Wednesday, August 30, 2017

Dinner Di Cafe Crystal Inn Hotel Batu Pahat

5:02 PM 2 Comments


Crystal Inn Hotel Batu Pahat | Jarang ada hotel yang menyediakan cafe untuk orang luar masuk sekali. Selalunya kalau kita menginap ke mana-mana hotel, cafe hanya untuk pelanggan yang menginap tidur malam. Tapi, cafe Crystal Inn Hotel Batu Pahat terbuka untuk orang luar sekali.

Nak kata menu mahal-mahal tidak juga sebab harga standard seperti makan dalam mall. Percaya tak? Memang ada tauu! Lainlah korang order yang mahal-mahal lepastu kondem kata mana ada murah. Memenag kena cepuk dengan Wawa. Hahaha! Jom layan food review Wawa....

muka excited kami nak makan :)

Masa ini kami lapar gila sebab tak makan tengahari lagi. Sanggup tahan perut tunggu sampai magrib untuk pergi makan. Tanya masing-masing nak makan mana dah buntu, last-last kami decide makan kat sini. Percaya tak total kami makan kat sini around RM50 gitu laaa... Mehh skodeng menu....


Ini namanya Fried Mushroom. Wawa suka gila tau. Kalau makan kat Juzz Waffle pun sama mesti order benda alah ini. Tapi, masa ni dapat macam terlebih masin sikit so Wawa tak boleh nak masuk dalam tekak. Wawa ada high blood so memang tak boleh lah nak hadap habiskan. Tapi rasa dia memang so far okay cuma masin sikit.


Apa nama dah lupa. Wawa panggil Ayam goreng jer.. Hahahaha! Tapi sedap oiii! Ratah macam tu pun habis. Kekekeke... Macam disalut madu tepungnya... Rangup pulak tu.. Apa rahsia ek? Guna tepung apa ekk??? 


Akak Wawa pilih menu Chicken Chop Black Paper. Sos dia gila sedap oi, plus murah dari yang pernah makan sebelum ini. Serius rugi tak try makan ni!


Okayy,, Spaghetti Bolognese kat sini tak mengecewakan selera tekak Wawa. Dahlah penuh 1 pinggan, sos dia tak kedekut macam kedai makan lain. Ditambah pula letak cheese.. Aduhhh! Sedap bangatt donggg.... Hehehehhee... 

makan duluan yokkk~

Kalau korang nak cuba makan disini, Waze je Crystal Inn Hotel Batu Pahat. Boleh buat surprise party/dinner kat sini juga tau. Google no tel hotel ini. Semua dihujung jari. Hehehe...


Sunday, August 20, 2017

STUNNING | Wangian Baharu Enchanteur Memikat Hati

8:42 AM 6 Comments



Stunning - Wangian Baharu Enchanteur | Cantik tak box dari Enchanteur? Besar dan disaluti dengan kain baldu berwarnakan tona peach lembut amat menggamit suasana romantik. Ewaahh! Serius Wawa terkejut masa dapat surprise box ni. Dahlah besar dalam hati fikir bila masa Wawa order barang, rupanya ini adalah surprise dari Enchanteur!

seketul wawa bersama box dari Enchanteur! Cantikkkkkkkk weii!!!
"Penampilan tidak akan sempurna tanpa wangian".. Author C.Joybell C
Setuju dengan pepatah dari beliau, ternyata wangian seorang wanita mempunyai daya tarikan seekor lebah kepada pati nektar dan kenyataan ini memang tidak dapat disangkal lagi. Kajian menunjukkan wanita yang memakai haruman dilihat lebih sensual dan menarik. Justeru itu, wanita percaya bahawa minyak wangi merupakan aksesori yang tidak menonjol, tetapi mampu untuk menyerlahkan si pemakai dan mencipta aura yang tiada tandingan.

Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona dengan Enchanteur Stunning
ENCHANTEUR adalah jenama wangian terkemuka dengan haruman yang diinspirasikan dari Perancis, telah melancarkan semula rangkaian Eau de Toilette dan penjagaan peribadi. Bersempena pelancaran ini, satu haruman baharu yang sangat menarik telah diperkenalkan iaitu, Stunning! Wangian mempesona ini merupakan gabungan Turkish Rose dan Magnolia, telah dipertingkatkan dengan kemanisan dari Blackcurrant Bud dan Raspberry serta dicampur juga dengan kelembutan Sandalwood. Si pemakai Stunning akan tertawan dengan aroma sensual yang dipakainya sendiri, menjadikan dia wanita yang teristimewa, seterusnya menyerlahkan penampilan dan personalitinya.


Selain Eau de Toilette, variasi Stunning juga hadir bersama produk pelengkap melalui rangkaian penjagaan peribadi termasuklah losyen, deodoran dan bedak talkum yang membuatkan kulit lebih lembut menawan sehalus satin dan berbau harum wangian segar sepanjang hari.


ENCHANTEUR telah memperbaharui bentuk botol rangkaian EDT. Botol EDT ini berkonsepkan bentuk tubuh seorang wanita memakai gaun berlipat dengan potongan duyung, manakala variasi warna pada botol adalah berdasarkan wangian flora di dalamnya. Keanggunan botol ini dimahkotakan dengan penutup berbentuk bunga mawar mekar yang menjadi simbolik percintaan yang romantis dan pati bunga yang menjadi bahan pelengkap di dalam botol wangian tersebut. Pembungkusan indah ini amat mudah dipegang dan boleh dijadikan hiasan di atas meja rias.

ENCHANTEUR Eau de Toilette boleh didapati pada harga RM28.20 (termasuk 6% GST) bagi setiap botol 50ml. Cantik kan reka bentuknya? Haruman wangian apatah lagi kan? Hehehe....

Losyen Enchanteur ini boleh didapati dalam pelbagai saiz yang berharga dari 
RM5.40 hingga RM17.60


Deodoran Enchanteur pula hadir dalam pelbagai bentuk iaitu stik bebola atau semburan yang berharga dari RM4.90 sehingga RM8.40

Manakala bedak Enchanteur berharga dari RM4.40 hingga RM11.80


Pelbagai produk wangian serta produk penjagaan diri Enchanteur boleh didapati di semua rankaian pasaraya, pasaraya besar dan farmasi. Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, sila layari www.enchanteur.com.my atau lawati laman facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY.


Wednesday, August 16, 2017

Resepi Mudah Masak Sayur Goreng

4:57 PM 4 Comments


Resepi Sayur Goreng | Hai semua! Wawa kembali lagi dengan membawa entry tentang masakan iaitu resepi masakan. Walaupun blog Wawa lebih kepada beauty tapi Wawa gemar tentang makanan juga. Boleh kan kalau diselitkan tentang makanan? Hehehe :)

Kali ini Wawa nak buat resepi mudah masak sayur goreng. Pernah dengar tak sayur goreng? Bukan sayur sawi/kobis yang digoreng macam pisang goreng tauu! Hahaha... Rasanya suri rumah semua dah pakar dah pasal sayur goreng ni. Mungkin anak-anak dara yang remaja dan dewasa ada yang belum tahu. Mehh layan resepi mudah dan simple dari dapur Puan Wawa.. Ehh? :D

sayur goreng wawa terlebih soo hoon sebab suka sangat :)

Bahan-Bahan :
(Hidangan 4 orang)
  • Bawang putih 3 ulas (mayang halus)
  • Bawang besar 1 ulas / bawang merah 4 ulas (mayang halus)
  • Sedikit ikan bilis / kiub bilis @ ayam - guna kiub bilis sikit
  • Cili merah hidup 1 tangkai (potong serong)
Bahan Sayur & Lain-Lain :
  • 1/2 kobis bulat sederhana 
  • 1/2 batang carrot merah
  • 10 tangkai kacang panjang
  • Soo Hoon (ikut suka kita nak banyak mana) - direndam dahulu
  • Tauhu kering (ikut suka nak banyak mana) - direndam dahulu
Cara Masak Sayur Goreng :

1. Tumiskan bahan seperti bawang putih, bawang besar/merah dan kiub bilis sehingga layu dan naik bau kemudian masukkan cili merah.

2. Kemudian masukkan sedikit ajinamoto dan garam secubit rasa sebagai perasa. Selepas itu terus masukkan bahan yang direndam tadi iaitu soo hoon dan tahu kering dan biarkan ianya masak sebentar dengan sedikit air. Jangan banyak sangat nanti jadi basah.

3. Selepas itu, masukkan segala sayur-sayuran yang sudah dipotong dan gaul hingga rata. Biarkan seketika sehingga masak dan boleh angkat untuk dihidang.

Mudah bukan resepi ini? Simple dan sedap yang pastinya. Jom cuba! Hehehe :)

Syampu Shurah Ariana | Syampu Untuk Wanita Berhijab

9:36 AM 0 Comments


Syampu Shurah Ariana | Setiap wanita impikan mahkota yang cantik, lagi-lagi bahagian rambut. Ini kerana rambut merupakan mahkota mahal buat wanita diluar sana. Nak kemana-mana mesti akan fikirkan rambut. Ada ke yang tidak ambil kisah mengenai rambut mereka? Nauzubillah... Jauhkanlah dari sifat pemalas tu.. hehehe..


Oleh sebab itu, anda perlu memilih syampu yang sesuai dengan jenis rambut anda bagi memastikan rambut dan kulit kepala anda kekal sihat. Dengan cara menutup rambut sepanjang hari dalam keadaan cuaca panas dan lembap akan mengakibatkan rambut mudah berminyak dan mengakibatkan kelemumur. Bukan itu sahaja, ia juga akan menyebabkan  rasa ketidakselesaan dek kerana rambut yang berbau dna ia boleh mengurangkan keyakinan diri.

Bayangkanlah, anda tengah busy dengan kerjaya masing-masing tanpa menghiraukan keadaan rambut anda. Dibiarkan ia berbau masam, berkepam dan berkuping kelemumur sebab anda fikir ada tudung yang boleh menghalang bau tersebut. Siapa kata? NOOO OKAYYY ! 


SYAMPU SHURAH ARIANA
Syampu Shurah Ariana kini telah diperkenalkan untuk membantu dalam penjagaan rambut wanita terutamanya untuk wanita yang berhijab. Dalam syampu ini mempunyai bahan-bahan utama di mana ia diperkaya dengan bahan aktif DANRILYS yang mampu mengurangkan kelemumur dan ia lebih efisyen berbanding molekul anti-kelemumur terkenal, Zinc Pyrithione (ZPT). Fungsi danrilys adalah untuk mengurangkan kerengsaan, ketidakselesaan akibat kegatalan dna mengawal pengeluaran minyak pada kulit kepala.

Selain itu, bahan aktif FARNESOL dan aroma wangian juga turut disertakan dengan teknologi mengurangkan bauan dan akan membuatkan rambut kekal harum dan segar sepanjang hari.

Kini, rangkaian Syampu Shurah Ariana yang baharu ini hadir dalam 4 jenis yang berbeza untuk menangani pelbagai masalah rambut khususnya rambut wanita berhijab :

1. Lembut Dan Licin (Botol Pink)

  
Dirumuskan dengan pati buah tin dan delima bagi membantu melembutkan rambut dan membersihkan kulit kepala dari kesan minyak serta kekotoran. Dengan adanya kandungan bahan antioksidan yang tinggi ia dapat memelihara kesihatan kulit kepala walaupun berhijab sepanjang hari.

2. Anti Kelemumur (Botol Hijau)


Diformulasikan dengan bahan aktif Octopirox dan Menthol bagi mengurangkan masalah kelemumur melalui pengawalan minyak berlebihan, mengawal had tahap sebum serta melindungi dari unsur-unsur luar. Kandungan menthol di dalam syampu ini boleh membuatkan kulit kepala dan rambut anda kekal sihat, menawan dan segar sepanjang hari.

3. Kawalan Rambut Kering Dan Rosak (Botol Oren)


Diadun dengan menggunakan ekstrak minyak Argan, minyak Jojoba, Vitamin A, B5 dan E yang berupaya membekalkan nutrisi mencukupi untuk mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut lebih lembut, subur dan bermaya. 

Vitamin A berfungsi memberi kelembapan berkekalan kepada kulit rambut, Vitamin B5 menguatkan akar rambut supaya tidak mudah gugur, mengawal kerosakan rambut akibat terdedah kepada panas dan mengurangkan masalah rambut bercabang. Manakala, Vitamin E bertindak untuk mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas serta membekalkan nutrisi yang cukup bagi mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang.

4. Kawalan Rambut Gugur (Botol Biru)


Diperkaya dengan protein dan minyak zaitun untuk menguatkan, memperbaiki serta melindungi rambut agar sentiasa lembut dan sihat. Kandungan minyak zaitun berfungsi mengawal kesan anti radang pada kulit kepala. Dan bahan antioksidan pula menyubur dan menguatkan akar rambut serta mengurangkan kelemumur.

==================================================================


Kesemua koleksi syampu Shurah Ariana ini boleh didapati di pasaraya dan farmasi terpilih di seluruh Malaysia pada harga RM12.30 (330ml) dan RM7.90 (170ml).

Untuk maklumat lanjut mengenai Shurah, anda boleh layari :



Pembelian di dalam talian : www.jetaine.com/shop/

Dan follow hashtag #shurahmy #shurahariana #shurahmalaysia 

Monday, August 14, 2017

Kenapa Dexandra Perfume Menjadi Pilihan Ramai?

4:10 AM 3 Comments


Dexandra Perfume | Nama Dexandra kini tidak asing lagi di Malaysia. Ini kerana dengan kehadiran Dexandra Perfume membuatkan semua orang buka mata bahawa inspired perfume pun bukan calang-calang perfume. Kalah dengan perfume antarabangsa.


Sebelum ini, Wawa ada buat review mengenai Dexandra Perfume juga. Mula-mula dalam fikiran Wawa, boleh ke Dexandra kalahkan perfume inspired yang lain? Sebab sekarang dah banyak inspired perfume dikeluarkan tapi tak semua berjaya menarik hati pelanggan. Ternyata fikiran Wawa merosot. Dexandra berjaya membuka mata orang di luar sana dan sedar akan kehadiran Dexandra.


Untuk kali ini, Wawa akan review serba sedikit mengenai Dexandra yang baharu, iaitu Dexandra Limited Edition - Scent of Life. Kenapa ia limited edition? Dexandra limited edition dikeluarkan dengan had dari sebelum ini dan jenis bauan juga sangat limited. Kebanyakkannya berbau harum wangi seperti buah-buahan dan floral dan yang paling penting ia berbau lembut dan tidak keras dimana ia bersesuaian untuk lelaki dan juga wanita.

Dexandra Limited Edition (For Men) 

Sultan | Brave | Grenade | Primus

Dexandra Limited Edition (For Women)

Amour | Adore | Violet | Purity


Sedap sangat bau Violet ni tau, bau sweet-sweet buah campur vanila. Selalunya orang tak suka bau vanila sebab kadang-kadang ada yang keras dan lembut, tapi Violet ini bau dia sangat lembut dan sesuai sangat untuk kaum wanita. 

Jom kita lihat kenapa Dexandra menjadi pilihan ramai?

KENAPA DEXANDRA PERFUME MENJADI PILIHAN RAMAI
1. Tahan Lama Lebih 8 Jam

Dexandra perfume merupakan perfume tahan lama dimana ianya boleh tahan lebih dari 8 jam dan yang paling best adalah baunya kekal. Tidak berbau busuk bercampur peluh. Memang best sangat guna Dexandra perfume.

2. Boleh Di Bawa Solat

Walaupun Dexandra mempunyai alkohol, tetapi ia selamat digunakan kerana ia merupakan alkohol dari ekstrak TEBU. Bukannya dari sumber yang tidak pasti. Ini kerana ia mempunyai pati original dan alkohol first grade iaitu selamat digunakan untuk solat.

3. Setanding Dengan Perfume Antarabangsa

Memang tidak dinafikan lagi, walaupun Dexandra merupakan inspired perfume tetapi ianya mempunyai bau hampir 90% sama dengan perfume antarabangsa.

4. Mudah Di Bawa Kemana-mana (Travel Perfume)

Dengan isian 35ml dan bersaiz sederhana, ianya mudah dibawa kemana-mana dan juga boleh dibawa pergi travel kerana ia bersifat ringan.

5. Menepati Citarasa & Permintaan Pengguna

Menghasilkan bauan pilihan citarasa rakyat Malaysia dan yang penting, ia memberi kegilaan dalam segi ketahanan bauan. Dan menjadi pilihan kerana harga yang murah dari perfume antarabangsa.

6. Produk Bumiputera

Dexandra merupakan keluaran bumiputera dan founder adalah orang Melayu. Jadi tak perlu risau lagi dah untuk membeli Dexandra.


Untuk dapatkan Dexandra perfume, bolehlah anda dapatkan dengan Azie, iaitu Stokis Sah Dexandra Kluang di alamat berikut :

Azie Beauty Da House
No 46, Jalan Ciku (ground floor) 
86000 Kluang Johor

Atau jika anda ingin membuat pendapatan sampingan, bolehlah menjadi agen di bawah Azie. Untuk maklumat lanjut boleh layari media social Azie :



Sunday, August 6, 2017

Klairs Mid-Day Blue Sun Lotion & Klairs Mochi BB Cushion

4:12 AM 2 Comments


Makeup Jadi Lengkap Dengan 2 Produk Ini | Memandangkan sekarang ramai sukakan kecantikkan terutama dari segi makeup, jadi kali ini Wawa nak perkenalkan satu jenama produk dari Korea yang memang tidak asing lagi di luar mahupun dalam Malaysia.

Kali ini Wawa berpeluang untuk mencuba Klairs Mid-Day Blue Sun Lotion dan Klairs Mochi BB Cushion sebagai pelengkap makeup harian kita. Yelah, ada sesetengah orang tidak suka makeup tebal ada yang suka tebal, jadi review kali ini sesuai untuk semua.


Waaahhh! Comel gila weiii yang bulat tu kan? itulah Klairs Mochi BB Cushion. Yang biru itu pula Blue Sun Lotion. Bukan ada 2 produk ini sahaja tau, bahkan Klairs telah membuat sample trial kit untuk mencuba ke semua jenis produk yang ada. Mudah kan? Memang mudah dan sangat jimat. Untuk sample pack tersebut ada 8 sample kesemuanya.
KLAIRS MID- DAY BLUE SUN LOTION SPF40 PA++

Klairs Mid-Day Blue Sun Lotion dirumus khas untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang merbahaya serta memberikan perlindungan dari haba untuk menjaga kulit sensitif dari gelombang haba yang terlalu kuat. Atau lebih dikenali sebagai sunblock atau pelindung matahari untuk kulit.

Bukan itu sahaja, Blue Sun Lotion ini juga boleh bertindak sebagai makeup base dengan tona warna yang semulajadi. Kebanyakkan barangan makeup tidak mempunyai pelindung matahari, jadi fungsi Blue Sun Lotion ini boleh menjaga kulit sebelum mengenakan sebarang makeup.


Yang paling best adalah apabila anda memakainya, kulit anda tidak akan kering kerana ia bertindak untuk melembapkan kulit di samping melindungi kulit dari sinaran UV yang bahaya. Cara pemakaian sangat senang, anda hanya perlu bersihkan muka terlebih dahulu (boleh apply mana-mana skincare dulu seperti toner) barulah anda memakai ia di sekitar muka dan leher. Sapu bagi rata ke seluruh wajah dan leher dan jangan risau, kerana warna lotion ini akan kembali kepada warna semulajadi, lebih meresap ke kulit serta tidak melekit dan memberi effect mencerahkan kulit dan glowing.

KLAIRS MOCHI BB CUSHION


Penjualan terbaik bagi Klairs adalah Mochi BB Cushion kerana ia diperbaiki dengan penghasilan yang ringan, penggunaan lebih tahan lama dalam melawan peluh dan kulit berminyak, jadi anda tidak perlu risau lagi.

This stuff so cute! Am I right? :)

Penghasilan Pemakaian Seperti Menggunakan Bedak!

Mochi BB Cushion direka bentuk sebagai produk jenis balm bukanlah jenis cecair untuk mengisi liang-liang roma bagi ia kelihatan lebih halus dan lembut. Yang menariknya, ia direka  dengan bekas mudah alih yang boleh dibuat isian semula dan hygenic.


Mengekalkan Tona Warna Semulajadi

Mochi BB Cushion mempunyai tona warna apricot-beige iaitu lebih ke arah warna kulit kuning langsat ke coklat kemerahan secara semualajadi. Ia dapat meneutralkan kemerahan kulit untuk kelihatan lebih selesa dan sihat di samping dapat membetulkan warna kulit, mencerahkan kulit yang kusam dan tona kulit yang tidak sekata.

Untuk dapatkan hasil makeup yang sempurna senang sahaja hanya menggunakan Blue Sun Lotion sebagai makeup base anda untuk melindungi kulit dari sinaran UV, kemudian sapukan secara rata ke kulit wajah dengan Mochi BB Cushion yang bertindak sebagai foundation to powder! Kulit akan lebih lembut, halus dan glowing sepanjang hari. 

=============================================================

Untuk maklumat lanjut, anda boleh klik link ini - CLICK HERE! 


Friday, August 4, 2017

Pipi Pink Doll Stick Blusher | Famirafaa

8:41 PM 0 Comments


Muka Ala-Ala Doll Dengan Pipi Pink | Sekarang tengah trend makeup ala-ala doll atau anime doll kan? Mesti korang tengah mencari blusher brand apa sesuai untuk look makeup macam tu. Ada sesetengah blusher jenis matte, kalau doll biarlah bagi nampak glowing. Barulah naik makeup tu kan.


Apa benda ni? Foundation stick ke lipstick? Haa, kalau korang nak tahu, sekarang blusher pun dah ada jenis stick tau. Senang nak guna, senanag dibawa ke mana-mana dengan saiznya yang kecil molek dan berwarna pink ni. Buat pengetahuan korang, warna pink adalah keluaran untuk raya dan stok sangat limit. 

Produk ini telah dikilangkan di Korea dan dibawa masuk ke Malaysia oleh seorang founder perempuan muda iaitu FAMIRAFAA COSMETICS. So, produk ini dinamakan Pipi Pink di mana bila ianya dipakai ia ala-ala doll gitu. Stick blush ini telah banyak digunakan di Korea tau.

FUNGSI PIPI PINK DOLL STICK BLUSH
  • Wajah kelihatan lebih glowing dan natural
  • Meratakan tekstur dengan lebih cepat
  • Pipi lebih gebu dan flawless (glow & shiny)
  •  Mempunyai warna yang natural
  • Melembapkan kulit wajah
Antara kandungan bahan-bahan yang digunakan adalah sejenis vitamin untuk kulit , Extract Plant Texture, Mica Powder, Silica Fume dan Titanium Dioxide. Yang paling penting ianya selamat digunakan kerana tidak mempunyai bahan-bahan terlarang. Malah ia melindungi kulit dengan adanya vitamin untuk kulit wajah.


KEBAIKAN PIPI PINK DOLL STICK BLUSH
- Hasil lebih natural , pipi nampak ke arah merah jambu kemerah-merahan
- Senang digunakan dan dibawa ke mana-mana sahaja
- Kekal lama sehingga 7-8 jam 
- Bahan yang digunakan tidak merosakkan kulit kerana mempunyai sejenis vitamin kulit
- Tidak mudah comot kerana ianya sejenis krim bukan powder yang mudah bertaburan di sekitar pipi
- Tahan lama penggunaan selama 2-4 bulan jika kurang guna


Nampak tak hasil penggunaan Wawa dengan Pipi Pink Doll Stick Blush ini? Nampak sangat natural tidak terlalu pekat dan terang. Jika anda inginkan effect yang lebih lagi, boleh calit banyak sikit tapi tetap nampak natural tidak seperti guna yang jenis powder. Wawa tak pakai highlight muka tau, hanya guna blusher ni je dah nampak glowing kulit wajah kan? Pipi Pink ini best sangat tau, mesti korang JATUH CINTA dengan stick ni.

Hanya Dap Dap calit dekat pipi then ratakan dengan menggunakan berus, span makeup atau paling senang dengan tangan sahaja pun boleh tau! Nak guna mana-mana boleh ikut kesesuaian korang.


Kalau korang jenis kaki makeup tapi malas guna jenis powder sebab yelah, powder ni kadang-kadang leceh, takut pecah kalau bawa ke mana-mana, jadi dengan adanya stick blush Pipi Pink ni memang selamat! Nak beli Pipi Pink Doll Stick Blush bolehlah layari :



Whatsapp : 013-9770393

Tuesday, August 1, 2017

Kulit Cerah dan Berseri dengan Shurah Pencerah

7:09 AM 2 Comments


Shurah Pencerah | Tahukah anda semua bahawa Shurah kini telah mengeluarkan produk baharu mengenai skincare dan bodycare? Haa, bagi yang tidak tahu lagi, anda bolehlah baca artikel ini sampai habis tau. Rugi kalau terlepas maklumat.


Kali ini anda pasti teruja kerana pek baharu dari rangkaian Shurah Pencerah kini lebih nampak vibrant, menarik dan lebih feminin dengan tona warna pink dan putih. Mesti ramai wanita diluar sana geram je tengok packaging baharu ini. Samalah kita geram je sampai kita nak grab rangkaian Shurah Pencerah. Hehehe... Cakap panjang lebar tak guna, jom Wawa perkenalkan rangkaian Shurah Pencerah ini kepada anda dengan lebih dekat lagi.
RANGKAIAN SHURAH PENCERAH
Shurah Pencerah yang baharu ini kini mempunyai bahan aktif Clear White dan Shiny Glow untuk memutihkan kulit serta menghidratkan kulit agar sentiasa lembap dan berseri. Buat pengetahuan anda, set lengkap ini mengandungi pembersih muka, losyen, penyegar, pelembap, krim siang dirumus denagn pelindung UV untuk melembap dan melindungi kulit daripada sinar UV yang membahayakan dan krim malam untuk membuat kulit wajah lebih cerah dan berseri.

Apa itu Clear White dan Shiny Glow? Mesti anda semua tertanya-tanya apa fungsinya kan?
  • Clear White - Mampu mengurangkan penghasilan melanin selama 24 jam dan memutihkan kulit dalam masa 7 hari sahaja.
  • Shiny Glow - Diperbuat daripada bahan semulajadi ekstrak akar kunyit yang memberikan kesan cerah pada kulit bagi menyerlahkan keserian wajah dan menyamakan tona kulit wajah.
JENIS - JENIS PRODUK SHURAH PENCERAH

1. Shurah Pencerah Pembersih Muka (50ml,100ml)

Membersihkan kotoran dan minyak muka yang berlebihan tanpa mengurangkan lembapan semulajadi kulit agar kulit akan menjadi lebih bersih, lembut dan cerah berseri.

Harga 50ml RM7.31, manakala 100ml RM12.61.


2. Shurah Pencerah Penyegar (120ml)

Dirumus khas tanpa alkohol untuk membersihkan kulit secara mendalam disamping mencerahkan dan mengecilkan liang pori wajah tanpa menghilangkan lembapan kulit. Gunakan penyegar ini selepas membersihkan muka untuk merasakan kesegarannya.

Harga untuk penyegar ini hanya RM10.49.


3. Shurah Pencerah Pelembap (120ml)

Dengan tekstur yang ringan dan tanpa berminyak, pelembap muka ini dapat mengembalikan kelembapan disamping mencerahkan kulit anda. Ia juga mengandungi pelindung UV untuk melindungi kulit anda daripada sinaran UV yang membahayakan. Dengan penggunaan pelembap ini, kulit akan jadi lebih lembut, gebu dan cerah berseri.

Harga untuk pelembap ini berharga RM11.55.


4. Shurah Pencerah Krim Siang (40g)

Krim muka yang tidak melekit ini dapat mencerah dan melembapkan kulit anda supaya lebih cerah sekata dan berseri. Dengan rumusan SPF 30, ia dapat melindungi kulit anda daripada sinaran UV yang membahayakan.

Harga krim siang ini hanya RM16.85 sahaja.


5. Shurah Pencerah Krim Malam (40g)

Krim muka ini dirumus khusus untuk merangsang proses pencerahan kulit semasa anda tidur dengan lebih berkesan. Pada waktu malam, kulit kita lebih mudah untuk menerima nutrien dan vitamin yang diperlukan untuk memperbaiki kerosakan yang dialami pada waktu siang. Penyerapan yang lebih cepat ke dalam kulit dapat memelihara kulit anda agar lebih lembut, lembap dan cerah berseri.

Harga krim siang ini berharga RM16.85.


6. Shurah Pencerah Losyen Tangan & Badan (140ml & 400ml)

Losyen ini tidak berminyak dan berfungsi untuk melembap dan melindungi kulit anda daripada sinaran UV yang membahayakan. Ia dapat diserap dengan pantas ke dalam kulit anda untuk mencerahkan kulit dengan cepat dan berkesan. Gunakan selalu untuk mendapatkan kulit yang lembut dan cerah sekata.

Harga untuk losyen ini hanya RM6.04 untuk 140ml, manakala RM11.98 untuk 400ml.

===================================================================


Yang paling penting adalah, rangkaian Shurah Pencerah ini boleh didapati dengan harga mampu milik dan ianya merupakan produk buatan Malaysia dan diyakini HALAL.

Ingin dapatkan rangkain Shurah Pencerah? Anda boleh layari :



Atau anda boleh membuat pembelian di dalam talian : www.jetaine.com/shop/

## follow @shurahmalaysia dan hashtag #shurahmy #shurahpencerah