Monday, January 28, 2019

Althea Christmas Wishlist 2018 Mana Yang Tercapai Kali ini ??

5:20 PM 13 Comments

Althea Christmas Wishlist 2018 | Hai semua. Okay maaflah sebab WA baru ada masa nak update tentang wishlist WA yang tempoh hari. Korang dah tengok belum entry wishlist WA sebelum ini untuk beli barang kat Althea? Alaa, barang yang masih belum tahap mampu milik. Hihi.. Boleh baca di entry ini - My Top 10 Wishlist Product From Althea  

Siapa minat barang dari Korea, semestinya korang tahu website Althea ini yang sudah terkenal di merata dunia. Althea ada menyediakan produk-produk skincare, kosmetik dan penjagaan rambut dengan penghantaran direct dari Korea. So, korang nak tahu tak apa dia wishlist WA yang sudah terlaksana dari wishlist tersebut dan berapakah yang berjaya dicapai? Hihi~

Layan lah video ini dulu okayy~
Haa, dah nampak belum barang apa yang berjaya dikaut sebelum berlabuh tirai kamar 2018? Hahhaha! Sedih kan? Sebab tak banyak dapat kaut sebab harganya boleh tahan weiii~

Inilah produk-produk yang berjaya WA grab sebelum habisnya 2018. Produk-produk ni dah lama dah berada dalam wishlist Althea, tapi tak beli lagi sebab ongkos nggak cukuppp~ Selalu kalau shopping kat Althea beli barang yang bawah RM50 setiap barang. Hahaha!

What 3 Product From My Wishlist?

1. Pore Sonic Cleanser (White) - RM88.00
Pobling ini WA dah lama nak tau. Sebelum tahu ada kat Althea lagi WA dah teringin sebab masa tu tengok review kat Youtuber omputih. Tapi tak tahu kat mana nak beli sebab orang tu tak balas WA tanya dia. Huhuhu~ Bila dapat tahu Althea ada jual, terus excited. Tapi terbantut kejap sebab harga dia lebih RM50++ So masuklah wishlist dulu. Kekekeke~~ Akhirnya, lega dapat grab dalam salah satu wishlist 2018 WA.
Benda alah ni untuk bersihkan muka dengan kesan cuci mendalam gitu. Sedap sebab dia gosok-gosok kat muka kita. Muka pun nak juga kena urut kan. Hihi~ Nanti WA dah try WA review dekat blog okay. Setakat ni belum try lagi sebab WA nak rosakkan dulu yang hampir sama macam ni tapi jenama biasa. Hahaha!

2. Missha The First Treatment Essence Intensive Moist (150ML) - RM135.00
Serius weeii! Essence merupakan skincare yang patut WA ada. Dah merata-rata cari essence yang sesuai dengan kulit WA tapi tak jumpa. Try pakai Safi Rania dan Bio Essence pun tak serasi. Dulu WA pernah pakai Essence dari Korea. Brand apa entah lupa, dah habis. Nak beli lagi tak tahu macam mana sebab benda tu dapat free dulu-dulu. So, dalam banyak-banyak Essence dari Korea, WA fokus kat Missha.

Sebab pertama, WA jenis suka tengok review kat youtube dan blog. Then tersuka tanpa sengaja sebab ingredients natural. Sebab kedua, WA tengok sendiri review kat Althea. Makk aii! Ramai rupanya suka Essence dari Missha ni! Pilihan WA tepat selama ni. Hahaha!

Essence ni korang pakai selepas toner dan sebelum serum. Essence ni lebih kurang macam gabungan toner dan serum. Cair macam toner tapi tak sepekat macam serum. Essence ni fungsi dia macam penampal kulit yang rosak dan pelembab kulit hingga ke lapisan dalam gitu. Orang Korea WAJIB ada essence dan dorang tak pernah tinggalkan essence dalan step skincare mereka. No wonderlah kulit halus mulus kan?
Haa, ini salah satu sebab kenapa WA suka dengan Missha Essence ni. Dia gunakan Purple Barley yang ada di sekitar kawasan gunung Himalaya. Tak sabar nak guna tau! Kena habiskan dulu saki baki skincare lama sebelum try ini.

3. Etude House Double Lasting Foundation (30g) - RM61.00
Sebenarnya dah habis dah list produk dalam wishlist yang WA masukkan. Tapi yang ini tak termasuk dalam wishlist. Hahaha! Disebabkan bajet tak cukup sangat nak beli yang Klairs tu, WA pilih foundation ini sebab saja nak try! WA makeup lover, tu yang gatal nak try juga foundation baru. Ramai kata foundation dari Etude House ini bagus. So WA pun tengoklah review kat youtube dan memang banyak review yang positif. So apa salahnya beli kan? Lalalalalala~~~
Dan bestlah sebab ia ada pump. Ada sesetengah foundation tiada pump. Sangat leceh okayy. Nasiblah Etude House ni friendly user. Hihi. Btw, kod yang ada kat Althea cuma kod Sand. Rasanya semua sesuai kot pakai sebab tak cerah sangat dan tak gelap sangat. Nanti dah cuba, WA akan update kat blog juga ya.

DONE!! So total semua WA shopping dengan harga RM284.00. Serius weii! Hahaha~ Tapi berbaloi sebab wishlist ni dah lama tau dan Althea baik hati bagi redeem points sekali! Yeayy~ Thanks so much Althea coz helping me~ Korang pula beli apa? Dah share belum kat blog? Kalau dah, tinggalkan sekali link kat bawah boleh WA singgah nanti. Kbyee~

Shopping Althea
|
|
\/

Sunday, January 27, 2019

Cosera Berries Ceramide Drink Jadikan Kulit Kelihatan Lebih Sihat dan Muda

8:34 PM 16 Comments

Cosera by Genlife - Berries Ceramide Drink | Kecantikan tidak asing lagi buat kaum wanita. Ada sahaja usaha untuk melihat lebih cantik tanpa cucuk sana sini atau buat pembedahan. Adakalanya kita sebagai wanita begitu struggle untuk mencari minuman tambahan yang kaya dengan antioksidan serta kolagen. 

Tapi sangat susah nak jumpa apatah lagi gabungan buah-buahan yang tiada di Malaysia ini. Berries merupakan superfood yang sangat tinggi antioksidannya seperti buah blueberry, blackberry, strawberry, dan billberry  untuk memperbaharui dan melindungi kulit. Dengan adanya Cosera by Genlife - Berries Ceramide Drink ini, anda boleh minum dan dapatkan kulit lebih muda dan sihat.

Memandangkan usia WA pun hampir nak menjangkau ke 30-an, so kenalah cepat-cepat cari beauty drink yang bagus untuk kulit. Nak cari beauty drink ni bukan asal nampak je ambil, kena tahu ingredients dan manfaat produk itu apa. Macam WA memang target nak mencari beauty drink untuk kulit. Jadi kenalah pilih yang tinggi anti-oksidan, punyai kolagen dan sedap! Hahaha~

Cosera Berries Ceramide Drink adalah minuman kecantikan yang enak dan berjus, diperkayakan dengan antioksidan dari campuran berries, collagen dan yeast ceramide yang dipenuhi dengan kebaikan dan punyai rasa yang sangat lazat. Kejap! Ada guna yeast Ceramide???

Apa Itu Ceramide?
Untuk pengetahuan korang, Ceramide ini merupakan sebahagian daripada halangan kulit, iaitu sejenis lipid yang membentuk bahagian dalam salah satu lapisan kulit. Senang kata, ceramide ni bagus untuk kelembapan kulit dengan pencapaian penghidratan yang sangat baik, 16 kali lebih tinggi dari Hyaluronic Acid (HA). Seriuslah? Ceramide bukan sahaja membantu memulihkan skin barrier kita tetapi memelihara kesihatan kulit serta melambatkan proses penuaan, kulit kering, kasar dan kegatalan.

Lepas ni, tak risau dah kulit kering ke apa sebab ceramide ini merupakan kunci kepada penghidratan.  Kesan ini berfungsi dengan baik pada bukan sahaja untuk kulit muka tetapi juga untuk seluruh tubuh badan. So, bye-bye lah pada kulit kering sebab kita ada Cosera Berries Ceramide Drink! Hewhewhew~

Manfaat Berries yang Terkandung Dalam Cosera Berries Ceramide Drink

Berries memang terkenal dengan antioksidan dan banyak memberi manfaat untuk kulit bagi memperbaharui, melicinkan dan melindungi skin barrier kita. Antaranya seperti :

1. Kaya dengan antioksidan - melindungi kulit daripada radikal bebas dan membantu melawan tanda-tanda penuaan.
2. Mempunyai Vitamin A dan E - menggalakkan pertukaran ganti sel, menegang dan menganjalkan kulit, mencerah dan sekatakan tona kulit.
3. Kaya dengan anthocyanin - memperbaiki kerosakan kulit yang terdedah pada matahari yang menyebabkan kulit jadi kering dan kedut.
4. Mempunyai sumber Vitamin C - bagus untuk kulit, mencerah dan mengekalkan kesihatan kulit.
5. Bagus untuk penglihatan - mata rasa segar dan tidak rasa letih, sistem imunisasi dan kesihatan umum.

Bukan sekadar itu sahaja, malah dalam Cosera Berries Ceramide Drink turut mengandungi bahan penting seperti Fructooligosaccharides (Prebiotik) dan juga Kolagen. Fructooligosaccharides merupakan bakteria baik dalam usus. Bakteria sihat ini untuk melancarka sistem saluran pencernaan supaya lebih lancar. Manakala, Kolagen berfungsi untuk meningkatkan keanjalan kulit, mengurangkan garis halus serta kedutan, dan meningkatkan kelembapan kulit untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.

Kelebihan & Kebaikan Consume Cosera Drink

Dalam Cosera Berries Ceramide Drink ini, ia menggunakan bahan semulajadi. Dan terdapat banyak fungsi setiap bahan yang digunakan dan memberi kebaikan jika consume Cosera Drink ini seperti :
  1. Kesan penghidratan yang dalam dan melembapkan kulit - 16x lebih tinggi pencapaian dari HA
  2. Kaya dengan antioksidan
  3. Mencerahkan kulit
  4. Anti penuaan dan kedutan
  5. Kulit lebih muda dari umur sebenar
  6. Membaiki dan meremajakan kulit
  7. Menguat dan mengetatkan kulit
  8. Anti keradangan
  9. Meningkatan kesihatan dan penglihatan mata
  10. Menguatkan imunisasi, memperbaiki sel metabolisma dan tubuh badan

Ingredients Cosera Berries Ceramide Drink

Untuk Cosera Berries Ceramide Drink, mereka tidak menggunakan bahan-bahan berikut :
  • Tiada bahan pengawet tambahan
  • Tiada bahan merbahaya
  • Tiada hormon
  • Tiada tambahan gula
  • Tiada perasa tiruan
  • Tiada pewarna tiruan

Ingredients :
Mix Berries (blueberry, strawberry, billberry, blackberry), Fructooligosaccharides, Collagen, Premixed Enxyme (amylase, bromelain, cellulase, diastase, invertase, lactase, lipase, pectinase, protease), Yest Ceramide and Stevia.

Kalau korang nak tahu bagaimana cara nak tahu bahan utama digunakan, korang boleh lihat list ingredients ini. Mix berries merupakan kandungan bahan utama dalam Cosera drink, manakala, Stevia merupakan kandungan bahan yang paling sedikit. Jadi, tiada tambahan gula buatan hanya menggunakan sedikit Stevia untuk rasa manis stevia sikit. Sesuailah untuk yang ada penyakit diabetes atau kencing manis.

Sesuai Untuk Siapa Cosera Berries Ceramide Drink?

Produk ini sangat sesuai untuk semua orang tidak kira sama ada kaum lelaki mahupun wanita yang mempunyai masalah atau tiada masalah kulit tapi ingin kelihatan lebih muda dan sihat kulitnya.

Amarannn!!!!
Akan tetapi, bagi mereka yang mempunyai masalah hormon, mengandung atau penyakit berbahaya, sebaiknya minta dielakkan mengambilnya atau digalakkan untuk rujuk dengan pakar doktor terlebih dahulu sebelum consume.

Cara penyediaan sangat mudah. Hanya perlu koyakkan satu sachet dan tuang ke dalam botol/gelas yang hendak diminum. Tambahkan air masak sebanyak 180-200ml. Kemudian, goncang atau kacau hingga rata dan minum! Nak sedap lagi better buat dengan air sejuk. Pulak tu dengan rasa berry yang yummyyyyy!! Jangan guna air panas, dikhuatiri akan menghilangkan khasiat yang ada.

How I Feel After Consume Cosera Berries Ceramide Drink?

Dalam satu kotak ini ada 15 sachet dan ia bertahan selama 15 hari iaitu selama setengah bulan atau 2 minggu. Dan WA kini sudah consume minuman ini sebanyak 12 hari, berbaki lagi 3 sachet. Sepanjang consume Cosera drink ini, apa yang boleh WA katakan yang WA dapat merasa sendiri adalah kulit WA rasa lebih glowing dan anjal berbanding yang dulu. Dan paling best, kulit WA yang kering sekarang tidak sekering dahulu. Kalau dulu, bangun pagi mesti nampak kulit mengelupas kat bahagian hidung dan rasa kasar sikit. Tapi baru-baru ini dah kurang. Malah, penglihatan mata WA pun mula rasa segar je walaupun hadap komputer lama. Seronokkk!

