Friday, February 25, 2011

hangout . hangout . hangout !! (^_^)

Juweekk kembali semua !! hehe ,, (:
hari nih baru aku ada kesempatan nak update blog nih ,, coz before nih busy laa sikit jee tp banyak .. 
haa , camne tuh ?? huhu .. pandai2 laa korang pk sendiri yee ,,

okee laa , aku nk cer sikit nih ...
ce cite ce cite ..!! hahaha ,, aii.. sabo jelh aku ,,, nih pngaruh Hantu Kak Limah Balik Rumah laa nih ,,,
sonok plak tgok cer tuh , majo ramai budak2 da terikut gaya dialog cer tuh ... =)

nih aku nk cite nih !! haa , meh dok rapat2 lw nk dgo ...
lw ta na taw lak meh dok renggang2 butakan mata korang tok bace ,, HAHA..!~
smlm aku kuar gi Midvalley terlanjur naa jupe sorang member aku nih ...
bertolak punyer laa lambat ktm tuh ,, maklum laa , arey Jumaat ,, ceh! ape kena mengena seyh ..??!!

sampai jee sana , haa ,, ktorang taa tau nak wat guane ... HAHA..!~ cam orang bodoh jee ...
then kami pon gi ahh ke Food Junction .. coz perot kami da BERIRAMA tradisional .. ghazal , keroncong ,, ape kejadah ag tah ... lantak ko ahh mahal ke taa ke ,, adat laa da nme Midvalley .. Hohoho !~
harap maklum laa , kami ni terpaksa kongsi makanan ,,, satu pinggan 2 orang ,,, disebabkan nk cover perot untuk melalak nnti ... HAHA !~ nak g tgok wayang no laa ... coz aku nih pantang dpt kerusi , atoii .,.. teros tydo laa jawabnya aku ..!! Hehehe ,,, (",)

then , kami meround-round taa tentu arah mencari tempat apa2 jelh ,.,,
yang penting kami ta naa usik Cinema ngan Bowling !! coz what ?? coz nnti kami ta balek2 kang ... lame law kt ctu ,,, HAHA..!~ better kami menjaohkan diri dr tmpat2 cmtuh dlu coz kesuntukan masa ....
before tuh kami pose-pose laa depan gym centre ...
 
( aku , tima dan wina )

 
kanak-kanak riang ria senyum bersama ..
pas tuh ... kami pon merayau2 laa mencari tmpat .. akhirnye ...
kami pergi ke The Garden's Mall ... nk g karok pnyer pasal ... 
( da tau mahal kt ctu nk g gak , tp lw student card dpt murah ,,, 
dgn semangat melangkah kaki ke cna )

so , da sampai tempat tuh ,,, namanya Red Box ,, tmpat VVIP punyer ,, nak masok pon ta bole sembarangan maa ... skali nk bayar tuh ,, attoyaaii !! mbe aku wt slack plak .. aku ngn Julie bawa da student card ,, sorang mbe aku ta bawa , ag sorang lak bkn student ... esshh !! melepas laa .. kecian tol kami !! tp naseb kami hampir2 menyebelahi laa ... coz ada sis nih naa blnje coz dye da book room pai kol 5 pm , tp t'paksa kuar bab dia ada meeting ... tp tersilap kap lak sis tu dpn kaunter ,, so orang cina LANGSI tuh taa bagi kami amk alih ahh ... sis tu pnyer bertungkus-lumus na bg kami sampai nk bg member card dye kt kami ... tp cina LAHABAU tuh ta bg ,, siaal ahh lu !! haa , kan aku da mencarot ... 
malas ak nk ingat balik ...STOP !!~

lepas tncion pnyer pasal aku pon mencapub kan diri kt tengah2 laluan nih berposing bongek !!
yee aahhh !! tencion dohh ... sabo jelh ...  so apa ag ... lanjan jelah weyhh ...

 
aku pose je msti c Julie blkg tuh nak pose gak ...

 
wahh !! Juwekk .. tembam gilaa ko .. senang hati ..(",)

after that , kami pegi ke MPH naa mencari Novel ...
apa ..?? novel CINTA ?? alalalaa... sory la geng ! aku ta layan novel2 cam tuh .. hehe ...
aku mula nk cari comic kartun Jepun ... nama penulis ASHIHARA HINAKO ..
sebab apa ?? sebab ada nama aku kt ctu !! ahahaha ... aku suka bku penulis tuh ...
tapi ak pk2 balik , taa naa ahh beli ,.. bazir je kot duit tuh ,,,, hehe ,.. no KEDEKUT okee ,, 
but aku terpaksa memikirkan penting ke taa ,.,. sama jelh tuh ngeekkk !!! hik3x =)
tetiba gah belek2 buku aku nampak satu buku nih ,,, 

buku nih aku men amik jee .. HAHA..!~ law tak aku nak amik buku Rasuk .. 
ttbe tgn gatal nak amik yg nih ..nih laa tajuk dia ' Siapa Yang Menegur Tadi? '

last skali destinasi terakhir kami sebelum balik coz kawan ak sorang nih dye ada hal so terpaksa stop smpai cnie jee ... kami pon menuju ke Secret Recipe's ... masing2 mengidam nak makan mknan kt ctu especially cakes dia .. perghh !! marvellous .. hehehe ...

nih aneka kek-kek kami ! hehe ..
( dr ats kiri : tima . wina...)
( dr bwh kiri : julie . aku ..)
1 pieces cake RM 6.50 only ..

aku men order jee air nih ... apa nama tah ..
yg pnting Lemon laa kot .. RM 7.50 only

 
nihh kek pilihan aku ... Tiramisu .. aku pk kek bese .. rupanya rase Coffee..

 
dr kiri : Lemon juice RM 7.50 ,
Chocolate milkshake RM 8.50 ,
Orange juice RM 7.50 .. 

 banyak2 kek yang kami amik laa kan ...
kek nih jadi pilihan aku ,, nama dye apa tah ...
Indulgence xsilap aku ,,, sedap dohh !!

okee laa .. abes sudaa ... so , lenkali lw hangout aku aku bawak korang jalan2 yee .. HAHA..!~
pasnihh ta tau nak p ane laa ... huhu ,, tata ,,, (: (:


Wednesday, February 9, 2011

semput hati ini !!

hari ini aku just nak btaw yang aku sgt2 eppy !!
because ade laa someone makes me eppy ...
thnx a lot to him ... (^_^)

not my boyfriend laa .. ade plak ak BF skang nihh ,, !! HAHA...~~
he's only my friend ..
aku bukan nak jiwang yee ...
but , aku eppy laa tyme dy wt aku gelak ..
sonox ahh ngn dye ...
rasa cam nak TAMPO jee dye ..!! kui3x .. =)

haa , sblom aku nk akhiri entry nih ..
nak ke aku btaw sapakah gerangan budak bertuah kali ini d'blog aku ???
alaaa , korang nihh mang ta malu eks ??? 
HAHAHAHA....!!~

ni laa dye .. Mr. Unar !!
haa , click ahh korang sendiri ... hehe ...
Oops!! sory derr , pic dy aku ta na letak ,
t dy terlebih famous dr aku ..!! (: (: (:
dye nih mang suka sgt gelak tnpa HARKAT ...
ssh betol nk tlg bentikan gelak dy ... ^^
aku suka kawan ngn dy .. sebab .... ???
lu ada OTAK , lu pikir ahh SENDIRI !! .. kwang3x !! (:

ok derr , gud bye ! n gud tenung2 org yg bertuah lam entry aku kali ni..
sape2 nak kenal2 especially girl , amat digalakkan ...
HAHAHAHA..!!~
boleh pandang2 , jangan pegang2 ..
duduk renggang2 , bertambah sayang ..
biar malu2 , biar segan2 ..
kerna malu itu perisai orang BERIMAN .. (^_^)

Friday, February 4, 2011

Usim da RINDU aku !!

salam 1 Malaysia guys !!^^
pejam celik pejam celik..
jangan tak terus celik sudah .. Inalillah... hehe ..
sekejap jee cuty 1 minggu sempena CINA raya ,,
sudah TERpaksa menJEJAKkan kaki ke USIM balik !!
arrghh !! TIDAK . TIDAK . TIDAK ...
walaweyh ! keje da ah berLAMBAK .. hampehh !
muka aku nak settlekan semua keje .. HAHA..~
yang sudah BERES :

B. Inggeris
B. Arab Essay berita
Dakwah typing

tu jee da siap... Grafik dgn Bisnes not yet laa .. =)
apasal kau malas Juweekk..??
lek luu !! huhu...

ESOK da kena balik sana dah .. sedihnya kena tinggalkan RUMAH ~
takpee , ade aku kesah ??? ~~ Hohoho...
USIM a.k.a Uni. Sains Islam Malaysia !!
ko tunggu aku datang okee !!
semangat gila aku nak balik walhal TERpaksa memberatkan bontot ... kah3x !! =)

meh ! ramai2 pakat mai ke Usim yukk !!
aku tahu , ada beberapa orang  RINDU gila kat aku .. hehe...
sape RINDU tggal JEJAK..
sape BENCI tggalkan DUNIA nihh !! HAHAHA..~
suka2 aku jee .. sorry dear !! juz joking2 d'pagi hari ...

Tuesday, February 1, 2011

CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS !!

HAHA..~~
aku nihh TERsangat laa ketgglan zaman..
aku baru dok ushar2 coment kt entry aku...
ttbe nampak plak dis contest ..!! 
wooww !! interesting !! da terlanjur aku da men terjah2 berBLOGwalking ..
aku nk join gak ahh .. isi masa SABOT pale ak nihh jap.. kui3x..=)

aku dpt taw dis contest pon coz d' tag oleh fikmeluv.. :))
tengs dear coz tag my bloggie..



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
  1. jadi follower FARZANA FARZANTO
  2. peserta PEREMPUAN digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangiwardrobe Hannah. add dulu baru boleh tengok baju2 disana)
  3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas . setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja.
  4. buat 1 entry tentang contest ni.
  5. tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
  6. letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
  7. setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry Farzana Farzanto . Beliau akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
  8. penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011. 
  9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda . korang nak edit sendiri ke ape ke .. lantak korang laa ... huhu... 
niihh senarai 5 orang rakan blogger aku yang bertuah kerna 
aku telah terjah & blogwalking korang pnyer blog yg sejuk mata tengok .. cm sejuk pewot aku nk makan korang  !! hehe..

Okee .. !! gudluck sumee ... (^_^)
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara