Friday, August 31, 2018

# beauty # cosmetic

Nak Makeup Tahan Lama? Gunalah 2 Produk Kosmetik Imaan World!


Effect Lebih Flawless & Glowing | Fitrah wanita sukakan kepada kecantikan untuk kelihatan lebih bergaya selain fokus pada penampilan sahaja. Kalau jaga gaya penampilan, tapi rupa paras tak jaga tak guna juga kan. Paling tidak kenalah tahu asas untuk bermakeup supaya penampilan agar tampak lebih terserlah dan bergaya.

WA telah diperkenalkan dengan 2 produk kosmetik keluaran Imaan Suci World iaitu Imaan Serum Susuk Beradu dan Imaan Jardin Foundation. Untuk pengetahuan anda, Imaan Suci World (ISW) adalah sebuah syarikat hak milik dan diurus oleh WOW MISSION SDN BHD (1216659-V) yang telah dibangunkan oleh seorang pengasas wanita iaitu Puan Wawa Idris yang merupakan seorang Perunding Imej Bertauliah. 

Produk ISW yang utama adalah koleksi tisu lembab tanpa alkohol berstatus HALAL yang pertama keluaran bumiputera di Malaysia untuk kegunaan wanita dan seisi keluarga. Selain itu, ISW juga telah mengeluarkan beberapa produk seperti kosmetik, skincare, hair solution dan slimming body.

Setiap produk ISW tampil ekslusif dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Fakta Mengenai Puan Wawa Idris :
  • Memiliki Ijazah dalam bidang Komunikasi Korporat - Universiti Putra Malaysia
  • Dianugerahkan Certified Style Coach oleh London Style Coaching Institute di United Kingdom
  • Sering muncul di media masa seperti TV, Majalah dan Radio
  • Untuk mengenali lebih lanjut, sila ke blog beliau www.wawaidris.com
Dua produk keluaran ISW ini sering menjadi tumpuan wanita yang ingin kelihatan menarik dan hasil gabungan kedua-duanya membuat ramai wanita tidak keruan. Apa yang menarik sangat dengan produk Serum Susuk Beradu dan Jardin Foundation ni? Jom kita kenali dan selongkar!

Imaan Serum Susuk Beradu 
Agak menjadi masalah apabila mengalami masalah kulit muka seperti kusam, berjerawat, tona tidak sekata, parut jeragat, kulit berkedut dan bintik-bintik hitam di usia yang semakin meningkat. Macam-macam usaha kita telah lakukan untuk kelihatan lebih menarik dan cantik tapi kita tidak sedar akan bahayanya mencuba pelbagai produk dalam jangka masa yang sama.

Jika anda sinonim dengan rawatan muka di spa kecantikan, antara teknik yang paling berkesan adalah rawatan  menggunakan hablur emas 24K. Kebanyakkannya rawatan emas ini ada ditawarkan di salun kecantikan terpilih sahaja dan caj perkhidmatannya agak mahal di antara RM500 hingga RM1000 untuk setiap sesi rawatan.

Tapi anda tidak perlu risau lagi kerana dengan adanya Imaan Serum Susuk Beradu ini, anda boleh menikmati manfaat rawatan emas seperti di salun.

Imaan Serum Susuk Beradu ini bersifat water based iaitu mudah diserap dan mempunyai tekstur yang pekat. Bukan itu sahaja, ia juga berbau wangi, kaya dengan hablur emas dan tidak melekit pada kulit. Sangat mudah untuk dipakai tanpa perlu cucuk susuk sana sini. Hehehe...

Kelebihan Serum Susuk Beradu :
Merangsang🌸kdkdkdkd   
-Melambatkan penipisan kolagen & merangsang kolagen baru
--🌸-Menegangkan kulit muka
-Menggantikan sel-sel kulit rosak
-Melancarkan peredaran darah
-Memudarkan parut jeragat dan menghilangkan jerawat
-Mengurangkan kedutan & melambatkan penuaan kulit
-Meningkatkan keanjalan kulit
-Membantu menghilangkan lingkaran hitam bawah mata

Apakah Fungsi Imaan Serum Susuk Beradu?
Fungsi Serum Susuk Beradu untuk menegangkan kulit dan memperbaiki kulit wajah. Antaranya ialah :
  1. Sebagai serum malam & siang
  2. Sebagai makeup base atau primer sebelum makeup
Serum Susuk Beradu ini boleh dipakai samada siang dan malam, tapi WA lebih cadangkan untuk pakai pada waktu malam kerana waktu kulit kita berehat masa tidur dan tidak terhindar dengan sinaran UV matahari yang tinggi. Tapi jika dipakai pada waktu siang tidak menjadi masalah kerana ianya boleh dipakai sebelum makeup sebagai base. Anda boleh lihat video tutorial makeup WA di akhir entry ini nanti.

Tengoklah tekstur Imaan Serum Susuk Beradu ni ia kelihatan lebih pekat dengan hablur emas 24K. Bukan kepingan sikit-sikit tau macam serum biasa. Pakai sikit-sikit pun dan mencukupi kerana teksturnya yang padat.

Feedback Wawa Selepas 2 Minggu Menggunakan Serum Susuk Beradu 24K Gold
Masa mula-mula guna serum ini, WA rasa macam tak berapa yakin dengan kualiti serum ini. Maklumlah, sebab tak pernah guna emas untuk rawatan muka. Tapi bila WA try google cari maklumat tentang rawatan emas rupanya memang ada tapi tak semuanya okay & halal lagi-lagi bab bersusuk ni. Uisshh, simpang malaikat 44, minta dijauhkanlah susuk cucuk tuu oiii..

Tapi jangan risau, serum ini nama je Serum Susuk Beradu, tapi bukan jenis susuk tanam tu tau. Ianya halal digunakan hanya sapu ke muka sahaja. Hehehe.. Setakat WA dah cuba selama 2 minggu, sebelum ini kulit WA agak sedikit kusam dan ada parut jeragat degil. Alhamdulillah, parut tersebut dah pudar sedikit tapi masih ada lagi dan terasa kulit sedikit cerah. Mybe sebab kulit kusam dan tona tidak sekata dah balance, jadi nampaklah kulit cerah sedikit. Ehh, mana ada produk yang sekali guna terus hilang parut dan jerawat? Makan masa juga kan? Hanya produk jenis timbang kilo banyak merkuri je sehari ke 7 hari dah letopss.

Paling syok bila first apply serum susuk beradu kulit terasa tegang je. Serius tak tipu tau. Ini realiti bukan cubaan. Hahahah! Kalau pakai hari-hari mau terasa awet muda muka tu. Memang best sangat serum ni.

Bila kulit terasa lebih berseri dan kurang masalah pada kulit, maka senanglah untuk apply makeup. Malah, nak bermakeup tak perlu makan masa lama dah sekarang ni. Mana video ni?? SABAR...... kena baca sampai ke penghujung bebelan WA baru dapat lihat videonya.. Hehehe....

Imaan Jardin Foundation Cushion
Rata-rata wanita sangat memilih bab foundation. Kalau salah beli, memang meraunglah. Macam WA laa, salah beli nangis then salahkan diri sendiri sebab tak pilih betul-betul. Buruk perangai weii. Haha!! Btw, WA seorang yang agak complicated dalam memilih foundation. WA hanya boleh guna jenis liquid sahaja. WA pernah beli BB cushion tapi semuanya tak best. Bercapuk tau! Stress sangat. Tapi kali ini WA beranikan diri untuk mencuba Imaan Jardin Air Cushion Foundation Compact.

Foundation atau dikenali sebagai bedak asas berfungsi untuk menyamakan tona kulit wajah. Bukan untuk menutup cacat cela di muka. Kat sini anda kena tahu fungsi dahulu ye. Then, barulah lihat formula yang digunakan samada ianya medium or high coverage.

The Best Foundation For Selfie!! Ehh.. apa yang bestnya?? Haa, mehh sini WA nak share tentang Imaan Jardin Foundation pula. Kali ini Imaan mengeluarkan satu lagi barang kosmetik mereka iaitu Imaan Jardin Foundation. Foundation ini didatangkan dalam bentuk cushion supaya senang dibawa ke mana-mana sahaja.

Kandungan Imaan Jardin Foundation 
Imaan Jardin Foundation menggunakan bahan-bahan yang berkualiti, bukan hanya untuk mencantikkan, malah ia juga membantu memperbaiki dan melindungi kulit kita dari sinaran matahari dengan adanya SPF 50++.

Bahan-Bahan dalam Imaan Jardin Foundation adalah :
  • Argan Oil
  • Vitamin E
  • Sweet Almond Oil
  • Shea Butter
  • Chamomile Oil
  • Aloe Vera
Kelebihan Imaan Jardin Foundation :

Imaan Jardin Foundation mempunyai beberapa kelebihan antaranya ialah mempunyai tekstur yang pekat setanding dengan liquid foundation, memberi effect glowing pada kulit muka tapi tidak berminyak dan akan menjadikan auto blend dengan warna kulit.

Oleh itu, bahan utama di dalam Imaan Jardin Foundation iaitu Agran Oil dan Vitamin E berfungsi untuk :
Argan Oil : 
  • Melembapkan kulit yang kering
  • Mengatasi jerawat
  • Mengatasi sunburn
  • Mengatasi kulit kusam & gelap
Vitamin E :
  • Kulit kelihatan lebih muda
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan jeragat
  • Mengurangkan garis halus
Ciri-Ciri Imaan Jardin Foundation :
  1. Mudah dipakai (dap dap dah siap)
  2. Ringan di muka
  3. Long lasting (tahan selama 8 jam)
  4. Effect flawless dan glowing
  5. Medium to high coverage
Kenapa WA cakap medium to high coverage? Kalau anda makeup simple tanpa base, ianya kelihatan medium coverage jika ada parut degil di muka. Tapi jika anda makeup tebal with base, ianya akan kelihatan full coverage! Bagi WA, medium coverage pun berbaloi sebab still nampak Wwowww!

Imaan Jardin Foundation ini sangat sesuai untuk orang yang mempunyai kulit kering. Ini kerana argan oil dapat membantu melembapkan kulit muka. Bagi anda yang kulit berminyak tiada masalah untuk menggunakan Imaan Jardin Foundation kerana selepas apply foundation ini, anda boleh settingkan dengan loose powder bagi tampak effect matte glow finish. 

Feedback Wawa Menggunakan Imaan Jardin Foundation Cushion
Selepas menggunakan Imaan Jardin Foundation, WA dapat rasakan kulit lebih smooth dan nampak effect glowing. Malah selepas beberapa jam pakai pun makeup still elok dan tidak bercapuk! Serius suka sangat! Sebab kulit WA sejenis susah nak masuk kalau guna yang cushion, tapi Imaan Jardin Foundation mampu mengubahnya dek kerana kandungan argan oil yang memang sesuai dengan kulit WA yang tengah kering sekarang ni.
Nahh, ambik nii muka setepek dekat tanpa makeup dengan lighting ringlight. Okay, nak tahu kenapa sebelum makeup, WA lebih suka bagi gambar dengan lighting ringlight? Sebab segala rongga-rongga kat kulit nampak. Kalau cahaya gelap tak terang, mana nampak sangat kan? Kulit WA tengah kering mungkin disebabkan cuaca.

Gambar selepas makeup WA ambil tanpa lighting ringlight untuk menampakkan effect sebenar pada kulit selepas apply dan semestinya tanpa filter okay! Bagi 3 patah ayat untuk gambar selepas makeup... Nampak flawless, glowing kan?!

Sebab itu Imaan Jardin Foundation layak digelar The Best Foundation For Selfie!!! Yeahhh, terbukti ia memang berkesan! Tanpa filter, tanpa edit. Hanya menggunakan lighting ringlight sahaja membuat ia tampak lebih flawless dan glowing! I love it sangatt! Serius tak tipu... (nak nangiisss)

Last but not least, WA sertakan sekali video sebagai bukti WA makeup menggunakan 2 produk kosmetik Imaan iaitu Serum Susuk Beradu dan Imaan Jardin Foundation tanpa apply sebarang makeup base untuk prep skin seperti moisturizer, primer & setting spray.

Apa perasaan anda bila lihat video tutorial makeup simple ini? Tanpa base makeup pun boleh buat makeup tahan lama tau. Kalau makeup tebal siap base, confirm lagi meletup hasilnya kan! :)

Bagi anda yang ingin dapatkan produk Imaan, sila layari laman sesawang tersebut :




31 comments:

  1. Ada dua produk ni rasa dh lengkap untuk dapat mekap yang nice. Buahan dia pulak mmg win!!

    ReplyDelete
  2. Suka tengok cushion tu. Macam nak cuba. Sebab senang nak pakai, dan jimat masa. Pagi-pagi nak pergi kerja, pakai mesti tak kelam kabut. Hihi..

    ReplyDelete
  3. mekap penting nak tahan lama.. at least dari pagi sampai Zohor. eheh lepas tu cuci tepek lain =D

    ReplyDelete
  4. Serum tu nampak ekslusif sungguh. Paling berkenan dgn foundation jardin tu..inshaAllah ade rzki nk dptkn..

    ReplyDelete
  5. Best kalau jenis mudah diserap ni.. Sukalah tengok look wawa makeup pakai imaan jardin ni.. Rasa nak beli jgk satu

    ReplyDelete
  6. Baru tau yg Imaan ni ada produk cosmetics jgk..nmpk mcm ok jerk

    ReplyDelete
  7. Rasa nak cuba je dua item ni.. nak jugak kulit cantik n cun macam wawa. hee.. makeup tahan lama kalau ada 2 item ni kan..

    ReplyDelete
  8. Mcm menarik jer dua produk ni..dah lah dua2 mmg dah habis..insyallah nti k.el try dua2 ni k

    ReplyDelete
  9. Menarik dua2 produk serum danfd tu wawa..dah lah k.el punya nak habis ni..nti bolehlah try

    ReplyDelete
  10. Nampak menarik dan bagus dua dua makeup ni... Akak sejenis yang suka serum.. Boleh beli satu nih

    ReplyDelete
  11. Zira tengh pakai nak hilangkan jerawat tp ambil masa sikit

    ReplyDelete
  12. Eh sejak bila brand imaan ni keluarkan kosmetik? Setahu saya brand ni ada wipes je kan. Bagusnya diaorang dah keluarkan rangkaian produk yang lain sekali

    ReplyDelete
  13. macam best je serum ni wawa.tapi produk imaan memang terbaik.nak2 dia punya wet tissue.mudah gile nak tanggalkan mekap.sekali sapu je dah tanggal taw.

    ReplyDelete
  14. Imaan pon dah ada produk kosmetik yer. Baru tahu. Pernah pakai Imaan Suci Wipes saja. Memang best. Tengok Imaan serum dengan foundation ni macam menarik je.

    ReplyDelete
  15. teringin nak beli yang jardin tu..sennag untuk kita bersiap..hehee..tepek je jardin tu tambah bedak sikit dah siap..susuk tu pun macam menarik je

    ReplyDelete
  16. Oh, baru tau jenama produk macam ni, kalau nak tahan lama pakai jenama ni ye. baguslah dah ada alternatif produk tempatan

    ReplyDelete
  17. Masaing masing produk kosmetik ada kelebihan yang tersendiri kan. Ada yang mesra wudhu, ada yang tahan lama. Tapi kan, kalau kita kena solat, apa guna yang tahan lama kan?

    ReplyDelete
  18. Menarik juga serum susuk dara ni. Kinah pun tengah mencari serum yang sesuai dengan kinah. Boleh cuba serum susuk ni. Jardin tu pulak nampak ekslusif dan gabungan dua-dua produk ni memang hasilnya wowww

    ReplyDelete
  19. Wawa Idris & Wawa Ashiharaa ni orang yang sama ke? hehe..

    pernah kenal wawa idris sebg konsultan, tak sangka dia ada produk sendiri dah

    ReplyDelete
  20. Amboii nama dia hahaha sensasi sgt. Tak tau nak ckp cmne sebab tak pakai. Maybe adik leh pakai nanti

    ReplyDelete
  21. AM sangat berkenan dengan keunikan dan fungsi yg ada pada Serum Susuk Beradu.. nak nak bila usia semakin meningkat kedutan mula nmpk.. terbaik la.. boleh AM cuba nnti

    ReplyDelete
  22. Rawlins berkenan tengok packaging dia - nampak sangat ekseklusif dan elegan. And looks pretty on you too. Adakah Rawlins pun kena beli? Hehe

    ReplyDelete
  23. Amboiii nama produk dia. Susuk beradu gituee. Boleh lah syorkan dekat kakak utk bagi make up tahan lama. Dia tgh mencari jugak tu

    ReplyDelete
  24. nampak flawless dan memang cantek....bolehlah nak cuba apatah lagi ini produk lokal haruslah lagi nak support kan heheheheh.

    ReplyDelete
  25. sebelum ni ramai yang pakai produk make up mesra wudu.bagus tu sebab senang nak solat. sekarang ni ada make up tahan lama pula. Nak solat kena cuci juga kan.

    ReplyDelete
  26. Cushion tu AS pernah try pakai yang adik punya.
    Ok.la. Light je. Tak rasa macam ada "benda" sangat atas kulit muka.
    Paling penting, ia tak gatal bila.di pakai.
    Kulit AS jenis sensitif.

    ReplyDelete
  27. Tak pernah tahu pasal produk ni..nampak bb cusion tu cam menarik je..blehlah sis cuba nanti

    ReplyDelete
  28. Wah serum tu...akak mmg suka pkai serum kt muka esp b4 make up...nnt nak try gak lah

    ReplyDelete
  29. Ikabelum try lagi.Kalau produk Imaan Ika sukakan wet tissue serious the best. Swipe je nak remove makeup.Nanti Ika boleh try serum dia pula. Mesti makeup ika tahan lama

    ReplyDelete
  30. nampak perbezaan bila guna produk ni menarik

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)