Wednesday, September 27, 2017

Resepi Sambal Kentang Goreng



Sambal Kentang Goreng | Hai kembali lagi kali ini dengan membawa satu resepi campak-campak. Hahaha! Kali ini WA nak bawakan satu resepi mudah juga, tak payah rumit-rumit pening kepala. Resepi ini boleh buat sebagai kudap-kudapan atau cemilan tau. Kalau pandai jaga boleh tahan seminggu.

Kenapa panggil sambal kentang goreng? Ala, kentang potong-potong belah 6 siap. Ehh, bukan macam itu. WA lebih suka kentang disagat nipis. krup-krup je makan masa panas-panas. Jom layan resepi WA. 

BAHAN-BAHAN MASAK
Hidangan untuk 4-5 orang

Bahan A (Sambal) :

- Bawang putih 4 ulas
- Bawang besar 1 ulas
- Halia setengah inci (kalau tak nak, skip) - Takde effect rasa janggal pun
- Cili kering (ikut nak pedas mana)
( Tak guna asam keping/asam jawa sebab nak buat kering)

Bahan B (isi bahan) :

- Kentang 10 biji (disagat nipis)
- Tempe (dipotong nipis) - skip kalau tak suka
- Ikan bilis (ikut suka banyak mana) - digoreng terlebih dahulu
- Kacang tanah (tak letak tak ada masalah)
CARA - CARA PENYEDIAAN MASAK 
1. Goreng bahan B mana yang anda suka letak. Kemudian toskan minyak dahulu.
2. Blender bahan A seperti anda buat sambal biasa. Tumiskan bahan A sehingga garing. Kemudian letak gula, garam dan ajinamoto ikut rasa anda.
3. Kemudian tuang bahan B yang dah digoreng ke dalam sambal dikuali tadi dan gaul sehingga rata sambal tadi. Siap!

Senang kan? Kalau nak tahan lama, masak kering jangan basah-basah tau. Dah lagi satu jangan cepuh dengan tangan. Ambil guna sudu lagi afdhal. Hehehe...

Friday, September 22, 2017

Meizu Pro 7 & Pro 7 Plus Melancarkan Telefon Pintar Dwi Skrin



Pelancaran Meizu Pro 7 & Pro 7 Plus | Setiap orang mengimpikan sesuatu yang menarik untuk salah satu gajet mereka mengikut peredaran zaman terutamanya telefon pintar. Jika anda tercari-cari sesuatu yang berlainan mengenai telefon pintar, jom Wawa kenalkan!


Meizu, sebuah syarikat elektronik pengguna terkemuka dan pengeluar telefon pintar secara rasmi telah memperkenalkan telefon pintar Pro 7 dan Pro 7 Plus dengan ciri dwi skrin yang unik di Malaysia pada 21 September 2017. 


Wow, menariknya! Kamera satu depan, 2 di belakang?? Skrin belakang pun ada! Memang dah jatuh hati dah bila tengok design yang ini. Dah tak risau dah boleh selfie guna kamera belakang. Selalu apa-apa mesti kita akan menggunakan kamera depan untuk selfie sekarang dah tak perlu.


Telefon pintar ini kelihatan unik kerana ia dilengkapi dengan skrin mini Super AMOLED pada bahagian belakang. Meizu Pro 7 dicipta dengan warna merah, hitam, dan juga emas. Manakala, untuk Meizu Pro 7 Plus pula dicipta berwarna hitam sahaja untuk di Malaysia.



Spesifikasi Pro 7 dan Pro 7 Plus
Meizu PRO 7 dilengkapi :
  • Skrin 5.5" inci Super AMOLED HD penuh
  • Diperkasa dengan MediaTex Holio X30
  • Mempunyai 4GB RAM dan 64GB storage
  • Kamera utama berkembar 12+12 Megapixel IMX386 f2.0 dan kamera hadapan 16 Megapixel
  • Skrin mini pada bahagian belakang menggunakan Super AMOLED yang berwarna
  • Sebuah bateri sebesar 3000mAh membekalkan kuasa dengan sokongan pengecas pantas mCharge 3.0
Meizu Pro 7 Plus :

Mempunyai spesifikasi yang sama cuma :
  • Skrin 5.7"inci Super AMOLED HD penuh
  • Mempunyai 6GB RAM dna 128GB storage
  • Sebuah bateri sebesar 3500mAh membekalkan kuasa dengan sokongan pengecas pantas mCharge 4.0
Untuk harga pasaran Meizu Pro 7 berharga RM1899, manakala Meizu Pro 7 Plus berhaga RM2799. Setiap pembelian akan mendapat barangan percuma yang bernilai lebih kurang RM199 sementara stok masih ada.

Jika anda berminat untuk membeli dan tahu di mana lokasi penjual utama bolehlah klik link ini - https://goo.gl/3eTbjs

Meizu Video Story






Bagi Wawa, keluaran Meizu Pro 7 dan Pro 7 Plus ini memang menarik kerana spesikasinya yang unik. Terutamanya untuk kamera dan juga skrin. Ini akan memudahkan Wawa untuk menangkap gambar tanpa perlu selfie menggunakan kamera hadapan sahaja. Dan sudah tentu akan menggunkan kamera belakang yang mempunyai dua kamera jauh lebih best dari telefon pintar yang lain. Nampaknya kena ada wishlist untuk dapatkannya.

Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai Meizu Pro 7 Series, anda boleh layari laman berikut :

Website : https://goo.gl/K2HjFj

Facebook :  https://goo.gl/f3fsaE

Instagram :  https://goo.gl/X3dBMR

Wednesday, September 20, 2017

Veribezd Perfume Review



Veribezd Perfume Berkualiti Tinggi | Terlalu banyak keluaran untuk minyak wangi sekarang. Tak terlepas juga dengan salah satu jenama baharu ini. Mungkin ramai yang tidak mengenalinya lagi. Tapi tak mengapa Wawa akan kenalkan kepada anda.

VERIBEZD PERFUME
Veribezd Perfume merupakan salah satu keluaran bumiputera iaitu minyak wangi berkualiti tinggi oleh pengasasnya yang berasal dari Kedah. Buat pertama kalinya Wawa dengar jenama ini dan sangat teruja untuk mengenalinya dengan lebih lanjut lagi.

Ianya direka khas dengan ukiran botol kaca bertemakan klasik moden  itu, menampilkan rupa ekslusif dan berkualiti tinggi. Dan yang menariknya ia menarik perhatian orang! Wawa pun dah jatuh hati dengan bentuk botol tersebut. Apa yang istimewanya dengan Veribezd Perfume ini??

Keistimewaan Veribezd Perfume Yang Perlu Kita Tahu
Setiap jenama ada keistimewaan yang tersendiri bukan? Begitu juga dengan Veribezd Perfume. Untuk pengetahuan semua, Veribezd Perfume merupakan Premium Quality Perfume kerana ia terletak pada harga yang sangat-sangat tak masuk akal!
  • 50ml (paling tinggi kandungan & paling jimat di pasaran)
  • Harga yang tak masuk akal (harga mampu milik)
  • Tahan lama (lebih 14-15 jam)
  • Formulasi ekslusif (bukan inspired by)
  • 6 Jenis haruman mewah (disukai ramai)
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita
  • Mesra solat
  • Kualiti Premium Perfume (lebih tinggi dari EDT & EDP)
  • Penampilan mewah dan ekslusif
  • Sesuai dipakai sekeluarga
  • Keluaran bumiputera
6 Jenis Haruman Untuk Anda Cuba
Mesti anda semua tertanya-tanya, apakah bauan yang sesuai untuk kaum wanita dan juga lelaki kan? Jangan risau, sebab Veribezd Perfume direka untuk unisex iaitu semua perfume boleh dipakai oleh lelaki dan perempuan. Tapi kenapa? Ini kerana, ada kaum wanita menyukai bau yang lembut dan juga kuat, begitu juga kaum lelaki. Jadinya, ianya sangatlah sesuai untuk semua. Jom Wawa terangkan setiap bauan yang ada ini.

1. VERRA
  • Kuat pada awal tapi makin lama makin lembut baunya
  • Tidak terlalu kuat dan tidak terlalu soft, makin lama makin sedap baunya
  • Berbau lemon sedikit
  • Berbau manis sedikit seperti Fruit Candy
  • Ada bau seperti floral, bunga mawar, melur, melati dan jasmin
  • Bau seakan bauan coklat
2. VORSHE
  • Ketara bau manisnya
  • Berbau fruity seperti berry
  • Bau lembut namun ketara
  • Kanak-kanak suka akan bauan ini kerana bau seperti bunga, sweet candy & strawberry
3. VEXUS
  • Berbau seperti kasturi
  • Bauan seakan haruman daripada kayu
  • Sedikit berbau soft sweet dan soft berry
  • Sedikit bauan soft lemon
  • Haruman sangat ketara dan sedikit kuat
4. VOYZE
  • Haruman campuran bunga-bunga yang manis dan menyegarkan
  • Seperti berada dalam taman bunga kasturi dan kemuning yang baru kembang
  • Haruman yang ringan dan lembut namun ketara
  • Tidak terlalu lembut dan tidak terlalu keras
5. VENTILLA
  • Haruman seperti di "bakery"
  • Sangat sedap seperti sedang bakar "kek vanila"
  • Bau vanila yang manis, lembut, jelas dan ketara
  • Gabungan haruman coklat dan coffee
  • Mengeluarkan bauan vanila, coklat dan coffe secara silih berganti. Wow!!
6. VUCCI
  • Bau haruman lemon yang sedap dan menyegarkan 
  • Haruman yang lembut namun jelas ketara
  • Aroma lembut seperti bunga baru putik dan bunga cempaka
  • Merasakan diri berada di taman bunga
  • Bauan manis yang lembut dan sedap dihidu

Wawa memilih bauan Voyze sedap bau dia sedap tak lembut sangat dan tak keras sangat. Memang sesuai dengan jiwa Wawa lah Voyze ni. Lagi satu Wawa suka bau Vexus juga. Ya Allah! Senang kata semuanya Wawa suka sebab susah nak jumpa haruman tersebut. Sebab itu ianya sangat Premium Quality Perfume!


Bukan itu sahaja! Bahkan, anda boleh dapatkan dengan botol trial yang baharu ini juga. Yelah, mana tahu berkenan kat semua bauan tapi takut tak terhabis. Beli satu yang besar, dan beli yang trial sekali. Hehehe. Semerbak harum mewangilah nampaknya.


Jika anda ingin dapatkan Veribezd Perfume, boleh dapatkan dengan STOKIS SAH Veribezd Perfume area BATU PAHAT atau JOHOR iaitu Cik Asmaa. Anda juga boleh jana pendapatan bersama Cik Asmaa dengan menjadi agent atau dropship beliau. Modal sangat-sangat rendah tapi BERBALOI!

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, boleh hubungi Cik Asma di :

Facebook : Nurul Asmaa Kasmon 

Instagram : @veribezdperfume

Monday, September 18, 2017

MAKEUP | Okaya Cream to Powder Foundation Review



Cream to Powder Foundation | Untuk pertama kalinya, Wawa buat review mengenai barang kecantikan iaitu foundation. Sebab apa? Kadang-kadang tak serasi dengan kulit, kadang-kadang ambil masa untuk serasi. Untuk permulaan Wawa menggunakan Okaya Cream to Powder Foundation, memang tak serasi. Tapi lama-lama menjadi sebati dengan kulit muka.

Betullah orang kata, kalau kita pandai blend memang akan menjadi. Sebab itu, pentingnya belajar ilmu makeup ini. Wawa mencari mana silapnya teknik Wawa dan akhirnya Wawa telah jumpa masalah yang Wawa hadapi untuk sesuaikan diri menggunakan Okaya Foundation.


Untuk review kali ini, Wawa takkan menerangkan fungsi dan kelebihan foundation tetapi ia lebih kepada testimoni dari Wawa sendiri sepanjang menggunakannya. Anda semua boleh google kelebihan atau kegunaan Okaya Foundation.

Untuk yang kaki makeup, memang ramai sudah mengenali foundation ini kerana telah diviralkan oleh MUA-MUA Malaysia untuk diguna pakai dalam hasil solekan mereka. Keistimewaan Okaya Foundation kali ini adalah, ia dicipta dalam bentuk cream to powder dimana berfungsi sekali sebagai powder tanpa memakai bedak boleh juga. Kebanyakkan foundation dicipta dalam bentuk cecair atau liquid tetapi kali ini, foundation bertaraf local tempatan dicipta dalam bentuk cream to powder.

Kenapa Dalam Krim Ada Bintik-Bintik Hitam?
Akan tetapi, ramai menyuarakan dan bertanya mengapa dalam krim tersebut ada bintik-bintik hitam dan putih seperti berkulat? Jangan khuatir! Ini kerana, bintik-bintik hitam dan putih yang terdapat di dalam Okaya Foundation tersebut sememangnya kilang membuatnya sebagai warna di dalam krim. Jadi ianya selamat digunakan dan bukannya kulat tau. 

Masa mula-mula Wawa beli pun terfikir macam itu juga, tapi setelah Wawa tanya pada mereka-mereka yang telah menggunakannya, ternyata ianya hanya sebagai warna di dalam krim tersebut sahaja. Fuhhh! lega sikit hati. Hehehe..

Cara Yang Betul Untuk Blend Okaya Foundation
Okay, memandangkan ramai juga tanya Wawa bagaimana nak blendkan Okaya Foundation dengan cara yang betul? Sebab bila guna je bercapuk, asal berpeluh je terus buruk muka. Kalau ikutkan, memanglah geram kan, tapi ada tak anda terfikir adakah cara anda itu betul?

Mungkin untuk yang dah pro atau pandai tidak jadi masalah guna teknik macam mana sekalipun atau bergantung pada keadaan kulit juga. Jika kulit normal bersih tiada masalah. Tapi yang kulit bermasalah perlu kena ada teknik yang betul.

Paling tidak anda perlu memakai moisturizer kemudian primer as makeup base. Kemudian, barulah letak sedikit argan oil (apa-apa jenama) dan barulah blendkan foundation dengan flat brush atau pun dengan beauty blender sponge. Atau jika anda kesuntukan masa, hanya titik sedikit argan oil/I-Flawless di muka atau foundation kemudian blend sampai jadi. 

Okaya foundation tidak memerlukan krim yang banyak. Hanya calit sikit-sikit di muka dan blendkan ia sehingga jadi rata di bahagian muka.


Gambar di atas adalah contoh salah satunya dari gambar Wawa mengenakan Okaya Foundation. Wawa hanya menggunakan hanya secalit di setiap bahagian muka dan blendkan dengan beauty blender sponge. Alhamdulillah, menjadi juga. Mula-mula lihat memang macam tepung kurma sebab putih melepak. Yelah, cream to powder kan mau nampak putih. Hehehe. Selepas touch up dengan yang lain-lain dapatlah look simple macam ini. 

Jika ada sebarang pertanyaan atau anda berminat untuk membelinya, bolehlah layari :

Facebook : OKAYA Malaysia

Instagram : @okayabeauty


Sunday, September 17, 2017

Horien Eye Secret | Color Contact Lens 3 Months



Contact Lens Dari Horien Eye Secret | Mungkin anda merupakan salah seorang pemakai tegar kanta lekap atau contact lens. Begitu juga dengan Wawa yang mula memakai contact lens berumur 18 tahun lagi. Bukan niat memakai untuk kelihatan cantik, tapi lebih selesa memakai tudung tanpa memakai cermin mata. Ini kerana ia membuatkan kelihatan tidak sesuai dengan muka lebar Wawa. Hehehehe....

Sebelum-sebelum ini Wawa pernah share pengalaman Wawa memakai contact lens berwarna brown iaitu lebih kepada mata natural orang Barat. Tetapi, kali ini Wawa nak kongsikan penggunaan contact lens yang berwarna kepada anda pula.

APA ITU HORIEN EYE SECRET?
Anda pernah dengar HORIEN EYE SECRET? Mungkin ada yang pernah dengar dan ada yang belum pernah lagi jenama ini. HORIEN EYE SECRET mempunyai syarikat iaitu Horien Optic (Malaysia) Sdn Bhd sebagai pengeluar dan pengedar kanta lekap dan produk penggunaan kanta lekap di bawah jenama Eye Secret, yang dikilangkan oleh Yung Sheng Optical Co. Ltd di Taiwan.

KENAPA JARANG DENGAR JENAMA INI? 
Atau aku yang ketinggalan tahu tentang jenama ini? Hahaha! Sebenarnya, jenama HORIEN EYE SECRET telah dikenali di Malaysia dan kebanyakkannya ramai yang menggunakan jenama ini. Seriuslah wei?! Serius sebab ramai juga sahabat-sahabat di facebook menyatakan yang mereka pengguna jenama ini! Oleh itu, anda tidak perlu risau kerana HORIEN EYE SECRET telah mendapat pengiktirafan dari ISO9001-2008, Japan's FMA, European CE and Taiwan GMP.


Untuk contact lens penggunaan 3 bulan dari HORIEN EYE SECRET, terdapat 6 jenis warna iaitu Madrid Grey, Kiev Blue, Berlin Gold, Vancouver Pink, New York Green dan Rome Grey. Lens ini diperbuat dari material polymacon dan teknologi warna Bio-Molecule BMW Wrap (BMW) bagi memastikan warna tambahan tidak terlepas dari mata. Dengan adanya bahan tersebut, ia untuk mencipta warna yang lebih terang dan jelas dengan permukaan kanta yang nipis dan licin.


Kali ini, Wawa mencuba 3 color iaitu Kiev Blue, Berlin Gold dan Vancouver Pink. Satu kotak ada 2pcs untuk power yang sama. Contact lens penggunaan 3 bulan ini mempunyai 38% kandungan air bagi membuatkan mata akan berasa lebih selesa dan tidak kering walaupun melebihi 8 jam pemakaian. Bukan itu sahaja, walaupun ianya bersaizkan diameter 14.2mm (mengikut standard saiz), tetapi anak mata akan nampak lebih besar seperti memakai lens yang berdiameterkan 16mm. Menarik kan??
KANDUNGAN PRODUK 
Untuk kandungan produk HORIEN EYE SECRET 38% 3 Months Color Contact Lens adalah :
  • Material : Polymacon
  • Diameter : 14.2mm
  • BC : 8.7mm
  • SPH : 0.00, -1.00 ~ 6.00 (0.25 steps), -6.00 ~ 8.00 (0.50 steps)
  • Sodium Hyaluronate & Trehalose
  • BMW 3D Wrap Technology
  • UV Protection Function
  • Artificial Intellectual
  • Bigger Tinted Area
  • 7-9mm Wide Optic Zone
REVIEW OLEH WAWA

Nampak tak perbezaan mata Wawa tu? Nampak besar kan walhal saiz hanya 14.2mm diameter sahaja. Memang best sangat pakai contact lens dari HORIEN EYE SECRET ini. Wawa pakai dari pagi hingga ke lewat petang dari Batu Pahat ke Johor Bahru sangatlah selesa tak rasa macam pakai contact lens biasa tu.

Vancouver Pink 


Ini adalah look Wawa mengenakan color Vancouver Pink. Cantik tak mata? Nampak natural je tak seperti lens berwarna yang lain kalau pakai pink, dari jauh dah nampak color pink! Hehehe...

Kiev Blue


Ini pula look Wawa menggayakan warna Kiev Blue. Wow, Seriusss!! Jarang lens berwarna biru nampak natural macam ini dengan design sebegini. Wawa pernah pakai lens color biru jenama apa tak ingat, tapi bila pakai kat mata kenapa nampak macam mata hantu? Hahaha! By the way, cantiklah color ini.

Berlin Gold


Dan ini look Wawa menggunakan warna Berlin Gold. Auuww!! Wawa jatuh hati dengan color ini. Nampak shining gitu. Its shine like a diamond. Ewahhh!! Hahaha. Tapi memang cantik weii.. Tak tipu! Sebab warna-warna dia nampak sahaja terang tapi sebenarnya bila pakai dekat mata akan nampak lebih smooth je.


Nahh, Wawa bagi gambar secara zoom in lagi! Hehehe. Cantik kan? Tak tipu! Dahlah nampak natural je, sedap dipakai tak rasa sakit, mata tak berair, tak merah, tak gatal-gatal tapi rasa makin selesa walaupun guna berjam-jam sebab ia mempunyai 38% kandungan air!

Anda berminat ingin dapatkannya? Boleh layari HORIEN EYE SECRET di :




Thursday, September 14, 2017

Sexy Light Night Makeup Look



Sexy Light Night Makeup Look | Kadang-kadang, ada orang jenis suka makeup malam kelihatan lebih natural light dan ada juga jenis suka heavy makeup. Tapi kali ini Wawa bawakan makeup look yang jenis light tapi lebih kepada sexy. Celah manalah sexy tu!

Kebetulan masa tu Wawa ada buat live makeup look ini di facebook wawa. Dengan keadaan cuaca gelap disebabkan hujan lebat. Jadi gambar ini bergantung pada lighting ringlight jelah.


Sexy tang mana lah tu? Sexy dekat bahagian mata la! Hehehe.. Warna-warna macam tu sesuai kalau buat waktu malam. Sebab bila malam, mata dalam keadaan tertutup akan menampakkan lagi bayang eyeshadow di mata dan ia kelihatan sexy gitu.


Produk-produk yang Wawa gunakan untuk makeup look ini adalah :
  • Eyebrow : Rhomlon (Wawa jual)
  • Moisturizer : Honey Bee Venom by Nafura
  • Primer : Magic skin Primer by Nafura (link review - CLICK HERE)
  • Foundation : mix Rosetyara kod Lily & Revlon kod Nude 200
  • Eyeshadow : Morphe 35O
  • Shading : Bahamama by TheBalmCosmetic / Sasa Malaysia
  • Blusher : Rhomlon
  • Highlight : Odbo
  • Lipstick : TheBalmCosmetic kod Charming

Kemudian Wawa combinekan bagi warna eyeshadow dan pipi kelihatan lebih sama warna walaupun sebenarnya eyeshadow tidak menggunakan warna pink. Buat dengan secara natural pada bahagian bawah mata supaya mata kelihatan lebih fresh tanpa ada pembayang mata warna hitam.


Senyum sinis dari seorang Wawa. Hahaha! Sebenarnya gambar ni tercandid sebab tak perasan masa ini senyum macam tu. Hehehe... Macam mana korang suka tak dengan look entah pape je dari Wawa ni? Hahahaha.. Btw, gambar ini lighting guna ringlight sebab cahaya Ilahi kurang sebab hujan lebat masa ini yee... Komenlah sikit, komen membina tauu! :D


Monday, September 11, 2017

Resepi Mudah Sup Telur @ Kuah Laju



Resepi Kuah Laju | Haritu Wawa ada share satu makanan ni, tapi ramai pula yang request nak resepi itu juga sebab ada yang buat tak menjadi. Walaupun nampak mudah bagi mak-mak yang dah pro masak, tapi mungkin bukan mudah bagi orang yang baru ingin belajar masak. 

Jom lihat Wawa share resepi mudah sup telur atau Wawa lebih serasi panggil kuah laju. Nak tahu tak sebab apa Wawa dan family panggil kuah laju? Nanti akhir kalam Wawa bagitahu. Hahahah!

RESEPI SUP TELUR @ KUAH LAJU
Penyediaan untuk 4 orang

Bahan-bahan ditumbuk :
  • Bawang putih 3 ulas
  • Bawang besar 1 ulas
  • Sedikit ikan bilis / kiub ikan bilis
Bahan lain :
  • Soo hoon 
  • Telur
  • Fucuk tauhu kering (dalam resepi tak letak sebab tak ada)
  • Kentang potong 8
Cara memasak :
  1. Tumis dahulu bahan yang ditumbuk (minyak sedekit sahaja) sampai naik bau. 
  2. Kemudian masukkan kentang dan letak sedikit air untuk empukkan kentang.
  3. Selepas empuk kentangnya, masukkan soohoon dna fucuk tauhu kering yang telah direndam tadi dan tambah air ikut suka hati, kalau suka kuah banyak, letak banyak.
  4. Akhir sekali, masukkan telur sebiji-sebiji. Dan jangan lupa letak garam serta ajinamoto ikut rasa anda. Siap!
Nampak mudah kan? Memang mudah. Makanan ini sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa juga. Haa, nak tahu kenapa Wawa namakan ia kuah laju? Sebab bila kita hirup, sekejap je habis. Hahaha!

Dr Pure Vita Merungkai Rahsia Kecantikan Anda



Dapatkan kulit cantik dengan Dr Pure Vita | Semua wanita sekarang impikan kulit yang cantik. Tak terlepas juga dengan lelaki. Jika anda ingin kelihatan cantik muda berseri, anda wajib baca sehingga habis. Jika tidak, anda sangatlah rugi! 

Baru-baru ini Wawa diperkenalkan dengan satu produk kecantikan. Sebelum itu, Wawa sempat mengkaji mengenai produk itu. Dan akhirnya Wawa sendiri tertarik untuk mencubanya. 


Dr Pure Vita (King of Vitamin) adalah produk dari FA Secret, yang menggunakan vitamin C tulen 100% tanpa bahan pengawet. Ia kini lebih dikenali whitening booster terbaik pada masa kini kerana ianya dapat memberi kesan 2-3 hari (paling cepat) atau seminggu dan sekotak untuk penggunaan sekotak selama 1-2 bulan mengikut pada penggunaan.

KELEBIHAN DR PURE VITA
  • Mencerah dan memutihkan kulit wajah dan badan
  • Memudarkan dan mengecutkan parut jerawat, jeragat serta whitehead dan blackhead
  • Membantu masalah struktur kulit yang tidak sihat
  • Menganjalkan, mengecilkan liang pori serta melicinkan kulit
  • Mengecutkan dan menghalang pertumbuhan jerawat
  • Mencegah penuaan dan melembabkan kulit
  • 50x ganda kandungan vitamin C
  • Portion kandungan dalam Dr Pure Vita membantu menyerap glutathione secara maksimum dan mengekalkan glutathione dalam badan untuk tempoh yang lama
  • Sesuai untuk ibu yang menyusu dan dapat memberi vitamin kepada bayi @ anak serta mencerahkan kulit bayi @ anak yang menyusu badan
Ini ialah vitamin yang orang gunakan untuk menghasilkan semua jenis produk kecantikan dan ia dikenali sebagai ibu kepada vitamin C, tanpa ada sebarang bahan pengawet dan tambahan.


Untuk pengetahuan anda, untuk satu sachet Dr Pure Vita ia mengandungi 1000mg vitamin C dan kita memerlukan 1.5 liter air minuman seharian. Lagi banyak minum air lagi bagus. Ianya juga sesuai untuk lelaki dan perempuan. 

Amalkan sebanyak 2 hingga 3 kali sehari. Minimum pagi dan malam untuk lebih berkesan.

- Pagi : Sebelum sarapan
- Tengah hari : Sebelum makan
- Malam : Sebelum tidur

** Sila gunakan sudu plastik. Sudu besi tidak digalakkan.


CARA PENGGUNAAN DR PURE VITA
Ianya boleh digunakan lebih dari satu penggunaan. Antaranya ialah :

  • Boleh dikemam
  • Boleh dibancuh dalam minuman
  • Boleh Skrub muka dan badan
  • Boleh buat masker
  • Boleh buat rendaman
  • Face mist
  • Lips masker (mencerahkan warna bibir)
TESTIMONI PELANGGAN DR PURE VITA




Buat masa ini, Wawa dah amalkan sekotak Dr Pure Vita tapi bukan secara konsisten, tetapi consume secara berperingkat. Wawa mencuba vitamin ini bukan niat untuk kelihatan cerah tetapi untuk memperbaiki kulit muka dari masalah seperti jerawat atau jeragat. 

Alhamdulillah, ianya memberi kesan yang postif. InshaaAllah Wawa akan update sekali lagi untuk kotak kedua nanti. Follow instagram @wawaashihara jika ingin tahu maklumat dari semasa ke semasa.

===================================================================


Jika anda ingin dapatkan Dr Pure Vita ini, anda boleh dapatkan dengan Master Leader dari Kluang iaitu, Kak Azie di kedai beliau atau laman social berikut :

Azie Beauty Da House
No 46, Jalan Ciku (ground floor)
86000 Kluang Johor


Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara