Wednesday, April 23, 2014

Ep 3 : Buddies with PPD !

6:51 AM 1 Comments





Sambungan entry episod 2 dekat sini yerr :) Kalau entry ini lebih kepada gambar perempuan ajerr, gambar Fayadh tak ada, jadi jangan marah tau yattt !! ^_^








Macam-macam ragam ada. Gambar time tengah miting, dalam kereta nak pergi lunch dan gambar semasa sambut bufday salah seorang pegawai KGSK Unit Perkhidmatan :)

Ep 2 : Bergembira Bersama Buddies Praktikal !

6:24 AM 1 Comments



Dalam episod ini, Wawa akan upload banyak gambar. Sebab hobi kami suka bergambar, alang-alang sebagai kenangan semasa berpraktikal :) Wawa tak ingat tarikh-tarikh sepanjang berada di PPD. Jadi, lanjan jelah korang yerr :)

Lunch time dekat Old Town masa ini. kami berenam pergi lunch sesama best sebab happy lah ! HAHA , Wawa tak ada idea dah nak bebel sebab ayat yang sama jerr lebih kurang nantii ~

Lunch Time :






Waktu bekerja time ini kitaorang berposing sebab masing-masing tak ada kerja :) Raja bergambar serahkan pada si Roha dan juga si Hus ! :D

Work Time :







Next entry bersambung lagiii :)

Ep 1 : My New Life as Student Practical at PPD !

5:46 AM 0 Comments
Wawa mula berpraktikal sebenarnya pada 17 Februari 2014. Praktikal di Pejabat Pendidikan Daerah Kluang (PPDK). Jadi sekarang ni dah lambat, Wawa cerita serba ringkas jelah :) Wawa ditempatkan di Unit Pengurusan Akademik dibawah Unit Pendidikan Islam. Asalnya Wawa dapat ICT tapi dah ada budak, Wawa ambil bahagian Pen.Islam :)
First masuk situ, berkenalan dengan pegawai-pegawai yang ada. Alhamdulillah, semuanya okay dan baik. Jadi, Wawa dimulakan dengan mengenal prosedur-prosedur pejabat. Macam-macamlah Wawa belajar. Cara layan pelanggan, cara menelefon sekolah-sekolah dan sebagainya. Tapi apabila start bulan 3, memang busy sebab jaga kaunter untuk pendaftaran SPM Ulangan dan SPM Persendirian. Agak stress jugalah sebab tak ada benda lain buat selain jaga kaunter because its not related with my coursework. Benda yang sama mengadap dalam sebulan lebih. Pengalaman mematangkan kita. Bersabar itu indah even tak tahan hati kan :)
Alhamdulillah, sempat juga kenal dengan budak2 praktikal yang lain seperti Farah a.k.a Peah, Roha, Hus, Yana dan Fayadh. Nak tengok gambar dorang ? Next Entry Wawa update okayy !
ini gambar first Wawa amik selepas 
3 minggu praktikal :D
Entry ini untuk bulan 2 hingga bulan 3 tau, sebab Wawa malas nak celoteh panjang-panjang kang nanti dibaca orang berkenaan, terasa dia tau. Sebab sepanjang ini banyak memori sakit jiwa Wawa ! HAHA !
Next Entry Pula !