Showing posts from April, 2017Show all

Magic Skin Primer by Hope Girl Sebagai Makeup Base

Magic Skin Primer by Hope Girl Sebagai Makeup Base | Adakah anda menggunakan primer sebelum makeup? Tak kisahlah primer jenama apa pun. Wawa guna primer sebagai makeup base apabila Wawa makeup. Bukan selalu makeup pun, time perlu je makeup.  Perlu ke pakai primer sebelum makeup ni? WAJIB! haha.. saja high…

Read more

Resepi Ala-Ala Bubur Ayam McD

Resepi Ala-Ala Bubur Ayam McD | Resepi paling mudah senang dibuat sampai tambah berkali-kali. Hahaha! kemain mukaddimah yee... Wawa bukan penggemar Mcd, tapi sebab dulu asal nak singgah beli ayam mcd je habis, maka buburlah jadi pilihan. Bubur Nasi atau Nasi air kalau negeri lain panggillah. Kalau Wawa panggil…

Read more

Kekal Sihat Bertenaga Dengan Ostania Mangosteen Amrita

Kekal Sihat Bertenaga Dengan Ostania Mangosteen Amrita | Dengan cuaca tak menentu sekarang ni, sekejap hujan sekejap panas boleh membuatkan badan kita terasa letih dan penat terutama sekali apabila cuaca panas terik. Dengar-dengar ada satu produk yang berasaskan buah manggis dah dikeluarkan iaitu Ostania Mango…

Read more

Popcorn Berwarna-Warni Yang Menarik Perhatian!

Popcorn Berwarna-Warni Yang Menarik Perhatian | Zaman sekarang ni macam-macam cara nak menarik perhatian orang untuk mencuba dan membeli. Lagi-lagi bab makanan, batu dengan je tolak ke tepi kan? Hehe... Ini merupakan salah satu sponsor sempena program charity kami KLIK SINI jadi Wawa nak review sedi…

Read more

Sweet Brown Gold Look

Sweet Brown Gold Makeup Look | Hai.. hai.. hai semua. Korang tengah buat apa tuh? Tengah main makeup-makeuplah tu. Haha!! Sekarang ni ramai yang buat live video tengok makeup. Untung korang kan? Bersyukurlah. Hehehe.. OKlah.. Wawa taknak bebel panjang-panjang sebab ramai tak suka Wawa bebel. So Wawa nak te…

Read more

Tips | 5 Cara Mudah Untuk Tingkatkan Bahasa Inggeris

5 Cara Mudah Untuk Tingkatkan Bahasa Inggeris | Penguasaan bahasa Inggeris sangat penting bagi kita kerana negara kita merupakan satu tempat pelancongan. Jadi, paling tidak rakyat Malaysia perlu tahu basic tentang bahasa English supaya tak 'mati kutu' bila berinteraksi dengan foreigner. Yang paling bes…

Read more

Atasi Masalah Rabun & Silau dengan Tri-Pearl Eyecare

Atasi Masalah Rabun & Silau dengan Tri-Pearl Eyecare | Mata sangat penting bagi kita kerana untuk melihat apa sahaja dihadapan kita dan juga sekeliling. Oleh itu, penjagaan mata sangat penting dan sentiasa pergi check mata untuk mengelak pelbagai masalah timbul kemudian hari. Bercakap tentang mata, mem…

Read more

Button Badge Murah Johor

Button Badge Murah Johor | Hai semua, Wawa kembali lagi dengan membuat review kali ini. Button badge antara salah satu sebagai souvenir atau dikenali cenderahati sebagai kenangan apa-apa majlis mahupun secara suka-suka.  Sempena Program Kasih JDT Blogger bersama Anak-Anak Yatim (Siri 1) di Kluang pada 4 …

Read more

Review | Safi Balqis OxyWhite

Review - Safi Balqis OxyWhite | Nama SAFI sudah tidak asing lagi buat rakyat Malaysia kerana ianya telah lama dikenali. Kalau dulu zaman Wawa sekolah rendah, tengok akak Wawa guna SAFI sehinggalah Wawa terjebak menggunakannya apabila masuk zaman sekolah menengah. Yelah, zaman menengahlah banyak persatuan dan a…

Read more

Bag Goodies Murah Area Johor

Bag Goodies Murah Area Johor | Hari itu Wawa sempatlah survey tempat yang jual dan buat printing bag goodies, alhamdulillah dah jumpa yang murah area Johor. Dan ini merupakan salah satu sponsor sempena Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-Anak Yatim di Kluang bulan lepas. Inilah rupa bag goodies yang…

Read more