Friday, November 9, 2018

Review | So In Love With Althea Petal Velvet Sunaway!

10:52 PM 23 Comments

Penting Ke Sunscreen/Sunblock? | Siapa kata sunblock atau sunscreen tak penting untuk kita lakukan dalam step skincare harian? Memang salah! Haa, jangan memadai je kata benda ini tak wajib okay. Sebenarnya sunblock/sunscreen sangat penting untuk kita apply pada kulit muka mahupun badan supaya kulit kita tidak mudah rosak serta melindungi kulit dari sinaran UVA/UVB!

Jika dahulu, WA kurang menitikberatkan dan ambil tahu tentang sunblock/sunscreen ini tapi sejak rajin jaga kulit badan dan muka selepas breakout 6 tahun yang lepas, barulah WA tahu betapa pentingnya ia pada kulit kita. Baru-baru ini WA diperkenalkan satu produk baharu dari Althea (laman website K-Beauty dari Korea) iaitu Althea Petal Velvet Sunaway! 

Sebelum WA perkenalkan Althea Petal Velvet Sunaway ini, sukacita WA ingin menerangkan serba sedikit mengenai sunblock dan sunscreen. Tahukah anda, bahawa ada perbezaan antara sunblock dan sunscreen? Dan apa bezanya sinaran UVA/UVB? Jom kita kenali serba sedikit mengenai perbezaan sunblock dan sunscreen.

SUNBLOCK
Ia berfungsi untuk melindungi kulit dari sinaran matahari UVB. UVB adalah sinaran yang tidak dapat menembusi lapisan kulit kita. Ia hanya dapat melindungi lapisan luar kulit sahaja. Jadi kulit kita akan mudah terbakar. UV B merujuk kepada 'Burning' iaitu terbakar atau sunburn.

SUNSCREEN
Manakala, untuk sunscreen pula ia berfungsi untuk melindungi kulit dari sinaran UVA. Ini kerana UVA adalah sinaran yang dapat menembusi lapisan kulit. Jadi, UV A merujuk kepada 'Aging' (penuaan), maka kulit akan mudah berkedut, tua, kusam dan terjadi jua beberapa masalah kulit lain.

Tapi anda semua jangan risau, kerana sekarang banyak brand yang telah menggabungkan kedua-dua sinaran (UVA/UVB rays) ini kerana kedua-dua jenis ini dapat membantu untuk melindungi kulit kita dari sinaran merbahaya dan mudah rosak jika tidak memakai pelindung. 

Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+  PA++++ ini mempunyai tekstur yang sangat ringan dan tidak mudah kelihatan telah diformulasikan dengan hyaluronic acid dan Damask Rose untuk memastikan kulit anda tetap segar dan hidrasi sepanjang hari tanpa timbul rasa kasar dan kesan putih pada kulit.

Tekstur Ringan Dengan Perlindungan UV Yang Kuat
Dihasilkan dari formula bukan kimia dengan tekstur dan cecair yang ringan untuk melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB. Jadi, anda tidak perlu risau kerana Althea Petal Velvet Sunaway ini mengandungi kedua-dua rays tersebut.


Penghalang Serbuk Mikro
Zarah mikro akan menyerap sebum dan minyak yang berlebihan pada kulit untuk memberi kesan ringan semasa penggunaan manakala asid hyaluronik menambah kelembapan dan kulit terhidrat sepanjang hari tanpa peluh dan minyak yang berlebihan.

Advanced Non-Chemical UV Filter
Dengan menggunakan penapis UV tanpa kimia terkini, sapukan sunscreen ini secara rata di kulit dengan lembut tanpa meninggalkan kesan putih pada kulit seperti sunblock (pekat). Dan ternyata  dengan formula yang telus ini, ianya berkesan kerana tiada kesan cecair putih pada kulit.

Damask Rose Extracts
Di dalam Althea Petal Velvet Sunaway, ekstrak Damask Rose telah digunakan di dalam sunscreen untuk melembapkan dan melembutkan kulit. Damask Rose ini mengandungi nano molecular semulajadi dimana ianya kaya dengan vitamin untuk menembusi ke dalam kulit, sensitif yang menenangkan dan minyak Geranium menguatkannya untuk memberi kulit berseri dan menyembuhkan jerawat.

Mesti Ada Althea Petal Velvet Sunaway Ini Untuk :
  • Penggunaan harian - Mereka yang perlukan penggunaan yang panjang dan sunscreen perlindungan yang kuat untuk setiap hari.
  • Kelembapan kawalan sebum - Mereka yang inginkan sunscreen yang lembap, tanpa meninggalkan kesan putih pada kulit, kulit yang kasar dan meleket.
  • Semua jenis kulit - Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif.

Althea Petal Velvet Set

Untuk dapatkan kesan yang lebih ringan dan lembut pada muka, anda boleh padankan dengan Althea Petal Velvet Powder selepas memakai sunscreen Sunaway tersebut. Kini anda boleh dapatkan juga set Petal Velvet ini untuk kegunaan harian anda.

Althea Petal Velvet Powder yang merupakan loose powder ini mempunyai 3 kod powder iaitu Translucent, Warm Beige dan Pink Lavendar. Ketiga-tiga loose powder ini membantu mengurangkan sebum dan kulit lebih halus mulus dengan molekulnya yang sangat nipis dan ringan.

Gambar di atas menunjukkan WA menggunakan Althea Petal Velvet Set iaitu sunscreen dan loose powder kod pink lavendar. Hampir 3 jam WA keluar dan berdepan dengan cahaya matahari, tapi WA lebih rasa selesa kerana selalunya jika WA hanya guna sunscreen/sunblock biasa, kulit WA akan lebih putih (white cast) dan more watery hingga menyebabkan kulit bercapuk dan rasa likat pada kulit. Tapi apabila guna sunscreen Sunaway ini, ianya cepat meresap ke kulit dan senang untuk apply apa-apa skincare mahupun makeup selepas memakainya dan kulit rasa fresh sepanjang hari.

Untuk dapatkan Althea Petal Velvet Powder atau Althea Petal Velvet Set ini, anda boleh layari https://my.althea.kr/ atau instagram www.instagram.com/altheakorea/ sementara masih ada stok! 


Tuesday, November 6, 2018

Alha Alfa Royal Propolis Foundation

8:02 PM 30 Comments

Alha Alfa Propolis Foundation | Hi readers, baru hari ini berkesempatan untuk menulis. Sebenarnya entry ini dah lama masuk dalam draft, tapi tak sempat nak publish sebab gambar tak ada lagi. Kali ini akan bercerita mengenai barangan kecantikan kosmetik. Setiap wanita mempunyai impian untuk memiliki barangan kosmetik dan ingin kelihatan cantik bukan? Cantik supaya lebih berkeyakinan di hadapan orang dan hobi untuk mencuba sesuatu, seperti WA. Pantang nampak je produk kosmetik yang tak pernah try, mesti nak try.

Sedia maklum, nama ALHA ALFA semakin dikenali. Pengasasnya, iaitu Dato' Alha Alfa, juru makeup selebriti terkenal yang kini juga merupakan usahawan muda berjaya dalam bidang kosmetik telah mengeluarkan brand kecantikan dibawah nama syarikat Alha Alfa Rich Legacy (1206648-v) iaitu Alha Alfa Cosmetics. Kebanyakkan ramai artis tempatan telah ditatarias oleh beliau sendiri dan karya beliau sangat cantik. Dan ramai juga antara kalangan Makeup Artist (MUA) atau Mak Andam telah berguru dengan beliau.

Keluaran pertama produk kosmetik beliau adalah foundation dan kini diikuti dengan produk kosmetik lain sepeti loose powder, lipstick dan macam-macam lagi. Tetapi, untuk kali ini WA nak review sedikit mengenai foundation ini yang semakin digemari ramai orang.

Untuk makluman, foundation atau dikenali 'bedak asas' sebenarnya berfungsi untuk menyamakan tona kulit muka kita supaya kelihatan lebih sekata. Oleh itu, ianya didatangi dengan pelbagai warna kod mengikut tona kulit. Kini, WA memiliki ketiga-tiga kod Alha Alfa Royal Propolis Foundation iaitu kod Auri (light), Fervi (medium) dan Morri (dark). 

Fungsi Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Alha Alfa Propolis Foundation ini bersifat instant glowing, ia mengandungi air liur raja lebah untuk dijadikan sebagai treatment untuk mencantikkan kulit muka, mengecilkan pori dan mengecutkan jerawat di muka. Foundation ini bersifat 'Matte Finish' dan sesuai untuk orang yang kulit berminyak. Ini kerana supaya makeup lebih kelihatan cantik dan tidak terlalu shining kerana kehadiran sebum yang terlalu banyak di kawasan muka.


Kelebihan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Banyak kelebihan yang ada pada foundation ini, antaranya ialah :
  • Full coverage (jika kulit masalah, mungkin perlukan 2x lapisan)
  • Tidak berminyak (matte finish)
  • Tahan selama 12 jam 
  • Makeup tidak mudah bercapuk
  • Menutup parut jerawat, jeragat
  • Menjadikan kulit instant glowing 
  • Kandungan Vitamin C membantu mencerahkan kulit
  • Dapat menutup lingkaran bawah mata
  • Melembapkan kulit wajah
  • Senang dipakai
  • Merawat kulit kusam
  • Sesuai untuk semua jenis kulit (skin concern)
  • Senang dicuci (mesra wudhuk)
  • 1 botol tahan 2 bulan (depends pada penggunaan)
Foundation ini lebih sesuai untuk orang yang jenis kulit berminyak, tetapi untuk jenis kulit lain juga boleh gunakan jika steps makeup anda dilakukan dengan betul. Ini kerana setiap orang mempunyai skin types berbeza dan fokus pada skin concerns seperti gelap bawah mata, tona kulit tak sekata, berjerawat dan lain-lain. Macam WA sendiri adakalanya skin type WA more to oily, tapi adakalanya jadi kering. Mungkin atas faktor cuaca atau sebagainya.

Pengalaman WA Menggunakan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Pertama kali mencuba ketika itu kulit WA betul-betul tengah kering dan bahagian hidung mengelupas teruk. WA tak terfikir masa itu foundation ini bersifat 'matte finish' sebab nak cepat. Sekali dah makeup, mak aii! Makeup WA buruk gila dengan kulitnya merekah dan bercapuk foundation. Mujurlah masa tu tak keluar lagi. Then, barulah terfikir nak research rupanya foundation ini lebih sesuai untuk orang kulit berminyak. Dan kebetulan masa tu kulit WA memang dry habis. 

Kali kedua pakai (gambar di atas ini), barulah menjadi sebab masa ini kulit WA tengah berminyak. Makeup jadi smooth, senang nak apply foundation, dan jadi glowing dan flawless setelah beberapa jam guna. Untuk hasil yang meletops, WA try mix kan ketiga-tiga foundation ini dan ternyata ianya berhasil. Hehehehe.. Disebabkan tiga-tiga kod ini tiada warna kulit WA, makanya WA buat eksperimen dengan mixkan ketiga-tiga kod foundation ini.

Sebelum ini, WA pernah pakaikan juga pada muka pengantin guna kod Fervi & Morri (tak ada simpan gambar pengantin), alhamdulillah pengantin suka sangat dan sesuai dengan kulitnya yang berminyak.

Sesuaikah untuk semua kulit???

Seperti yang diberitahu sebelum ini, steps skincare & makeup yang betul, akan membuat makeup nampak lagi cantik dan flawless. Terbaharu, WA ada cuba pakai masa kulit tengah dry tapi bukan mengelupas, makeup tak bercapuk kerana WA betul-betul ikut steps yang sebetulnya iaitu prep skin sebelum makeup. Salah prep skin, maka bercapuklah kulit anda.

Kini Alha Alfa Cosmetics telah mengeluarkan 2 lagi kod baharu iaitu kod Edel dan Salvia. WA belum mencubanya lagi mungkin akan datang dan WA rasa lebih sesuai dengan kod Edel kerana kulit WA warna medium dan warnanya seakan warna kulit. Kod Fervi juga medium tapi ia lebih ke arah kuning langsat.

Alha Alfa Royal Propolis Foundation berharga RM49.90 (30ml) sahaja sebotol. Kualitinya setaraf  produk antarabangsa tetapi harga masih mampu milik. Jika anda inginkan kelainan dan cara mudah untuk bersiap, boleh cuba foundation instant glowing ini.

Untuk maklumat lanjut, anda juga boleh layari www.instagram.com/alhaalfacosmetics_hq/ untuk ketahui pelbagai produk kosmetik yang telah dikeluarkan oleh Dato Alha Alfa.

Tuesday, October 23, 2018

Applikasi Cannis Bakal Menjadi Bintang Terhebat di NASDAQ Menjelang 2021

6:26 PM 14 Comments

Cannis Bakal Bersinar di NASDAQ, Amerika Syarikat | Baru-baru ini, pada 21 Oktober 2018 hari Ahad yang lepas, applikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend applikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan dan Cannis bakal menjadi bintang terhebat di NASDAQ, Amerika Syarikat menjelang 2021.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Dato 'Ching Eu Boon, Ketua Pegawai Eksekutif juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis  bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan preventif dan industri kecantikan.

Tambahan beliau, mereka sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dapat memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O.

Muat Turun Applikasi dan Perbelanjaan Pengguna Telah Mencipta Rekod Baru Dalam Sejarah, Cannis Dilahirkan Pada Era Yang Tepat Dan Terbaik

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan "App Store" dimana jumlah muat turun applikasi yang komprehensif pada musim tersebut  di App Store dan Google Play telah melebihi 29 billion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 billion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori applikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan applikasi penyiaran video, telah menjadi antara jenis applikasi yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang menggalakkan dari dua jenis applikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan perbelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi serta mewujudkan fungsi 7 dalam 1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti Yang Digabungkan Dengan Mod O2O

Applikasi Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri luar talian, dengan jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata talian dalam ganjaran boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utam melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui Mod Cannis E-Commerce dan keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik ALong; Pengarah Kreatif (凯友电影控股有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegai Eksekutif (名资股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.

Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah applikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan applikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang, diskaun membeli-belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis di Asia Tenggara ke seluruh dunia.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Wednesday, October 10, 2018

Diskaun Sehingga 80% Sempena Lazada 10.10 Super Beauty Day!

1:44 AM 4 Comments

Super Beauty Day 10.10 | Hello korang! Mesti korang tertunggu-tunggu sales dekat mana-mana website beli-belah kan sempena 10.10? Lagi-lagi kalau anda wanita, memang tak boleh kalau tak ada sales produk kecantikan. Macam WA juga lah kiranya. Mesti nak juga menanti sales produk kecantikan. 

Tapi, korang tak perlu risau sangat, sebab ada satu website terkenal ini buat sales kaw kaw! Okay, kalau korang nak tahu, sekarang Lazada ada buat Super Beauty Day 10.10 hari ini sahaja! Ye hari ini sahaja, tak ada esok lusa dah!

Apa yang ada sempena sales hari ini? 

Apa yang menariknya sales kali ini diskaun sehingga 80% untuk jenama-jenama yang terpilih. Rambang mata nak shopping produk kecantikan kat Lazada hari ini.

Pelbagai jenama produk kecantikan turut menyertai kempen ini dan antara top brand tersebut adalah seperti Urban Decay, AHC, NYX, Dove, Olay, Eucerin dan lain-lain lagi dengan diskaun hebat sehingga 80%. 
Bukan itu sahaja, Lazada Super Beauty Day 10.10 juga ada menawarkan pelbagai tawaran hebat seperti Flash Sales, Vouchers, Buy 1 Get Free 1 Deals, dan Beauty Bundles. Setiap tawaran tersebut mempunyai pelbagai pilihan menarik. Sampaikan WA confuse nak beli apa sebab harga yang ditawarkan sangat murah!

Flash Sales (Watsons)

Brand Flash Sales
Ada macam-macam brand yang join kempen flash sales

Untuk Flash Sales, korang kena get ready setiap 2 jam akan ada flash sales baru tau! WA dah banyak masuk ke shopping cart ni, tunggu nak bayar je.. Hehehe!

Vouchers
Claim before sold out!

Buy 1 Get Free 1 Deals

Beauty Bundles
Korang tengok tu, banyak sangat tawaran yang diberikan. Kalau macam ini, memang mata tak nak lepas dari lihat Lazada offer kan? WA suka main Slash It semalam dan Flash Sales sebab harga flash sales dia boleh tahan murah juga!

Okaylah tak nak panjang-panjang sebab nak sambung shopping! Hahaha.. Korang kalau nak shopping kat Beauty Super Day ni, WA nak bagi special code vouchers untuk readers dan followers WA! Vouchers Code --> 1010HBKOL9

Nahh, kalau nak shopping, masih sempat lagi ni, korang klik je link ini https://c.lazada.com.my/t/c.Lbr untuk shopping sempena Lazada 1010 Super Beauty Day!

Monday, October 1, 2018

Apa Yang Wawa Shopping di Althea???

8:04 PM 21 Comments

Jom Shopping di Althea | Hello uolls! Mesti ada yang tak sabar kan nak tau apa yang WA dah shopping kat Althea sebelum ini? Haa, buat yang tidak tahu lagi apa itu Althea, ia merupakan satu website online shopping barangan Kbeauty iaitu directly posted out from Korea dan yang pastinya ia adalah 100% authentic! Yesss, dan Althea kini sudah dikenali dikalangan Kbeauty. Paling mengejutkan barang Althea lebih murah dari website barangan Malaysia tapi estimated shipped take time around 1-2 weeks. Yelah, kan dari oversea. Jangan risau sebab setiap pembelian akan dapat kotak pink!!! 

Untuk pembelian kali ini, WA menggunakan rewards 120 points untuk mendapatkan barang-barang seperti di atas. Apa yang WA shopping kali ini?

1. Althea Petal Velvet Powder #Pink Lavendar (2pcs)
2. Althea Petal Velvet Powder #Translucent 
3. It's Skin Power 10 Formula PO Effector (3 bottles)
4. COS.W O2 Bubble Black Mask
5. COS.W My Real Skin Facial Mask

Althea Petal Velvet Powder 

Althea telah mengeluarkan produk kosmetik pertama iaitu Althea Petal Velvet Powder dengan kod Translucent & Warm. Kemudian, baru-baru ini sempena Althea Turns 3 ia telah mengeluarkan kod baharu iaitu Pink Lavendar. Kali ini WA ingin mencuba loose powder Althea kod Translucent & Pink Lavendar. Ramai yang kata best loose powder dari Althea sebab ia bersifat ringan di muka.

 It's Skin Power 10 Formula Effector

WA tertarik untuk mencuba serum dari It's Skin ni sebab banyak review positif dalam website Althea. Dan kebetulan WA juga telah kehabisan serum muka, jadi apa salahnya beli kan? It's Skin Power 10 Formula Effector ini mengandungi 13 jenis serum dan setiap serum mempunyai fungsi yang berbeza. Untuk pilihan kali ini, WA mencuba serum untuk pores, whitening (arbutin) dan juga vitamin C. Nanti WA share details untuk posting akan datang tentang serum ini ye.

COS.W O2 Bubble Black Mask

Memandangkan WA pengguna setia mask setiap malam, COS.W O2 Bubble Black Mask ini menjadi tarikan. First time WA nak cuba mask yang boleh mengeluarkan buih. Sebelum ini, hanya tahu bubble foam sahaja ada buih. Lagipun, bubble black mask ini ada 2 jenis sahaja iaitu Volcanic (pores/hydrate) dan Charcoal (moisturize).

COS.W My Real Skin Facial Mask

Mask COS.W jenis lain pula adalah My Real Skin Facial Mask. Ada bermacam variasi dan pilihan WA adalah Green Tea, Apple dan Coffee. WA suka pakai Green Tea sebab ia dapat lembut dan segarkan kulit dan kulit jadi bersih. Sheet mask ini sangat best kerana tidak terlalu keras seperti sheet mask yang lain.

===========================================================================

Untuk full review setiap barang yang dibeli, WA akan try buat satu per satu dan akan update entri di blog nanti. Bagi anda yang ingin dapatkan barangan original dari Korea dan murah, bolehlah shopping di website Althea https://my.althea.kr/ atau layari laman social mereka :

Facebook

Instagram 

Monday, September 24, 2018

Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color

7:27 PM 24 Comments

Matte Liquid Lip Color | Tidak asing lagi, siapa yang tidak kenal dengan satu jenama yang semakin popular di Malaysia iaitu Mary Kay. Nama satu anak syarikat yang kian melonjak naik dan sentiasa berada dihati peminat kecantikan. Bukan sahaja mempunyai keluaran penjagaan kulit (skincare), malah ianya juga turut mempunyai produk kosmetik.

Terbaharu, Mary Kay telah mengeluarkan satu lagi produk kosmetik, iaitu Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color dengan didatangkan 6 warna yang begitu cantik dan menarik untuk memenuhi setiap mood anda. Ini adalah kali pertama WA mencuba produk Mary Kay dan ternyata sangat teruja menggunakkannya dan jatuh cinta dengan matte liquid lip color ini!

Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color mempunyai flexible coverage with a matte finish iaitu dari creamy to matte, dan ia juga boleh mengawal minyak dan bersinar sehingga 8 jam. Jadi, bila anda memakainya, anda akan terasa ringan seperti tiada apa-apa pada kulit bibir. Dengan kehadiran 6 warna ini, ia direka untuk menyesuaikan dengan pelbagai warna kulit.

Formula Attributes :
  • Dermatologist tested
  • Diuji secara klinikal untuk kerengsaan kulit dan alergi
  • Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Fragrance free
  • Oil free

Rupa packaging Mary Kay At Play ini sangat ringkas dengan reka bentuk yang sederhana, iaitu cover line putih hitam pada penutup dan line putih pada body dan kelihatan lebih cantik dengan packaging tersebut. 

Mempunyai 6 warna yang begitu cantik lagi tertarik. Nak pakai lip color ini tanpa filter? No problem! Rahsia kecantikan bukan pada filter semata-mata, tapi pada keyakinan diri anda! Ya, dengan memakai Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color ini, anda akan lebih yakin, bergaya dan bertahan selama 8 jam kerana ianya lebih bersifat matte finish iaitu tidak mengeringkan bibir tapi mudah meresap dan terasa lebih ringan pada kulit bibir.

WA telah mencuba kesemua warna dan setiap warna memainkan peranan pada kulit dan mood masing-masing. Jom lihat penerangan serba-sedikit mengenai setiap warna.

Description of Shades :

1. Taupe That
Warna seakan nude pink, tidak terlalu terang dan tidak terlalu gelap. Sesuai bagi mereka yang ingin kelihatan simple, natural pada siang hari. Sesuai dipakai untuk pergi berjalan-jalan, meet friends, attend class atau mana-mana event jika tidak mahu kelihatan terlalu menonjol.

2. Pink It Over
Warna ini over sangat tau, terkejut WA sebab tak pernah pakai pink terang. Haha! Tapi bagi siapa yang suka menyahut cabaran diri sendiri tu, boleh je pakai ke mana-mana kerana jika anda confident, anda akan kelihatan lebih cantik! Pakai bila-bila masa anda rasa sesuai especially hari yang cerah!

3. Pink Shock
Warna Pink Shock ini kelihatan lebih terang dan ke arah kemerahan sedikit, sangat cantik jika dipadankan dengan outfit yang lebih santai atau baju pejabat. Sesuai dipakai pada apa-apa majlis dengan gaya feminin atau yang suka dengan gaya yang lebih menonjol.

4. Neon Nectarine
I'm so impressed dengan color ini tau! Sebab color dia oren more to red! Senang kata macam merah menyala. Bagi yang sukakan aktiviti yang more to outdoor, shopping or so on, dan suka kelihatan lebih ranggi boleh try color Neon Nectarine ini.

5. Red Siren
Sebagai satu amaran bagi siapa yang memakai warna Red Siren ini. Boleh berdarah hidung bila lihat si pemakai memakainya. Haha! Antara warna favourite WA iaitu merah gelap yang terang. Untuk membuat anda lebih menonjol boleh pakai Red Siren pada waktu malam untuk night makeup dan pergi event waktu malam. Juga sesuai dipakaikan pada pengantin untuk majlis persandingan supaya diri pengantin lebih menonjol. Terasa seksi gitu!

6. Vivid Violet
Warna purple gelap pada permulaan, tapi apabila dikenakan pada bibir, ianya matchkan dengan warna kulit dan kelihatan lebih pada merah gelap. WA suka dengan color macam ni kerana ianya lebih kelihatan menarik lagi-lagi bila dikenakan dengan night makeup look.


Ianya kelihatan creamy pada permulaan, tapi akan menjadi kepada matte finish dan lebih bersinar walaupun ianya mudah meresap ke bibir tanpa terasa memakai apa-apa pada bibir. Serius! tak semua matte liquid seperti ini tau. Memang jarang sangat. Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color ini lebih kurang macam lipmatte dari Thailand yang WA pernah pakai sebelum ini. 

By the way, WA memilih 3 warna paling hot iaitu Neon Nectarine, Red Siren dan Vivid Violet sebagai koleksi baru WA untuk dipakai pada waktu malam. Auuuwww!~~ Dan 3 warna lain untuk dipakai pada waktu siang. Yang penting, ianya tidak keringkan bibir dan sangat selesa mengenakan kesemua pilihan warna tanpa ragu-ragu lagi.

What About Price?
Limited Edition
Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color (6.5g) - RM39 per piece!

Where To Get?
Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi Mary Kay Independent Beauty Consultant 03-77117500 atau lawati www.marykay.com.my.