Friday, November 30, 2018

Kulit Rasa Lembut & Segar Dengan Althea Milk Peel Cream Mask

2:42 AM 19 Comments

Milk Peel Cream Mask | Belum habis guna produk baru keluar bulan lepas Petal Velvet Sunaway, terkini Althea telah mengeluarkan produk baharu lagi iaitu Milk Peel Cream Mask. Sememangnya, produk dari Althea setakat ini WA guna memang tiada masalah malah rasa lebih serasi pula. Aissh, tak sabar pula nak cerita! 

Milk Peel Cream Mask ini mengandungi ekstrak AHA dan BHA, di mana apabila memakainya akan menghasilkan buih yang asalnya dari tanah liat (clay) kepada krim buih bubble secara perlahan-lahan tetapi ianya berkesan dalam mengeluarkan sel-sel kulit yang sudah mati. Turut terkandung di dalam mask ini adalah ekstrak protein susu untuk melembap dan menghidupkan semula kulit dengan lancar supaya kulit jadi sihat.

Bahan-bahan utama yang terkandung dalam Milk Peel Cream Mask ini ialah :

1. AHA & BHA
AHA berfungsi untuk membuang/mengeluarkan sel-sel kulit mati yang ada di permukaan kulit. Manakala, BHA pula untuk mengeluarkan kekotoran dan menanggalkan sebum yang tersumbat di  liang-liang pori tanpa keradangan pada kulit.
2. Milk Protein Extract 
Melembapkan dan menyegarkan kulit dengan kasein yang ada pada vitamin untuk kulit supaya kulit lebih hidrat, lembap dan sihat.
3. Kaolin
Berfungsi untuk mendetoxkan dan mengeluarkan kotoran dari liang pori.

Cara Penggunaan Milk Peel Cream Mask

Jika korang dapat lihat gambar di atas, ianya berubah dari bentuk clay mask kepada cream buih. Cara hendak menggunakannya sangat mudah iaitu :

1. Basahkan sedikit kulit muka dan kemudian picit seberapa banyak yang korang nak sapu pada kulit muka masing-masing.
2. Sapukan dan buat urutan pada seluruh kulit wajah korang.
3. Kemudian dari clay mask akan timbul buih-buih lembut, biarkan selama 30-60 saat sehingga buih timbul dengan banyak.
4. Lastly, tak perlu gosok, bilas dengan air suam sehingga bersih!

Haaa, siap dah! Kulit pun terasa lebih lembut dan segar sahaja.

Feedback WA Menggunakan Milk Peel Cream Mask

Okaylah, WA nak story seikhlas hati ni. Mula-mula memang WA fikirkan mask ini adalah dalam bentuk clay mask semata-mata. Rupanya ia boleh berubah menjadi kepada bentuk krim buih! Seriuslah, Teruja tau nak guna! 

So, WA pun try lah milk mask ni. Mula-mula WA guna memang ia seakan clay mask, tapi lama kelamaan ia berubah kepada krim yang berbuih. Weii!! Muka berbuih laaa.. Bau dia best macam bau susu/bedak bayi. Hehehe... Bila buih timbul, rasa geli pula kat muka tu sebab rasa macam ada benda bergerak kat muka dan macam rasa letup-letup. Hahaha!!!

Then, after basuh memang kulit rasa lembut dan segar je dan pori-pori boleh mengecil tanpa buat kulit keradangan. Boleh lihat video cara WA guna di INSTAGRAM.

Siapa Boleh Guna Milk Peel Cream Mask ini?
  • Sesuai untuk mereka yang jenis kulit kombinasi
  • Masalah liang pori yang terbuka besar
  • Kulit kasar & sensitif yang memerlukan skrub yang lembut
  • Kulit kering yang perlukan kelembapan walaupun selepas exfoliate.
Jika korang ingin dapatkan Milk Peel Cream Mask 50ml ini, korang bolehlah layari website Althea di https://my.althea.kr/ ataupun instagram mereka di www.instagram.com/altheakorea/ .

Sunday, November 25, 2018

Rawatan Muka Di Rumah Dengan Special HomeCare Origin (SHO) Ampoule Mask

6:51 AM 28 Comments


SHO Ampoule Mask Menjadi Pilihan | Sebagai seorang wanita, kadang-kala kita merasakan bahawa diri ini sangat memerlukan waktu untuk memanjakan diri supaya tidak kelihatan mudah lesu dan tidak bermaya sepanjang hari. Anda seorang anak perempuan, seorang ibu, seorang isteri, malah mungkin seorang wanita yang berkerjaya dan kita terlepas pandang untuk menjaga penampilan wajah sehingga timbulnya kedutan di muka disebabkan stress dengan pelbagai perkara yang perlu dilakukan.

Pergi sahaja ke salon kecantikan untuk buat rawatan muka kan senang. Adakah kita sendiri sempat pergi ke sana jika tiada masa? Kalau WA memang tidak sempat untuk ke sana sebab macam-macam kerja yang perlu dilakukan. Apatah lagi dengan masa untuk 'Me Time'  apabila kita banyak benda yang hendak dibuat. Setelah memerhatikan beberapa produk yang sesuai untuk memanjakan muka, akhirnya WA memilih inisiatif untuk membuat rawatan muka yang berkualiti di rumah sahaja. 

Kini, anda boleh memilih untuk membuat rawatan muka di rumah dengan berkualiti iaitu dengan Special Homecare Origin (SHO) Ampoule Mask. SHO merupakan jenama penjagaan kulit Korea yang menggabungkan rawatan kecantikan dan Sains. Konsep utama SHO adalah menawarkan pelbagai produk penjagaan kulit halus untuk wanita yang berkerjaya membuat rawatan muka berkualiti dari rumah. Kalau anda nak tahu, orang Korea kebanyakkannya suka memakai mask di rumah, kerana itulah waktu yang sesuai untuk manjakan kulit muka dengan tenang. 

Apa itu SHO?
SHO merupakan produk yang telah dikeluarkan oleh pengeluar kosmetik terbaik dari Korea dibawah piawaian yang ketat untuk memastikan kualiti dan sijil ISO diiktiraf di peringkat antarabangsa. Apa yang penting, semua produk SHO bebas dari bahan-bahan yang berbahaya seperti Triethanolamine, Benzophenone, Minyak Mineral, Sulfat, Paraben dan Acrylamide, bahkan ia juga selamat untuk wanita yang hamil. Wahh! Ini yang WA suka. Sebab kita dapat menggunakannya dengan selamat tanpa risau.

Untuk pengetahuan anda, SHO telah mengeluarkan 2 jenis rangkaian produk iaitu ampoule dan ampoule mask. Tapi, kali ini WA akan highlightkan mengenai ampoule mask sahaja.

Setelah jumpa SHO ampoule mask, WA sangat teruja untuk mencuba kelima-lima jenis mask ini kerana setiap jenis mempunyai fungsi dan bahan yang berbeza dan ternyata kesemuanya mempunyai ciri-ciri yang WA ada untuk rawat muka di rumah. SHO ampoule mask mempunyai 5 jenis ampoule mask iaitu :

1. SHO Madecassoside Ampoule Mask 
2. SHO Vita AA2G Ampoule Mask
3. SHO  Peptide Ampoule Mask
4. SHO Aqua Hyaluronic Ampoule Mask
5. SHO Red Ginseng Ampoule Mask

1. SHO Madecassoside Ampoule Mask

Mask ini mengandungi Madecassoside, dimana ianya sangat berkesan untuk menenangkan dan memberi perlindungan pada kulit yang kering dan letih oleh rangsangan luar. Selain itu, ia juga menggunakan bahan seperti Delima, air bunga Rosa Centifolia yang merupakan bahan aktif yang dipenuhi dengan red vital energy, dapat membantu kulit kekal menjadi lebih sihat.

Feedback WA :
Apa yang bestnya masa WA pakai, selepas sahaja buka mask ini, kulit terasa lembut dan segar seperti baru sahaja membuat rawatan muka. Serius best sangat kalau anda inginkan rasa ketenangan boleh gunakan mask Madecassoside ini.

2. SHO Vita AA2G Ampoule Mask

Bahan-bahan yang terdapat di dalam Vita.AA2G ini sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit gelap dan kusam kerana ia mempunyai kandungan deratif Vitamin C yang stabil dimana sesiapa sahaja dengan pelbagai jenis kulit boleh menggunakannya tanpa kerengsaan. Antaranya ialah Sea Buckthorn fruit extract dikenali kerana mengandungi vitamin dapat menenangkan kulit sensitif dan mengekalkan kesihatan kulit.

Ekstrak mutiara juga digunakan untuk merawat kulit  dengan mengekalkan hidrasi supaya kulit anda akan menjadi lancar daripada sebelumnya. Bukan itu sahaja, dalam mask ini juga menggunakan tumbuhan  yang paling banyak Vitamin C di dunia iaitu Ekstrak Kakadu Plum.

Penggunaan Asid Hyaluronic yang terkenal dengan keupayaan penghidratan  juga boleh membuat kulit anda rasa lembap dan terhidrat. Dengan campuran bahan-bahan yang terkandung dalam AA2G ini, ia dapat menghasilkan kulit yang berseri-seri.

Feedback WA :
Tak sah kalau cuba mana-mana mask tiada yang untuk mencerahkan kulit. Mask AA2G ini sangat kaya dengan kandungan Vitamin C dan ternyata ianya membantu dalam menyamakan tona kulit WA dan kelihatan lebih naik seri wajah. Auuchhh! 

3. SHO Peptide Ampoule Mask

Ia dinamakan Peptide Ampoule Mask kerana berfungsi untuk membantu meningkatkan tahap keanjalan kulit, melembap, mengekal serta mengukuhkan kulit dan ia mengandungi bahan-bahan seperti berikut :

i) Acetyl Hexapeptide-8, Hydrolyzed Collagen & Elastin : 
Untuk membantu mengekalkan keanjalan kulit supaya kulit lebih lembut dan sihat.

ii) Marine originated Collagen & Adenosin : 
Kedua-dua bahan ini mempunyai kesan yang tinggi iaitu berfungsi sebagai anti kedutan bagi memperbaiki kedutan dan menganjalkan kulit.

iii) Hyaluronic Acid :
Berfungsi untuk memberi kelembapan pada kulit.

Feedback WA :
Jika anda sudah melewati umur 30-an, anda wajib try mask ini untuk memperbaiki kedutan pada kulit. WA dah cuba dan rasa kulit lebih anjal dan tegang.

4. SHO Aqua Hyaluronic Ampoule Mask

Penggunaan mask ini sesuai untuk orang yang kulit kering khususnya, kerana dengan penggunaan harian ia dapat mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit. Ini kerana mask ini mengandungi Hyaluronic Acid dan bahan-bahan lain yang dirumus khas untuk melembap, meningkatkan tekstur kulit dan perlindungan pada kulit yang mengalami kerengsaan dan memastikan ianya terhidrat sepanjang hari.

Propolis Extract dan Rosa Damascena Flower Water digunakan dan merupakan bahan aktif dalam mask ini berfungsi untuk meningkatkan tekstur kulit dan menjadikannya bersih dan jelas.

Feedback WA:
Siapa yang tak tahu lagi fungsi Hyaluronic Acid ni? Haa, sangat bagus okay kalau anda nak kulit anda sentiasa lembap sepanjang hari. Sesuai sangat dengan skin WA yang kering ni!

5. SHO Red Ginseng Ampoule Mask

Mask ini dicipta untuk mendapatkan kulit yang sihat dan mempunyai khasiat yang baik dengan pelbagai ramuan ubatan seperti Red Ginseng, Mulberry Root, Licorice dan lain-lain. Anda boleh menggunakan mask ini ketika kulit anda kurang nutrisi. Mask Red Ginseng ini mengandungi 42% ekstrak Red Ginseng dan bahan-bahan lain telahpun dirumus khas untuk membekalkan nutrien, memulih dan melembapkan kulit :

i) Ekstrak Red Ginseng :
Menghidupkan dan menyuburkan kulit.

ii) Camellia Oil :
Membantu memberi keseimbangan antara air dan minyak di permukaan kulit bagi meningkatkan tekstur kulit.

iii) Theobroma Cacao Seed Extract :
Antioksidan dan anti-aging untuk kulit.

Feedback WA : 
Tak sangka yang Red Ginseng mempunyai khasiat yang sangat bagus dalam membekalkan nutrisi pada kulit. No wonderlah bangsa Cina suka menggunakan ubatan tradisional untuk kesihatan dan kecantikan.

Ciri-Ciri SHO Ampoule Mask :
  • Hypoallergenic Mask Sheet : Mempunyai lekatan yang tinggi  dan memberi kesan lembapan dan selamat digunakan pada kulit anda.
  • Convenient Home Care Product : Produk penjagaan kulit muka yang mudah dilakukan dirumah dengan membolehkan anda menikmati rawatan klinik Estetik dalam rumah sendiri dengan selesa.
  • High Adhesive Environmentally : Material sangat eco friendly (Cupra Sheet).
  • Sufficient Capacity : Kapasiti yang mencukupi dengan kehadiran ampoule mask yang banyak
Cuma agak masalah sedikit kerana mask ini tidak mengikut saiz muka orang Malaysia yang kebanyakkannya besar dan lebar seperti WA. Hahaha! Bahagian mata agak kecil sedikit. Mungkin kerana orang Korea saiz matanya yang kecil. Hehehe..

Dan yang pastinya cupra sheet ini tidak mudah mengalir ampoulenya kerana mempunyai lekatan yang tinggi dan mask ini mempunyai helaian yang sederhana tebal tetapi tidak mudah dikoyak dan diregangkan.

SHO ampoule mask ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana tidak mempunyai bahan-bahan yang berbahaya. Pssstt, bukan itu sahaja, kaum lelaki juga boleh cuba pakai mask ini.

SHO Ampoule Mask - 7 helai untuk setiap jenis mask (27ml sebotol) - RM159

Jika anda ingin berminat untuk mencuba rangkaian produk SHO Malaysia ini, anda boleh dapatkan di 50 outlet SASA terpilih seluruh negara atau laman sesawang dan media sosial mereka :



Friday, November 9, 2018

Review | So In Love With Althea Petal Velvet Sunaway!

10:52 PM 26 Comments

Penting Ke Sunscreen/Sunblock? | Siapa kata sunblock atau sunscreen tak penting untuk kita lakukan dalam step skincare harian? Memang salah! Haa, jangan memadai je kata benda ini tak wajib okay. Sebenarnya sunblock/sunscreen sangat penting untuk kita apply pada kulit muka mahupun badan supaya kulit kita tidak mudah rosak serta melindungi kulit dari sinaran UVA/UVB!

Jika dahulu, WA kurang menitikberatkan dan ambil tahu tentang sunblock/sunscreen ini tapi sejak rajin jaga kulit badan dan muka selepas breakout 6 tahun yang lepas, barulah WA tahu betapa pentingnya ia pada kulit kita. Baru-baru ini WA diperkenalkan satu produk baharu dari Althea (laman website K-Beauty dari Korea) iaitu Althea Petal Velvet Sunaway! 

Sebelum WA perkenalkan Althea Petal Velvet Sunaway ini, sukacita WA ingin menerangkan serba sedikit mengenai sunblock dan sunscreen. Tahukah anda, bahawa ada perbezaan antara sunblock dan sunscreen? Dan apa bezanya sinaran UVA/UVB? Jom kita kenali serba sedikit mengenai perbezaan sunblock dan sunscreen.

SUNBLOCK
Ia berfungsi untuk melindungi kulit dari sinaran matahari UVB. UVB adalah sinaran yang tidak dapat menembusi lapisan kulit kita. Ia hanya dapat melindungi lapisan luar kulit sahaja. Jadi kulit kita akan mudah terbakar. UV B merujuk kepada 'Burning' iaitu terbakar atau sunburn.

SUNSCREEN
Manakala, untuk sunscreen pula ia berfungsi untuk melindungi kulit dari sinaran UVA. Ini kerana UVA adalah sinaran yang dapat menembusi lapisan kulit. Jadi, UV A merujuk kepada 'Aging' (penuaan), maka kulit akan mudah berkedut, tua, kusam dan terjadi jua beberapa masalah kulit lain.

Tapi anda semua jangan risau, kerana sekarang banyak brand yang telah menggabungkan kedua-dua sinaran (UVA/UVB rays) ini kerana kedua-dua jenis ini dapat membantu untuk melindungi kulit kita dari sinaran merbahaya dan mudah rosak jika tidak memakai pelindung. 

Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+  PA++++ ini mempunyai tekstur yang sangat ringan dan tidak mudah kelihatan telah diformulasikan dengan hyaluronic acid dan Damask Rose untuk memastikan kulit anda tetap segar dan hidrasi sepanjang hari tanpa timbul rasa kasar dan kesan putih pada kulit.

Tekstur Ringan Dengan Perlindungan UV Yang Kuat
Dihasilkan dari formula bukan kimia dengan tekstur dan cecair yang ringan untuk melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB. Jadi, anda tidak perlu risau kerana Althea Petal Velvet Sunaway ini mengandungi kedua-dua rays tersebut.


Penghalang Serbuk Mikro
Zarah mikro akan menyerap sebum dan minyak yang berlebihan pada kulit untuk memberi kesan ringan semasa penggunaan manakala asid hyaluronik menambah kelembapan dan kulit terhidrat sepanjang hari tanpa peluh dan minyak yang berlebihan.

Advanced Non-Chemical UV Filter
Dengan menggunakan penapis UV tanpa kimia terkini, sapukan sunscreen ini secara rata di kulit dengan lembut tanpa meninggalkan kesan putih pada kulit seperti sunblock (pekat). Dan ternyata  dengan formula yang telus ini, ianya berkesan kerana tiada kesan cecair putih pada kulit.

Damask Rose Extracts
Di dalam Althea Petal Velvet Sunaway, ekstrak Damask Rose telah digunakan di dalam sunscreen untuk melembapkan dan melembutkan kulit. Damask Rose ini mengandungi nano molecular semulajadi dimana ianya kaya dengan vitamin untuk menembusi ke dalam kulit, sensitif yang menenangkan dan minyak Geranium menguatkannya untuk memberi kulit berseri dan menyembuhkan jerawat.

Mesti Ada Althea Petal Velvet Sunaway Ini Untuk :
  • Penggunaan harian - Mereka yang perlukan penggunaan yang panjang dan sunscreen perlindungan yang kuat untuk setiap hari.
  • Kelembapan kawalan sebum - Mereka yang inginkan sunscreen yang lembap, tanpa meninggalkan kesan putih pada kulit, kulit yang kasar dan meleket.
  • Semua jenis kulit - Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif.

Althea Petal Velvet Set

Untuk dapatkan kesan yang lebih ringan dan lembut pada muka, anda boleh padankan dengan Althea Petal Velvet Powder selepas memakai sunscreen Sunaway tersebut. Kini anda boleh dapatkan juga set Petal Velvet ini untuk kegunaan harian anda.

Althea Petal Velvet Powder yang merupakan loose powder ini mempunyai 3 kod powder iaitu Translucent, Warm Beige dan Pink Lavendar. Ketiga-tiga loose powder ini membantu mengurangkan sebum dan kulit lebih halus mulus dengan molekulnya yang sangat nipis dan ringan.

Gambar di atas menunjukkan WA menggunakan Althea Petal Velvet Set iaitu sunscreen dan loose powder kod pink lavendar. Hampir 3 jam WA keluar dan berdepan dengan cahaya matahari, tapi WA lebih rasa selesa kerana selalunya jika WA hanya guna sunscreen/sunblock biasa, kulit WA akan lebih putih (white cast) dan more watery hingga menyebabkan kulit bercapuk dan rasa likat pada kulit. Tapi apabila guna sunscreen Sunaway ini, ianya cepat meresap ke kulit dan senang untuk apply apa-apa skincare mahupun makeup selepas memakainya dan kulit rasa fresh sepanjang hari.

Untuk dapatkan Althea Petal Velvet Powder atau Althea Petal Velvet Set ini, anda boleh layari https://my.althea.kr/ atau instagram www.instagram.com/altheakorea/ sementara masih ada stok! 


Tuesday, November 6, 2018

Alha Alfa Royal Propolis Foundation

8:02 PM 31 Comments

Alha Alfa Propolis Foundation | Hi readers, baru hari ini berkesempatan untuk menulis. Sebenarnya entry ini dah lama masuk dalam draft, tapi tak sempat nak publish sebab gambar tak ada lagi. Kali ini akan bercerita mengenai barangan kecantikan kosmetik. Setiap wanita mempunyai impian untuk memiliki barangan kosmetik dan ingin kelihatan cantik bukan? Cantik supaya lebih berkeyakinan di hadapan orang dan hobi untuk mencuba sesuatu, seperti WA. Pantang nampak je produk kosmetik yang tak pernah try, mesti nak try.

Sedia maklum, nama ALHA ALFA semakin dikenali. Pengasasnya, iaitu Dato' Alha Alfa, juru makeup selebriti terkenal yang kini juga merupakan usahawan muda berjaya dalam bidang kosmetik telah mengeluarkan brand kecantikan dibawah nama syarikat Alha Alfa Rich Legacy (1206648-v) iaitu Alha Alfa Cosmetics. Kebanyakkan ramai artis tempatan telah ditatarias oleh beliau sendiri dan karya beliau sangat cantik. Dan ramai juga antara kalangan Makeup Artist (MUA) atau Mak Andam telah berguru dengan beliau.

Keluaran pertama produk kosmetik beliau adalah foundation dan kini diikuti dengan produk kosmetik lain sepeti loose powder, lipstick dan macam-macam lagi. Tetapi, untuk kali ini WA nak review sedikit mengenai foundation ini yang semakin digemari ramai orang.

Untuk makluman, foundation atau dikenali 'bedak asas' sebenarnya berfungsi untuk menyamakan tona kulit muka kita supaya kelihatan lebih sekata. Oleh itu, ianya didatangi dengan pelbagai warna kod mengikut tona kulit. Kini, WA memiliki ketiga-tiga kod Alha Alfa Royal Propolis Foundation iaitu kod Auri (light), Fervi (medium) dan Morri (dark). 

Fungsi Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Alha Alfa Propolis Foundation ini bersifat instant glowing, ia mengandungi air liur raja lebah untuk dijadikan sebagai treatment untuk mencantikkan kulit muka, mengecilkan pori dan mengecutkan jerawat di muka. Foundation ini bersifat 'Matte Finish' dan sesuai untuk orang yang kulit berminyak. Ini kerana supaya makeup lebih kelihatan cantik dan tidak terlalu shining kerana kehadiran sebum yang terlalu banyak di kawasan muka.


Kelebihan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Banyak kelebihan yang ada pada foundation ini, antaranya ialah :
  • Full coverage (jika kulit masalah, mungkin perlukan 2x lapisan)
  • Tidak berminyak (matte finish)
  • Tahan selama 12 jam 
  • Makeup tidak mudah bercapuk
  • Menutup parut jerawat, jeragat
  • Menjadikan kulit instant glowing 
  • Kandungan Vitamin C membantu mencerahkan kulit
  • Dapat menutup lingkaran bawah mata
  • Melembapkan kulit wajah
  • Senang dipakai
  • Merawat kulit kusam
  • Sesuai untuk semua jenis kulit (skin concern)
  • Senang dicuci (mesra wudhuk)
  • 1 botol tahan 2 bulan (depends pada penggunaan)
Foundation ini lebih sesuai untuk orang yang jenis kulit berminyak, tetapi untuk jenis kulit lain juga boleh gunakan jika steps makeup anda dilakukan dengan betul. Ini kerana setiap orang mempunyai skin types berbeza dan fokus pada skin concerns seperti gelap bawah mata, tona kulit tak sekata, berjerawat dan lain-lain. Macam WA sendiri adakalanya skin type WA more to oily, tapi adakalanya jadi kering. Mungkin atas faktor cuaca atau sebagainya.

Pengalaman WA Menggunakan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Pertama kali mencuba ketika itu kulit WA betul-betul tengah kering dan bahagian hidung mengelupas teruk. WA tak terfikir masa itu foundation ini bersifat 'matte finish' sebab nak cepat. Sekali dah makeup, mak aii! Makeup WA buruk gila dengan kulitnya merekah dan bercapuk foundation. Mujurlah masa tu tak keluar lagi. Then, barulah terfikir nak research rupanya foundation ini lebih sesuai untuk orang kulit berminyak. Dan kebetulan masa tu kulit WA memang dry habis. 

Kali kedua pakai (gambar di atas ini), barulah menjadi sebab masa ini kulit WA tengah berminyak. Makeup jadi smooth, senang nak apply foundation, dan jadi glowing dan flawless setelah beberapa jam guna. Untuk hasil yang meletops, WA try mix kan ketiga-tiga foundation ini dan ternyata ianya berhasil. Hehehehe.. Disebabkan tiga-tiga kod ini tiada warna kulit WA, makanya WA buat eksperimen dengan mixkan ketiga-tiga kod foundation ini.

Sebelum ini, WA pernah pakaikan juga pada muka pengantin guna kod Fervi & Morri (tak ada simpan gambar pengantin), alhamdulillah pengantin suka sangat dan sesuai dengan kulitnya yang berminyak.

Sesuaikah untuk semua kulit???

Seperti yang diberitahu sebelum ini, steps skincare & makeup yang betul, akan membuat makeup nampak lagi cantik dan flawless. Terbaharu, WA ada cuba pakai masa kulit tengah dry tapi bukan mengelupas, makeup tak bercapuk kerana WA betul-betul ikut steps yang sebetulnya iaitu prep skin sebelum makeup. Salah prep skin, maka bercapuklah kulit anda.

Kini Alha Alfa Cosmetics telah mengeluarkan 2 lagi kod baharu iaitu kod Edel dan Salvia. WA belum mencubanya lagi mungkin akan datang dan WA rasa lebih sesuai dengan kod Edel kerana kulit WA warna medium dan warnanya seakan warna kulit. Kod Fervi juga medium tapi ia lebih ke arah kuning langsat.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation berharga RM49.90 (30ml) sahaja sebotol. Kualitinya setaraf  produk antarabangsa tetapi harga masih mampu milik. Jika anda inginkan kelainan dan cara mudah untuk bersiap, boleh cuba foundation instant glowing ini.

Untuk maklumat lanjut, anda juga boleh layari www.instagram.com/alhaalfacosmetics_hq/ untuk ketahui pelbagai produk kosmetik yang telah dikeluarkan oleh Dato Alha Alfa.

Tuesday, October 23, 2018

Applikasi Cannis Bakal Menjadi Bintang Terhebat di NASDAQ Menjelang 2021

6:26 PM 15 Comments

Cannis Bakal Bersinar di NASDAQ, Amerika Syarikat | Baru-baru ini, pada 21 Oktober 2018 hari Ahad yang lepas, applikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend applikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan dan Cannis bakal menjadi bintang terhebat di NASDAQ, Amerika Syarikat menjelang 2021.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Dato 'Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis  bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan preventif dan industri kecantikan.

Tambahan beliau, mereka sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dapat memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat Turun Applikasi dan Perbelanjaan Pengguna Telah Mencipta Rekod Baru Dalam Sejarah, Cannis Dilahirkan Pada Era Yang Tepat Dan Terbaik

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan "App Store" dimana jumlah muat turun applikasi yang komprehensif pada musim tersebut  di App Store dan Google Play telah melebihi 29 billion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 billion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori applikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan applikasi penyiaran video, telah menjadi antara jenis applikasi yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang menggalakkan dari dua jenis applikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan perbelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi serta mewujudkan fungsi 7 dalam 1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti Yang Digabungkan Dengan Mod O2O

Applikasi Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri luar talian, dengan jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata talian dalam ganjaran boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utam melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui Mod Cannis E-Commerce dan keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik ALong; Pengarah Kreatif (凯友电影控股有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegai Eksekutif (名资股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah applikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan applikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang, diskaun membeli-belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis di Asia Tenggara ke seluruh dunia.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Wednesday, October 10, 2018

Diskaun Sehingga 80% Sempena Lazada 10.10 Super Beauty Day!

1:44 AM 4 Comments

Super Beauty Day 10.10 | Hello korang! Mesti korang tertunggu-tunggu sales dekat mana-mana website beli-belah kan sempena 10.10? Lagi-lagi kalau anda wanita, memang tak boleh kalau tak ada sales produk kecantikan. Macam WA juga lah kiranya. Mesti nak juga menanti sales produk kecantikan. 

Tapi, korang tak perlu risau sangat, sebab ada satu website terkenal ini buat sales kaw kaw! Okay, kalau korang nak tahu, sekarang Lazada ada buat Super Beauty Day 10.10 hari ini sahaja! Ye hari ini sahaja, tak ada esok lusa dah!

Apa yang ada sempena sales hari ini? 

Apa yang menariknya sales kali ini diskaun sehingga 80% untuk jenama-jenama yang terpilih. Rambang mata nak shopping produk kecantikan kat Lazada hari ini.

Pelbagai jenama produk kecantikan turut menyertai kempen ini dan antara top brand tersebut adalah seperti Urban Decay, AHC, NYX, Dove, Olay, Eucerin dan lain-lain lagi dengan diskaun hebat sehingga 80%. 
Bukan itu sahaja, Lazada Super Beauty Day 10.10 juga ada menawarkan pelbagai tawaran hebat seperti Flash Sales, Vouchers, Buy 1 Get Free 1 Deals, dan Beauty Bundles. Setiap tawaran tersebut mempunyai pelbagai pilihan menarik. Sampaikan WA confuse nak beli apa sebab harga yang ditawarkan sangat murah!

Flash Sales (Watsons)

Brand Flash Sales
Ada macam-macam brand yang join kempen flash sales

Untuk Flash Sales, korang kena get ready setiap 2 jam akan ada flash sales baru tau! WA dah banyak masuk ke shopping cart ni, tunggu nak bayar je.. Hehehe!

Vouchers
Claim before sold out!

Buy 1 Get Free 1 Deals

Beauty Bundles
Korang tengok tu, banyak sangat tawaran yang diberikan. Kalau macam ini, memang mata tak nak lepas dari lihat Lazada offer kan? WA suka main Slash It semalam dan Flash Sales sebab harga flash sales dia boleh tahan murah juga!

Okaylah tak nak panjang-panjang sebab nak sambung shopping! Hahaha.. Korang kalau nak shopping kat Beauty Super Day ni, WA nak bagi special code vouchers untuk readers dan followers WA! Vouchers Code --> 1010HBKOL9

Nahh, kalau nak shopping, masih sempat lagi ni, korang klik je link ini https://c.lazada.com.my/t/c.Lbr untuk shopping sempena Lazada 1010 Super Beauty Day!