Tuesday, February 20, 2018

5 Rahsia Dapatkan Kulit Flawless

7:48 PM 10 Comments

Rahsia Kulit Flawless | Hai korang, setelah sekian lama juga WA cuti dari update entri, kali ini WA akan update entri mengenai tips. Haa, tapi kali ini tips lebih pada cara moden lah. Kalau petua lama ada je. Nanti WA selitkan petua lama sekali di akhir sekali. 


Jom kita lihat rahsia nak dapatkan kulit flawless!

1. TIDUR 8 JAM SEHARI

Kunci utama untuk dapatkan kulit yang halus mulus adalah tidur. Bila kita tidur secukupnya, kulit akan lebih segar dan tidak akan wujudnya dark cirle bawah mata. Jadi, cuba untuk kita amalkan sendiri untuk tidur secukupnya. Paling tidak 6 jam sehari pun memadai.

2. KURANGKAN PENGAMBILAN GULA YANG BANYAK

Pengambilan gula yang banyak dan berlebihan boleh menyebabkan berat badan meningkat naik dan akan mengalami masalah kulit muka seperti penuaan dengan lebih cepat berbanding usia.

3. ELAKKAN STRESS

Stress boleh membawa kesan negatif pada kesihatan badan. Bukan hanya menyebabkan maslah timbul jerawat atau jeragat, malah akan menyebabkan seri muka akan hilang. Jadi, elakkan dari stress yang melampau dan cuba hindarkan dengan membuat sesuatu yang positif.

4. ELAKKAN DARI CAHAYA MATAHARI

Meski pun cahaya matahari memberi vitamin D kepada kulit, ianya juga boleh memberi kesan negatif seperti kanser kulit, iritasi atau keradangan kulit berlebihan. Ada sesetengah orang, apabila terlampau berjemur atau terkena matahari, kulit muka akan mula merekah akibat kekeringan.

5. GUNAKAN PELEMBAP

Untuk elakkan penuaan lebih awal akibat kulit kekeringan, pastikan kita menggunakan pelembap untuk kulit sentiasa kekal lembap dan lebih anjal. Untuk pemilihan pelembap, pilih yang bersesuaian dengan skin types anda. Boleh lihat pelembap tersebut untuk skin types mana yang sesuai dengan kulit masing-masing.

===========================================================================

6 PETUA KULIT LICIN & CANTIK MENGGUNAKAN BAHAN SEMULA JADI


Seperti yang kita maklum, sekarang berlambak petua yang kita boleh amalkan dengan menggunakan bahan semula jadi. Jadi, WA selitkan serba sedikit petua orang dulu-dulu untuk dapatkan kulit licin dan cantik.

1. Timun

Timun membantu untuk melicinkan kulit muka dan menghilangkan eye bag bawah mata. Hanya dengan memotong timun menjadi kepingan kemudian tepek pada mata serta di bahagian lain. Atau boleh juga blender untuk dibuat masker.

2. Buah Tomato

Blender buah tomato untuk dijadikan sebagai mask. Tepek dimuka untuk dapatkan kulit lebih licin dan dapat mengecilkan pori terbuka. Bukan itu sahaja, anda juga boleh mengamalkan dengan meminum air tomato secara fresh.

3. Aloe Vera

Aloe vera mampu membantu mengurangkan parut jeragat, kedutan dan garis-garis halus dimuka. Ambil gel aloe vera dan tepek dimuka sebagai mask 2-3 seminggu.

4. Air Masak

Sememangnya air masak memang mujarab untuk dapatkan kulit lebih bersih dan sihat. Amalkan minum air masak 2-3 liter sehari disamping mengamalkan pengambilan buah-buahan.

5. Jus Lemon

Enzim pada jus lemon dapat membuang sel kulit mati malah mengurangkan warna parut di kulit muka dan melicinkan kulit. Bagi yang kulit berminyak, sangat sesuai untuk anda amalkan petua ini. Boleh campur jus lemon + putih telur atau jus lemon + baking soda atau jus lemon sahaja. Lakukan dengan cara membuat mask. 

6. Madu

Tidak dapat dinafikan dengan 1001 khasiat madu. Selain untuk dimakan, ianya juga boleh dijadikan sebagai petua dan untuk disapu ke kulit. Ambil madu dan jadikan sebagai mask. Sapu di kawasan muka dan leher selama 20-30 minit dan bilas. Atau boleh juga campurkan madu dengan batang kayu manis, atau madu dengan jus lemon kemudian sapu dimuka dan bilas.

Haa, bagi yang bakal pengantin boleh amalkan sekarang supaya kulit lebih segar dan licin dan dipermudahkan untuk makeup nanti. Tips yang amat mudah untuk kita amalkan.

Wednesday, February 14, 2018

Produk SuzyHoney Herbs Homemade Menggunakan 100% Bahan Semula Jadi

5:15 PM 25 Comments


SuzyHoney Herbs | Zaman sekarang susah nak jumpa produk yang diyakini selamat dan halal kan? Kadang-kadang, kita lihat sesuatu yang viral je terus sambar untuk mencuba tapi kita tak teliti untuk melihat bahan-bahan yang digunakan. Tapi kini tidak perlu risau lagi, kerana ada satu jenama produk ini menggunakan 100% bahan semula jadi dan diperbuat secara homemade tau. Haa, jangan korang terkejut kalau bahan-bahan tersebut semestinya menggunakan bahan yang berada di hutan seperti akar kayu, bunga dan tumbuh-tumbuhan.

Produk yang dimaksudkan adalah produk dari SuzyHoney Herbs. Buat pengetahuan anda, SuzyHoney Herbs telah mengeluarkan pelbagai jenis produk antaranya ialah set syampu, sabun-sabun, krim barut herba, tangas, feminine wash, malah untuk spray makeup pun ada. Yang penting semuanya mempunyai kelulusan dan disahkan oleh KKM dan diperbuat dari bahan semula jadi tanpa sebarang bahan kimia.

Dan kali ini WA dapat merasmikan untuk merasai sendiri produk dari SuzyHoney Herbs ini. Nak tahu apa yang WA dapatkan dari SuzyHoney Herbs? WA mencuba set Syampu Rambut & Perapi  Rambut Bunga Rose dan juga Sabun Aura. Mehh, WA nak share benda baik dengan korang ni. Baca sampai habis tau. Rugi kalau korang tak baca sampai habis. Hehehe...

Set Syampu Rambut & Perapi Rambut Bunga Ros

SuzyHoney Herbs telah menggunakan formula terbaik untuk set syampu ini dengan mengadunkan campuran pati Essential Oil Premium bagi megekalkan kesegaran dan haruman rambut supaya sentiasa mewangi. Antara bahan yang digunakan ialah Virgin Coconut Oil (Minyak Kelapa Dara), Rosehip Oil, Peppermint Oil, Haffirlime EO dan Rosemary EO.

Fungsi Set Syampu Rambut & Perapi Rambut Bunga Rose :
  • Berkesan untuk memberi kelembutan dan kelembapan rambut
  • Mengelakkan rambut gugur
  • Sesuai untuk masalah kelemumur
  • Mengatasi masalah kegatalan kulit kepala
  • Memberi haruman bau bunga Ros yang menyegarkan & mengelakkan bau hapak
  • Sesuai untuk rambut nipis & kering
Isipadu : 100ml
Harga : RM55/set

Sabun Aura

Sabun Aura SuzyHoney Herbs telah diadun dengan 7 jenis bunga seperti Ros, Iris, Lily, Saffron, Ylang-ylang, Melati dan Jasmine dan telah ditambah dengan bahan penting lain iaitu vitamin E dan vitamin C serta Evening Primrose Oil.

Fungsi Sabun Aura :
  • Memberi aura menarik
  • Awet Muda
  • Membuang anasir negatif
Kelebihan Sabun Aura :
  • Menegangkan dan mencantikkan kulit dengan khasiat vitamin E & C
  • Membantu meredakan stress dan menstabilkan emosi
  • Mengembalikan kesegaran dan kecantikan seseorang
Gabungan antara molekul bunga dengan aura tubuh dapat memberi tindakbalas rangsangan yang istimewa dan sesuai untuk sesiapa sahaja mahupun bakal pengantin yang mahu kelihatan segar ceria sepanjang masa.

Harga : RM25


Feedback WA hasil dari 2 minggu penggunaan SuzyHoney Herbs

Dalam masa 2 minggu ini, setelah WA menggunakan Set Syampu Rambut & Perapi Rambut Bunga Rose, alhamdulillah so far rambut WA serasi menggunakannya. Rambut pun kurang gugur berbanding sebelum ini. Memang WA mengalami masalah keguguran rambut yang boleh tahan banyaknya. Sampaikan WA sendiri risau adakah aku ini sakit? Huhu.. Yang paling best adalah rambut jadi bau wangi dengan haruman bunga Ros. Cuma rambut rasa agak sedikit kasar sahaja pada permulaan. Mungkin serasikan dengan rambut. Lama-lama barulah terasa lembut.

Untuk Sabun Aura pula, WA menggunakannya ketika WA dalam keadaan stress. Sebab mudah kena tekanan. Bukan depression tau. Hehe... Cumanya disebabkan WA ada hypertencion tu yang asyik stress jekan? Bila WA guna, terasa diri segar dengan kehadiran bau haruman 7 jenis bunga. Senang kata ibarat kita mandi bunga ikut petua orang-orang dulu haa.. Best sebab dia bangkitkan aura diri. Bagi nak kahwin tu, memang patutlah cuba Sabun Aura ini sebagai pengganti mandi bunga. 

===========================================================================

Bagi anda yang ingin menjadi agen/dropship dan mengetahui lebih lanjut mengenai produk-produk SuzyHoney Herbs, bolehlah ke laman sesawang berikut :



Monday, February 12, 2018

Makeup Nikah Sweet Look - Halimah

3:50 AM 22 Comments

Makeup Nikah | Hai semua.. Setelah sekian lama, baru ada kesempatan nak update entri makeup nikah pada bulan 12 tahun lepas. Last job part time pada tahun lepas. Ikutkan ada job akhir tahun dan pada bulan lepas iaitu awal tahun 2018, tapi disebabkan atas beberapa faktor tak dapat dielakkan, WA terpaksa lepaskan pada orang lain. 

Kali ini WA nak update entri untuk job makeup nikah untuk kak Halimah di Johor Bahru pada 17 Disember 2017. Jauh sikit kali ini WA ambil job. Selalu area Batu Pahat dan Muar je. Huhu... Agak kelam kabut sikit jugalah sebab yelah lain orang lain setujunya. Pengantin kata okay, yang lain kata tak. Tapi WA memang akan dengar kata pengantinlah. Hari bahagia dia kan takkan nak dengar kata orang lain. Hehehehe... Lagipun pengantin minta simple2 tak nak tebal. Yang ini pun dia kata macam tebal. WA nak buat nipis2 takut kulit masalah tak bertutup. Rugi nanti kan. So, nak tak nak kena juga. Hehe..

Actually, muka client WA kali ini agak bermasalah mukanya. Jadi amat memerlukan kesabaran yang tinggi juga. Alhamdulillah dipermudahkan urusan. Bila kita rasa muka bermasalah, memang kena cover selagi mana ia boleh cover. Kalau setakat cover sikit nipis-nipis baik orang kata tak payah makeup kan. So, WA cuba minimizekan look client supaya nampak smooth sikit. Dan client pon setuju dengan look ini.

Pengantin tak nak fake eyelash, tak nak terlalu tebal makeup macam pengantin lain, nak lebih natural nampak look muka asal. Tapi, satu jelah pengantin ada masalah mata cepat berair means sensitif sikitlah. Hehehehe.. Memang kena touch up sentiasa je. Btw, abaikan kening tu sebab tak touch up lagi bagi bentuk kening time tu. Sebab WA dah ambil gambar dahulu baru touch up then terus gegas ke majlis nikah tak sempat ambil gambar baru semula. Hehehe..

Blusher pun pengantin tak nak pink sangat, nak natural sahaja. So, WA ikutlah kehendak client kalau itu yang dia nak, kita turutkan. Bukan mudah tau nak buat look natural macam ini. Maksud WA, jarang ada pengantin minta yang seminimize look kalau boleh. Selalu pengantin akan minta muka naik lagi. Yelah, lain orang lain permintaan kan. Hehehe...


Untuk makeup sanding WA tak sempat nak ambil betul-betul sebab nak cepat. Yang ada tu pun gegar memang kabur. Huhuhu.. Tapi look hampir sama jelah sebab pengantin guna baju yang sama. Ringkas majlis dia. Simple. Memang WA suka dengan cara majlis pengantin ini.

