Monday, September 17, 2018

Ketahui Sebab Kenapa Kita Perlu Exfoliate Bibir

7:20 PM 23 Comments

Exfoliate Bibir | Pernahkah anda mengalami kulit bibir yang kusam, kering dan bibir pecah-pecah? Jika anda pernah atau sedang mengalami situasi sebegini, anda perlulah menekankan keadaan bibir anda supaya kulit bibir anda menjadi sihat.
Bukan itu sahaja, dengan pemakaian lipstick setiap hari boleh membuat kulit anda terdorong menghadapi simptom-simptom seperti itu? Dengan lipbalm juga tidak cukup untuk melembapkan bibir kerana bibir juga memerlukan exfoliate. Untuk mendapatkan kulit bibir yang halus dan mulus kita perlu exfoliate bibir juga. Maksud exfoliate bibir adalah untuk membuang atau menghilangkan sel-sel kulit mati yang ada pada kulit yang boleh membuat kulit bibir menjadi kusam, hitam, kekeringan dan kulit bibir pecah-pecah. Jom kita ketahui sebab kenapa kita perlu exfoliate bibir.

Ketahui Sebab Kenapa Perlu Exfoliate Bibir

1. Mudah Dilakukan
Setiap kali penjagaan muka mahupun badan, mesti orang akan terfikir kena pergi ke salun kecantikan untuk buat rawatan, tapi tahukah anda bahawa dengan exfoliate bibir sendiri, ia dapat menjimatkan kos dan bahan-bahan juga mudah didapati di pasaraya. Anda boleh membuat lipscrub sendiri di rumah dengan menggunakan bahan dapur seperti gula perang halus & madu dan lain-lain. Atau boleh sahaja beli mana-mana lipscrub dan buat dirumah sambil menonton TV.

2. Menanggalkan Sel Kulit Mati
Dengan membuat exfoliate, ia sebenarnya membantu pergalakkan pertumbuhan kulit baru pada kulit dan membuang sel kulit mati atau yang kering. Bayangkan jika anda mengenakan lipstick, tapi tak exfoliate bibir, kulit semakin kering dan pecah-pecah, kemudian anda akan salahkan lipstick. Punca utama adalah anda tidak exfoliate bibir anda terlebih dahulu!

3. Permukaan Bibir Menjadi Halus
Selepas anda mengexfoliate bibir, anda akan dapati bahawa kulit bibir anda menjadi lebih halus dan tidak terasa kasar seperti sebelumnya. Jadi, anda kenalah rajin-rajinkan diri untuk exfoliate bibir paling tidak 3 minggu sekali.

4. Bersihkan Sisa Makeup
Mesti anda pernah bersihkan makeup tapi kawasan bibir sangat susah untuk tanggal. Sampaikan anda tonyoh-tonyoh barulah hilang. Anda boleh ubah dengan cara exfoliate bibir selepas makeup, kerana kulit bibir kebanyakkannya akan kekeringan apabila sudah lama memakai lipstick. Jadi sesuailah untuk anda mengexfoliate bibir. Tapi jangan kasar supaya kulit bibir anda tidak sakit selepas membuang sel kulit mati.

Amalkan exfoliate bibir anda 3 kali seminggu. Tapi jika anda kurang rajin, buat bila perlu. Tapi jika ingin dapatkan kulit bibir yang halu mulus kenalah rajin exfoliate. Asalkan jangan gosok terlalu kuat, hanya buat urutan perlahan pada bibir sehingga sel kulit mati tanggal dengan bersih.

Sunday, September 16, 2018

Servis Photographer, Design & Printing Murah Di Johor

7:40 PM 24 Comments

FOTOKU Photographer & Designer | Bila nak kahwin, mesti ada persiapan yang tak setel lagi kan? Lagi-lagi kalau bab mencari jurugambar yang professional dan harga murah tapi berbaloi untuk dijadikan sebagai kenangan. Kad kahwin untuk dihantar kepada para jemputan pun mestilah kena ada. Nak cari designer kad cantik tapi harga murah sekarang ni pun susah juga. Tapi, WA dah jumpa servis 3 dalam 1 yang murah dan terbaik di Johor.

FOTOKU Photographer & Designer mengadakan servis photographer, design & printing murah di Johor dengan kualiti puas hati dan terbaik. Owner FOTOKU ini berasal dari Kluang, Johor. Tapi membuat servis seluruh negeri Johor. Antara servis perkhidmatan photographer, design & printing yang mereka lakukan adalah seperti :

1. Kad kahwin biasa/kraft
2. Banner & bunting
3. Backdrop, props & guestbook
4. Printing baju/beg & lain-lain
5. Button badge
6. Female photographer

Zaman sekarang, ramai sukakan design yang simple tapi nampak classic. Apa kata anda menggunakan design kad kahwin kraft? Design simple tapi kelihatan lebih classic dan menarik. Dahulu WA kahwin pun menggunakan servis mereka ini dengan membuat kad kahwin kraft. Harga sangat berbaloi bermula 30 sen - 18 sen sekeping (harga berubah ikut kuantiti) untuk kad kahwin kraft, manakala kad kahwin artcard harga bermula 60 sen sehingga 30 sen sekepping (harga berubah ikut kuantiti), good quality dan FREE design. Haa, tak payah nak runsing kepala tu fikirkan design, design yang dibuat pun lawa-lawa semuanya. Jimat! 


Jika anda yang nak berkahwin atau berniaga, tengah mencari servis design dan printing banner/bunting/arrow/guestbook/backdrop/props boleh sekali buat disini sebab harga yang ditawarkan berbaloi dan dapat free design lagi. 

button badge

Sekarang bukan senang nak cari servis macam ini yang dapat free design. Selalu akan cas untuk design je dalam RM30-RM50, belum masuk servis printing lagi. FOTOKU menyediakan free design yang sangat cantik dan berkualiti, berbaloi dengan harga yang murah.

Alang-alang tu nak buat jugalah baju rewang. Haaa, pun boleh lah. Lagi banyak lagi murah! Servis perkhidmatan mereka tak pernah mengecewakan WA masa hari perkhawinan WA. Nak bagi contoh takde pula dalam laptop gambar-gambarnya. Terbaru ini, WA ada membuat printing beg dengan mereka. Cas printing dekat beg kecil 40pcs hanya RM2 sahaja berbanding kedai lain. Memang servis yang tiptop dan pantas siap! Tak payah tunggu lama-lama untuk menyiapkannya. Nanti next entry WA up servis printing beg yang WA hantarkan tempoh hari.

Bagi bakal pengantin yang malu-malu dengan male photographer macam WA ni, boleh mengambil servis female photographer dengan FOTOKU ini. Untuk semua majlis pun boleh dapatkan servis mereka. Jarang kita jumpa jurugambar wanita kan lagi-lagi di Johor. Tapi dengan FOTOKU korang jangan risau, sebab korang boleh mengambil servis female photographer di Johor.

Ini adalah salah satu contoh servis printing untuk bunting yang mereka sediakan. Design tersebut dari WA dan hanya menggunakan servis printing bunting untuk size 6x2 dengan FOTOKU. Berbaloi kerana servis yang cepat, malah kualiti printing juga tiptop walaupun harga sangat murah.

Jom dapatkan servis perkhidmatan 3 dalam 1 photographer, design & printing murah di Johor ini.

Untuk sebarang pertanyaan lebih lanjut, bolehlah hubungi pihak FOTOKU berikut :


Whatsapp : 017-7729 861

Friday, August 31, 2018

Nak Makeup Tahan Lama? Gunalah 2 Produk Kosmetik Imaan World!

10:01 PM 31 Comments

Effect Lebih Flawless & Glowing | Fitrah wanita sukakan kepada kecantikan untuk kelihatan lebih bergaya selain fokus pada penampilan sahaja. Kalau jaga gaya penampilan, tapi rupa paras tak jaga tak guna juga kan. Paling tidak kenalah tahu asas untuk bermakeup supaya penampilan agar tampak lebih terserlah dan bergaya.

WA telah diperkenalkan dengan 2 produk kosmetik keluaran Imaan Suci World iaitu Imaan Serum Susuk Beradu dan Imaan Jardin Foundation. Untuk pengetahuan anda, Imaan Suci World (ISW) adalah sebuah syarikat hak milik dan diurus oleh WOW MISSION SDN BHD (1216659-V) yang telah dibangunkan oleh seorang pengasas wanita iaitu Puan Wawa Idris yang merupakan seorang Perunding Imej Bertauliah. 

Produk ISW yang utama adalah koleksi tisu lembab tanpa alkohol berstatus HALAL yang pertama keluaran bumiputera di Malaysia untuk kegunaan wanita dan seisi keluarga. Selain itu, ISW juga telah mengeluarkan beberapa produk seperti kosmetik, skincare, hair solution dan slimming body.

Setiap produk ISW tampil ekslusif dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Fakta Mengenai Puan Wawa Idris :
  • Memiliki Ijazah dalam bidang Komunikasi Korporat - Universiti Putra Malaysia
  • Dianugerahkan Certified Style Coach oleh London Style Coaching Institute di United Kingdom
  • Sering muncul di media masa seperti TV, Majalah dan Radio
  • Untuk mengenali lebih lanjut, sila ke blog beliau www.wawaidris.com
Dua produk keluaran ISW ini sering menjadi tumpuan wanita yang ingin kelihatan menarik dan hasil gabungan kedua-duanya membuat ramai wanita tidak keruan. Apa yang menarik sangat dengan produk Serum Susuk Beradu dan Jardin Foundation ni? Jom kita kenali dan selongkar!

Imaan Serum Susuk Beradu 
Agak menjadi masalah apabila mengalami masalah kulit muka seperti kusam, berjerawat, tona tidak sekata, parut jeragat, kulit berkedut dan bintik-bintik hitam di usia yang semakin meningkat. Macam-macam usaha kita telah lakukan untuk kelihatan lebih menarik dan cantik tapi kita tidak sedar akan bahayanya mencuba pelbagai produk dalam jangka masa yang sama.

Jika anda sinonim dengan rawatan muka di spa kecantikan, antara teknik yang paling berkesan adalah rawatan  menggunakan hablur emas 24K. Kebanyakkannya rawatan emas ini ada ditawarkan di salun kecantikan terpilih sahaja dan caj perkhidmatannya agak mahal di antara RM500 hingga RM1000 untuk setiap sesi rawatan.

Tapi anda tidak perlu risau lagi kerana dengan adanya Imaan Serum Susuk Beradu ini, anda boleh menikmati manfaat rawatan emas seperti di salun.

Imaan Serum Susuk Beradu ini bersifat water based iaitu mudah diserap dan mempunyai tekstur yang pekat. Bukan itu sahaja, ia juga berbau wangi, kaya dengan hablur emas dan tidak melekit pada kulit. Sangat mudah untuk dipakai tanpa perlu cucuk susuk sana sini. Hehehe...

Kelebihan Serum Susuk Beradu :
Merangsang🌸kdkdkdkd   
-Melambatkan penipisan kolagen & merangsang kolagen baru
--🌸-Menegangkan kulit muka
-Menggantikan sel-sel kulit rosak
-Melancarkan peredaran darah
-Memudarkan parut jeragat dan menghilangkan jerawat
-Mengurangkan kedutan & melambatkan penuaan kulit
-Meningkatkan keanjalan kulit
-Membantu menghilangkan lingkaran hitam bawah mata

Apakah Fungsi Imaan Serum Susuk Beradu?
Fungsi Serum Susuk Beradu untuk menegangkan kulit dan memperbaiki kulit wajah. Antaranya ialah :
  1. Sebagai serum malam & siang
  2. Sebagai makeup base atau primer sebelum makeup
Serum Susuk Beradu ini boleh dipakai samada siang dan malam, tapi WA lebih cadangkan untuk pakai pada waktu malam kerana waktu kulit kita berehat masa tidur dan tidak terhindar dengan sinaran UV matahari yang tinggi. Tapi jika dipakai pada waktu siang tidak menjadi masalah kerana ianya boleh dipakai sebelum makeup sebagai base. Anda boleh lihat video tutorial makeup WA di akhir entry ini nanti.

Tengoklah tekstur Imaan Serum Susuk Beradu ni ia kelihatan lebih pekat dengan hablur emas 24K. Bukan kepingan sikit-sikit tau macam serum biasa. Pakai sikit-sikit pun dan mencukupi kerana teksturnya yang padat.

Feedback Wawa Selepas 2 Minggu Menggunakan Serum Susuk Beradu 24K Gold
Masa mula-mula guna serum ini, WA rasa macam tak berapa yakin dengan kualiti serum ini. Maklumlah, sebab tak pernah guna emas untuk rawatan muka. Tapi bila WA try google cari maklumat tentang rawatan emas rupanya memang ada tapi tak semuanya okay & halal lagi-lagi bab bersusuk ni. Uisshh, simpang malaikat 44, minta dijauhkanlah susuk cucuk tuu oiii..

Tapi jangan risau, serum ini nama je Serum Susuk Beradu, tapi bukan jenis susuk tanam tu tau. Ianya halal digunakan hanya sapu ke muka sahaja. Hehehe.. Setakat WA dah cuba selama 2 minggu, sebelum ini kulit WA agak sedikit kusam dan ada parut jeragat degil. Alhamdulillah, parut tersebut dah pudar sedikit tapi masih ada lagi dan terasa kulit sedikit cerah. Mybe sebab kulit kusam dan tona tidak sekata dah balance, jadi nampaklah kulit cerah sedikit. Ehh, mana ada produk yang sekali guna terus hilang parut dan jerawat? Makan masa juga kan? Hanya produk jenis timbang kilo banyak merkuri je sehari ke 7 hari dah letopss.

Paling syok bila first apply serum susuk beradu kulit terasa tegang je. Serius tak tipu tau. Ini realiti bukan cubaan. Hahahah! Kalau pakai hari-hari mau terasa awet muda muka tu. Memang best sangat serum ni.

Bila kulit terasa lebih berseri dan kurang masalah pada kulit, maka senanglah untuk apply makeup. Malah, nak bermakeup tak perlu makan masa lama dah sekarang ni. Mana video ni?? SABAR...... kena baca sampai ke penghujung bebelan WA baru dapat lihat videonya.. Hehehe....

Imaan Jardin Foundation Cushion
Rata-rata wanita sangat memilih bab foundation. Kalau salah beli, memang meraunglah. Macam WA laa, salah beli nangis then salahkan diri sendiri sebab tak pilih betul-betul. Buruk perangai weii. Haha!! Btw, WA seorang yang agak complicated dalam memilih foundation. WA hanya boleh guna jenis liquid sahaja. WA pernah beli BB cushion tapi semuanya tak best. Bercapuk tau! Stress sangat. Tapi kali ini WA beranikan diri untuk mencuba Imaan Jardin Air Cushion Foundation Compact.

Foundation atau dikenali sebagai bedak asas berfungsi untuk menyamakan tona kulit wajah. Bukan untuk menutup cacat cela di muka. Kat sini anda kena tahu fungsi dahulu ye. Then, barulah lihat formula yang digunakan samada ianya medium or high coverage.

The Best Foundation For Selfie!! Ehh.. apa yang bestnya?? Haa, mehh sini WA nak share tentang Imaan Jardin Foundation pula. Kali ini Imaan mengeluarkan satu lagi barang kosmetik mereka iaitu Imaan Jardin Foundation. Foundation ini didatangkan dalam bentuk cushion supaya senang dibawa ke mana-mana sahaja.

Kandungan Imaan Jardin Foundation 
Imaan Jardin Foundation menggunakan bahan-bahan yang berkualiti, bukan hanya untuk mencantikkan, malah ia juga membantu memperbaiki dan melindungi kulit kita dari sinaran matahari dengan adanya SPF 50++.

Bahan-Bahan dalam Imaan Jardin Foundation adalah :
  • Argan Oil
  • Vitamin E
  • Sweet Almond Oil
  • Shea Butter
  • Chamomile Oil
  • Aloe Vera
Kelebihan Imaan Jardin Foundation :

Imaan Jardin Foundation mempunyai beberapa kelebihan antaranya ialah mempunyai tekstur yang pekat setanding dengan liquid foundation, memberi effect glowing pada kulit muka tapi tidak berminyak dan akan menjadikan auto blend dengan warna kulit.

Oleh itu, bahan utama di dalam Imaan Jardin Foundation iaitu Agran Oil dan Vitamin E berfungsi untuk :
Argan Oil : 
  • Melembapkan kulit yang kering
  • Mengatasi jerawat
  • Mengatasi sunburn
  • Mengatasi kulit kusam & gelap
Vitamin E :
  • Kulit kelihatan lebih muda
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan jeragat
  • Mengurangkan garis halus
Ciri-Ciri Imaan Jardin Foundation :
  1. Mudah dipakai (dap dap dah siap)
  2. Ringan di muka
  3. Long lasting (tahan selama 8 jam)
  4. Effect flawless dan glowing
  5. Medium to high coverage
Kenapa WA cakap medium to high coverage? Kalau anda makeup simple tanpa base, ianya kelihatan medium coverage jika ada parut degil di muka. Tapi jika anda makeup tebal with base, ianya akan kelihatan full coverage! Bagi WA, medium coverage pun berbaloi sebab still nampak Wwowww!

Imaan Jardin Foundation ini sangat sesuai untuk orang yang mempunyai kulit kering. Ini kerana argan oil dapat membantu melembapkan kulit muka. Bagi anda yang kulit berminyak tiada masalah untuk menggunakan Imaan Jardin Foundation kerana selepas apply foundation ini, anda boleh settingkan dengan loose powder bagi tampak effect matte glow finish. 

Feedback Wawa Menggunakan Imaan Jardin Foundation Cushion
Selepas menggunakan Imaan Jardin Foundation, WA dapat rasakan kulit lebih smooth dan nampak effect glowing. Malah selepas beberapa jam pakai pun makeup still elok dan tidak bercapuk! Serius suka sangat! Sebab kulit WA sejenis susah nak masuk kalau guna yang cushion, tapi Imaan Jardin Foundation mampu mengubahnya dek kerana kandungan argan oil yang memang sesuai dengan kulit WA yang tengah kering sekarang ni.
Nahh, ambik nii muka setepek dekat tanpa makeup dengan lighting ringlight. Okay, nak tahu kenapa sebelum makeup, WA lebih suka bagi gambar dengan lighting ringlight? Sebab segala rongga-rongga kat kulit nampak. Kalau cahaya gelap tak terang, mana nampak sangat kan? Kulit WA tengah kering mungkin disebabkan cuaca.

Gambar selepas makeup WA ambil tanpa lighting ringlight untuk menampakkan effect sebenar pada kulit selepas apply dan semestinya tanpa filter okay! Bagi 3 patah ayat untuk gambar selepas makeup... Nampak flawless, glowing kan?!

Sebab itu Imaan Jardin Foundation layak digelar The Best Foundation For Selfie!!! Yeahhh, terbukti ia memang berkesan! Tanpa filter, tanpa edit. Hanya menggunakan lighting ringlight sahaja membuat ia tampak lebih flawless dan glowing! I love it sangatt! Serius tak tipu... (nak nangiisss)

Last but not least, WA sertakan sekali video sebagai bukti WA makeup menggunakan 2 produk kosmetik Imaan iaitu Serum Susuk Beradu dan Imaan Jardin Foundation tanpa apply sebarang makeup base untuk prep skin seperti moisturizer, primer & setting spray.

Apa perasaan anda bila lihat video tutorial makeup simple ini? Tanpa base makeup pun boleh buat makeup tahan lama tau. Kalau makeup tebal siap base, confirm lagi meletup hasilnya kan! :)

Bagi anda yang ingin dapatkan produk Imaan, sila layari laman sesawang tersebut :




Tuesday, August 28, 2018

Resepi Kuey Teow Kung Fu Paling Simple & Sedap!

12:46 AM 13 Comments

Kuey Teow Kung Fu | Sekembalinya WA bersiaran di blog setelah lama tak update entry untuk resepi. Hahaha. Tersangatlah busy tapi alhamdulillah views blog tak pernah turun walaupun jarang update. Thanks my readers!

Kali ini WA nak update resepi mee yang berkuah. Sebab WA sejenis suka makan mee berkuah. So, setelah sekian lama tak makan Kuey Teow, alang-alang kita up kat sini jelah sebagai simpanan kalau-kalau dah tua lupa resepi. Haha! Btw, ini resepi WA sendiri ada tokok tambah. 

(Hidangan untuk 4 orang) 

Bahan- Bahan :
  • 1kg kueyteow
  • 5 ulas bawang putih *diketuk
  • 4 batang cili api merah *diketuk
  • 1 kiub ayam
  • 1 sudu besar sos tiram
  • 1 ikat sayur sawi
  • 1/2 batang carrot *dipotong panjang/bulat belah dua
  • 1/3 bunga kobis
  • 3 biji tomato *dibelah 4
  • 3pcs fishcake
  • 1 plastik fishball
  • isi dada ayam *ikut suka banyak mana
  • 10-15 ekor udang
  • 4 biji telur
  • sedikit air tepung jagung
  • garam, ajinamoto & air
Cara masak Kuey Teow Kung Fu :

1. Gorengkan dahulu kueyteow bersama telur & sedikit kicap jika mahu berwarna. Buat macam pizza maggi. Ketepikan kueyteow yang sudah digoreng bersama telur. *skip kicap jika tak mahu

2. Tumiskan bawang putih bersama dengan cili api merah yang sudah diketuk. Sehingga naik bau tumis. Masukkan isi ayam dan udang (tak buang kulit pun boleh lagi best besar2). Dan diikuti dengan fishcake & fishball. Tumis sehingga naik bau.

3. Kemudian, masukkan air untuk kuah banyak mana nak. Masukkan kiub ayam, sos tiram beserta garam & ajinamoto secukup rasa. 

4. Selepas didih air, masukkan segala sayur-sayuran yang ada seperti carrot, bunga kobis, sawi kecuali tomato diakhir sekali.

5. Didih sekali lagi selepas masuk sayur, masukkan telur dan tepung jagung dan dikacau hingga rata sehingga telur pecah dalam kuah dan kuah menjadi pekat. 

6. Akhir sekali, masukkan tomato sebab tomato mudah masak. Then, siap untuk dihidang! 

~video ringkas kueyteow kungfu~


Monday, August 13, 2018

My Beauty Mask by My Product Co Review

10:27 PM 24 Comments

My Beauty Mask | Pernah tak korang addict sangat dengan mask? Best sebenarnya pakai mask ni kan? Dalam step daily routine skincare mask pun termasuk tau. First of all, WA nak ucapkan terima kasih kepada Mamasan Tammy Lim sebab bagi peluang WA untuk mencuba mask dari Korea. Yaaa, from Korea tau bukan dari sini.

Haritu Tammy ada bagi peluang siapa beauty blogger nak try then WA pun apply, ada rezeki ada lah kan. Tak sangka a few weeks dapat email diterima untuk review. Thank you Tammy and thank you too pada My Product Co sebab sponsor mask pada kami! Weeeeee~~~

Sedikit keterujaan (padahal terlebih excited!) sebab ini kali pertama WA nak mencuba mask jenis hydrogel mask. Yelah, sebelum ni kita try yang sheet mask biasa je kan. So kali ini kita cubalah kelainan pula ye daakkk???

My Beauty Mask merupakan 100% mask yang diperbuat dari Korea dari segi pembikinan, bahan-bahan yang dikilangkan, lakaran dan pembungkusan. Menarik kan? Dan yang specialnya ini juga kali pertama WA mencuba mask dalam bentuk hydrogel tau. Ada 3 jenis mask iaitu :

1. Red Ginseng Gold Hydrogel Mask
2. Ginger Gold Hydrogel Mask
3. Rice Sheet Mask

Mask ini bebas dari 8 jenis bahan yang merbahaya antaranya ialah Formaldehyde, Paraben, Sulfate Amine, Mineral Oil, Benzyl Alcohol, Silicone, Coal Tar Dyes and Aminal-derived ingredients dan diterima oleh dermatology tested. Selain itu, My Beauty Mask turut mengandungi 12.5ppm iaitu 99.9% emas tulen, dimana ia dikenali sebagai antioksidan dan mencegah penuaan kulit.

Dalam My Beauty Mask ini, antara bahan yang paling utama digunakan ialah madu tulen. Madu terkenal dengan vitamin, asid amino, mineral dan kepekatan antioksidan semula jadi yang sangat tinggi bagi membersihkan dan melindungi kulit. 

Jom kita lihat bagaimana rupa hydrogel mask ini!

Packaging hydrogel mask ini sangat bagus sebab ia menitikberatkan kualiti mask tersebut. Dibungkus dengan kemas dan diletak kertas plastik keras supaya mask tidak terlalu lembik tanpa ada penghadang dari ia jatuh. Nampak tak plastik jernih keras tu??

Then ada lapisan kertas putih macam ni juga untuk cover bahagian luar mask.
kertas lapik putih dibuka, sangat teliti pembungkusan dia
Ini lapik bahagian dalam mask pula. So hydrogel mask memang dijaga rapi

Haaa, korang nampak kan secara kasar bagaimana hydrogel mask ini dipacking dengan begitu kemas? Sebab hydrogel mask ini bersifat gel (lembik), jika tiada pembungkusan seperti ini mask tersbut akan mudah terkoyak.

Honest Review Wawa Menggunakan My Beauty Mask by My Product Co

1. Red Ginseng Gold Hydrogel Mask

Menggunakan 100% red ginseng dari Korea dan diproses untuk digunakan dalam My Beauty Mask ini untuk melambatkan penuaan, mengecilkan pori-pori wajah, menghaluskan kulit, dan mencerahlan kulit jika konsisten.

Honest Review :
Pertama kali mencuba mask ini, agak kuat jugalah bau ginseng. Maklumlah, hidung ni susah betul nak bau herba-herba ni. Hehehe... Tapi once dah apply kat muka, rasa sejuk dan segar je. Dan paling best ia menenangkan minda tau. Caye takk??? Itulah yang Wawa feeling tau. Tapi jangan risau sebab bau ginseng ni cuma kuat masa baru nak apply je, then after a few minutes akan bau madu campur ginseng... 

2. Ginger Gold Hydrogel Mask

Menggunakan 100% halia yang ditanam di Korea dan semua maklum bahawa halia ini tinggi antioksidannya dan dapat membantu melindungi dan meremajakan kulit kita! Auuchhh :)

 Honest Review :
Ini merupakan kali ke-2 Wawa apply mask Ginger sebab yang pertama mula-mula pakai (sebab tak tahu ia lembut sangat) koyak weiii, Hahha!! Nasib baik yang ni tak koyak. Sebab tu packaging hydrogel lebih safety. Yang Ginger ni Wawa suka sebab bau halia tak kuat, malah muka rasa tenang je bila apply mask ni. Dan kulit pun rasa halus mulus je tau.. Malah liang pori Wawa masa ni makin mengecil. Ehh, serius tak tipuuu!

3. Rice Sheet Mask

Menggunakan beras yang di tanam di wilayah Gyeonggi, Korea kerana kualiti berasnya. Kelebihan beras ia merupakan sumber karbohidrat dan protein yang sangat baik dan pelbagai vitamin dan juga mineral. Dengan kehadiran nutrisi yang banyak, ia membantu mencerah dan menghidratkan kulit.

Honest Review :
Rice mask ni memang best gila. Korang pun tau kelebihan beras ni kan? Boleh membantu mencerahkan kawasan muka yang tidak sekata supaya kelihatan cerah, segar dan halus kulitnya. Mask ini sepert mask yang biasa tapi fungsi dia sangat best. Wawa dapat rasakan masa apply, kulit lebih tegang dan makin anjal dan bila selesai, kulit lebih cerah sekata dan halus mulus.

 Mana Satu Favourite Mask Wawa Setelah Mencubanya??

Hmmm, agak susah nak beri jawapan. Hahha! Ikutkan semuanya WA suka tau sebab WA jenis hantu mask. Banyak dah koleksi mask yang WA ada lagi-lagi mask dari Korea. Tapi kalau ikutkan WA akan pilih Ginger Gold Hydrogel Mask sebab bau dia yang tidak terlalu kuat, half-half orang kata. Dan dia membantu melegakan muka dengan kandungan antioksidan yang ada pada halia.

My Beauty Mask yang WA dapat ini berharga :

Red Ginseng Gold Hydrogel Mask - RM100/USD25 (5pcs)
Ginger Gold Hydrogel Mask - RM100/USD25 (5pcs)
Rice Sheet Mask - RM28/USD9 (3pcs) 

Kalau korang ingin mencuba mask original dari Korea ini, korang boleh dapatkan di www.myproductco.com atau instagram www.instagram.com/myproductco/

Saturday, August 4, 2018

Welcome Gift Box Angels | Happy Turns 3 ALTHEA !

7:18 AM 34 Comments

Althea X Real Fresh Skin Detoxer | Pernah tak korang dengar mengenai Althea? Haa, bagi sesiapa yang memang minat K-beauty memang kenal dengan Althea. Buat pengetahuan korang yang masih tak tahu lagi, Althea merupakan satu website menjual 100% authentic barangan dari Korea tau. Yee, ia diterbangkan khas dari negara Korea ke seluruh negara untuk para pengguna.

Kalau korang nak tahu, Althea kini menyambut hari ulangtahun yang ke-3! Yeayy, happy turns 3 Althea. Always successful in future! So, sempena Althea turns 3 ni, Wawa telah terpilih untuk menjadi Angel Althea iaitu sebagai Althea's Beauty Ambassador Community! Bukan senang nak jadi Angel Althea ni tau. Sebab angel ini terdiri daripada vloggers/beauty bloggers/youtubers/influencers. Dan sebagai Althea Angel, iaitu Althea's Beauty Ambassador Community dapat menikmati barangan Kbeauty dengan menerima, shopping, dan pelbagai aktiviti menarik seperti :
  • Welcome Gift
  • Monthly K-Beauty Giveaways
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credits
  • Exclusive Althea Reviews
  • Althea Studio Access
Dan akhirnya inilah yang WA dapat tempoh hari! Welcome Gift Box from Althea for their angels! Weeehuuu~ Thanks Althea for the sweet surprise! Hehehe... Apa yang WA dapat dalam box ini? Jom lihat video unboxing untuk Welcome Gift Box di bawah ini.

Nampak tak apa yang ada dalam box? Oklah mehh WA nak share dengan korang apa yang ada dalam box tersebut. Jom kita lihat apa dia.

1. Kad Welcome Gift
2. Kad diskaun 10% sempena Althea Birthday
3. Althea Mirror 'Spread Your Wings'
4. Althea DIY Miniature Birthday Book in 3 mini sizes
5. Tote Bag Althea Birthday
6. Makeup Bag Travel 'Spread Your Wings'
7. New baby Althea - Real Fresh Skin Detoxer

Discount Code 10% Althea Birthday
Althea DIY Miniature Birthday Book in 3 mini sizes
Althea Mirror
Tote Bag Althea Birthday
Happy gila bila dapat gift semuanya comel-comel belaka. Memang sesuailah dengan Althea sebab sememangnya sweet sangat. Sepanjang 3 tahun Althea beroperasi, antara produk Korea yang WA suka dan selalu beli adalah Maskara Missha, brand Nature Republic dan lain-lain. Kadang-kadang nak shopping kat Althea ni boleh jadi rambang mata. Yelah, dahlah authentic dari Korea, pula tu murah dan free shipping kalau beli barang 2 items. Mahu tak gila kan??? Yes, I'm crazyy with u, Altheaaaaa!! :D

Introducing New Baby Althea - Real Fresh Skin Detoxer
Bukan itu sahaja, Althea juga telah memperkenalkan new baby mereka iaitu Real Fresh Skin Detoxer yang kini boleh didapati di website Althea! Untuk keluaran baharu kali ini, Althea telah bergabung dengan Get It Beauty (No.1 rancangan TV Kecantikan Korea) untuk memperkenalkan produk Althea kepada peminat kecantikan K-Beauty yang akan mula bersiaran pada bulan September nanti di GIB's TV. Jangan lupa menonton nanti tau!

Real Fresh Skin Detoxer ini diperbuat daripada bahan-bahan premium yang didatangkan khas dari alam semulajadi, mask 10 saat ini telah dipenuhi dengan tenaga dan kesegaran alam semulajadi untuk memastikan kulit kita tetap sihat dan bersih setiap hari. Keluaran baru skincare Althea ini mempunyai 2  jenis iaitu :

1. Real Fresh Skin Detoxer - ROSE
2. Real Fresh Skn Detoxer - GREEN TEA

Real Fresh Skin Detoxer (Rose)
Real Fresh Skin Detoxer (Rose) mengandungi 100% kelopak bunga Ros May, dimana ia dipetik tangan setahun sekali sepanjang bulan Mei di Grasse, selatan Perancis. Kelopak bunga ini membantu  melicinkan permukaan kulit yang kasar dan membuat kulit kelihatan berseri dalam masa 10 saat. Untuk bahan membersih yang mengeluarkan buih tulen dari alam semulajadi ini diperolehi dari ekstrak kelapa tanpa kerengsaan kulit dengan cebisan kelopak bunga tersebut.

Rose (Refining) - Bertindak untuk menapis. Di pakai pada waktu pagi selepas bangun tidur, Detoxer Rose berfungsi untuk membantu menlindungi dan mengawal keseimbangan tahap pH pada kulit dan melembapkan kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan memudahkan untuk memakai makeup selepas itu.

Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea)
Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea) mengandungi daun Teh Hijau muda dari ladang Pulau Jeju bagi melegakan dan membersihkan kulit yang sensitif dalam masa 10 saat. Ianya juga mempunyai ekstrak kelapa supaya dapat melembutkan kulit tanpa memberi kerengsaan kulit dengan cebisan daun teh hijau tersebut.

Green Tea (Purifying) sesuai dipakai pada waktu malam kerana ia bertindak untuk membersihkan kulit dengan bahan semulajadi daun teh hijau muda kerana ia mempunyai 5 kali lebih Vitamin C dari lemon, dan memberi perlindungan kulit dari sinar UV yang merbahaya. Daun ini juga dapat mengawal kehadiran minyak dan membersihkan kekotoran dari kulit.

Cara penggunaan : Picit sedikit di tangan dan apply secarata rata di seluruh wajah. Biarkan ia selama 10 saat, kemudian letak air sedikit di tangan dan urut seluruh muka sehingga keluar buih dari wash off mask detoxer ini. Dan bilas hingga bersih.

Bila dah cuci, kulit muka akan rasa lebih segar dan lebih bertenaga berbanding sebelum mencuci. Malah, ia juga membantu memberi kecerahan sedikit (mungkin ikut muka). Disini, maksud cerah bukan memutihkan kulit ye, tapi macam membuat kulit lebih berseri selepas memakainya (lebih fresh).

Serius, WA suka gila dekat Real Fresh Skin Detoxer ni tau. Sebab ia membantu mengnyahkan kulit yang tidak segar atau kotor dan memberi pernafasan baru pada kulit muka. Kedua-dua detoxer ini WA suka tapi yang paling suka adalah Green Tea sebab terasa kulit muka pada malam lebih segar dan baunya yang wangi. Apa-apa pun, memang best guna dan WA jadikan ia sebagai rutin penjagaan cuci muka harian WA dan rasa nak repeat beli lagi buat stok sementara harga tengah sales kat Althea ni. Hehehe...

Korang boleh layari laman sesawang berikut untuk maklumat lanjut :

Website : www.althea.kr/

Facebook : www.facebook.com/altheamalaysia/

Instagram : www.instagram.com/altheakorea/