Letak cream cheese - Tabur serbuk nestum.


5. Agak-agak dah penuh satu bekas, yang atas bolehlah tabur nestum tebal sikit. Hehehe.. Kemudian, letak dalam freezer bawah untuk sejukkan semalaman, esoknya dah boleh makan. Senang kan?



Kalau budak-budak makan cepat je habis. Kalau bosan, nak cuba buat ini pun boleh. Selamat mencuba semua! :)

Monday, December 4, 2017

HOT ICE FRAGRANCES | Menikmati Haruman Dari Dubai

6:58 PM 4 Comments
Hot Ice Fragrance | Wanita dengan minyak wangi memang tidak dapat dipisahkan. Kalau nak ke mana-mana mesti akan ada minyak wangi di dalam beg tangan. Bukan sahaja makeup penting, malah bau aroma sangat penting untuk membangkitkan keyakinan diri dalam seorang wanita. Tidak terlepas juga dengan WA yang memerlukan minyak wangi untuk kegunaan harian terutama ketika bekerja diluar.

Terbaharu, WA diperkenalkan dengan salah satu jenama minyak wangi iaitu HOT ICE FRAGRANCES, dimana ianya mendapatkan bahan minyak wangi terbaik yang diimport dari Perancis dan telah diadunkan dan dibotolkan di Dubai. Wahh! Sangat menarik kan? Jarang WA beli minyak wangi dari luar sebab kebanyakkannya mahal-mahal yang lain. 

Cantik packaging botol =)

IFI Perfumes adalah syarikat muda bercita-cita tinggi yang berminat mengenai inovasi dan perkhidmatan yang berkualiti dan meninggalkan kesan kepada perdagangan dan pengguna dengan jenama 'Hot Ice' yang pertama. Malah, pelbagai jenis semburan dibawah jenama ini telah mendapat perhatian orang ramai. Buat pengetahuan anda, wangian Hot Ice didatangkan dengan dua variasi iaitu minyak wangi dan juga deodoran body spray. 

HOT FRAGRANCES FROM DUBAI

Untuk kali ini, WA akan menerangkan mengenai :
  • Perfume (EDP)
  • Body Spray

1. Hot Ice Perfume (Pink) 
Perfume Hot Ice berwarna pink ini sesuai untuk orang yang bertenaga, feminin dan happy-go-lucky. Ia adalah minyak wangi yang menggabungkan tenaga, kewanitaan dan keghairahan. Antara bahan yang digunakan adalah jeruk oren, daun ketumbar, buah pelaga dan buah pic, bunga melati dan sedikit buah oren. Manakala, bahan yang kering dan berkayu kering terdiri daripada kayu cendana, vanila dan juga kasturi.
Perfume Pink ini mempunyai haruman yang lembut. Haruman seakan vanila. Yelah, bahan yang digunakan pun ada vanila. Hehe.. Jadi, sesuai sangat untuk semua mencubanya.

2. Hot Ice Perfume (Gold)
Perfume Hot Ice Gold direka khas terutamanya untuk gadis-gadis diluar sana yang glamor dan seksi (menawan) untuk menikmati kehidupan tanpa halangan. Ia diperbuat daripada limau mandarin, lada merah jambu, bunga ungu dan sedikit campuran dengan buah pic. Dan untuk membangkitkan sensual (scent-sasi) ia menggabungkan nilam dan amber.
Sesuai untuk mereka yang jenis berani berhadapan dengan orang dan ada keyakinan diri. Haruman yang tahan lama seperti wangian Pink.

Buat pengetahuan anda, perfume sejenis EDP hanya memerlukan satu atau 2 semburan sahaja kerana ia mengandungi kandungan minyak wangi yang tinggi. Oleh itu, anda tidak perlu sembur berkali-kali. Hanya satu atau 2 semburan sudah membangkitkan haruman wangian.

3. Deodoran Body Spray (Gossip)
Deodoran Body Spray Gossip ini merupakan keseimbangan sempurna antara keseronokan, glamor dan keghairahan. Antaranya bahan yang digunakan adalah minyak, buah-buahan, wangian bunga yang terdiri daripada rhuharb, bergamot, Indian tuberose, moonflower, centifolia rose, patchouli (nilam) dan sandalwood (kayu cendana). 
Bauan aroma ini boleh membuat orang bergosip. Haha.. Sebab ia bercampur dengan bauan sensual dan happy. Sesuai untuk mereka yang inginkan rasa fresh setiap hari.

4. Deodoran Body Spray (Soul)
Deodoran Body Spray Soul dicipta untuk wanita-wanita yang menawan, segar dan bertenaga. Buah segar yang digunakan adalah buah nenas, tembikai susu dan anggur sebagai permulaan untuk mengambil mood sensual wanita. Manakala, untuk bau floral bunga lily, lily air dan melati digunakan untuk meningkatkan bauan yang lembut. Untuk tumbuh-tumbuhan pula ia menggunakan vetiver dan kayu cendana dalam meningkatkan lagi rasa hangat buah-buahan tersebut bagi menghasilkan haruman yang kekal dalam wangian ini.
Haruman wangian yang boleh memukau si pemakai. Baunya seakan bau white musk gitu. Tapi memang lembut je aromanya. Sesuai untuk mereka yang bertenaga dan feminin dan inginkan gaya gerak bebas.

5. Azka Body Spray (Musk D'Arabie)
Azka Body Spray Musk D'Arabie di datangkan khas dengan reka bentuk yang klasik ala-ala arab dan diabadikan sebagai kenangan. Bau yang selesa dan sehalus baldu, haruman ini mempunyai haruman arab, dan ia ditujukan untuk setiap wanita dan menyempurnakan untuk setiap masa.

Di dalam Azka ini ia mengandungi bahan seperti ylang-ylang, galbanum, basil, jasmine, rose, musk, lily, amber, patchouli, vetiver dan vanilla
Lihatlah rupa botol Azka ini. Sangat menarik! Dengan kehadiran bulu tergantung seperti topi tarbus  yang di pakai oleh orang turki. Haruman orang arab yang memukau ini sesuai untuk mereka yang suka dengan aktiviti santai bersama family dan sahabat handai seperti pergi ke mana-mana majlis. 

Kenapa nama-nama bahan yang digunakan pelik? Usah risau akan nama-nama tumbuhan dan bunga yang digunakan di dalamnya kerana anda boleh google untuk lihat sendiri nama-nama tersebut kerana kebanyakkannya bahan tersebut terdapat di negara sana.

Berminat Nak Beli Hot Ice Fragrances??

Best tak dengan packaging dan bahan-bahan yang digunakan? Bukan semua bahan ada di Malaysia tau. Untuk kaum lelaki ada tak? Uishh, takkanlah tak ada, mestilah disediakan sekali. Anda berminat untuk membeli HOT ICE FRAGRANCES ini? Haaa, sabarrrr.......
Buat pengetahuan anda semua, dengan setiap satu pembelian untuk setiap satu hari istimewa, anda berpeluang untuk dapat PERCUMA SATU! Yeahh, BELI 1 PERCUMA 1!! Tapi hanya sah untuk hari istimewa iaitu 12 December 2017 sahaja. Iye betul, sales hanya pada 12.12 ini. Ha, siapa yang tak nak kan? Dahlah wangian dari Dubai, beli 1 percuma 1, harga pun boleh tahan sangat murah. 

SAVE THE DATE!!!

12 December 2017
Promo name : 12.12 SALE

BUY 1 FREE 1 !!

Ingat tau jangan lepaskan peluang anda untuk dapatkan HOT ICE FRAGRANCES! Untuk sebarang pembelian, anda bolehlah layari laman website di :


Shopee : @firvita.online


Jangan Lupa!! Lihat LIVE FB di facebook Wawa Ashihara hari ini (Selasa) mengenai produk ini!

Search dengan hashtag #hoticemalaysia #firvitaonline #ifiperfume #hotfragrances 

Potluck Bersama Sahabat Sekolah Menengah

5:53 AM 4 Comments

Reunion with Potluck | Sebenarnya, kami tak terlintas nak buat benda ni semua sebab memandangkan masing-masing busy. Dan WA pun dah tak ingat macam mana boleh timbul idea nak potluck bersama. Tapi kami hanya buat untuk yang berada di Kluang dan Batu Pahat sahaja. Dan tempatnya di homestay ayah kawan di Batu Pahat.

Kami buat kecil-kecilan je, alah orang kata sekadar nak jumpa dan ngobrol-ngobrol aje. Hehehe... Kebetulan yang ada di Kluang dan Batu Pahat masa ini hanya 8 orang, so kami pun bergathering. Bila tu tak pasti tapi macam awal bulan November hari itu. Lupaaa...

Maaflah, gambar makanan potluck WA tak sempat nak tangkap gambar. Sebab dah lapar. Tapi kami buat makanan yang bukan berat sangatlah. So WA hanya boleh up gambar-gambar kami sebelum pulang ke rumah masing-masing. Hehehehe..


Introduce gambar pertama dengan baby. Tapi bukan baby WA tau. Hahahaha! Baby kawan WA je ni. Tengoklah lena gila dia dipangku oleh seketul WA yang badan debab. Moga selepas ini rezeki WA untuk timang anak sendiri pula.


Inilah wajah 8 orang yang hadir ketika itu. Walaupun sikit, tapi bila dah borak nak pecah dinding rumah dengan gelak tawa kami. Hahaha! Dalam ini 4 orang dah kawin yang lain masih menanti. Kekekeke......


Inilah si ibu kepada baby, yang bertudung biru laut tu. Anak dah 3 orang weiii.. Tu WA minta berkat sikit bagi lekat. Hehehe.. Ada rezeki, adalah nanti. Amin.....


Nanti kita berjumpa lagi di lain hari semua. Moga ukhuwah kita sentiasa terjalin hingga ke akhir hayat walaupun andai ada masalah menimpa antara kita.

Btw, inilah sahabat-sahabat WA yang dari sekolah menengah dulu. Kami adalah bekas pelajar dari Madrasah Arabiah Kluang (M.A.K) batch 2004-2008. Ini kawan sekolah menengah WA yang dari Kluang, kalau dari JB sekolah lain. WA masuk M.A.K pun masa tahun 2005 tingkatan 2.


Tuesday, November 28, 2017

Makeup Class Zero To Basic di Batu Pahat

3:51 PM 12 Comments


Kelas Makeup Zero to Basic | Hai semua.. Dah lama WA tak update kan. Ehh, baru berapa hari tak update. Hehe... Baiklah, kali ini WA tak nak bebel panjang sebab nak buat entri pendek-pendek je sebab kesuntukan masa.

Baru-baru ini, ada yang tanya WA ada tak buat kelas makeup untuk yang tak tahu langsung pasal makeup, minat makeup tapi nak belajar. First, memang WA tak ada buat kelas sebab WA pun masa belajar lagi. Tapi disebabkan ada yang nak sangat belajar, makanya WA pun buat kelas makeup secara personal sahaja. Sebenarnya 5 orang nak belajar masa tu, tapi WA ambil sorang dahulu sebab WA tak ada masa free. Next mybe turn yang lain pula.

Jannah seorang suri rumah dan minat makeup tapi basic tak ada. Susunan basic pun tak berapa ada. Jadi, dia pun nak belajar dengan WA awal bulan lepas. Dalam kelas WA akan sediakan apa yang perlu disamping membuat demo dan kalau student nak cuba, WA sangat galakkan supaya kita boleh tahu adakah student boleh ingat semula masa rewind. Alhamdulillah, Jannah dah tahu basic yang perlu ada serta step yang betul.

Foundation apa yang sesuai, cara sapuan dan lain-lain lagi. Dan WA juga ada sediakan gift untuk student supaya bila balik, student boleh praktis dengan barang yang WA berikan. Nak lihat tak hasil student buat? Dia memang tak ada asas makeup.


Inilah hasil dari Jannah. Tapi WA demo kan buat kening sebelah kanan dan dia praktis buat sebelah kiri. Tak menjadi tak mengapa, WA dah pesan jangan malu sebab WA pun kadang-kadang kening failed. So apa-apa memang kena sentiasa praktis. Alhamdulillah hidung nampak bentuk terletak. Jannah request nak buat look simple-simple je so terhasillah begini. Kalau Jannah dah mahir yang basic, nanti boleh try yang advanced pula. WA takkan push student untuk look zero to basic buat macam dah pro, sebab kita nak dia praktis betul-betul apa yang dia dah belajar. Lepas ini Jannah kena tunjuk task yang WA berikan untuk dia. Hehehe... Tak sabar nak tunggu...

So, kalau anda tak tahu langsung tentang makeup, step-step apa yang harus ada tu dna berminat nak join kelas makeup WA, bolehlah hubungi WA dimana-mana laman social WA okay. Tapi, kelas zero to basic yang WA buat hanya Makeup Class Zero to Basic di Batu Pahat, Kluang dan Muar sahaja.

Facebook : Wawa Ashihara

Instagram : @wawaashihara


Wednesday, November 22, 2017

LYNNITY | Botanic Health Citrus & Relief Essential Oil

3:04 AM 0 Comments


Lynnity Produk Kesihatan Direct Dari Kilang | Mengikut peredaran masa, ramai pengusaha dan pembekal mengeluarkan jenama tidak kira untuk produk kecantikan, kesihatan mahu pun produk lain dan akan pasarkan di pasaraya, farmasi dan kedai-kedai runcit. Akan tetapi, dengan satu produk ini ianya boleh dibeli direct dengan kilang. Menarik bukan? Yelah, jarang orang boleh beli direct dari pengilang yang membuat produk ini. Bukan sembarangan kilang tau.


Inilah dia produknya iaitu keluaran jenama LYNNITY dan 2 produk yang WA dapat adalah Botanic Health Citrus dan Relief Essential Oil. Sebelum itu, kita kenal terlebih dahulu dengan LYNNITY. WA first time dengar, anda bagaimana? 

LYNNITY merupakan makanan tambahan yang diperoleh daripada herba tradisional Cina dengan menggunakan teknologi moden. Dengan lebih daripada 100 tahun resepi tradisional, ianya digabungkan dengan khazanah herba Cina serta rasa moden. LYNNITY percaya bahawa tumbuhan tersebut adalah cara terbaik untuk menyokong kesihatan badan dengan baik dan mengetahui sumber-sumber asli alam semula jadi dan berkongsi dengan semua.

LYNNITY BOTANIC HEALTH CITRUS

Botanic Health Citrus ini dirumuskan khas untuk sesiapa yang mengalami sakit tulang, sakit sendi, sakit lutut dan untuk mengurangkan kolestrol dalam badan juga. Buat pengetahuan anda, usia meningkat atau penuaan boleh membuat pergerakan menjadi perlahan dan menjadikan radang sendi atau dikenali sebagai osteoporosis untuk menjalani gaya hidup yang aktif. Ianya merupakan salah satu penyakit dan punca kesihatan kita. Tapi, kalau dah sakit sendi tu memang susahlah nak buat pergerakan dan akan terbatas untuk melakukan sebarang aktiviti harian.


Bukan itu sahaja, Botanic Health Citrus juga mengandungi bahan-bahan yang unik untuk melindungi tisu rawan, meningkatkan kepadatan tulang dan menambahkan pergerakan. Dengan mengambil intipati secara konsisten ia boleh memberi manfaat kepada tulang dan sendi kita serta membantu mencegah penyakit osteoporosis.

Botanical Health Citrus merupakan sel stem semula jadi serta menggunakan pelbagai bahan mineral dan sesuai untuk penggemar sayur-sayuran. Ia terbukti secara klinikal untuk meningkatkan kesihatan tulang dan sendi untuk membolehkan kita menikmati kehidupan secara bebas.

Manfaat / Kelebihan Botanic Health Citrus
  • Meningkatkan kesihatan tulang dan sendi
  • Membaikpulih dan mengekalkan kesihatan tulang dan rawan
  • Mengurangkan kesakitan dan keradangan
  • Meningkatkan dan mengekalkan pergerakan fizikal
  • Mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, meningkatkan kesihatan kardiovaskular
Kandungan :
  1. Delima
  2. Manggis
  3. Alga
  4. Orthosiphon (Misai Kucing)
  5. Lithothamnion (Rumpai Laut)
  6. Halia Hitam
  7. Asid Askorbik
  8. Bran Oat
  9. Benih Chia 
  10. I-Arginine
  11. Taurina

Feedback Honest by Wawa Ashihara


Memandangkan dah ada produk, mestilah kena cuba kan. Kata nak baik? Hehehe. Actually, WA kadang-kadang rasa sakit tulang terutama tulang belakang sebab dulu masa tahun 2009 WA pernah jatuh tangga dari atas ke bawah di hostel dan effect dia sampai sekarang terasa kalau angkat benda yang berat sangat. Tapi alhamdulillah, tidak memudaratkan doktor kata sebab kesan terasa tu mungkin sebab faktor jatuh dulu. So, WA tak boleh angkat benda yang berat sangat untuk jaga tulang yang beralih dulu. Hehe.. Sejarah tak akan berulang lagi.

Jadi, WA pilih untuk mengambil minum Botanic Health Citrus ini untuk kesihatan tulang WA. Walaupun WA seorang penggemar susu tapi bukan selalu minum pun. Yelah, susu pun mahal sekarang. Hahaha! So far, WA dan mencuba 5 packs dengan hanya minum bersama air suam.

Bau dia WA not bad kuat sikit sebab yelah kan produk ini untuk kesihatan, bau herba tu kuat boleh tahan tapi tidak mematahkan semangat WA untuk mencubanya. Masa minum, rasa dia macam kelat-kelat mungkin sebab intipatinya yang pekat so WA tambah air lagi sebab tekak tak masuk kalau buat pekat. Rasa dia tawar, ada bau herba masa nak minum. Tapi bila dah minum tu, bagi WA okaylah, not to bad walaupun tawar rasa macam minum soya asli plus herba tak ada gula. Mungkin sebab WA dah biasa minum atau amalkan makan herba atau ubat tradisional dulu. Itu yang tak terasa sangat.

Selama 5 hari WA amalkan, rasa penat tu dah kurang masih boleh buat kerja lagi tanpa mudah letih. Mungkin WA akan rekemenkan produk ini untuk mak cik WA sebab dia sekarang sakit lutut sampai nak bangun pun susah. Mana tahu ianya berkesan selepas amalkan ini.

LYNNITY RELIEF ESSENTIAL OIL

Relief Essential Oil ini merupakan salah satu produk dimana ianya menggunakan 100% gred bahan asli minyak essential bagi membantu menenangkan ketidakselesaan samada ketika sakit kepala, sakit perut dan lain-lain. Minyak ini berupa sejenis roll-on macam perfume saiz kecil dan merupakan minyak campuran tulen di mana ia dapat digunakan untuk memberi tenaga, melegakan rasa tidak selesa dengan menyapu di dahi, hidung, leher dan tempat yang perlu pada bila-bila masa sahaja dengan bauan yang menyenangkan.

Minyak ini sesuai digunakan pelbagai umur termasuklah bayi dan kanak-kanak. Antara kegunaan dan fungsi-fungsi Relief Essential Oil adalah :

1. Untuk lelaki : Sesuai digunakan ketika selepas balik dari gym, setelah berjam-jam menghadap komputer di pejabat/kampus dan harian yang sibuk. Ia memberi rasa segar, sejuk dengan aroma yang menyegarkan dan membuatkan anda aktif selepas itu. Boleh disapu pada pergelangan tangan, bahu, leher dan dahi.

  • Sapukan di lutut, lengan, kaki dan tangan sebelum dan selepas senaman
  • Gosok pada bahu dan otot belakang selepas seharian mengangkat berat di tempat kerja atau semasa bergerak
  • Gosokkan di dada atau pergelangan tangan untuk meningkatkan mood bertenaga dan daya hidup
  • Gosokkan pada hidung atau belakang leher untuk melegakan tekanan selepas bekerja sebelum memandu
2. Untuk wanita : Dapat menenangkan wanita ketika dalam kitaran haid dan loya tekak bagi yang mengandung atau ketika sakit menyerang.
  • Semasa period, tekapkan minyak ini di perut sambil membuat urutan pada perut supaya menenangkan rasa sakit senggugut
  • Ketika cuaca panas, boleh sapu di bahagian yang perlu untuk menenangkan diri
  • Boleh sapu atau hidu sementara ketika loya tekak dan sakit seperti demam atau selsema
3. Untuk bayi dan kanak-kanak : Memudahkan untuk bernafas ketika sakit. Boleh sapu di dada, belakang badan, tapak kaki pada waktu malam untuk menenangkan budak supaya senang untuk tidur lena tanpa gangguan.
  • Sapukan di telapak tangan, dada, leher atau kaki apabila selsema, demam, sejuk dan batuk
  • Sapukan pada waktu tidur untuk mendapatkan tidur yang nyenyak
  • sapukan 1-2 kali pada kaki atau belakang badan sebelum tidur

Kandungan Relief Essential Oil :
  • Minyak Peppermint
  • Minyak Jarum Abies Balsamea
  • Cengkih
  • Minyak Kelapa 
  • Bunga Lavendar
  • Cendana Hawai
  • Bunga Matahari
  • Daun Eucalyptus
  • Cedarwood
  • Bunga Ylang-Ylang
  • Geranium Plant
Feedback Honest by Wawa Ashihara


Sebenarnya WA baru je baik dari demam. Bila dah kena demam ni, macam-macam sakit ada. Dengan selsema, batuk kering sampai rasa tak lena tidur. Mujur ada Relief Essential Oil ini, dapat juga menenangkan emosi WA ketika tidak sihat. Dan sekarang walaupun demam dah kebah, WA masih batuk-batuk dan selsema. Setiap masa WA rasa tak selesa, WA akan hidu atau sapu sikit di hidung, dada dan kadang-kadang, waktu malam ia menjadi peneman WA supaya senang nak tidur.

Selain minyak aroma terapi yang biasa digunakan, minyak ini sangat membantu kerana ianya mempunyai bau yang unik, bukan sahaja terasa sejuk semasa menggunakannya bahkan, rasa selesa sangat. Memang berbaloi kalau anda ada minyak ini.

===============================================================


Mula-mula WA rasa ok ke produk ni? Macam manalah WA nak bagi feedback betul-betul. Kebetulan masa sampai WA tengah demam dan minuman tu sesuai untuk WA yang sering sakit belakang. Memang tak dinafikan, herba-herba cina terpilih ini sangat berguna. Dulu kalau WA batuk kering teruk, ayah WA akan belikan gula-gula ubat di kedai Sing Seng jenama tak ingat (kedai ubat tradisional) dan ianya berkesan. Gunalah gula batuk Strepsils ke apa ke memang tak jalan. Ubat dari kedai itu je berkesan.

Kalau anda berminat untuk tahu lebih lanjut lagi mengenai produk LYNNITY, bolehlah layari laman yang tertera :

Website : www.lynnity.com/



Thursday, November 16, 2017

Safi Rania Gold Diformulasi Beetox Technology Baharu

10:02 PM 10 Comments


Safi Rania Gold Beetox | Makin lama makin lanjut umur, kadang-kadang membuatkan orang bahawa diri dah berumur. Tapi sebenarnya, jika kita mengamalkan penjagaan wajah dengan betul, kulit akan kelihatan remaja dan muda gitu. Ada yang kata jenama Safi sangat bagus untuk penjagaan kulit muka. Terbaharu, Safi Rania Gold kini telah diformulasikan dengan kaedah Beetox Technology baharu. Wah! Biar betul?


Cantik kan packaging box ini? Berkilauan emas gitu sesuai dengan nama Safi Rania Gold. Memandangkan usia WA pun makin nak berganjak ke 30-an, tak salah untuk mencubanya. Maklumlah, kulit WA pun ada juga berkedut-kedut. Hehe...


WA ingin memperkenalkan SAFI RANIA GOLD, rangkaian anti penuaan yang diperbaharui dengan formulasi TEKNOLOGI BEETOX dan BIO NANO GOLD 24K untuk kesan berganda agar anda boleh tampak anggun muda berkekalan dengan sel kulit yang memulih pada kadar muda remaja.

FUNGSI TEKNOLOGI BEETOX & BIO NANO GOLD 24K 

Jom kita lihat apa fungsi yang terdapat di dalamnya :

1. BEETOX - Berfungsi seperti suntikan yang mendorong sel kulit memulih muda agar kulit kekal anjal dan tegang secara semula jadi. Ianya diperkaya dengan Propolis, Bee Venom,  dan Nano Gold sebagai agen anti penuaan dan anti bintik hitam.

2. NANO GOLD 24K - Ia menyerap ke dalam lapisan dermis dan merangsang kolagen agar tekstur kulit lebih anjal dan halus, malah mampu mengurangkan kedalaman kedutan dengan lebih ketara.

Di dalam Teknologi Beetox, ada bahan-bahan utama dan kelebihannya :-
  • Honey : Merupakan pelembap semula jadi untuk mengekal kelembapan dan meningkatkan keanjalan serta kehalusan kulit
  • Royal Jelly : Kaya dengan 20 jenis acid amino, vitamin dan mineral untuk pembaharuan kulit dan menegangkan kulit yang tidak bermaya
  • Propolis : Bertindak sebagai antioksidan semula jadi yang melawan radikal bebas untuk mencegah penuaan awal
  • Bee Venom : Kulit menegang seolah bertindakbalas terhadap sengatan lebah. Hasilnya kulit menjadi lebih anjal
Hasilnya, kulit akan kelihatan lebih anjal, lembap dan tona kulit sekata agar wajah sentiasa tampak muda dan remaja. Untuk kali ini, WA akan ceritakan serba sedikit mengenai apa yang WA gunakan dalam set terbaharu ini.


Pembersih Wajah (Facial Cream Cleanser) 

Diformulasikan oleh Micro-Foam dan agen antioksidan yang dapat membersihkan kotoran di kulit dengan secara mendalam. Mempunyai buih yang mewah berkrim pekat, hanya perlukan sedikit sahaja, kemudian campurkan air dan gosok hingga mengeluarkan buih. Tekstur buih yang halus, wangi dan lembut ini sangat best dan kulit akan terasa lembap selepas mencuci muka.


Esen Emas Keremajaan (Youthful Gold Essence)

Memberi kelembapan sehingga 24 jam dengan Hyaluronic Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya. Untuk teksturnya pula, ianya sangat ringan dan tidak melekit. Esen ini adalah air ye bukan minyak. Kepingan emas yang berkilauan itu adalah kepingan Nano Gold 24K dimana ianya berfungsi untuk menyerap ke dalam kulit supaya kulit lebih segar, lembap dan licin. Senang kata ianya bertindak sebagai penyegar.


Eliksir Keremajaan (Youthful Elixir)

Berfungsi untuk merawat kulit pada lapisan epidermis serta membantu mengurangkan muka berjerawat, memudarkan pigmentasi di kulit, jeragat atau kedutan. Ha, ini bagus sangat tau sebab apa? Sebab ianya mempunyai Beetox, Nano Gold 24K dan Vitamin C bagi meningkatkan keanjalan kulit 3 kali berganda! Wahh, best sangat kan? 

Jika anda hendak menggunakannya, sila goncang terlebih dahulu sebelum memakainya supaya bahan di dalamnya sebati.


Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR (Moisturising Day Cream)

Bertindak untuk mengekalkan kelembapan dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan dengan sinaran UVA, UVB dan InfraRed (IR). Buat pengetahuan anda semua, kehadiran SPF sangat penting untuk kulit supaya kulit tidak mudah sunburn dan rosak dengan sinaran UV. Sebab itu, kalau nak ke mana-mana WA akan pastikan untuk mengambil mana-mana produk yang mempunyai SPF.

Bukan itu sahaja, tekstur krim pelembap ini sangat best sebab ianya sangat ringan, mudah dipakai dan cepat serap ke dalam kulit tanpa rasa melekit dan berminyak. 


Pigmentasi kulit akan memudar dengan ketara dengan hanya mengambil pembersih, penyegar, serum, eliksir, krim siang dan malam. Ada banyak lagi produk safi rania gold, mengikut kesesuaian kulit muka anda untuk pakai yang mana. WA tengah mencuba set Safi Rania Gold Beetox ini dan ternyata WA sangat menyukainya. Terasa diri dibelai manja gitu. Ceewahhhh!

Untuk dapatkan SAFI RANIA GOLD BEETOX, anda boleh dapatkan di seluruh Malaysia termasuklah pasaraya, farmasi, watsons dan tempat-tempat yang lain. Untuk maklumat lebih lanjut, anda bolehlah layari :

Website : www.safi.com.my