Walaupun tidaklah 100% berjaya (mybe kesan lambat bergantung badan/kulit masing-masing), tetapi Cosera berjaya membuktikan apa yang mereka claim itu ada yang berjaya sangkut pada keadaan kulit dan mata WA. Hehehe~ 

Rasa berry dia ni tak boleh tahan. Sebab sedap sangat! Nak kata manis tu tidaklah sebab ia manis stevia. Tapi memang kena dengan tekak. Bayangkanlah, korang minum air yang cukup rasa. Kalau kedai buat pun rasa tak secukup rasa seperti Cosera drink ni tau. Dan lagi satu, WA tak perlu was-was lagi nak consume minuman kecantikan ni sebab memang prevent semua bahan-bahan yang berbahaya malah  ia majoriti ia menggunakan bahan semulajadi. 

Setiap masa WA consume minuman ini, WA akan buat sejuk sebab sedap dan rasa nyaman je tekak bila minum. Yang penting, air masak tu kenalah juga minum ye! Don't skip plain water but skip the sugar and replace with Stevia! Awwww~~ Hihi....

Kalau nak kesan yang lebih bagus, amalkan dengan pengambilan 2 kali sehari iaitu pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tidur. Tapi disebabkan hanya ada 15 sachet sahaja, disarankan untuk mengambil pada waktu pagi sebelum sarapan.

Bagi anda yang ingin dapatkan Cosera Berries Ceramide Drink yang berharga RM138 sekotak (15 sachet) ini, boleh layari dan laman berikut :

Website : 

Facebook :

Instagram :

Sunday, January 20, 2019

Madu Sarang Lebah Asli Viral Johor

10:47 PM 18 Comments

Takut Terbeli Madu Tiruan? | Ada tak di antara korang yang suka makan madu? Mesti ramai yang sukakan madu kan? Tidak kira umur dari kecil sampailah ke dewasa mahupun orang tua. Tapi ada tak korang terfikir adakah madu yang korang beli tu original atau tidak?

Pernah makan madu sarang lebah? Untuk pengetahuan korang, madu sarang lebah telah viral dan kini ramai orang menyukainya kerana rasanya yang fresh dari ladang dan teksturnya yang meleleh membuatkan orang terliur. WA pertama kali mencubanya sebab sebelum ini tengok sahaja orang makan. Bila dapat rasa tu, fuhhhh! Terbeliak mata. Rasa dia yang juicy sekali dengan sarang memang sedap!

Makan madu botol dah biasa rasa kan malah ia dah disimpan lama. Tapi dengan madu sarang lebah ni korang memang akan terasa freshnya madu ini. 

Nampak tak rupa sarang lebah ni? Fresh tau ambil dari ladang lebah. Tapi yang ini versi asli dan fresh dari ladang. Orang order barulah pembekal akan ambil dari ladang. Bila makan sekali sarang ni, sambil kunyah menikmati madu leleh, mak aiii sedaaapppp! 

Madu Sarang Lebah Southern HoneyComb ini merupakan jenis multiflora honey yang mana Lebah Apis Mellifira diternak dalam kawasan ladang tanaman pokok limau madu yang berdekatan. Akan tetapi, madu sarang ini mempunyai rasa dan warna yang berbeza juga dari madu sarang debunga biasa. Jika korang lihat, warna nektar madu ini lebih kepada keemasan dan rasanya masam-masam manis seperti tualang.

Lihat video pendek makan madu sarang lebah
Kebaikan / Khasiat Madu Sarang Lebah 

  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Membuat badan rasa bertenaga
  • Mengawal kandungan gula dalam badan
  • Merawat batuk dan luka
  • Pelembap kulit wajah dan mencantikkan kulit
  • Anti oksida dan baik untuk pencernaan
Madu merupakan makanan tambahan semulajadi yang berkhasiat dan dijamin 100% selamat dimakan oleh semua golongan umur dan bangsa.  Dan madu sarang ini lebih selamat kerana tidak mengandungi gula seperti madu di pasaran kerana ianya hasil dari Lebah Apis Mellifira yang terkenal dengan sifat pembersihnya kerana hanya menghisap nektar debunga sahaja.

Jika anda ingin dapatkan madu sarang lebah asli dari ladang bolehlah terus order dengan Southern HoneyComb yang merupakan pembekal madu sarang asli di Johor Bahru. Ia juga membuat penghantaran seluruh Malaysia dan kualiti pembungkusan parcel juga sangat cermat.



Whatsapp : +6016 7780942

Wednesday, January 16, 2019

Anda Kaki Deco? Jom DIY Rumah Dengan Deco Budget Kaison!

11:29 PM 24 Comments

DIY Rumah Dengan Deco Budget Kaison | Dari dulu lagi WA suka lihat bagaimana mat salleh deco rumah mereka di kaca televisyen. Nampak cantik je mata melihat hiasan mereka. Pernahlah juga berangan nak deco bilik tidur nampak lebih kemas dan cantik. Tapi, barang-barang yang cute dan yang sesuai untuk diletak tak jumpa. 

Sejak Kaison dibuka di Kuala Lumpur, WA jadi teruja pula lihat barang-barang yang ada di Kaison sebab memang sesuai sangatlah dan ada antaranya WA pernah lihat rumah mat salleh deco di TV. Tapi malangnya, lokasi di Kuala Lumpur agak jauh untuk WA ke sana memandangkan WA stay Johor.

Kemudian, selang beberapa outlet dibuka kini Kaison boleh didapati di Johor iaitu di Kaison Aeon Tebrau City Johor. Mahu tak teruja hati ni bila dapat tahu dah dibuka kat Johor. Yelah, tak keruan hati seorang kaki deco macam WA kalau tak mai sini kan. Then, yang terkini dapat tahu ada lagi satu cawangan Kaison dibuka di Johor iaitu Kaison Paradigm Mall Johor Bahru. 

Bagi yang tidak tahu dimana terletaknya 2 cawangan Kaison di Johor ini, anda boleh lihat dibawah alamat berikut :

1) KAISON @ AEON Tebrau City
Lot F01B, First Floor, 
Aeon Mall Tebrau City,
No 1, Jalan Desa Tebrau,
Taman Desa Tebrau, 81100,
Johor Bahru, Johor

2) KAISON @ Paradigm Mall Johor Bahru
Jalan Mewah Ria 4/1, 
Taman Bukit Mewah, 81200,
Johor Bahru, Johor

Betullah orang kata, kalau masuk Kaison ni tak jumpa jalan keluar. Sebab ia ibarat syurga buat wanita lagi-lagi yang memang kaki deco rumah. Lihat barang lain, tapi beli barang lain. Hahaha! WA lah tu orangnya. Kekekekeke~~

Barang-barang yang terdapat di dalam Kaison ini kebanyakkan lebih kepada hiasan rumah atau pejabat samada ruang tamu, dapur, bilik tidur, bilik air dan lain-lain. Dan sekarang WA nak deco bilik tidur dan ruang kerja blogging WA supaya nampak lebih kemas, teratur dan sejuk mata memandang. 

Harga barang di Kaison tak semua murah tapi kalau bijak memilih, inshaaAllah lepaslah bajet korang nak mendeco rumah tu. Macam WA target beberapa barang yang nampak sesuai dengan tempat yang nak deco. Antara barang yang WA mahu beli di Kaison adalah :


1. Artificial Flower
Benda pertama yang WA akan cari semestinya bunga. Sebab WA suka hias rumah dan dikelilingi bunga. Tidaklah terlampau banyak hiasan bunga, tapi sekadar menaikkan seri rumah dengan warna bunga yang lembut.


2. Wallpaper
Kadang-kadang rasa malas nak cat baru atau nak cover dinding yang retak dek kerana paku, pakai je wallpaper kan senang. Pasang dan tampal. Mudah kerja. Dinding pun jadi cantik dengan pelbagai pilihan corak wallpaper. Wallpaper di Kaison boleh tahan murah juga dan yang penting, macam-macam corak cute ada. Hehehe!

3. Artificial Plant
Haa, jangan pelik kenapa WA cari tumbuhan buatan ni. Sebab WA kalau ambil gambar flatlay untuk job review, WA memerlukan plant ni tau selain bunga buatan. So memang artificial plant ni wajib ada dalam list deco rumah dengan harga bajet. Hihihi~

4. Rugs/Fur Mat
Karpet bulu atau alas kaki yang cantik memang wajib kena ada. Walaupun WA sudah ada 2 karpet bulu, tapi nak juga beli kat Kaison tapi lain warna. Boleh jadikan sebagai background gambar selain jadikan sebagai karpet atau alas kaki. Yelah, sayang nak guna kalau lawa sangat kan!

5. Soft Toy
Benda ni memang kena ada. Ala, buat alas kepala ke peluk ke. Sebab ianya lembut boleh dijadikan bantal gitu. Hehehe. Ada macam-macam jenis soft toy ni, so nak pilih makan masa juga kan. Hahah!

6. Glass Jar/Vase/Glass Bottle
Perhiasan macam ni mesti wajib ada. Boleh dibuat isi makanan, letak bunga dalam pasu dan macam-macamlah. So, nak tak nak memang kena ada. Kalau tak ada tak syok. Percayalah ! :D

Okay, inilah antara list barang yang WA nak beli kat Kaison untuk DIY rumah dengan harga bajet. Kena pandai surveylah barang apa yang korang nak beli kat sini. Tak semua tempat ada barang hiasan seperti di Kaison tau. Haa, ada lagi sebenarnya antara barang hiasan yang lain tapi bersaiz cute dan comel seperti :




Banyak lagi sebenarnya barang yang ada dalam Kaison ni. Nak ke sini tak boleh sekejap, mesti berjam-jam untuk pilih barang. Dan yang penting korang kenalah standby bajet korang. Bukan apa, takut yang bajet lepas beli tapi ditambah pula barang-barang lain sebakul lagi. Hahaha!

Kalau korang nak ke Kaison di kawasan berdekatan korang, jangan lupa search outlets Kaison yang terdapat di Malaysia di sini --> KAISON MALAYSIA 

Tuesday, January 15, 2019

Raes Collagen Mist Memberi Kesegaran Muka Sepanjang Hari

9:30 PM 13 Comments

Raes Collagen Mist Review | Siapa kat sini tak pernah tinggal untuk sembur muka dengan penyegar muka? Haa, WA adalah salah seorang yang gemar dengan face mist. Mesti wajib ada dalam list skincare mahupun makeup harian WA. Sebab face mist ni dapat membantu menyegarkan kulit kita supaya terhidrat dan lembut sepanjang hari. Tak kisahlah face mist ke, setting spray makeup ke yang penting yang jenis watery spray memang perlu ada dengan WA.

Selalunya orang akan guna face mist untuk melembap, menyegar dan melembutkan kulit muka. Akan tetapi dengan Raes Collagen Mist ini ianya dapat juga membantu memperbaiki kulit muka juga. Dan face mist yang WA pakai kali ini berbeza sedikit tau kerana mempunyai kandungan utama seperti Propolis Aloe Vera dan Hyaluronic Acid. 

Haa, sedia maklum bahawa Propolis memang banyak khasiatnya seperti meredakan keradangan dan menenangkan kulit, Aloe Vera dapat menyegarkan kulit, malah Hyaluronic Acid pula sememangnya majoriti dalam mana-mana skincare ada bahan ini kerana ia bertindak untuk menghidratkan kulit supaya lebih lembap dan sihat. Malah ia juga dapat mencerahkan kulit! Dalam serum, toner mahupun face mask sekarang banyak gunakan bahan seperti Hyaluronic Acid tau.

Apakah Kebaikan Raes Collagen Mist Ini?

1. Menyihatkan kulit
2. Mencerahkan/memutihkan kulit
3. Melembutkan kulit
4. Menegangkan/menganjalkan kulit
5. Meningkatkan hidrasi
6. Anti kedutan
7. Mengurangkan jerawat
8. Menghalang pembentukan bintik hitam
9. Menyegarkan kulit
10. Mengatasi bakteria secara semulajadi
11. Membantu rejuvenasi sel kulit
12. Anti oksida
13. Meratakan tona kulit
14. Merawat kulit sunburn

Haa, tengok tu! Banyak kan kebaikan Raes Collagen Mist ni? Siapa kata tak best nak kena ketuk ni. Hehehe.. 

Raes Collagen Face Mist ini dapat menghidupkan semula ketegangan kulit untuk memberi rasa kesegaran yang berpanjangan. Boleh dibawa ke mana-mana sahaja, rasa kering kulit just spray je dengan face mist dan dapat menyegarkan kulit sepanjang hari.

Kalau korang nak tahu, pembaca berita TV3 pun pakai face mist ini untuk kelihatan lebih refreshing je dan kulit lebih flawless semasa on air tau. Auuwww!! Hihihi..

Cara Penggunaan Raes Collagen Mist :
Sangat mudah untuk digunakan iaitu sembur ke muka samada sebelum atau selepas makeup atau sembur pada bila-bila masa korang perlukan. Macam WA mempunyai masalah kulit kering dan tona kulit yang tidak sekata. Kadang-kadang nak keluar malas nak makeup simple. Just calit sedikit lipbalm dan bentukkan kening sikit (wajib sebab kening terbelah sebelah!) and last akan spray je face mist ni. Memang rasa segar je kulit muka. Malah bila keluar tanpa bedak atau foundation pun rasa yakin sebab kulit makin sihat dan tona kulit jadi sekata sedikit.

Selamatkah Jika Guna Raes Collagen Mist?

Haa, WA tau mesti ramai yang risau dengan status produk ini kan? Tapi korang tak perlu risau dah sebab produk ini telah didaftarkan di bawah Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan no pendaftaran NOT1701704650K. Bukan itu sahaja, ia juga telah diproses oleh kilang yang bertaraf GMP yang berkualiti tinggi demi memenuhi kehendak dan keselamatan pengguna. Dan yang pastinya ia telah memiliki sijil halal Malaysia kerana merupakan produk muslim dan boleh digunakan tanpa was-was.

Jom dapatkan segera Raes Collagen Mist ini di :

Facebook : 

Instagram : 

Email : raes.skincare@gmail.com

No telefon : 012-6780748

#SpraySprayCantik

Saturday, January 5, 2019

Althea Pore Purifying Serum Cleanser Bertindak Sebagai Double Cleansing

9:26 PM 30 Comments

Pore Purifying Serum Cleanser | Jika anda menitikberatkan mengenai cara membersihkan muka dengan betul, anda mungkin tahu makna 'double cleansing'. Kebanyakkan orang tidak mencuci muka dengan cara yang betul. Bagi sesetengah dari mereka, hanya cleanser biasa sahaja mampu menanggalkan sisa solekan dan kotoran di muka dengan bersih. Tidak sama sekali! Tahukah anda, double cleansing adalah step pertama sebelum cleanser biasa?

Double cleansing adalah mencuci muka dengan 2 kali. Iaitu pertama dengan oil-based product dan kedua dengan water-based product. Water-based adalah pencuci biasa yang kita guna selama ini. Kotoran berminyak adalah seperti sebum, makeup, segala barangan kosmetik kita guna pada kulit dan sel kulit mati manakala kotoran yang dari air seperti debu, peluh dan asap. Jadi, memang sesuailah untuk membuat double cleansing, jika tidak kulit mudah tumbuh dengan jerawat, jeragat dan masalah lain kerana tidak mencuci membuang kotoran yang dari dalam kulit sekali. 

Kini, anda boleh dapatkan produk baharu dari Althea Korea yang sememangnya authentic 100%  dan penghantaran dari Korea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser yang berfungsi 2 dalam 1 iaitu bertindak sebagai double cleansing & serum. Pembersih ini menggunakan formula serum bagi melembapkan kulit, membersihkan liang dan mengimbangi tahap pH untuk kulit yang sihat.

Fungsi Pore Purifying Serum Cleanser
1. Sebagai pembersih keseimbangan pH kerana mempunyai tahap pH 5.5 hingga 6.5 untuk melegakan kulit.
2. Membersihkan kulit secara mendalam dengan perlahan-lahan mencairkan sisa solekan, kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit dan menyebabkan kerengsaan kulit.
3. Membuang sel kulit mati serta mengetatkan liang pori terbuka dengan kuasa pembersihan ekstrak pudina.
4. Menggunakan sistem kelembapan dwi iaitu selepas pembersihan, formula serum akan menutup kulit dan membuatnya terhidrasi dari dalam ke dalam.

Apa itu Sistem Sel Kelembapan Dwi?

Sistem kelembapan dwi bermaksud gabungan antara air dan minyak dalam lapisan yang bertindih dapat menghapuskan sisa solekan, cecair dan kotoran.

Serum cleanser ini sangat sesuai untuk kulit yang sensitif kerana ia dapat mencipta kelembapan pada kulit, tidak membuat penglihatan kabur pada kulit dan dapat membersihkan kulit dengan beberapa sapuan sahaja. Ianya tidak seperti cleansing oil yang lain, tekstur cecair yang ringan ini tidak meninggalkan kesan minyak mahupun kotoran pada kulit.
Membersihkan Liang secara 3 dalam 1 dengan Keberkesanan Ekstrak Pudina
  • Kesan dingin pada kerendahan suhu kulit dan menenangkan kulit
  • Mempunyai ciri-ciri anti bakteria untuk mengekalkan kulit yang sihat dan melegakan keradangan yang disebabkan oleh jerawat
  • Menghilangkan sel-sel kulit mati dan kotoran dengan berkesan serta mengurangkan pembukaan liang
Membuang Kotoran dengan Berasaskan Tumbuhan Ringan (Mild Plant-Based)
Benih minyak Jojoba mempunyai struktur yang serupa dengan kulit semulajadi, yang boleh membuang sisa solekan dan membersihkan liang pori dengan berkesan. 

Gambaran di atas, WA menggunakan produk kosmetik yang jenis waterproof iaitu kalis air dan susah untuk ditanggalkan dengan tisu basah mahupun cleanser biasa. Kemudian, WA mencuba dengan Pore Purifying Serum Cleanser ini dan ternyata ianya seperti menggunakan cleansing oil. Tapi yang istimewanya cleanser ini bertindak sebagai double cleansing dan tidak mengeringkan kulit malah melembapkan kulit.

Recommendation For :
1. Kulit yang sensitif dengan produk berasaskan minyak
2. Kulit sensitif yang memerlukan pembersih yang ringan teksturnya
3. Pembersihan yang cepat dan berkesan
4. Mereka yang memerlukan pelembap pembersih untuk kegunaan kecantikan harian

Jom lihat video dibawah bagaimana WA membersihkan muka dengan menggunakan barang makeup yang jenis waterproof dengan Pore Purifying Serum Cleanser.
Sangat best guna sebab ia boleh dijadikan sebagai double cleansing dan serum sekali. Jimat guna skincare kan? Hehehe.. Ingatkan tak best guna. Sebab WA susah nak jumpa cleansing oil yang sesuai dengan kulit WA. Mesti akan mengelupas kulit. Tapi selepas mencuba serum cleanser ini, kulit rasa lebih sihat, segar tanpa mengeringkan kulit malah rasa lebih lembap. Lepas ni, senanglah nak remove makeup yang waterproof. Tak perlu guna micellar water ke apa, just guna ni sahaja kulit rasa refreshing gitu.

Wahh! Boleh masuk list lagi untuk repurchased sebab memang superrbb! Cuma kalau boleh, minta tukar packaging kepada bentuk pump kerana packaging sekarang ni mudah tumpah jika penutup tidak rapat. Like mine! Dah tumpah separuh even WA dah tutup rapat, dia mengalir sikit-sikit. But overall about what I feel with this product, so muchh LoVeeeeeee!!!!! :)
Kalau nak dapatkan Pore Purifying Serum Cleanser ini, bolehlah dapatkan di link ini [ CLICK HERE TO PURCHASED ]. Harga dia sangat berbaloi hanya RM33 sahaja dengan isipadu 150ml atau layari laman website Althea di https://my.althea.kr/ dan Instagram di www.instagram.com/altheakorea/ .

Thursday, January 3, 2019

ALTHEA X TITI KAMAL | Stay Fresh Body Sparkling Mist Review

7:50 PM 24 Comments

Stay Fresh Body Sparkling Mist | Cerita mengenai Althea tak pernah habis buat masa ini. Ada sahaja produk baru yang masuk setiap bulan. Maklumlah, Althea kini sudah dikenali serata dunia sebagai salah satu E-Commerce Online Shopping barangan Korea dikalangan peminat K-Beauty. I is antara salah satunya. Hehehe...

Althea bukan sahaja mempunyai barangan penjagaan kulit dan kosmetik, malah yang terbaru ia telah mengeluarkan sejenis wangian dalam bentuk body mist.

Stay Fresh Body Sparkling Mist ini merupakan produk wangian hasil kolaborasi antara Althea dengan Titi Kamal, iaitu selebriti terkenal di Indonesia. Titi adalah seorang pelakon, penyanyi, serta mempunyai bakal dalam fesyen dan gaya. Pastinya ia dikenali dengan rambut hitam yang lebat, beliau adalh ikon kecantikan yang nenawan hati peminat di seluruh Asia Tenggara. Diilhamkan oleh beliau, Althea memperkenalkan body mist harian yang elegan, segar dan manis dengan kerjasama bersama Titi Kamal! Tahniah both of you!!!

Body mist ini telah diperbuat daripada campuran buah oren manis dan buah peach dan kelopak bunga Damask Rose dan menghasilkan bau wangian yang segar dengan campuran buah dan bunga.

Bahan Utama Stay Fresh Body Sparkling Mist :
  • Damask Rose Water - Menjadikan kulit sentiasa terhidrat dan memberi aroma yang lembut
  • Orange Flower Extract - Menyegarkan semula deria bauan
  • Elder Flower Extract - Menyejuk dan melegakan kulit dengan aroma yang feminin
Cara Penggunaan :

Selepas mandi, semburkan wangian body mist ini pada badan dan bahagian tertentu seperti nadi di pergelangan tangan dan bawah leher sebelum anda keluar untuk mengekalkan bauan. 

Kelebihan Stay Fresh Body Sparkling Mist 

1. Sesuai dengan pelbagai gaya, dari gaya romantis ke arah gaya kasual.
2. Body mist tidak melekit dan boleh digunakan sebagai minyak wangi elegan kerana meninggalkan wangian segar pada badan.
3. Wangian campuran buah dan bunga yang lembut dan tahan lama.
4. Packaging yang ringan dan mudah alih sesuai dibawa ke mana-mana seperti dalam beg tangan.

Pertama kali mencuba Body Mist Althea X Titi Kamal ini, WA sangat teruja kerana inilah wangian yang dicari selama ini. Sebab inilah wangian kegemaran WA tau! Campuran antara buah dan bunga dapat membangkitkan aroma yang lembut dan segar. Wangian ini tidaklah terlalu kuat dan pekat seperti wangian diluar sana, tapi bau dia lebih pada refreshing dan paling syok tahan lama. Dan kini WA telah menjadikan ia sebagai salah satu minyak wangi harian untuk badan. Sangat berbaloi dapatkannya kerana dengan berat 100ml anda boleh beli dengan harga RM35 sahaja!

Sebarang pertanyaan atau pembelian, boleh rujuk link berikutnya - https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist