Showing posts from March, 2017Show all

Beauty | Soft Orange Doll Makeup

Beauty - Soft Orange Doll Makeup | Sekarang ni macam-macam pattern makeup ada kan. Orang perempuan tak lari dari makeup. Mesti wajib kena ada barang makeup walaupun yang basic punya. Sebab apa perlu ada? Sebab perlu ada keyakinan diri.  Bagi yang kulit putih tu tak perlulah hentam kata tak perlu makeup be …

Read more

Nikmatnya Sardin | Resepi Mudah Masak Sardin Pedas

Nikmatnya Sardin - Resepi Mudah Masak Sardin Pedas | Siapa sini suka makan sardin? Tak kisahlah apa-apa brands pun. Mesti ramai suka makan sardin kan? Wawa pun hantu sardin juga. Suami pun suka sardin. Kalau takde idea nak masak apa, sardinlah pilihan hati. Hahaha! Amboi, tajuk kemain! Hahaha.. Mesti ramai…

Read more

Print Gambar Dengan Applikasi Droprint

Print Gambar Dengan Applikasi Droprint | Teringat zaman remaja dulu asal ada tangkap gambar guna kamera digital atau kodak je mesti pergi kedai gambar untuk cuci gambar. Tapi zaman sekarang, dah tak perlu ke kedai gambar lagi dah! Semuanya dihujung jari? Biar betul?? Kalau korang nak tahu, sekarang ada app…

Read more

LUNCH | Petola Masak Air & Sambal Tumbuk

LUNCH - Petola Masak Air & Sambal Tumbuk | Waktu sejuk-sejuk elok makan yang berkuah buat hirup sluurrpppp... kekeke... Kluang sekarang hujan dah 2 hari. Kalau dulu pagi ke petang ke malam ke terasa bahang. Tapi bila hujan berterusan ni tak payah buka kipas, makin tarik selimut. Eh? Tak adalah, mana ada ta…

Read more