Sunday, June 3, 2018

Makeup 2 Minit Je Guna Ephyra Matte Glow Foundation & Ephyra Lips Matte!

5:59 PM 30 Comments

Makeup 2 Minit | Pernah tak korang lambat nak pergi kerja atau pergi mana-mana majlis penting sampai terlupa nak uruskan penampilan diri? Jangan buat selalu tau, kita kenalah jaga penampilan diri supaya nampak lebih kemas dan kelihatan berseri, barulah bos naikkan pangkat dan gaji. Ehhh, tetiba pulak! Hehehe..

Mesti korang pernah lupa nak berdandan sebab tak sempat kan? Yelah, orang perempuan ni kalau nak bermakeup, ambil masa berjam-jam untuk siap makeup. Kadang-kadang buat suami tertunggu-tunggu manalah isterinya tak turun-turun. Rupanya masih ralit dok makeup. Psssttt.. WA macam tu juga. Hahah! Tapi itu dululah, sekarang dah tak lambat dah kalau nak buat daily makeup sebab WA dah jumpa barangan kosmetik yang boleh bantu WA siap dengan cepat. Tentunya Ephyra Matte Glow Foundation dan Ephyra Lipmatte.

Ephyra yang dahulunya dikenali dengan produk-produk seperti penjagaan kulit seperti skincare dan supplemen (minuman kolagen), kini Ephyra telah melebarkan sayapnya dengan mengeluarkan produk berbentuk kosmetik. Sebelum ini Ephyra telahpun mengeluarkan 10 warna lipsmatte. Dan kini, ia telah mengeluarkan produk baharu iaitu Ephyra Matte Glow Foundation dan ditambah dengan kehadiran 2 warna lipmatte lagi iaitu Katty Cherry dan Ruby Chic. Ini telah menjadikan 12 warna Ephyra Lips Matte.

WA memang sejenis manusia yang kaki makeup. Dan WA suka belajar makeup sampai WA rasa seronok rupanya conteng-conteng muka ni. Sampailah WA jadi bidang terjun makeupkan orang. Last-last WA sendiri buat part time job as a freelance makeup bila WA free. Dan bila WA dapat tahu Ephyra keluarkan foundation, serius excited sangat. I am a makeup lover right? Hikhik.. Pula tu sekarang WA memang tengah mencari foundation untuk kegunaan harian. Alhamdulillah, Ephyra memudahkan kerja WA untuk bersiap pantas dengan makeup 2 minit calit-calit dah siap!

Ephyra Matte Glow Foundation

Produk keluaran terbaru dari Ephyra iaitu Ephyra Matte Glow Foundation ini baru sahaja dilancarkan pada 1 Jun 2018 yang lepas dan WA telah mencubanya. Banyak fungsi dan kelebihan yang ada pada Ephyra Matte Glow Foundation (bedak asas) ini. Antaranya ialah :

1. Ringan (lightweight)
2. Tekstur yang tidak berminyak dan bila dipakai tidak rasa melekit pada muka
3. Tidak membuat liang pori tersumbat
4. Memberi kesan glowing
5. Mengandungi SPF30 bagi melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB
6. Full coverage - menutup parut dan cela dimuka (kulit lebih licin & lembut)
7. Kawalan minyak selama 12 jam bagi menahan dari muka berminyak
8. Tahan sehingga 12 jam 
9. Mudah diblend dengan jari (dak bercapuk)
10. Membantu mencerahkan jerawat dan memudarkan parut jeragat
11. Membantu melembapkan kulit muka sepanjang hari
12. Mempunyai 1 kod sahaja & berubah mengikut tona kulit masing-masing secara natural
13. Jimat - guna sikit sahaja dah cukup beri effect yang menarik

Foundation ini kaya dengan Vitamin E bagi melembap, melembut, dan mencerahkan kulit serta memudarkan parut jerawat di muka. Bayangkan, ianya sangat mudah untuk dipakai walau sedikit tapi ia mampu memberi effect glowing dimuka. Sesuai dengan semua jenis kulit muka kerana ianya tidak mempunyai bahan-bahan yang membuat kulit muka rasa terlalu kering dan ianya selamat digunakan.

Nampak tak tekstur foundation ini? Ianya sejenis cecair yang tidak berminyak kerana ia adalah foundation water based dan memberi effect finishing matte glow. Mudah diblend dengan jaro dan tidak bercapuk. Sesuai bagi mereka yang kulit berminyak untuk mengambil foundation jenis water based. Effect glow dimuka itu merupakan effect glowing hasil dari foundation tersebut, bukanlah berminyak. Nak tahu tips ringkas bagaimana untuk elak muka kelihatan berminyak? Baca sampai habis tau.

Inilah hasil WA makeup 2 minit dengan menggunakan Ephyra Matte Glow Foundation bersama Ephyra Lips Matte. WA hanya menggunakan teknik solekan yang natural untuk routine daily makeup WA sahaja. Dan ternyata ianya memang menarik. Kulit sebenar WA adalah kusam sedikit dan mempunyai tona kulit yang tidak sekata. Untuk gambar ini WA blend menggunakan brush (sebab buat video terbiasa guna brush). Tapi untuk harian yang lain, WA guna jari sahaja dan sangat mudah.

** Muka WA tengah tiada masalah sangat seperti dahulu, tapi sedikit kusam & tona kulit tidak sekata dan kering. Tapi bila apply foundation ni muka nampak lebih smooth & beri effect glowing.

Bekas yang kecil ini jangan pandang sebelah mata tau. Dengan bekas sekecil (15ml) inilah ia mampu tahan sehingga 1-3 bulan okeh. Haa, jangan main-main dengan saiz ini. Sekali guna hanya sekali picit mampu cover satu muka. WA menggunakan Ephyra foundation ini tanpa oleskan sebarang loose/compact powder sebab nak tengok kesan matte glow dia. Memang superb! Dia jadi matte terus dimuka dan glow selepas beberapa minit.

Akan tetapi, untuk makeup yang tebal, disarankan untuk menggunakan loose/compact powder juga ye sebabnya.. Okay ini tips ringkas lah ea.. Jika anda kulit mudah berminyak, dan memerlukan untuk bermakeup tebal, disarankan untuk apply powder selepas foundation untuk elak kulit nampak terlalu berminyak campur shining. WA dah cuba, dan kulit WA mudah berminyak jika cuaca panas terik. Jadi, bila lihat kulit seakan berminyak (actually ia glowing tapi campur minyak sedikit), muka akan nampak basah. Jadi, WA terus apply loose powder, dan hasilnya menjadi seperti yang asal (tanpa oles sebarang bedak). So, untuk yang kulit minyak, jangan khuatir okeh? Ikut je tips ringkas ni, its easy right? :)

Ephyra Lips Matte (Katty Cherry & Ruby Chic)

Untuk menampakkan wajah lebih berseri selepas menggunakan Ephyra Matte Glow Foundation, alang-alang tu apa salahnya kita apply pula dengan warna baharu dari Ephyra Lips Matte. Tapi, susah kan nak jumpa lips matte yang tahan lama dan tak keringkan bibir? Hmm.. Yeke??

Sepanjang pengeluaran Ephyra Lips Matte, ia memberi kesan terhadap pengguna dan ramai mengatakan bahawa ianya sangat best. Nak tahu juga kan apa yang bestnya tu....

Fungsi & Kelebihan Ephyra Lips Matte

1. Mesra Wudhuk - Senang dicuci menggunakan tisu basah sahaja
2. Mempunyai Kolagen, Vitamin E & Jojoba Oil bagi melembap & merawat kulit kering atau kulit gelap di bibir
3. Tekstur Creamy To Matte - di awal penggunaan 'creamy', kemudian dalam beberapa saat ia kering menjadi matte tetapi tidak mengeringkan bibir 
4. Non Waterproof tetapi tahan lama selama 6 jam penggunaan
5. Long-lasting & lightweight - Tahan lama dan ringan (seperti tidak memakai lipstick), tidak melekit dan tidak berminyak

Ini contoh pertama WA menggunakan Ephyra Lips Matte kod Ruby Chic. Hanya oles sedikit sahaja di bibir dan hasilnya tampak lebih natural dengan warna oren kemerahan. Kulit Bibir WA jenis gelap sedikit dan bila apply warna ni, WA fikir nampak macam oren sangat, rupanya tidak. Lebih natural. I like this color!

Warna-warna Ephyra Lips Matte tak pernah tak lawa tau. Kadang-kadang sampai rambang mata nak pilih mana satu nak pakai. Yang ini pula adalah kod Katty Cherry. Warna dia leboh kepada warna pink cherry. Maksudnya macam lebih kurang pink kemerahan yang lembut.

Haa, nampak tak hasil pemakaian kod warna Katty Cherry? Ia macam warna pink lembut atau orang panggil dusty pink gitulah. Warna yang tidak begitu menonjol, tapi cantik. I like this color too! Hehehe.. Tetiba perasan muda pula. Hahaha!

Mana video WA oiii?? Aiikk, nak tengok juga ke video makeup 2 minit jerr yang WA dah buat? Ini video berdurasi 1 minit (sebab cepatkan sikit), asalnya 2 minit lebih.

Penangan produk Ephyra Cosmetics, buat WA jatuh cinta dengan produk-produk dia tau. Sekarang WA dah jumpa foundation harian WA. Senang nak apply, lips matte dia pun WA buat jadikan sebagai blusher. Hihi! Lipsmatte tahan lama dan tak keringkan bibir pula tu. Mudah sangatlah nak makeup dengan 2 barang dan 2 minit jee untuk bersiap!

