Saturday, December 24, 2011

study week bermula final exam menjelma !!

Salam satu Malaysia !! okla , aku pun tak tahu nak bebel apa dalam entry nie coz xde masa nak post entry panjang-panjang . coz sekarag dah start ' study week ' so ' final exam ' pun makin dekat !! kat sini aku nak share sikit tentang subjek yang aku bakal duduki exam .





kepada rakan2 seperjuangan dan juga yang bakal duduki final exam di universiti korang tu , goodluck okeyhh!! do the best among the best !! chaiiyyoookkkk !!^_^

Friday, December 16, 2011

wedding my cousin 4 dec 2011


Assalamualaikum...

Malas nak bebel memanjang... aku boleh share jelah picture yang ada... ade banyak ag tapi xsempat nak share semua . so, akan datang tunggu jelahh eaa !!~









 kami sempat jugak nak snap picture ! HAHA ~





ok ni jee dpt share.. yg lain nty2 ok..
okbaiii~

Friday, November 11, 2011

berdepan saat-saat gentir !!

 

 tiada kaitan pic atas sajee femess an muka jap !
kat bawah bawu aku gtaw kat korang !!~

Salam u'olls !~ actually nak post entry lain , tapi ni pulakk kuar ~ wateverlaa , yang penting ada gak update belog nih kann ??~ tomorrow is the day that i must go back to Nilai !!

Walaweyhh !!~ cuty 1 week takk puas ag kott da kene balik pulak ! asihhh~ gere la aku . * bilee study masa trasa lambat je berlalu , bilee cuty masa trasa cepat je pergi !! sedeyy tol laa , kalo taknak balik bole takk ??

Ngengada laa kau !! tampo satgi , terabur gigi !!~ nextweek ade midterm laa ! suka2x xnak balik . Alaa , leks luu ! huhu ~ aku  tahu agak susah berdepan saat-saat gentir camnie !!~ okeoke , sempena pic atas tu nak gtaw "give me five ! " that means berikan kesemuanya kejayaan yang cemerlang ! InsyaAllah , aminn !!~

Ya Allah ! kau terangkanlah haty hambaMu ini agar dapat menerima segala ilmu yang dia tuntuti ini dengan tenang , berikanlah aku nur hidayahMu dalam membimbing ke arah membawa kebaikan , kuatkanlah haty dan nafsuku dalam menempuh segala dugaan , rintangan dan jua cabaran di dunia ini . Ya Allah ! Kau Maha Pemurah lagi Maha Pengampun . Sesungguhnya aku menghadapi peperiksaan ini keranaMu Ya Allah ! agar suatu hari nanti aku dapat menyebarkan ilmuMu ke generasi akan datang jika tiada aral melintang , demi mencapai kejayaan bukan sahaja di dunia bahkan di akhirat kelak, Amin , amin Ya Rabb Al'Amin..~

Tuesday, November 8, 2011

segment : jalinan ukhwah bersama cik Atiera

 
CLICK BANNER TO JOIN !!
segmen yg simple dan menarik !
so , aku pon rasa nak join gak !! ^_^

Let's know bout' me :

  • Nurul Najwa Johari
  • 9 Ogos 1991
  • Johor Bahru , stay Kluang ( i'm still Johorean )
  • studying at Universiti Sains Islam Malaysia (usim) , Nilai
  • Degree in Quran with Multimedia studies
  • like to berblogging , online , explore internet


okla ! that's all from me . nak tau lebih details ? u'alls can visit my fb acc or go to my pages for belog ashirashida.com and homepage fb Wawa Ashihara !! tenkiu's !!~

SALAM UKHUWAH FILLAH ABADAN ABADAA !!

busy + assignment + midterm !!




Assalamualaikum !!

aku rasa dah lama kot tak kemas belog yg dah bersarang habukk . agak2 bape bulan yee ?? maybe ade laa dalam 1 or 2 months ?? perhaps! pendekk citee , buat 1 entry nih untuk bagitahu readers , actually ! aku tak sempat nak blogwalking and follow belog korang tyme tuh ! seyes dohh !! tak sempat nak melayan belog . layan belog nih kene ada feel . hehe !!~ so, now it's my tyme to replied ur bw .


i'm busy right now ! because of what ? yupps ! i've an assignment to do and presentation all of my subject this sem . this sem makes me crazy ! btw , without asgment n present we're not graduated ! oh no !! i know i can do it !! caiyyookkk !!~

 

sempena raya korban nih ! nak wish laa kejap . Selamat Hari Raya Aidiladha . lupa lak nk wat 1 entry tntg korban , busylaa katakan !! HAHA~ actually , aku cuty 1 week . yezzaa !! cuty korban sekali dengan *study break ! because naik cuty ni ade *midterm pulakk !! asgment tu jgn ckplaa . All subject which 8 sub only 2 not have asgment yg memberatkan .. :)

List blaclist assignment study break :
  • Tarannum ( presentation )
  • Ulum hadis ( assignment 30 questions and hafal 10 hadis )
  • Grafik ( buat flash about games or quizzes )
  • Tafsir ( presentation )
  • Ulum Quran ( hafaz surah Thalaq and syarahkan )
  • Dabt , rasm Quran dan Fawasil ( presentation )

 okk !! midterm makin hampir ! nextweek akan bermula midterm . camne nih ! takk baca ag , sebokk dok wat asgment saja . sabo2x yee !!~ nak kata sume subject ada midterm nextweek tak juga .

List blacklist midterm exam after study break :
  • Tarannum 
  • Usul Fiqh
  • Sirah 
  • Ulum Hadis
yang lain punya aku not sure laa bila buat ! but be standby . takot tetibe muncol , gegel kang !!~


so on , i hopefully can get the highest pointer this sem ! doakan kejayaan aku berada di bumi Universiti Islam Malaysia . bahkan di akhirat jua kelak . InsyaAllah !!~

Tuesday, October 11, 2011

musim demam melarat




ini namanya KOOL FEVER !

ok ! aku nak cerita sikit apa hal kool fever nih ??
actually , arey sabtu kawan fafau aku demam start pagi and bawak klinik 
Alhamdulillah , demam dia dah kebah malam tu gak

ESOK !!
Ahad pulak aku dah rasa sejuk-sejuk , lenguh badan 
dalam pukul 9 am kot aku tak sedap badan giler2
aku baring jee dalam bilik sementara dorang keluar

balik2 jee dorang , aku dengar bising2 rupanya kata dah panas
aku memang tak larat dah masa tuh
sediakan tempat aku kt luar terus baring dah tak ingat pape
tapi kne menemplek kat dahi ! Kool fever ni laa 
kelakar lak tapi kan ! sejuk giler pakai !!

dalam kol 4 pm kot aku bangun trus tanggalkn kool fever bab tak rasa apa2 da 
tp dorang nak tarik aku gi jupe doc !! err!!~ aku takut jupe , seyes ahh !
last2 kena paksa makan pastu makan ubat  ! aku da laa susah nak telan pil besar 1/2 inc !~
ubat fafau demam ari tu

aku rasa setakat tuh da telan pil 3x da kot ! tp masih panas so aku sambung tido !
mana taknye makan ubat kan cepat ngantok !! tu aku tak suka ~
petang dah nk magrib aku rasa sengal badan 
dorang rasa kata bahang panas terasa ! hehe~
last2 kena sumbat agi bubur and makan ubat ! tp aku tak makan ubat !
sorry yee !! penatlah telan pahit giler ~

last2 kena tempek kool fever tu lagi kali ke-2 !!
dorang ajak gi jupe doc tapi tak mau
kena paksa gak ! huhu ~ sedeyy !!~

start malam tu laa pale sakit amat2 !! jalan macam tak jejak bumi 
melayang sana sini !!~ balik2 jee aku dah start mual loya tekak 
kena makan ubat doc tp tak boleh telan !
last terus tidur sampai esok pagi ~

ISNIN !
aku tak pergi kelas 1 hari suntuk coz dapat MC doc 
doc soh datang selasa ( hari ini ) kalo tak ok 
sebab skang gah kes denggi kat cinie ~
itupun semalam aku tak ok lagi ~try makan nasi tak boleh masuk
baring jelah aku ! aku memag nak berjalan tapi pale memang menangkap !
selalu aku demam aku boleh jalan2 bagi kebah sikit 

arney masih tak bape sehat !
myb korang nampak aku boleh jalan ke apa
itupun aku imbang badan jangan jatuh
bila pale aku start sakit jee , mula laa panas badan naik !



kawan-kawan ! doakan saya cepat sembuh yee dihindari dari sebarang penyakit yang memudaratkan ~ assignment dah berlambak tapi tak boleh buat cepat2 pale still heavy ~


Friday, October 7, 2011

ada orang tanya tajuk lagu belog before this song



sorry late reply ur questions..
aku pun lupa apa tajuk lagu sebelum ini ..
HEHE!~

jangan marah tau !
cuma ingat nama penyanyi jee ~


inilah VIERRA !!


nak try search lagu itu ??
korang tekan kotak play bawah ni...






ok !!
puas hati tak sekarang sape2 yang tertanya lagu ni..??
tajuk lagu yee ??
Rasa Ini by Vierra

 p/s : sebelum tekan button play atas ni , korang pausekan dulu lagu belog aku kat belah kanan ni yee.. takdelah serabut pale korang dengar lagu campur-campur !! HAHA!!~

 okbaii!!~

Thursday, October 6, 2011

kumpulan Nur One datang usim !!



Alhamdulillah ..
ada juga masa untuk edit dengan update belog..
walaupun sebenarnya assignment dah berlambak !!
HAHAHA!!~

actually ,
rabu lepas ada Let's Karsis kat sini..
so , ada laa artis jemputan naik...
antaranya aku ingat jelah ..

Nur One Nasyeed

tunggu dari pukul 3 ptg xmuncul2..
last-last hampir nak pukul 5 ptg baru start Nur One..
ini jelah aku sempat candid pic dorang tengah show..




nak tahu lebih tentang Nur One ??

korang boleh pergi page : Nur One Nasyeed
or another website : ArtEffects.com

antara lagu yang aku minat dan sempat dengar...
aku suka lagu Dengan KuasaMu


malam selepas itu.. 
program mento menti bersama lecturer !!

korang try laa search this group !! 
okbaii!!~

Saturday, October 1, 2011

memory dengan kelas lama BQB2



hari ini aku nak update something !!
ayat cam gempak jee kau ..
HAHA!!~

ni kami baru ada kesempatan bergambar 
kenangan sem lepas punya ..
tapi tak semua ada dalam ni..

GAMBAR FULL KELAS akan diupdate nanti !!







semua kat atas ni candid spontan jee .. yang formal reramai tuh , tak ada lagi.. nanti aku akan masukkn dalam belog ni yee ..

Saturday, September 24, 2011

program mahasiswa bersama professor luar negara

Assalamualaikum !!
arney ada program mahasiswa bersama professor
hanya pelajar QM tahun dua sahaja walaupun kehadiran tak memenuhi ruang bilik seminar 
nak tengok , nak tahu siapa professor itu ??

 

inilah dia professor yang bersama kami tadi !!
Professor of Geology , King Fahd University of Petroleum & Minerals , Dhahran
Prof. Dr. Zaghloul Ragheb Mohamed El-Naggar

orang lain dok sibuk upload picture ARTIS or RETIS !
tapi aku sibuk upload gambar orang ternama 
korang nak kata aku jakun lantak kau !!
ada aku kesah !! HAHA!!~

bidang beliau bukan sahaja berkaitan Petroleum yee..
tapi pakar dalam bidang al-Quran Karim dan tafsir ..

inilah saat gambar indah kami bersama beliau
selepas tamat program sebagai kenangan
kerana jarang dapat jumpa orang2 macam ini 



mula berada dibilik mesyuarat utama 
pindah ke bilik seminar atas perkara tak dapat dielakkan

 

lecturer kami bergambar bersama professor

 

sesi bergambar pelajar lelaki QM 

 

sesi bergambar pelajar perempuan QM

 

ce cari mana muka aku !! hehehe


sesi bergambar senior dan dekan bersama professor

 

after program
jammy , fafau , pika , yam , farhana

 

fafau , aku , pika , farhana

seronok lah !! sebab dapat berjumpa dengan professor luar negara 
dan seronok sebab dapat makan free !!!
yepppiii !!
okbaii !!~

Thursday, September 22, 2011

bebola bulat buntal mek yam

Salam sahabat2 blogger !!
aku tak tau nak update apa sebenarnya ..
jadual sangat2 pack even kelas banyak xmula lagi ..
better aku update apa yang aku lalui jelah ..
HAHA!~

actually , malam tadi celebrate bufday wedok !!
simple jee sambut , dah terlanjur ada kek sekali ..
alang-alang ada tuh baik makan kan ??

after jee abes kelas malam tadi  terus g kedai makan ..
carik punya carik tutup dah kedai yang selalu makan citu..
last2 kami pun sambut jela kat kedai mama kat acasia ..
nasib baik tak ramai orang ..
kebetulan kawan2 aku ada yang buka xmakan nasi..
so , makanlah kat citu sekali ..

tak nak celoteh pepanjang ! 
aku tau korang bosan ngan gaya cerita aku..!!~
nih aku bagi kongsi pic...
sambut bufday someone da beso dah !!
dax serumah aku , sekos aku , seuniversiti , senegeri aku !!


Selamat Hari Tua Maryam


senyum bertahi lalat tu bufday mek yam !!


kek perisa oren !!
tau tak mata aku tumpu kat bebola bulat buntal tuh !!
HAHA!!~

 

mira , farhana , jammie , syafiqah
ni kawan sekelas aku dulu BQB2 but kami still rapat !!

 

farhana , mekyam , mira , fafau
mana Juwekk !! ce teka ce teka !! hehe ..


sian intan kat hujung !! apa Juwekk buat tuh ??
dah kenapa fafau ketawa sorang2 ?? HAHA!!~


geram gile tgk bulat2 atas nih !!

that's all aku share !!
okbaii !!~

Sunday, September 18, 2011

jamuan raya dan hari terbuka

haii semua !!
oklaa , xnak pjg cerita ..
baru harini dapat update entry baru ..

gabung dua situasi ...
jamuan raya dan hari terbuka ...
itupun jamuan simple2 jee ..
sekadar nak perabeskan kuih raya dari berkulat..
HAHA !!~

Jamuan Raya BQB1






Open House Kajang





jadual betul aku akan update kemudian
okbaii !!~
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara