Thursday, July 27, 2017

MURAD | Mineral Sunscreen Terbaik dengan SPF 50



Sunblock Terbaik Dari Murad | Setiap hari, kulit diserang dengan suasana alam sekitar yang boleh menyebabkan tanda-tanda penuaan yang kelihatan. Antaranya cahaya biru dari telefon pintar, pencemaran dari kereta dan asap, radiasi inframerah dari alat pemanasan seperti dapur atau gelombang mikro, dan tentu saja, sinaran UV dari matahari.


Oleh itu, Murad telah mengeluarkan City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA ++++, pelindung matahari 100% yang benar-benar bertindak sebagai perlindungan matahari untuk menawarkan perlindungan lengkap, melindungi kulit daripada lima alam sekitar yang bahaya seperti cahaya biru, pencemaran, radiasi inframerah, UVA, dan UVB.

City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA ++++ adalah sebahagian daripada koleksi formula Murad Environmental Shield. Ia bertujuan untuk memanfaatkan kekuatan antioksidan Vitamin C bekerja untuk membantu mencegah dan menghalang kesan penuaan alam sekitar.


Pelindung matahari yang revolusioner, ultra-ringan, 100% dengan teknologi perlindungan alam sekitar untuk melindungi kulit daripada punca kerosakan utama yang mempercepatkan tanda-tanda penuaan yang kelihatan. 

Formula ringan ini berfungsi dengan baik pada semua jenis kulit dan menyerap dengan cepat ke kulit tanpa meninggalkan sisa tidak seperti pelindung matahari yang lain. Ia meninggalkan tekstur yang berkilat, bak mutiara yang berfungsi dengan baik sebelum makeup atau dipakai begitu sahaja. Warna peach lembut membantu membetul warna kulit secara langsung untuk meningkatkan cahaya dan tona kulit walaupun Vitamin C membantu mencerahkan kulit dan membetulkan kerosakan kulit yang terkena matahari. Bahan-bahan yang digunakan selamat untuk kulit sensitif dan formulanya adalah free fragrance dan selamat untuk kawasan mata.


Jenis kulit yang bersesuaian :

✔ Normal
✔ Gabungan
✔ Kering
✔ Sensitif

Mineral Sunscreen ini untuk menyelesaikan masalah berikut :

- Tekstur yang tidak sekata
- Tona kulit yang tidak sekata
- Garis halus dan kedutan
Bahan yang Digunakan & Fungsi 

  • Melindungi 89% cahaya biru dari telefon pintar dan 96% pencemaran.
  • Polimer Matrix bertindak seperti kulit "bernafas yang bernafas" dan menghalang ia dari melekat dan menembusi persekitaran alam sekitar. Bahan maju ini mencipta halangan pada kulit kepada bahan pencemar atmosfera seperti karbon, logam berat dan bahan pencemar kimia.
  • Lutein dan Iron Oxides meningkatkan perlindungan spektrum luas, sambil menambah pertahanan terhadap cahaya biru, dan radiasi inframerah.
  • Selamat untuk kulit yang sensitif dan free fragrance.
  • Warna peach berfungsi untuk melembapkan tona kulit dan meningkatkan sinaran tanpa meninggalkan sisa putih.
  • Ringan, pelindung matahari mineral ini menyerap dengan cepat.

 Yang paling best adalah ia dirumuskan TANPA parabens, sulfat dan phthalates.


Pertama kali Wawa mencubanya, Wawa sudah jatuh hati. Walaupun harganya boleh tahan mahal, tapi jenama Murad ini sudah dikenali lama di luar negara dan baru-baru ini ada diperkenalkan di Malaysia. Ramai foreigner suka dengan koleksi skincare Murad dan menyatakan ianya sangat bagus dan berkesan. Kulit pun rasa smooth tak cepat kering bila berjemur atau terkena sinaran UV.

Bagi Wawa, Mineral Suncsreen atau dikenali sebagai sunblock ini sangat sesuai bagi yang suka travel atau pun yang jenis suka suasana tepi pantai atau laut. Tahan lama penggunaannya, jadi anda patut memilikinya untuk melindungi kulit anda dari rosak terkena dengan pencahayaan matahari.

Harga sebotol berharga RM298 sahaja untuk 50 ML. Untuk sebarang maklumat, anda bolehlah layari ke website berikut :

Website : www.murad.com.my/

Facebookwww.facebook.com/Murad.Malaysia/

Instagramwww.instagram.com/muradmalaysia/

Wednesday, July 26, 2017

Makeup Letops Cantik Tahan Lama dengan Wowskin Vitamin Serum



Wowskin Vitamin Serum | Perempuan dengan makeup memang tak dapat dipisahkan. Kalau dah suka tu, halang macam mana sekalipun tetap mahu juga. Semua dah lengkap foundation, compact powder, eyebrow pencil dan lipstick tapi makeup tak tahan lama pula. Dahlah tak tahan lama, cepat crack pula tu foundation dekat muka. 

Sebenarnya dalam makeup kita perlukan serum muka tau. Betul ke? Kalau anda lihat ramai Makeup Artist (MUA) menggunakan serum sebagai salah satu cara untuk glowingkan makeup dan tahan lebih lama serta untuk penjagaan kulit mereka agar sentiasa sihat dan cantik walaupun menggunakan makeup dengan kerap. Oleh itu, anda tak perlu risau sebab kini anda boleh dapatkan satu set serum muka  2017 iaitu Wowskin Vitamin Serum dimana ianya lengkap mengandungi vitamin untuk kulit lebih cerah dan glowing. 


Wowskin Vitamin Serum ini merupakan serum muka terbaik kerana ianya mengandungi set serum vitamin yang lengkap untuk anda mendapatkan kulit yang lebih cantik dan sihat. Ianya dilengkapi dengan Vitamin A,B3, C, D & E di dalam serum siang dan malam. 

Kenapa Perlu Asingkan Serum Siang & Malam?


Ini kerana serum siang mempunyai 3 bahan utama iaitu vitamin B3, C & E lebih diperlukan pada waktu siang dimana adanya sinaran matahari. Antara kebaikannya adalah :

1. VITAMIN B3 : 
Anti Redness, Immune Boosting, Anti Ocidant, Skin Glowing

2. VITAMIN C :
Collagen Boosting, Improves Texture, Skin Hydrating

3. VITAMIN E :
Anti Dark-Spots, SKin Firming, Treats Sunburn

Manakala, serum malam mempunyai 2 bahan utama iaitu vitamin A & D lebih sesuai dijadikan sebagai rutin pada waktu malam sebelum tidur atau tidak berada di persekitaran yang terik.  Antara kebaikannya adalah :

1. VITAMIN A :
Anti Wrinkles, Skin Smoothing, Anti Dryness, Decrease Sebum

2. VITAMIN D :
Reduce Acne, Cells Repairing, Anti Inflammatory

Mesti anda pelik kan? Sebenarnya dengan cara pengasingan inilah yang paling bagus dan lebih berkesan kerana inilah serum untuk kulit jerawat dan jeragat serta serum untuk kulit berminyak.Bukan itu sahaja, set Wowskin Vitamin Serum ini juga telah ditambah dengan 11 bahan boosters lain untuk menambahkan lagi keberkesanannya sebagai serum untuk makeup.


Ada 7 bahan booster telah ditambahkan untuk serum siang iaitu Hyaluronic Acid, Beta Glucan, Portulaca Oleracea, Algae Extract, Aloe Vera Extract, Provitamin B5 dan Allantoin. Dan untuk serum malam pula ada 6 bahan booster di dalamnya iaitu Matrixyl 3000, Hyaluronic Acid, Portulaca Oleracea, Ceramide 1, Collagen dan Elastin.

Menarik kan? Bukan sahaja Wowskin Vitamin Serum ini bertindak sebagai  serum makeup di mana ia mengandungi vitamin-vitamin sebagai bahan utama, bahkan turut mempunyai bahan-bahan booster bagi meningkatkan keberkesanannya. Dan yang paling menarik adalah ia tidak berminyak dan cepat menyerap berbanding serum yang lain.

Sambil pakai makeup, sambil merawat kulit muka. Kadang-kadang bila kita makeup macam-macam produk masuk dan serap ke kulit kan, jadi inilah kelebihan Wowskin skin untuk semua wanita diluar sana.

Untuk keterangan lebih lanjut, anda bolehlah hubungi di laman social berikut :




Pengasas Produk : Muhammad Zukermi bin Edi (facebook)

Jangan tangguh lagi, anda kini boleh dapatkan segera dengan harga promosi sebanyak 50%  diskaun tau. Untuk membuat sebarang tempahan, anda boleh hubungi di no talian 010-3130631 atau melalui website rasmi dan juga facebook.

Thursday, July 20, 2017

Kisah Majlis Pertunanganku.....



Kisah Majlis Pertunanganku | Kisah ini sebenarnya nak cerita lama tapi tak kesampaian untuk menaip. Hahaha. Jadinya Wawa baru nak up benda ni. Bolehlah kan kira macam throwback gitu.

Majlis pertunangan Wawa berlaku pada 2 tahun yang lepas, iaitu pada 20 Julai 2015. Ketika itu merupakan hari raya ke 4 pada tahun 2015. Kisahnya bermula .................... panjang... Jadi Wawa ringkaskan jelah. 

Si dia (suami) cuma memberitahu ingin datang beraya sahaja raya ke 4 nanti dan tiada niat datang nak bertunang. Tapi time raya ke 3 malam tak silap suami call beritahu, mak mertua kata alang-alang nak beraya bawa cincin sekali. Dengan kelam kabutnya, esok pagi tu terus ke pasar cari bahan masak soto (senang nak buat). Dahlah raya pertama terbongkang sebab kepenatan yang amat. Tak beraya pun. Hehehe. So, baju raya dipakai pada hari pertunangan.

Dengan orang dah datang Wawa tak mandi lagi sebab busy dekat dapur, mujur dorang datang-datang borak dulu yelah sebab niat nak beraya. Terus siap-siapkan diri, sekali ingat nak makeup cantik-cantik kononnya, last2 letak foundation sikit, bedak, lipstick then siap! Bayangkan orang dah nak sarungkan cincin aku masih tengah pakai tudung. Last-last main lilit style apa jadah entah nasib menjadi. Kalau tak berhuhu jelahh. Oklah, Wawa bagi gambar jelah.. Layaannn..~

cincin belah rotan je. Itu pun cincin merisik tak muat, dah gemok! :D


Abaikan imej di ampaian dan bear besar. Haha! Kebetulan warna cadar dengan baju sama. Inilah baju raya Wawa yang tak sempat pakai. Masa ni berangan nak pakai baju berlacekan prada lace. Sekali tak pakai pergi beraya pun. Hampehh.. Saat dinantikan disarungkan cincin, sampai kesejukan tangan Wawa kata mak mertua masa ni. Tapi sejuk bukan sebab gemuruh, sebenarnya masa ini Wawa tengah tahan nak membuang. Haha! Seriuss, menggigil wehhh kalau menahan...





Pertunangan Wawa masa ini sangat simple. Hantaran dulang pun biasa je. Pihak laki bagi 3 dulang berisi cincin, kain baju dan coklat. Malah dari pihak Wawa hanya kuih raya dah buah-buahan je. Memang kami plan nak tunang simple sebab tu yang paling senang. Dan hanya sarung cincin di bilik sahaja tanpa ada pelamin. Bukan itu sahaja, sedara mara pun tak tahu hanya yang dekat itupun Cik Salleh (adik abah) yang tahu sebab Cik Salleh merupakan kawan ayah mertua dulu.

Abah tak nak tunang heboh-heboh melainkan perkahwinan. Memang dalam Islam pun yang wajib hebahkan adalah nikah. Jadi selepas tunang barulah ada yang tahu dan minta maaf pada yang tidak diberitahu. Alhamdulillah, dorang terima cara kami. Dan Wawa buat macam ni pun bukan sebab pilihan abah, tapi memang ini pilihan Wawa dan suami masa tu nak buat sesimple yang boleh. Dengan keadaan ekonomi masa ni mendadak naik. Hehehe.. 



Inilah wajah mak mertua, adik dan kakak ipar Wawa. Yang masuk bilik cuma perempuan je. Yang lelaki duduk kat depan. Tapi masa ni suami Wawa tak ada, dia lepak kat kedai dulu masa majlis langsung. Yelah, tunang je kan tak perlu lelaki pun tak mengapa yang penting ada wakilnya. Di akhir majlis, time nak makan baru dia ada sebab datang beraya. Tapi kami tak bergambar pun dan tak sempat jumpa. Haha!

Alhamdulillah, berjalan lancar masa ini. Lega sebab one step closer. Majlis pertunangan yang ringkas tanpa keluarkan modal beratus beribu. 

## Selamat ulang tahun pertunangan yang ke 2, Abang... Hehehehe..

BEAUTY | Lacelle Diamond Daily by Bausch Lomb



Bausch Lomb Lacelle Diamond Daily | Siapa suka pakai contact lens? Wawa antara pengguna tetap contact lens sejak Wawa rabun masa zaman menengah. Dan Wawa tak suka pakai cermin mata sebab terasa macam dicengkam bila bertudung. Mungkin kepala besar sangat tu yang tak selesa. 

Baru-baru ini, Bausch Lomb telah melancarkan keluaran terbaru contact lens mereka dengan reka bentuk yang lebih menarik iaitu 'Diamond'. Dan paling best untuk contact lens berwarna kali ini juga direka untuk penggunaan harian. Senang kan? Kalau dulu Wawa biasa beli yang jenis transparent je.


Kali ini, Wawa dapat 10 pasang lens Lacelle Diamond (daily)  kod Champagne Brown dan sepasang lens Lacelle Jewel (montly) kod Topaz Brown. Wawa pilih kedua-duanya warna Brown sebab Wawa suka dengan Brown. Tapi untuk entry ini Wawa hanya cerita tentang Lacelle Diamond Daily sahaja.


Lacelle Diamond Daily mempunyai  3 warna pilihan sahaja dan keluasan diameter 14.2mm dimana ianya sesuai untuk kelihatan mata lebih natural dan saiz yang sederhana. Wawa suka sangat dengan lens terbaru dari Bausch Lomb ini sebab ianya sangat soft dan tak terasa langsung macam kita ni tengah pakai lens. Seriuss! Wawa tak tipu tau. Memang best sangat lens untuk daily ini. 


Sesuai sangat bagi yang anda jenis jarang pakai lens, tapi hanya pakai untuk pergi ke event tertentu sahaja. Hanya pakai dan buang selepas selesai event pada hari tersebut juga. Bukan itu sahaja, ia juga sangat sesuai bagi yang jenis travel dan memerlukan keselesaan ketika memakai lens.


Nampak tak mata Wawa shining like a diamond? Haha! Memang best dan soft sangat lens daily ni. Wawa suka dan Wawa nak bagi 5/5 bintang! Mata pun nampak lebih natural kan? Harga untuk Lacelle Diamond Daily hanya RM42/box untuk 10 pasang lens.

Korang berminat nak tahu lebih lanjut? Boleh layari laman berikut - www.lacelle.com.my

## Nantikan Wawa update mengenai Lacelle Jewel untuk next entry okay :)

Wednesday, July 19, 2017

Bold Brown Smokey Makeup Look



Bold Brown Smokey Makeup Look | Dah lama Wawa tak buat entry tentang makeup look kan? Sebabnya Wawa tak ada idea nak namakan makeup look tu sebab favourite top eyeshadow Wawa color brown. Banyak dah look brown Wawa buat. Ini pun main taram je nama look ni. Hahaha..


Wawa lebih suka eyeshadow rata camni kalau nak jalan-jalan pergi dating ke dinner ke. Eceehhh! Dinner kat rumah je dah lerrr ... Nanti Wawa sertakan sekali video tutorial ringkas makeup ni di akhir sekali. Sekarang kita layan dulu gambar.

selfie belakang langsir juga lawa :D


Ada orang kata cahaya Ilahi lagi nampak natural dari cahaya ringlight. Macam Wawa lebih suka cahaya Ilahi. Tapi bukan nak kata cahaya ringlight tu menipu. Idoookkk lerrr kan. Cuma cahaya ringlight lagi best nampak segala pori2 yang luas terbuka. Kekekeke.. Takyah percayalaahhhh ...


Ok tak kali ini punya makeup look? Nanti Wawa bagi video short-short buat haritu. Cuma videonya tak berapa lengkap sebab potong-potonglah katakan. Hahahaha....

Tungguuuu Wawa update video disini.........


Tuesday, July 18, 2017

Kemeriahan Aidilfitri 2017



Kemeriahan Aidilfitri 2017 | Penghujung Syawal dah nak tutup dah, tapi baru ada kesempatan untuk update entry tentang sambutan raya. Hahaha. Kesiannn toohh.... Korang dah update ke? Yang dah update tu tahniah diucapkan, yang belum tu jom kita update. Nanti tahun depan bolehlah throwback balik gambar raya dalam blog. 

Alhamdulillah, Ramadhan tahun ini Wawa dapat puasa penuh! Tak payah ganti puasa. Yiiehhhaa! Pertama kali dalam sejarah puasa penuh sejak akil baligh ni. Hahaha. Okay stop! Actually, Wawa nak cerita pasal hari raya je. Tahun ini tahun pertama Wawa menyambut hari raya bersama suami. Dan tahun ini merupakan turn raya di rumah family Wawa di Kluang. Jomlah layaannn gambarr...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN


Tema kami sebenarnya pink belacan, tapi macam purple pink belacan dah tengok. Hahaha! Tahun ini ikutkan turn aku dengan my sister Bella je, Along datang pagi raya dan sis Nadia pula datang sekejap pagi untuk bergambar kemudian turn belah suaminya. Tahun ini Uda je takde sebab jauh di Melaka, tak boleh singgah-singgah. Huhuhu. Tahun depan semua ada tapi aku pula takde. Sob sob sobbss... Nangis kat tepi bucu katil.. -.-

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin dari Wawa & suami

Bersama abang long kawasan & sister-in-law

My gonjeng sisters.. Hahaha!!


Bersama dua orang bujang anakku.. Ehh, anak sedara laaa. Kekekeke.. Dari kecil dari usia korang dalam hari sampailah dah nak setahun moksu jaga, sampai sekarang masih melekat lagi manjanya. Tapi dah sombong sikit, ngendeng bila nak handphone je.. Hahaha..

Nak juga adiknya makeupkan, nasib nampak sweet-sweet..

sekarang dorang ngendeng mokcik dari moksu sebab moksu garang tahap singa 


Cantik tak kami? Macam kembar tak seiras tak? Hahaha.. Tudung raya kami dari yang Wawa pernah review sebelum ini iaitu Bawal Ribbon RM20 Jerrr!! & Bawal Ribbon Laku Keras!! 


Last sekali, tatapan buat my readers.... Hahahhaa.. Tak adalah... Ini namanya husband tiru gaya senyum isteri (gambar kanan) dan isteri tiru gaya senyum suami (gambar kiri). Okaylah, berhenti sampai sini jee nanti korang jemu tengok banyak-banyak. Nanti Wawa buat entry lain pula yee...

Tuesday, July 11, 2017

Be Yours Perfume Setanding Dexandra Perfume?



Inspired Perfume Setanding Dexandra | Wah wah wahh.. Biar betul wehh? Takkanlah sama macam Dexandra kot. Ehh ehh, maksudnya tu inspired perfume ni setanding Dexandra! Bukan senang tau nak jumpa perfume seakan antaranbangsa punya.


Ini dia, Wawa ada 2 set iaitu satu untuk wanita dan satu lagi untuk lelaki. Sudah tentu yang lelaki punya untuk suami Wawa. Hehehe.. Bau dia sedap gila. Not bad la bau dia, memang seakan inspired perfume antarabangsa. Dia ada bermacam jenis bauan. Korang pilihlah nak yang mana yang berkenan dihati. Confirm tak menyesal punyalah!
KELEBIHAN BE YOURS PERFUME  
  • 35ml Eau De Perfume
  • Produk mampu milik
  • Perfume boleh dibawa untuk solat
  • Long lasting perfume - tahan lebih dari 12 jam
  • Mudah dibawa ke mana-mana
  • Berkualiti setanding dengan antarabangsa
  • Haruman Top Seller Sephora
  • Menepati Citarasa rakyat Malaysia
  • Haruman pelbagai pilihan

Untuk BY Perfume lelaki, Wawa mempunyai bauan Armani - Black Code. Bau dia nak kata sedap tu tak tahulah sebab bukan citarasa Wawa, tapi suami Wawa kata okay je bau dia. Mybe untuk lelaki sedap. Tapi setakat ni memang best. Hehehe.. Untuk lelaki packaging dia berwarna hitam putih. Nice design dia.


Untuk BY Perfume wanita pula, Wawa mempunyai bauan Bond The Scent Of Peace. Bau dia half-half antara wanita dan lelaki. Not bad bau dia bagi mempunyai sense sebegini. Tapi bagi Wawa, its not my taste sebab Wawa lebih suka bau ke arah floral dan citrus. So far, untuk kedua-dua perfume ini okay dan berbaloi untuk dimiliki.

==================================================================

Harga promosi BY Perfume ini adalah RM50 sebotol, RM90 untuk 2 botol. Jimat RM10 uollss! Cepat grab sekarang nanti terlepass! Bukan senang nak dapat bauan setanding dengan Dexandra.

Bagi anda yang ingin dapatkannya, bolehlah hubungi di talian berikut :



Whatsapp : 019-962 2336

Monday, July 10, 2017

UNBOXING ALTHEA RAYA BOX



Unboxing Althea Raya Box | Sebelum ini Wawa ada pernah post tentang Althea Raya Giveaway Festival mengenai Althea Raya Box. So, kali ini Wawa dah dapat dah box dari Althea.. Jyeahhh! Nak tahu tak apa isi di dalam yang Wawa shoppingkan itu? Jom baca sampai habis!


Ini gambar packaging Althea diterbangkan khas dari Korea tau korang! Cantik kan bertemakan pink gitu. Sesuai untuk girl-girl dengan pink. Auummm!! Hehehe... 


Caaakkkk! Inilah rupa box Althea. Tapi malangnya Wawa tak dapat box hijau iaitu limited box sempena raya, so Wawa dapatlah box yang biasa Althea gunakan sebelum ini. Sobs sobss... Dan parcel Wawa sampai selepas raya. Mybe limited box ini limit dan Wawa proceed order pun lewat nak dekat raya. Tak mengapalah, yang penting dah selamat sampai. Hehehe....


Waahhh, siap dapat sampul raya dari Althea weyhhh! Dan paling best dapat voucher RM15 untuk next shopping! Thank you Althea! Sampai sekarang Wawa tak guna lagi vouchernya. Mata rambang nak shopping kat Althea. Banyak sangat barang pilihan! 


Tadaaaa! Inilah jumlah barang yang Wawa beli tu. Dengan pembelian 6 barang pilihan yang berharga RM150 disertakan sekali satu hadiah giveaway! Alaa, kan Wawa pernah story yang shopping barang siap dapat free gift lagi setiap seorang customer. Tapi free gift ini limit juga. Siapa cepat dia dapat.


Kali ini Wawa prefer makeup sebab persiapan barang makeup raya Wawa tak lengkap. Kekekeke... Dan Wawa bukan pilih barang sembrono je, Wawa pilih mengikut brand yang dah terkenal dan ramai yang guna. Nopee! Dalam pemilihan makeup, kita kena demand. Sebab nak guna kat muka! So far, Wawa tak berani lagi nak cuba brand yang tak pernah guna. Cuma adalah satu dua yang ingin dicuba. Nak tahu tak list barang makeup Wawa pilih?

LIST BARANG MAKEUP PILIHAN WAWA :

1. New Delight Tony Tint 01 (Cherry Pink)
2. New Delight Tony Tint 01 (Red)
3. Missha Style 4D Mascara
4. Its My Puff - Its My Magic Sponge
5. Jeju Sparkling Mineral Mist Innisfree
6. Nude Concealer Base Hope Girl 21
7. Love Me Blushes Witch Pouch (Freegift)

All of them, Wawa pernah guna brand tersebut kecuali Mascara by Missha, Blushes by Witch Pouch and Jeju Sparkling MIneral Mist by Innisfree. Setakat ini Wawa dah guna mineral mist Innisfree dan memang best as a setting spray makeup. Guna untuk sebelum tidur pun lagi bagus. Sebab dia moisturizerkan kulit muka kita.

Antara favourite top pilihan Wawa adalah Nude Concealer Base by Hope Girl. Because of what? Sebab concealer ni memang bagus untuk cover dark circle dan juga jerawat. Kalau korang perasan, concealer ini dah popular di Malaysia dan kebanyakkan Makeup Artist (MUA) menggunakannya. Dan sebab Wawa pilih adalah untuk makeup Wawa dan of course untuk makeup my client! Yihuu..

Korang nak shopping lagi? Sekarang Althea tengah buat sempena Birthday Althea #AltheaTurn2! Sambil-sambil tu bolehlah collect limited box sempena Althea birthday! Jom Shopping!

Website 

Facebook 

Instagram

Sunday, July 9, 2017

JUS LUTOX DNARS | Meningkatkan Stamina dan Tenaga Sepanjang Hari



Jus Lutox Dnars Meningkatkan Stamina dan Tenaga | Masihkah anda ingat tentang review Jus Lutox Dnars sebelum ini yang pernah Wawa publish entry sebelum raya? Alaa, yang banyak khasiat dan kebaikan tu. Mesti korang lupa kan? Mari kita  baca link ini sekejap okay? [KLIK LINK] Jus Lutox Dnars Untuk Kesihatan dan Tenaga.


Wawa ulang semula kebaikan JUS LUTOX DNARS ini supaya korang mudah faham.

KEBAIKAN JUS LUTOX DNARS
  • Kaya dengan antioksidan yang mampu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan sel tubuh
  • Meningkatkan tahap kecergasan tubuh badan
  • Menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit
  • Melancarkan peredaran darah
  • Melancarkan proses penghadaman
  • Membantu mengawal tekanan darah dan paras kolestrol
  • Menyingkirkan roksin dari tubuh badan
  • Meningkatkan tahap metabolisme tubuh badan.
  • Membantu mengatasi masalah angin dalam badan
  • Membantu mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman
  • Memelihara sistem saraf
  • Memeliharan kesihatan tubuh badan secara menyeluruh
FEEDBACK WAWA SELEPAS MENGGUNAKANNYA
Untuk pengetahuan korang, Wawa mula amalkan minum jus ini dari malam raya hinggalah sekarang. Sebab Wawa nak lihat juga berkesan ke tidak, bertenaga ke tidak Wawa ni. Hehe...

Alhamdulillah, ada kesan yang positif pada Wawa. Kalau ikutkan, setiap malam raya masak pagi sampai pukul 4 pagi, Wawa dah mula rasa lenguh-lenguh badan sebab letih masak pagi-pagi buta dengan tak tidurnya. Tapi kali ini alhamdulillah, tak terasa lenguh badan pada esok paginya. Wawa sempat bagi makcik Wawa merasa jus ini dan dia pun rasa segar je tak rasa sakit badan mahupun lututnya. Tapi Wawa tak naklah excited sangat baru sehari minum kan.

Wawa anjakkan sampailah ke seminggu raya. Ternyata Wawa terasa aktif berbanding raya tahun-tahun yang lepas, baru raya kedua dah tumbang sebab tak larat. Hahaha! Tapi kali ini beraya siap pergi ke majlis perkahwinan di Johor Bahru, badan tak terasa mengah.


Bila Wawa mula minum ini di kampung, ramai pula bertanya jus apa tu. Dan Wawa pun menerangkan kepada mereka dan mereka ada yang tidak sabar ingin mencubanya. Sesuai sangat untuk orang-orang tua amalkan minum ini, dengan usia mereka yang semakin lanjut itu. 

Anak-anak yang mempunyai ibubapa lagi, apa salahnya hadiahkan mereka minuman botani yang berasaskan campuran buah-buahan dan sayur-sayuran ini supaya mereka tidak mudah merasa letih dan penat membuat kerja-kerja berat. Orang tua ni mana boleh duduk diam, betul tak?? Jadi, hadiahkan mereka minuman kesihatan ini. Mesti tersenyum lebar kerana anak mengingati mereka.


Untuk maklumat lebih lanjut, anda bolehlah melayari laman :

Website : www.lutox.com.my


Saturday, July 8, 2017

SAFI SHAYLA Syampu pilihanku



SAFI SHAYLA Hanya untukku | Dah banyak syampu Wawa try dulu, sehinggalah bertemu dengan Safi Shayla barulah kulit kepala dan rambut Wawa kembali normal. Ingatkan dulu guna jenama X ni boleh handle masalah yang Wawa hadapi sebab syampu jenama X tu mahal gila. Tapi ternyata hanya palsu di iklan. Mujur Wawa sempat bertemu dengan Safi Shayla sejak family Wawa guna.


SAFI SHAYLA kini mudah didapati dan mudah untuk dibawa ke travel dengan pek kecik atau dengan menggunakan pek fleksi yang boleh diisi ke bekas lain. Bukan itu sahaja, Safi Shayla juga turut menyediakan perapi rambut agar rambut lebih lembut dan terurus kelihatan cantik.


Dengan pek kecik ini mudah dibawa tanpa rasa terbeban dengan bentuk yang besar. Dan pelbagai variasi yang ada untuk jenis rambut yang bermasalah. Setakat ini, Wawa dah pernah mencuba 2 jenis ini dan memang berkesan. 


Manakala dengan pek fleksi ini pula, amat mudah dibawa dan diguna. Boleh diisi semula ke dalam bekas syampu yang tersedia mahupun ke bekas yang lebih selesa untuk dibawa ke travel. Setakat ini Wawa belum try lagi variasi untuk kawalan minyak sebab kulit kepala Wawa bukan jenis berminyak. Tapi tak mengapa, kita simpan untuk kegunaan akan datang.


Ada sesetengah orang suka menggunakan perapi rambut selepas bilas rambut. Macam Wawa tak berapa suka sebab kadang-kadang nak cepat. Tapi kalau weekend, anda boleh belai rambut anda lama sedikit dengan menggunakan perapi rambut ini. Ada kebaikan jika menggunakan perapi rambut antaranya membaiki rambut rosak dan menjadikan rambut sentiasa berada dalam keadaan bernafas dengan lebih selesa.

===================================================================

Untuk dapatkan produk SAFI boleh dapatkan di semua pasaraya dan farmasi di seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari :



Website : www.safi.com.my/

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara