Sunday, July 1, 2018

BUBI BUBI LIP by Unpa | Skrub Bibir Berbuih Untuk Kulit Kering

2:17 AM 28 Comments

A Lip Scrub For Dead Lip Skin | Hello gaiss! I'm back here!! Wooahh, korang mesti rindu sangat dengan I kan sebab lama tak berupdate! Sorry and sorry again, because busy dengan raya (raya sebulan) Hihi! Dan I tak bawak laptop balik weii. Thats why rasa macam argghh! Why la I tak bawak sekali laptop masa raya. Pulak dah balik, sini busy juga. Fuhh, mood raya betul. 

Actually, I've got a new product dari The Butterfly Project dan nak share dengan korang tau. I dah try masa raya ritu. Sebab kulit I so dry. Kadang lepas beberapa minit makeup, then kulit bibir jadi kering mybe faktor lipstik tersebut or mybe cuaca. Here it is - Bubi Bubi Lip by Unpa!

Packaging dia so cute! Dengan color seakan peach pink. So nice! I loike with this items sebab ini first time I jumpa skrub bibir yang boleh keluarkan buih! Ke I ketinggalan sangat? Sebab before ni I guna lip skrub juga tapi jenis yang kasar punya je. But for me its rare! Hahaha~

Let me introduced Bubi Bubi Lip ni kat korang dulu tau. Mesti korang nak tau apa fungsi dan kelebihan produk ini kan? Lets check it out !

Bubi Bubi Lip by Unpa

Bersaiz hanya 12ml tapi jimat penggunaan! Bau dia wangi sangat bau buah Peach gitu. Rasa nak makan weii! Serius tak tipu! :D 

Dibuat dengan bahan-bahan berasaskan buah-buahan yang semulajadi, antaranya ialah :

1. Ekstrak Betik - Mengandungi papain, enzim untuk menghapuskan sel-sel kulit mati dengan lembut, dan berkesan melancarkan kekasaran.

2.  Ekstrak Peach - Mempunyai Vitamin A, C dan E untuk menjaga kulit sihat

3.  Ekstrak Limau Gedang - Membantu menenangkan tona kulit memperbaiki peredaran darah

Apa Kebaikan Bubi Bubi Lip?

Banyak kebaikan Bubi Bubi Lip ini, yang penting ianya :
  • Dapat menghilangkan sel kulit mati, melicinkan permukaan kulit bibir yang kasar dan memberi penghidratan pada kulit bibir
  • Pengelupasan pada bibir adalah untuk memberi kelicinan pada bibir
  • Menggunakan bahan semulajadi berasaskan buahan untuk hasil yang berkesan
  • Memudarkan kesan hitam keliling bibir disebabkan kesan memakai lipstik yang mempunyai bahan kimia
  • Menjadikan kulit bibir sentiasa lembut sepanjang memakai lipstik
  • Memudahkan pemakaian lipstik selepas skrub bibir
Nampak tak antara kebaikan Bubi Bubi Lip ni? No wonderlah bau ia lebih ke arah buah-buahan. Ada sesetengah produk, ia bau seakan bahan campuran. Kadang-kadang bau tak sedap, kadang-kadang bau perisa tapi tak kekal.

Let's See How It Work On My Lip!

Now inilah masanya I nak tunjuk kat korang bagaimana cara apply Bubi Bubi Lip ini dan adakah ianya berkesan untuk hilangkan sel kulit mati like a dry skin???

First of all, sebelum I apply dengan Bubi Bubi Lip I sertakan gambar sebelum dan selepas. Untuk gambar sebelum itu, I apply lipstik and a few minutes, my lips jadi kering dan mengelupas. So bad! Usually I akan remove makeup macamtu je, tapi rasa tak syok sebab kulit kering still ada. So I apply lah Bubi Bubi Lip untuk remove all dead skin cells on my lips. 

Shake it well before use

Btw, texture Bubi Bubi Lip ini adalah sejenis air ye, jarang dengar lip skrub jenis air kan? Tapi inilah dia. So bila nak guna, korang kena goncang sehingga ia sebati bahan-bahan di dalam dan akan kelihatan seperti gambar di atas. Dia takkan berbuih terus macam produk lain ye. Dia hanya jadi pekat sebab dah sebati bahan-bahan dia, dan barulah ia akan berbuih beberapa minit kemudian.

How To Use Bubi Bubi Lip?

1. Goncang dahulu botol Bubi Bubi Lip bagi ia sebati. Kemudian, sapukan ia dibibir secara merata. 

2. Biarkan ia seketika sehingga keluarlah buih tersebut. See the bubbles are coming out!

3. Buih tersebut akan kering. Biarkan ia kering seperti di dalam gambar.

4. Kemudian, gosok keseluruhan lip untuk membuang sel kulit mati (kulit kering) pada bibir. Anda akan dapati kulit bibir anda lebih halus dan licin malah cerah sedikit dari yang asal.

5. Tadaaaaa.....!!~ Nampak tak beza pakai lipstik sebelum guna Bubi Bubi Lip dan pakai lipstik selepas menggunakannya? Kulit lebih halus dan licin dan tiada lagi kulit mudah kering!

~Boomerang~

My family pun perasan kulit bibir I dah okay ke, sebab selalu guna lipstik mesti akan kering dan mengelupas selepas beberapa jam. Tapi, kini I tak perlu risau dah, kemana-mana I akan bawa Bubi Bubi Lip untuk selamatkan I dari kulit bibir mengelupas dan kering! Family I pun suka dan dah grab lip skrub ni. Korang bila lagi? Hehehe~

Sumpahh! I tak tipu kali ni. Kulit bibir I after 2-3 jam apply Bubi Bubi Lip ni lipstik tetap maintain dan looks very smooth. But not sure kalau yang lain try selepas tu macam mana kan? Sebab my sister apply after a few hours, kulit dia dry tapi tak mengelupas dah seperti sebelumnya. But for me, its a very good stuff  for me as a makeup lover to keep it anywhere! Hahaha~ Pandai TBP rekemen I dengan produk ini kan? I love uuu laaa~

Where I Can Get Bubi Bubi Lip?

Bubi Bubi Lip by Unpa ini korang boleh dapatkan di website Althea www.althea.kr/ atau di sini [Click Here] to purchase. And also can reach to their Facebook Page www.facebook.com/altheamalaysia/. Let's remove your dead skin cells on your lip!

Saturday, June 23, 2018

SERTAI PERADUAN WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD & MENANG HADIAH BERNILAI RM10 000!

11:37 PM 29 Comments

Menang RM10 000 Dengan Peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold | Pejam celik pejam celik sekejap sahaja dah seminggu kita meraikan hari raya aidilfitri 2018. Mood raya masih on sebab tak puas lagi beraya, belum lagi dengan jemputan rumah terbuka. Tapi, poket dah menunjukkan tanda-tanda kekeringan. Hehe.. 

Korang jangan risau, sebab sekarang ini ada peraduan dengan Wefie Raya Jus Hidayah Gold tau! Menang hadiah bernilai RM10 000 weii! Mau tak mau?? Of courselah mau kan? Macam mana cara nak join? Haa, sabar yee.. Sebelum WA terangkan bagaimana cara untuk menyertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold, WA nak perkenalkan dahulu Jus Hidayah Gold oleh Seraimas Herbs ini. 

SERAIMAS HERBS 

Seraimas Herbs Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 2005 di atas impian dan inspirasi oleh pengasas yang juga Pengarah Urusan Syarikat, Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akhbar dengan menyediakan pelbagai rangkaian produk yang bermutu tinggi. Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada 22 Julai 2005 dan kini telah beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor.

Di awal kemunculan syarikat ini, ia telah mengeluarkan produk kesihatan dan kecantikan yang berasaskan herba dan bahan semulajadi dengan Losyen Terapi Anggun dan Dara Mas Cucian Wanita, Serai Mas Herb, Astanita Collagen Skinz dan C'Bidadari Juice khas untuk kaum wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman. Malah, ia mula berkembang dengan memperkenalkan produk baharu seperti Jus Hidayah, Kismis Hidayah, Raudah Energy Drinks, Rest Slimm Mango Drink dan Bengkung Puteri

JUS HIDAYAH GOLD

Korang pernah dengar tak Jus Hidayah Gold? Produk ini merupakan minuman kesihatan bermutu tinggi dan produk yang paling laku keras dalam keluaran Seraimas Herbs ni tau. Memang banyak permintaan kerana ianya mengandungi bahan terbaik dengan gabungan 23 jenis herba yang memberi kebaikan dan kesan berganda. Antaranya ialah :
  • Madu
  • Buah Tin
  • Kismis
  • Kurma Merah 
  • Lada Pintal
  • Apricot
  • Delima
  • Cengkih
  • Kunyit
  • Buah Pala
  • Senduduk Putih
  • Mahkota Dewa
  • Habbatus Sauda
  • Mengkudu
  • Teja Lawang
Dengan gabungan 23 herba terpilih yang terdiri daripada yang berkualiti tinggi, sememangnya bermanfaat untuk kesihatan tubuh dan badan. Jus Hidayah Gold ini juga dijadikan alternatif untuk mengekalkan kesihatan ataupun membantu mencegah penyakit seperti kanser, diabetes, darah tinggi, gout, angin ahmar, migrain dan lain-lain.

Kalau korang nak tau, ayah WA seorang pengguna Jus Hidayah Gold. Dia suka sangat minum untuk mencegah penyakit yang dia ada sekarang ni. Bukan itu sahaja, WA sendiri pernah mencubanya ketika migrain dan badan penat dek kerana melakukan aktiviti harian tanpa henti, dan ternyata ia membantu mencergaskan tubuh badan. Tak salah kalau nak mencuba. Kita cuba, usaha dan tawakkal. InshaaAllah.

DUTA PRODUK - IMAM MUDA ASYRAF

Siapa tak kenal dengan Imam Muda Asyraf?

Imam Muda Asyraf telah dipilih menjadi duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline "Lebih Kuat, Lebih Cerdas, Lebih Beramal" iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.

Menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk, Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program Imam Muda, akan berkongsi pelbagai isu melalui laman Facebook Seraimas HQ yang berlangsung tiga kali dalam sebulan dengan kupasan topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan kesihatan.

PERADUAN WEFIE RAYA BERSAMA JUS HIDAYAH GOLD

Tadaaaa.......

Inilah saat yang ditunggu-tunggu! Korang kaki contest? Kaki selfie/wefie? Korang perlu sertai peraduan wefie raya bersama Jus Hidayah Gold kalau nak menang hadiah bernilai RM10K!

Cara-Cara Penyertaan :
1. Beli Jus Hidayah Gold
2. Peserta perlu bergambar beramai-ramai (wefie) dengan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
3. Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan barcode yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
4. Isi butiran lanjut dan masukkan "original code". Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
5. Masukkan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana....." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan
6. Muat nai gambar wefie raya anda di ruang yang disediakan. Dengan memuat naik gambar di ruang ini anda telah mengaku bahawa :
  • Gambar adalah milik anda
  • Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya.
  • Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuat naik
  • Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas
7. Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh penyertaan tidak akan dilayan.
8. Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Klik SINI untuk sertai!

Peraduan ini terbuka kepada semua pelanggan tetap Jus Hidayah Gold. Jika anda belum beli dan ingin sertai, cepat pergi beli di mana-mana kedai jamu berhampiran, website Seraimas atau Facebook Seraimas HQ.

Anda boleh hantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti ada kotak Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian. Pemenang akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Kreatif tau, jangan formal pulak gaya. Hehehe.. Pemilihan akan dipilih oleh juri yang telah dilantik. Hadiah mana hadiah??? Adoooooo nii...

Hadiah Peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold :

1. Tempat Pertama :
Gold bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas

2. Tempat Ke-2 :
Gold bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas

3. Tempat Ke-3 hingga ke-5 :
1 dinar emas +  2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas

Tarikh Penyertaan : 17/5/2018 - 1/7/2018

Penyertaan hanya DIBENARKAN hantar pada 1/7/2018 sehingga jam 10 malam sahaja.


Sempat lagi ni lagi seminggu jerrr!

Uiisshh! Hadiah dia lumayan weii! Takkan korang nak tengok je? Kena join tau mana tau rezeki korang. Dari korang selfie/wefie setakat post kat media social je, baik korang sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold ni, mana tau tersangkut rezeki.. fuuhhhhh!!!~

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lebih lanjut, sila layari laman berikut :

Website : www.seraimas.my
Youtube : Seraimas Herbs
No Telefon : +6012-7848364

Sunday, June 3, 2018

Makeup 2 Minit Je Guna Ephyra Matte Glow Foundation & Ephyra Lips Matte!

5:59 PM 32 Comments

Makeup 2 Minit | Pernah tak korang lambat nak pergi kerja atau pergi mana-mana majlis penting sampai terlupa nak uruskan penampilan diri? Jangan buat selalu tau, kita kenalah jaga penampilan diri supaya nampak lebih kemas dan kelihatan berseri, barulah bos naikkan pangkat dan gaji. Ehhh, tetiba pulak! Hehehe..

Mesti korang pernah lupa nak berdandan sebab tak sempat kan? Yelah, orang perempuan ni kalau nak bermakeup, ambil masa berjam-jam untuk siap makeup. Kadang-kadang buat suami tertunggu-tunggu manalah isterinya tak turun-turun. Rupanya masih ralit dok makeup. Psssttt.. WA macam tu juga. Hahah! Tapi itu dululah, sekarang dah tak lambat dah kalau nak buat daily makeup sebab WA dah jumpa barangan kosmetik yang boleh bantu WA siap dengan cepat. Tentunya Ephyra Matte Glow Foundation dan Ephyra Lipmatte.

Ephyra yang dahulunya dikenali dengan produk-produk seperti penjagaan kulit seperti skincare dan supplemen (minuman kolagen), kini Ephyra telah melebarkan sayapnya dengan mengeluarkan produk berbentuk kosmetik. Sebelum ini Ephyra telahpun mengeluarkan 10 warna lipsmatte. Dan kini, ia telah mengeluarkan produk baharu iaitu Ephyra Matte Glow Foundation dan ditambah dengan kehadiran 2 warna lipmatte lagi iaitu Katty Cherry dan Ruby Chic. Ini telah menjadikan 12 warna Ephyra Lips Matte.

WA memang sejenis manusia yang kaki makeup. Dan WA suka belajar makeup sampai WA rasa seronok rupanya conteng-conteng muka ni. Sampailah WA jadi bidang terjun makeupkan orang. Last-last WA sendiri buat part time job as a freelance makeup bila WA free. Dan bila WA dapat tahu Ephyra keluarkan foundation, serius excited sangat. I am a makeup lover right? Hikhik.. Pula tu sekarang WA memang tengah mencari foundation untuk kegunaan harian. Alhamdulillah, Ephyra memudahkan kerja WA untuk bersiap pantas dengan makeup 2 minit calit-calit dah siap!

Ephyra Matte Glow Foundation

Produk keluaran terbaru dari Ephyra iaitu Ephyra Matte Glow Foundation ini baru sahaja dilancarkan pada 1 Jun 2018 yang lepas dan WA telah mencubanya. Banyak fungsi dan kelebihan yang ada pada Ephyra Matte Glow Foundation (bedak asas) ini. Antaranya ialah :

1. Ringan (lightweight)
2. Tekstur yang tidak berminyak dan bila dipakai tidak rasa melekit pada muka
3. Tidak membuat liang pori tersumbat
4. Memberi kesan glowing
5. Mengandungi SPF30 bagi melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB
6. Full coverage - menutup parut dan cela dimuka (kulit lebih licin & lembut)
7. Kawalan minyak selama 12 jam bagi menahan dari muka berminyak
8. Tahan sehingga 12 jam 
9. Mudah diblend dengan jari (dak bercapuk)
10. Membantu mencerahkan jerawat dan memudarkan parut jeragat
11. Membantu melembapkan kulit muka sepanjang hari
12. Mempunyai 1 kod sahaja & berubah mengikut tona kulit masing-masing secara natural
13. Jimat - guna sikit sahaja dah cukup beri effect yang menarik

Foundation ini kaya dengan Vitamin E bagi melembap, melembut, dan mencerahkan kulit serta memudarkan parut jerawat di muka. Bayangkan, ianya sangat mudah untuk dipakai walau sedikit tapi ia mampu memberi effect glowing dimuka. Sesuai dengan semua jenis kulit muka kerana ianya tidak mempunyai bahan-bahan yang membuat kulit muka rasa terlalu kering dan ianya selamat digunakan.

Nampak tak tekstur foundation ini? Ianya sejenis cecair yang tidak berminyak kerana ia adalah foundation water based dan memberi effect finishing matte glow. Mudah diblend dengan jaro dan tidak bercapuk. Sesuai bagi mereka yang kulit berminyak untuk mengambil foundation jenis water based. Effect glow dimuka itu merupakan effect glowing hasil dari foundation tersebut, bukanlah berminyak. Nak tahu tips ringkas bagaimana untuk elak muka kelihatan berminyak? Baca sampai habis tau.

Inilah hasil WA makeup 2 minit dengan menggunakan Ephyra Matte Glow Foundation bersama Ephyra Lips Matte. WA hanya menggunakan teknik solekan yang natural untuk routine daily makeup WA sahaja. Dan ternyata ianya memang menarik. Kulit sebenar WA adalah kusam sedikit dan mempunyai tona kulit yang tidak sekata. Untuk gambar ini WA blend menggunakan brush (sebab buat video terbiasa guna brush). Tapi untuk harian yang lain, WA guna jari sahaja dan sangat mudah.

** Muka WA tengah tiada masalah sangat seperti dahulu, tapi sedikit kusam & tona kulit tidak sekata dan kering. Tapi bila apply foundation ni muka nampak lebih smooth & beri effect glowing.

Bekas yang kecil ini jangan pandang sebelah mata tau. Dengan bekas sekecil (15ml) inilah ia mampu tahan sehingga 1-3 bulan okeh. Haa, jangan main-main dengan saiz ini. Sekali guna hanya sekali picit mampu cover satu muka. WA menggunakan Ephyra foundation ini tanpa oleskan sebarang loose/compact powder sebab nak tengok kesan matte glow dia. Memang superb! Dia jadi matte terus dimuka dan glow selepas beberapa minit.

Akan tetapi, untuk makeup yang tebal, disarankan untuk menggunakan loose/compact powder juga ye sebabnya.. Okay ini tips ringkas lah ea.. Jika anda kulit mudah berminyak, dan memerlukan untuk bermakeup tebal, disarankan untuk apply powder selepas foundation untuk elak kulit nampak terlalu berminyak campur shining. WA dah cuba, dan kulit WA mudah berminyak jika cuaca panas terik. Jadi, bila lihat kulit seakan berminyak (actually ia glowing tapi campur minyak sedikit), muka akan nampak basah. Jadi, WA terus apply loose powder, dan hasilnya menjadi seperti yang asal (tanpa oles sebarang bedak). So, untuk yang kulit minyak, jangan khuatir okeh? Ikut je tips ringkas ni, its easy right? :)

Ephyra Lips Matte (Katty Cherry & Ruby Chic)

Untuk menampakkan wajah lebih berseri selepas menggunakan Ephyra Matte Glow Foundation, alang-alang tu apa salahnya kita apply pula dengan warna baharu dari Ephyra Lips Matte. Tapi, susah kan nak jumpa lips matte yang tahan lama dan tak keringkan bibir? Hmm.. Yeke??

Sepanjang pengeluaran Ephyra Lips Matte, ia memberi kesan terhadap pengguna dan ramai mengatakan bahawa ianya sangat best. Nak tahu juga kan apa yang bestnya tu....

Fungsi & Kelebihan Ephyra Lips Matte

1. Mesra Wudhuk - Senang dicuci menggunakan tisu basah sahaja
2. Mempunyai Kolagen, Vitamin E & Jojoba Oil bagi melembap & merawat kulit kering atau kulit gelap di bibir
3. Tekstur Creamy To Matte - di awal penggunaan 'creamy', kemudian dalam beberapa saat ia kering menjadi matte tetapi tidak mengeringkan bibir 
4. Non Waterproof tetapi tahan lama selama 6 jam penggunaan
5. Long-lasting & lightweight - Tahan lama dan ringan (seperti tidak memakai lipstick), tidak melekit dan tidak berminyak

Ini contoh pertama WA menggunakan Ephyra Lips Matte kod Ruby Chic. Hanya oles sedikit sahaja di bibir dan hasilnya tampak lebih natural dengan warna oren kemerahan. Kulit Bibir WA jenis gelap sedikit dan bila apply warna ni, WA fikir nampak macam oren sangat, rupanya tidak. Lebih natural. I like this color!

Warna-warna Ephyra Lips Matte tak pernah tak lawa tau. Kadang-kadang sampai rambang mata nak pilih mana satu nak pakai. Yang ini pula adalah kod Katty Cherry. Warna dia lebih kepada warna pink cherry. Maksudnya macam lebih kurang pink kemerahan yang lembut.

Haa, nampak tak hasil pemakaian kod warna Katty Cherry? Ia macam warna pink lembut atau orang panggil dusty pink gitulah. Warna yang tidak begitu menonjol, tapi cantik. I like this color too! Hehehe.. Tetiba perasan muda pula. Hahaha!

Mana video WA oiii?? Aiikk, nak tengok juga ke video makeup 2 minit jerr yang WA dah buat? Ini video berdurasi 1 minit (sebab cepatkan sikit), asalnya 2 minit lebih.

Penangan produk Ephyra Cosmetics, buat WA jatuh cinta dengan produk-produk dia tau. Sekarang WA dah jumpa foundation harian WA. Senang nak apply, lips matte dia pun WA buat jadikan sebagai blusher. Hihi! Lipsmatte tahan lama dan tak keringkan bibir pula tu. Mudah sangatlah nak makeup dengan 2 barang dan 2 minit jee untuk bersiap!

==========================================================================

Korang berminat nak beli ke? Kalau korang minat, jom dapatkan segera sebelum cuti raya ni. Tak sabar nak selfie raya guna produk Ephyra Cosmetics. Bolehlah kita bershantekk-shantekk dengan produk Ephyra! Yeepppiiii!!!!!

Untuk maklumat lanjut, korang bolehlah layari website https://oceanlife2u.com/ atau pun laman social tersebut :

Facebook :

Instagram :


Thursday, May 31, 2018

Jangan Membawang jer, Jom 'Membawal' Dengan Bawal Instant Ribbon Ruffle!

9:36 AM 29 Comments

Bawal Ribbon Raya | Haa, gempak sangat tajuk tu kan uolls? Haha! Sekarang kan tengah trend makcik-makcik 'membawang', dari duduk 'membawang' ajer, lebih baik kalau uolls 'membawal' tudung apa yang patut dipakai di hari raya ini. Semenjak perkataan 'membawang' ni viral, semakin viral tudung bawal. EHh,, apa kena mengena? Kekekekekee...

Dah.. dahh.. Tak payah nak pening-pening. Ini kali WA nak bagitau kat korang.. Ingat lagi tak dulu WA pernah story pasal bawal instant ribbon? Ala, tahun lepas WA ada story tentang tudung bawal viral (Klik Sini Untuk Baca Entri Lepas). So kali ini WA nak share dengan korang mengenai tudung ombak rindu. Ehh,, bawal ribbon ruffle laa.. Hehehe~

Sebenarnya WA dah pernah review bawal ribbon ruffle ni tau (Baca Ini - Pelbagai Koleksi Bawal Ribbon Viral Murah). Tapi, setiap kali restock mesti akan habis! Sampailah tahun ini terpaksa keluarkan lagi yang ruffle ini. Kali ini warna untuk ruffle ada 2 jenis iaitu bold dan pastel.

Untuk design yang dahulu, WA mencuba kod no 5. Akan tetapi, untuk kali ini WA mencuba design kod no 1 (pastel) dan no 6 (bold). Mempunyai warna-warna yang sangat limited dan kali ini didatangkan khas bidang 50. Anda boleh dapatkan saiz bidang 60 untuk next batch pula nanti.

Ini adalah contoh pemakaian bawal tudung bawal ribbon ruffle 

Tudung gabungan warna grey dan juga hitam ini tampak lebih santai dan ringkas untuk ke majlis-majlis sederhana atau keluar jalan. Warnanya kelihatan ke arah bold iaitu warna yang tidak terlalu cerah dan tidaklah terlalu gelap melainkan warna hitam.

Trend pemakaian bawal instant kini lebih digemari kerana ianya mudah untuk dipakai hanya sarung kemudian siap! Jadinya, kini ia didatangkan dengan design ropol dan ribbon terkini. Pemakai akan tampak kelihatan ayu dan berseri dengan tudung bersaiz bidang 50.

Ciri-Ciri Bawal Ribbon Ruffle :

1. Material Heavy Chiffon (Tidak jarang)
2. Senang untuk dibentuk
3. Jenis sarung siap
4. Less Iron
5. Bergaya dengan ropol & ribbon

Cara-Cara Penggayaan Bawal Ribbon Ruffle

Pelbagai persoalan yang ditanya, bagaimana cara penggayaan memakai bawal riffon ruffle ini jika inginkan look yang berlainan. Adakah ianya boleh dipakai dengan rupa bersaiz bidang 45 atau sebaliknya? Sebenarnya, anda juga boleh menggayakan dengan pelbagai gaya jika anda memakai bidang bersaiz standard.
Ada 4 gaya yang ringkas yang boleh anda gayakan di hari raya ini iaitu :

  • Lepas sahaja dibahu
  • Pin kiri dan kanan bahu
  • Membuat ropol di ribbon
  • Pin ribbon di bahu

Untuk keluaran kali ini, bawal ribbon ruffle boleh dapati dengan saiz bidang 50. Mungkin untuk next batch ia akan dikeluarkan dengan saiz asal iaitu bidang 60.

Bukti senang dibentuk :)


Bagi anda yang ingin dapatkan tudung bawal instant ribbon ruffle ini untuk koleksi hari raya anda, anda bolehlah beli sekarang untuk dapatkan harga istimewa. Iaitu dengan pembelian 3 helai berharga RM55 termasuk postage! Haa, murah sangat dah ni kan?

Dan jangan lupa pula, ada banyak lagi koleksi tudung bawal ribbon yang lain seperti bawal instant ribbon dwitone, khimar zip dan lain-lain lagi. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai bawal ribbon viral ini boleh hubungi :

Facebook : Cahaya Jiwaku / Cahaya Jiwaku II

Instagram : www.instagram.com/sanubari_raniaa_exclusive/

No Telefon : www.wasap.my/60145257008 (Nur) @ www.wasap.my/60174597177 (Helmi)

Sunday, May 27, 2018

NanoWhite Dark Spot Corrective Serum | Kulit Menawan Tanpa Bintik Hitam Dalam Masa 2 Minggu!

10:11 PM 26 Comments

Hilangkan Dark Spot | Muka dah bersih dari jerawat, tapi bintik hitam dan parut jerawat di muka masih kelihatan. Kadang-kadang buntu bagaimana cara nak hilangkan bintik hitam tersebut. Yelah, bila pori terbuka susah nak hilangkan dengan betul. WA mempunyai masalah bintik hitam dan bekas jerawat. Kadang-kadang mudah hilang, kadang-kadang susah pula. Tapi, alhamdulillah WA dah jumpa set penjagaan muka untuk menghilangkan dart spot di muka ni ha. Bukan semua skincare boleh hilangkan dark spot tau. 

Sejak sekian lama, ramai wanita bergantung pada pelbagai produk penjagaan kulit muka untuk memerangi bintik hitam dan parut jerawat. Tetapi bolehkah masalah ini dapat ditangani dengan hanya masa 2 minggu? Jadinya, WA telah mencuba NanoWhite Dark Spot Corrective Serum ini bagi memberi feedback adakah ia membuat kulit bertambah baik dengan cepat.

NanoWhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLite baharu diperkaya dengan 3 bahan pencerah yang dapat membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan ekstrak semulajadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit yang cerah dan berseri serta kekal lama.

Ini bukanlah kata-kata kosong kerana ianya telah terbukti berhasil dalam ujian penggunaan di rumah yang telah dijalankan. Percubaan tersebut akan memantau keadaan kulit 50 orang wanita Malaysia yang telah menggunakan serum ini selama 28 hari, dan ia melaporkan hasil yang menakjubkan iaitu hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama 2 minggu!

Mengikut hasil kajian penggunaan di rumah, pemulihan paling ketara dapat dilihat di bahagian pipi, dagu dan juga dahi. Oleh itu, masalah ketidaksempurnaan kulit hanya akan tinggal sejarah dan para wanita kini dapat tampil gembira dengan tona kulit yang sempurna dan lebih cerah.

Majoriti bagi mereka yang telah mencuba mendapati kulit mereka lebih berseri dalam hari pertama menggunakan NanoWhite Dark Spot Corrective Serum. Kebanyakkan mereka berpuas hati semakin meningkat perubahan di muka selari dengan bilangan hari penggunaan.

84% daripada wanita memberitahu bintik hitam dan parut jerawat semakin berkurangan dalam hari pertama penggunaan serum. Selepas 14 hari, mereka telah mendapat hasil yang sama meningkat kepada lebih 90%. Dari segi tona kulit sekata, 50% daripada mereka mengatakan bahawa nampak penambaikan yang ketara dalam tempoh 24 jam pertama selepas penggunaan, dan 60% memberitahu perkara sama selepas 2 minggu.

Muat Turun Aplikasi Mudah Alih NanoWhite AR+


Dengan itu, NanoWhite ingin membantu mereka membayangkan kulit yang lebih cerah dengan menerusi aplikasi realiti berperantaraan (AR) mudah alih yang baharu. Untuk melihat wajah bebas cela anda, cari dan muat turun aplikasi mudah alih NanoWhite AR+ dari Apple Store atau Google PlayStore. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut dan ketahui lebih lanjut mengenai produk-produk NanoWhite dan panduan langkah-langkah penjagaan kulit muka sambil membayangkan penambahbaikan kulit melalui fungsi realiti perantaraan.

Bukan itu sahaja, pengguna aplikasi berpeluang memenangi hamper produk NanoWhite bernikay RM2500! Anda hanya perlu mengisi borang kaji selidik dalam aplikasi mudah alih NanoWhite AR+ dan pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui telefon.

Daily Skincare Dengan Produk NanoWhite

Bagi tak nak melepaskan peluang, WA telah mencuba produk dari NanoWhite baharu ini bagi menghilangkan bintik hitam degil dan parut jerawat di muka. Tapi, orang kata kalau nak hasil meletop, kena cuba satu set terus. Apa lagi? Terus cubalah satu set skincare dari NanoWhite! Ada pembersih wajah, toner, serum dan whitening gel cream. Nak tahu apa fungsi setiap jenis tersebut?

NanoWhite Awakening Snow Wash (100g)
  • Pembersih wajah sejuk seperti salji yang bertindak melembapkan ketika membersih, tidak menghilangkan lapisan pelindung semulajadi kulit
  • Diperkaya dengan Omega White-C dan Nano teknologi
  • Sesuai untuk kulit normal

NanoWhite Refining Treatment Toner (200ml)
  • Mengetat dan mengecilkan liang-liang pori
  • Bertindak sebagai astringen, meminimumkan liang pori dan mengeluarkan minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit
  • Dirumus khas dengan Nano teknologi, Omega White-C, Witch Hazel Extract, Orange Extract, Lemon Extract dan Bilberry Extract
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
NanoWhite Dark Spot Corrective Serum
  • Dirumuskan dengan Nano teknologi, Omega White-C dan Ekstrak Semulajadi
  • Serum pemutihan yang bertindak jauh menyerap ke dalam kulit untuk mengurangkan bintik-bintik hitam, parut jerawat dan tona kulit yang sekata dan cerah

NanoWhite Double Action Whitening Gel Cream (40ml)
  • Memberi tindakbalas pemutihan berganda untuk kulit lebih licin dan lembap
  • Meminimumkan bintik hitam dan mencerahkan tona kulit
  • Mengandungi NanoWhite Super Antioxidant (Vitamin E & C)
  • Memberi kesan pencerahan maksimum dan mencegah pengoksidaan untuk kulit tahan lama
  • Ultra ringan, tidak berminyak dan mudah menyerap
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Bagaimana Cara Menggunakan Set Skincare NanoWhite Ini?

Sungguh mudah untuk menggunakan set skincare ini. Dengan hanya 4 langkah mudah, anda boleh lenyapkan bintik hitam dan parut jerawat di muka! 

1. Cuci muka dengan pembersih wajah NanoWhite Awakening Snow Wash secara rata dan kemudian bilas hingga bersih.

2. Titiskan NanoWhite Refining Treatment Toner di tangan atau guna kapas dan sapu di seluruh muka dan tunggu ia kering.

3. Kemudian, sapukan NanoWhite Dark Spot Corrective Serum di seluruh muka sebelum guna krim siang atau malam dan pelembap.

4. Last sekali, apply NanoWhite Double Action Whitening Gel Cream dengan rata.

Feedback WA Penggunaan Selepas 2 Minggu 

Haa, nampak tak perbezaannya? Sebelum kulit WA agak kusam sedikit dan tidak sekata. Kadang-kadang atas faktor cuaca juga. Dan lately WA kerap timbul jerawat di muka dan bintik hitam jelas kelihatan. Tapi selepas  2 minggu menggunakannya, ianya membantu memudarkan parut jerawat dan bintik hitam. Malah kulit wajah nampak sekata walaupun tanpa makeup!

Anda tak sabar nak mencubanya? Jom kita serikan kulit wajah hari ini! Masih sempat ni kalau nak kelihatan cantik berseri di hari raya. Hehehe.. Mari kita miliki kulit tona yang sekata dan mengurangkan bintik hitam dan parut jerawat! NanoWhite Dark Spot Corrective Serum 30ml kini boleh didapati pada harga RM69.90 di semua farmasi dan pasaraya utama di seluruh Malaysia. 

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari laman berikut :

Website 

Facebook 


Friday, May 25, 2018

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show

6:44 AM 11 Comments

LazAdaStyle | Lazada Malaysia dikenali sebagai paltform eCommerce  No 1 di Asia Tenggara  yang terkemuka di Malaysia kini telah melancarkan satu rancangan baharu pertama di TV iaitu LazAdaStyle Fashion Reality Show yang berkaitan mengenai dunia fesyen.

LazAdaStyle Fashion Reality Show di TV3

LazAdaStyle Fashion Reality Show kini boleh ditonton di TV3 yang bersiaran pada setiap hari Ahad jam 3 petang bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri tahun ini untuk Fashionistas dan Pereka Fesyen dengan menampilkan selebriti-selebriti tempatan termasuklah Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan ramai lagi.

Dengan kerjasama rangkaian televisyen Media Prima, rancangan ini diacarakan oleh seorang pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Tujuan rancangan ini dibuat adalah bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli-belah rakyat Malaysia untuk pelbagai produk fesyen dan juga kecantikan.

Menurut Christophe LejeuneKetua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia berkata :
Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalam rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. Rancangan TV LazAdaStyle Fashion ini adalah cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam acara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana ia merupakan elemen penting untuk keluarga Melayu semasa perayaan ini.
Terdiri dari empat episod, LazAdaStyle telah menggabungkan lapan pereka fesyen tempat yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka di rancangan ini mengikut masa, tema dan bahan yang ditetapkan pada setiap minggu.

Dari situ, reka bentuk mereka akan dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen iaitu Rizman Rozaini dan Wirda Adnan. Bukan itu sahaja, para peserta juga akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal, Bustaman Mokhtar sepanjang pertandingan berlangsung.

Bukan itu sahaja, para tetamu boleh melihat selebriti tempatan dengan lebih dekat seperti Elfira Loy, Siti Sarah Raisuddin, Sherry Alhadad, Yasmin Hani dan Sha'rin Razali beserta pereka fesyen kegemaran mereka dan menyaksikan penyingkiran para peserta sehingga pemenang dipilih di akhir rancangan ini.

Bagi pemenang utama LazAdaStyle bakal membawa pulang berupa wang tunai dan hadiah lumayan berjumlah sebanyak RM100,000.00! Woww!!!

Bagi anda yang tidak ingin terlepas menonton rancangan ini, jangan lepaskan peluang anda untuk mengikuti semua episod LazAdaStyle yang bersiaran pada setiap hari Ahad,  jam 3 petang di TV3 bermula dari 6 hingga 27 Mei ini.

Menerusi rancangan ini juga, anda dapat melihat Lazada Malaysia membuat tawaran istimewa sempena Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my.

Lapan peserta telah di senarai pendek melalui ujibakat tertutup selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh negara.

Selain itu, anda juga boleh membeli barangan kegemaran anda dari rancangan TV ini di applikasi Lazada  [Klik Disini]

Jika anda tidak ingin melepaskan peluang, anda juga boleh memuat turun applikasi LazadaApp jika anda tertarik dengan barangan tersebut di saat anda menonton rancangan LazAdaStyle Fashion ini.


Cabaran Mingguan Berbeza Setiap Episod

Untuk setiap minggu mempunyai episod yang berbeza. 2 episod sudahpun berlalu dan pada Ahad ini 20 Mei 2018 merupakan episod yang ke-3.

Episod 1 : Hijabista Collection 

Episod 2 : Mother & Me Collection


Episod 3 : Bold & Curvy Collection (Plussize)

Episod 4 : Raya Couple Collection
Siapakah agaknya orang yang berjaya ke peringkat akhir nanti? Jangan lupa tonton episod 3 dan 4 untuk mengetahui siapakah yang bertuah akan memenangi wang tunai beserta hadiah lumayan berjumlah RM100,000.00 itu?

Jumlah peserta adalah 8 orang :
  1. Episod 1 : 2 teams, 2 eliminated from losing team
  2. Episod 2 : 2 teams, 2 eliminated from losing team
  3. Episod 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episod!
  4. Episod 4 : 3 finalists

Shake-Shake Contest

Jangan hanya menonton sahaja! Sekiranya anda menonton rancangan LazAdaStyle ini, jangan lupa untuk menyertai Shake-Shake Contest untuk menang voucher dari Lazada Malaysia. Pastikan anda telah memuat turun applikasi LazadaApp dan standby depan TV dengan telefon bimbit anda dan sertai contest ini!

Jika anda adalah seller dan ingin produk anda dipaparkan di LazAdaStyle, anda boleh mendaftar masuk sebagai seller di laman sesawang lazada.com.my. Buat pelanggan Lazada Malaysia, anda juga berpeluang untuk berkongsi bersama Lazada gambar OOTD anda dengan hashtag #mylazastyle dan bakal berpeluang untuk muncul di LazAdaStyle.

Anda ingin membeli barangan seperti kelihatan di dalam LazAdaStyle? Jangan risau kerana anda boleh membeli-belah di laman ini [Klik Disini]

Jangan lupa follow akaun Instagram Lazada Fashion - www.instagram.com/lazadafashion_my/ untuk mendapatkan update terkini mengenai dunia fashion bersama LazAdaStyle.