Friday, December 21, 2018

# huggies dry pants # lampin pakai buang

Huggies Dry Pants | Lampin Bayi Baharu dengan Penyerapan lebih Pantas di Malaysia


Penampilan Baharu Huggies Dry Pants | Para ibubapa hendaklah sentiasa peka dengan keselesaan untuk bayi mereka, terutamanya untuk lampin pakai buang anak. Bagi memastikan bayi anda berada dalam keadaan selesa, kita perlulah bijak memilih lampin pakai buang manakah yang lebih sesuai untuk bayi masing-masing supaya tidak timbul masalah yang lain seperti ruam gatal, keradangan kulit dan lain-lain. So, anda tak perlu bimbang kerana Huggies telah membuat penambaikan untuk lampin pakai buang baharu.

Inilah dia Huggies Dry Pants iaitu lampin pakai buang baharu yang mempunyai penyerapan yang lebih pantas yang telah direka khas bagi memastikan kulit bayi sentiasa berada dalam keadaan kering dan selesa serta bersesuaian dengan setiap peringkat tumbesaran bayi anda. Dengan kuasa sistem penyerapan yang lebih pantas, terkandung pelbagai fungsi serta kelebihan. Antaranya ialah :

1. Sistem Penyerapan Pantas 
Mempunyai lapisan biru cepat kering, ia menggabungkan 1000 lubang mikro pantas serap untuk penyerapan segera dan mengunci cecair agar kulit si manja anda sentiasa berada dalam keadaan kering dan selesa.
2. Pelindung Kebocoran 
Menggunakan teknologi U-fold untuk menghalang kebocoran berganda yang boleh mengelakkan kebocoran air kencing di celah peha.

3. 5-Way Comfort Fit
Dengan ciri 5-way comfort fit Huggies Dry Pants muat secara fleksibel dan selesa dari 5 bahagian iaitu pinggang pada perut, pinggang di belakang, kedua belah kaki dan kelangkang.
4. Penyerapan Sehingga 10 Jam
Adanya 5 lapisan kekeringan, ia membantu memberi perlindungan semalaman dengan gel penyerap hebat yang dapat menyerap air kencing sehingga 10 jam agar si manja sentiasa kering sepanjang malam. Berdasarkan kajian, purata basahan bayi di dalam tempoh setiap 12 jam untuk ditukar.

5. Pelapik Luar Beraliran Udara 100%
Memudahkan pengaliran udara keluar 10 kali ganda lebih pantas bagi mengelakkan bayi terkena ruam lampin berbanding lampin lain yang kurang aliran udara.

6. Terbukti Secara Klinikal
Dengan teknologi untuk pengeringan dan kelancaran aliran udara, ternyata ianya terbukti secara klinikal kerana dapat mengelakkan ruam lampin atau dermatitis - Pediatric Dermatology, 2001.

Perbezaan Antara Lampin Biasa dengan Huggies Dry Pants 

Untuk melihat perbezaan ketara adakah Huggies dry pants baharu ini betul-betul menyerap dengan lebih pantas atau tidak, anda boleh lihat video ini.


Adakah Ia Sesuai Untuk Pelbagai Saiz?
Bagi keluaran baharu Huggies dry pants ini, anda bolehlah memilih saiz yang bersesuaian mengikut peringkat umur dan berat badan. Ianya sesuai untuk dari saiz S hingga XXL :-
  • Size S : Berat 4 - 8 KG
  • Size M : Berat 6 - 12 KG
  • Size L : Berat 9 - 14 KG
  • Size XL : Berat 12 - 17 KG
  • Size XXL : Berat 15 - 25 KG
Bagaimana Cara Pemakaian Huggies Dry Pants?
Cara pemakaiannya cukup mudah dan senang. Hanya dengan dua langkah sahaja seperti gambar rajah di atas iaitu :

1. Dipakai seperti seluar bayi dengan perkataan "FRONT" dibahagian hadapan. Pelindung peha hendaklah dipadankan dan tidak terlipat bagi mengelakkan kebocoran.

2. Jika ingin membuang, anda hanya perlu koyakkan kedua-dua bahagia tepi untuk menanggalkannya.

Anda juga boleh membuat pembelian di sini [ SILA KLIK LINK INI ] atau layari laman website Huggies - https://www. huggies.com.my/


33 comments:

  1. Bila tengok video tu, budak budak tak kisah pun. Tapi mesti mak mak suka sangat. Jauh betul bezanya air turun tu dengan diaper dekat sebelah

    ReplyDelete
  2. Bagus betul huggies dengan teknologi baru ni, anak-anak mesti lagi selesa dan bebas dari masalah ruam

    ReplyDelete
  3. Teekejut..Dah lama pakai..br tau penyerapannya cpt hehe

    ReplyDelete
  4. Huggies memang sentiasa menjadi pilihan ibubapa masa kini pun. Sebab dari segi penyerapan dia tu kan. Orang kata memang produk yang terbaik la..

    ReplyDelete
  5. Huggies ni memang dah terbukti daya serapan dia lebih cepat dari jenama lain.. TB pun suka gak sebab harraz macam selesa je pakai huggies dry pant tu

    ReplyDelete
  6. Tudia penyerapan hingga 10 jam. Bagus nih..

    ReplyDelete
  7. TB suka part penyerapan sehingga 10 jam tu.. kalau pakaikan waktu tidur tak risau bocor

    ReplyDelete
  8. Bagus gak penyerapan huggies ni.. Lama dan berkualiti tinggi

    ReplyDelete
  9. Pernh pkaikn anak.. Mmg bgus huggies ni.. Tak sangka dia serap cepat mcm tu erk

    ReplyDelete
  10. yeah my son used this brand before and XXL too the size he used up to. Now kids are big now no longer using this. Parents with newborn can consider this brand to use too.

    ReplyDelete
  11. Kualiti yg dijamin bagus. Rata2 ahli keluarga ayu gunakan Huggies untuk anak2 diorang

    ReplyDelete
  12. Penting untuk ambil tahu tentang pampers ni. Kalau yang jenis kurang selasa dan tak sesuai, takut naik gatal-gatal je dekat punggung baby. Lagi bermasalah nanti. So lebih baik ambil tahu dan pilih pampers terbaik untuk anak-anak kan Wawa.

    ReplyDelete
  13. airah memang tengah survey pampers untuk baby nanti. buat masa ni beli yang newborn je standby dulu.lepasni boleh la cuba huggies pulak

    ReplyDelete
  14. Diapers huggies ni dah guna sejak anak pertama lagi. Best sebab tahan lasak dan tak bocor..

    ReplyDelete
  15. Anak cx memang pakai huggies. It is really highly recommended brand to try. Anak² cx memmemang allergic sikit kalau bab dypers tapi huggies ni sangat bagus. Sentiasa kering je bahagian intim anak² waima penuh. Dia tak memberikan kesan merah dan gatal kepada anak². Thumbs up huggies!

    ReplyDelete
  16. It is really good that huggies now come with new technology to ensure that babies and toddlers always stay confortable all the time. :)

    ReplyDelete
  17. Bila penyerapan sehingga 10 jam, memang sungguh memudahkan terutama untuk parents. Takde le kerap bangun tengah malam nak salin lampin kan. Kids pun bahagia tidur semalaman.

    ReplyDelete
  18. I dok tengok gak test huggies ni online. Memang impressive tau. I think penyerapan yang bagus amat penting sebab it will effect baby skin if the pampers dont absorb well.

    ReplyDelete
  19. bagus betul dengan teknologi baru pada Huggies ni. cepat meresap.. lepas tu tak ada masalah kebocoran. anak-anak boleh bergerak aktif kan...kulit pun selesa dan tak adalah jadi ruam.

    ReplyDelete
  20. Sokong! Anak buah Sally pun mmg pakai Huggies... Senang nak tukar kalau guna yg pants gini..

    ReplyDelete
  21. Lepas ni akan suggest pada kengkawan yang lain juga untuk gunakan Huggies pada anak mereka. Sebab dari segi harga pun masih mampu milik.

    ReplyDelete
  22. huggies ni mmg femes di kalangan lampin bayi ...yang jenis pants pn senang je sarung kan...penyerapan lebih 10 jam mmg tahan sgt la...tk perlu tukar lampin selalu

    ReplyDelete
  23. my kids used to use huggies before they go diaper free... it's a great brand indeed... famous all the while... good to use..

    ReplyDelete
  24. most important quality is fast absorption punya lampin kan!! thanks for your post...now mummy can get this huggies dry pants!

    ReplyDelete
  25. Bila kita tengok video demonstrasi tu tak sangka yer budak kecik boleh kencing banyak macam tu dah mudah sangat Huggies ni serap semua hehehe kena cadangkan kat semua ni..

    ReplyDelete
  26. sesuai sangat kalu budak ni kuat kencing malam. tak la mak ayah rusing sangat kena bangun tengah malam semata nak tukar lampin anak. lagi pun Huggies memang 1st choice parents kat Malaysia kan.

    ReplyDelete
  27. Ibu2 pasti nak dapatkan yang terbaik untuk anak-anak kan? Bila anak tak selesa sure akan meragam dan kita pun pening. Bagus ada produk yang terbaik macam ni.

    ReplyDelete
  28. wah baguslah pampers ni tapi to be honest pampers ni jarang kami nak beli sebab mungkin of the price, nak pula anak i jenis kalau dah kencing mesti dia nak tukar baru, kalau sehari dia kencing 5x jenuh lah... jadi still stick with affordable pampers huuuu apa pun choicessss... ramai parent nak keselesaan untuk buntut anak depa huhuhuh...

    ReplyDelete
  29. Kalau anak tengah lasak kita bgai pakai diaper yang biasa memamg akan bocor tau. Stress dibuatnya .Bila huggies menawarkan diaper dry pants macam ni memang elok sangat grab sebab ksdada penyerapan yang laju dan buat anak dalam keadaan kering dan selesa .

    ReplyDelete
  30. Huggies ni masa mereka baby tak berjalan lagi memang thorbaik. bila dah start melasak. jeng jeng jeng. bocor sana sini. tak muat kapasiti. kalau pi taska, teacher dia minta 6 huggies dalam bag satu hari. sebab kekerapan kena tukar dan budak tak selesa tu bleh efek kepada kids lain. sabar je la. huggies ni dulu antara pampers murah. sekarang dah mahal. sob sob sob.

    ReplyDelete
  31. Rasanya Huggies ni agak mahal..tengok features dia memang bagus dah. Apapun paling penting budak selesa dan kena ekonomi. Tak tahu sangat sebab tak de pengalaman. Hehe

    ReplyDelete
  32. Thanks for the information, it is good to know about this innovative baby products.

    ReplyDelete
  33. baby ni kena pilih juga drypers yang sesuai dengan depa kan.. Huggies jenama yang dah lama di pasaran dan menyakinkan sangat

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)