Saturday, July 30, 2011

Tuesday, July 26, 2011

suka tengok orang pakai purdah

4:22 AM 3 Comments
salam , selamat malam semua !! Alhamdulillah .. syukur dapat teruskan kehidupan ini .. lagi beberapa hari sahaja kita nak memulakan puasa Ramadhan ... Alhamdulillah , puasa ganti sudah pun bayar .. hehehe ... sempat juga buat puasa sunat nisfu Sya'aban ....

sebenarnya , aku tertarik dengan gaya atau imej seseorang yang berpurdah .. tapi , orang kata nk menutupinya kenalah kekal .. jangan sekejap pakai sekejap tidak .. orang akan pandang serong .. niat rasa nak pakai purdah memang ada .. mungkin belum tiba masanya .. moga Allah beri petunjuk kepada aku ... insyaAllah .... aku tak tahu kenapa semenjak ini meratapi gambar muslimah berpurdah .. org kata berpurdah ini elok dari mengelakkan difitnah orang tentang muka ... wallahu'alam ..


aku harap aku akan camni suatu hari nanti ..
Ya Allah , Engkau kuatkanlah haty hambaMu ini ... Amin..

lepas ini , apa orang nak mentafsir diri aku ni nak menunjuk ke apa ke .. terpulanglah .. cuma itu sahaja aku berharap agar apa yg ak berdoa, berhajat akan termakbul jika diizin olehNya ..

Tuesday, July 19, 2011

kecur air liur !!

12:22 AM 4 Comments
apa kabar semua ? hope u'all sihat selalu .. amacam arney ?? mesti makan sedap2 kan ?? naklah sikit .. aku makan ayam masak sos saje . hehehe ...~~~ korang mesti pikir aku ngences kan ? HAHA..~ aku nih suka sangat mengidam buah-buahan tempatan .. kalah orang yang mengandung kot !! ^__^

oklah , aku nak share something kat korang .. aku sememangnya banyak ragam kalau bab mengidam buah.. HAHA!~ buah apa ??? buah tu .... apa korang pikir ? Sensored la korang nih !!~


MEMPELAM MUDA

aku nak share buah MEMPELAM nih .. aku suka pelam muda..waaahh!!sedaapp dowh ..~ ini macam banyak nikmat makan ... p/s: buat ibu2 mengandung , sila jgn mengidam buah ini sebab xbaik untuk diri anda ..HAHAHA!!~ ni ak nk tag nama Muhammad Lokman sebab dia pernah bagi sehingga aku masih idam2 lagi skang..huhu...


NANGKA

haa , nak tahu buah ke dua ke ...?? alaa , buah ini xde sape mengidam ngat tapi aku ni haa!!~ ngidam cam apa sampaikan nk NANGKA ...~ nangka belom masak untuk dibuat gulai lemak cili api.. dah masak cam atas nih utuk dimakan...~ ni tag untuk Mohammad Noh yang xbagi lagi , aku tuntut sampai sem depan !! HAHAHA...~


ASAM KUNDANG

kalau nak tahu buat Annuar Johari Shah .. inilah rupa asam kundang yang aku ada bagitahu kau dulu !! comel2 lote buahnya ... sedaappp weyh !!~ perhh .. kecur siakk air liur aku ... kepada adek Abd Hanif nak buah ini di Terengganu boleh tak ?? huhuhu .. dah lame akk ngidam buah ini xdapat2..~


DURIAN

hah , yang ini aku tak berapa ngidam sebab dah berguni2 aku ngadap dia cuti ni !! hehe .. siap buat bubur serawa durian lagi..hmm , bashhtaa !!~ HAHAHA ...~ tapi rasa nak lagi lah sebabnya orang sebelah ada duria lagi tapi xbagi aku .. Huhu !~


Monday, July 18, 2011

belog tukar wajah !!

7:04 AM 0 Comments
salam semua !! dah makan ? dah mandi ? dah solat ?? hehehe ..~ sebelum itu , salam nisfu Sya'aban semalam.. akhirnya bulan sya'aban bakal menghilangkan bayangan dari pandangan kita... sama-sama kita menunggu kewujudan bulan yg penuh Barakah 2 minggu nanti .. ^__^

actually , aku nk cerita sikit tentang belog kesayangan aku nih .. hehe .. korang nak tahu ke ?? secara detail tu aku bagitahu kemudian lah ..~ sebokk ahh korang nih .. HAHA~

belog tukar wajah


HAHA!!~ inilah rupa belog baru aku .. dulu belog aku tema pink .. sekarang pun masih pink.. aku tak tahu kenapa maybe sebab banyak sangat templete or background warna pink.. aku pun amik jelah.. yang penting belog aku dah bertukar wajah !! sukaanyaaaaa.... (:(:

Friday, July 1, 2011

hasil shooting : ALSP & ELSP 3 2011

12:37 AM 0 Comments
Salam sayang semua !! ^__^ ahahaha .. rindu pulak tangan aku ni kat blog .. pendek cerita , aku tak nak bebel panjang-panjang .. aku nak bagitahu hasil dari shooting kami sepanjang program ini .. shooting untuk ELSP & ALSP kami yang buat kat luar dari USIM pon ada ...

aku nak bagitahu .. hasil movie maker untuk ALSP B24 2011 ni , kami buat amat simple .. jadinya , kami hanya dapat tempat ke-3 ... tapi tak ada hadiah ah .. hahahaha ... sekurang-kurangnya dapatlah juga nombor berapa kan..?? hik3x ..!!~

okay , untuk ALSP ni kitaorang tak tangkap gambar pon .. sebab tak ada hadiah !! hahahaha ... ~ semalam tayangan movie untuk ELSP .. group kitaorang memang tak harap pun menang sebabnya terabur grammar , sound tak jelas .. hehehe .. so , aku pun balik la awal .. kawan aku dah ngantuk dan aku pulak sakit kepala lagi .. better pulang jelah coz pikir tak menang kot ....

last-last ... dapat tahu B24 group aku menang no 2 ... dan group B30 , group kawan aku gak menang no 1... waahh !! tak sangka lah .. sebabnya kitaorang semua tak harap apa-apa.. Alhamdulillah , ada rezeki kami kali ini .. LSP last untuk kitaorang buat kenangan lah .. hihihi .. so aku nk tayang sikit group2 aku nih ... capub muka korang sekejap ea geng2 .. !! hahahaha ... ^__^

ini sebahagian ahli group B24 ..

 cuba cari kitaorang !! aku , fara ngn afiqah ?? haa,, takde pon.. da balik !! padan muka xdpt gambar .. amik ko Juwekk !! hahaha ..

 dr kiri :
Nuar . Peja . Atiq . Noh 
tengah2 tu madam kami , mdm Mazliyana

 suka benar dapat hadiah ke dapat menang ?? hihi..

dr kiri :
Nuar . Noh . Din



haa , ini jelah aku boleh kongsi gambar .. yang lain tak dapat masuk sebab2 tertentu ..meh sini nak cerita sikit .. movie ELSP yang kami menang ni MAT JENIN THE MOVIE ... orang2 kuat hasilkan movie ni kebanyakkan lelaki .. nak ushar2 tak dorang..?? hahahahaha ....

Mohd Ridhwan 
Annuar Johari Shah
Qhairul Shazwan
Mohamad Izzuddin
Mohamad Faizal 
Ukasyah
Muhammad Noh
A'tikullah
Mohd Imran
( tak dapat jumpa fb dia )

oklah , ini je aku dapat tag nama diorang .. yang perempuan nak jugak ke..? tak mengapa lah .. aku bagi nama orang kuat cerita Mat Jenin saje.. ahhhahaha ...~ bagoslah korang .. seronok dapat kerjasama dengan korang .. hehehe .. ^__^