Saturday, August 4, 2018

# beauty # real fresh skin detoxer

Welcome Gift Box Angels | Happy Turns 3 ALTHEA !


Althea X Real Fresh Skin Detoxer | Pernah tak korang dengar mengenai Althea? Haa, bagi sesiapa yang memang minat K-beauty memang kenal dengan Althea. Buat pengetahuan korang yang masih tak tahu lagi, Althea merupakan satu website menjual 100% authentic barangan dari Korea tau. Yee, ia diterbangkan khas dari negara Korea ke seluruh negara untuk para pengguna.

Kalau korang nak tahu, Althea kini menyambut hari ulangtahun yang ke-3! Yeayy, happy turns 3 Althea. Always successful in future! So, sempena Althea turns 3 ni, Wawa telah terpilih untuk menjadi Angel Althea iaitu sebagai Althea's Beauty Ambassador Community! Bukan senang nak jadi Angel Althea ni tau. Sebab angel ini terdiri daripada vloggers/beauty bloggers/youtubers/influencers. Dan sebagai Althea Angel, iaitu Althea's Beauty Ambassador Community dapat menikmati barangan Kbeauty dengan menerima, shopping, dan pelbagai aktiviti menarik seperti :
  • Welcome Gift
  • Monthly K-Beauty Giveaways
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credits
  • Exclusive Althea Reviews
  • Althea Studio Access
Dan akhirnya inilah yang WA dapat tempoh hari! Welcome Gift Box from Althea for their angels! Weeehuuu~ Thanks Althea for the sweet surprise! Hehehe... Apa yang WA dapat dalam box ini? Jom lihat video unboxing untuk Welcome Gift Box di bawah ini.

Nampak tak apa yang ada dalam box? Oklah mehh WA nak share dengan korang apa yang ada dalam box tersebut. Jom kita lihat apa dia.

1. Kad Welcome Gift
2. Kad diskaun 10% sempena Althea Birthday
3. Althea Mirror 'Spread Your Wings'
4. Althea DIY Miniature Birthday Book in 3 mini sizes
5. Tote Bag Althea Birthday
6. Makeup Bag Travel 'Spread Your Wings'
7. New baby Althea - Real Fresh Skin Detoxer

Discount Code 10% Althea Birthday
Althea DIY Miniature Birthday Book in 3 mini sizes
Althea Mirror
Tote Bag Althea Birthday
Happy gila bila dapat gift semuanya comel-comel belaka. Memang sesuailah dengan Althea sebab sememangnya sweet sangat. Sepanjang 3 tahun Althea beroperasi, antara produk Korea yang WA suka dan selalu beli adalah Maskara Missha, brand Nature Republic dan lain-lain. Kadang-kadang nak shopping kat Althea ni boleh jadi rambang mata. Yelah, dahlah authentic dari Korea, pula tu murah dan free shipping kalau beli barang 2 items. Mahu tak gila kan??? Yes, I'm crazyy with u, Altheaaaaa!! :D

Introducing New Baby Althea - Real Fresh Skin Detoxer
Bukan itu sahaja, Althea juga telah memperkenalkan new baby mereka iaitu Real Fresh Skin Detoxer yang kini boleh didapati di website Althea! Untuk keluaran baharu kali ini, Althea telah bergabung dengan Get It Beauty (No.1 rancangan TV Kecantikan Korea) untuk memperkenalkan produk Althea kepada peminat kecantikan K-Beauty yang akan mula bersiaran pada bulan September nanti di GIB's TV. Jangan lupa menonton nanti tau!

Real Fresh Skin Detoxer ini diperbuat daripada bahan-bahan premium yang didatangkan khas dari alam semulajadi, mask 10 saat ini telah dipenuhi dengan tenaga dan kesegaran alam semulajadi untuk memastikan kulit kita tetap sihat dan bersih setiap hari. Keluaran baru skincare Althea ini mempunyai 2  jenis iaitu :

1. Real Fresh Skin Detoxer - ROSE
2. Real Fresh Skn Detoxer - GREEN TEA

Real Fresh Skin Detoxer (Rose)
Real Fresh Skin Detoxer (Rose) mengandungi 100% kelopak bunga Ros May, dimana ia dipetik tangan setahun sekali sepanjang bulan Mei di Grasse, selatan Perancis. Kelopak bunga ini membantu  melicinkan permukaan kulit yang kasar dan membuat kulit kelihatan berseri dalam masa 10 saat. Untuk bahan membersih yang mengeluarkan buih tulen dari alam semulajadi ini diperolehi dari ekstrak kelapa tanpa kerengsaan kulit dengan cebisan kelopak bunga tersebut.

Rose (Refining) - Bertindak untuk menapis. Di pakai pada waktu pagi selepas bangun tidur, Detoxer Rose berfungsi untuk membantu menlindungi dan mengawal keseimbangan tahap pH pada kulit dan melembapkan kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan memudahkan untuk memakai makeup selepas itu.

Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea)
Real Fresh Skin Detoxer (Green Tea) mengandungi daun Teh Hijau muda dari ladang Pulau Jeju bagi melegakan dan membersihkan kulit yang sensitif dalam masa 10 saat. Ianya juga mempunyai ekstrak kelapa supaya dapat melembutkan kulit tanpa memberi kerengsaan kulit dengan cebisan daun teh hijau tersebut.

Green Tea (Purifying) sesuai dipakai pada waktu malam kerana ia bertindak untuk membersihkan kulit dengan bahan semulajadi daun teh hijau muda kerana ia mempunyai 5 kali lebih Vitamin C dari lemon, dan memberi perlindungan kulit dari sinar UV yang merbahaya. Daun ini juga dapat mengawal kehadiran minyak dan membersihkan kekotoran dari kulit.

Cara penggunaan : Picit sedikit di tangan dan apply secarata rata di seluruh wajah. Biarkan ia selama 10 saat, kemudian letak air sedikit di tangan dan urut seluruh muka sehingga keluar buih dari wash off mask detoxer ini. Dan bilas hingga bersih.

Bila dah cuci, kulit muka akan rasa lebih segar dan lebih bertenaga berbanding sebelum mencuci. Malah, ia juga membantu memberi kecerahan sedikit (mungkin ikut muka). Disini, maksud cerah bukan memutihkan kulit ye, tapi macam membuat kulit lebih berseri selepas memakainya (lebih fresh).

Serius, WA suka gila dekat Real Fresh Skin Detoxer ni tau. Sebab ia membantu mengnyahkan kulit yang tidak segar atau kotor dan memberi pernafasan baru pada kulit muka. Kedua-dua detoxer ini WA suka tapi yang paling suka adalah Green Tea sebab terasa kulit muka pada malam lebih segar dan baunya yang wangi. Apa-apa pun, memang best guna dan WA jadikan ia sebagai rutin penjagaan cuci muka harian WA dan rasa nak repeat beli lagi buat stok sementara harga tengah sales kat Althea ni. Hehehe...

Korang boleh layari laman sesawang berikut untuk maklumat lanjut :

Website : www.althea.kr/

Facebook : www.facebook.com/altheamalaysia/

Instagram : www.instagram.com/altheakorea/

34 comments:

  1. Interesting products!!

    https://julesonthemoon.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. bestnya..ptt muka cantik berseri..:)

    ReplyDelete
  3. suka produk2 dr althea sesuai je dengan kulit org2 kita dekat malaysia nie

    ReplyDelete
  4. Tahniah Wawa sebab jadi Althea Angels.. best dapat box Althea Angels tu.. TB pun suka MAsk.. hehe.. sejuk je kalau pakai mask kan wawa.. nak pulak yang green tea dan rose petal tu..

    ReplyDelete
  5. COngrats Wawa dapat jadi Althea Angels, ramai yg share ckp produk ni bagus kan..
    tgok muka wawa lps pakai mask tu makin glowing..

    ReplyDelete
  6. best betul surprise gift box althea..box akak dh banyak dh..anak dara akak bengang je..hahaha...2 product baru ni akak tak test lagi...nanti nak cuba

    ReplyDelete
  7. Fresh je muka lepas cuci dengan dua2 scrub ini. Dah jadi favourite sekarang! ;)

    ReplyDelete
  8. Bestnya jadi athe angel.. cik en xde rezeki.. produk althea best semuanya

    ReplyDelete
  9. wah. angel juga ni ye.
    nice plak produk yg wawa share tu. menarik perhatian aida.
    aida x pernah try produk althea ni.
    but always dpt update kat fb dari uolls la :)
    sebab still setia dgn skincare yg skang. muka dah tua dik, tak boleh sebarang tuko ha ha ha :)

    ReplyDelete
  10. Wah ramai betul yg jadi angel. Bertuahnya korang. Syira terkenan pulak dengan Skin Detoxer Green Tea tu. Nampak refreshing je. Done followed 1617

    ReplyDelete
  11. Bestnya, macam mana nak jd angel altea. Kena email dorang ke

    ReplyDelete
  12. Tahniah wawa jadi sebahagian angel althea.. Kenal althea pun sbb kawan2 jgk share. Pnh gak beli box dia.. Produk2 memang best

    ReplyDelete
  13. tahniah wawa. Bila dapat hari tu terus guna memang terus jatuh cinta dengan produk ni... best sangat sebab lepas guna rasa fresh dan bersih saja.

    ReplyDelete
  14. Interesting gila! sellaunya kita guna skrub je kan..yg ni ade effect detox..fuh!

    ReplyDelete
  15. Hello Fellow Angel! Greeting from Angel Cindyrina to Angel Wawa. kekekek. Best kan jadi part pf Althea Angels? Banyak gak benefit nye. Best tengok review you untuk that 10 secs face wash tu.

    ReplyDelete
  16. Bestnya produk baru dorang. Sebelum ni pkai bare essential pn dah rsa best. Yang ni msti lg best kn.

    ReplyDelete
  17. Wahh Althea Angel.. !! Tahniah Wawa...
    Ramai kengkawan kita cakap Althea good product, ada juga kita intai-intai tengok. Harga pun not bad 👍

    ReplyDelete
  18. Kinah dah cuba kedua-duanya. Memang best sangat skin detoxer ni. Lepas guna kulit rasa fresh sangat. Terbaiklah Althea

    ReplyDelete
  19. Bestkan Wa detoxer ni. rezeki kita terpilih jadi angel kan

    ReplyDelete
  20. Bestnya tengok korang dapat banyak barang. Hari tu Fadzi tak sempat nak join jadi Althea Angelssebab time tu tengan teruk morning sickness. Ruginya.

    ReplyDelete
  21. banyak juga barang althea angels dapat erk..jelesnya..beg tu comel..pastu yang kecik-kecik tu comel..detoxer tu pun nampak best

    ReplyDelete
  22. Wow. seeing so many blogs posts from Althea ambassadors. Hope to hear detailed review about each of the product from you and how effective it is so that can help me buy in the future

    ReplyDelete
  23. Rawlins masih tak siap lagi unboxing. Nanti nak buat juga la. And now dah tau cara nak guna Skin detoxer, boleh la buat video tu sekali. Hehe. Hello Angel.

    ReplyDelete
  24. Yes!!! I love the welcome gift pack also, can't wait to try out the products.

    ReplyDelete
  25. Tahniah wawa..kita angels skrg..hehehe.
    Selalu bila sampau je pink box tu..mmg tak sabar nk tahu dlm dia apa..mesti sesuatu yg buat kita happy je..tu yg sayang gan althea ni kan..:)

    ReplyDelete
  26. Best kan..akak suka dua2...mmg fresh ja muka lepas tu...huhu..nanti habis kena beli la kt Althea

    ReplyDelete
  27. Sekejap je dah 3 tahun kan, tapi Maznee tak berkesempatan lagi pakai jenama ni untuk skincare rutin

    ReplyDelete
  28. Dapat hadiah ya sis wawa. Kalau dah dapat tu makin semangat nak pakai kan, maklumlah orang bagi sebagai hadiah kan. mesti kita lagi sayang

    ReplyDelete
  29. Produk Althea ni buat lia jatuh hati dengan k beauty. Suka packaging produk dia .banyak koleksi menarik . Skrg jadi Althea angels lagi best & happy .

    ReplyDelete
  30. wahh ramai blogger yg dh pakai produk althea ni

    ReplyDelete
  31. Nest best kan produk Althea kan Wa. Akak memang suka dua dua detoxer ni. Muka nampak glowing dan bersih saja.Kalau habis memang akak akan beli buat stok.

    ReplyDelete
  32. Bagus rupanya produk ni ya, pergi blog ramai blogger ramai yang review. Rupa rupanya dapat hadiah sebab jadi angel mereka

    ReplyDelete
  33. Tahniah. Ramainya terpilih sebagai duta kecil Althea ni. Merata-rata tengok orang duk promote barang dari Althea. Terbaik 👏👏👏 apapun, semoga althea terus maju jaya di Malaysia

    ReplyDelete
  34. Semoga Althea terus maju di Malaysia! Korang sebagai duta rajin-rajin la promosi kebaikan Althea ni. Adik-adik yang minat lagu kpop dan k drama sure beli produk ni tau. Well done!

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)