Tuesday, October 24, 2017

1st Anniversary - Short Honeymoon di Philea Resort & Spa Melaka

5:15 AM 4 Comments


Philea Resort & Spa | Hai semua, maaf sebab buat entri ini lambat sangat. Memang dah terlebih bulan dah ni. Haha. Baru ada kesempatan untuk bercerita serba sedikit. Entri ini sepatutnya dibuat bulan 7 hari tu juga sempena anniversary WA yang pertama.

Sebenarnya husband WA yang buat surprise diam-diam mulanya. Masing-masing tahu anniversary kami 23 Julai. Tapi disebabkan kami busy untuk kenduri saudara belah husband, kami tak cakap tentang hal ini. Sedikit kecewa sebab suruh husband cuti hari Ahad (Johor kerja kerajaan) tapi husband kata tengok dulu. Kalau cuti pun duduk rumah atau jalan-jalan sini je. Sebab penat kot nanti. Redha jelah. Huhu..

2 hari sebelum majlis, husband cakap esok kemas beg. WA tanya nak pi mana? Balik kampung ke? Dia diam. Dia kata kalau sempat. Gggrrr.. ayat tak habis, nyampah. Esoknya orang lain dah pergi kenduri awal sebab sini rewang. Tapi tak sempat kemas sebab tolong apa yang patut. Hari Sabtu aku terkial-kial masih kemas beg sampai tak tahu untuk berapa lama. Dalam pukul 1 petang aku ke kenduri saudara husband (satu kampung), then husband cakap pukul 3 petang gerak. Aikk? Selalu balik malam kalau balik kampung. Aku dah pening. Habis tu tak rewang ke sampai habis majlis? Hmm.. ikut jelah, banyak tanya memang kena kang. 

Pukul 3 petang siap-siap salin baju kemudian husband cakap jom pergi cuti. Tapi sehari jelah sebab dapat apply cuti sehari. Tanya pi mana. Dia suruh tunggu jelah tengok sampai mana nanti. Adoi.. Ada juga kena lesing dengan WA. Last-last nak dekat pukul 4 petang baru gerak. Sekali dalam perjalanan tengok-tengok dan sampai Melaka! Actually, masuk tol Ayer Keroh, simpang ke kiri tu dah nampak Philea Resort & Spa.


Pukul 6 petang kami sampai sini. Wow! Suasana nampak macam kosong sebab masuk tepi highway kan. Then, suasana resort ni nyaman je rasa. Macam tenang gitu. Tak sabar nak tengok dalam! Sebab dia dikelilingi dengan daun dan pokok-pokok hijau. Masuk-masuk kereta mahal-mahal semua. Rendah diri kami sebab bawak Myvi je. Tapi jimat minyak.. Kekekekeke....


Menunggu untuk check in. Aku jelajah dulu ruang kaunter pendaftaran ni. Besar wei.. Yang best dia punya binaan berasaskan kayu. Menarikk! Cantik sangat. Belum masuk ke room lagi dah teruja. Hahaha. Kesian WA!


Ini dekat bahagian pendaftaran tadi. dekat dengan cafe dia. Kat sini ada berapa cafe dah lupa. Tapi salah satu cafe dalam pakej kami kat area sinilah.


Kemudian, kami dibawa ke room kami dengan menaiki buggy service. Wah! best sebab tak perlu seret angkut beg ke room. Guna buugy service lagi mudah dan cepat. Terima kasih Arash bawa kami ke room. Sebab perjalanan nak ke room macam berbukit gitu dan alhamdulillah dapat dekat dengan jalan keluar penginapan.

Dalam perjalanan menuju ke room


Interior dalaman dia wow sangat! Cantik wei.. Husband pilih Philea Suite sebab dekat dengan swimming pool dan waterfall. Lagi satu sebab semalaman je tidur so pilih ini sahaja dan kebetulan masa tu room untuk pakej honeymoon full. Tapi ini pun okay tau. Philea Suite dalam 1 bangunan ada 4 bilik dan kami pilih bahagian atas.


Semuanya dibina guna kayu 







Dalam ini turut disediakan minuman panas 3 in 1 , pemanas air, seterika serta board, hanger baju, peti sejuk mini, bakul baju, tv dan juga alat penimbang. So, mana yang jauh-jauh tak payah bawa semua ni. Kalau tak ada, boleh tanya reception. Hehe..

Bilik air dia cantik. Siap ada tab mandi lagi. Peralatan mandi seperti ubat gigi, berus gigi, sabun dan syampu serta sikat rambut pun ada bagi siapa yang tak bawa. Tapi satu jelah, tandas dia takde pili air! Dia guna air yang pancut dari dalam tu.. Hahaha. I is gabra bila nak cuci. Nak guna paip sebelah pun tak sampai. Hehe.. Dan air dia sangatlah panas. tak boleh nak adjust. Kalau nak rendam dalam tab mandi, kena tunggu sejuk baru boleh. Mungkin bagi aku je kot. Orang lain takde masalah. Hehehe. So far, okay semua.

Dari luar balkoni

Jom layan gambar di sekitar Philea Resort & Spa ini pada waktu petang. Banyak sangat gambar tak tahu nak upload mana satu. Hehe..

Antara service lain yang disediakan adalah dinner, spa, snookling dan lain-lain lagi. Disebabkan kami penat, malam kami tak order dinner sebab perut masih kekenyangan.




Nice sangat waterfall buatan kan? =)



Pagi sebelum check out tengahari, kami breakfast di kafeteria. Breakfast dia makan selagi boleh sebab dah bayar full pakej kan. Hahaha! Husband WA ambil sikit je. Tapi WA ambil banyak termasuklah coco crunch. Rasa macam tak nak keluar dari kafeteria dia. Nampak simple? Tapi sedap weii.. Memang sedap! Serius tak tipu. Nak tambah WA malu husband pun segan tengok bini dia ambil macam-macam. Hihihi..


Lepas je breakfast, kami berjalan-jalan pusing satu resort ni sebelum check out. WA apa lagi dengan monopod lah, husband pula dengan kamera besar tu. Hahaha. Memang sangat tau. Rupanya antara banyak-banyak penginapan,  penginapan menarik di Melaka untuk honeymoon adalah Philea Resort & Spa. Sebab apa? Sebab kawasan dia sangat tenang ditemani pokok-pokok hutan, bangunan dibina dengan kayu-kayu block (agaknya) memang sangat antik dan menarik! Classic tapi bertemakan moden gitu.

Husband cakap masa nak pilih hotel, dia rasa semua tak berapa kena sebab dekat dengan jalan besarlah, tengah-tengah bandarlah. Dia nak bila honeymoon nak keadaan yang tenang. Cewahhh! Ha, jom layan gambar kami yang lain.
   



Banyak lagi gambar sebenarnya tapi tak apalah, yang lain simpanan sendiri je. Kang panjang entri ni penat korang nak baca. Ehh, tengok gambar je lebih, ayat tak banyak mana pun. Hehe... Bagi Wawa, sesiapa yang tengah mencari atau survey hotel atau penginapan untuk bulan madu di Melaka bolehlah cuba ke Philea Resort & Spa ini. Siapa ambil pakej spa bolehlah berspa sekali. Duduk semalaman kat sini tak berapa puas sebab tak dapat teroka semuanya. Harap lepas ini, dapatlah pergi ke sini lagi.

Pakej yang berbaloi. Korang boleh try lihat di traveloka, agoda, trivago atau booking.com untuk lihat harga-harga special atau pun boleh lihat di website www.phileahotel.com.my.

Saturday, October 21, 2017

TROPIKA | Face Cleansing Oil 3 in 1

3:01 AM 4 Comments


Tropika  Face Cleansing Oil | Sekarang terdapat bermacam-macam jenis pencuci muka di pasaran tetapi tidak semua pencuci muka sesuai dengan kulit muka masing-masing kerana tidak semua penjagaan wajah mempunyai 100% bahan yang selamat. 

Tapi anda jangan risau kerana WA telah diperkenalkan satu produk untuk penjagaan wajah iaitu pencuci muka dari Tropika Face Cleansing Oil yang menggunakan bahan-bahan semulajadi. Bukan itu sahaja, bahkan ianya berfungsi menjadi 3 dalam 1 iaitu penanggal makeup, pencuci muka dan pelembap.


Apa Itu TROPIKA Face Cleansing Oil?

TROPIKA Face Cleansing Oil telah diformulasikan dengan bahan-bahan semula jadi yang terdiri daripada minyak kelapa dara yang berkualiti tinggi. Ia merupakan pilihan pembersih muka yang terbaik untuk semua jenis kulit kerana minyak kelapa dara dapat mencuci sebum yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit.

Pembersih muka ini telah dirumus khas dengan kehadiran VCO, Licorice Root Extract dan vitamin E yang mencipta fungsi 3 dalam 1 iaitu penanggal makeup, pembersih muka dan juga sebagai pelembap supaya kulit kelihatan segar sentiasa.

Kombinasi yang unik dengan Licorice Extract, ia membantu mengurangkan garis dan bintik halus disampingkan memperbaiki tona kulit yang tidak sekata. Oleh itu, jangan risau kerana formula khas ini selamat digunakan pada kulit sensitif juga. Yang pastinya ianya bebas daripada :
  • Cruelty FREE
  • Paraben FREE
  • Frangrance FREE
Tekstur Tropika Face Cleansing Oil
Bahan-bahan Yang Digunakan

1. Virgin Coconut Oil (VCO) 

Bertindak sebagai pelembap semula jadi yang terbaik. Membantu menjaga liang pori terbuka dengan membersihkan dan menghalang kecacatan.

2. Vitamin E 

Mengawal keadaan kulit untuk mengurangkan garis halus, kedutan dan bintik-bintik di muka.

3. Esktrak Root Licorice

Mengandungi glabridin yang membantu mengurangkan lingkaran gelap bawah mata, perubahan warna dan pigmentasi. Secara umumnya ia digunakan untuk mencerahkan kulit.

4. Minyak Zaitun

Bertindak sebagai ejen pembersih yang selamat digunakan di sekitar mata. Ia berfungsi sebagai anti radang dan membantu mengatasi pengeluaran minyak yang berlebihan.

Cara-Cara Penggunaan 

Bersihkan wajah anda dengan 3 langkah yang mudah :
  • Sapukan dan ratakan pada kulit muka
  • Urut dengan sedikit air dengan sekata
  • Bilas dan keringkan
Siapa Yang Boleh Menggunakannya?

1. Sesiapa yang memakai makeup atau tidak
2. Sesiapa yang mengambil berat tentang kulit mereka
3. Sesiapa yang memilih produk semula jadi untuk kulit mereka
4. Sesuai untuk semua kulit termasuklah kulit sensitif

Boleh digunakan dua kali sehari atau bila-bila masa sahaja ketika hendak menanggalkan makeup.

p/s : Sekiranya berlaku kerengsaan, sila berhenti dari menggunakannya.


So far, cleansing ini sangat best dan yang menariknya ia berfungsi 3 dalam 1 sebagai penanggal makeup, pembersih muka dan juga pelembap muka supaya tidak berminyak. Memang jarang kita nak jumpa 3 dalam 1 ini kan? Jimat tenaga dan duit. Tak perlu beli satu persatu setiap jenis. Hanya dengan Tropika Face Cleansing Oil sahaja ia mampu membantu merawat kulit muka dengan menggunakan bahan-bahan semula jadi.

Untuk dapatkan produk ini anda boleh layari ke laman berikut :

Website 

Facebook 

Instagram 


Sunday, October 15, 2017

Enchanteur 24H Moist Losyen Haruman Badan

2:45 AM 0 Comments

Enchanteur Memberi Belaian Selembut Kain Baldu | Hai Hai semuanya! Nama Enchanteur tidak asing lagi dari zaman WA kecil dahulu sehinggalah ke sekarang. Akhirnya WA terjebak juga untuk menggunakan produk Enchanteur. 


Fakta lazim yang sememangnya diketahui umum bahawa dengan pengambilan 8 hingga 10 gelas sehari dapat memastikan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Tetapi ramia yang tidak menyedari dengan pengambilan air tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit seperti kegatalan dan alahan.

Ramai wanita termasuklah suri rumah yang perlu berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan lebih cenderung mengalami kulit kering. Oleh itu. penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun ia memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar sentiasa lembap sepanjang hari.


Losyen baharu Enchanteur 24H Moist Lotion Haruman badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih dan minyak zaitun untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. 

Fungsi 3 bahan semula jadi yang digunakan 
  • Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit
  • Ekstrak Lily Putih kaya dengan asid amino dan mineral 
  • Minyak Zaitun sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. 
Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang isitimewa ini berfungsi untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda.


Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan Enchanteur 24H Moist Lotion ini, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Enchanteur 24H Moist Lotion adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan. Oleh itu, ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit.

Bukan itu  sahaja, Ia turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis Enchanteur yang mempu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis.Enchanteur 24H Moist Lotion mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian Enchanteur yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda.

3 Variasi Enchanteur 24H Moist Lotion

Ada 3 variasi yang disediakan di dalam Enchanteur 24H Moist Lotion bagi memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.


1. Enchanteur Romantic (membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)

Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman Romantic ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orang Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban.


2. Enchanteur Alluring (gadis mempersona, penuh semangat dan misteri)

Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan bauan Bergamot dan Passion Fruit, meresap jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver bagi mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.



3. Enchanteur Charming (wanita yang sensual, elegan dan bergaya)

Wangian yang sepadan dengan personaliti, wanita yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Lily yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disulami dengan bauan halus seperti Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.


Rangkaian baharu Enchanteur 24H Moist Lotion ini dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) dan setiap botol bersaiz 220ml. Anda boleh dapatkan ia di semua pasaraya utama, hypermarket dan farmasi. 

Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman berikut :




Sunday, October 8, 2017

AMI Vitamin Skincare | Merawat Kulit Muka Dengan Vitamin

7:12 AM 2 Comments

Vitamin C Diformulasikan Sebagai Skincare | Sebelum ini WA hanya tahu bahawa Vitamin C hanya diperbuat sebagai serbuk, cecair, drip (cucuk), injection dan supplemen. Tapi baru-baru ini WA diperkenalkan dengan satu jenama yang menggunakan Vitamin C tapi diformulasikan sebagai skincare. Seriuslah??


Inilah dia wajah skincare terbaru diperbuat dari Vitamin C. Merupakan keluaran bagi syarikat bernama AMI Legacy, yang dahulunya popular dengan pengeluaran produk berasaskan serbuk Vitamin C sahaja, dan kini ia melebarkan sayap dengan melakar ciptaan terbaru iaitu produk yang diformulasi sebagai skincare untuk harian anda, AMI Vitamin Skincare. 

Memang jarang kita dengar kan? Selalu dengar pun skincare lain mempunyai bahan seperti Vitamin C dan bukannya diformulasikan sendiri menggunakan Vitamin C 100%. Sangat menarik kan? Sejujurnya WA pernah mengamalkan Vitamin C sejenis supplemen untuk kesihatan kulit muka dan badan. Tapi kali ini WA sangat teruja ingin mencubanya.


AMI Vitamin Skincare adalah satu set penjagaan wajah yang terdiri daripada Cleanser, Serum dan Night Sticky Serum. Dengan menggunakan hanya 3 jenis sahaja, ia mampu membantu anda merawat kulit muka dengan lancar. Packaging produk yang sangat menarik ini sesuai untuk dibawa kemana-mana sahaja. Yang menariknya, selalunya serum akan diletakkan di dalam botol tetapi set ini hanya menggunakan tiub botol yang sederhana sahaja. Senang picit je!

Set skincare ini mempunyai bahan-bahan utama yang mempunyai kelebihan tersendiri. Wujudnya 3 dalam 1 bahan utama yang sesuai untuk kulit.


Kelebihan AMI Vitamin Skincare :

1. Glutathione
  • Mencerahkan
  • Anti-penuaan
  • Wajah berseri dan glowing
2. Vitamin E
  • Membantu merawat kulit
  • Menyembuhkan parut di wajah
  • Merawat kulit yang rosak
  • Melembapkan kulit wajah
3. Astaxanthin
  • Raja antioksidan
  • Perlindungan matahari secara semulajadi
  • 6000 kali lebih kuat dari Vitamin C
4. Plus + Ekstra Vitamin C
  • Menegangkan kulit muka
  • Mengurangkan kedutan
  • Mencerahkan kulit
  • Meningkatkan pengeluaran kolagen
Best gila kan bahan-bahan killer yang terdapat dalam set skincare ini? Semuanya dapat merawat kulit wajah dari yang bermasalah disamping membantu menghasilkan vitamin C dalam kulit. Jom kita lihat penerangan setiap produk didalamnya.


Qo-C Cleanser merupakan pencuci muka set skincare ini. Yang best adalah pencuci muka ini tidak terlalu buih seperti pencuci muka yang lain. Muka akan terasa fresh dan kulit muka terasa lembap dan tidak mengeringkan kulit. Ini kerana ia bertindak untuk menghidratkan kulit supaya sentiasa lembap dan mengawal minyak dimuka supaya kulit terpelihara serta boleh mencerahkan kulit muka.

Tekstur untuk cleanser kelihatan jernih dan berbau wangi seperti lemon orange. Hanya picit sedikit cleanser ke tapak tangan dan sapu dengan air sehingga sebati dan urut dimuka secara menyeluruh kemudian bilas sehingga bersih. 


Quitty-K Serum adalah serum muka yang berfungsi untuk melembapkan kulit muka disamping menegangkan kulit serta melindungi kulit dari liang pori terbuka. Dengan adanya serum muka ini, masalah kulit berminyak lebih terkawal dan akan membuat kulit menjadi lebih lembut dan licin.

Gunakan serum muka ini selepas mencuci muka pada waktu pagi dan malam. Teksturnya sangat mudah meresap ke kulit dan tidak meninggalkan kesan melekit pada wajah. 


VV-2 Night Sticky Serum berfungsi untuk membaiki masalah kulit seperti kulit kering, berminyak, dan kulit kusam pada wajah. Ini kerana ia boleh membuat kulit kelihatan lebih berseri, wajah keremajaan dengan bersifat anti-penuaan. Serum ini sesuai dipakai waktu malam kerana waktu malam waktu untuk merehatkan muka. 

Walaupum ianya sedikit 'sticky' iaitu melekit, tapi hanya permulaan pemakaian sahaja. Kemudian, anda boleh tidur lena sambil bangun keesokkan paginya dengan gembira kerana kulit beransur sihat dan kelihatan segar.

Ada Kelulusan KKM ke AMI Vitamin Skincare?

Buat pengetahuan anda semua, AMI Vitamin Skincare ini telah mendapat kelulusan dari pihak KKM tau.. So, janganlah anda semua risau yee! Memang selamat digunakan.



Testimoni Wawa Selepas Seminggu Menggunakan AMI Vitamin Skincare


Dapat je skincare ini WA terus mencubanya. Yelah, tak sabar nak guna dan lihat keberkesanannya. Memang best sangat-sangat tau. Terasa muka sangat terjaga dan terpelihara gitu. Hari itu, jerawat timbul macam mentol tapi pakai je set ini, sekejap je kecut jerawatnya. Dan yang paling best sekali adalah, kulit muka WA sangat senang untuk apply makeup tau! Yelah, bila dah jaga kulit muka dengan skincare mestilah makeup akan jadi smooth je senang nak blend kan. 

Memang sesuai sangatlah korang ada satu set AMI Vitamin Skincare ni. Korang tak perlu pergi injection ke drip ke minum atau makan supplemen, dengan amalkan set ini pun dah membantu anda semua mendapatkan kembali kulit yang halus, bersih dan lembut.

Haa, apa lagi? Takkan nak tunggu bertahun lamanya baru nak baiki kulit anda? Jom dapatkan segera sementara stok masih ada!


Okayyylahh, sebabkan WA sayang dengan readers WA ni.. So WA nak bagi gift sikit kat korang. Nak tak nak tak? Mesti korang nak kan? 

Nak juga calit vitamin ? Khas untuk 5 orang readers bertuah sahaja yang akan dapat gift redeem voucher sebanyak RM40 !!!

Redeem Voucher  : " WAWA ASHIHARA "

Untuk fast respons, korang wassap terus ke nombor ini 017-5499817 dan sebut voucher tersebut ! Jangan lama-lama nanti terlepas peluang pula.


Untuk maklumat lanjut, sila layari laman berikut :

WEBSITE :

FACEBOOK :

INSTAGRAM :


Saturday, October 7, 2017

Grand Opening MBH Medispa ke-12 Batu Pahat Johor

2:17 AM 0 Comments


Grand Opening MBH Medispa, Batu Pahat Johor | Pada tanggal 30 September 2017 yang lepas, WA berpeluang untuk menghadiri event grand opening cawangan MBH Medispa yang ke-12 di Batu Pahat Johor. Sebagai melebarkan sayap perniagaan perkhidmatan spa dan estetik ke selatan semenanjung, peneraju medispa di Malaysia, MBH Medispa kini membuka cawangannya yang ke-12 di Batu Pahat Johor.


Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan dari Pengarah Urusan MBH Medispa, Puan Shida Mohamad sebagai pembuka majlis tersebut. 




Kemudian majlis diteruskan lagi dengan ucapan dan dirasmikan oleh Ketua Wanita UMNO Batu Pahat, Puan Hajah Haliza Abdullah sambil diiringi oleh Puan Shida Mohamad untuk acara pemotongan ribbon dan tandatangan perasmian butik spa kecantikan.


Majlis turut diserikan dengan kehadiran artis dari Akademi Fantasia 2014, Azwan Satar yang mendendangkan 2 buah lagu. Untuk full video nyanyian klik link ini - Azwan Satar


Orang ramai mulai hadir seawal jam 9 pagi untuk mendapatkan pelbagai tawaran menarik diskaun 90% disamping berpeluang memenangi cabutan bertuah. Memang tidak dinafikan ada yang hadir awal pagi lagi untuk berebut diskaun yang tak masuk akal itu.



Gambar-Gambar Sekitar Grand Opening MBH Medispa BP

Bersama blogger Yaya Cendana (tengah) beserta sahabat Wawa



ramai weei, kami nak masuk pun sesak -.-

Tentang MBH Medispa

Dahulunya dikenali sebagai Maya Beauty House adalah salah satu syarikat di bawah Moha Group Sdn Bhd yang telah didaftarkan pada tahun 2009 sebagai sebuat pusat perniagaan dalam bidang rawatan kecantikan dan kesihatan. Dengan pengalaman lebih dari 7 tahun dalam industri, kini MBH Medispa dikenali sebagai salah satu daripada pusat kecantikan Bumiputera yang terkemuka di Malaysia.

MBH Medispa menggunakan produk sendiri yang dijamin halal, selamat dan berkesan dan pastinya ia telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dibawah nama produk MBH Dermacare. Ini kerana mereka ingin memastikan bahawa produk yang digunakan mendapat kelulusan status HALAL, organik dan tidak merbahaya kepada pengguna. Antara produk skincare yang terdapat dalam MBH Dermacare adalah MBH Deep Cleasing, Soothing Lotion, UV SPF50++ Sun Screen, Glowing Cream dan Acne Night Cream. Disamping itu, MBH Medispa telah mengeluarkan pelbagai produk makan tambahan dibawah jenama Nutricare dan semuanya dihasilkan di kilang Bumiputera dan diluluskan oleh KKM dan JAKIM.

Bahkan, MBH Medispa bukan sahaja menyediakan rawatan biasa untuk kecantikan muka, ia turut menyediakan perkhidmatan rawatan muka berasaskan teknologi tinggi dan mesin canggih yang diimport dari Jerman dan Korea.

Cawangan-Cawangan MBH Medispa

Kini, MBH Medispa mempunyai sebanyak 12 cawangan di seluruh Malaysia :

1. MBH Medispa Bangi
2. MBH Medispa Ampang
3. MBH Medispa Shah Alam
4. MBH Medispa Wangsa Maju
5. MBH Medispa Kota Damansara
6. MBH Medispa Cheras
7. MBH Medispa Melaka
8. MBH Medispa Ipoh
9. MBH Medispa Johor Bahru
10. MBH Medispa Negeri Sembilan
11. MBH Medispa Sungai Petani
12. MBH Medispa Batu Pahat

Rawatan wajah yang disediakan antaranya ialah :
  • MBH Signature Facial
  • MBH Dermapen Micro Needle
  • Clinical Acne Treatment
  • Luminous SKin Treatment
  • OxyDermal Hydrating Treatment
  • Oleous Skin Treatment
  • Stem Cell Advance Anti Aging Treatment
  • Mudnetic Detox Facial
  • Carbon Peel Advanced
Jika anda bingung masalah kulit apa yang anda hadapi, jangan risau kerana akan ada satu sesi skin analisis secara percuma sebelum memilih rawatan mana yang sesuai.

Apa itu MBH Dermacare??


MBH Dermacare adalah satu set penjagaan wajah 4 in 1 yang mempunyai kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yang sama ia mencerahkan wajah dari dalam dengan sihat. Buat pengetahuan semua, MBH Dermacare adalah 100% organik yang menggunakan ekstrak Aloe Vera sebagai bahan utama dan tiada bahan pengelupasan dan tiada barang kimia yang merbahaya.
Diformulasi khas bagi membuang sel kulit mati, minyak, kotoran dan agen pencemar kulit yang bertoksik. Membantu dan membersihkan liang pori dan mencegah terjadinya masalah kulit seperti jerawat dan bintik hitam.

Hanya picit sedikit di tapak tangan, campur dengan air bersih sehingga berbuih.

Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya untuk kulit kering dan kasar. Ia menenangkan kulit dan membantu menghapuskan sel kulit mati penyebab kulit kusam.

Tekapkan sedikit soothing ke kapas muka dan sapu di kawasan T-zone yang berminyak. Elakkan dibahagian mata. Gunakan pagi dan malam selepas mencuci muka.
Diformulasi khas untuk pencerahan kulit dan kesan glowing pada kulit wajah. Ia juga membantu merawat penuaan dan bintik-bintik hitam dan putih pada wajah.

Sapu rata selepas penggunaan Soothing Lotion. Untuk kegunaan malam.
Mempunyai kuasa pelindung UV khas untuk melindungi jenis kulit yang cerah kerana kulit cerah lebih mudah rosak akibat UV berbanding kulit gelap.

Sapu rata selepas penggunaan Soothing Lotion. Untuk kegunaan siang.


WA dapat mencuba MBH Deep Cleanser dari set MBH Dermacare. Memang best sebab dia membersih kulit dari dalam juga dan kulit terasa smooth kerana menutup liang pori dari terbuka dan terhasilnya jerawat atau bintik hitam. 

Bagi yang membuat rawatan wajah di MBH Medispa, WAJIB ada MBH Dermacare ini tau! Yang nak cuba pun boleh juga. Memang best!

Sesi Bergambar Kenangan Bersama Founder MBH Medispa & Artis Jemputan

Bersama founder MBH Medispa, Puan Shida Mohamad

Bersama Artis Jemputan, Azwan Satar AF 2014


Tahniah buat warga MBH Medispa Batu Pahat di atas pembukaan rasmi cawangan yang ke-12 dan semoga bertambah maju dan jaya. Jadi buat warga Johor terutamanya daerah Batu Pahat, jika anda tercari-cari spa kecantikan bolehlah datang ke MBH Medispa Batu Pahat.

MBH Medispa Batu Pahat
12, Jalan Flora Utama 8,
Taman Flora Utama,
83000 Batu Pahat Johor

Facebook 

Instagram