Saturday, December 5, 2015

Aloe In A Bottle | Jerawat Hilang dalam masa 1 Hari !

8:21 PM 0 Comments
 
 
  
 

 
Ini adalah satu produk keluaran bumiputra dimana menggunakan aloe vera sebagai alternatif masalah yang dihadapi dan ia dapat mengatasi kulit sensitif, berjerawat dan pigmentasi seawal 4 hari !
Pelbagai kelebihan yang aloe ada dan sesuai digunakan samada luaran mahupun dalaman.


Cara penggunaan aloe in a bottle :

1. Ambil 2 sudu sebelum sarapan (boleh campur dengan air 100ml)
2. Ambil 2 sudu sebelum tidur (boleh campur dengan air 100ml)

p/s : Digalakkan diambil bersama air sejuk bukan air panas


Aloe boleh digunakan dibahagian luar seperti sapuan pada kulit dan juga muka. Bahkan ianya juga boleh digunakan secara dalaman dengan minum untuk masalah migrain, darah tinggi dan mengurangkan kencing manis. Jika berlaku kemalangan, segera cuci dan sapu dibahagian luka. Inshaa Allah, sakit akan reda dan tiada parut.

Antara testimoni-testimoni yang berjaya dengan mengunakan aloe :



Banyak testimoni yang ada. Kesan melecur, jerawat, sakit kepala,rambut gugur dan lain-lain. Wawa dah try produk ini untuk masalah jerawat datang time hormon tak stabil, maklumlah perempuan :) Dan kesannya sangat superb ! Malam sapu kat jerawat, esoknya dah kecut abis ! Seriously sangat suka dengan produk ini. Untuk minum pun Wawa dah try, sedap je perut dan ia juga melawaskan pembuangan dengan selesa. Korang tak percaya ? Cuba korang tanya orang-orang tua dulu, banyak petua yang menggunakan aloe vera ni tau !

 

Korang nak try sekarang ? 
Boleh contact mereka di sini --> Aloe In A Bottle (page) atau @aloeinabottleofficial (insta)

Sunday, November 8, 2015

Bakar Lemak dengan Cepat | Hotshape Gel

12:08 AM 5 Comments
 
 
 
  



Bakar Lemak dengan Cepat - Hotshape Gel | Hotshape Gel 3 in 1 adalah satu produk keluaran bumiputera D'Masyhur Herbs Health and Beauty Sdn Bhd dan bakal memecahkan pasaran produk terlaris dengan gel bakar lemak dengan begitu cepat. Hotshape Gel merupakan booster pembakar dan membuang lemak degil di seluruh tubuh dengan hanya dalam beberapa jam. Produk ini telah mendapat kelulusan KKM dan selamat digunakan. 

Kelebihan dan Fungsi Hotshape Gel :
  • Mengecilkan paha, pinggul, lengan dan tempat tumpuan 100% dari lapisan kulit
  • Membakar lemak dan menurunkan berat badan.
  • Menganjalkan kulit dan tidak menyebabkan kulit lembik selepas kurus
  • Menghilangkan selulit dan dan kulit berkerak hitam
  • Mencerahkan kesan gelap dibahagian lipatan seperti lengan, peha dan lain-lain
  • Menghilangkan rekahan pada perut, peha, lengan dan betis

Seminggu lebih Wawa menggunakan gel ini, memang nampak berkesan produk ini tanpa sebarang masalah. Wawa sangat bermasalah dibahagian lengan kerana lemak air jadi Wawa cuba sapu di lengan dan alhamdulillah, kurang 2cm ukuran lengan. Maka dapatlah Wawa pakai baju-baju yang dah tak muat dulu. Testimoni dari Wawa tidak dapat ditunjukkan kerana aurat nak tunjuk berapa kurangnya dalam 2cm tu :) Ini antara testimoni berjaya menggunakan produk Hotshape Gel.





Untuk pengetahuan, gel ini berbau wangi, tidak melekit, berminyak dan tidak bau herba. Jadi anda boleh menggunakannya dengan selesa tanpa rasa rimas. Pada permulaan pemakaian gel ini memang akan terasa panas seketika, dah nama pun HOT.. Hehehe. Jadi letak sedikit sahaja dan sapu rata pada lemak-lemak yang tak diingini dan ia mudah meresap ke kulit tanpa berminyak. Kerapkan penggunaan jika inginkan kesan yang mengejut !

HARGA PRODUK :

Harga pasaran : RM82 SM / RM85 SS

ADA PROMOSI TAWARAN HARGA SPECIAL 
DISKAUN UTK 100 ORG YG TERAWAL SAHAJA!!!!
JOM JADI YG TERAWAL DAPATKAN HARGA SPECIAL TU!!
----------------------------------------------
Whatsapp “HOTSHAPE OFFER” ke 0126818254
Whatsapp “HOTSHAPE OFFER” ke 0126818254
Whatsapp “HOTSHAPE OFFER” ke 0126818254


Untuk keterangan lanjut dan details, sila hubungi :

Whatsapp : +6012-6818254



Thursday, November 5, 2015

Jalan-Jalan di Country Garden Danga Bay

8:49 PM 2 Comments
 
 
 
 
 
Country Garden Danga Bay | Wah, lama dah rasa tak jalan-jalan kat JB sejak pindah ke Kluang. By the way, hati ini tetap tak lupa tempat kelahiran sendiri. Hewhewhew.. Bila datang sini tengok daj semakin maju dah macam KL rupa. Dengan flyovers yang simpang siur tanpa lampu isyarat lagi. Pindah Kluang tahun 2005, then duduk JB masuk Maahad Johor tahun 2009. Then sekian lama tak turun JB until now year 2015, uolls can't imagine it? 

Baru-baru ini, adalah dalam bulan Oktober lepas jalan-jalan kejap dengan my family kat sini. Saja ambil angin tengok tempat yang tak penah masuk lagi. Actually, penah datang sini sekali tapi tak dapat pusing-pusing sebab masa itu tengah hujan. Uhuks !


First kita interframe selpie dengan budak kecik ni. Pandai dia selpie tau! Hahaha.. Ini anak ke? Muka sama aje tengok. Ehhh ?? Kahwin pun tak lagi jemahh oii. Inilah anak buah Wawa bernama Aflahul Hayyan baru setahun 10 bulan. Tapi gaya macam dah 3 tahun.

 

That's my sisters. Yang tengah tu Angah, yang depan tu Achik. Dua-dua dah kahwin, tapi Wawa sorang belum ketinggalan keretapi :) Muka sama lah macam twins? Ehh, mana ada, twins tu idok ler, tapi hampir sama itu ada, dah nama siblings kan?
 
Inilah my family. Itu adalah mak saya. Ehh, jangan keliru. Memang mak kandung dah meninggal masa tahun 2005. Ini my stepmother yang kami anggap mak dari kecil sebab dialah yang jaga kami. Adik kepada arwah mak. Kami selesa sampai ke besar membesar dengan dia. Hehehe :) Gambar abah takde dalam ni sebab masa ini abah tengah kursus kat JB juga. Along dengan Uda tak dapat ikut sebab sorang kerja dan sorang lagi duduk jauh sikit.

 

 

Wednesday, November 4, 2015

Wordless Wednesday : Ais Krim Pasu

5:00 PM 1 Comments
 
 
 
  
 

 


Pada awal tahun ini sangat terkenal dengan ais krim pasu. Sampai habis pasu-pasu kat kedai borong diluar sana dek kerana penangan ais krim pasu dahulu. Ini kali, timbul pula tentang ais krim tempurung kelapa. Belum lagi masuk bab ais krim berasap :)

Adakah ais krim pasu masih famos atau disebabkan timbulnya pelbagai idea orang sekarang, kepopularan ais krim pasu merundum?? Anda masih merasai lagi ais krim pasu?

Monday, November 2, 2015

Tips Blog Nampak Lebih Menarik

4:00 PM 9 Comments
 
 
 
 
Korang nak tak Wawa share sikit tips bagi yang nak blog nampak lebih menarik? Senang kata, simple tapi menarik la. No no no ! Wawa tak cakap blog Wawa cantik tau, tapi Wawa just nak share dengan korang.
 

1. Background/template blog
Kenapa perlu ditekankan benda alah ini? Iya, memang perlu sebab background blog memainkan peranan penting juga dalam menghasilkan sesuatu blog. Jangan korang pilih background yang crowded dan bling-bling contohnya ambil yang animated dengan warna yang terang. Elakkanlah kalau boleh ya, tapi kalau boleh memang nak suruh elakkan. Hewhewhew.. Pilihlah warna-warna soft atau sedap mata dipandang.

2. Pemilihan Header Blog yang sesuai
Letaklah header yang simple + cantik sebab ia boleh menarikkan wajah blog anda. Letak gambar anda sebagai header tapi jangan tepek sebesar blog korang tepek kang paparazi kecam korang. Ada orang suka letak header blog dengan hanya letak tulisan contoh sebagai nama sendiri diikuti dengan link blog, itu pon boleh kalau anda nak nampak lagi simple but nice! :)

3. Pemilihan layout blog
Kebanyakkan layout blog ramai yang buat hanya 2 column sahaja, sebab ianya nampak mudah untuk view dan tidaklah terlalu menyemakkan. Jangan pulak korang letak layout dengan berapa banyak column sebab ia agak serabut. Nak guna 1 column pun boleh ikut kreativiti korang :)

4. Tulisan yang senang dibaca
Minta tolong sangat-sangat bagi blogger lama ke blogger newbie ke, jangan buat tulisan macam budak-budak sekarang. Sekejap besar sekejap kecik. Korang tak penat ke nak tukar-tukar setiap words korang taip? Hihi.. Lepas tu tak payahlah pelbagaikan warna dalam tulisan sekejap hijau, merah, kuning, biru, purple. Untuk font tu korang pilih font yang senang dibaca dan difahami bukan yang berangkai-rangkai :)

5. Gaya penulisan yang menarik
Last sekali nak tekankan pada penulisan. Sangat penting tau! Sebab apa? Sebab penulisan itu dari gaya diri seorang blogger itu sendiri. Tak kisahlah time itu korang tengah nak cerita kisah sedih pakwe/makwe kena rampas ke apa, tapi tolong jangan karang ayat yang buat pembaca tak nak baca atau tak menarik perhatian. Cuba nak karang ayat dalam entry itu bagi ayat yang menarik dan menepati citarasa pembaca.


Jadi, mari kita perbetulkan apa yang kurang. Wawa pun boleh ikut tips-tips camni juga. Korang buntu nak edit blog sebab tak reti design blog? Jangan risau ramai yang mengambil tempahan edit blog korang boleh search mana-mana blogger yang ambil tempahan.


Review | Bantal Handmade Comel-Comel !!

1:30 PM 0 Comments
 
 
 
  


Haii korang semua !! Harini  Wawa nak bagitahu pasal satu instashop yang jual bantal handmade yang memang kalau korang tengok rase geram je ! Geram kenape? Sebab pillow tu semua comel and sangat2 rare. Seriusly korang memang akan geram tengok sebab lawa-lawa belaka.


 Nama igshop ini adalah @craftjemari , sebab tuh Wawa berani cakap geram sebab all design adalah handmade by jari jemari owner tau ! Kekekeke.. Dah bersedia ke nak tengok design dari mereka ini ? Sekali korang tengok, memang berkali-kali korang nak order nanti sebab ia sangat menarik minat semua golongan !

Korang boleh request untuk design sendiri dekat pillow tu! So kalau nak bagi hadiah dekat orang nanti korang jangan risau la sbb hadiah korang takkan sama dengan orang lain. Selain dari bantal, diorang ni ada jual cupcake cusion dengan keychain tau. Apa pulak cupcake cusion tu? Ala.. bende tu tak bagi pin korang berterabur la. Lepas pakai cucuk je dekat situ :) More design sila scroll bawah :D
See ?? Pelbagai cara anda boleh kreatifkan, bahkan juga anda boleh bagi sebagai hadiah perkahwinan atau pertunangan dan majlis party or present for birthday or else. Nampak sweet gitu kan? Hihi... 
Price : start dari RM20 keatas bergantung pada saiz dan design
 
Untuk details dan cara nak order bolehlah ke :
Instagram : @craftjemari
Whatsapp: +6013-2570479 

Tuesday, October 27, 2015

REVIEW | Koleksi Muslimah Murah Mengikut Trend Terkini

10:45 PM 0 Comments
 
 
 

Siapa nak bergaya IKUT TREND SEMASA tapi pada masa yang sama, PATUH SYARIAH?

Haa ini kali Wawa nak habaq sikit naa, Neminick_wardrobe ada jual keperluan lengkap pakaian muslimah ni! Diaorang memang sangat teramat dan memang aktif berbisnes di instagram dan di Facebook tau uolls!


Banyak lagi koleksi dress/jubah, blouse labuh dan hijab yg dijual. Memang lawa-lawa semuanya. Mostly all below RM130 je tau! Pakaian loose, tudung labuh, tertutup semuanya tutup aurat. Ni yang korang cari kan?

Selain itu, diaorang jual juga bawal crepe yang tengah hot meletop kau memang kebaboom kat pasaran ni haa. Diorang bukan jual bidang 45 yang standard itu saja, tapi ada juga bidang 55 yang labuh gitu :)
 
 
Labuhkan? Sesuai utk muslimah di luar sana yang sukakan tudung labuh. Memang tak jarang dan senang bentuk. Harga? Memang murah lah! Student pun ramai yang grab banyak2 sekali dengan roommate dan classmate. Mai sini nak habaq harga dia👇 

Bawal crepe bidang 45:
1-9 pcs RM7 sehelai
10-19 pcs RM6 sehelai
20pcs keatas RM5 sehelai

Bawal crepe bidang 55:
1pcs RM17 sehelai
3pcs RM45 sehelai
4pcs dan keatas RM14 sehelai
 
 --- Testimoni belian dress --- 



--- Testimoni belian tudung bawal crepe ---


Jika anda berminat, boleh contact link diaorang di bawah :-
Facebook  : Nurin Shahirah Sazali
Instagram  : neminick_wardrobe
Page          : Neminick_Wardrobe
No tel        : 011 2306 0910 (WhatsApp / Telegram)
 
 
 
 
 

Sunday, September 27, 2015

Breaking News | Girl's Generation Yoona Joins Instagram !

5:39 AM 2 Comments
 
 
 
 
SNSD Yoona Joins Intagrams [27092015] | Yeah, Wawa tahu uolls excited kan bila dengar breaking news about this ? Haha, sorry to say lah, Wawa bukan fanatik Korea sampai terkinja-kinja ye. Only some of them Wawa minat. Mana Wawa tahu Yoona join instagram ? 



Wawa dapat tahu bila Wawa tengah scroll ig then Wawa nampak satu post dari artis korea its one part of members SNSD , Tiffany yang mengkhabarkan bahawa Yoona telah membuat instagram. Ayat itu berbunyi seperti :

" Welcome to the wonderful world of social media bae @yoona__lim"



Seriously, I've been waiting for a long time ! Finally, u did it Yoona ! Because only u are not in instagram. But now, all the members SNSD have acc instagram to keep sharing moments like photos and videos for ur fans around the world.


 
Masa Wawa follow, Yoona baru joins instagram around 5 hours ago but woww !! Mesti ramai excited nak follow kan. No wonder because she's a female group korean artist the most popular in the world ! Sekarang mesti dah makin meningkat followers dia :)



Uolls nak follow instagram all members SNSD bagi yang tak tahu lagi? Meh Wawa share ig mereka untuk korang yang not yet following them. SNSD members have 8 members now, because Jessica have kicked out from SM Entertainment. Tapi Wawa bagi semua link instagram untuk uolls ! tekan link nama mereka !


Thats all from about them. Cepat follow instagram mereka bagi siapa yang minat SNSD ! See u next entry blog followerians !! Bye dearies ! :)
 

Tuesday, September 22, 2015

Pastel Tema blog 2015 | Sesuai atau tidak ?

7:59 PM 4 Comments





Tema Blog 2015 | Apa kena mengena tema blog dengan gambar baju? Jangan pelik actually tentang tema warna bukan tentang baju. Tengok warna pastel memang sejuk mata memandang kan? Sebab warna tidaklah terlalu shocking colour dan tidaklah terlalu gelap.

Kali ini Wawa pilih warna blog dengan warna pastel sebab inginkan kelainan dari sebelum ini. Sebab selama ini kalau edit blog nak pilih warna merah atau warna nude tapi termelekat warna pinkish juga. Wawa tak minat pink sebab dulu pernah minat fanatik gila pink, haha :D

Pastel juga memainkan peranan dalam code colour kerana ianya juga sesuai dengan jiwa lelaki dan perempuan. Pastel merupakan warna yang smooth tapi tak bermakna lelaki tidak sesuai dengan warna pastel bukan? Tapi tak mustahil juga ada yang tidak suka mungkin kerana jiwa mereka yang hati batu? Hihi, jangan marah kaum lelaki, kita gurau-gurau santai :)

By the way, apa pendapat anda dengan warna blog Wawa pilih ? Adakah sesuai dengan pilihan warna blog ini ? Jika anda suka, like sikit entry ini dan komen yang membina. Terima Kasih.

Monday, September 7, 2015

Sunday, September 6, 2015

Juz Waffle Batu Pahat : Semua sedap-sedap !!

2:35 AM 7 Comments



Muncul sudah entry food review !
Even Batu Pahat ni banyak kedai makan tapi kat sini best-best
dekat dengan tempat kerja, balik kerja singgah terus
Tapi takde lah makan setiap hari , melampau naww !

Makanan yang sentiasa jadi favourite adalah Tomyam Thai,
maaflah Wawa memang hantu Tomyam..
Makanan kat sini boleh tahan harga
Tak mahal tak murah , tapi sedang-sedang :)

Dekat mana Juz Waffle ??
Siapa orang Johor tahu lah kan
Juz Waffle ni ada dalam Square One Batu Pahat


Antara koleksi makanan yang dapat snap picture :

Spaghetti Aglio Olio Prawn

Rasanya lebih kurang macam dekat Pizza Hut 
tapi cara masakan beza :)


 Fried Mushroom & Kentang Goreng

Antara salah satu menu kudapan santai-santai pilihan Wawa
adalah Fried Mushroom.
Memang sedap kalau nak buat sendiri kat rumah pon boleh :)
(nama menu tak ingat)

Sekali tengok dah macam rupa menu orang diet 
cuma kalau diet kebanyakkan orang guna wrapping wrap
macam dekat KFC tuh..
Rasa not to bad sedap jugak even simple tapi memang kenyang !




Paling suka memang Tomyam dia
Pergi mana-mana pun order Tomyam Thai.
Mangkuk besar boleh tahan, hehe :)

Lepas ini kena try menu lain pula
Bagi tekak ni rasa semua tempat
Makin debablah Wawa nanti
Hehehe ^_^

Saturday, September 5, 2015

Kad Raya Blogger : Review Kad Raya 2015

7:12 PM 8 Comments

Dah masuk 2 bulan dah tapi baru nak review !
Maaf ye semua sebab lambat .
Masa puasa hari tu Wawa dapat kad raya dari rakan blogger
Jadi kita review ringkas jelah :)


1. Kad raya dari blogger yang mmg semua hampir kenal kot :)
blogger Uzu dari Sabahan .
Link blog : Emas Putih

2. Kad raya ke 2 dari blogger yang kiut miut ni oleh Ateen.
Ateen ni aktif juga tau macam Uzu :)
Link blog : Fatin Bella

3. Kad raya ke 3 siapa tak kenal dengan designer blog :)
Sheda nama diberi memang suka kreatif.
Link blog : Sheda Ucu

4. Kad raya ke 4 ni dari seorang yang suka warna biru
K.shida inilah tempat saya print kad raya :)
Link blog : Shida Radzuan




5. Kad raya ke 5 ini dari seorang blogger yang aktif menjual secara online.
Siapa nak shopping boleh ke blog beliau.
Link blog : Ruqaiyah Amanina

Okay, ini yang Wawa dapat sebab ini je yang sempat minta kat 
blogger yang ingin bagi kad raya.
Yang lain semuanya terlepas peluang. Hehe :)

Lepas ini siapa buat kad raya wajib bagi Wawa tau !
Sian Wawa selalu ter'miss' update uolls !
Siapa ada dapat kad raya dari blogger lain ?
Angkat Kaki !!