Thursday, July 19, 2018

Set Penjagaan Rambut BROKOLI Mampu Mengatasi Masalah Rambut Gugur & Kelemumur

11:00 PM 1 Comments

BROKOLI Hair Care | Kebanyakannya ramai yang mengalami masalah rambut tetapi tidak menitikberatkan kerana memikirkan ianya bukanlah penting seperti penjagaan muka. Ini ternyata SALAH! Kenapa salah?

Dijangkakan bahawa hampir 1/3 lelaki di dunia terancam mengalami masalah botak kepala menjelang usia 35 tahun, maka 62 peratus individu botak kurang keyakinan diri dan merasa dirinya kurang kacak. Hal ini mungkin terjadi kerana mereka mengalami stress, kurang nutrisi, merokok dan mengambil alkohol dan menyebabkan terjadinya punca utama masalah rambut. Manakala, hampir 70 peratus masalah keguguran rambut dialami oleh wanita selain dari lelaki.

Adakah Anda Mengalami MASALAH begini?
  • Rambut Gugur dan Jarang?
  • Masalah kepala makin Botak?
  • Masalah Kelemumur?
  • Rambut cepat Beruban?
  • Masalah Kudis di kepala?
Jika YA, BROKOLI dapat membantu anda selesaikan semua masalah di atas dan kesannya anda boleh rasa dalam tempoh yang cepat dengan tanpa bahan kimia merbahaya. Inilah dia BROKOLI iaitu salah satu produk unik di bawah rangkaian IMAAN SUCI WORLD.

RAMBUT BANYAK GUGUR.. RISAU TAK TAHU NAK BUAT APA???

Terbaharu set rawatan dan penjagaan rambut gugur BROKOLI- 'Natural Hair Rescue' kini telah berada di pasaran selepas menjalani proses R&D. Di dalam set ini mempunyai 3  jenis iaitu :
  1. Grow Me Shampoo
  2. Treat Me Treatment 
  3. Boost Me Scalp Booster
Apa yang bestnya adalah ketiga-tiga jenis produk BROKOLI ini menggunakan bahan-bahan organic dan berkualiti tinggi dan setanding dengan produk yang digunakan di salon atau pusat rawatan rambut proffesional yang lain. Bahan-bahan bermutu tinggi tersebut adalah :
  • Citrus Medica Limonium untuk Shampoo
  • Wallnut Shell Extract untuk Treatment
  • Jojoba Oil untuk Serum
BROKOLI ternyata terbukti berkesan kerana ia mampu selesaikan masalah rambut gugur. Antara kelebihan-kelebihan BROKOLI :
  • Menyelesaikan masalah rambut gugur
  • Merawat masalah kulit kepala
  • Merangsang pertumbuhan anak rambut
  • Menguatkan akar rambut
  • Menyihatkan rambut
GROW ME Shampoo

Grow Me Shampoo menggunakan bahan Citrus Medica Limonium atau lebih kurang macam Lemon untuk memberi kesegaran pada kulit kepala dan rambut supaya dapat menyegarkan kulit dan membuat sel sel mati.

Shampoo ini boleh digunakan dalam 2 kali sehari, atau selang sehari ataupun boleh menggunakannya setiap hari. Hanya picit sedikit dan ratakan seluruh rambut kerana ianya mempunyai bunyi yang banyak.

Tekstur shampoo BROKOLI ini cair seperti shampoo yang lain tapi sedikit pekat dan berwarna hijau serta mempunyai bau yang sangat wangi seperti bau yang dingin untuk kesegaran rambut.

TREAT ME Treatment

Treat Me Treatment pula menggunakan bahan organik iaitu Wallnut Shell Extract dan sangat bagus kerana ia merupakan kacang yang kaya dengan zat Omega 3 untuk rambut anda. Kacang Walnut dapat membantu melindungi sel-sel rambut anda dari rosak terkena sinaran matahari dan memperkuatkan rambut. Wallnut Shell Extract ini dihancurkan menjadi biji-biji dan dicampurkan ke dalam Treatment BROKOLI ini.

Tekstur treatment BROKOLI sangat pekat dan likat. Ianya berwarna putih dan dicampur dengan serpihan kacang Walnut. Anda boleh gunakan samada banyak atau di kawasan tertentu yang bermasalah. Disebabkan teksturnya yang pekat, anda perlu memicitnya kuat sedikit untuk mengeluarkannya. Jangan risau jika terlebih, anda boleh buka penutup dan simpan semula.

Zoom In tekstur Shampoo & Treatment BROKOLI

SCALP BOOSTER Serum

BROKOLI Hair Scalp Bosster Serum ini sangat istimewa kerana ia diciptakan dnegan kombinasi serum untuk kulit kepala dan gajet urutan. Ini adalah pertama kali di Malaysia, mempunyai penyelesaian 2 dalam 1 untuk masalah rambut gugur.

Antara kelebihan Scalp Booster adalah :
  • Merawat masalah rambut gugur
  • Melancarkan peredaran darah pada kulit kepala
  • Kandungan minyak Jojoba sangat bagus untuk merawat, memulih dan menguatkan akar rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan anak rambut
  • Menyihatkan rambut
  • Membuang sel-sel mati dan merawat masalah kelemumur
  • Size kecil mudah diguna dan dibawa ke mana sahaja
  • Dapat membantu menghilangkan stress dan sakit kepala
Cara Penggunaan Scalp Booster 2 in 1 :

1. Putar/Pusingkan gajet yang berwarna hijau untuk sapu serum dahulu.
2. Sapukan serum (putih) yang berkualiti pada kawasan bermasalah dengan hanya roll-on sahaja.
3. Kemudian, ON gajet yang hijau supaya bergetar.
4. Mulakan urutan pada kawasan yang dah di roll-on serum tadi.

Gunakan serum ini selepas mencuci rambut dan  lap rambut untuk berada dalam keadaan lembap. Ia sangat berkesan apabila digunakan ketika rambut dan kulit kepala dalam keadaan bersih. Bau serum ini sangat wangi dan menyegarkan malah rasa sejuk. Jika anda mempunyai rasa pening atau stress, anda boleh letakkan gajet yang bergetar pada kawasan berdenyut. Menggunakan Scalp Booster 2 in 1 ini ibarat anda sedang menikmati rawatan penjagaan rambut di pusat rawatan rambut.

Testimoni - Testimoni Pengguna BROKOLI Hair

Antara testimoni pengguna yang telah mencuba BROKOLI Hair :




Feedback WA Selepas Menggunakan BROKOLI Hair Selama 3 Minggu

Ini adalah honest review dari WA sebab memang ada masalah rambut gugur. Mana Gambar rambut? Aiippp, kan WA bertudung takkan nak tayang rambut yang gugur? Tapi jangan risau sebab memang WA akan share benda yang bagus dengan seikhlas hati.

Sepanjang 3 minggu menggunakan set BROKOLI Hair ini, alhamdulillah, masalah rambut gugur WA sudah kurang tak macam dulu sekali mandi je penuh rambut gugur belum masuk yang sikat rambut. First guna shampoo ini best sangat sebab ia wangi dan rasa sejuk je kepala tu, mybe sebab ia menggunakan lemon untuk menyegarkan rambut. Then, selepas shampoo WA guna treatment dia memang best gila. Rasa taknak keluar bilik air. Sebab khusyuk membelai rambut dan rambut rasa ringan dan licin je. Dah tak ada masalah rambut kusut. 

Last sekali, step yang penting adalah serum dan gajet Scalp Booster ni. Serum dia memang sejuk. Serius! Dahlah baru lepas cuci rambut, disapu lagi serum. Pehhh! Rasa macam dalam salon weiii.. Untuk serum ni WA sapu dekat kawasan yang banyak rambut gugur untuk mempercepatkan petumbuhan anak rambut. Kalau dulu urut pakai tangan lenguh, sekarang pakai je gajet ni mudah sangat. Dapat merasai gegaran macam mesin urut kepala. Hehehe...

Sekarang tengah harga PROMO JULAI! Anda beli set BROKOLI Shampoo & Treatment, FREE Roll-On Scalp Serum dengan berharga RM116 sahaja!! Nak beli loose boleh juga.

GROW Me Shampoo RM60 (1 botol) 200ml
TREAT Me Treatment RM60 (1 botol) 200 ml

Scalp Booster RM89.90 (25ml)

Promo ===========> 1 Scalp Booster RM55, 2 Scalp Booster RM110

Jika anda ingin membeli set BROKOLI Hair ini bolehlah hubungi Cik Zira :

No tel : 019-392 2261


Tuesday, July 17, 2018

SOFEAROSE | Diona Mermaid Enchanted Series Square Scarf Brings A Serenity

9:17 AM 12 Comments



Diona Mermaid Square Scarf | Masa bulan puasa yang lepas, Wawa terfikir design tudung apa kali ini hendak digayakan. Tanpa disedari, WA terjumpa website SofeaRose ini dan hati berbunga-bunga masa itu kerana SofeaRose mengeluarkan banyak design baharu!

Akhirnya, setelah membelek-belek lihat design mana yang berkenan, WA memilih untuk mengenakan design Diona Mermaid Square Scarf. Kenapa pilihan WA kali ini tudung bawal empat segi? Sebab WA inginkan kelainan dalam corak mermaid ini didatangi dengan pattern bawal empat segi.

Diona Mermaid dihiasi dengan corak abstrak mermaid bagi menggambarkan keunikan kecantikan dan kehidupan mermaid. Dua sifat ajaib yang digambarkan ini pasti menunjukkan keindahan dan kebaikan dari segi fizikal dan moral. Dikenali sebagai "penjaga" laut, ikan duyung sentiasa menunjukkan bahawa kehadirannya tidak dapat ditandingi. Lebih daripada sekadar seorang wanita cantik, ikan duyung akan membuat kita melihatnya dengan sikap yang baik, penyayang dan murah hati. 

Keperibadian duyung sepatutnya dicontohi oleh #SofeaRoseQueens yang lain untuk membentuk sikap yang baik sebagai muslimah yang lebih baik di masa akan datang. Maka, langkahlah ke hadapan untuk menjadikan jalan hidup yang lebih bahagia, bersemangat dan memberi ketenangan.


Bukan koleksi hijab sahaja yang dibawakan oleh SofeaRose, malah ia berjaya mengeluarkan koleksi pertama bertemakan mermaid untuk pakaian. Koleksi baru ini dinamakan Ashley Top. Didatangkan dengan design ruffle dan curvy cutting, ia tampak lebih feminine dan elegant. Menggunakan material kain jenis Japanese Cotton, kita tidak mudah berpeluh dan meresap dengan pantas pada hari panas.

Tadaaa...... Inilah corak yang WA pilih. Untuk pilihan kali ini, WA memilih Square Scarf 02 Purple Puff. Ia kelihatan ala-ala warnaa purple + grey. Masa ini, WA sempat menggayakan gaya pakai tudung bawal biasa sahaja sebab nak cepat. Untuk lebih jelas, korang boleh lihat gambar yang model gayakan di bawah ini.

front side
back side

Disebabkan permintaan yang tinggi, Diona Mermaid siri ini diperlukan kini mendarat dengan 6 pilihan warna premium untuk anda kumpulkan sebagai koleksi. Diperbuat dengan kain Matte Satin lembut, ia dapat menahan anda semua berpeluh dan aktif! Mempunyai keluasan 48 inci x 48 inci (bidang 50) membolehkan anda menggayakan gaya tudung untuk pergi kemana-mana sahaja selagi ia mematuhi syariah. Diona Mermaid Square Scarf ini didatangkan bersama-sama dengan keajaiban edisi ikan duyung yang klasik tatkala cahaya menerangi. Ecewaahhh! Hehehe...

Bagaimana Diona Mermaid Square Scarf Dapat Menawan Hati?

Ciri-Ciri Yang Ada Pada Diona Mermaid Square Scarf :
  • Mempunyai corak mermaid yang unik
  • Senang digosok
  • Daya tarikan mermaid yang sangat terhad
  • Warna menarik
  • Tekstur kain sejuk
  • Di datangi dengan kotak ekslusif
Material : Top Notch Matte Satin (Berlian Matte Satin)
Ukuran : 48 inci x 48 inci (panjang x lebar)


Didatangkan dengan 6 warna iaitu :

01 - Sandy Blue
02 - Purple Puff
03 - Twinkle Sapphire
04 - Lavender Sky
05 - Sweet Blush
06 - Rose Glow


Zoom sikit, ia ada label tersendiri iaitu SofeaRose gabungan huruf S dan R dihujung bucu tudung. Kain ia kelihatan kilat sedikit seperti 'berlian', tetapi sangat best dipakai dan rasa sejuk. Tidak jarang kerana kualiti kain tebal tapi tidak panas.

Jika anda ingin membuat tempahan, anda boleh layari laman sesawang SofeaRose di www.sofearose.com atau ke laman social facebook www.facebook.com/sofearose.my/ dan Instagram mereka di www.instagram.com/sofearose/ .....

Sunday, July 1, 2018

BUBI BUBI LIP by Unpa | Skrub Bibir Berbuih Untuk Kulit Kering

2:17 AM 28 Comments

A Lip Scrub For Dead Lip Skin | Hello gaiss! I'm back here!! Wooahh, korang mesti rindu sangat dengan I kan sebab lama tak berupdate! Sorry and sorry again, because busy dengan raya (raya sebulan) Hihi! Dan I tak bawak laptop balik weii. Thats why rasa macam argghh! Why la I tak bawak sekali laptop masa raya. Pulak dah balik, sini busy juga. Fuhh, mood raya betul. 

Actually, I've got a new product dari The Butterfly Project dan nak share dengan korang tau. I dah try masa raya ritu. Sebab kulit I so dry. Kadang lepas beberapa minit makeup, then kulit bibir jadi kering mybe faktor lipstik tersebut or mybe cuaca. Here it is - Bubi Bubi Lip by Unpa!

Packaging dia so cute! Dengan color seakan peach pink. So nice! I loike with this items sebab ini first time I jumpa skrub bibir yang boleh keluarkan buih! Ke I ketinggalan sangat? Sebab before ni I guna lip skrub juga tapi jenis yang kasar punya je. But for me its rare! Hahaha~

Let me introduced Bubi Bubi Lip ni kat korang dulu tau. Mesti korang nak tau apa fungsi dan kelebihan produk ini kan? Lets check it out !

Bubi Bubi Lip by Unpa

Bersaiz hanya 12ml tapi jimat penggunaan! Bau dia wangi sangat bau buah Peach gitu. Rasa nak makan weii! Serius tak tipu! :D 

Dibuat dengan bahan-bahan berasaskan buah-buahan yang semulajadi, antaranya ialah :

1. Ekstrak Betik - Mengandungi papain, enzim untuk menghapuskan sel-sel kulit mati dengan lembut, dan berkesan melancarkan kekasaran.

2.  Ekstrak Peach - Mempunyai Vitamin A, C dan E untuk menjaga kulit sihat

3.  Ekstrak Limau Gedang - Membantu menenangkan tona kulit memperbaiki peredaran darah

Apa Kebaikan Bubi Bubi Lip?

Banyak kebaikan Bubi Bubi Lip ini, yang penting ianya :
  • Dapat menghilangkan sel kulit mati, melicinkan permukaan kulit bibir yang kasar dan memberi penghidratan pada kulit bibir
  • Pengelupasan pada bibir adalah untuk memberi kelicinan pada bibir
  • Menggunakan bahan semulajadi berasaskan buahan untuk hasil yang berkesan
  • Memudarkan kesan hitam keliling bibir disebabkan kesan memakai lipstik yang mempunyai bahan kimia
  • Menjadikan kulit bibir sentiasa lembut sepanjang memakai lipstik
  • Memudahkan pemakaian lipstik selepas skrub bibir
Nampak tak antara kebaikan Bubi Bubi Lip ni? No wonderlah bau ia lebih ke arah buah-buahan. Ada sesetengah produk, ia bau seakan bahan campuran. Kadang-kadang bau tak sedap, kadang-kadang bau perisa tapi tak kekal.

Let's See How It Work On My Lip!

Now inilah masanya I nak tunjuk kat korang bagaimana cara apply Bubi Bubi Lip ini dan adakah ianya berkesan untuk hilangkan sel kulit mati like a dry skin???

First of all, sebelum I apply dengan Bubi Bubi Lip I sertakan gambar sebelum dan selepas. Untuk gambar sebelum itu, I apply lipstik and a few minutes, my lips jadi kering dan mengelupas. So bad! Usually I akan remove makeup macamtu je, tapi rasa tak syok sebab kulit kering still ada. So I apply lah Bubi Bubi Lip untuk remove all dead skin cells on my lips. 

Shake it well before use

Btw, texture Bubi Bubi Lip ini adalah sejenis air ye, jarang dengar lip skrub jenis air kan? Tapi inilah dia. So bila nak guna, korang kena goncang sehingga ia sebati bahan-bahan di dalam dan akan kelihatan seperti gambar di atas. Dia takkan berbuih terus macam produk lain ye. Dia hanya jadi pekat sebab dah sebati bahan-bahan dia, dan barulah ia akan berbuih beberapa minit kemudian.

How To Use Bubi Bubi Lip?

1. Goncang dahulu botol Bubi Bubi Lip bagi ia sebati. Kemudian, sapukan ia dibibir secara merata. 

2. Biarkan ia seketika sehingga keluarlah buih tersebut. See the bubbles are coming out!

3. Buih tersebut akan kering. Biarkan ia kering seperti di dalam gambar.

4. Kemudian, gosok keseluruhan lip untuk membuang sel kulit mati (kulit kering) pada bibir. Anda akan dapati kulit bibir anda lebih halus dan licin malah cerah sedikit dari yang asal.

5. Tadaaaaa.....!!~ Nampak tak beza pakai lipstik sebelum guna Bubi Bubi Lip dan pakai lipstik selepas menggunakannya? Kulit lebih halus dan licin dan tiada lagi kulit mudah kering!

~Boomerang~

My family pun perasan kulit bibir I dah okay ke, sebab selalu guna lipstik mesti akan kering dan mengelupas selepas beberapa jam. Tapi, kini I tak perlu risau dah, kemana-mana I akan bawa Bubi Bubi Lip untuk selamatkan I dari kulit bibir mengelupas dan kering! Family I pun suka dan dah grab lip skrub ni. Korang bila lagi? Hehehe~

Sumpahh! I tak tipu kali ni. Kulit bibir I after 2-3 jam apply Bubi Bubi Lip ni lipstik tetap maintain dan looks very smooth. But not sure kalau yang lain try selepas tu macam mana kan? Sebab my sister apply after a few hours, kulit dia dry tapi tak mengelupas dah seperti sebelumnya. But for me, its a very good stuff  for me as a makeup lover to keep it anywhere! Hahaha~ Pandai TBP rekemen I dengan produk ini kan? I love uuu laaa~

Where I Can Get Bubi Bubi Lip?

Bubi Bubi Lip by Unpa ini korang boleh dapatkan di website Althea www.althea.kr/ atau di sini [Click Here] to purchase. And also can reach to their Facebook Page www.facebook.com/altheamalaysia/. Let's remove your dead skin cells on your lip!

Saturday, June 23, 2018

SERTAI PERADUAN WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD & MENANG HADIAH BERNILAI RM10 000!

11:37 PM 29 Comments

Menang RM10 000 Dengan Peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold | Pejam celik pejam celik sekejap sahaja dah seminggu kita meraikan hari raya aidilfitri 2018. Mood raya masih on sebab tak puas lagi beraya, belum lagi dengan jemputan rumah terbuka. Tapi, poket dah menunjukkan tanda-tanda kekeringan. Hehe.. 

Korang jangan risau, sebab sekarang ini ada peraduan dengan Wefie Raya Jus Hidayah Gold tau! Menang hadiah bernilai RM10 000 weii! Mau tak mau?? Of courselah mau kan? Macam mana cara nak join? Haa, sabar yee.. Sebelum WA terangkan bagaimana cara untuk menyertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold, WA nak perkenalkan dahulu Jus Hidayah Gold oleh Seraimas Herbs ini. 

SERAIMAS HERBS 

Seraimas Herbs Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 2005 di atas impian dan inspirasi oleh pengasas yang juga Pengarah Urusan Syarikat, Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akhbar dengan menyediakan pelbagai rangkaian produk yang bermutu tinggi. Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada 22 Julai 2005 dan kini telah beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor.

Di awal kemunculan syarikat ini, ia telah mengeluarkan produk kesihatan dan kecantikan yang berasaskan herba dan bahan semulajadi dengan Losyen Terapi Anggun dan Dara Mas Cucian Wanita, Serai Mas Herb, Astanita Collagen Skinz dan C'Bidadari Juice khas untuk kaum wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman. Malah, ia mula berkembang dengan memperkenalkan produk baharu seperti Jus Hidayah, Kismis Hidayah, Raudah Energy Drinks, Rest Slimm Mango Drink dan Bengkung Puteri

JUS HIDAYAH GOLD

Korang pernah dengar tak Jus Hidayah Gold? Produk ini merupakan minuman kesihatan bermutu tinggi dan produk yang paling laku keras dalam keluaran Seraimas Herbs ni tau. Memang banyak permintaan kerana ianya mengandungi bahan terbaik dengan gabungan 23 jenis herba yang memberi kebaikan dan kesan berganda. Antaranya ialah :
  • Madu
  • Buah Tin
  • Kismis
  • Kurma Merah 
  • Lada Pintal
  • Apricot
  • Delima
  • Cengkih
  • Kunyit
  • Buah Pala
  • Senduduk Putih
  • Mahkota Dewa
  • Habbatus Sauda
  • Mengkudu
  • Teja Lawang
Dengan gabungan 23 herba terpilih yang terdiri daripada yang berkualiti tinggi, sememangnya bermanfaat untuk kesihatan tubuh dan badan. Jus Hidayah Gold ini juga dijadikan alternatif untuk mengekalkan kesihatan ataupun membantu mencegah penyakit seperti kanser, diabetes, darah tinggi, gout, angin ahmar, migrain dan lain-lain.

Kalau korang nak tau, ayah WA seorang pengguna Jus Hidayah Gold. Dia suka sangat minum untuk mencegah penyakit yang dia ada sekarang ni. Bukan itu sahaja, WA sendiri pernah mencubanya ketika migrain dan badan penat dek kerana melakukan aktiviti harian tanpa henti, dan ternyata ia membantu mencergaskan tubuh badan. Tak salah kalau nak mencuba. Kita cuba, usaha dan tawakkal. InshaaAllah.

DUTA PRODUK - IMAM MUDA ASYRAF

Siapa tak kenal dengan Imam Muda Asyraf?

Imam Muda Asyraf telah dipilih menjadi duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline "Lebih Kuat, Lebih Cerdas, Lebih Beramal" iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.

Menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk, Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program Imam Muda, akan berkongsi pelbagai isu melalui laman Facebook Seraimas HQ yang berlangsung tiga kali dalam sebulan dengan kupasan topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan kesihatan.

PERADUAN WEFIE RAYA BERSAMA JUS HIDAYAH GOLD

Tadaaaa.......

Inilah saat yang ditunggu-tunggu! Korang kaki contest? Kaki selfie/wefie? Korang perlu sertai peraduan wefie raya bersama Jus Hidayah Gold kalau nak menang hadiah bernilai RM10K!

Cara-Cara Penyertaan :
1. Beli Jus Hidayah Gold
2. Peserta perlu bergambar beramai-ramai (wefie) dengan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
3. Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan barcode yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
4. Isi butiran lanjut dan masukkan "original code". Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
5. Masukkan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana....." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan
6. Muat nai gambar wefie raya anda di ruang yang disediakan. Dengan memuat naik gambar di ruang ini anda telah mengaku bahawa :
  • Gambar adalah milik anda
  • Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya.
  • Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuat naik
  • Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas
7. Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh penyertaan tidak akan dilayan.
8. Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Klik SINI untuk sertai!

Peraduan ini terbuka kepada semua pelanggan tetap Jus Hidayah Gold. Jika anda belum beli dan ingin sertai, cepat pergi beli di mana-mana kedai jamu berhampiran, website Seraimas atau Facebook Seraimas HQ.

Anda boleh hantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti ada kotak Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian. Pemenang akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Kreatif tau, jangan formal pulak gaya. Hehehe.. Pemilihan akan dipilih oleh juri yang telah dilantik. Hadiah mana hadiah??? Adoooooo nii...

Hadiah Peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold :

1. Tempat Pertama :
Gold bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas

2. Tempat Ke-2 :
Gold bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas

3. Tempat Ke-3 hingga ke-5 :
1 dinar emas +  2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas

Tarikh Penyertaan : 17/5/2018 - 1/7/2018

Penyertaan hanya DIBENARKAN hantar pada 1/7/2018 sehingga jam 10 malam sahaja.


Sempat lagi ni lagi seminggu jerrr!

Uiisshh! Hadiah dia lumayan weii! Takkan korang nak tengok je? Kena join tau mana tau rezeki korang. Dari korang selfie/wefie setakat post kat media social je, baik korang sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold ni, mana tau tersangkut rezeki.. fuuhhhhh!!!~

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lebih lanjut, sila layari laman berikut :

Website : www.seraimas.my
Youtube : Seraimas Herbs
No Telefon : +6012-7848364

Sunday, June 3, 2018

Makeup 2 Minit Je Guna Ephyra Matte Glow Foundation & Ephyra Lips Matte!

5:59 PM 32 Comments

Makeup 2 Minit | Pernah tak korang lambat nak pergi kerja atau pergi mana-mana majlis penting sampai terlupa nak uruskan penampilan diri? Jangan buat selalu tau, kita kenalah jaga penampilan diri supaya nampak lebih kemas dan kelihatan berseri, barulah bos naikkan pangkat dan gaji. Ehhh, tetiba pulak! Hehehe..

Mesti korang pernah lupa nak berdandan sebab tak sempat kan? Yelah, orang perempuan ni kalau nak bermakeup, ambil masa berjam-jam untuk siap makeup. Kadang-kadang buat suami tertunggu-tunggu manalah isterinya tak turun-turun. Rupanya masih ralit dok makeup. Psssttt.. WA macam tu juga. Hahah! Tapi itu dululah, sekarang dah tak lambat dah kalau nak buat daily makeup sebab WA dah jumpa barangan kosmetik yang boleh bantu WA siap dengan cepat. Tentunya Ephyra Matte Glow Foundation dan Ephyra Lipmatte.

Ephyra yang dahulunya dikenali dengan produk-produk seperti penjagaan kulit seperti skincare dan supplemen (minuman kolagen), kini Ephyra telah melebarkan sayapnya dengan mengeluarkan produk berbentuk kosmetik. Sebelum ini Ephyra telahpun mengeluarkan 10 warna lipsmatte. Dan kini, ia telah mengeluarkan produk baharu iaitu Ephyra Matte Glow Foundation dan ditambah dengan kehadiran 2 warna lipmatte lagi iaitu Katty Cherry dan Ruby Chic. Ini telah menjadikan 12 warna Ephyra Lips Matte.

WA memang sejenis manusia yang kaki makeup. Dan WA suka belajar makeup sampai WA rasa seronok rupanya conteng-conteng muka ni. Sampailah WA jadi bidang terjun makeupkan orang. Last-last WA sendiri buat part time job as a freelance makeup bila WA free. Dan bila WA dapat tahu Ephyra keluarkan foundation, serius excited sangat. I am a makeup lover right? Hikhik.. Pula tu sekarang WA memang tengah mencari foundation untuk kegunaan harian. Alhamdulillah, Ephyra memudahkan kerja WA untuk bersiap pantas dengan makeup 2 minit calit-calit dah siap!

Ephyra Matte Glow Foundation

Produk keluaran terbaru dari Ephyra iaitu Ephyra Matte Glow Foundation ini baru sahaja dilancarkan pada 1 Jun 2018 yang lepas dan WA telah mencubanya. Banyak fungsi dan kelebihan yang ada pada Ephyra Matte Glow Foundation (bedak asas) ini. Antaranya ialah :

1. Ringan (lightweight)
2. Tekstur yang tidak berminyak dan bila dipakai tidak rasa melekit pada muka
3. Tidak membuat liang pori tersumbat
4. Memberi kesan glowing
5. Mengandungi SPF30 bagi melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB
6. Full coverage - menutup parut dan cela dimuka (kulit lebih licin & lembut)
7. Kawalan minyak selama 12 jam bagi menahan dari muka berminyak
8. Tahan sehingga 12 jam 
9. Mudah diblend dengan jari (dak bercapuk)
10. Membantu mencerahkan jerawat dan memudarkan parut jeragat
11. Membantu melembapkan kulit muka sepanjang hari
12. Mempunyai 1 kod sahaja & berubah mengikut tona kulit masing-masing secara natural
13. Jimat - guna sikit sahaja dah cukup beri effect yang menarik

Foundation ini kaya dengan Vitamin E bagi melembap, melembut, dan mencerahkan kulit serta memudarkan parut jerawat di muka. Bayangkan, ianya sangat mudah untuk dipakai walau sedikit tapi ia mampu memberi effect glowing dimuka. Sesuai dengan semua jenis kulit muka kerana ianya tidak mempunyai bahan-bahan yang membuat kulit muka rasa terlalu kering dan ianya selamat digunakan.

Nampak tak tekstur foundation ini? Ianya sejenis cecair yang tidak berminyak kerana ia adalah foundation water based dan memberi effect finishing matte glow. Mudah diblend dengan jaro dan tidak bercapuk. Sesuai bagi mereka yang kulit berminyak untuk mengambil foundation jenis water based. Effect glow dimuka itu merupakan effect glowing hasil dari foundation tersebut, bukanlah berminyak. Nak tahu tips ringkas bagaimana untuk elak muka kelihatan berminyak? Baca sampai habis tau.

Inilah hasil WA makeup 2 minit dengan menggunakan Ephyra Matte Glow Foundation bersama Ephyra Lips Matte. WA hanya menggunakan teknik solekan yang natural untuk routine daily makeup WA sahaja. Dan ternyata ianya memang menarik. Kulit sebenar WA adalah kusam sedikit dan mempunyai tona kulit yang tidak sekata. Untuk gambar ini WA blend menggunakan brush (sebab buat video terbiasa guna brush). Tapi untuk harian yang lain, WA guna jari sahaja dan sangat mudah.

** Muka WA tengah tiada masalah sangat seperti dahulu, tapi sedikit kusam & tona kulit tidak sekata dan kering. Tapi bila apply foundation ni muka nampak lebih smooth & beri effect glowing.

Bekas yang kecil ini jangan pandang sebelah mata tau. Dengan bekas sekecil (15ml) inilah ia mampu tahan sehingga 1-3 bulan okeh. Haa, jangan main-main dengan saiz ini. Sekali guna hanya sekali picit mampu cover satu muka. WA menggunakan Ephyra foundation ini tanpa oleskan sebarang loose/compact powder sebab nak tengok kesan matte glow dia. Memang superb! Dia jadi matte terus dimuka dan glow selepas beberapa minit.

Akan tetapi, untuk makeup yang tebal, disarankan untuk menggunakan loose/compact powder juga ye sebabnya.. Okay ini tips ringkas lah ea.. Jika anda kulit mudah berminyak, dan memerlukan untuk bermakeup tebal, disarankan untuk apply powder selepas foundation untuk elak kulit nampak terlalu berminyak campur shining. WA dah cuba, dan kulit WA mudah berminyak jika cuaca panas terik. Jadi, bila lihat kulit seakan berminyak (actually ia glowing tapi campur minyak sedikit), muka akan nampak basah. Jadi, WA terus apply loose powder, dan hasilnya menjadi seperti yang asal (tanpa oles sebarang bedak). So, untuk yang kulit minyak, jangan khuatir okeh? Ikut je tips ringkas ni, its easy right? :)

Ephyra Lips Matte (Katty Cherry & Ruby Chic)

Untuk menampakkan wajah lebih berseri selepas menggunakan Ephyra Matte Glow Foundation, alang-alang tu apa salahnya kita apply pula dengan warna baharu dari Ephyra Lips Matte. Tapi, susah kan nak jumpa lips matte yang tahan lama dan tak keringkan bibir? Hmm.. Yeke??

Sepanjang pengeluaran Ephyra Lips Matte, ia memberi kesan terhadap pengguna dan ramai mengatakan bahawa ianya sangat best. Nak tahu juga kan apa yang bestnya tu....

Fungsi & Kelebihan Ephyra Lips Matte

1. Mesra Wudhuk - Senang dicuci menggunakan tisu basah sahaja
2. Mempunyai Kolagen, Vitamin E & Jojoba Oil bagi melembap & merawat kulit kering atau kulit gelap di bibir
3. Tekstur Creamy To Matte - di awal penggunaan 'creamy', kemudian dalam beberapa saat ia kering menjadi matte tetapi tidak mengeringkan bibir 
4. Non Waterproof tetapi tahan lama selama 6 jam penggunaan
5. Long-lasting & lightweight - Tahan lama dan ringan (seperti tidak memakai lipstick), tidak melekit dan tidak berminyak

Ini contoh pertama WA menggunakan Ephyra Lips Matte kod Ruby Chic. Hanya oles sedikit sahaja di bibir dan hasilnya tampak lebih natural dengan warna oren kemerahan. Kulit Bibir WA jenis gelap sedikit dan bila apply warna ni, WA fikir nampak macam oren sangat, rupanya tidak. Lebih natural. I like this color!

Warna-warna Ephyra Lips Matte tak pernah tak lawa tau. Kadang-kadang sampai rambang mata nak pilih mana satu nak pakai. Yang ini pula adalah kod Katty Cherry. Warna dia lebih kepada warna pink cherry. Maksudnya macam lebih kurang pink kemerahan yang lembut.

Haa, nampak tak hasil pemakaian kod warna Katty Cherry? Ia macam warna pink lembut atau orang panggil dusty pink gitulah. Warna yang tidak begitu menonjol, tapi cantik. I like this color too! Hehehe.. Tetiba perasan muda pula. Hahaha!

Mana video WA oiii?? Aiikk, nak tengok juga ke video makeup 2 minit jerr yang WA dah buat? Ini video berdurasi 1 minit (sebab cepatkan sikit), asalnya 2 minit lebih.

Penangan produk Ephyra Cosmetics, buat WA jatuh cinta dengan produk-produk dia tau. Sekarang WA dah jumpa foundation harian WA. Senang nak apply, lips matte dia pun WA buat jadikan sebagai blusher. Hihi! Lipsmatte tahan lama dan tak keringkan bibir pula tu. Mudah sangatlah nak makeup dengan 2 barang dan 2 minit jee untuk bersiap!

==========================================================================

Korang berminat nak beli ke? Kalau korang minat, jom dapatkan segera sebelum cuti raya ni. Tak sabar nak selfie raya guna produk Ephyra Cosmetics. Bolehlah kita bershantekk-shantekk dengan produk Ephyra! Yeepppiiii!!!!!

Untuk maklumat lanjut, korang bolehlah layari website https://oceanlife2u.com/ atau pun laman social tersebut :

Facebook :

Instagram :


Thursday, May 31, 2018

Jangan Membawang jer, Jom 'Membawal' Dengan Bawal Instant Ribbon Ruffle!

9:36 AM 29 Comments

Bawal Ribbon Raya | Haa, gempak sangat tajuk tu kan uolls? Haha! Sekarang kan tengah trend makcik-makcik 'membawang', dari duduk 'membawang' ajer, lebih baik kalau uolls 'membawal' tudung apa yang patut dipakai di hari raya ini. Semenjak perkataan 'membawang' ni viral, semakin viral tudung bawal. EHh,, apa kena mengena? Kekekekekee...

Dah.. dahh.. Tak payah nak pening-pening. Ini kali WA nak bagitau kat korang.. Ingat lagi tak dulu WA pernah story pasal bawal instant ribbon? Ala, tahun lepas WA ada story tentang tudung bawal viral (Klik Sini Untuk Baca Entri Lepas). So kali ini WA nak share dengan korang mengenai tudung ombak rindu. Ehh,, bawal ribbon ruffle laa.. Hehehe~

Sebenarnya WA dah pernah review bawal ribbon ruffle ni tau (Baca Ini - Pelbagai Koleksi Bawal Ribbon Viral Murah). Tapi, setiap kali restock mesti akan habis! Sampailah tahun ini terpaksa keluarkan lagi yang ruffle ini. Kali ini warna untuk ruffle ada 2 jenis iaitu bold dan pastel.

Untuk design yang dahulu, WA mencuba kod no 5. Akan tetapi, untuk kali ini WA mencuba design kod no 1 (pastel) dan no 6 (bold). Mempunyai warna-warna yang sangat limited dan kali ini didatangkan khas bidang 50. Anda boleh dapatkan saiz bidang 60 untuk next batch pula nanti.

Ini adalah contoh pemakaian bawal tudung bawal ribbon ruffle 

Tudung gabungan warna grey dan juga hitam ini tampak lebih santai dan ringkas untuk ke majlis-majlis sederhana atau keluar jalan. Warnanya kelihatan ke arah bold iaitu warna yang tidak terlalu cerah dan tidaklah terlalu gelap melainkan warna hitam.

Trend pemakaian bawal instant kini lebih digemari kerana ianya mudah untuk dipakai hanya sarung kemudian siap! Jadinya, kini ia didatangkan dengan design ropol dan ribbon terkini. Pemakai akan tampak kelihatan ayu dan berseri dengan tudung bersaiz bidang 50.

Ciri-Ciri Bawal Ribbon Ruffle :

1. Material Heavy Chiffon (Tidak jarang)
2. Senang untuk dibentuk
3. Jenis sarung siap
4. Less Iron
5. Bergaya dengan ropol & ribbon

Cara-Cara Penggayaan Bawal Ribbon Ruffle

Pelbagai persoalan yang ditanya, bagaimana cara penggayaan memakai bawal riffon ruffle ini jika inginkan look yang berlainan. Adakah ianya boleh dipakai dengan rupa bersaiz bidang 45 atau sebaliknya? Sebenarnya, anda juga boleh menggayakan dengan pelbagai gaya jika anda memakai bidang bersaiz standard.
Ada 4 gaya yang ringkas yang boleh anda gayakan di hari raya ini iaitu :

  • Lepas sahaja dibahu
  • Pin kiri dan kanan bahu
  • Membuat ropol di ribbon
  • Pin ribbon di bahu

Untuk keluaran kali ini, bawal ribbon ruffle boleh dapati dengan saiz bidang 50. Mungkin untuk next batch ia akan dikeluarkan dengan saiz asal iaitu bidang 60.

Bukti senang dibentuk :)


Bagi anda yang ingin dapatkan tudung bawal instant ribbon ruffle ini untuk koleksi hari raya anda, anda bolehlah beli sekarang untuk dapatkan harga istimewa. Iaitu dengan pembelian 3 helai berharga RM55 termasuk postage! Haa, murah sangat dah ni kan?

Dan jangan lupa pula, ada banyak lagi koleksi tudung bawal ribbon yang lain seperti bawal instant ribbon dwitone, khimar zip dan lain-lain lagi. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai bawal ribbon viral ini boleh hubungi :

Facebook : Cahaya Jiwaku / Cahaya Jiwaku II

Instagram : www.instagram.com/sanubari_raniaa_exclusive/

No Telefon : www.wasap.my/60145257008 (Nur) @ www.wasap.my/60174597177 (Helmi)