Tuesday, February 27, 2018

# glow gelenggang # review

Nak Hilangkan Gatal-Gatal Kulit? Pakailah Glow Gelenggang!


Glow Gelenggang | Pernah tidak anda atau keluarga anda mengalami kegatalan di kulit? Sudah tentu pernah bukan? Kalau dulu, orang tua-tua guna petua guna daun gelenggang asli ditumbuk-tumbuk dan dicampur sedikit dengan belerang dan terus sapu kat tempat gatal. Kalau dahulu, senang sangat nak dapatkan daun gelenggang. Tapi, dengan adanya Glow Gelenggang, anda tidak perlu mencari daun tersebut malah ianya juga membantu menghilangkan gatal-gatal di kulit.

Apa Itu Glow Gelenggang ?

Glow Gelenggang merupakan produk herba organik  yang dibuat untuk membantu melegakan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh resdung, dan penyakit kulit lain seperti ekzema, psoriasis, panau, bisul, kudis buta dan kurap yang berkesan tanpa steroid dan selamat.

Daun gelenggang sangat dikenali sebagai agen anti-kulit paling tinggi. Ia sebenarnya sudah lama digunakan oleh nenek moyang kita, masyarakat Arab dan orang Eropah untuk mengatasi masalah kulit. Kini, Glow Gelenggang telah menggunakan formulanya yang berasaskan 6 ramuan istimewa untuk men'ghaib'kan gatal-gatal kulit dengan mudah.

Glow Gelenggang adalah produk homemade 100% diperbuat daripada bahan semula jadi yang terpilih dan tidak mengandungi kandungan kimia. Malah ianya selamat digunakan oleh semua jantina dan peringkat umur.

Bahan-Bahan Yang Terkandung Di Dalam Glow Gelenggang 

Glow Gelenggang hanya ada bahan premium terbaik untuk anda iaitu :

1. Gelenggang (Cassia Alata) - Untuk mengurangkan gatal-gatal dan masalah kulit

Gelenggang agen anti-bakteria dan anti-kulat yang kuat. Dikenali sebagai Cassia Alata atau Senna Alata. Mempunyai nilai perubatan penting dalam merawat penyakit kulit oleh kulat dan telah digunakan oleh manusia berabad lamanya. Gelenggang dikenali sebagai penawar untuk menghilnagkan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh masalah kulit seperti eczema,prosiasis, bisul, panau, kudis buta , kayap, ruam dan masalah kulit lain.

2. Habbatus Sauda (Black Seed Oil) - Untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran

Bahan-bahan aktif dari Habbatus Sauda ialah thymoquinone, fixed oil dan nigellone yang bertanggungjawab kepada anti-histamine, anti-oksida dan anti jangkitan. 

3. Minyak Argan (Argan Oil) - Supaya kulit halus licin dan mudah menyerap dalam kulit

Flavonoids yang hadir dalam minyak argan mempunyai ciri-ciri anti radang yang kuat. Triterpenoids didapati memberi manfaat untuk eczema dan membina sel kulit baru yang sihat. Kaya dengan vitamin A dan E untuk kelembapan dan ketegangan kulit.

4. Minyak Zaitun (Olive Oil) - Sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit

Kandungan nutrisi pada minyak zaitun mampu meresap hingga lapisan terdalam kulit dan menguatkan lapisan tisu berkenaaan. Bertindak sebagai pelembap yang berkesan pada semua kulit termasuklah kulit kering. Malah ia berfungsi melembut dan mengurangkan kekeringan serta kekenduran kulit.

5. Susu Kambing (Goat Milk) - Untuk mencerah, melembut, mencegah kulit kasar, kering & kusam

Trace mineral dalam susu kambing iaitu kompenan antioksidan protein mengawal dan mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas dan sinar UV. Susu kambing mengandungi kandungan zat besi yang lebih ringan, mudah dan cepat menyerap di dalam kulit. Susu kambing juga mampu mencerah, melembut dan melembapkan kulit.

6. Crystal Menthol - Untuk menyejukkan kulit, tidak panas

Memiliki sifat antiseptik bagi menghalang pertumbuhan kuman dan dapat mengurangkan rasa sakit kerana bersifat dingin. Ia juga digunakan sebagai aromaterapi kerana mengeluarkan aroma yang sejuk dan menjadikan kulit lebih rileks.

Set Glow Gelenggang mempunyai 2 items iaitu sabun herba (50gm) dan minyak herba (30ml). Cara penggunaan set ini sangat mudah. Gunakan sabun herba dahulu semasa mandi. Kemudian, selepas mandi boleh sapu minyak herba ini di badan atau tempat yang gatal.

Jika kurap susu, boleh gunakan minyak herba. Jika resdung, gunakan sabun herba sudah memadainya. Jika gatal-gatal boleh sapukan minyak herba.

SABUN HERBA ORGANIK
Sabun herba ini bertekstur scrub (lulur). Ianya nyaman dan sejuk. Sabun ini boleh digunakan di muka dan juga badan dan tidak perlu memotongnya kerana ia tidak mudah cair, tidak 'putih' dan tidak lembik. Cuma pastikan sabun tersebut tidak rendam di dalam air dan simpan di tempat pada suhu kering. Sabun ini mempunyai bahan yang optimum. Tidak seperti sabun herba lain yang hanya meletak setitik dua bahan untuk mencukupkan syarat kandungan bahan.

