Monday, September 24, 2018

Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color

7:27 PM 24 Comments

Matte Liquid Lip Color | Tidak asing lagi, siapa yang tidak kenal dengan satu jenama yang semakin popular di Malaysia iaitu Mary Kay. Nama satu anak syarikat yang kian melonjak naik dan sentiasa berada dihati peminat kecantikan. Bukan sahaja mempunyai keluaran penjagaan kulit (skincare), malah ianya juga turut mempunyai produk kosmetik.

Terbaharu, Mary Kay telah mengeluarkan satu lagi produk kosmetik, iaitu Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color dengan didatangkan 6 warna yang begitu cantik dan menarik untuk memenuhi setiap mood anda. Ini adalah kali pertama WA mencuba produk Mary Kay dan ternyata sangat teruja menggunakkannya dan jatuh cinta dengan matte liquid lip color ini!

Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color mempunyai flexible coverage with a matte finish iaitu dari creamy to matte, dan ia juga boleh mengawal minyak dan bersinar sehingga 8 jam. Jadi, bila anda memakainya, anda akan terasa ringan seperti tiada apa-apa pada kulit bibir. Dengan kehadiran 6 warna ini, ia direka untuk menyesuaikan dengan pelbagai warna kulit.

Formula Attributes :
  • Dermatologist tested
  • Diuji secara klinikal untuk kerengsaan kulit dan alergi
  • Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Fragrance free
  • Oil free

Rupa packaging Mary Kay At Play ini sangat ringkas dengan reka bentuk yang sederhana, iaitu cover line putih hitam pada penutup dan line putih pada body dan kelihatan lebih cantik dengan packaging tersebut. 

Mempunyai 6 warna yang begitu cantik lagi tertarik. Nak pakai lip color ini tanpa filter? No problem! Rahsia kecantikan bukan pada filter semata-mata, tapi pada keyakinan diri anda! Ya, dengan memakai Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color ini, anda akan lebih yakin, bergaya dan bertahan selama 8 jam kerana ianya lebih bersifat matte finish iaitu tidak mengeringkan bibir tapi mudah meresap dan terasa lebih ringan pada kulit bibir.

WA telah mencuba kesemua warna dan setiap warna memainkan peranan pada kulit dan mood masing-masing. Jom lihat penerangan serba-sedikit mengenai setiap warna.

Description of Shades :

1. Taupe That
Warna seakan nude pink, tidak terlalu terang dan tidak terlalu gelap. Sesuai bagi mereka yang ingin kelihatan simple, natural pada siang hari. Sesuai dipakai untuk pergi berjalan-jalan, meet friends, attend class atau mana-mana event jika tidak mahu kelihatan terlalu menonjol.

2. Pink It Over
Warna ini over sangat tau, terkejut WA sebab tak pernah pakai pink terang. Haha! Tapi bagi siapa yang suka menyahut cabaran diri sendiri tu, boleh je pakai ke mana-mana kerana jika anda confident, anda akan kelihatan lebih cantik! Pakai bila-bila masa anda rasa sesuai especially hari yang cerah!

3. Pink Shock
Warna Pink Shock ini kelihatan lebih terang dan ke arah kemerahan sedikit, sangat cantik jika dipadankan dengan outfit yang lebih santai atau baju pejabat. Sesuai dipakai pada apa-apa majlis dengan gaya feminin atau yang suka dengan gaya yang lebih menonjol.

4. Neon Nectarine
I'm so impressed dengan color ini tau! Sebab color dia oren more to red! Senang kata macam merah menyala. Bagi yang sukakan aktiviti yang more to outdoor, shopping or so on, dan suka kelihatan lebih ranggi boleh try color Neon Nectarine ini.

5. Red Siren
Sebagai satu amaran bagi siapa yang memakai warna Red Siren ini. Boleh berdarah hidung bila lihat si pemakai memakainya. Haha! Antara warna favourite WA iaitu merah gelap yang terang. Untuk membuat anda lebih menonjol boleh pakai Red Siren pada waktu malam untuk night makeup dan pergi event waktu malam. Juga sesuai dipakaikan pada pengantin untuk majlis persandingan supaya diri pengantin lebih menonjol. Terasa seksi gitu!

6. Vivid Violet
Warna purple gelap pada permulaan, tapi apabila dikenakan pada bibir, ianya matchkan dengan warna kulit dan kelihatan lebih pada merah gelap. WA suka dengan color macam ni kerana ianya lebih kelihatan menarik lagi-lagi bila dikenakan dengan night makeup look.


Ianya kelihatan creamy pada permulaan, tapi akan menjadi kepada matte finish dan lebih bersinar walaupun ianya mudah meresap ke bibir tanpa terasa memakai apa-apa pada bibir. Serius! tak semua matte liquid seperti ini tau. Memang jarang sangat. Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color ini lebih kurang macam lipmatte dari Thailand yang WA pernah pakai sebelum ini. 

By the way, WA memilih 3 warna paling hot iaitu Neon Nectarine, Red Siren dan Vivid Violet sebagai koleksi baru WA untuk dipakai pada waktu malam. Auuuwww!~~ Dan 3 warna lain untuk dipakai pada waktu siang. Yang penting, ianya tidak keringkan bibir dan sangat selesa mengenakan kesemua pilihan warna tanpa ragu-ragu lagi.

What About Price?
Limited Edition
Mary Kay At Play Matte Liquid Lip Color (6.5g) - RM39 per piece!

Where To Get?
Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi Mary Kay Independent Beauty Consultant 03-77117500 atau lawati www.marykay.com.my.


Monday, September 17, 2018

Ketahui Sebab Kenapa Kita Perlu Exfoliate Bibir

7:20 PM 23 Comments

Exfoliate Bibir | Pernahkah anda mengalami kulit bibir yang kusam, kering dan bibir pecah-pecah? Jika anda pernah atau sedang mengalami situasi sebegini, anda perlulah menekankan keadaan bibir anda supaya kulit bibir anda menjadi sihat.
Bukan itu sahaja, dengan pemakaian lipstick setiap hari boleh membuat kulit anda terdorong menghadapi simptom-simptom seperti itu? Dengan lipbalm juga tidak cukup untuk melembapkan bibir kerana bibir juga memerlukan exfoliate. Untuk mendapatkan kulit bibir yang halus dan mulus kita perlu exfoliate bibir juga. Maksud exfoliate bibir adalah untuk membuang atau menghilangkan sel-sel kulit mati yang ada pada kulit yang boleh membuat kulit bibir menjadi kusam, hitam, kekeringan dan kulit bibir pecah-pecah. Jom kita ketahui sebab kenapa kita perlu exfoliate bibir.

Ketahui Sebab Kenapa Perlu Exfoliate Bibir

1. Mudah Dilakukan
Setiap kali penjagaan muka mahupun badan, mesti orang akan terfikir kena pergi ke salun kecantikan untuk buat rawatan, tapi tahukah anda bahawa dengan exfoliate bibir sendiri, ia dapat menjimatkan kos dan bahan-bahan juga mudah didapati di pasaraya. Anda boleh membuat lipscrub sendiri di rumah dengan menggunakan bahan dapur seperti gula perang halus & madu dan lain-lain. Atau boleh sahaja beli mana-mana lipscrub dan buat dirumah sambil menonton TV.

2. Menanggalkan Sel Kulit Mati
Dengan membuat exfoliate, ia sebenarnya membantu pergalakkan pertumbuhan kulit baru pada kulit dan membuang sel kulit mati atau yang kering. Bayangkan jika anda mengenakan lipstick, tapi tak exfoliate bibir, kulit semakin kering dan pecah-pecah, kemudian anda akan salahkan lipstick. Punca utama adalah anda tidak exfoliate bibir anda terlebih dahulu!

3. Permukaan Bibir Menjadi Halus
Selepas anda mengexfoliate bibir, anda akan dapati bahawa kulit bibir anda menjadi lebih halus dan tidak terasa kasar seperti sebelumnya. Jadi, anda kenalah rajin-rajinkan diri untuk exfoliate bibir paling tidak 3 minggu sekali.

4. Bersihkan Sisa Makeup
Mesti anda pernah bersihkan makeup tapi kawasan bibir sangat susah untuk tanggal. Sampaikan anda tonyoh-tonyoh barulah hilang. Anda boleh ubah dengan cara exfoliate bibir selepas makeup, kerana kulit bibir kebanyakkannya akan kekeringan apabila sudah lama memakai lipstick. Jadi sesuailah untuk anda mengexfoliate bibir. Tapi jangan kasar supaya kulit bibir anda tidak sakit selepas membuang sel kulit mati.

Amalkan exfoliate bibir anda 3 kali seminggu. Tapi jika anda kurang rajin, buat bila perlu. Tapi jika ingin dapatkan kulit bibir yang halu mulus kenalah rajin exfoliate. Asalkan jangan gosok terlalu kuat, hanya buat urutan perlahan pada bibir sehingga sel kulit mati tanggal dengan bersih.

Sunday, September 16, 2018

Servis Photographer, Design & Printing Murah Di Johor

7:40 PM 24 Comments

FOTOKU Photographer & Designer | Bila nak kahwin, mesti ada persiapan yang tak setel lagi kan? Lagi-lagi kalau bab mencari jurugambar yang professional dan harga murah tapi berbaloi untuk dijadikan sebagai kenangan. Kad kahwin untuk dihantar kepada para jemputan pun mestilah kena ada. Nak cari designer kad cantik tapi harga murah sekarang ni pun susah juga. Tapi, WA dah jumpa servis 3 dalam 1 yang murah dan terbaik di Johor.

FOTOKU Photographer & Designer mengadakan servis photographer, design & printing murah di Johor dengan kualiti puas hati dan terbaik. Owner FOTOKU ini berasal dari Kluang, Johor. Tapi membuat servis seluruh negeri Johor. Antara servis perkhidmatan photographer, design & printing yang mereka lakukan adalah seperti :

1. Kad kahwin biasa/kraft
2. Banner & bunting
3. Backdrop, props & guestbook
4. Printing baju/beg & lain-lain
5. Button badge
6. Female photographer

Zaman sekarang, ramai sukakan design yang simple tapi nampak classic. Apa kata anda menggunakan design kad kahwin kraft? Design simple tapi kelihatan lebih classic dan menarik. Dahulu WA kahwin pun menggunakan servis mereka ini dengan membuat kad kahwin kraft. Harga sangat berbaloi bermula 30 sen - 18 sen sekeping (harga berubah ikut kuantiti) untuk kad kahwin kraft, manakala kad kahwin artcard harga bermula 60 sen sehingga 30 sen sekepping (harga berubah ikut kuantiti), good quality dan FREE design. Haa, tak payah nak runsing kepala tu fikirkan design, design yang dibuat pun lawa-lawa semuanya. Jimat! 


Jika anda yang nak berkahwin atau berniaga, tengah mencari servis design dan printing banner/bunting/arrow/guestbook/backdrop/props boleh sekali buat disini sebab harga yang ditawarkan berbaloi dan dapat free design lagi. 

button badge

Sekarang bukan senang nak cari servis macam ini yang dapat free design. Selalu akan cas untuk design je dalam RM30-RM50, belum masuk servis printing lagi. FOTOKU menyediakan free design yang sangat cantik dan berkualiti, berbaloi dengan harga yang murah.

Alang-alang tu nak buat jugalah baju rewang. Haaa, pun boleh lah. Lagi banyak lagi murah! Servis perkhidmatan mereka tak pernah mengecewakan WA masa hari perkhawinan WA. Nak bagi contoh takde pula dalam laptop gambar-gambarnya. Terbaru ini, WA ada membuat printing beg dengan mereka. Cas printing dekat beg kecil 40pcs hanya RM2 sahaja berbanding kedai lain. Memang servis yang tiptop dan pantas siap! Tak payah tunggu lama-lama untuk menyiapkannya. Nanti next entry WA up servis printing beg yang WA hantarkan tempoh hari.

Bagi bakal pengantin yang malu-malu dengan male photographer macam WA ni, boleh mengambil servis female photographer dengan FOTOKU ini. Untuk semua majlis pun boleh dapatkan servis mereka. Jarang kita jumpa jurugambar wanita kan lagi-lagi di Johor. Tapi dengan FOTOKU korang jangan risau, sebab korang boleh mengambil servis female photographer di Johor.

Ini adalah salah satu contoh servis printing untuk bunting yang mereka sediakan. Design tersebut dari WA dan hanya menggunakan servis printing bunting untuk size 6x2 dengan FOTOKU. Berbaloi kerana servis yang cepat, malah kualiti printing juga tiptop walaupun harga sangat murah.

Jom dapatkan servis perkhidmatan 3 dalam 1 photographer, design & printing murah di Johor ini.

Untuk sebarang pertanyaan lebih lanjut, bolehlah hubungi pihak FOTOKU berikut :


Whatsapp : 017-7729 861