==========================================================================

Korang berminat nak beli ke? Kalau korang minat, jom dapatkan segera sebelum cuti raya ni. Tak sabar nak selfie raya guna produk Ephyra Cosmetics. Bolehlah kita bershantekk-shantekk dengan produk Ephyra! Yeepppiiii!!!!!

Untuk maklumat lanjut, korang bolehlah layari website https://oceanlife2u.com/ atau pun laman social tersebut :

Facebook :

Instagram :


Thursday, May 31, 2018

Jangan Membawang jer, Jom 'Membawal' Dengan Bawal Instant Ribbon Ruffle!

9:36 AM 29 Comments

Bawal Ribbon Raya | Haa, gempak sangat tajuk tu kan uolls? Haha! Sekarang kan tengah trend makcik-makcik 'membawang', dari duduk 'membawang' ajer, lebih baik kalau uolls 'membawal' tudung apa yang patut dipakai di hari raya ini. Semenjak perkataan 'membawang' ni viral, semakin viral tudung bawal. EHh,, apa kena mengena? Kekekekekee...

Dah.. dahh.. Tak payah nak pening-pening. Ini kali WA nak bagitau kat korang.. Ingat lagi tak dulu WA pernah story pasal bawal instant ribbon? Ala, tahun lepas WA ada story tentang tudung bawal viral (Klik Sini Untuk Baca Entri Lepas). So kali ini WA nak share dengan korang mengenai tudung ombak rindu. Ehh,, bawal ribbon ruffle laa.. Hehehe~

Sebenarnya WA dah pernah review bawal ribbon ruffle ni tau (Baca Ini - Pelbagai Koleksi Bawal Ribbon Viral Murah). Tapi, setiap kali restock mesti akan habis! Sampailah tahun ini terpaksa keluarkan lagi yang ruffle ini. Kali ini warna untuk ruffle ada 2 jenis iaitu bold dan pastel.

Untuk design yang dahulu, WA mencuba kod no 5. Akan tetapi, untuk kali ini WA mencuba design kod no 1 (pastel) dan no 6 (bold). Mempunyai warna-warna yang sangat limited dan kali ini didatangkan khas bidang 50. Anda boleh dapatkan saiz bidang 60 untuk next batch pula nanti.

Ini adalah contoh pemakaian bawal tudung bawal ribbon ruffle 

Tudung gabungan warna grey dan juga hitam ini tampak lebih santai dan ringkas untuk ke majlis-majlis sederhana atau keluar jalan. Warnanya kelihatan ke arah bold iaitu warna yang tidak terlalu cerah dan tidaklah terlalu gelap melainkan warna hitam.

Trend pemakaian bawal instant kini lebih digemari kerana ianya mudah untuk dipakai hanya sarung kemudian siap! Jadinya, kini ia didatangkan dengan design ropol dan ribbon terkini. Pemakai akan tampak kelihatan ayu dan berseri dengan tudung bersaiz bidang 50.

Ciri-Ciri Bawal Ribbon Ruffle :

1. Material Heavy Chiffon (Tidak jarang)
2. Senang untuk dibentuk
3. Jenis sarung siap
4. Less Iron
5. Bergaya dengan ropol & ribbon

Cara-Cara Penggayaan Bawal Ribbon Ruffle

Pelbagai persoalan yang ditanya, bagaimana cara penggayaan memakai bawal riffon ruffle ini jika inginkan look yang berlainan. Adakah ianya boleh dipakai dengan rupa bersaiz bidang 45 atau sebaliknya? Sebenarnya, anda juga boleh menggayakan dengan pelbagai gaya jika anda memakai bidang bersaiz standard.
Ada 4 gaya yang ringkas yang boleh anda gayakan di hari raya ini iaitu :

  • Lepas sahaja dibahu
  • Pin kiri dan kanan bahu
  • Membuat ropol di ribbon
  • Pin ribbon di bahu

Untuk keluaran kali ini, bawal ribbon ruffle boleh dapati dengan saiz bidang 50. Mungkin untuk next batch ia akan dikeluarkan dengan saiz asal iaitu bidang 60.

Bukti senang dibentuk :)


Bagi anda yang ingin dapatkan tudung bawal instant ribbon ruffle ini untuk koleksi hari raya anda, anda bolehlah beli sekarang untuk dapatkan harga istimewa. Iaitu dengan pembelian 3 helai berharga RM55 termasuk postage! Haa, murah sangat dah ni kan?

Dan jangan lupa pula, ada banyak lagi koleksi tudung bawal ribbon yang lain seperti bawal instant ribbon dwitone, khimar zip dan lain-lain lagi. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai bawal ribbon viral ini boleh hubungi :

Facebook : Cahaya Jiwaku / Cahaya Jiwaku II

Instagram : www.instagram.com/sanubari_raniaa_exclusive/

No Telefon : www.wasap.my/60145257008 (Nur) @ www.wasap.my/60174597177 (Helmi)

Sunday, May 27, 2018

NanoWhite Dark Spot Corrective Serum | Kulit Menawan Tanpa Bintik Hitam Dalam Masa 2 Minggu!

10:11 PM 26 Comments

Hilangkan Dark Spot | Muka dah bersih dari jerawat, tapi bintik hitam dan parut jerawat di muka masih kelihatan. Kadang-kadang buntu bagaimana cara nak hilangkan bintik hitam tersebut. Yelah, bila pori terbuka susah nak hilangkan dengan betul. WA mempunyai masalah bintik hitam dan bekas jerawat. Kadang-kadang mudah hilang, kadang-kadang susah pula. Tapi, alhamdulillah WA dah jumpa set penjagaan muka untuk menghilangkan dart spot di muka ni ha. Bukan semua skincare boleh hilangkan dark spot tau. 

Sejak sekian lama, ramai wanita bergantung pada pelbagai produk penjagaan kulit muka untuk memerangi bintik hitam dan parut jerawat. Tetapi bolehkah masalah ini dapat ditangani dengan hanya masa 2 minggu? Jadinya, WA telah mencuba NanoWhite Dark Spot Corrective Serum ini bagi memberi feedback adakah ia membuat kulit bertambah baik dengan cepat.

NanoWhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLite baharu diperkaya dengan 3 bahan pencerah yang dapat membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan ekstrak semulajadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit yang cerah dan berseri serta kekal lama.

Ini bukanlah kata-kata kosong kerana ianya telah terbukti berhasil dalam ujian penggunaan di rumah yang telah dijalankan. Percubaan tersebut akan memantau keadaan kulit 50 orang wanita Malaysia yang telah menggunakan serum ini selama 28 hari, dan ia melaporkan hasil yang menakjubkan iaitu hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama 2 minggu!

Mengikut hasil kajian penggunaan di rumah, pemulihan paling ketara dapat dilihat di bahagian pipi, dagu dan juga dahi. Oleh itu, masalah ketidaksempurnaan kulit hanya akan tinggal sejarah dan para wanita kini dapat tampil gembira dengan tona kulit yang sempurna dan lebih cerah.

Majoriti bagi mereka yang telah mencuba mendapati kulit mereka lebih berseri dalam hari pertama menggunakan NanoWhite Dark Spot Corrective Serum. Kebanyakkan mereka berpuas hati semakin meningkat perubahan di muka selari dengan bilangan hari penggunaan.

84% daripada wanita memberitahu bintik hitam dan parut jerawat semakin berkurangan dalam hari pertama penggunaan serum. Selepas 14 hari, mereka telah mendapat hasil yang sama meningkat kepada lebih 90%. Dari segi tona kulit sekata, 50% daripada mereka mengatakan bahawa nampak penambaikan yang ketara dalam tempoh 24 jam pertama selepas penggunaan, dan 60% memberitahu perkara sama selepas 2 minggu.

Muat Turun Aplikasi Mudah Alih NanoWhite AR+


Dengan itu, NanoWhite ingin membantu mereka membayangkan kulit yang lebih cerah dengan menerusi aplikasi realiti berperantaraan (AR) mudah alih yang baharu. Untuk melihat wajah bebas cela anda, cari dan muat turun aplikasi mudah alih NanoWhite AR+ dari Apple Store atau Google PlayStore. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut dan ketahui lebih lanjut mengenai produk-produk NanoWhite dan panduan langkah-langkah penjagaan kulit muka sambil membayangkan penambahbaikan kulit melalui fungsi realiti perantaraan.

Bukan itu sahaja, pengguna aplikasi berpeluang memenangi hamper produk NanoWhite bernikay RM2500! Anda hanya perlu mengisi borang kaji selidik dalam aplikasi mudah alih NanoWhite AR+ dan pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui telefon.

Daily Skincare Dengan Produk NanoWhite

Bagi tak nak melepaskan peluang, WA telah mencuba produk dari NanoWhite baharu ini bagi menghilangkan bintik hitam degil dan parut jerawat di muka. Tapi, orang kata kalau nak hasil meletop, kena cuba satu set terus. Apa lagi? Terus cubalah satu set skincare dari NanoWhite! Ada pembersih wajah, toner, serum dan whitening gel cream. Nak tahu apa fungsi setiap jenis tersebut?

NanoWhite Awakening Snow Wash (100g)
  • Pembersih wajah sejuk seperti salji yang bertindak melembapkan ketika membersih, tidak menghilangkan lapisan pelindung semulajadi kulit
  • Diperkaya dengan Omega White-C dan Nano teknologi
  • Sesuai untuk kulit normal

NanoWhite Refining Treatment Toner (200ml)
  • Mengetat dan mengecilkan liang-liang pori
  • Bertindak sebagai astringen, meminimumkan liang pori dan mengeluarkan minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit
  • Dirumus khas dengan Nano teknologi, Omega White-C, Witch Hazel Extract, Orange Extract, Lemon Extract dan Bilberry Extract
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
NanoWhite Dark Spot Corrective Serum
  • Dirumuskan dengan Nano teknologi, Omega White-C dan Ekstrak Semulajadi
  • Serum pemutihan yang bertindak jauh menyerap ke dalam kulit untuk mengurangkan bintik-bintik hitam, parut jerawat dan tona kulit yang sekata dan cerah

NanoWhite Double Action Whitening Gel Cream (40ml)
  • Memberi tindakbalas pemutihan berganda untuk kulit lebih licin dan lembap
  • Meminimumkan bintik hitam dan mencerahkan tona kulit
  • Mengandungi NanoWhite Super Antioxidant (Vitamin E & C)
  • Memberi kesan pencerahan maksimum dan mencegah pengoksidaan untuk kulit tahan lama
  • Ultra ringan, tidak berminyak dan mudah menyerap
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Bagaimana Cara Menggunakan Set Skincare NanoWhite Ini?

Sungguh mudah untuk menggunakan set skincare ini. Dengan hanya 4 langkah mudah, anda boleh lenyapkan bintik hitam dan parut jerawat di muka! 

1. Cuci muka dengan pembersih wajah NanoWhite Awakening Snow Wash secara rata dan kemudian bilas hingga bersih.

2. Titiskan NanoWhite Refining Treatment Toner di tangan atau guna kapas dan sapu di seluruh muka dan tunggu ia kering.

3. Kemudian, sapukan NanoWhite Dark Spot Corrective Serum di seluruh muka sebelum guna krim siang atau malam dan pelembap.

4. Last sekali, apply NanoWhite Double Action Whitening Gel Cream dengan rata.

Feedback WA Penggunaan Selepas 2 Minggu 

Haa, nampak tak perbezaannya? Sebelum kulit WA agak kusam sedikit dan tidak sekata. Kadang-kadang atas faktor cuaca juga. Dan lately WA kerap timbul jerawat di muka dan bintik hitam jelas kelihatan. Tapi selepas  2 minggu menggunakannya, ianya membantu memudarkan parut jerawat dan bintik hitam. Malah kulit wajah nampak sekata walaupun tanpa makeup!

Anda tak sabar nak mencubanya? Jom kita serikan kulit wajah hari ini! Masih sempat ni kalau nak kelihatan cantik berseri di hari raya. Hehehe.. Mari kita miliki kulit tona yang sekata dan mengurangkan bintik hitam dan parut jerawat! NanoWhite Dark Spot Corrective Serum 30ml kini boleh didapati pada harga RM69.90 di semua farmasi dan pasaraya utama di seluruh Malaysia. 

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari laman berikut :

Website 

Facebook 


Friday, May 25, 2018

LazAdaStyle Fashion Reality TV Show

6:44 AM 11 Comments

LazAdaStyle | Lazada Malaysia dikenali sebagai paltform eCommerce  No 1 di Asia Tenggara  yang terkemuka di Malaysia kini telah melancarkan satu rancangan baharu pertama di TV iaitu LazAdaStyle Fashion Reality Show yang berkaitan mengenai dunia fesyen.

LazAdaStyle Fashion Reality Show di TV3

LazAdaStyle Fashion Reality Show kini boleh ditonton di TV3 yang bersiaran pada setiap hari Ahad jam 3 petang bersempena dengan Hari Raya Aidilfitri tahun ini untuk Fashionistas dan Pereka Fesyen dengan menampilkan selebriti-selebriti tempatan termasuklah Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan ramai lagi.

Dengan kerjasama rangkaian televisyen Media Prima, rancangan ini diacarakan oleh seorang pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Tujuan rancangan ini dibuat adalah bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli-belah rakyat Malaysia untuk pelbagai produk fesyen dan juga kecantikan.

Menurut Christophe LejeuneKetua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia berkata :
Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalam rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. Rancangan TV LazAdaStyle Fashion ini adalah cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam acara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana ia merupakan elemen penting untuk keluarga Melayu semasa perayaan ini.
Terdiri dari empat episod, LazAdaStyle telah menggabungkan lapan pereka fesyen tempat yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka di rancangan ini mengikut masa, tema dan bahan yang ditetapkan pada setiap minggu.

Dari situ, reka bentuk mereka akan dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen iaitu Rizman Rozaini dan Wirda Adnan. Bukan itu sahaja, para peserta juga akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal, Bustaman Mokhtar sepanjang pertandingan berlangsung.

Bukan itu sahaja, para tetamu boleh melihat selebriti tempatan dengan lebih dekat seperti Elfira Loy, Siti Sarah Raisuddin, Sherry Alhadad, Yasmin Hani dan Sha'rin Razali beserta pereka fesyen kegemaran mereka dan menyaksikan penyingkiran para peserta sehingga pemenang dipilih di akhir rancangan ini.

Bagi pemenang utama LazAdaStyle bakal membawa pulang berupa wang tunai dan hadiah lumayan berjumlah sebanyak RM100,000.00! Woww!!!

Bagi anda yang tidak ingin terlepas menonton rancangan ini, jangan lepaskan peluang anda untuk mengikuti semua episod LazAdaStyle yang bersiaran pada setiap hari Ahad,  jam 3 petang di TV3 bermula dari 6 hingga 27 Mei ini.

Menerusi rancangan ini juga, anda dapat melihat Lazada Malaysia membuat tawaran istimewa sempena Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my.

Lapan peserta telah di senarai pendek melalui ujibakat tertutup selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh negara.

Selain itu, anda juga boleh membeli barangan kegemaran anda dari rancangan TV ini di applikasi Lazada  [Klik Disini]

Jika anda tidak ingin melepaskan peluang, anda juga boleh memuat turun applikasi LazadaApp jika anda tertarik dengan barangan tersebut di saat anda menonton rancangan LazAdaStyle Fashion ini.


Cabaran Mingguan Berbeza Setiap Episod

Untuk setiap minggu mempunyai episod yang berbeza. 2 episod sudahpun berlalu dan pada Ahad ini 20 Mei 2018 merupakan episod yang ke-3.

Episod 1 : Hijabista Collection 

Episod 2 : Mother & Me Collection


Episod 3 : Bold & Curvy Collection (Plussize)

Episod 4 : Raya Couple Collection
Siapakah agaknya orang yang berjaya ke peringkat akhir nanti? Jangan lupa tonton episod 3 dan 4 untuk mengetahui siapakah yang bertuah akan memenangi wang tunai beserta hadiah lumayan berjumlah RM100,000.00 itu?

Jumlah peserta adalah 8 orang :
  1. Episod 1 : 2 teams, 2 eliminated from losing team
  2. Episod 2 : 2 teams, 2 eliminated from losing team
  3. Episod 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episod!
  4. Episod 4 : 3 finalists

Shake-Shake Contest

Jangan hanya menonton sahaja! Sekiranya anda menonton rancangan LazAdaStyle ini, jangan lupa untuk menyertai Shake-Shake Contest untuk menang voucher dari Lazada Malaysia. Pastikan anda telah memuat turun applikasi LazadaApp dan standby depan TV dengan telefon bimbit anda dan sertai contest ini!

Jika anda adalah seller dan ingin produk anda dipaparkan di LazAdaStyle, anda boleh mendaftar masuk sebagai seller di laman sesawang lazada.com.my. Buat pelanggan Lazada Malaysia, anda juga berpeluang untuk berkongsi bersama Lazada gambar OOTD anda dengan hashtag #mylazastyle dan bakal berpeluang untuk muncul di LazAdaStyle.

Anda ingin membeli barangan seperti kelihatan di dalam LazAdaStyle? Jangan risau kerana anda boleh membeli-belah di laman ini [Klik Disini]

Jangan lupa follow akaun Instagram Lazada Fashion - www.instagram.com/lazadafashion_my/ untuk mendapatkan update terkini mengenai dunia fashion bersama LazAdaStyle.


Sunday, May 20, 2018

Resepi Ikan Pari Masak Pecel

10:28 PM 30 Comments

Resepi Ikan Pari Masak Pecel | Assalamualaikum semua. Alhamdulillah sudah masuk Ramadhan yang ke-5 kita berpuasa pada tahun ini. Bulan-bulan puasa ini, banyak dugaannya kan? Lagi-lagi kalau nampak resepi makanan. Tapi, tahukah anda, dari situ anda ada idea untuk masak apa. Kurangkanlah upload gambar semata-mata dengan caption 'alangkah sedapnya jika dapat air limau asam boi fresh' dengan gambar menggiurkan. Hahaha! Kalau share resepi dapat pahala gak kan? Hihi...

Kali ini, WA nak share resepi dari mak mertua. Korang pernah makan pecel? Serius sebelum kahwin WA tak tahu apa itu pecel dan cara masak macam mana. Haha! Maklumlah orang bandar. Tapi oklah kan orang bandar belajar masak lauk kampung. Dari orang kampung jadi orang bandar tak tahu apa-apa. Gurau jelahh~ Sedappp uuii.. Bahan utama mesti ada kencur atau daun kencur. Malas nak bebel panjang, jom layan resepi dari kampung. 


Bahan-Bahan :
1. Satu ekor ikan pari
2. Bawang putih 5 ulas (tumbuk)
3. Bawang Besar 1 Ulas (tumbuk)
4. Halia 1/2 inci (tumbuk)
5. 4-8 batang cili api (tumbuk)
6. Isi kencur (tumbuk)
7. Daun kencur 5 helai (hiris)
8. Santan kotak kecil

Cara Memasak :
1. Belah ikan pari ikut berapa yang kita mahu. Bakar separuh masak supaya isi ikan tidak pecah.

2. Tumbukkan bahan yang perlu ditumbuk dengan halus/kasar sedikit, kemudian rebuskan bahan yang ditumbuk dengan air. Tidak menumisnya. Terus rebus sekali dengan air (ikut banyak mana nak air) WA letak separuh dahulu. Kemudian, baru tambah kalau mahu kuah lebih.

3. Setelah mendidih, masukkan ikan pari dan masak semula bagi ia betul-betul masak.

4. Kemudian, letakkan santan (ikut suka rasa lemak atau tak) dan secubit garam dan ajinamoto ikut rasa anda. Dalam gambar kuah tidak berwarna sangat sebab cili tidak banyak & pedas. Kalau pedas ia akan berwarna hijau kemerahan sedikit.

4. Last, letakkan daun kencur bagi menaikkan lagi bau aroma pecel.

5. Siap! 

Mudah kan? WA confuse samada perlu tumis atau tidak. Tapi dua-dua cara boleh digunakan samada menumis atau rebus sahaja. Kalau anda teringin nak buat pecel tapi tak tahu, bolehlah try buat. Sedap sampai jilat jari. Sebelum ni tahu buat ikan pari masak asam pedas je, rupanya masak pecel pun boleh. Hehehhe....

Thursday, May 17, 2018

Imaan Wipes | Tisu Lembap Viral Menanggalkan Makeup Dengan Pantas!

1:07 AM 20 Comments

Pembersih Solekan No 1 Di Malaysia | Kebanyakkan wanita akan merasa rumit jika mempunyai masalah untuk menanggalkan makeup dengan cepat. Bayangkan dengan makeup tebal, susah pula nak tanggalkan. Nak tak nak kena guna makeup remover yang lain siap tenyeh lagi muka tu sampai hilang segala sisa makeup. Tahukah anda, bahawa kini hanya dengan sehelai tisu lembap anda mampu membuang keseluruhan makeup dengan pantas tanpa perlu mencuci semula muka dengan pembersih wajah?

Memandangkan WA merupakan seorang yang suka bermakeup walaupun makeup natural, tapi kadang-kadang merumitkan keadaan WA untuk hilangkan kotoran dengan pantas. Selalunya WA menggunakan tisu basah biasa sahaja tapi memerlukan hampir 2 helai tisu untuk buang segala sisa makeup. Kadang-kadang menggunakan makeup remover untuk tanggalkan maskara dan mencuci muka. Tapi sejak WA diperkenalkan dengan Imaan Wipes yang viral dengan kehebatan tisu lembap  ni, WA terus cuba dan ternyata ianya sangat mudah. Hanya menggunakan sehelai tisu sahaja, ia mampu menanggalkan semua makeup dan membersihkan muka dengan pantas. WowW!!

Haa, inilah koleksi tisu lembap dari Imaan Suci World. Banyak kan? Masa mula-mula WA kenal hanya tahu untuk yang makeup remover je, tapi sekarang dah beranak-pinak dah oi! Setiap warna lain fungsi-fungsinya kecuali biru dan pink mempunyai fungsi yang sama untuk makeup remover, cuma ada tambahan bahan di dalamnya untuk penggunaan muka berlainan. 

Seperti yang kita maklum, tisu lembap yang berada di pasaran seperti di pasaraya kini tidak semua mempunyai bahan yang khusus dan juga ada yang mempunyai alkohol dan boleh membuatkan kulit muka cepat kering. WA sendiri pernah alami kulit kering selepas menggunakan tisu lembap lain. Tapi kini WA dah tak perlu risau sebab dah ada tisu lembap dari Imaan yang mempunyai bahan yang selamat. Nak tahu apa fungsi setiap warna tersebut? Jangan skip-skip tau, baca sampai habis okeh!

Imaan Suci Wipes Collection

Imaan Suci World telah mengeluarkan  4 jenis imaan suci wipes dan mempunyai fungsi dan kelebihan tersendiri iaitu :
  • Tisu Pembersih Wajah (Biru)
  • Tisu Pembersih Wajah + Argan (Pink)
  • Tisu Pembersih Seisi Keluarga (Kuning)
  • Tisu Pembersih Zon Intim Wanita (Purple)
Ia berfungsi untuk membersihkan wajah. Tidak kira samada anda bermakeup atau tidak. Kadang-kadang kulit kita rasa berminyak ke apa, just apply je tisu ni kat muka untuk buang sisa kotoran kat muka. Kelebihan yang ada di dalam tisu lembap (biru) adalah :
  • Mempunyai formula Aloe Vera & Vitamin E
  • Membersih dan menyegarkan wajah
  • Sesuai untuk yang kulit berminyak dan berjerawat
Manakala, untuk tisu lembap (pink) ini, ia mempunyai fungsi yang sama seperti (biru) untuk membersihkan wajah dan menanggalkan makeup iaitu sebagai pembersih solekan (deep cleansing). Kelebihan yang ada ialah :
  • Menggunakan bahan Aloe Vera dan Vitamin E
  • Tambahan formula Minyak Argan
  • Membantu membersih dan melembapkan
  • Sesuai untuk kulit kering dan sensitif
Apa Kata WA Selepas Menggunakan Imaan Wipes?

Serius memang terbaik! Yelah, sebelum ini WA guna tisu lembap biasa pun tak cukup 2 helai, mesti guna makeup remover oil atau water untuk tanggalkan sisa makeup yang degil dan cuci muka dengan pembersih wajah barulah bersih. Tapi kali ni, tak perlu susah-susah sebab hanya sehelai tisu je mampu buang segala kotoran di muka. 

Malah, yang paling best, imaan wipes ini tisu lembap yang mesra solat tau. Tapi perlu berjam-jam untuk bersihkan muka just tenyeh-tenyeh dah hilang. Kalau muka rasa berminyak, atau melekit sebab cuaca tak menentu pon boleh je apply tisu lembap ni. Semudah ABC. Dijamin selamat kerana mempunyai bahan terbaik.

Lihat Video Menanggalkan Makeup 


Bukan anda sahaja boleh guna imaan wipes ini, malah seisi keluarga anda juga boleh menggunakannya dengan hati riang. Imaan Family Wipes ini merupakan tisu lembap yang dihasilkan dengan gabungan antara formulasi Madu, Aloe Vera dan Vitamin E untuk memberi perlindungan seisi keluarga. Fungsi Imaan Family Wipes adalah :
  • Menjaga kebersihan seisi keluarga
  • Kegunaan semasa anak-anak makan, menyusu, tukar lampin, muntah, bermain dan lain-lain
  • Kegunaan aktiviti keluarga di luar rumah (travel)
  • Membersihkan peluh dan daki dan menyegarkan 
  • Menghilangkan bau badan
  • Membersihkan peralatan mainan kanak-kanak, perabot dan lain-lain
  • Kegunaan untuk orang sakit atau orang kurang upaya
  • Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan
Nampak tak fungsi untuk seisi keluarga ni? Banyak manfaatnya tau. Tak rugi kalau anda mempunyainya sekarang. Kadang-kadang kita rasa tak sedap nak pegang anak dalam berpeluh, boleh lap dengan tisu ini.

Imaan Feminine Wipes berfungsi untuk membersih, menyegar dan melindungi kawasan intim wanita. Dan ia mempunyai 2 bahan penting di dalamnya iaitu Daun Sireh dan Mawar. Daun sireh merupakan sumber asli yang mengandungi anti septik mematikan kuman dan antioksidan yang boleh berpunca dari bakteria dan kulat. Manakala, pati mawar bertindak untuk mengimbang kadar PH dan membuat rasa nyaman dan sejuk pada kulit.

Kelebihan-kelebihan Imaan Feminine Wipes :
  • Solat tanpa was-was
  • Tiada bau keputihan
  • Aman ketika haid
  • Segar dan yakin
  • PH seimbang
  • Tiada masalah gatal
  • Memudahkan pergi travel
Bagus juga adanya feminine wipes ni sebab yelah, kadang-kadang ada sesetengah bilik air di shopping mall tidak ada pili air, jadi senang kalau ada feminine wipes ni untuk memudahkan urusan kita untuk beristinjak tanpa perlu menunggu turn menggunakan bilik air yang ada pili air dengan beratur panjang. Sebab feminine wipes ni dah basah tau, jadi tak perlukan air jika keadaan dah terlalu darurat bila tak jumpa bilik air.

Ada Promosi La Weiiii Imaan !!!!

Haaa, biar betul? Iyeee,, ada promosi sehingga akhir bulan Mei ini. Bukan senang anda nak grab peluang emas ini kan? Jom kita lihat promosi yang ditawarkan!

Promosi sempena hari ibu ini sehingga akhir bulan Mei untuk Tisu Pembersih Seisi Keluarga. 

Ramadan Special Offer!
Belian Sekotak Imaan Wipes Biru (18pcs) RM85 
Free 3pcs Imaan Wipes Pink

Ramadhan Special Offer!
6pcs Iman Wipes Biru RM30
Free 1pcs Imaan Wipes Pink

Untuk Imaan Feminine Wipes (purple) sekotak RM90 tapi tiada promo ye. Dan ada sales produk dari Imaan yang lain juga.

Ramadhan Special Offer!
Detox Zero Belly RM55 + free Lotion Zero Belly

==========================================================================

Amacam? Rasa tergugat tak iman tu nak beli koleksi Imaan Wipes? Cepat-cepatlah grab sebelum habis promosi ni tau. Memang berbaloi kalau anda memiliki tisu lembap viral dari Imaan Suci World ini sebab diyakini selamat dan terbaik. WA pun tak sabar nak repeat lagi untuk stok masa raya nanti.

Sebarang pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi stokis sah oleh Cik Hazirah di :



No Telefon : www.wasap.my/60198723577

Daftar jadi agen RM10 (sampai Jun 2018) Harga asal RM30 - angel.imaanworld.com/daftar/000048