Saturday, April 22, 2017

Magic Skin Primer by Hope Girl Sebagai Makeup Base

7:40 PM 6 Comments


Magic Skin Primer by Hope Girl Sebagai Makeup Base | Adakah anda menggunakan primer sebelum makeup? Tak kisahlah primer jenama apa pun. Wawa guna primer sebagai makeup base apabila Wawa makeup. Bukan selalu makeup pun, time perlu je makeup. 

Perlu ke pakai primer sebelum makeup ni? WAJIB! haha.. saja highlightkan. Actually primer ni perlu dipakai sebelum makeup sebab ia boleh membuatkan makeup tahan lebih lama dan tidak mudah bercapuk. Antara favourite primer Wawa adalah Magic Skin Primer dari Hope Girl by Nafura. Buat pengetahuan anda, Primer ini berasal dari Korea dan telah dibrandingkan by Nafura. Walaupun banyak persaingan untuk primer, ramai juga MUA yang hebat menggunakan ini. Rugi korang tak cuba tau!


Magic Skin Primer by Hope Girl merupakan salah satu rahsia makeup seseorang bertahan lama dan kelihatan lebih cantik dan berseri. Dengan tekstur seakan mutiara pink halus ini sesuai untuk semua jenis kulit muka sebelum makeup bagi membuatkan kulit anda menjadi lebih glowing dan lembut.

Kelebihan Magic Skin Primer
  • Menjadikan kulit lebih licin semulajadi dan menutupi kawasan kulit yang tidak sekata.
  • Menutup liang roma dan garis-garis halus serta menjadikan kulit muka licin bak sutera.
  • Berkesan dalam mengawal sebum yang berlebihan.
  • Menjadikan makeup anda tahan lebih lama dan kelihatan lembut.
  • Merawat kulit kusam dan membantu menganjalkan kulit.
  • Berfungsi sebagai primer mata juga bagi menghalang kelopak mata cacky.
  • Mengatasi masalah pori-pori terbuka.
  • Mencerah 10x ganda mengalahkan agen pemutih.
Kandungan Magic Skin Primer ialah jojoba oil dan Vitamin E yang berfungsi untuk melindungi kulit muka anda. Bahkan, ianya mempunyai tekstur yang ringan dan berbau wangian rose. Ada sesetengah pendapat pengguna tidak suka dengan baunya yang terlalu kuat, tapi bagi Wawa tiada masalah sebab bau bunga lembut. Hehe...


Cara Penggunaan Magic Skin Primer

Sangat mudah untuk apply primer ini. Sebelum itu, pakai dahulu moisturizer untuk melembapkan kulit anda bagi yang berminyak atau kering. Wawa lebih pilih kepada Honey Bee Venom sebab ia sesuai untuk cuaca di Malaysia ini. Kalau kulit anda terlalu berminyak, boleh cuba True Alaska untuk mengurangkan kulit berminyak.

Kemudian, barulah anda letak Magic Skin Primer dikawasan T-zone muka anda dan tempat pori terbuka. Then barulah apply any foundation atau bb cushion ke apa. Paling tidak sapu bedak je terus. Memang cantik berseri kulit anda! :)



Dua-dua gambar ini adalah testimoni dari Wawa sendiri, rahsia makeup tahan lebih lama dan cantik berseri selepas apply primer ini dengan teknik simple makeup. Memang best!!!

Kalau korang nak beli, boleh ke HQ Official Nafura :

Website : www.nafura.my


Resepi Ala-Ala Bubur Ayam McD

2:57 AM 9 Comments


Resepi Ala-Ala Bubur Ayam McD | Resepi paling mudah senang dibuat sampai tambah berkali-kali. Hahaha! kemain mukaddimah yee... Wawa bukan penggemar Mcd, tapi sebab dulu asal nak singgah beli ayam mcd je habis, maka buburlah jadi pilihan. Bubur Nasi atau Nasi air kalau negeri lain panggillah. Kalau Wawa panggil bubur je. Kekeke..

Sebelum mula, Wawa minta maaf sangat sebab tak sempat nak snap gambar bahan-bahan sebab masa buat ni kelam-kabut buat cepat. So, Wawa bagi gambar bubur ayam yang dah tersedia jelah. Jom kita layan resepi ringkas dari Wawa. Orang panggil resepi campak-campak asal sedap! Haha..



RESEPI ALA-ALA BUBUR AYAM MCD

1. Bawang putih 5 ulas
2. Halia 1/2 inci ( nak 1 inci pun boleh lagi sedap)
3. Ayam dipotong dadu (ikut nak banyak mana)
4. Serbuk lada sulah putih (jenama aji-shio)
5. Garam ikut rasa
6. Minyak bijan

CARA PENYEDIAAN :

Masak bubur terlebih dahulu dalam 1 periuk sederhana.

1. Tumbuk bawang putih bersama halia hingga lumat. 
2. Tumis bahan yang ditumbuk tadi bersama dengan ayam dipotong dadu hingga masak. Lebihkan minyak sedikit pun tak mengapa sebab nanti ia buat penambah rasa.
3. Kemudian letak bahan yang ditumis tadi ke dalam bubur dan letak lada sulah putih serta garam sehingga cukup rasa. Letak sedikit minyak bijan jika suka.

** gaul sebati supaya rencah yang ditumis tidak berketul bersama ayam sahaja. dan bubur akan kelihatan berminyak sedikit dari hasil menumis bahan tadi.
** untuk lagi sedap tambahkan daun bawang ke dalam bubur dan gaul rata.

CARA HIDANGAN :

Letak hiasan bawang goreng sedikit dan sambal tumbuk sebagai perasa jika ingin pedas. Jika tak nak, boleh skip yang sambal tumbuk. 

** maaf dalam gambar Wawa tak letak daun bawang sebab tak ada masa ni.



Maka, jadilah bubur ala-ala bubur ayam mcd. Senang dibuat dan mudah dimakan. Haha! Haritu buat 1 periuk nasi besar, ingatkan tak habis sebab masak campak kan, sekali rupanya habis dijamah. Jom cuba buat bubur ala-ala bubur ayam mcd ni. Orang demam kalau makan ni pun dah sedap. Boleh buang angin free je sebab ada halia. Kekekeke...

Dah buat jangan lupa share dengan Wawa dan credit to Wawa Ashihara tau! Nanti Wawa komen post anda semua. Muaahh!!

Monday, April 17, 2017

Kekal Sihat Bertenaga Dengan Ostania Mangosteen Amrita

12:13 AM 2 Comments


Kekal Sihat Bertenaga Dengan Ostania Mangosteen Amrita | Dengan cuaca tak menentu sekarang ni, sekejap hujan sekejap panas boleh membuatkan badan kita terasa letih dan penat terutama sekali apabila cuaca panas terik. Dengar-dengar ada satu produk yang berasaskan buah manggis dah dikeluarkan iaitu Ostania Mangosteen Amrita. Apa itu?


Pengenalan OSTANIA

Ostania Mangosteen Amrita ialah sejenis minuman yang sangat enak dan telah diformulasikan dengan keseluruhan buah manggis termasuklah puri dan kulitnya sekali yang diperkayai dengan Xanthones. Minuman ini sesuai untuk kesihatan anda.

Menurut kajian yang telah dijalankan, Xanthones mempunyai kesan yang lebih baik dan dan antioksidan yang sangat tinggi daripada vitamin C dan vitamin E kerana kebanyakkannya Xanthones ini terdapat pada kulit manggis.

Sesuai dengan gelaran manggis sebagai 'ratu buah', minuman ini juga ditambah baik dengan campuran ekstrak epal, roselle, acai berry, anggur dan delima.


Fakta Mengenai OSTANIA

  • Nilai ORAC antioksidan 14186.98
  • Tiada tambahan gula
  • Tiada pewarna tambahan
Bagaimana OSTANIA bertindak?
  • Mengembalikan tenaga
  • Memulihkan kesihatan
  • Fungsi terapeutik
  • Anti-penuaan
  • Membantu penghadaman
  • Anti-kanser
  • Anti-inflamasi

Mengapa Anda Perlu Minum OSTANIA?

Antara kelebihan-kelebihan jika kita minum Ostania adalah :

  • 1 cawan Ostania Mangosteen Amrita mampu mengembalikan tenaga anda dan menghilangkan dahaga
  • Membantu pergerakan sistem penghadaman sekaligus dapat mengurangkan berat badan
  • Tinggi dengan antioksidan dan membantu dalam peneutralan radikal-radikal bebas dalam badan (anti-kaser)
  • Membantu sistem pencernaan anda dengan Vitamin C dan juga meningkatkan sistem imun
  • Mempunyai kelebihan anti-bakteria dan anti-fungi untuk melawan jangkitan kuman, fungi dan yis
Siapa Yang Patut Mengambil OSTANIA?

1. Sesuai untuk semua peringkat umur
2. Mereka yang aktif bersukan
3. Mereka yang selalu inginkan sistem penghadaman yang lancar
4. Mereka yang sering berasa penat atau letih
5. Mereka yang sentiasa ingin kekal sihat bertenaga

Memandangkan bulan puasa pun dah nak dekat, masa itu juga kita perlukan lebih tenaga untuk tugas harian kita, jadi sangat eloklah kita mengamalkan minuman Ostania Mangosteen Amrita. 

Cara minum sangat mudah sahaja :

Hanya dengan 30ml jus Ostania atau campur dengan air (ratio 1:1). 
Minuman ini sesuai dihidangkan secara sejuk.
Simpan di dalam peti sejuk selepas buka.

** Rasa OSTANIA ini sebiji macam rasa buah manggis, memang sedap gila lagi-lagi bila minum time sejuk. Nikmatnya hanya Tuhan yang tahu.


Harga sebotol OSTANIA ini hanya RM49.90 sahaja. Untuk sebarang pembelian dan pertanyaan lebih lanjut sila hubungi maklumat yang tertera di bawah.

WEBSITE :

FACEBOOK :

INSTAGRAM :

TWITTER :

Saturday, April 15, 2017

Popcorn Berwarna-Warni Yang Menarik Perhatian!

11:30 PM 0 Comments


Popcorn Berwarna-Warni Yang Menarik Perhatian | Zaman sekarang ni macam-macam cara nak menarik perhatian orang untuk mencuba dan membeli. Lagi-lagi bab makanan, batu dengan je tolak ke tepi kan? Hehe...



Ini merupakan salah satu sponsor sempena program charity kami KLIK SINI jadi Wawa nak review sedikit mengenai popcorn ni. Owner sangat peramah dan senang sangat nak berurusan tau. Owner adalah orang Johor dan menetap di Kluang.

Jadi, kalau orang-orang nak buat tempahan dengan owner sempena majlis perkahwinan, pertunangan, majlis aqiqah, birthday party atau sebagai doogift juga boleh . Ada pelbagai jenis packaging popcorn mengikut harga. 

setiap packaging berlainan harga

Yang menariknya disini, owner mendapat ilham dengan membuat popcorn berwarna-warni tapi dengan satu perasa sahaja. Menarik bukan? Kalau nak dibandingkan popcorn ini dengan popcorn di panggung wayang, popcorn ini lagi sedap dan cukup rasa. Sebab rasa dia sangat sedap dan semua biji bertih jagung disaluti dengan madu dan harga dia memang berbaloi sangat!

penuh dengan colorful popcorn 


Untuk sebarang pertanyaan dan juga tempahan, anda bolehlah hubungi :

Facebook :


Instagram :


Whatsapp :

017-7425455

Friday, April 14, 2017

Pemandangan Pantai Minyak Beku seakan di Kawah Putih Bandung

9:20 AM 11 Comments


Pemandangan Pantai Minyak Beku seakan di Kawah Putih Bandung | Masa dulu pergi, pemandangan di Pantai Minyak Beku yang terletak di Batu Pahat tidak seperti ini mungkin kerana masa itu kawasan tercemar atau dalam pembikinan.


Kebetulan masa ni cuaca memang tengah terik, air pantai pula nampak kehijauan gitu. Memang cantik gila lah. Best tau! Bukan senang nak jumpa pemandangan kehijauan air pantai. Selalu nampak kebiruan je kan. Haha!!~


Nampak tak pemandangan belakang tu? Masa ni saja jalan-jalan dengan husband sebab bosan asyik pergi mall saja. Mula-mula husband suggest pergi Pantai Minyak Beku ni, tapi Wawa mati-mati tolak siap cakap tak lawa la kat sana. Sekali dah datang, amik kau taknak balik! 


Wawa tak kira nak selfie banyak-banyak juga sebab jarang nampak air pantai berwarna hijau yang ditemani dengan batu-batu putih ni. Kekekeke.. Maklumlah kita ni orang jakun tak pernah pergi pantai. Tu yang excited lain sikit. Kalau sekali tengok, korang akan rasa macam korang ni berada di Kawah Putih yang terletak di Bandung. Nampak macam seakan la tapi bukan..


Tenang je tengok air pantai masa ni. Sekali bot besar nak lalu, dari jauh dah dengar bunyi enjin bot besar lalu. Husband suka tangkap gambar time kita tak bersedia. Geram pula rasanya.


Bila dah nampak pemandangan yang cantik ni, susah betul nak balik terus. Bolehlah berangan macam pergi ke Bandung tengok Kawah Putih, One day, kalau boleh memang nak travel ke sana dengan husband sekali. Eceh !!!! Hahahahah~

Thursday, April 13, 2017

Sweet Brown Gold Look

7:08 AM 6 Comments


Sweet Brown Gold Makeup Look | Hai.. hai.. hai semua. Korang tengah buat apa tuh? Tengah main makeup-makeuplah tu. Haha!! Sekarang ni ramai yang buat live video tengok makeup. Untung korang kan? Bersyukurlah. Hehehe..

OKlah.. Wawa taknak bebel panjang-panjang sebab ramai tak suka Wawa bebel. So Wawa nak tepek hasil Wawa makeupkan kawan. Tapiiii... sebenarnya ikutkan nak buat smokey gold kononnya, tapi disebabkan kawan nak glitter ala-ala doll kononnya, Wawa buat look biasa punya. Tapi tak jadi sebab glitter Wawa rupa-rupanya tak berfungsi disebabkan kekeringan. Huhu.. Maka kami berhuhu jela makeup tak menjadi request dari kawan.. Hahaha! Serius masa tu dah gelak-gelak kitaorang.

- Before & After -


Nampak tak mata kawan tu? Glitter tak kecukupan sebab baru perasan glitter kering abis masa tu. Haha..!! Last-last jadi sweet gitu jelah. Doll look tak jadi sebab glitter takde. Kekekeke.. Masa ni memang asyik gelak sakan je sampai tertonyoh muka kawan berapa kali dah. Kahkahkah! :D

Walaupun tak menjadi, Wawa nak update juga sebagai simpanan portfolio Wawa. Jangan tengok kalau korang tak suka tau! Hahahaha... Nak tengok rupa Wawa tak selepas makeup kawan, Wawa makeup muka sendiri pula, tapi look simple je. Makeup 30 minit.

- Before & After -

Sorry sebab ambil gambar before secara zoom in. Haha! Masa ni kulit muka Wawa ada bahagian tengah mengelupas sebab kulit kering sebab cuaca. Secara semulajadi, I'm not a natural beauty person. Kahkahkah! :D

Kanan tu after makeup 30 minit. Gila masa makeup kawan 1 jam setengah sambil tergelak sakan sampai comot-comot. Belum masuk part berbual je lebih. Tapi masa Wawa makeup, krik krik je kawan. Tu yang Wawa kelam-kabut on the spot makeup simple-simple. Lagipun, nak kejar masa untuk selfie bersama sebab kawan tak boleh lama.

selfie pejam mata

Untuk makeup Wawa just buat secara natural je kat mata. Begitu juga kat muka. Masa ni main hentam je capai benda yang ada.. Then, terhasillah natural look punya. Simple je wehhh.. Dan serabut la nampak.. Hahahaha!



Akhirnya, sempat juga kami selfie sebelum masing-masing tanggalkan makeup dan sambung tidur semula. Hahaha! Opss, Wawa je yang sambung tidur tapi kawan pergi dating. Kekekekeke..

Follow instagram Wawa

Official : @wawaashihara


Wednesday, April 12, 2017

PsLove | Melegakan Ketidakselesaan pada Badan dengan Berkesan!

3:06 AM 2 Comments


Melegakan Ketidakselesaan pada Badan dengan Berkesan! | Wah.. wah.. wah! kemain tajuk panjang tau. Apa yang berkesan tu? Sekarang ni asal buat kerja angkat berat sikit je dah sakit badan. Asal duduk lama kat office ngadap PC je dah kejang otot badan. Kang sapu Yoko-yoko bau semerbak pula.

Nak cari produk yang jenis odourless ada ke? Mestilah ada! Tak percaya? Memang ada tau. Produk ini berasal dari Singapore. Apakah produk itu?


Company ini bernama Ps Love yang berasal dari Singapore, telah mengeluarkan 3 jenis produk iaitu NeckHeat, BackHeat dan juga MenstruHeat. Buat pengetahuan anda, produk ini bergantung pada eksortermik dalam beg kecil yang dapat membebaskan haba. Apabila bahan-bahan (serbuk besi, karbon dan garam) di dalam beg kecil yang datang melalui udara, maka terbentuklah tindakbalas dan haba akan dikeluarkan.

Oleh itu, dengan formulasi yang dicipta ini ia boleh membantu menyesuaikan samada suhu tersebut dapat memberi kadar kenaikkan atau penurunan disamping dapat melegakan ketidakselesaan pada badan dengan berkesan. Dan yang paling penting ianya odourless!

NECKHEAT, BACKHEAT AND MENSTRUHEAT

- NeckHeat -

Terapi haba secara klinikal terbukti untuk melegakan sakit leher dan bahu. NeckHeat telah direka khas dengan berbentuk V-shape supaya dapat menggunakannya bila-bila masa diperlukan. Bahkan, ianya juga boleh dibelah dua untuk letak di belah kiri dan juga kanan secara berpisah.

Memandangkan kulit bahagian leher sangat sensitif berbanding tempat lain, panas haba pada NeckHeat telah dikurangkan berbanding MenstruHeat.


Cara penggunaan NeckHeat seperti di dalam gambar di atas. Boleh dipakai atas lapisan baju untuk rasa kurang panas, atau dipakai pada kulit untuk rasa lebih panas. Tapi jika kulit anda terlalu sensitif terhadap kepanasan haba, anda tidak digalakkan untuk terus memakai cara pada kulit.

Untuk pemakaian, anda hanya perlu koyakkan bungkusan dan biarkan NeckHeat terdedah sekejap dengan udara, sehingga ia menjadi panas dalam masa 5-10 minit.

- BackHeat -

Terapi haba secara klinikal terbukti untuk melegakan sakit belakang badan. BackHeat tekah direka melengkung untuk memenuhi bentuk belakang anda dengan mengalirkan haba ke seluruh badan supaya dapat keselesaan yang maksimum dan memberi kelegaan.


Cara penggunaan BackHeat seperti gambar di atas. Sama ada dari dalam baju untuk rasa kurang panas, atau terus tampal pada kulit untuk kesan rasa lebih panas.

Sama seperti NeckHeat, untuk pemakaian, anda hanya perlu koyakkan bungkusan dan biarkan BackHeat terdedah sekejap dengan udara, sehingga ia menjadi panas dalam masa 5-10 minit.

- MenstruHeat -

Terapi haba secara klinikal terbukti untuk melegakan senggugut para wanita. MenstruHeat telah direka secara ergonomik dan boleh mengeluarkan haba dengan tahap optimum bagi memberi ruang otot rahim yang kejang untuk berehat.

Cara penggunaan untuk MenstruHeat ada 3 cara. Anda boleh pilih untuk letak di dalam baju untuk rasa kurang panas, di atas (luar) baju untuk kesan rasa sederhana panas, atau boleh terus pada kulit anda iaitu di bawah pusat anda (tempat rahim). MenstruHeat merupakan patch yang paling panas antara yang lain kerana kekejangan otot rahim ini memang sakit.

Sama seperti NeckHeat dan BackHeat, untuk pemakaian, anda hanya perlu koyakkan bungkusan dan biarkan BackHeat terdedah sekejap dengan udara, sehingga ia menjadi panas dalam masa 5-10 minit.

===================================================================

Setakat ini, Wawa dah mencuba yang BackHeat, dan memang terbukti berkesan sebab ianya betul-betul panas dengan sendiri tau! Bukan suam-suam panas. Thats why rasa sakit belakang Wawa dah berkurangan sejak akhir-akhir ini. Yang penting lepas satu jam pakai, cabut patch ni dari kulit selama 5 minit gitu untuk rehat, kemudian boleh sambung balik. Kang tak memasal terbakar kulit kalau non stop pakai. Hehe... Untuk yang lain Wawa akan guna jika perlu nanti.

Keluaran Ps Love ini sesuai untuk kaum wanita diluar sana yang mengalami senggugut yang teruk, sakit badan belakang akibat kerja berat atau duduk lama, dan juga bagi yang sakit leher akibat tersalah tidur dengan betul. Kaum lelaki juga boleh guna jika untuk NeckHeat dan BackHeat.

===================================================================

Buat followers saya, anda boleh dapatkan 20%  off dari Wawa dengan promocode "wawaoff" (expired on 31 May 2017) di website Ps Love.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari :-

Website :

Facebook :
https://www.facebook.com/pslove.co

Instagram :


Tuesday, April 11, 2017

Tips | 5 Cara Mudah Untuk Tingkatkan Bahasa Inggeris

1:14 AM 2 Comments


5 Cara Mudah Untuk Tingkatkan Bahasa Inggeris | Penguasaan bahasa Inggeris sangat penting bagi kita kerana negara kita merupakan satu tempat pelancongan. Jadi, paling tidak rakyat Malaysia perlu tahu basic tentang bahasa English supaya tak 'mati kutu' bila berinteraksi dengan foreigner. Yang paling best, belajar Inggeris ni seronok! Bagaimana caranya?


1. MEMBACA 

Praktiskan diri dengan membaca suratkhabar Inggeris, artikel majalah atau laman blogspot berbahasa Inggeris setiap hari. Baca sambil fahamkan mana yang tahu, ada masa boleh buka kamus untuk rujuk perkataan yang tidak tahu.

2. MENDENGAR ATAU MELIHAT

Kemudian, cuba dengar atau lihat rancangan yang berbahasa Inggeris seperti cerita di televisyen, radio mahupun laman Youtube selama 15-30 minit setiap hari. Lihat apa-apa cerita yang mempunyai subtittle English juga boleh membantu anda.

3. BERINTERAKSI (BERCAKAP)

Selepas itu, cuba anda praktis berinteraksi dengan orang dalam bahasa Inggeris. Sama ada secara berdepan, dalam telefon atau di talian media social seperti whatsapp, facebook dan lain-lain. Bercakaplah tanpa segan silu, terabur mula pun tak mengapa asalkan anda cuba untuk bercakap dalam bahasa Inggeris dahulu.

4. MENULIS

Bila dah mahir sikit-sikit, cuba anda menulis sesuatu yang ringkas dalam Inggeris. Contohnya seperti SMS, post kat media social, buku diari, reminder dekat phone ke, dan macam-macam lagi. Dekat siti anda akan perasan peratus anda untuk berbahasa Inggeris akan mudah.

5. TUKAR BAHASA 

Yang ini tambahan, kalau anda nak tingkatkan lagi bahasa Inggeris. Cuba anda tukar bahasa di telefon bimbit, akaun social media anda, atau di mana-mana teknologi yang anda ada ke bahasa Inggeris.



** InshaaAllah, dengan cara mudah ini tanpa sedar anda dapat tingkatkan kemahiran dalam berbahasa Inggeris dengan lebih mudah dan cepat.

Monday, April 10, 2017

Atasi Masalah Rabun & Silau dengan Tri-Pearl Eyecare

4:03 AM 0 Comments


Atasi Masalah Rabun & Silau dengan Tri-Pearl Eyecare | Mata sangat penting bagi kita kerana untuk melihat apa sahaja dihadapan kita dan juga sekeliling. Oleh itu, penjagaan mata sangat penting dan sentiasa pergi check mata untuk mengelak pelbagai masalah timbul kemudian hari.

Bercakap tentang mata, memang tak nafikan Wawa memang ada masalah rabun jauh dan dekat. Hehe! Kecil-kecil dulu degil intai orang mandi. Haha! Idok la teman gitu. Nauzubillahiminzalik! Dan sekarang Wawa lebih selesa guna lens dari cermin mata. Yang peliknya, power kat contact lens lagi rendah dari power cermin mata. Sebab ada orang kata makin pakai lens makin tinggi power, tapi Wawa pakai beza angka kot. Hmm.. takpelah yang penting pandai jaga mata. Tup-tup lepas minum Tri-Pearl Eyecare mata Wawa dah okay kan?


Ini merupakan kali pertama Wawa ingin mencuba satu produk khas untuk mata iaitu Tri-Pearl Eyecare , iaitu Pakar Rabun Mata Anda. Teruja Wawa nak mencubanya! Mana tahu power rabun mata makin berkurangan, pun syukur alhamdulillah. Tak payah pung pang pung pang, mehh Wawa share serba sedikit tentang Tri-Pearl Eyecare ini.

RAMUAN TRI-PEARL EYECARE


Ramuan yang terdapat didalam Tri-Pearl Eyecare ialah Lutein, Jus Oren, Madu, Lobak Merah, Tomato, Billberry, Sunflower Seed dan Brokoli. Sedap ke minum? Ya Allah! Memang sedap minum Tri-Pearl Eyecare ni. Rasa dia lebih kepada oren berry gitu. Tapi tak masam pon! Tak manis sangat tak pahit. Rasa seakan kita makan vitamin C Oren. Serius! Bila telan baru terasa berry kat situ.

KELEBIHAN TRI-PEARL EYECARE

Dengan Tri-Pearl Eyecare, anda tak perlu risau lagi kerana ia membantu menghilangkan masalah :
  • Rabun jauh
  • Rabun dekat
  • Rabun Silau
  • Mata merah
  • Eyebag
Jom sesiapa yang ada masalah diatas kita amalkan minum Tri-Pearl Eyecare untuk mata yang lebih sihat dan cantik!

TESTIMONI-TESTIMONI CUSTOMER 




Bagaimana dengan cara pengambilan Tri-Pearl Eyecare ini? Senang dan mudah sangat! Korang boleh minum terus sebanyak 2 kali sehari. Untuk kesan lebih baik, eloklah korang konsisten minum jangan skip-skip ye. Dah lepas 2 minggu atau sebulan gitu barulah boleh tahu macam mana keberkesanannya. Wawa masih dalam process mencuba consume, nanti kalau okay Wawa bagi feedback kat instagram Wawa ye. Jangan lupa follow ig @wawaashihara!



Harga sebotol RM60 (250ml) sahaja

Untuk tempahan atau maklumat lanjut, bolehlah hubungi :

Facebook :


Whatsapp :

 013-3690717 (En Zul Saleh)

Sunday, April 9, 2017

Button Badge Murah Johor

11:29 PM 4 Comments


Button Badge Murah Johor | Hai semua, Wawa kembali lagi dengan membuat review kali ini. Button badge antara salah satu sebagai souvenir atau dikenali cenderahati sebagai kenangan apa-apa majlis mahupun secara suka-suka. 

Sempena Program Kasih JDT Blogger bersama Anak-Anak Yatim (Siri 1) di Kluang pada 4 Mac 2017 yang lepas, button badge juga telah disponsor oleh seorang owner yang berasal dari Johor.

Inilah button badge kami. Cantik kan?

Owner menyediakan printing button badge, kad kahwin, bunting, guestbook, goodies box dan juga doorgift budget. Harga pun sangat berbaloi dan murah. Memang tak rugi kalau order dengan owner.


Antara design customer lain

Owner telah mengasingkan untuk kad kahwin dan yang lain-lain. Untuk maklumat lanjut bolehlah layari laman berikut :

Facebook : 

- KAD KAHWIN -
(017-3607497)


Instagram :

- BUTTON BADGE -
(017-7068379)


Review | Safi Balqis OxyWhite

7:23 AM 7 Comments


Review - Safi Balqis OxyWhite | Nama SAFI sudah tidak asing lagi buat rakyat Malaysia kerana ianya telah lama dikenali. Kalau dulu zaman Wawa sekolah rendah, tengok akak Wawa guna SAFI sehinggalah Wawa terjebak menggunakannya apabila masuk zaman sekolah menengah. Yelah, zaman menengahlah banyak persatuan dan aktiviti yang disertai sampai kulit hitam bagai. Memang SAFI sesuai sangat dengan kami. Bagaimana pula dengan anda?


Terkini, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit iaitu SAFI Balqis OxyWhite dengan gabungan Nano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit muka tampil lebih sihat dan cerah sempurna. 

Apa Fungsi Teknologi Nano?

1. Nano Oxygen 
Bertindak untuk membebaskan oksigen tambahan ke dalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit.

2. Nano BioWhite 
Mempercepatkan pencerahan kulit secara efektif dengan memperlahankan pembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit.


REKA BENTUK FORMULASI BARU OXYWHITE


Formulasi baru SAFI Balqis OxyWhite kini didatangi rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah dibawa ke mana-mana sahaja. Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri bagi yang wajah berkulit normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning memberi mood ceria dan penuh keyakinan bagi yang wajah berkulit minyak.

Set Penjagaan Kulit ( Set Ayu)

Kali ini, Wawa mencuba Set Ayu SAFI Balqis OxyWhite dimana terdapat 3 jenis iaitu :


1. SAFI Balqis OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat

Harga : RM7.30 (50g) / RM12.30 (100g)

Kulit wajah yang berminyak menjadi punca pembiakan bakteria serta pembentukan sebum yang akan menghasilkan jerawat di kulit muka. Pembersih wajah khas untuk kulit berminyak ini bertindak :
  • Membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak
  • Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak dan kotoran yang terkumpul didalam liang pori kulit
  • Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat
  • Sesuai untuk kulit yang berminyak dan berjerawat

2. SAFI Balqis OxyWhite Penyegar

Harga : RM10.90 (100ml)

Liang pori akan terbuka selepas membersihkan kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI Balqis OxyWhite bertindak :
  • Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan
  • Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan
  • Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol

3. SAFI Balqis OxyWhite Pelembap Gel

Harga : RM20.20 (45g)

Pelembap gelyang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak :
  • Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah
  • Vitamin B meratakan tona kulit muka
  • Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan
  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalakan kesan melekit
  • Sesuai untuk kulit kombinasi dna kulit berminyak, siang ataupun malam
Kalau ikutkan, ada banyak jenis dari SAFI Balqis OxyWhite tapi Wawa terangkan details yang Wawa dah mencuba. Setakat ini, penggunaan tiada masalah dan kulit muka kurang berminyak dari sebelum ini. Dan yang paling best, kulit muka Wawa rasa sejuk je selepas pakai ketiga-tiga jenis itu. Oleh itu, Wawa sertakan gambar selain tiga jenis produk yang telah dinyatakan di atas.


Bagi yang berminat ingin mendapatkannya, produk ini boleh didapati di pasaraya dan juga pasaraya hyper utama. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai jenama SAFI bolehlah melayari :

Facebook :

Instagram :

Youtube :

Wednesday, April 5, 2017

Bag Goodies Murah Area Johor

12:28 AM 2 Comments


Bag Goodies Murah Area Johor | Hari itu Wawa sempatlah survey tempat yang jual dan buat printing bag goodies, alhamdulillah dah jumpa yang murah area Johor. Dan ini merupakan salah satu sponsor sempena Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-Anak Yatim di Kluang bulan lepas.


Inilah rupa bag goodies yang disponsor oleh pihak Kasih Concept. Simple tapi kemas dan cantik. Pihak KC membuat servis design dan juga printing. Antaranya adalah :

1. Bag Goodies
2. Business Card
3. Wrapping Paper
4. Sampul Raya
5. Sticker

Untuk design, korang boleh runding sampai jadi dengan pihak KC. Memang sporting habis sebab dia akan buat sampai apa yang kita minta. 

beg goodies untuk anak-anak yatim

Antara Design Lain dari Pihak Kasih Concept 




Dahlah cantik-cantik design dorang, murah dan berbaloi. Bagi korang yang area Johor mencari bag goodies printing bolehlah survey atau buat tempahan dengan pihak KC :

Facebook :

Instagram :