October 11, 2020

IQA NIZAM - Angan Merintih

6:56 PM 27 Comments

 


Iqa Nizam - Angan Merintih | Kali ini aku nak share dengan korang satu lagu baru yang baru sahaja aku dengar iaitu Angan Merintih yang didendangkan oleh Iqa Nizam dan lagu ini sudahpun mula bersiaran pada 25 September 2020 yang lalu. Jom kita dengarkan....

IQA NIZAM - ANGAN MERINTIH

Lagu/Lirik : El Hadam


Verse 1 :

Telah Tercipta, Saat Dirasakan Tiba

Menjunjung Nikmat Bahgia Tanpa Duga

Namun Terselit Sesuatu

Yang Menyakitkan Tanpa Segan Silu


Pre Chorus :

Mana Mungkin,

Ku Kan Menjadi Sasaranmu Lagi

Kerana Ku Tahu Kau Hanya Membuatku

Ku Berangan Dalam Beradu!!


Chorus 1 :

Disaksikan Bulan Indah Cantik Mengambang

Temani Hatiku Sepinya Dibunuhmu

Bicara Katamu Membuatku Akur

Kisah Tersimpan Hanya Mimpiku


Verse 2 :

Biar Sakit Dalam Diri Ku Sendiri

Takkan Biar Mereka Menangis Untukku

Kerana Ku Yakin Disebalik Kisahku

Tersimpan Harga Tiada Ternilai


September 26, 2020

Resepi Chicken Blackpaper Tortilla Wrap

6:00 AM 26 Comments

 

Chicken Blackpaper Tortilla Wrap | Sebenarnya lama dah teringin makan tortilla wrap tapi selama ini malas buat. Kali ini kena rajin sebab terpaksa buat. Dan kalau baca sampai habis, menu aku ini nampak macam menu diet, tapi actually menu pantang. Sebab aku masih tengah on pantang makan disebabkan gastrik yang teruk sebulan yang lalu. Pasal sakit tu mungkin akan ada entry baru (kalau rajin). 

Terdetik nak buat sebab masa belanja barang dapur kebetulan nampak wrapping ni, so trylah ambil yang wholemeal punya. Sebab gastrik tak boleh makan yang full gandum (yang biasa @ classic). Dalam kepala dah fikir aduhh! Timun, tomato, sayur kobis purple, sos cili, mayonis, ayam goreng tak boleh untuk gastrik (boleh je kalau nak sakit berterusan, aku nak sihat perut dulu tu aku pantang makan betul-betul). 

Last-last dapat idea buat versi makanan pantang gastrik. Aku dah boleh makan blackpaper dan sos tiram, so why not buat chicken blackpaper kan? Hehehe... So jom layan resepi aku buat untuk semua boleh makan. Untuk yang gastrik korang kurangkanlah apa yang tak boleh tu ye.

RESEPI CHICKEN BLACKPAPER TORTILLA WRAP

Bahan-bahan yang diperlukan :
(untuk 5-6 orang makan)
  • Roti wrap (anything boleh) - 5 keping 1 peket
  • Salad
  • Telur rebus - 4 biji
  • Timun
  • Tomato
  • Kobis merah ungu (optional)
  • Sos cili
  • Mayonis
  • Isi ayam 
  • Lada hitam
  • Carrot
  • Sos tiram
Bahan Masak Ayam Blackpaper :
  • Isi ayam
  • Lada hitam - tumbuk halus biji lada hitam
  • Carrot
  • Sos tiram
  • 1/2 inci halia - hiris
  • Bawang putih 1 ulas - hiris
  • Bawang besar 1/2 ulas - hiris
Cara Masak Ayam Blackpaper :
1. Tuang olive oil sedikit untuk tumis bawang, halia hingga naik bau. 
2. Masukkan isi ayam beserta lada hitam yang dah ditumbuk 
3. Kemudian, masukkan carrot dan sos tiram beserta sedikit garam. Boleh tuang air sedikit sahaja bagi mengelakkan ianya terlampau kering. 
4. Siap dan ketepikan dahulu.


Cara membungkus :
1. Mula sekali bakar roti wrap atas api sekejap. Tak perlu minyak ke apa. Just rotinya sahaja. Sebab roti wrap itu layurkan atas api seperti capati. Jangan lama nanti hangus.
2. Kemudian letaklah bahan-bahan yang ada. Letak salad, isi ayam blackpaper, telur rebus yang sudah dihancurkan, timun, tomato kemudian sos dan mayonis.
3. Last sekali lipat dua dan wrap bagi tak terkeluar isinya. Siap untuk dihidang dan makan!


Kalau aku biasa potong 2 sahaja, tapi kalau ramai potong 3 pun okay. Kenyang pon kenyang. Lagi-lagi roti wholemeal. Bukan susah pun nak buat ni. Cuma nak sedia bahan je banyak sikit. Boleh bawak bekal anak-anak pergi sekolah, ke pejabat dan ke mana-mana.

Kalau tak ada roti wrap, korang guna roti yang petak pun boleh jangan risau. Cuma kalau buat camni aku lebih prefer yang jenis wrap sebab dia lebih padat rotinya. Kalau roti petak ni, lebih kepada sandwich la senang kata. Tapi bahan tetap sama. Ada orang suka roti petak, ada orang suka wrap. Depends diri sendiri lah kan. Hehehe..

Selamat mencuba guyss!

September 23, 2020

PG Mall Tawar Diskaun Hebat : WOW Store Free Shipping!

10:57 AM 16 Comments

 

PG Mall Tawar Diskaun Hebat! | Bab shopping online, kau sebutlah mana-mana platform e-dagang yang terkenal memang aku pakar bab bershopping. Hehehe.. Lagipun sekarang aku lebih suka bershopping online daripada merayap pergi mana-mana mall sebab yelah kita kan masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) sehingga hujung Disember ini. So aku pilih untuk keluar apabila perlu sahaja. Sekarang pun banyak mall yang sudah buat secara online kan?

Sebut mengenai shopping online, korang mesti dah tahu kewujudan PG Mall kan? PG Mall iaitu https://pgmall/my/?Source=Blogger&BloggerID=578 merupakan platform e-dagang (platform membeli-belah tempahan secara online) No. 1 di Malaysia, yang telah ditubuhkan sejak dari tahun 2017 lagi dan merupakan satu-satunya platform tempahan online tempatan di Malaysia sahaja. 

Sehingga kini, PG Mall telahpun menduduki tangga ke-3 web e-dagang teratas berdasarkan laporan Iprice insight - https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/ (sila tekan link). Selain itu, jika korang ingin berbelanja korang tak perlu risau dengan cara pembayaran di PG Mall. Kini pihak PG Mall telah menerima semua e-wallets dan juga semua jenis pembayaran samada credit card mahupun secara online banking dengan bank yang berkenaan.

APA BESTNYA SHOPPING DI PG MALL?

Haa, kalau korang nak tahu dekat PG Mall ini ada bermacam-macam tawaran istimewa setiap bulan tau. Korang cari jelah apa korang nak, senang je nak dapatkan di sana dengan diskaun yang berbaloi-baloi. Untuk bulan September ini, ada tawaran istimewa tau. Antaranya ialah :

1. WOW Store : Free Shipping!

Menariknya untuk kategori WOW Store, korang boleh dapatkan diskaun sebanyak 80% di beberapa buah kedai dan akan mendapat penghantaran percuma setiap hari dengan perbelanjaan minimum RM30. Bukan itu sahaja, korang juga boleh membeli-belah dengan mendapatkan pulangan wang tunai sehingga 3.5%. Fuhh, bukan senang nak dapatkan tawaran hebat begini di PG Mall!

Berikut merupakan top merchant yang mengambil bahagian dalam WOW Store Free Shipping :


2. Super Brand Sales!
Selain itu, PG Mall turut membuat Super Brand Sales bermula 21 September 2020 hingga 30 September 2020 ini. Apa yang menariknya tawaran ini adalah korang hanya perlu berbelanja minimum RM50 dan akan mendapat RM20 diskaun dan boleh menggunakan kod diskaun 'PGSUPER' untuk menikmati pelbagai diskaun hebat. 

Antara brand-brand yang turut serta ialah Nestle, Gintell, Vivo, G2OOO, Revlon, Old Town, P&G, Focus Point, Hurix, 4S Professional, Pineng. Maklumat lanjut korang boleh klik pautan ini - https://pgmall.my/superbrand-powerseller.

3. Health & Beauty Essential Week!

Tawaran hebat yang paling ditunggu-tunggu oleh kaum wanita semestinya Health & Beauty Essential Week. Aku pun tak terkecuali nak topup barang kosmetik dan skincare aku yang dah nak habis tu. Ianya sudah berlangsung dari 15 September 2020 hingga 30 September 2020. Masih sempat nak shopping uii! Mudah sahaja, korang hanya perlu berbelanja sebanyak RM100 dan dapat RM25 diskaun. Woww! Banyak juga diskaun tu kan. So, jangan lupa shopping dan dapatkan penghantaran percuma terhad pada RM4 dan gunakan kod diskaun istimewa untuk korang shopping iaitu 'LOVEPGHB25'. Klik pautan ini untuk lihat lebih banyak diskaun hebat - https://pgmall.my/healthybeauty-essential-week.

Jangan tunggu lagi. Jom shopping sekarang di https://pgmall.my/Source=Blogger&BloggerID=578 atau boleh install applikasi PG Mall untuk menyopping di sana sebelum tamat diskaun dan jualan hebat! Untuk maklumat lebih lanjut, korang boleh layari laman berikut :

Website : https://pgmall.my/Source=Blogger&BloggerID=578

Facebook : https://facebook.com/PGMallMalaysia

Instagram : https://instagram.com/pgmall.my/

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #FreeShipping #Wowstore #Superbrandsales #healthnbeautyessentials

August 10, 2020

Kempen #AyamBersamaMu Menyokong Orang Asli Dengan Makanan Berkhasiat

1:46 PM 1 Comments

Kempen #AyamBersamaMu | Sedia maklum, seluruh negara termasuklah Malaysia menghadapi krisis negara kerana penularan wabak penyakit berjangkit Covid-19 dan telah memberi kesan ke atas ekonomi negara. Bukan sahaja rakyat Malaysia yang bekerja dalam sektor awam, swasta mahupun persendirian terkesan dengan pandemik ini, malah Komuniti Orang Asli turut terjejas mata pencarian akibat kurangnya peluang ekonomi ekoran wabak Covid-19 ini.

Oleh itu, Jabatan Kemajuan Orang Asli Malaysia (JAKOA) kini bekerjasama dengan Ayam Brand bagi membawa kempen kebajikan komuniti viral #AyamBersamaMu ke komuniti Orang Asli di Johor.


Menurut perkembangan terkini, pantri komuniti #AyamBersamaMu kini berada di 13 lokasi di seluruh negara dengan kerjasama komuniti yang menyumbangkan dan mengambil keperluan harian seperti makanan bagi membantu mereka yang memerlukan dan disokong oleh sumbangan antara produk yang terlibat seperti Ayam Brand, Mission Foods dan Alce Nero.

Kempen kebajikan komuniti tersebut yang telah diubahsuai kini sedang dilancarkan di Kampung Kangkar Senanga dengan bekalan produk Ayam Brand dan Alce Nero untuk sebulan penggunaan bagi 22 buah keluarga Orang Asli.


Ketua Pengarah JAKOA, Prof Dr Juli Edo berkata kempen #AyamBersamaMu diperlukan sebagai sokongan dalam bentuk penyata dan psikologi bagi komuniti Orang Asli menerusi sumbangan makanan keperluan dalam tempoh sukar ini.

"Pakej rangsangan yang disediakan untuk Orang Asli telah membantu banyak komuniti tetapi mereka masih menghadapi cabaran ekonomi, khususnya dalam menyara hidup keluarga. Kempen #AyamBersamaMu ini merupakan bantuan yang positif dan tepat pada masanya bagi komuniti Orang Asli dan mengingatkan bahawa mereka tidak keseorangan. Terdapat organisasi dan individu yang prihatin akan nasib mereka. Ucapan terima kasih kami ucapkan buat Ayam Brand dan Alce Nero di atas kemurahan hati menyumbangkan produk makanan sihat berkualiti premium." - Prof Dr Juli Edo


Oleh kerana komuniti-komuniti ini tinggal jauh di pedalaman, pihak JAKOA akan mengendalikan sokongan logistik dan menyelaraskan tugas dengan En Lim Bin Ab Rahman dan orang-orang tua dikampung dalam mengedarkan sekotak 27 produk kepada ketua-ketua keluarga dalam setiap komuniti, dan dalam pada masa yang sama mengamalkan penjarakan sosial.

"Komuniti-komuniti ini amat terjejas dari segi ekonomi, makan sumbangan barangan makanan yang tahan lama merupakan penghubung nyawa yang penting. Kami berharap lebih banyaj organisasi akan menyertai kempen #AyamBersamaMu atau memulakan kebajikan sendiri," tambah beliau.


Menerusi program Tanggungjawab Sosial Korporatnya yang telah berjalan sekian lama, Ayam Brand telah menyumbang lebih 2 juta makanan berkhasiat kepada pertubuhan amal dan menyediakan makanan berkhasiat untuk lebih 21,800 orang dari 524 organisasi dan NGO amal sejak 13 tahun lalu.


Kempen kebajikan komuniti #AyamBersamaMu turut memberi sokongan kepada petugas barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh, golongan gelandangan, golongan OKU, anak yatim, ibu tunggal dan orang tua sejak wabak Covid-19 melanda Malaysia. Dianggarkan 20,000 produk Ayam Bran telah diedarkan setakat ini.

Pengurus Pemasaran Ayam Brand Malaysia, Cik Teoh Wei Ling telah berkata :

"Produk merela sarat dengan zat makanan dan rendah kandungan gula dan garam, menjadikannya sesuai untuk pemakanan Orang Asli. Kami mengubah suai konsep pantri komuniti kerana kekurangan penderma disebabkan lokasi yang terpencil. Jadi, kami mengalu-alukan jenama lain untuk turut serta dalam membantu komuniti ini."


Seorang penduduk kampung menganggap sumbangan yang diberi ini sebagai durian runtuh yang amat dialu-alukan oleh komuniti Orang Asli Kangkar Senanga. 

"Kami semua kenal jenama Ayam Brand, tetapi kami anggap mewah dan hanya untuk majlis istimewa. Dan kini kami mempunyai stok untuk sebulan. Malah kami tidak perlukan alat pembuka tin untuk menikmati tuna, saba, kacang panggang dan santan ini. Kami berasa seolah-olah seluruh rakyat Malaysia bersama kami di dalam kempen #AyamBersamaMu ini," kata penduduk kampung.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kempen kebajikan komuniti #AyamBersamaMu, layari https://www.ayambrand.com.my

August 5, 2020

KANISTER EDISI TERHAD ANUGERAH SENI CAMERONIAN BOH KE-17 Mengingatkan Ikatan Erat Sesama Kita

1:11 PM 1 Comments

Kanister Edisi Terhad BOH | BOH Plantations Sdn. Bhd. (BOH) telah melancarkan Kanister Edisi Terhad BOH Cameronian Gold Blend sempena Anugerah Seni Cameronian BOH ke-17 baru-baru ini.

Reka bentuk menarik kanister tersebut menghidupkan tema Anugerah Seni Cameronian BOH ke-17 tahun ini iaitu Antara Satu Sama Lain (Together with One Another), yang bermaksud betapa pentingnya hubungan dan kolaborasi dalam memacu industri seni ke tahap yang lebih gemilang. Oleh itu, ia juga memberi penghargaan kepada para penghibur, kru produksi, penerbit dan semua rakan kerana memberi ikatan yang erat serta sokongan padu dalam industri yang mengangkat martabat seni dan menggalakkan perjuangan kreatif untuk penghasilan ini. Bahkan, tema ini cukup relevan lebih-lebih lagi dengan cabaran semasa yang melanda industri seni persembahan akibat pandemik Covid-19.

Kanister Edisi Terhad BOH Cameronian Gold Blend ini direka bentuk segar 'buruj angkasa' bagi membangkitkan rasa tenang kepada yang melihatnya. Rupa buruj ini menjadi simbol jalinan persahabatan yang memberi sinar kepada setiap insan, umpama bintang menerangi langit malam. Ia juga mengingatkan kita tentang ketenangan bermulanya persahabatan yang baharu serta menghangatkan jiwa dan membawa kita melayari keindahan malam.

Konsep reka bentuk buruj angkasa ini menekankan betapa kita memerlukan ikatan antara satu sama lain dalam kehidupan kita. Malah, ia jelas terserlah dalam hidup kemasyarakatan kita dalam bersama-sama memerangi wabak pandemik yang telah melanda Malaysia dan seluruh dunia. Sememangnya, kita memerlukan antara satu sama lain dalam melayari bahtera kehidupan, dalam susah mahupun senang, bersama mengharungi gelora tidak kira apa pun jua.


BOH Cameronian Gold Blend merupakan teh 'signature' BOH yang diadun dari fucuk lembut Jat Manipuri dan Rajghur, ditanam di Ladang Teh Boh di Cameron Highlands untuk menghasilkan secawan teh BOH yang kaya dengan rasa, beraroma lagi menyegarkan.

Selain mendapatkan kanister edisi terhad ini, pencinta tegar teh juga dapat menikmati uncang teh piramid BOH Cameroniann Gold Blend secara ekslusif yang disajikan oleh BOH bagi meraikan Anugerah Seni Cameronian BOH.

Tentang Anugerah Seni BOH Cameronian : 
Sejak tahun 2002, Anugerah Seni BOH Cameronian meraikan seni persembahan terbaik dari tahun sebelumnya. Diasaskan oleh kakiseni, laman web online Malaysia yang ditujukan khas terhadap seni, ia merupakan satu-satunya anugerah di Malaysia yang mengadili persembahan muzik, tarian, teater muzikal yang disajikan secara langsung atau "live". Anugerah Seni BOH Cameronian didedikasikan untuk menaikkan martabat seni persembahan di Malaysia di samping mengiktiraf sumbangan artis berlainan genre dalam seni persembahan.

Setiap kanister edisi terhad BOH Cameronian Gold Blend mengandungi 15 uncang teh piramid yang mudah terbiodegradasi dengan berharga RM15 sahaja. Anda semua dapatkan di kedai online BOH iaitu www.bohtea.com atau boleh juga dapatkan di pusat teh Sungei Palas BOH di Cameron Highlands.

Untuk maklumat lanjut mengenai Anugerah Seni BOH Cameronian, anda boleh layari www.kakiseni.org/awards manakala untuk maklumat lanjut tentang Kanister edisi terhad BOH Cameronian Gold Blend boleh dapatkan di www.bohtea.com.

June 25, 2020

REVIEW | NUViT Instant Restoring And Hydrating Bio-Cellulose Mask

7:50 PM 19 Comments

Kulit Jadi Lembap dan Sihat | Sejak bermulanya MCO kerana Covid19 ni, aku jarang jaga muka aku. Hampir aku terlupa nak buat rutin harian skincare aku. Cuma menggunakan pencuci muka sahaja. Yelah, bila dah duduk rumah rasa malas makin membuak-buak. Ingatkan duduk rumah je kulit makin flawless makin cantik gitu. Rupanya tekaan aku meleset sama sekali. Kulit aku jadi kering dan nampak tak bermaya je.

Dan kebetulan masa itu aku mengalami masalah kesihatan dan stress yang melampau sehingga membuatkan kulit aku macam mayat hidup. Ahhh, korang bayangkan jelah. Kulit muka kusam dan kering semacam. Padahal aku selalu je minum air masak untuk hidratkan kulit wajah aku ni. Rupanya aku ada skip satu rutin skincare yang selalu aku buat sebelum ini. Alaa, yang macam ala-ala orang Korea buat tepek kat muka tu. Ishh, takkan korang tak tahu? Pakai face mask lahh.. Korang tahu tak fungsi face mask ini adalah untuk menghidratkan kulit supaya lebih lembap sentiasa tau. Sebab tu kalau korang lihat muka orang Korea mulus-mulus je. Kunci penjagaan wajah mereka adalah Hydration! Yesssss, sangat penting untuk kulit wajah! Biar kulit kita jadi lembap, kurang berminyak dan nampak segar sentiasa.

Actually, sebelum ini aku sangat rajin memanjakan kulit wajah aku masa melakukan rutin skincare selepas memakai serum atau essence, tapi sejak MCO ini aku jadi malas sangat. Bila dah start merajuk kulit ni, kenalah konsisten gunakan face mask semula. So, cari punya cari akhirnya aku dah jumpa face mask yang sesuai dengan skin aku sekarang.
NUViT ini merupakan jenama produk untuk penjagaan kulit wajah yang semakin mendapat nama di Malaysia. Antaranya seperti set skincare kulit berjerawat, kering dan mencerahkan kulit, sunblock dan lain-lain lagi. Sebelum ini aku sendiri pernah mencuba set Skincare MoistLoc Series, dan selepas mendapat tahu mereka mengeluarkan mask yang berkualiti aku terus ingin mencuba kerana ianya sesuai dengan keadaan kulit aku.

Apa Bestnya NUViT Bio-Cellulose Mask ini?

In fact, topeng muka (face mask) ini menggunakan 100% bahan semulajadi yang telah diformulasi dan direka khas dengan menggunakan jenis bakteria yang unik. Bio-Cellulose yang mempunyai struktur rangkaian gentian yang sangat halus dan tulen ini di mana setiap seratnya lebih tipis 20000x daripada sehelai rambut pada jarak 20-50nm. 

Bukan itu sahaja, Bio-Cellulose juga mempunyai sifat unik seperti pertalian, daya serap dan kadar penembusan yang lebih tinggi berbanding bahan topeng muka lain yang boleh didapati secara komersial seperti topeng kain sehingga membolehkan nutrisi menembusi 8-15 kali lebih ke dalam kulit.
10 'FREE' of Clean Beauty Using NUViT Bio-Cellulose :
  • Paraben Free
  • Alcohol Free
  • Fragrance Free
  • Sulfate Free
  • Triclosan Free
  • Phthalets Free
  • EU Allergen Free
  • Silicone Free
  • Toxic Free
  • Cruelty Free
So, korang tak perlu risau nak guna face mask ini kerana ianya bebas dari mengandungi bahan kimia dan ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit sensitif, kulit selepas melakukan rawatan laser (healing process sakit woo) dan ibu mengandung juga boleh menggunakannya.

Cara Menggunakan NUViT Bio-Cellulose Mask

Ia ada 2 step untuk pakai NUViT Bio-Cellulose Mask tau. First of all, of course lah pakai Quintuple Hyaluronic Acid Serum dan last step adalah NUViT Instant Restoring And Hydrating Bio-Cellulose Mask.

Quintuple Hyaluronic Acid Serum berfungsi untuk :
  • Menggunakan kombinasi 5 molekul asid hyaluronik yang berbeza untuk penyerapan nutrien yang hebat ke dalam kulit
  • Melembabkan secara mendalam
  • Menenangkan kulit
  • Mempercepatkan penyembuhan luka
  • Kunci kelembapan untuk mengelakkan kehilangan air transepidermal

Walaupun packagingnya sangat kecil, sampai terfikir rasa macam tak ada isi kat dalam tapi silap tekaan aku. Sebab isian serum ini cukup untuk di sapukan pada seluruh wajah tau! Don't play play haaa..
~ gel cecair yang tidak melekit ~

Nampak macam melekit, tapi once korang dah apply pada wajah, memang best sangat sebab dia cepat meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Serius tak tipu! Intipati walau sedikit, ia cukup untuk disapukan pada keseluruhan wajah aku. Luv it!
Sejenis serum yang mudah meresap bagi membantu menenangkan kulit yang kering dan letih supaya kulit menjadi lebih sihat dan berseri.

My Rating : 10/10

NUViT Instant Restoring And Hydrating Bio-Cellulose Mask ini berfungsi untuk meghidrat, menenangkan dan memulihkan kulit serta mencerahkan kulit supaya kulit wajah semakin lembap. 
Ia mengandungi bahan utama seperti berikut :

1. Ekstrak Palmaria Palmata
  • Melindungi kulit
  • Mereda @ menyembuhkan
  • Mencerahkan
  • Melembapkan
  • Anti Oksidan
2. Ekstrak Kernel Avena Sativa
  • Menenangkan 
  • Melembapkan
  • Anti Oksidan
  • Anti Radang

Kelebihan NUViT Bio-Cellulose Mask

Apa yang aku dapat simpulkan disini, kelebihan menggunakan Bio-Cellulose Mask adalah :

1. Eco Friendly Sheet : 
  • Kesemua kepingan bebas toksin semulajadi yang diperbuat dari strain bakteria unik
  • Ekstra lembut dan lembut pada kulit
2. Super Hydrating :
  • Menahan cecair 100 kali ganda beratnya ketika kering
  • 100 kali lebih hidrat daripada lembaran topeng kain yang biasa digunakan
  • Memberi penghidratan serta-merta ke kulit
3. Exceptional Adhesion :
  • Kunci kelembapan dengan berkesan dan membiarkan nutrien diserap oleh kulit
  • NUViT Bio-Cellulose Mask terbukti memberi 90% bahan aktif ke dalam kulit dalam masa 10 minit

Pengalaman Aku Menggunakan NUViT Bio-Cellulose Mask

Sepanjang aku mencuba NUViT Bio-Cellulose Mask ini, aku tak boleh nak kata apa sangat sebab aku suka gila! Wey, sumpah aku jatuh hati dengan mask yang menggunakan formulasi Bio-Cellulose ini. Kenapa aku cakap macam ini? Sebabnya adalah, mask ini tidak mempunyai lebihan air serum setiap kali nak apply kat muka. Dia memang totally fits well dengan kulit aku.

Mudah nak apply kat skin, kemudian rasa kulit tu always lembap je walaupun masknya tiada air serum seperti mask yang lain. Kualiti dia memang tip top lah. Masa korang nak remove mask tu pun, kulit rasa refreshing sangat. Seolah-olah macam baru je letak serum lebihan kat muka padahal tak ada pun. Tengoklah gambar di atas, aku remove kulit aku jadi flawless dan fresh pula.

My Rating : 10/10

~Aku buka dan tarik keluar memang tiada air serum meleleh ye, memang nampak macam kering tapi kalau korang pakai moisturizekan skin~

Menariknya kalau guna Bio-Cellulose Mask ini, memang safety lah sebab depan belakang sheet ini mempunyai jaringan untuk melindungi sheet ini daripada rosak semasa hendak membukanya dan kualiti juga nampak lebih terjamin. Cara pakai senang sahaja, hanya lembarkan kepingan ini dan kemudian tarik satu jaring dan tekapkan ke wajah, kemudian, cabut jaring dibahagian luar pula.

Last but not least, aku suka dengan packaging NUViT Bio-Cellulose Mask ini kerana nampak lebih eksklusif dan mewah gitu. Gambaran air pada packaging berwarna biru tersebut seperti pearl di lautan yang mengandungi banyak kelebihan padanya. That's why Hydration is a key! 

Aku suggestkan pada korang yang mengalami masalah kulit kering atau sensitif bolehlah try face mask for sensitive and dry skin ini sebab ia membantu melembap dan menyihatkan kulit supaya lebih cantik berseri!

Untuk maklumat lanjut bolehlah layari laman berikut :

Website :

Facebook :

Instagram :