Tuesday, December 18, 2018

Anda Penggemar Kopi? Jom Kenali 5 Jenis Minuman Kopi Trending!

2:29 AM 20 Comments

5 Jenis Minuman Kopi Trending | Semestinya anda ingin tahu apakah 5 jenis minuman kopi yang tengah trending, bukan? Kalau anda penggemar kopi, anda perlu baca sehingga habis bicara untuk kenali minuman-minuman kopi ini :

1. Ekspresso
Ekspresso merupakan minuman kopi yang tiada campuran susu tapi ada sedikit gula untuk mengekalkan rasa sebenar kopi tersebut. Selalunya ia diambil pada waktu pagi sekitar jam 9 pagi supaya badan lebih cergas dan tidak berasa letih dan stress.

2. Latte / Cappucino
Hanya mempunya sedikit perbezaan antara Latte dan Cappucino. Jika Latte lebih banyak menggunakan kandungan steam milk berbanding Cappucino. Manakala, Cappucino lebih banyak menggunakan kandungan milk foam berbanding Latte. 
Perbezaan cara buat Latte & Cappucino

3. White Coffee
White Coffee juga semakin digemari kerana kebanyakkan kedai ada menyediakan White Coffee. Ini bukannya kopi berwarna putih ye, tapi cara membuatnya adalah letak ekspresso sedikit seperti Latte & Cappucino dan kemudian diletakkan susu hingga penuh. Ia dinamakan sebagai Flat White Coffee juga.

4. Mocha Latte
Untuk mendapatkan rasa yang pekat dengan kopi, gabungan antara kopi dan coklat dapat membangkit rasa nikmat. Sesuai dijadikan sebagai Ice Mocha Latte ketika musim panas.

Cara buat Mocha Coffee


5. Justea & Juscoffee
Baru-baru ini Yeo's telah mengeluarkan air minuman berasaskan tea dan coffee dengan menggunakan ramuan premium. Rasanya sangat kaw dan kurang manis.

Inilah dia senarai 5 jenis minuman kopi yang trending. Yang paling tengah trending sekarang adalah Justea & Juscoffee keluaran Yeo's! Jom kita ketahui lebih rapat tentang Justea & Juscoffee ini.

Yeo's Justea & Juscoffee 

Bukan sahaja untuk penggemar kopi, malah untuk penggemar teh juga boleh merasai keluaran Yeo's yang baru dengan perisa kali ini yang kaya dengan biji kopi serta daun teh premium lagi berkualiti,  dan mewujudkan rasa yang begitu 'smooth' yang tidak dapat diungkap dengan kata-kata!

WA percaya, mesti ramai penggemar kopi dan teh rasa teruja nak mencubanya kan? Begitu juga dengan WA, sampai sanggup mencari untuk merasai kenikmatan air tersebut. 

Justea Matcha Latte
Siapa sini peminat Matcha? WA antara penggemar minuman Matcha juga tau. Justea Matcha Latte ini diperbuat dari daun teh hijau premium yang terpilih untuk menjadikan Justea ini mengeluarkan rasa yang segar dan sedap disaat kita menikmatinya. 

Juscoffee Iced Coffee
Juscoffee Iced Coffee ini dirumuskan dari biji kopi premium yang terpilih dan berkualiti tinggi bagi menghasilkan bau aroma semulajadi kopi yang wangi dan rasa kopi yang sangat kaw-kaw! Anda pernah tak kutip buah kopi dan kemudian jadikan ia serbuk kemudian buat air kopi? Tempat tinggal suami WA ada buah kopi. Setiap minggu hari Rabu akan kutip buah kopi tersebut dan hantar kepada apek yang buat serbuk kopi, kemudian buat air. Seriuss weiii! Macam itulah rasa Juscoffee Iced Coffee, memang kaw habis seperti yang asli berbanding rasa kopi biasa di kedai. Kalau korang pernah rasa original kopi, memang akan terasa pahit sedikit tapi still sedap! Kalau orang tua-tua rasa air ini, mesti mereka akan cakap, "Sedapnya kau buat air kopi, rasa fresh. Kau buat sendiri ke?!" Ini semua gara-gara Juscoffee Iced Coffee. Hahaha!

Juscoffee Cafe Latte
Bagi anda yang mungkin tidak berapa gemar kopi 'kaw' tadi, anda juga boleh mencuba air Juscoffee Cafe Latte ini yang diperbuat sama juga dari biji kopi premium yang terpilih dan berkualiti bagi menghasilkan rasa yang harum dan sedap dengan kehadiran kopi dan susu berkrim yang menggiurkan tekak!

Justea dan Juscoffee ini sesuai bagi mereka yang tidak sempat menyediakan breakfast, tidak sempat untuk meluangkan masa di kafeteria lama-lama, yang mudah rasa letih dan stress dek kerana timbunan kerja pejabat, sekolah atau site. Maka memang sesuailah mereka membeli minuman on-the-go ini! Cepat, mudah dan rasa segar!

Kadang-kadang kita kerap terskip breakfast kerana lewat untuk pergi kerja atau pelajar universiti pergi ke kuliah, boleh sahaja minum dalam kereta kerana ini memang minuman on-the-go! Tak payah nak panaskan air kerana rasanya tetap sama seperti baru dibancuh. Nak sejuk senang saja cuma letakkan dalam peti ais dan kemudian boleh minum.

Bukan itu sahaja, minuman on-the-go Justea dan Juscoffee ini juga sesuai diminum ketika lunch hour atau berehat untuk memberi kesegaran yang berpanjangan sepanjang hari bagi mengelak rasa letih, lesu dan mengantuk.

Malah, anda juga boleh menikmatinya ketika anda bersama family atau kawan-kawan samada ketika berpiknik atau bersembang bersama mereka. Sebab itulah, minuman ini sesuai setiap masa anda memerlukannya.

Tertarik Untuk Mencuba??
So, kalau anda tertarik untuk mencuba Justea dan Juscoffee ini, anda boleh dapatkannya dengan membeli di stesen pam minyak seperti Shell, Petron dan BHP. Dan anda juga boleh dapatkan di kedai runcit terpilih seperti KK Mart dan kedai-kedai yang berhampiran dengan anda. Jangan lupa GRAB one today, TASTE it and FEEL the KAW!

Tidak perlu risau lagi, kerana minuman Justea dan Juscoffee ini sememangnya telah diiktiraf Halal oleh JAKIM dan boleh dapatkan dengan harga yang berpatutan. Untuk maklumat lanjut mengenai produk Yeo's ini, anda bolehlah layari laman sesawang mereka di www.yeos.com.my ataupun Instagram www.instagram.com/yeosmalaysia/ 

Saturday, December 15, 2018

What I Recommendations to Buy & My Top 10 Wishlist K-Beauty Products From Althea

1:24 AM 11 Comments

My Recommendations & My Top 10 Wishlist | Hello gaiiss! Memandangkan sekarang masih tengah hot dengan kumpulan Kpop dari Korea iaitu Blackpink, so WA nak cerita dengan korang sedikit tentang satu website 'idaman' para wanita iaitu Althea! Haa, siapa lagi tu yang tak tahu lagi? Website Althea ini semakin famous dikalangan K-Beauty keran ia menjual barangan aunthentic 100% dari Korea, malah penghantaran pun direct dari Korea weii! Dahlah jauh nun sana, pembelian 2 items je pun boleh dapat free shipping. Gila tak gila? WA dah nak hampir gila! :D

Tanpa buang masa, WA nak recommendations Top 5 products dari Althea. Sila buka mata anda seluas-luasnya okehh. Sebab apa yang WA cadangkan ini amat berbaloi untuk dimiliki dan anda akan kerugian jika tidak mencubanya sendiri. Hahaha! 

TOP 5 PRODUCTS RECOMMENDATIONS FROM ALTHEA

Click Picture to Buy

1. Bare Essentials Set Skincare (RM104.40)
Set Bare Essentials ini merupakan produk brand Althea yang pertama WA telah mencubanya. Mula-mula fikir macam biasa-biasa je produk ini. Hehe.. Tapi bila start pakai je serius rasa teruja sangat! Sebab sesuai dengan skin tau! Lagipun set ini sesuai untuk semua jenis kulit. So memang ngam lah. Antara ketiga-tiga produk ini, WA lebih prefer cleanser dan primer water dia. Fixer cream tak sangat maybe sebab WA tak suka sangat tekstur jenis cream letak kat muka. Tapi ketiga-tiga produk memang best. Cleanser pakai dah masuk 2 tiub, primer water dia seriously syok sebab tekstur dia pekat macam bancuhan tepung jagung gitu. WA buat as toner kat muka. Botol first hilang masa travel, terus beli masa tengah sales haritu. Kulit pun lembut je rasa selembut warna packagingnya. Hehe..

Click Picture to Buy

2. Petal Velvet Powder - 3 Code (RM16-RM17)
Petal Velvet Powder ini merupakan loose powder yang mempunyai teksturnya yang sangat ringan untuk menutup pori-pori terbuka dan garisan halus di kulit muka bagi membuat kulit nampak lebih flawless dan sekata. WA suka sangat loose powder ini sebab ringan dan mudah dibawa dengan packaging yang comel. Mempunyai 3 kod iaitu #translucent, #warm beige dan #pink lavendar. WA jadikan loose powder ini sebagai makeup setting dalam hasil makeup WA dan ternyata client pengantin pun suka dengan teksturnya. Murah dan sangat berbaloi. Wajib untuk korang ada setiap kod sebab dapat mengawal keluaran sebum pada muka dan senang di apply kerana WA lebih suka loose powder berbanding compact powder yang teksturnya lebih kasar di muka. WA sudah memiliki ketiga-tiga kod tersebut untuk koleksi makeup WA sebab WA kaki makeup! :)

Click Picture to Buy

3. Real Fresh Skin Detoxer Set (RM77)
Skin detoxer ini menarik sebab ianya 2 dalam 1 cleanser dan memberi effect menyegarkan kulit muka dalam masa 10 saat sahaja. Cleanser + mask dimana jadikan ia sebagai mask selama 10 saat dan kemudian bilas seperti anda mencuci muka anda. Ada 2 jenis iaitu Rose dan Green Tea, WA lebih suka yang Green Tea sebab dia membantu melembap dan menyegarkan kulit yang sensitif lagi-lagi bila tiba waktu malam. 

Click Picture to Buy

4. Petal Velvet Sunaway (RM43)
Mana-mana step skincare hingga ke makeup mesti ada sunscreen/sunblock. Tak sah kalau tak ada sebab ia melindungi kulit kita dari burning (terbakar) dan aging (penuaan). WA tak pernah miss tak pakai sunscreen tiap kali nak keluar rumah. Even depan rumah pun. Sebab cahaya matahari boleh menembusi kulit kita tau walaupun sedikit! Yang bestnya sunscreen ini bantu melembapkan dan mengawal kulit muka dari berminyak dengan kehadiran SPF 50++. Love much this sunscreen !!

Click Picture to Buy

5. Milk Peel Cream Mask (RM36)
Produk yang baru sahaja launching dalam bulan lepas. Tapi telah menjadi kegilaan orang ramai terutama Altheans including me. Hahha! Bayangkan, korang pakai mask yang teksturnya mula-mula clay mask then bertukar menjadi cream yang ada bubbles? Selalu clay mask untuk kulit yang berminyak especially, tapi cream mask ini sesuai untuk combination skin types (normal to oily) or (oily to dry) or sensitive skin. Sebab bila terhasilnya bebuih cinta tu, kulit WA rasa lebih smooth je.

Okay, inilah dia top 5 produk yang WA recommendations kat korang untuk beli. Kenapa pula? Sebab WA dah mencuba kelima-lima produk dan sangat-sangat best tau! Ada yang WA dah repeat beli berkali-berkali. Recommendation tak boleh termasuk dalam wishlist sebab recommendations adalah barang yang WA pernah beli dan repeat membeli. Hehe. So, jom layan apa dia top 10 produk idaman/kegemaran WA untuk dapatkan sempena nak Krismas ni. Kekekekkee~

MY TOP 10 WISHLIST K-BEAUTY PRODUCTS ALTHEA

Click Picture to Buy

1. Pobling Pore Sonic Cleanser - White (RM88)
Tak pernah mencubanya lagi tapi dah lama masuk dalam my wishlist sebab WA lihat ramai yang kata ia dapat membersihkan jauh ke dalam liang muka dengan bersih dan mengeluarkan semua kotoran pada muka dengan senang dengan permukaan berus yang lembut yang sesuai diusap pada muka. Memandangkan WA sejenis yang payah nak bersihkan muka dengan betul dan menggunakan step double cleasing, jadi inilah penyelamat WA. Hehehe~

Click Picture to Buy

2. Dear Klairs, Freshly Juiced Vitamin Drop (RM102)
WA sudah memiliki yang Vitamin E Mask, jadi dalam masa yang sama, teringin memiliki yang jenis drop ini kerana WA suka Vitamin C untuk dapatkan tona kulit yang lebih sekata, mencerahkan kulit dan mengurangkan jerawat pada muka. Semua tahu kan akan kelebihan Vitamin C untuk kulit. So, rugi sangat tidak mencuba. Nak beli tapi bajet tak cukup lagi. Hukhukhuk....

Click Picture to Buy

3. Missha The First Treatment Essence Intensive Moist (RM135)
Dalam step skincare, WA masih tiada lagi essence. Dan masih tercari-cari essence manakah yang sesuai. Dan akhirnya, WA terjumpa essence Missha ini dan banyak review mengatakan ianya berkesan untuk semua skin types. Tertarik dengan jenama ini bukan sahaja disebabkan review semata-mata, tapi kerana WA sendiri pernah mencuba produk lain Missha dan memang best. Tapi still tak berhasil grab sebab harganya yang sangat tinggi. melebihi bajet. Hihi!

Click Picture to Buy

4. Glamfox Fleurrisant Lip Gloss (RM35)
Tertarik dengan keluaran Glamfox yang ini, sebelum ini dalam bentuk ala-ala lipstick tapi kali ini WA tertarik dengan lip glossnya kerana katanya mempunyai color natural pink yang sangat jelas, long lasting even selepas makan atau minum, dan melembapkan kawasan bibir. Baca review ada yang kata bibir kelihatan pinky gitu. WA tiada lip gloss, so nak try Glamfox Lip Gloss punya sebab WA ingin dapatkan kulit bibir yang sentiasa lembap tanpa kekeringan.

Click Picture to Buy

5. It's Skin Power 10 Formula VB Effector (RM30)
Antara serum paling popular di Althea adalah serum brand It's Skin yang mempunyai 13 jenis. Dan WA sendiri telah memiliki 4 jenis serum dari It's Skin iaitu Vitamin C, Arbutin, Pores dan Honey Propolis dan effect dia sangat best walaupun lambat tapi still berbaloi murah beli dari Korea. Kali ini WA aim untuk dapatkan serum ini yang kaya dengan Vitamin B6 dalam menyamakan tona wajah dan mencerahkan kulit.

Click Picture to Buy

6. Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel Mist (RM16)
Walaupun boleh miliki sendiri tanpa masuk dalam wishlist, tapi WA still nak juga dapatkan mist spray ini kerana kandungan Aloe Vera dapat moistkan kulit dan menyegarkan muka sepanjang hari. Boleh juga digunakan untuk selepas makeup supaya makeup lebih fresh all day.

Click Picture to Buy

7. Nacific Real Calendula Floral Toner (RM58)
I don't know why  nak sangat cuba toner ini apabila melihat list toner yang terdapat dalam website Althea. Sebab banyak feedback mengatakan ia membuat skin become to moist and hydrates. Dan sememangnya WA memerlukan toner sedemikian sebab toner ini dapat membersihkan sisa kotoran pada wajah especially semasa dalam keadaan bermakeup atau terdedah dengan environment luar yang penuh habuk.

Click Picture to Buy

8. Chica-Y-Chico Matt Cushion (RM58)
I'm a makeup lover, sometime bila keluar atau travel WA malas nak bawa foundation jenis cecair kerana mengambil masa untuk bersiap. Jadi, setelah membuat observation mengenai foundation jenis cushion, WA lebih prefer meminati cushion dari Chica-Y-Chico Matt Cushiion ini dan sesuai untuk kulit berminyak, dimana kulit WA lebih berminyak jika berada diluar dan sangat memerlukan cushion untuk muka oily bagi membuatnya tahan lebih lama dan tidak perlu di touch up lagi selepas beberapa jam. Dan ternyata, ramai memberi feedback yang positif setelah mencubanya dan ia  turut menggoda WA sekali. Hahha!

Click Picture to Buy

9. Etude House Dr. Mascara Fixer for Super Long Lash (RM25)
Selain maskara favorite WA iaitu Missha Mascara dari Althea, WA berkenan sangat dengan maskara dari Etude House ini kerana ia dapat memanjangkan bulu mata dan waterproof. Ia menjadikan bulu mata melentik dan nampak fully. Maklumlah, kita tak ada bulu mata sangat especially bahagian bawah mata. Hahhaa!

Click Picture to Buy

10. The Saem Cover Perfection Tip Concealer (RM15)
Last but not least, WA tertarik dengan concealer dari The Saem ini sebab teruja melihat banyak feedback positif mencuba concealer ini. Murah tapi ramai berpuas hati, itu yang menggalakkan kita untuk membeli kan? Yang menariknya, ia mempunyai 5 kod yang sesuai dengan skin tone kita dan apabila apply di bahagian tertentu ia nampak lebih ringan dan lebih sekata dengan tona kulit kita malah dapat cover pori-pori dan menjadikan kulit yang di cover dengan concealer lebih natural look tanpa greasy.

Finally... Phheuw!! Setel juga WA listdown kan wishlist WA yang nak sangat WA dapatkan sempena Krismas ni. Hopefully, santa Althea merealisasikan idaman WA menjadi kenyataan. Sejak ada Althea (koleksi barangan k-beauty) lah WA start mula jaga muka dengan betul-betul step skincare hinggalah ke cosmetic. Kalau dah terdesak tak ada stok kat Althea barulah bertukar sementara beli barangan drugstore. So far, mana-mana barang dari Althea WA pakai beberapa tahun ni tidak mengundang masalah pada muka sebab semuanya authentic 100% dan mungkin kulit muka ini sesuai dengan buatan dari Korea kot. Hahaha!! I love so much ALTHEA, Mamasan Tammy Lim dan Syahirah Shamshul!!! Muuuaahhhh!! :D

So gaiis kalau nak shopping klik je link https://my.althea.kr/ okehhh!!

Wednesday, December 12, 2018

Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D for Anti Aging

8:22 AM 27 Comments

Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D | Sedarkah anda bahawa semakin meningkat usia kita semakin dekat dengan proses penuaan kulit? Jika anda yang sudah menjangkau usia dalam 30 an memikirkan tentang cara untuk mengekalkan kulit muka dari penuaan pramatang, apatah lagi dengan usia WA sekarang dah 27 tahun.

Semakin meningkat usia kita, semakin berubahlah keadaan kulit kita. Dan sekarang pun ramai yang tercari-cari skincare anti-aging manakah yang sesuai pada kulit bagi yang berumur 30 an ke atas. Buat pengetahuan anda,  proses penuaan semulajadi hanya terjadi 20% sahaja manakala, selebihnya adalah dari kehidupan seharian kita seperti sinaran UV, pencemaran, asap, kekurangan tidur dan hidup dalam tekanan. Jadi, inilah masanya WA ingin memperkenalkan Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D bagi membanteras penyebab terjadinya penuaan pramatang.

Setelah beberapa tahun saintis MK meneliti kajian penyebab terjadinya penuaan pramatang, lebih daripada 200 kajian pengguna, klinikal, keselamatan, dan lebih daripada 150 formula dan ramuan telah dinilai. Maka, terhasilnya produk yang mempunyai antioksidan yang ekslusif untuk melindungi kulit dari kelihatan lebih tua sebelum waktunya.

Mula-mula, WA fikir boleh ke pakai ni sebab kulit WA jenis dry to oily. Ternyata Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D sesuai dengan jenis-jenis kulit tertentu (normal/dry/combination/oily/sensitive). Ia tidak membuat kulit berminyak bahkan tidak mengeringkan kulit, malah ianya memberi kelembapan pada kulit dan menganjalkan kulit seperti kelihatan muda.

Mary Kay® Timewise Miracle Set 3D telah mengambil pendekatan pencapaian 3 dimensi untuk membantu mengurangkan penuaan kulit, iaitu :-

1. DEFENDS (Mempertahankan)
Mengandungi antioksidan untuk menentang radikal bebas yang mempercepatkan penuaan pada kulit.

2. DELAYS (Melambatkan)
Dengan perlindungan UVA/UVB dan teknologi yang ekslusif ia mampu melambatkan proses penuaan pada kulit.

3. DELIVERS (Menyampaikan)
Mampu mengurangkan (menyampaikan peningkatan) tanda-tanda penuaan kulit yang ketara dalam masa 4 minggu.

Yang menariknya, dalam setiap jenis produk ini mempunyai 3 bahan yang hebat :
  • Encapsulated Resveratrol : Membekalkan 3x ganda manfaat antioksidan, menjadikan warna kulit lebih sekata  dna membantu menghasilkan kolagen kulit secara semulajadi.
  • Vitamin B3 : Terkenal dengan kuasa pencerahan dan berfungsi sebagai antioksidan.
  • Peptida Anti Penuaan : Menyokong kolagen dan menganjalkan kulit untuk kelihatan lebih muda dan anjal.

Simple Steps Using Timewise® Miracle Set 3D

Mudah sahaja, untuk dapatkan kulit yang mudah dan sihat, jom amalkan simple steps ini!

Step 1 : Timewise® Age Minimize 3D4-in-1 Cleanser - RM115 (127g)

Mana-mana step skincare mestilah dimulakan dengan cleanser. Cleanser ini memiliki bau yang wangi seperti bau bunga yang lembut dan mempunyai tekstur seperti cream beserta biji manik kecil, dimana ia berfungsi untuk exfoliate sel-sel kulit mati pada muka dengan lembut tanpa membuat kulit muka menjadi kasar selepas membersih. Bukan itu sahaja, cleanser ini tidak menghasilkan buih yang banyak seperti cleanser lain. Cleanser ini boleh dijadikan sebagai makeup remover, cleanser, exfoliate dan moisturizer.

Kelebihan :
1. Menghilangkan kotoran pada kulit
2. Menjadikan kulit lebih bersih
3. Membuang sel-sel kulit mati
4. Mencerahkan kulit

Step 2 : Timewise® Age Minimize 3DMoisture Renewing Softener - RM93 (147ml)

Moisture ini adalah toner (softener) dimana ia dapat melembut, melembap dan menjadikan kulit menyerap skincare seterusnya dengan lebih baik dan berkesan. Teksturnya seperti air dan mempunyai bau seakan mint, hanya dap-dap di muka dan akan terasa sejuk dan lebih hydrasi dan lembap. 

Dicadangkan untuk titiskan softener ini pada kapas muka dan kemudian buat sapuan dari arah leher menghala ke atas muka bagi kesan lebih hidrasi pada kulit.

Step 3 : Timewise® Age Minimize 3DDay Cream SPF 30 - RM139 (48g)

A little goes a long way! Dalam membantu melambatkan tanda-tanda penuaan kulit dan menyediakan perlindungan spektrum UVA/UVB. Yesss! Inilah punca terjadinya penuaan kulit pramatang dek kerana sinaran matahari yang berbahaya. Teksturnya seperti cream pekat tapi membantu untuk melembapkan kulit selama 12 jam sepanjang hari.

Bukan itu sahaja, malah ia dapat memulihkan kerosakan pada kulit secara semulajadi serta membantu mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada kulit. Day cream ini seperti krim moisturizer, terasa sedikit likat tapi tidak membuat kulit berminyak.

Step 4 : Timewise® Age Minimize 3DNight Cream - RM139 (48g)

Tesktur night cream ini berbeza dengan day cream, kerana day cream teksturnya lebih pekat likat berbanding night cream yang mempunyai tekstur yang sedikit cair gelnya, malah tidak rasa melekit dan berminyak. Bayangkan, anda apply sahaja di muka pada malam, seolah-olah anda tidak memakai apa-apa krim kerana ia cepat meresap berbanding day cream. I feel like using sleeping mask, kulit rasa lebih hidrat dan lembap keesokkan pagi. This non-greasy cream moisturizes for 12 hours.

Night cream ini berfungsi untuk :
1. Membina sel-sel kulit baharu
2. Memulihkan kerosakan pada kulit secara semulajadi
3. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus 
4. Menjadikan kulit lebih anjal
5. Meningkatkan daya kekuatan kulit

Step 5 : Timewise® Age Minimize 3DEye Cream - RM135 (14g)

WA jarang pakai eye cream tapi packaging tube eye cream ini memang WA suka! Senang nak apply kat bahagian mata dan mudah meresap dalam 1 minit. Cepat kan?! Eye cream ini membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan di bahagian mata seperti lingkaran hitam, bengkak bawah mata, kedutan dan garis-garis halus.

Tindakan eye cream ini dapat melembapkan kawasan mata sehingga 12 jam pada kulit untuk kelihatan lebih muda dan sihat berseri. Hanya dot dot kan di kawasan keliling mata dan sapu dengan urutan bulat atau bawah mata sahaja.

Dengan hasil penggunaan secara konsisten sebanyak 2 kali sehari, anda boleh lihat kesan perubahan  pada kulit anda dalam masa 12 minggu (3 bulan) untuk kelihatan lebih muda dan berseri.

For more details, contact your Mary Kay Independent Beauty Consultant today 03-77117500 or visit www.marykay.com.my/

Facebook : 

Instagram : 

Friday, November 30, 2018

Kulit Rasa Lembut & Segar Dengan Althea Milk Peel Cream Mask

2:42 AM 21 Comments

Milk Peel Cream Mask | Belum habis guna produk baru keluar bulan lepas Petal Velvet Sunaway, terkini Althea telah mengeluarkan produk baharu lagi iaitu Milk Peel Cream Mask. Sememangnya, produk dari Althea setakat ini WA guna memang tiada masalah malah rasa lebih serasi pula. Aissh, tak sabar pula nak cerita! 

Milk Peel Cream Mask ini mengandungi ekstrak AHA dan BHA, di mana apabila memakainya akan menghasilkan buih yang asalnya dari tanah liat (clay) kepada krim buih bubble secara perlahan-lahan tetapi ianya berkesan dalam mengeluarkan sel-sel kulit yang sudah mati. Turut terkandung di dalam mask ini adalah ekstrak protein susu untuk melembap dan menghidupkan semula kulit dengan lancar supaya kulit jadi sihat.

Bahan-bahan utama yang terkandung dalam Milk Peel Cream Mask ini ialah :

1. AHA & BHA
AHA berfungsi untuk membuang/mengeluarkan sel-sel kulit mati yang ada di permukaan kulit. Manakala, BHA pula untuk mengeluarkan kekotoran dan menanggalkan sebum yang tersumbat di  liang-liang pori tanpa keradangan pada kulit.
2. Milk Protein Extract 
Melembapkan dan menyegarkan kulit dengan kasein yang ada pada vitamin untuk kulit supaya kulit lebih hidrat, lembap dan sihat.
3. Kaolin
Berfungsi untuk mendetoxkan dan mengeluarkan kotoran dari liang pori.

Cara Penggunaan Milk Peel Cream Mask

Jika korang dapat lihat gambar di atas, ianya berubah dari bentuk clay mask kepada cream buih. Cara hendak menggunakannya sangat mudah iaitu :

1. Basahkan sedikit kulit muka dan kemudian picit seberapa banyak yang korang nak sapu pada kulit muka masing-masing.
2. Sapukan dan buat urutan pada seluruh kulit wajah korang.
3. Kemudian dari clay mask akan timbul buih-buih lembut, biarkan selama 30-60 saat sehingga buih timbul dengan banyak.
4. Lastly, tak perlu gosok, bilas dengan air suam sehingga bersih!

Haaa, siap dah! Kulit pun terasa lebih lembut dan segar sahaja.

Feedback WA Menggunakan Milk Peel Cream Mask

Okaylah, WA nak story seikhlas hati ni. Mula-mula memang WA fikirkan mask ini adalah dalam bentuk clay mask semata-mata. Rupanya ia boleh berubah menjadi kepada bentuk krim buih! Seriuslah, Teruja tau nak guna! 

So, WA pun try lah milk mask ni. Mula-mula WA guna memang ia seakan clay mask, tapi lama kelamaan ia berubah kepada krim yang berbuih. Weii!! Muka berbuih laaa.. Bau dia best macam bau susu/bedak bayi. Hehehe... Bila buih timbul, rasa geli pula kat muka tu sebab rasa macam ada benda bergerak kat muka dan macam rasa letup-letup. Hahaha!!!

Then, after basuh memang kulit rasa lembut dan segar je dan pori-pori boleh mengecil tanpa buat kulit keradangan. Boleh lihat video cara WA guna di INSTAGRAM.

Siapa Boleh Guna Milk Peel Cream Mask ini?
  • Sesuai untuk mereka yang jenis kulit kombinasi
  • Masalah liang pori yang terbuka besar
  • Kulit kasar & sensitif yang memerlukan skrub yang lembut
  • Kulit kering yang perlukan kelembapan walaupun selepas exfoliate.
Jika korang ingin dapatkan Milk Peel Cream Mask 50ml ini, korang bolehlah layari website Althea di https://my.althea.kr/ ataupun instagram mereka di www.instagram.com/altheakorea/ .

Sunday, November 25, 2018

Rawatan Muka Di Rumah Dengan Special HomeCare Origin (SHO) Ampoule Mask

6:51 AM 29 Comments


SHO Ampoule Mask Menjadi Pilihan | Sebagai seorang wanita, kadang-kala kita merasakan bahawa diri ini sangat memerlukan waktu untuk memanjakan diri supaya tidak kelihatan mudah lesu dan tidak bermaya sepanjang hari. Anda seorang anak perempuan, seorang ibu, seorang isteri, malah mungkin seorang wanita yang berkerjaya dan kita terlepas pandang untuk menjaga penampilan wajah sehingga timbulnya kedutan di muka disebabkan stress dengan pelbagai perkara yang perlu dilakukan.

Pergi sahaja ke salon kecantikan untuk buat rawatan muka kan senang. Adakah kita sendiri sempat pergi ke sana jika tiada masa? Kalau WA memang tidak sempat untuk ke sana sebab macam-macam kerja yang perlu dilakukan. Apatah lagi dengan masa untuk 'Me Time'  apabila kita banyak benda yang hendak dibuat. Setelah memerhatikan beberapa produk yang sesuai untuk memanjakan muka, akhirnya WA memilih inisiatif untuk membuat rawatan muka yang berkualiti di rumah sahaja. 

Kini, anda boleh memilih untuk membuat rawatan muka di rumah dengan berkualiti iaitu dengan Special Homecare Origin (SHO) Ampoule Mask. SHO merupakan jenama penjagaan kulit Korea yang menggabungkan rawatan kecantikan dan Sains. Konsep utama SHO adalah menawarkan pelbagai produk penjagaan kulit halus untuk wanita yang berkerjaya membuat rawatan muka berkualiti dari rumah. Kalau anda nak tahu, orang Korea kebanyakkannya suka memakai mask di rumah, kerana itulah waktu yang sesuai untuk manjakan kulit muka dengan tenang. 

Apa itu SHO?
SHO merupakan produk yang telah dikeluarkan oleh pengeluar kosmetik terbaik dari Korea dibawah piawaian yang ketat untuk memastikan kualiti dan sijil ISO diiktiraf di peringkat antarabangsa. Apa yang penting, semua produk SHO bebas dari bahan-bahan yang berbahaya seperti Triethanolamine, Benzophenone, Minyak Mineral, Sulfat, Paraben dan Acrylamide, bahkan ia juga selamat untuk wanita yang hamil. Wahh! Ini yang WA suka. Sebab kita dapat menggunakannya dengan selamat tanpa risau.

Untuk pengetahuan anda, SHO telah mengeluarkan 2 jenis rangkaian produk iaitu ampoule dan ampoule mask. Tapi, kali ini WA akan highlightkan mengenai ampoule mask sahaja.

Setelah jumpa SHO ampoule mask, WA sangat teruja untuk mencuba kelima-lima jenis mask ini kerana setiap jenis mempunyai fungsi dan bahan yang berbeza dan ternyata kesemuanya mempunyai ciri-ciri yang WA ada untuk rawat muka di rumah. SHO ampoule mask mempunyai 5 jenis ampoule mask iaitu :

1. SHO Madecassoside Ampoule Mask 
2. SHO Vita AA2G Ampoule Mask
3. SHO  Peptide Ampoule Mask
4. SHO Aqua Hyaluronic Ampoule Mask
5. SHO Red Ginseng Ampoule Mask

1. SHO Madecassoside Ampoule Mask

Mask ini mengandungi Madecassoside, dimana ianya sangat berkesan untuk menenangkan dan memberi perlindungan pada kulit yang kering dan letih oleh rangsangan luar. Selain itu, ia juga menggunakan bahan seperti Delima, air bunga Rosa Centifolia yang merupakan bahan aktif yang dipenuhi dengan red vital energy, dapat membantu kulit kekal menjadi lebih sihat.

Feedback WA :
Apa yang bestnya masa WA pakai, selepas sahaja buka mask ini, kulit terasa lembut dan segar seperti baru sahaja membuat rawatan muka. Serius best sangat kalau anda inginkan rasa ketenangan boleh gunakan mask Madecassoside ini.

2. SHO Vita AA2G Ampoule Mask

Bahan-bahan yang terdapat di dalam Vita.AA2G ini sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit gelap dan kusam kerana ia mempunyai kandungan deratif Vitamin C yang stabil dimana sesiapa sahaja dengan pelbagai jenis kulit boleh menggunakannya tanpa kerengsaan. Antaranya ialah Sea Buckthorn fruit extract dikenali kerana mengandungi vitamin dapat menenangkan kulit sensitif dan mengekalkan kesihatan kulit.

Ekstrak mutiara juga digunakan untuk merawat kulit  dengan mengekalkan hidrasi supaya kulit anda akan menjadi lancar daripada sebelumnya. Bukan itu sahaja, dalam mask ini juga menggunakan tumbuhan  yang paling banyak Vitamin C di dunia iaitu Ekstrak Kakadu Plum.

Penggunaan Asid Hyaluronic yang terkenal dengan keupayaan penghidratan  juga boleh membuat kulit anda rasa lembap dan terhidrat. Dengan campuran bahan-bahan yang terkandung dalam AA2G ini, ia dapat menghasilkan kulit yang berseri-seri.

Feedback WA :
Tak sah kalau cuba mana-mana mask tiada yang untuk mencerahkan kulit. Mask AA2G ini sangat kaya dengan kandungan Vitamin C dan ternyata ianya membantu dalam menyamakan tona kulit WA dan kelihatan lebih naik seri wajah. Auuchhh! 

3. SHO Peptide Ampoule Mask

Ia dinamakan Peptide Ampoule Mask kerana berfungsi untuk membantu meningkatkan tahap keanjalan kulit, melembap, mengekal serta mengukuhkan kulit dan ia mengandungi bahan-bahan seperti berikut :

i) Acetyl Hexapeptide-8, Hydrolyzed Collagen & Elastin : 
Untuk membantu mengekalkan keanjalan kulit supaya kulit lebih lembut dan sihat.

ii) Marine originated Collagen & Adenosin : 
Kedua-dua bahan ini mempunyai kesan yang tinggi iaitu berfungsi sebagai anti kedutan bagi memperbaiki kedutan dan menganjalkan kulit.

iii) Hyaluronic Acid :
Berfungsi untuk memberi kelembapan pada kulit.

Feedback WA :
Jika anda sudah melewati umur 30-an, anda wajib try mask ini untuk memperbaiki kedutan pada kulit. WA dah cuba dan rasa kulit lebih anjal dan tegang.

4. SHO Aqua Hyaluronic Ampoule Mask

Penggunaan mask ini sesuai untuk orang yang kulit kering khususnya, kerana dengan penggunaan harian ia dapat mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit. Ini kerana mask ini mengandungi Hyaluronic Acid dan bahan-bahan lain yang dirumus khas untuk melembap, meningkatkan tekstur kulit dan perlindungan pada kulit yang mengalami kerengsaan dan memastikan ianya terhidrat sepanjang hari.

Propolis Extract dan Rosa Damascena Flower Water digunakan dan merupakan bahan aktif dalam mask ini berfungsi untuk meningkatkan tekstur kulit dan menjadikannya bersih dan jelas.

Feedback WA:
Siapa yang tak tahu lagi fungsi Hyaluronic Acid ni? Haa, sangat bagus okay kalau anda nak kulit anda sentiasa lembap sepanjang hari. Sesuai sangat dengan skin WA yang kering ni!

5. SHO Red Ginseng Ampoule Mask

Mask ini dicipta untuk mendapatkan kulit yang sihat dan mempunyai khasiat yang baik dengan pelbagai ramuan ubatan seperti Red Ginseng, Mulberry Root, Licorice dan lain-lain. Anda boleh menggunakan mask ini ketika kulit anda kurang nutrisi. Mask Red Ginseng ini mengandungi 42% ekstrak Red Ginseng dan bahan-bahan lain telahpun dirumus khas untuk membekalkan nutrien, memulih dan melembapkan kulit :

i) Ekstrak Red Ginseng :
Menghidupkan dan menyuburkan kulit.

ii) Camellia Oil :
Membantu memberi keseimbangan antara air dan minyak di permukaan kulit bagi meningkatkan tekstur kulit.

iii) Theobroma Cacao Seed Extract :
Antioksidan dan anti-aging untuk kulit.

Feedback WA : 
Tak sangka yang Red Ginseng mempunyai khasiat yang sangat bagus dalam membekalkan nutrisi pada kulit. No wonderlah bangsa Cina suka menggunakan ubatan tradisional untuk kesihatan dan kecantikan.

Ciri-Ciri SHO Ampoule Mask :
  • Hypoallergenic Mask Sheet : Mempunyai lekatan yang tinggi  dan memberi kesan lembapan dan selamat digunakan pada kulit anda.
  • Convenient Home Care Product : Produk penjagaan kulit muka yang mudah dilakukan dirumah dengan membolehkan anda menikmati rawatan klinik Estetik dalam rumah sendiri dengan selesa.
  • High Adhesive Environmentally : Material sangat eco friendly (Cupra Sheet).
  • Sufficient Capacity : Kapasiti yang mencukupi dengan kehadiran ampoule mask yang banyak
Cuma agak masalah sedikit kerana mask ini tidak mengikut saiz muka orang Malaysia yang kebanyakkannya besar dan lebar seperti WA. Hahaha! Bahagian mata agak kecil sedikit. Mungkin kerana orang Korea saiz matanya yang kecil. Hehehe..

Dan yang pastinya cupra sheet ini tidak mudah mengalir ampoulenya kerana mempunyai lekatan yang tinggi dan mask ini mempunyai helaian yang sederhana tebal tetapi tidak mudah dikoyak dan diregangkan.

SHO ampoule mask ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana tidak mempunyai bahan-bahan yang berbahaya. Pssstt, bukan itu sahaja, kaum lelaki juga boleh cuba pakai mask ini.

SHO Ampoule Mask - 7 helai untuk setiap jenis mask (27ml sebotol) - RM159

Jika anda ingin berminat untuk mencuba rangkaian produk SHO Malaysia ini, anda boleh dapatkan di 50 outlet SASA terpilih seluruh negara atau laman sesawang dan media sosial mereka :