Monday, December 2, 2013

Last Semester - 3 Minggu sahaja lagi !!

11:33 PM 3 Comments





Dah lama tak update blog kan? Actually, wawa sekarang sangat busy dengan last sem tahun akhir :) Exactly, wawa student tahun akhir kos Quran dengan Multimedia. Sekarang busy dengan asgment, group project dan Final Year Project..kos wawa ni majo Quran mino Multimedia. Tapi sekarang banyak kerja dari Multimedia punya .

Ada kena buat mascot bergerak, animasi 2D, E-portfolio guna html5, Digital Resume dan banyak lagi . Ohh, memang rasa pening dan serabut. dgn final year project lagi, wawa xamik tesis tapi buat projek punya . Kumpulan wawa buat web interface based on Database . Kawan-kawan wawa yang lain ada buat Courseware learning dan software.

Only have 3 weeks !! before start study week and final exam kami . So, kena pulun habis2 lah ! minggu depan memang banyak kena hantar assignment . Last submit final year project pun minggu depan. Harap2 inilah kali terakhir dan terbaik dari kami pelajar tahun akhir tahun 4 kos QM :)

Di sini , wawa nak selitkan gambar kelas akhir untuk subjek Human Computer Interaction dimana kami membuat Kiosk . Thanks to Dr. Roesnita Ismail for teaching us ! ^^










Thats all from me. Entry seterusnya akan diupdate lagi. Doakan wawa dipermudahkan segala urusan :)

Saturday, November 2, 2013

Memori Class Last Year - QM Year 4 USIM !

2:07 AM 4 Comments


 
 
 
 Dah lama tak update blog ! :)
sebenarnya nak kongsi sikit gambar kenangan kami
gambar kelas wawa (BQB1)
kos Quran dgn Multimedia 
utk kenangan last year sebelum semua grad
jadi layanlah sebentar gambar2 yang ada ini ^.^
 
tertanya-tanya dimana saya ? trylah teka 
siapa betul dapat choki-choki ! :)
 
 
 berlatar belakang Canselori USIM
 pemandangan dari atas ' Canselori USIM '

didepan tugu ' Iqra '

USIM boleh pergi jauh

 kami Mahasiwa/i USIM !
gambar ini saja santai2 untuk kelas wawa
gambar satu kos QM mungkin akhir tahun 
Quran - teras Islam utk ilmu akhirat
Multimedia - teras akademik utk ilmu duniawi
dua2 teras ini kami belajar dan menuntut dgn gigih
utk kami kembangkan kpd generasi2 akan datang !
insyaAllah :)
ramai tanya best ke kos QM nih ? 
kenapa campur dua2 ? 
cara belajar dia macam mana ?
hehe , suatu hari nanti akan diterangkan serba ringkas ya :)
Kami anak didik dan Mahasiswa/i USIM tahun 4 Ijazah Sarjana Muda Pengajian Quran dengan Multimedia akan bakal graduation pada tahun 2014 ! harap suatu hari nanti kami dapat melebarkan sayap dengan kedua2 teras yang kami pelajari selama 4 tahun ini dengan cemerlang dan terbilang ! :)


Sunday, September 1, 2013

PEMENANG !! GA Ramadhan dan Birthday Wawa

12:00 AM 19 Comments





ENTRI MELEKAT UNTIL 1 SEPT 2013 !!
NEXT PAGE FOR NEW ENTRY

Assalamualaikum :)
1st of all , wawa nak minta maaf sangat2 sebab lewat umum
btw, wawa just ckp tamat 15 Ogos bkn umum time tu kan ? :D
so , anda kenalah bersabar ya :)

selepas raya wawa sangat2 busy dan takde masa update blog
sebab banyak program time raya
after than , wawa sakit hampir seminggu 
sekarang baru sihat alhamdulillah

maaf buat korang tertunggu - tunggu wawa umum :)
pemenang kali ni wawa pilih by Random.Org
selepas itu wawa akan tapis pula 
dgn cek yg terpilih by random , wawa akan tgok siapa follow semua syarat2 yg ditetapkan
siapa main ngelat atau main tipu , sorry to say lar
pemilihan by random secara auto ditendang oleh wawa ^_^
pemilihan pemenang by random dan cabut tangan so harap maklum !

wawa xsuka anda main tipu ya 
syarat simple jadi sila follow betul2
seramai 20 orang bertuah dipilih :)
now wawa akan umumkan senarai pemenang !

** pliss refer no penyertaan korang di sini --> senarai peserta

tolong redha dgn keputusan yg diberi ya . TQ :)

Top Referral :
Kain Sarung Tenun --> PM HERE
Top up RM10 --> PM HERE
No 9

Top 3 bloggers :
1) Shawl Pashmina Plain 1 helai + 1 baju --> PM HERE
No 49 

2) Shawl corak + 1 t-shirt lengan panjang --> PM HERE
No 65 

3) 1 baju + 1 pen cenderahati + 1 lilin cenderahati --> PM HERE
No 33

Cabut Tangan by Wawa (ditapis) :
1) Eyemask/Lipmask + 3 pcs Siseido mask --> PM HERE
No 26

2) Eyemask/Lipmask + 3 pcs Siseido mask --> PM HERE
No 80

3) 1 pen + 1 lilin cenderahati --> PM HERE
2 bookmarks --> PM HERE
No 58

4) Bawal 3 tones 1pcs --> PM HERE


No 41

5) Bawal 3 tones 1pcs --> PM HERE
No 83

6) Bawal 3 tones 1pcs --> PM HERE
No 39

** pemenang bawal 3 tones boleh pm fb wawa utk dptkn no tel sponsor jika nak cpt ya

Random.Org dan ditapis :
1) Hiasan Meja --> PM HERE
    keychain 1pcs --> PM HERE
No 23

2) 1 buah buku Islamic --> PM HERE
     keychain 1pcs --> PM HERE 
No 11

3) Top up RM5 --> PM HERE
No 32 | No 25

4) Top up RM5 --> PM HERE
No 29 | No 71

Random.Org :
1) 1 pcs bookmarks --> PM HERE
     Top up RM3 celcom --> PM HERE
No 43

2) 1 pcs bookmarks --> PM HERE
     Top up RM3 celcom --> PM HERE
No 1 

3) 1 pcs bookmarks each --> PM HERE 
No 5 | No 70

** PERHATIAN !! Hadiah boleh dituntut sehingga 1 September 2013 sahaja . Harap maklum !

Tahniah kepada para pemenang . Bagi yang tak menang belum ada rezeki boleh cuba lagi :)
Jika ingin menuntut hadiah kene ada cara ya jangan main terjah :) boleh tuntut terus kpd sponsor dengan click "PM HERE" dan akan terus ke facebook sponsor .

contoh tuntut hadiah :

Salam , saya adalah pemenang dari GA Ramadhan dan Birthday Wawa ingin menuntut hadiah . Dan berikutnya adalah details dari saya . TQ :)

♡ NAMA :
♡ ALAMAT :
♡ NO HP :
♡ LINK ENTRY PENYERTAAN DAN NO BERTUAH :
♡ RANGKAIAN dan NO TEL ( Nyatakan maxis/celcom ) jika menang topup sahaja :


Terima kasih kerana sudi join GA wawa tak seberapa ini dan mohon maaf atas kelewatan umum pemenang atas sebab tertentu .

Thursday, August 15, 2013

GA Ramadhan & Birthday Wawa by Wawa Ashihara

9:00 PM 102 Comments






STICKY POST !!
* Entry ini adalah sticky post , tekan older post for next entry !~

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

dengan rasminya pada hari ini 1 Ramadhan | 10 Julai 2013
saya sebagai owner blog ingin membuat giveaway
1st GA dari saya sendiri tanpa perkongsian partner 
harap GA ini akan mendapat sambutan para bloggers
gabungan Ramadhan dan bakal tiba tarikh bufday 9 Ogos nanti :)



Cara-cara penyertaan :

  • copy banner di atas dan paste dlm entry anda
  • buat satu entry " GA Ramadhan &  Birthday Wawa by Wawa Ashihara "
  • buat ucapan ringkas sempena Ramadhan & ucapan ringkas sempena birthday akan datang raya ke-2 nanty Birthday Wawa ( gabung jer )
  • tak payah tag2 , tapi galakkan lagi kwn2 utk join
  • selesai entry , bagi *link entry dan facebook anda diruangan komen entry ini sahaja . tempat lain tak dilayan :)

Syarat-syarat penyertaan :

  •  Follow blog Wawa ini * Wajib follow , jujur !     
  • Add / follow fb Wawa -->; Wawa Ashihara
  • Klik iklan2 ni * sampai abis loading tau
            Link 1   *new!     
          Link 2   *new!            
          Link 3   *new!         
          Link 4   *new!  
          Link 5   *new! 
            Link 6   *new!
          Link 7   *new!
          Link 8   *new!
          Link 9   *new!
          Link 10  *new!                                      
  • Like blog Wawa di sini : *digalakkan like   
                

  • Like ketiga-tiga fanpages bawah :  *wajib follow semua !    
     





anda juga wajib follow / like /add dari sponsor semua di bawah ini :

Follow blog sponsor *akan dicek !

ADD FACEBOOK SPONSOR --> Echa Fb

Like fanpages sponsor *akan dicek !

 
Follow twitter sponsor & Owner *takde xpayah , jujur ok :)


Due Date GA :

15 Ogos 2013
9 pm
* ( akan dicepatkan jika penyertaan ramai )

So , Anda boleh ajak kawan ramai2 utk join GA Wawa :)
target Wawa 80 peserta ! jum joinn ! ^_^

Pemilihan Pemenang :

Top Referral * rajin promote dpt hadiah misteri :)
Cabut Tangan * wawa pilih

Random.Org


  Updates !! 

 ADD/FOLLOW sponsor baru !
KLIK LINK BARU !

sertakan sekali link facebook anda di entry ini utk Wawa *cek kejujuran ikot syarat tak :)





Thursday, August 1, 2013

# Update ! GA Ramadhan & Birthday Wawa

3:36 AM 17 Comments






Assalamualaikum


pendek cerita , dimaklumkan oleh sponsor ada mengadu earning xnaik , dan ada yang follow dan tidak termasuk Wawa yg menganjurkan GA ini juga , peserta diwajibkan memberi link FACEBOOK masing-masing untuk jejak anda * tak main tipu2 ye :) diminta peserta2 sentiasa alert dengan sebarang update dari GA ini . 

bagi yang sudah menerima komen/feedback dari Wawa di entry masing-masing itu bermakna saya dah singgah entry anda , dan ada yang tidak lengkap seperti syarat2 GA ucapan ringkas dan tiada link fb masing-masing . 

untuk yang tidak sertakan " ucapan ringkas " anda dikehendaki edit sahaja balik entry anda dgn meletakkan " ucapan ringkas " . dan saya akan pantau balik :) manakala bagi yang tidak sertakan link facebook masing-masing diruangan komen entry GA Wawa , anda perlu bagi link di ruangan komen entry Senarai Hadiah ! . bg yg tiada FB xmengapa ( wawa mintak fb nk pantau korang dan senang gitau sbb blog ade yg jarang tengok right ? )

bagi yang sudah lengkap , anda boleh tengok nama2 link blog masing-masing di ruangan entry Senarai Peserta ! Jika tidak tersenarai sila bagitahu ye , takut Wawa terlepas pandang :)

# PERHATIAN !! ada sponsor baru , peserta2 dikehendaki follow Blog Sponsor Echa dan juga follow Facebook Sponsor Echa  ( klik dua2 link ni tau !

dan peserta wajib follow earning sponsor2 ini , klik iklan smpai habis loading tau jgn ngelat :)


dah click semua iklan diatas boleh beri komen dibawah dah click ! :)

tunggu sampai habis loading ye sayang2 semua . be honest ! ^__^

* siapa belum join ? boleh pergi ke entry GA Ramadhan & Birthday Wawa







Monday, July 15, 2013

Cara Mudah Dengan Daftar 8share.com Tambah Duit Poket FREE !!

1:26 AM 2 Comments





Assalamulaikum :)

hari ini nak tunjuk step daftar 8share.com
bagi yang bloggers msti ramai dah tahu 
bagi yang tiada mungkin tak tahu
dan disini saya nak share sikit kerana
ada permintaan rakan2 nak daftar 8share 

Alhamdulillah ! dah cashout 8share 2 minggu lepas
dan my earnings naik balik dalam 1 minggu lebih seperti dibawah :)
follow steps by steps okee :)

DAFTAR 8 SHARE ??
|
|
\/

FOLLOW THIS STEPS :


1. Join/Daftar 8share
 (klik dalam petak merah utk daftar)


2. Sign Up seperti biasa
(isi username/email/password then klik 'create my account')
*username tu letak2 ikot suka anda


3. Sign In 8share.com
(sign in seperti biasa)


 4. Specials
(selepas sign in ruang atas kanan ada cm kotak merah , klik 'special' iaitu iklan2 kita)


5. Iklan
slps klik 'specials' anda akan nampak kotak banyak2 mcm atas ni , maknanya itu adalah iklan2 yang anda perlu share kpd rakan2


6. tengok iklan mana available

nak pilih iklan senang , tgok cm iklan atas msti ada dua2 tu . yg penting mesti ada tulis $$ (RM) kalau korang share iklan yg tiada nilai $$ mmg xdpt earning :) pilih dulu tengok iklan mana ada $$ baru korang share oke ? dan days yg diberi mesti lama jangan hari ini share rupanya esok tamat , xsempat nak capat target 1 iklan . kui3x :D


7. baca arahan stiap iklan dulu

tgok iklan tu dia suruh share to get rewarded . jadi anda kenalah share untuk dapatkan rm5 1 iklan itu 
tapi jika time korang dah share dpt 60sen jer xpe jgn risau , dia xkan tolak earning yg kita da kumpul 60sen tu :) share kt kengkawan suruh klik tau ! then ikot 3 steps ia
* peringatan !! 1 klik per person only xpyh klik byk2 kali dan kita sendiri xleh klik sbb kalau korg klik iklan sendiri pun tetap xdapat earning , buwekk !! :P


8. steps 1st share

 kalau nk view website link iklan kita boleh klik 'visit the website'
dan boleh copy link dr website tersebut utk paste ktne yg patut


9. steps 2nd share
ada pilihan kt steps 2 ni , korg pilihlah ayat mana yg korg rasa best utk menarik org lain utk klik 
kalau taknak pilih bolehh ... blaahhh ! ke steps 3 :D


10. steps 3 share
last step ni krg sharelah kt mana2 korg suka 
facebook ke twitter ke , pastu kalau nk ubah ayt sblum share tu pon boleh no hal :)
then klik 'share link' / 'tweet'

DONE !!

untuk tengok korg punya earnings klik 'dashboard'


dan korg akan dpt tengok jumlah earning cam kat bawah ini :)
baru je cash out hasil dulu dan hasil bawah ni jumlah earning baru 
dr minggu lepas dh kumpul rm50 lebih :) easy dan simple . 
korg boleh kumpul earning yg penting rajin :)
(klik gambar utk lebih jelas)


nak cash out duit boleh after dapat RM50 :)
klik kt 'dashboard' gi kat belah kiri sebelah iklan ada tulis
'profile/specials/cashout'
amik cashout dan tulis bank apa yg boleh 8share transfer kt bank anda
kalau tak paham boleh PM ye :)

* peringatan !!
korg boleh share link dan promote pd kawan tapi jangan sampai kawan tak tahu tu link apa 
sbb sekarang byk link virus , takut kwn2 anda xpercaya terus report link2 yg anda post :)
jadi gitau kawan2 dulu bahawa ia bukan spam/virus tp 1 iklan utk tambah earning atau tambah duit poket :) jika xpercaya xpyhlah nk spam2 bagai , senyap2 sudah , kan kan kan ?? ^_^

jum daftar bagi siapa belum !!
 

SELAMAT MAJU JAYA !!

Sunday, July 14, 2013

nak buat " SEGMEN EXCHANGE LINK "

8:05 AM 5 Comments






Assalamualaikum semua ! :)

haaa , nape tajuk atas ?
alah cam korang tak tahu pula
ke buat2 tak tahu ? kih3 ^_^


sebenarnya ramai yang buat exchange link kan?
lagi2 kalau dlm GA / contest / segmen
ramai suruh klik iklan  * termasuk saya !

actually wawa nk cadangkan
buat " segmen exchange link "
agak2 korang setuju tak ?

oklaah , buat bloggers baru mungkin xpaham
exchange link ni famous jugak dikalangan bloggers
apabila anda join Nuffnang , 8share , mysharing atau etc
anda akan dapat duit setiap per klik

utk lebih lanjut sape tak paham
PM fb --> Wawa Ashihara

nak tanya pendapat korg ?
SETUJU tak buat segmen ni ?
nanti korg boleh exhange link
untuk tambah earning korg ! :)

kalau setuju boleh komen :)
tapi korang kene jujur 
kalau ada yg dah klik link korg 
pliss balas balik
dan yg kata dah klik tuh , jgn MENIPU pula
jangan hidup SELFISH okeyhhh !
Allah nampak apa hambaNya buat :)

sape nak join GA wawa lagi ?
klik link bawah nih ye !


Friday, July 12, 2013

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan

9:44 PM 6 Comments





Bismillah :)
Assalamualaikum semua
pada penganjur thanks sudi invite utk join :)
pada sapa nk join mehlah ramai2
boleh kenal2 sesama blogger :)



Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam . Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini

Jum join segmen ni !

tamat 8 Ogos 2013 :)


Updated !! Senarai Peserta GA by Wawa Ashihara

5:17 PM 15 Comments





Ini entry senarai peserta GA by Wawa :)
sila cek nama anda tersenarai atau tidak . jika tidak boleh gtau oke ~
fast serve --> click cntrol C + f atau click f3 :)


Peserta-peserta awesome dan baik hati :

  1. http://nurinaireen.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  2. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  3. http://budakkecikpunyabelog.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  4. http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  5. http://thisisourlove-story.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  6. http://cadburyhana94.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa-ashira.html
  7. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  8. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  9. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  10. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  11. http://setiasmile.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  12. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  13. http://tampawan.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  14. http://ierahluvie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  15. http://ikalib.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  16. http://walkstatic.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  17. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  18. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  19. http://www.cikfie.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  20. http://ciktietieee.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  21. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  22. http://lipspinkluvie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  23. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  24. http://mahiraridzuan.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  25. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  26. http://tieysmilez.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  27. http://fiqansz.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  28. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  29. http://stuffyies.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  30. http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  31. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  32. http://worldlynda.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  33. http://eika-junho.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  34. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  35. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  36. http://www.farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  37. http://miradila96.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  38. http://pinkygorgeoous.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  39. http://nazwww.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  40. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  41. http://umikasum.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  42. http://diebadhie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  43. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  44.  http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  45.  http://lienliedot.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  46. http://villahaslie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  47. http://xqilxh.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  48. http://kalapenamenari.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  49. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  50. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  51. http://ceritapija.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  52. http://dairisally.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  53. http://nuraizwahdahwan.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa_16.html
  54. http://siszetty.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  55. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  56. http://hanazaty.blogspot.com/2013/07/klik-banner-utk-join-semoga-ramadhan.html 
  57. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  58. http://worldpinkheart.blogspot.com/2013/07/ga-ramadan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  59. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  60. http://izzam4eva.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  61. http://zawanizainal.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  62. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  63. http://misschillax.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  64. http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  65. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa_25.html  
  66. http://we-holland.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  67. http://fifahsubuki.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  68. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  69. http://anewdaaay.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  70. http://superpilotwoman-atiqah.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  71. http://atomenmerah.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  72. http://superpapaya.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  73. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  74. http://mizzikastories.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  75. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  76. http://randomtalking123.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  77. http://mylife-leogurl94.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  78. http://izniyannie.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  79. http://hanis-hashim.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  80. http://wawa-damia.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  81. http://ainahananinonino.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  82. http://dearhazeera.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  83. http://mangkukplastik97.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  84. http://eyra1990.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  85. http://masnayli.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  86. http://farinahashari.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  87. ANDA ??? jum join GA ! ;)

nak join GA bg yg belum ?

Senarai Hadiah
* gambar dah upload !

Wednesday, July 10, 2013

Senarai Hadiah GA Ramadhan & Birthday Wawa by Wawa Ashihara

1:28 AM 17 Comments





Ini senarai hadiah untuk GA 
jika penyertaan ramai
hadiah akan ditambah lagi :)



Senarai hadiah :

  • Baju 2 helai dan 1 T-shirt * by Wawa
  • Siseido Mask black 2pcs / white 2pcs / naturgo 2pcs * by Wawa
  • Lip Mask Collagen 2 pcs * by Wawa
  • Eye Mask Collagen 2 pcs * Wawa
  • 1 buku Islamik * by Isamuddin
  • 1 Hiasan meja * by EjuLz
  • 3 bookmarks * by Anis Shahira
  • 2 Cenderahati pen 2pcs * by Wawa
  • 2 Cenderahati lilin wangi 2pcs * by Wawa
  • Topap RM 10 ( maxis/celcom ) * by Amir
  • Topap RM 5 2x ( maxis/celcom ) * by Amir
  • Topap RM 3 2x ( celcom sahaja ) * by Wawa
  • 3 Tudung Bawal 3 Tones bidang 55  *by Nabilah ---> sponsor baru !
  • Shawl Pashmina Plain 1x *by Wawa --> tambah hadiah!
  • Shawl bercorak 1x *by Wawa --> tanbah hadiah
  • Hadiah misteri untuk Top Referral ! *by someone :)  
  • Bookmarks x 3 *by Nik Hifzi    New ! 
  • Key Chain Mesir x 2 *by Nik Hifzi   New !  
  • Topap rm5 x 2 ( celcom) *Echa New !


GAMBAR HADIAH UNTUK PESERTA 
*mungkin ada yg akan bertukar dan dibagitahu pd peserta nanti :)


contoh buku by Isamuddin
 

contoh bookmarks by Anis


contoh hiasan meja by EjuLz

bawal 3 tones by Nabila

contoh topap maxis/celcom by Amir


shawl pashmina plain hijau by Wawa

shawl corak by Wawa

cenderahati lilin wangi & pen by Wawa

Siseido mask / lipmask / eyemask by Wawa

t-shirt size M by Wawa

Mini Blouse size 36 by Wawa

Baju Pink M-L by Wawa

contoh topap celcom by Wawa dan Echa

Key Chain dr Mesir by Nik Hifzi

Bookmarks by Nik Hifzi








 

Monday, July 8, 2013

GA Kad Raya 2013 by EJulz

8:26 AM 7 Comments





Assalamulaikum :)

jum join GA kad raya nihh !


Click banner to join !

Ucapan selamat hari raya :

hmmm , sblum tu nk ucap selamat myambut bulan Ramadhan :)
selamat berpuasa ! bg yg xde alasan pose pnuh yee ! :)
LAST but not least ...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2013
MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua bloggers ^_^

Friday, May 31, 2013

Shooting Our Final Project M.A ",)

9:10 PM 3 Comments



Assalamualaikum !~

alhamdulillah , akhirnya berkesempatan utk update entry 
memang sem 6 tahun 3 tersangat busy xde mse nk berblogwalking :)
so , hanya yang agk okeyh je kot wa akan update 

actually , tgok title atas ...
SHOOTING
shoot apa yer ?

kami membuat 1 project utk Multimedia Application
dimana tajuk project based on advertisement
dan kami mempromotekan tentang shawl
seorang rakan menjual shawl scra sambilan
dan mempromotekn shawl dari online shop juga

kami menamakan advertisement kami sbgai 
D'Airyyn Hijab Collections
kerana itu adalah koleksi2 kami mengumpulkan shawl yang terpilih
kami tidak menjual tp kami mempromosikan
video tidak smpat utk diupload
kami sertakan beberapa keping gambar utk tatapan :)

sebab-sebab kami memilih shawl tersebut :
  • tidak jarang / nipis
  • material Chiffon Italy
  • panjang shawl 2.0 m x lebar 0.55 m
  • selesa dipakai dan dibentuk
  • semua adalah jenis plain shawls

 
 umairah shawl


 

 Raihanah shawl
 


** all this shawls can grab from Cik Jestikah Arshad :)


 
Harlisa Shawl 



** all this shawls can grab from Qasriena KzNabihah


our location from 
Taman Wetland, Putrajaya
Around Masjid Besi, Putrajaya

selebihnya berehat di masjid Putra,Putrajaya 

 


 

** agak2 boleh jadi model telekung tak ?
HAHA !~
berangan la weyhh ~
kih3x...~