April 6, 2021

Kitsui Vita C+ Shine Mencantikkan Kulit & Meningkatkan Sistem Imun Badan

8:23 PM 15 Comments


Kitsui Vita C+Shine | Adakah anda seorang yang kurang bersenam dan kurang makan buah-buahan? Jika ya, anda wajib baca artikel ini sehingga habis kerana WA ingin berkongsikan kepada anda satu produk daripada Kitsui. Untuk makluman, Kitsui telah mengeluarkan beberapa makanan tambahan untuk kesihatan dan kecantikan yang lain sebelum ini juga.

INTRO KITSUI VITA C+ SHINE

Kitsui Vita C+ Shine merupakan makanan tambahan yang diperbuat menggunakan buah yang sebenar iaitu campuran minuman botani yang telah dirumus khas dengan 6 jenis buah-buahan penting yang kaya dengan Vitamin C (1000mh) semulajadi seperti Ascorbic Acid (100mg), Oren (100mg), Lemon(150mg), Mangga (150mg), Nenas (150mg), Kiwi (150mg) dan buah Delima (200mg) dengan gabungan Vitamin A, B, D, Calsium dan Zinc.

Vitamin C yang terkandung dalam Vita C+Shine ini menggunakan formulasi terkini dari Korea dengan teknologi dan buah dari Itali. Dalam kaedah pembentukan serbuk yang dihasilkan, ianya menggunakan teknik pembekuan berpekatan tinggi serta menggunakan mesin vakum tanpa menggunakan vakum alkohol bagi memastikan penghasilan serbuk berjaya.


Tanda-Tanda Kekurangan Vitamin C

Tahukah anda, dengan kurangnya makan buah-buahan dan kurang bersenama akan membuatkan badan anda kekurangan Vitamin C? Apakah tanda-tanda jika anda kekurangan Vitamin C?

  • Masalah kulit berkedut, kering, kasar dan berjerawat
  • Kulit menjadi lebih kusam dan tak bermaya
  • Sakit gusi dan gigi (berdarah/bengkak)
  • Sakit sendi
  • Masalah penglihatan
  • Cepat letih
Bagaimana cara untuk mengatasi masalah kekurangan Vitamin C tersebut? Jangan risau, dengan adanya Kitsui Vita C+ Shine ini mampu membantu anda menyelesaikan masalah-masalah itu.


FUNGSI-FUNGSI KITSUI VITA C+ SHINE
  • Kulit menjadi lebih cantik dan glowing
  • Mencergaskan tubuh badan
  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Penglihatan menjadi lebih baik
  • Bertindak sebagai antioksidan yang tinggi melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB.
  • Sesuai untuk seisi keluarga
BAHAN-BAHAN UTAMA VITAMIN C DALAM KITSUI VITA C+ SHINE

Oleh sebab itu, anda memerlukan buahan-buahan yang kaya dengan Vitamin C ini. Mari kita kenali apakah fungsi utama setiap buah yang ada dalam Kitsui Vita C+ Shine ini.

1. Buah Oren (Kaya dengan Vitamin C)
Ia membantu sistem imun badan yang lebih kuat

2. Lemon (Kaya dengan Vitamin B dan C)
Menjaga kesihatan mulut, gigi dan gusi

3. Mangga (Kaya dengan Vitamin A, C dan K)
Baik untuk kesihatan mata dan melindungi kulit dari sinaran matahari

4. Nenas (Kaya dengan Vitamin E, C dan K)
Mencegah kerosakan akibat radikal bebas

5. Kiwi (Kaya dengan Vitamin A, B dan C)
Melindungi kulit dan melawan radikal bebas

6. Buah Delima (Kaya dengan Vitamin C dan D)
Mengurangkan tanda-tanda penuaan

ADA SIJIL HALAL KE PRODUK KITSUI??


Anda yang pertama kali mendengar jenama Kitsui, mungkin anda tertanya-tanya selamatkah jika mengambilnya? Produk ada kelulusan halal ke tak? Kenapa WA memilih produk Kitsui? Banyak pula persoalan yang timbul. Hehehehe~


Halal dan Selamat Digunakan
Jangan risau kerana produk Kitsui telahpun disahkan Halal dari JAKIM, lulus ujian makmal yang menariknya jenama Kitsui telah berada lebih 20 tahun di pasaran! Bukan itu sahaja, malah Kitsui telah memenangi pelbagai Anugerah Antarabangsa seperti Asia Pacific Super Health Brand Excellence, SME and ENTREPRENEURS Business Awards 2019 dan ASIA Halal Brand Awards 2019.

Bebas Bahan-Bahan Yang Merbahaya
Yang pastinya, dalam produk-produk Kitsui ini juga bebas dari mengunakan bahan-bahan yang merbahaya seperti :
  • Tanpa hormon
  • Tanpa pengawet
  • Bebas Gluten
  • Tanpa Antibiotik
  • Tanpa GMO
  • Bebas Bahan kimia
CARA PENGGUNAAN KITSUI VITA C+ SHINE


Cara penggunaan sangat senang dan mudah untuk disediakan lagi-lagi yang tak sempat nak makan buah atau bersenam ataupun rushing bersiap pergi kerja. Boleh bancuh dan minum di rumah, dalam kereta mahupun di pejabat. Mudah kan?


Cara bancuhan :
1. Sediakan shaker (untuk shake)
2. Tuangkan 150ml air suam atau air sejuk ke dalam shaker
3. Masukkan 1 sachet Kitsui Vita C+ Shine
4. Shake, shake and shake sehingga serbuk larut dalam air
5. Kemudian siap untuk diminum. Sedaaappp!

Video Mengenai Kitsui Vita C+ Shinee 



Bagi anda yang ingin mencuba Kitsui Vita C+ Shine ini bolehlah dapatkan di seluruh Watsons dan farmasi terpilih di Malaysia atau anda boleh membuat pembelian di website mereka - www.kitsui.com.my.

Instagram : 

Facebook :

Tiktok :

Shopee :

Website :

March 26, 2021

IDW Design - Servis Reka Bentuk Dalaman Merealisasikan Impian Anda!

8:59 AM 17 Comments

 

Servis Reka Bentuk Dalaman IDW Design | Memiliki reka bentuk dalaman rumah merupakan impian setiap orang. Walaupun tak semua orang memiliki rumah sendiri, tapi tak salah kalau berangan mana tahu suatu hari ada rezeki memiliki rumah sendiri kan? Antaranya WA dan husbandlah tu. WA berminat dalam mendeco sudut-sudut rumah manakala husband pula suka merias dinding kerana dia seorang yang berseni dalam membuat lakaran lukisan. Hehehe~


Tahukah bahawa kini korang boleh dapatkan idea mereka dalaman rumah tanpa mengeluarkan kos tinggi melebihi bajet korang? Yelah nak upah interior designer kadang harga di cas tu tak masuk akal pula. Tapi korang tak perlu risau kerana WA ingin memperkenalkan dengan korang buku interior designer Malaysia yang kini boleh dimiliki oleh rakyat Malaysia iaitu buku IDW Design Collection Design & Build! 


Untuk pengetahuan korang, owner buku IDW Design Collection Design & Build ini adalah interior designer Melayu tau. Haa, nak tahu kisah perjalanan suka & duka mengenai mereka? Baca sampai habis tau!

Cabaran Membina IDW

Memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007 ketika masing-masing berusia 21 tahun. Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam. Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai 1.7 juta.


Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang. Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama juga mereka menguruskan perniagaan IDW.


Pada usia 24 tahun, pasangan ini menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70K. Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan. Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen semasa dalam pembelajaran.


Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian. Pasangan ini mendirikan rumahtangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. Mereka bertekad dalam membina empayar IDW walaupun terus berhadapan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.

Tragedi Kebakaran Pembangkit Semangat 

Pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW. Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api.

Melalui tragedi itu, menjadi asbab untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW. Ini kerana mereka nekad untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.

Fenomena COVID - IDW Semakin Dikenali Orang Ramai

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan 'total lockdown' dan semua individu hanya duduk dirumah.

Bersikap sentiasa bersedia berhadapan apa jua cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk  mengharungi pelbagai kemungkinan. Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji semula kemungkinan yang sukar diramal dan bersedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik.

Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan, maka permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang yang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga.

Disebabkan Norma Baharu, tercetusnya inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan buku Design Collection ini.

Servis Ekslusif dan Harga Yang Perlu Dibayar

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang semakin diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang berjaya disiapkan. Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati citarasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi.

Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenalpasti citarasa dan rekaan yang berkualiti. Servis reka bentuk di IDW bermuka dari RM6K kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik. Dengan adanya IDW Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga mampu milik.

Buku IDW Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman lengkap bersama lukisan pelan. Visual 3 dimensi beserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.

Pandangan Wawa mengenai Buku IDW Design Collection

Pertama kali WA baca buku ini, ternyata ianya sangat berbaloi untuk dimiliki bagi mereka yang memiliki rumah mahupun pejabat dan suka menata rias dalaman rumah untuk kelihatan lebih kemas, cantik dan sempurna. Terdapat pelbagai manfaat yang ada pada buku ini kerana ia merangkumi lebih 200 rekaan dalaman dari pelbagai sudut seperti ruang tamu, bilik tidur, ruang makan, dapur, beranda luar rumah, bilik solat, ruang pejabat dan beberapa ruang yang lain.

Buku ini mempunyai 430 muka surat dan sarat dengan pelbagai idea dan rekaan dalaman rumah. Bukan itu sahaja, ia cukup lengkap dalam satu pekej dengan guideline, lukisan dan pelan setiap sudut berkenaan bagi memudahkan untuk melakukan pengubahsuaian mengikut citarasa masing-masing. Apa yang bagusnya dalam buku ini ia membantu kita mengira dan mengukur setiap sudut dengan contoh ukuran yang diberikan sebagai rujukan bagi menyusun perabot bagi nampak lebih kemas.

IDW ini merupakan syarikat interior design yang terkenal di Malaysia. Antara design yang setiap mendapat permintaan tinggi seperti 3D design, Boho, Bohemian, modern style, art design dan juga pelbagai home interior design yang lain. 

Keistimewaan Buku IDW Design Collection

Selain daripada itu, buku IDW Design Collection sangat menarik untuk dibaca kerana ia menggunakan material yang berkualiti, setiap helaian muka surat berwarna dan menggunakan cover kulit muka yang tebal dan keras. Memang nampak ekslusif dan lebih terjaga kualitinya. 

Korang perasan tak setiap design yang ada, dibahagian lukisan belah atas kanan korang akan ternampak QR code. Dah kenapalah ada QR code tu?? Haa, sebenarnya korang boleh scan QR code tersebut untuk lihat lebih jelas lukisan itu jika tidak berapa jelas melihatnya melalui buku. Senang nak view dan zoom di handphone korang. Canggih dan teruja pula sebab first time tengok buku pun guna scan barcode. 

Dapatkan Buku IDW Design Collection sekarang!

Permintaan yang sangat tinggi dan dijadikan sebagai sumber inspirasi untuk menghias dalaman rumah mahupun pejabat dikalangan orang ramai, IDW menawarkan harga yang cukup istimewa sempena Hari Perayaan Raya Aidilfitri yang bakal tiba nanti. Semestinya ramai yang ingin memperbaharui wajah baharu rumah mengikut bajet masing-masing. Dengan adanya buku IDW Design Collection ini ia sedikit banyak membantu orang ramai mencari idea mendeco setiap sudut dalaman rumah.

Kini korang bolehlah dapatkan "PLUG & PLAY" buku Interior Design Book yang pertama di Malaysia dengan harga promosi iaitu RAYA PROMO RM397! (harga asal RM2897)


Sebarang pertanyan mengenai IDW Design Collection, sila layari link dibawah :

Website :

Instagram : 

Youtube :


March 3, 2021

INAIDAMIA Lancar Produk dan Bungkusan Baharu

12:39 PM 22 Comments

 

Inaidamia | Sebut mengenai inai, kaum wanitalah yang paling banyak menggunakan inai terutama di hari bahagia mereka seperti hari pertunangan dan perkahwinan. Mesti ramai pengguna tegar inai kan? Tidak kira inai serbuk mahupun inai daun. Ini kerana inai boleh di pelbagai gunakan selain di kuku boleh juga di rambut.

Dengan ini, WA ingin memperkenalkan satu peneraju inai daun asli Malaysia, Inadamia yang kini bakal melancarkan produk dan bungkusan baharu mereka iaitu Inai Serbuk dan Inai Rambut Premium pada 8 Mac 2021 ini. Bukan itu sahaja, Inaidamia turut menawarkan promosi prapelancaran bermula 22 Februari 2021 hingga 7 Mac 2021 sempena pelancaran produk-produk tersebut. Sebelum itu, mari kita kenal dahulu Inaidamia Sdn Bhd.


Tentang Inaidamia Sdn Bhd.

Inaidamia Sdn Bhd ialah sebuah syarikat yang memasarkan produk daun inai asli semula jadi, halal dan selamat di Bayan Lepas, Pulau Pinang. Inaidamia ialah jenama terkemuka di pasaran inai semula jadi dan halal dengan rangkaian produk mesra wuduk dan bebas daripada bahan kimia terlarang.


Menurut Pengasas Inaidamia, Noor Hazlinda Ridzuan berkata bahawa pihak mereka sangat komited dalam menghasilkan produk inai 100% asli dalam menyediakan produk dengan selamat kepada pengguna berbanding produk berasaskan bahan kimia sintetik bagi melaraskan misi Inaidamia untuk memasarkan produk kecantikan berdasarkan sumber semula jadi.

Pengasas Inaidamia, Noor Hazlinda Ridzuan

"Inai Serbuk dan Inai Rambut Premium merupakan permintaan pelanggan yang inginkan inai yang mempunyai warna yang tahan lebih lama disamping menyihatkan rambut. Jika Inai Serbuk dipakai pada jari, warna inainya tahan lama di kuku, jika Inai Rambut Premium digunakan pada rambut, ia dapat menguatkan akar rambut dan mengurangkan rambut gugur serta menghilangkan kelemumur," tambah beliau.

Ramuan Dalam Produk Inaidamia

Serbuk inai dan inai rambut ini dihasilkan daripada 100% inai asli dengan kualiti premium tanpa pewarna tambahan dan bahan kimia terlarang yang diimport dari Sojat City, Rajasthan, India. Antara bahan-bahan yang digunakan adalah Lowsonia Inermis, Madder Root, Minyak Argan, Air Limau dan Air Teh.


Keistimewaan Inaidamia

  • Warna inai tahan lebih lama
  • Merah natural dan aroma daun inai asli
  • Tanpa kesan pengelupasan
  • Berdaftar dengan KKM (NOT201201658K Inai Rambut & NOT201201659K Inai Serbuk)
  • Terdapat dalam 3 variasi - Instant Celup, Inai Serbuk & Inai Rambut
Disebabkan permintaan inai semakin meninggi, pihak Inaidamia dalam usaha menarik lebih ramai lagi pelanggan dengan melancarkan reka bentuk pembungkusan baharu untuk produk mereka ini. Wajah baharu produk-produk Inaidamia tampil lebih moden namun masih mengekalkan ciri tradisi dan kewanitaan. Di sebalik menghasilkan produk berkualiti tinggi dan selamat digunakan, mereka juga tidak lupa untuk meningkatkan imej mereka, iaitu dengan menampilkan reka bentuk dan rancangan pemasaran yang lebih baik.

Semua produk Inaidamia boleh dibawa untuk solat, bebas daripada bahan kimia terlarang dengan harga yang berpatutan. Laman web Inaidamia juga mempunyai tanda meterai BizTrust daripada Suruhanjaua Syarikat Malaysia (SSM). 

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan promosi Inaidamia sebelum pelancaran, anda bolehlah menghubungi ejen Inaidamia di seluruh Malaysia atau melayari laman web Inaidamia di https://inaidamia.com/produk/.


February 15, 2021

Produk Baharu Cosmoderm Perfect Balanced Dengan Prebiotic & Calamine

6:13 PM 10 Comments

 

Cosmoderm Perfect Balanced | Baik lelaki mahupun wanita memang tidak terlepas dalam menjaga kulit wajah mereka. Jadi, semestinya kita sebagai pengguna mestilah kena bijak dalam memilih penjagaan kulit yang sesuai dengan masalah dan jenis kulit kita hadapi. 


Kali ini, WA nak perkenalkan dengan korang satu set penjagaan kulit baharu dari Cosmoderm bertemakan warna pink iaitu Cosmoderm Perfect Balanced dengan bahan utama Prebiotic dan Calamine.

Kali ini Cosmoderm mengeluarkan rangkaian penjagaan kulit baharu, Cosmoderm Perfect Balanced bagi memastikan kulit wajah kita menjadi lebih sihat dan berseri. Korang mesti dah tahu kan bahawa Cosmoderm merupakan produk yang mesra pengguna, jadi set ini dirumuskan untuk semua jenis kulit termasuklah kulit yang sensitif. 

Bahan Utama Cosmoderm Perfect Balanced
Sebelum WA perkenalkan jenis-jenis set ini jom kita kenali dahulu mengapa adanya 2 bahan utama dalam set Cosmoderm Perfect Balanced ini.

Prebiotic 
- Dikenali sebagai makan untuk 'bakteria baik' pada pada kulit dan badan kita bagi membantu mengimbangi ekosistem mikrobioma kulit daripada mengalami kemerahan dan  mendapat perlindungan cahaya yang konsisten. 
- Memberi kesan keselesaan pada kulit bagi menjadikan kulit menjadi lebih sihat dan menyenangkan.

Calamine
- Bahan utama untuk merawat dan menenangkan sakit kulit seperti ekzema dan psoriasis.
- Berfungsi untuk meredakan kegatalan dan kerengsaan pada kulit.
- Mengurangkan masalah kulit berminyak dan kemerahan.
- Melindungi kulit dari terdedah dengan cahaya sinaran matahari.

Set Cosmoderm Perfect Balanced
Untuk pengetahuan korang, dalam set ini mempunyai 4 jenis produk iaitu :

1. Perfect Balanced Foaming Cleanser
Diformulasikan untuk semua jenis kulit, lakukan langkah pertama untuk mendapatkan kulit yang sihat dan berseri dengan menggunakan Perfect Balanced Foaming Cleaser. Ia membantu membersihkan pori-pori dengan mendalam serta menenangkan kulit dari kemerahan dengan dua bahan utama iaitu Prebiotic dan Calamine. Ianya bebas dari paraben, fragrance, SLS/SLES dan artifial colorant.

Hanya perlu picit sedikit ke tapak tangan dan gosok perlahan pada kulit muka. Kemudian bilas sehingga bersih. Easy right? =)

2. Perfect Balanced Toning Lotion
Step ke-2 adalah dengan menggunakan pelembap muka bagi muka rasa lebih tenang. Ia berfungsi untuk menenangkan kulit dari mengalami kemerahan, mengimbangkan tahap pH kulit supaya sentiasa lembap, memperbaiki dan memberi kelembapan bagi mengekalkan keseimbangan mikrobioma kulit.

Selepas mencuci muka, tuangkan toner ini ke tapak tangan dan sapu secara dap-dap di muka sehingga ia meresap ke dalam kulit dengan rata.

3. Perfect Balanced Soothing WOW Cream
Step yang ke-3 pula adalah dengan mengambil Perfect Balanced Soothing WOW Cream. Dengan jumlah 30,000 ppm kandungan Prebiotik dan Calamine yang lebih tinggi ini, ia membantu menenang dan melegakan kulit serta mengurangkan cela pada permukaan kulit. Penggunaan teknologi WOW (Water-in Oil in Water) dan Triple Moisture Boost Complex dalam pelembap ini mampu membantu mengembalikan kelembapan kulit.

Hanya perlu sapukan secara rata ke seluruh wajah dan leher anda setiap pagi dan malam.

4. Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++
Pengambilan Perfect Balanced Mineral Sun Milk adalah langkah terakhir untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Dipenuhi dengan vitamin serta mineral bagi melegakan sunburn dan kulit kering dan berfungsi melindungi kulit dari terkena sinaran UVA dan UVB. Selain itu, ianya juga meningkatkan perlindungan kulit anda daripada tekanan persekitaran yang boleh menyebabkan kulit rosak.

Tuangkan jumlah yang mencukupi pada tapak tangan dan kemudian sapukan secara rata ke seluruh wajah.

Bagi yang berminat ingin mendapatkan set penjagaan kulit Cosmoderm Perfect Balanced ini, korang bolehlah dapatkan di mana-mana farmasi pilihan, Guardian, Watsons, Aeon Wellness mahupun pasaraya yang berdekatan dengan anda. Anda juga boleh membeli secara online di website Cosmoderm atau Shopee. 

Website : 

Shopee :

Facebook :

Instagram :
 https://instagram.com/cosmoderm