Friday, November 11, 2011

berdepan saat-saat gentir !!

10:31 PM 3 Comments
 

 tiada kaitan pic atas sajee femess an muka jap !
kat bawah bawu aku gtaw kat korang !!~

Salam u'olls !~ actually nak post entry lain , tapi ni pulakk kuar ~ wateverlaa , yang penting ada gak update belog nih kann ??~ tomorrow is the day that i must go back to Nilai !!

Walaweyhh !!~ cuty 1 week takk puas ag kott da kene balik pulak ! asihhh~ gere la aku . * bilee study masa trasa lambat je berlalu , bilee cuty masa trasa cepat je pergi !! sedeyy tol laa , kalo taknak balik bole takk ??

Ngengada laa kau !! tampo satgi , terabur gigi !!~ nextweek ade midterm laa ! suka2x xnak balik . Alaa , leks luu ! huhu ~ aku  tahu agak susah berdepan saat-saat gentir camnie !!~ okeoke , sempena pic atas tu nak gtaw "give me five ! " that means berikan kesemuanya kejayaan yang cemerlang ! InsyaAllah , aminn !!~

Ya Allah ! kau terangkanlah haty hambaMu ini agar dapat menerima segala ilmu yang dia tuntuti ini dengan tenang , berikanlah aku nur hidayahMu dalam membimbing ke arah membawa kebaikan , kuatkanlah haty dan nafsuku dalam menempuh segala dugaan , rintangan dan jua cabaran di dunia ini . Ya Allah ! Kau Maha Pemurah lagi Maha Pengampun . Sesungguhnya aku menghadapi peperiksaan ini keranaMu Ya Allah ! agar suatu hari nanti aku dapat menyebarkan ilmuMu ke generasi akan datang jika tiada aral melintang , demi mencapai kejayaan bukan sahaja di dunia bahkan di akhirat kelak, Amin , amin Ya Rabb Al'Amin..~

Tuesday, November 8, 2011

segment : jalinan ukhwah bersama cik Atiera

6:25 PM 3 Comments
 
CLICK BANNER TO JOIN !!
segmen yg simple dan menarik !
so , aku pon rasa nak join gak !! ^_^

Let's know bout' me :

  • Nurul Najwa Johari
  • 9 Ogos 1991
  • Johor Bahru , stay Kluang ( i'm still Johorean )
  • studying at Universiti Sains Islam Malaysia (usim) , Nilai
  • Degree in Quran with Multimedia studies
  • like to berblogging , online , explore internet


okla ! that's all from me . nak tau lebih details ? u'alls can visit my fb acc or go to my pages for belog ashirashida.com and homepage fb Wawa Ashihara !! tenkiu's !!~

SALAM UKHUWAH FILLAH ABADAN ABADAA !!

busy + assignment + midterm !!

6:15 AM 8 Comments



Assalamualaikum !!

aku rasa dah lama kot tak kemas belog yg dah bersarang habukk . agak2 bape bulan yee ?? maybe ade laa dalam 1 or 2 months ?? perhaps! pendekk citee , buat 1 entry nih untuk bagitahu readers , actually ! aku tak sempat nak blogwalking and follow belog korang tyme tuh ! seyes dohh !! tak sempat nak melayan belog . layan belog nih kene ada feel . hehe !!~ so, now it's my tyme to replied ur bw .


i'm busy right now ! because of what ? yupps ! i've an assignment to do and presentation all of my subject this sem . this sem makes me crazy ! btw , without asgment n present we're not graduated ! oh no !! i know i can do it !! caiyyookkk !!~

 

sempena raya korban nih ! nak wish laa kejap . Selamat Hari Raya Aidiladha . lupa lak nk wat 1 entry tntg korban , busylaa katakan !! HAHA~ actually , aku cuty 1 week . yezzaa !! cuty korban sekali dengan *study break ! because naik cuty ni ade *midterm pulakk !! asgment tu jgn ckplaa . All subject which 8 sub only 2 not have asgment yg memberatkan .. :)

List blaclist assignment study break :
  • Tarannum ( presentation )
  • Ulum hadis ( assignment 30 questions and hafal 10 hadis )
  • Grafik ( buat flash about games or quizzes )
  • Tafsir ( presentation )
  • Ulum Quran ( hafaz surah Thalaq and syarahkan )
  • Dabt , rasm Quran dan Fawasil ( presentation )

 okk !! midterm makin hampir ! nextweek akan bermula midterm . camne nih ! takk baca ag , sebokk dok wat asgment saja . sabo2x yee !!~ nak kata sume subject ada midterm nextweek tak juga .

List blacklist midterm exam after study break :
  • Tarannum 
  • Usul Fiqh
  • Sirah 
  • Ulum Hadis
yang lain punya aku not sure laa bila buat ! but be standby . takot tetibe muncol , gegel kang !!~


so on , i hopefully can get the highest pointer this sem ! doakan kejayaan aku berada di bumi Universiti Islam Malaysia . bahkan di akhirat jua kelak . InsyaAllah !!~