WA hanya buat job makeup ini bila diperlukan sahaja atau terpaksa kena jadi bidan terjun last minit sebab masalah peribadi dari client-client. Hehehe... WA hanya buat job as freelance makeup Johor dan  cover area Johor seperti Kluang, Batu Pahat, Muar & Johor Bahru sahaja. Itupun kalau free time tu lah. Kalau tak free jangan risau sebab WA akan rekemenkan MUA Johor mana yang sesuai.

Untuk hubungi WA, bolehlah korang pergi kemana-mana Facebook atau Instagram WA okeh :)

Wednesday, February 7, 2018

7SKIN Kiss Me Now | Collagen 7 Galaxy Foundation

10:46 PM 25 Comments

7 Skin Foundation | Setiap wanita sentiasa memikirkan akan penjagaan diri, tidak kiralah dari segi penampilan gaya diri atau penampilan wajah. Mustahillah kalau anda tidak pernah terfikir untuk kelihatan cantik. Apatah lagi kelihatan cantik di mata suami. Zaman sekarang tinggal cari je barang penjagaan diri seperti makeup untuk berhias dan berketrampilan menarik. Yelah, kadang-kadang kita ini sebagai wanita memang kena kelihatan lebih menarik supaya keyakinan diri itu sentiasa ada. Tapi janganlah berlebihan dan niat nak cantik itu ke lain. Merajuk si suami kang. Hehehe.. 

Nak muka nampak berseri sikit, apply foundation untuk naik seri sikit. Anda tahu tak fungsi foundation adalah untuk apa? Foundation adalah sebagai bedak asas, iaitu berfungsi untuk menyamakan tona kulit supaya sekata dan tidak terlalu lari dari warna kulit yang asal. Bukan untuk memutihkan tau. Sebab itu orang Malaysia bila foundation je suka sangat beli yang cerah dari kulit. Bila pakai dah jadi lain. Sebab itu, anda kena tahu fungsi foundation dahulu. Jadinya, kali ini WA nak memperkenalkan pada anda semua satu jenama yang mengeluarkan foundation yang berasaskan Salmon Collagen.

Inilah dia foundation yang berasaskan Salmon Collagen iaitu 7SKIN Kiss Me Now - Collagen 7 Galaxy Foundation di mana ia memberi effect natural pada kulit kita. Haa, menarik kan dengar nama produk ini? Sebelum WA menerangkan lebih lanjut, apa kata mari kita kenali dahulu siapa pengasas, bagaimana ia dibuat dan lain-lain.

Pengenalan Mengenai 7SKIN Kiss Me Now 

7SKIN Kiss Me Now merupakan brand kosmetik terbaru yang dikeluarkan oleh syarikat HAFHIZ Enterprise (SA0433588-V). Syarkat ini telah ditubuhkan oleh 3 beradik iaitu Tuan Iz (memiliki Bachelor of International Business, MSU), Cik Yan (memiliki Master Research in Chemistry, UKM) dan Cik Yan (memiliki Degree in Oleochemistry, UKM) yang masing-masing memiliki ilmu yang luas dalam penghasilan produk collagen foundation ini di samping mendapat sokongan penuh daripada Professor terkemuka di Malaysia yang mempunyai pengalaman lebih daripada 15 tahun dalam membuat kajian dan membangunkan produk-produk berkualiti untuk Asian Market seperti Dior.

Brand 7SKIN ini merupakan satu-satunya produk collagen foundation keluaran bumiputera yang menggunakan bahan-bahan organik yang diimport terus dari France dan telah mendapat kerjasama daripada Dr Amin (Pakar kecantikan dan pemilik kilang) dalam menghasilkan produk foundation pertamanya yang berasaskan Salmon Collagen serta bahan-bahan organik lain seperti Vitamin C, Vitamin E, Beeswax dan SPF35+ secara semulajadi dan telah diluluskan KKM (NOT1710045292K). Kesemua bahan yang terkandung di dalam foundation ini juga telah melalui proses R&D dan diformulasikan oleh professor berkenaan serta dipantau oleh KKM untuk menghasilkan produk 7SKIN Kiss Me Now  2 in 1 (cosmetic + skincare) yang sangat unik ini.

Selain daripada bahan-bahan yang istimewa serta kajian dan proses menyeluruh yang sangat teliti daripada syarikat HAFHIZ Enterprise dalam penghasilan produk 7SKIN ini, mereka juga menggunakan material botol dari France yang sangat berkualiti di mana Sunproof Airpump bottle ini dikatakan mampu melindungi kandungan collagen foundationnya seakan-akan ia baru keluar dari kilang (sentiasa fresh).

7SKIN Kiss Me Now ini mengandungi bahan-bahan organik yang diimport dari France seperti Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Beeswax, Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Titanium Dioxide, Collagen, Ascorbic Acid (Vitamin C), Iron Oxides, Mica, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Tococheryl Acetate (Vitamin E), D-Panthenol, 1,2-Hexanediol, Chlorphenesin, Allantoin and Disodium EDTA.

Bukan itu sahaja tau. Sebenarnya di dalam bahan-bahan berikut, ada kebaikannya. Antaranya ialah :

1. Vitamin E 
  • Memudarkan dan menghilangkan jeragat dan kesan stretch mark
  • Membantu proses penyembuhan kulit
  • Membuat kulit kelihatan lebih muda dan berseri
2. Vitamin C
  • Mencerahkan kulit
  • Mencegah penuaan
  • Mencegah radikal bebas
  • memudarkan parut jeragat
  • Melindungi kulit dari pigmentasi
3. Salmon Collagen
  • Membantu menegangkan kulit
  • Menyerap 1.5 kali lebih tinggu berbanding collagen lain
  • Memberi struktur yang lebih baik kepada kulit
4. Beeswax
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Mengandungi vitamin A untuk memperbaiki sel-sel kulit mati dan menyegarkan kulit
5. SPF35+
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya
  • Mengelakkan kulit daripada terdedah kepada persekitaran tidak sihat
Apa Kelebihan  7SKIN Kiss Me Now ini?

Setiap produk ada kelebihan yang tersendiri. Antaranya ;
  • Kecil dan mudah dibawa
  • Bahan semula jadi yang diimport dari France
  • Berasaskan Salmon Collagen
  • Memberi effect medium coverage
  • Merupakan produk foundation 2 in 1 (kosmetik & skincare)
  • Mempunyai warna natural magic dan bau yang wangi
  • Material botol yang berkualiti dan seksi
  • Tesktur yang lebih lembut, ringan dan mudah disekatakan di wajah
  • Proses pengilangan bertaraf GMP
  • Dipantau dan mendapat kelulusan KKM (NOT1710045292K)
  • Halal dan sesuai untuk semua jenis kulit
  • Free delivery untuk semua stokis area KL, Selangor & N. Sembilan
  • Peluang memenangi RM100 cash untuk setiap pembelian (lucky box)
Seperti yang dimaklumkan, ia mempunyai warna yang natural dan sesuai untuk yang berkulit cerah dan sederhana. Jika anda berkulit tan, boleh juga membelinya tapi kena mixkan dengan foundation gelap lain atau pandai apply compact/loosee powder yang gelap supaya nampak lebih natural dari kulit anda. Tesktur foundation adalah jenis cecair/liquid yang lebih ringan ini amat mudah untuk disapukan ke seluruh wajah dengan sekata tanpa ada kesan bercapuk.

Feedback Wawa Selepas 3 Minggu Penggunaan

First of all, WA target 7SKIN Kiss Me Now Foundation ini adalah untuk makeup base WA sahaja. Ingin merasai sendiri bagaimana menggunakan foundation yang berasaskan Salmon Collagen. Sebelum ini, hanya minum kolagen je yang WA tahu. Hehehe... Semasa dalam permulaan di minggu pertam menggunakannya, agak terasa berminyak sedikit. Mungkin sebab WA tak goncang dulu kot. Hahaha.. Then teruskan pakai dalam seminggu itu, memang best sangat. Sebab kadang-kadang tak apply dengan powder pun dah cukup dapatkan hasil natural.

Gambar di atas ini, selepas 2-3 minggu penggunaan. Sangat mudah untuk diblend walaupun tanpa menggunakan moisturizer dan primer sebelum makeup. Boleh lihat video tutorial makeup WA di bawah ini. Malah, yang menariknya, alhamdulillah, kulit muka pun rasa lembap dan mudah untuk apply makeup dengan senang. Malah, ia dapat menutup cacat cela seperti parut jerawat dengan mudah. Memandangkan ia hanya medium coverage, untuk hasil yang lebih cantik dan full coverage bagi muka yang bermasalah seperti parut jeragat dan lain-lain, boleh apply lebih sedikit dan settingkan dengan concealer dan loose powder.

Video Tutorial Makeup Using 7SKIN foundation

Testimoni Dari Customer 7SKIN Kiss Me Now

Ini antara salah satu testimoni dari customer 7SKIN Kiss Me Now sendiri.

==========================================================================
Pencarian Agen & Dropship Di Alu-alukan Segera!!

Syarikat HAFHIZ Enterprise mencari bagi sesiapa berminat untuk jana pendapatan dengan keuntungan yang besar dalam membuat perniagaan berniaga 7SKIN Kiss Me Now ini.

Jika anda ingin menjadi agen, anda hanya perlu mengeluarkan  modal hanya RM168 sahaja (dapat 3 unik produk) sebanyak 30% setiap unit. Then, kalau nak repeat stock, boleh ambil free dan akan dapat lagi 30% itu. Manakala, untuk dropship anda tidak perlu membayar apa-apa dan setiap jualan per unit itu akan dapat sebanyak 25%. Wahhh!! Untungnya weiii! Rugi kalau korang tak jana pendapatan dengan keuntungan yang berbaloi ini.
==========================================================================
Harga jualan : RM80 (free postage)

Diskaun jika lebih dari 1 unit :
2-5 unit Off 20% (free postage)
6-10 unit Off 30% (free postage)
>11 unit Off 40% (free postage)

TAPIIIII....

Ada sales sehingga akhir bulan 2 (28.2.2018)
Harga seunit hanya RM59 
(free postage + freegift makeup)

Berbaloiii bakk hang!! Grab sebelum tamat yuukkk!

Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai 7SKIN Kiss Me Now Foundation, bolehlah hubungi di laman berikut :



Instagram : www.instagram.com/7skinkissmenow/     

Atau hubungi Cik Yin (013-6503086), Cik Yan (013-6789428) & Tuan Iz (012-5920867)

Thursday, February 1, 2018

BERRY BRIGHT | Supplemen Untuk Penjagaan Mata Anda

3:47 AM 32 Comments

Eye Nourishing Drink BerryBright | Bukan penjagaan diri sahaja kita kena jaga, bahkan penjagaan mata juga diambil kira. Kadang-kadang, kita sambil lewa biarkan jika mata berair tanpa sebab atau mata letih. Oleh itu, kita sangat memerlukan makanan tambahan untuk mata kita. Baru-baru ini WA telah diperkenalkan dengan satu brand iaitu Berry Bright Eye Nourishing Drink untuk minuman kesihatan mata.

Apa itu Berry Bright?

Buat pengetahuan anda, Berry Bright merupakan supplemen mata yang berasaskan bahan sumber asli, dimana ianya dilengkapi dengan pelbagai khasiat dan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. 

Bahan-Bahan Utama Berry Bright adalah diperbuat daripada sumber asli, antaranya ialah :

1. NZ Antosianin Blackcurrant 
  • Melegakan keletihan mata dan mengurangkan lingkaran hitam pada mata
  • Merangsang regenerasi rodopsin (sel mata) untuk meningkatkan penglihatan
2. Ekstrak Eyebright 
  • Herba Eropah yang digunakan sebagai ubat mata secara tradisional
  • Digunakan untuk merawat penyakit mata, membantu melegakan mata kering
3. Ekstrak Marigold
  • Sumber yang kaya dengan beta-karoten, lutein dan zeaxanthin
  • Melindungi retina mata serta melindungi mata daripada sinaran biru yang merbahaya
4. Vitamin C 
  • Antioksidan larut air
  • Melindungi mata daripada kerosakan radikal bebas
  • Meningkatkan vaskulariti mata serta kerengsaan dan keletihan mata
5. Ekstrak Billberi Eropah
  • Kaya dengan antioksidan seperti antosianin dan flavonoid
  • Menguatkan kapilari darah mata dan melancarkan peredaran darah
6. Stevia
  • Pemanis tanpa kalori yang 100% semula jadi
  • Terbukti selamat untuk penghidap kencing manis
** Untuk bahan no 5 & 6, hanya terkandung di dalam Berry Bright Stevia sahaja.


Khasiat Berry Bright Untuk Mata


  1. Tinggi Kandungan Antioksidan : Blackcurrant New Zealand mengandungu 4 kali ganda antosianin berbanding blueberi Amerika Utara, 25 kali ganda vitamin C berbanding billberi Eropah dan 2 kali ganda kandungan antioksidan berbanding blueberi Amerika Utara
  2. Melindungi Mata Daripada Sinaran Biru Merbahaya : Berry Bright mengandungi Lutein dan Zeaxanthin dan karatenoid supaya berfungsi sebagai antioksida dan melindungi mata daripada kerosakkann radikal bebas yang dihasilkan oleh sinaran biru
  3. Meningkatkan Kesihatan Mata & Penglihatan : Berry Bright juga diperkaya dengan empat jenis antosianin Bilberi Eropah yang unik dalam beri Cassis (Blackcurrant) yang telah terbukti secara klinikal mampu meningkatkan penjanaan semula sel mata, meningkatkan kelembapan mata serta meningkatkan tahap penglihatan.
  4. Meningkatkan peredaran darah : Pengaliran darah yang lancar dapat meningkatkan metabolisme dan perkumuhan toksin, serta mengurangkan mata lebam dan pembentukan lingkaran hitam pada mata
Berry Bright mempunyai 2 perisa iaitu :

1. BerryBright Original 
Mengandungi fruktosa semula jadi, kandungan gula adalah bersamaan dengan setengah biji epal. Mempunyai 38 kalori setiap hidangan. Dan sesuai dengan semua peringkat umur.

2. BerryBright Stevia
Tidak mengandungi gula tambahan, tetapi ia menggunakan Stevia yang berasaskan tumbuhan sebagai pemanis. Mempunyai 31 kalori setiap hidangan. DIperkaya dengan antosianin billberi Eropah dan beri campuran. Sesuai untuk semua peringkat umur. Tetapi disyorkan untuk individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula dan pesakit kencing manis.

Disyorkan Atau Sesuai Untuk Siapa?

Berry Bright ini sangat sesuai bagi yang menghadapi situasi sebegini :
  • Pengguna contact lens
  • Berhadapan dengan skrin untuk jangka masa panjang
  • Mata yang kering atau letih
  • Memandu untuk jangka masa panjang
  • Membaca untuk jangka masa panjang
  • Pendedahan yang berpanjangan terhadap cahaya matahari
  • Kemerosotan tahap penglihatan
  • Rabun malam
  • Sesuai peringkat umur (Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas)

Untuk satu kotak Berry Bright ini mengandungi 10 sachet. Dan setiap sachet memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant! Best kan? Bukan itu sahaja, ianya juga mempunyai tinggi kandungan vitamin C di mana 500mg per sachet bersamaan 10 buah oren! Bergantung pada penggunaan masing-masing. Yang pastinya ianya tanpa bahan pengawet tau! Malah, selamat untuk yang vegetarian dan telah disahkan HALAL oleh JAKIM Malaysia. 

Bukan itu sahaja, Berry Bright telah memenangi beberapa anugerah iaitu Malaysia Health & Wellness Brand Awards 2017, anjuran bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong/disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), menerusi kategori "Makanan Kesihatan" (Health Food). Ia turut memenangi anugerah Natural Health Reader's Choice Awards 2017, 2015, 2014 bagi kategori "Supplemen Penjagaan Mata Semula Jadi Terbaik" (Best Natural Eye Care Supplement) dan juga anugerah Long Life Health & Beauty Awards 2015 & 2014 untuk kategori "Penjagaan Mata" (Eye Care).

Cadangan Penggunaan & Cara Penyediaan 

Boleh amalkan dengan pengambilan sebanyak 1-2 sachet sehari sebelum makan. Jika anda menghidap penyakit mata yang serius, boleh mengambil sebanyak 2-4 sachet dalam sehari. Cara penyediaan sangat mudah. Hanya sediakan 150ml air pada suhu bilik atau air sejuk, kemudian tambah 1 sachet Berry Bright, kacau serta gaul rata dan minum dengan segera untuk mengelakkan pengoksidaan.

=====================================================================
FEEDBACK DARI WAWA SELEPAS SEMINGGU AMALKAN BERRY BRIGHT

Memandangkan WA seorang pengguna contact lens, dan sering menghadap skrin laptop untuk jangka masa yang lama kerana membuat kerja-kerja blog, mata WA kerap terasa kering dan mudah letih. Jadi, WA consume Berry Bright ini dah hampir seminggu dan alhamdulillah ianya membantu mengurangkan masalah tersebut. Malah, mata akan rasa lebih segar dan sentiasa lembap tidak kering seperti selalu. 

=====================================================================
Special Untuk Followers Wawa !!!

Jika anda ingin dapatkan produk ini, anda boleh membelinya di website online atau pun di farmasi seluruh Malaysia. Anda boleh membeli dengan kod diskaun istimewa dibawah ini dan akan dapat 15% untuk Berry Bright terpilih apabila anda membuat tempahan melalui website iaitu di  https://euryka.my/collections/influencer-campaign sahaja. Diskaun kod ini sah sehingga 15 March 2018 *terma & syarat.

DISCOUNT CODE : wawaashiharadc01

Untuk harga Berry Bright Original hanya RM44.90 dan untuk Berry Bright Stevia berharga RM49.90 sahaja. Boleh juga dapatkan di farmasi terpilih. Boleh rujuk di website online mereka.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Berry Bright, anda bolehlah layari laman berikut :




Thursday, January 25, 2018

TIPS | Padanan Hijab Yang Sesuai Dengan Warna Kulit

8:38 PM 30 Comments

Hijab Bersesuaian Warna Kulit | Pemakaian hijab sangat penting untuk kita tahu warna apa yang sesuai dengan kulit kita sendiri. Tapi tidak semua mengikut fesyen yang betul dan akhirnya penampilan berhijab nampak janggal di mata sendiri atau orang lain.

Oleh itu, kita perlulah tahu hijab mana yang sesuai dengan warna kulit kita supaya ianya kelihatan lebih menarik dan berfesyen, asalkan masih menepati syariah. Tona warna pakaian mahupun hijab sangat penting untuk kita tahu tau bukan boleh sembrono aje. Hehehe...

1. KULIT PUTIH

Untuk kulit putih, anda digalakkan untuk memilih warna yang kontra dari kulit iaitu gelap atau terang seperti hitam, merah, ungu dan oren. Warna-warna seperti itu akan membuat raut wajah anda tampil lebih cerah dan bercahaya. Elakkan atau kurangkan dari memilih warna-warna yang pudar seperti kuning cair atau pastel kerana ia boleh membuatkan muka anda nampak kusam dan tidak bermaya.

2. KULIT KUNING LANGSAT

Pilihlah warna yang terang seperti kuning, merah, biru, hijau dan pink untuk digayakan. Elakkan dari memakai warna coklat gelap atau krim kerana warna tersebut akan menjadikan kulit muka nampak kelam dan kusam.

3. KULIT SAWO MATANG

Jangan memilih warna yang seakan kulit sawo matang iaitu coklat gelap atau kelabu kerana pemilihan warna tersebut akan membuat penimpalan nampak suram dam kelam iaitu tidak terlalu menonjol. Pemilihan warna pastel, terang dan gelap sangat membantu menaikkan penampilan anda seperti merah hati atau ungu.

4. KULIT GELAP

Elakkan dari menggayakan dengan warna kusam iaitu coklat gelap lerana ia boleh tenggelamkan penampilan anda. Cuba beranikan diri dengan mengenakan warna terang seperti merah, oren, kuning dan royal blue yang bersesuaian dengan kulit gelap. Dengan menonjolkan warna yang kontra terhadap warna kulit anda dapat menaikkan seri muka dan kelihatan lebih segar.

Haa, selepas ini bolehlah anda praktikkan supaya penampilan anda nampak lebih berseri. WA pun nak perbaiki penampilan WA lepas ini sebab WA berkulit kuning langsat iaitu medium. Patutlah ramai cakap WA sesuai warna pink. Ehh? Hahahha..

Bagaimana pula dengan korang?