MINYAK HERBA ORGANIK
Minyak herba ini mengandungi bahan utama habbatus sauda. Ianya bersifat tidak memedihkan kulit, tidak panas seperti minyak lain, tidak rengsa dan juga tidak busuk. Malah ia berbau seperti coklat. Sedap sangat bau dia dan amat menyenangkan. 

Tesktur berminyak tapi mudah meresap ke kulit


Testimoni Dari Wawa Selepas Mencuba Set Glow Gelenggang

WA sudah menggunakan set ini ketika badan gatal-gatal. WA mudah terkena hama dan mudah terasa gatal-gatal di kulit sehingga menyebabkan kemerahan seperti ruam. WA suka tekstur sabun herba ini serba ia seperti skrub dan mudah digunakan. Dan WA akan selalu apply minyak herba ketika hendak tidur. Kerana WA mudah terkena gatal-gatal ketika hendak tidur dan ketika membuat kerja.

Untuk dapatkan set Glow Gelenggang ini, anda boleh dapatkan dengan harga berikut :

Sabun Herba Organik (50gm)
1 ketul RM47, 2 ketul RM70 (jimat RM24)
4 ketul RM140 + free 1 ketul

Minyak Herba Organik (30ml)
1 botol RM47

Set Glow Gelenggang
1 set RM70
2 set RM140 + FREE sabun herba

Free Postage + Free gift

Tapi, khas untuk my readers, anda boleh dapatkan DISKAUN RM10 dengan redeem code diskaun "WAWA10" dan hantarkan ke whatsapp 014-5445951 tau... Dahlah jimat beli lebih dari satu item, lepas tu dapat pula jimat RM10 dengan code diskaun. Rugi tak grab tauu!! :)

Untuk maklumat lanjut, anda bolehlah layari laman sesawang mereka :

Website :

Facebook :

Whatsapp :

45 comments:

  1. Memang bagus produk ni.. Ibu mentua akak cakap kalau daun gelenggang original memang mujarab untuk hilangkan kurap siap ada tu masa nak sapu daun sipa berpantun bagai ibu mentua akak ada bgitw pantun tu akak lupa hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak... kita penah guna daun gelenggang asli punya... bagus gk gelenggang ni kan sebab dah berabad lama digunakan,,

      Delete
  2. Akak pun guna set glow gelenggan ni sebab memang gatal2 sebab hama..Dekat rumah ni banyak burung merpati..depan rumah belakang rumah memang ada je ..jadi hama memang banyak..Anak2 pun akak bagi guna sabun dan minyak herga ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... hama pon salah satu foktor timbul kegatalan .. ada GG ni lega sikit bila sapu time gatal..

      Delete
  3. Macam bestlah minyak herba dia ni. Bau coklat? Lain dari yang lain ni.. harga pun ok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah k.ros... bau coklat... rasa nak makan.. hehehe

      Delete
  4. Selain tuu, daun ni jugak sesuai untuk masalah sembelit, satu sudu teh air rebusan daunnya boleh diambil sebagai julap.

    Byk nyaa lahaiii kesan positive dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAH...ADA KHASIAT LAIN PULA YE..BAGUS ...

      Delete
  5. Menarik. Nanti nak cuba kat anak nombor dua lah sebab kulit dia sensitip sikit.

    ReplyDelete
  6. wah bestnye sis..senang la lepas ni klu kene gatal2x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betul... Atleast dptla legakn gatal2 ni.. Kalau konsisten inshaaAllah hilang

      Delete
  7. Insyaaah boleh beli..zaza biasa kaki gatal2.. Bahan dia pun dari habbatus sauda.. Kalau bau mcm coklat mst rasa nk mkn je hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Wawa yg pakai ni pon rse nk makan jee sbb bau dia best. Hehehe. Boleh.. Nnti pakai kod wawa tu tau

      Delete
  8. yup.. bahagiab yang gatal2 tu klu sapu minyak herba tu memang lega sangat.. TB suka sabun dia tu wawa.. adoi.. wangii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul TB.. Semua best. Sabun tu kita share dgn husband.. Kene belah.. Takut berjangkit. Hihihi..kalau sorg pakai xbelah

      Delete
  9. first time hearing this brand. like the comel packaging

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess thats true babe. Old people always use the Daun Gelenggang for itchi on the skin

      Delete
  10. Akak pakai memang best wa.gatal gatal dan resdumg berkurangan tau.yg best bile kulit tetibe melecet kemerahan sapu herbal oil esoknya dh elok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama kita kak. Kita jrg kne gatal2. Tp kalau sbb hama tu mmg kne la..

      Delete
  11. Quite a lot good reason review regarding the product. Have not try myself. The product use natural ingredients. Packaging is nice.

    ReplyDelete
  12. Tak penah dgr jenis daun ni hehe tp kdg2 ramun tradisional ni mmg bagus..bak kata org2 tua kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..gelenggang ni dh femes lme da dr zmn atok nenek moyang

      Delete
  13. menarik yer packaging, tak sangka ubat untuk gatal-gatal rupanya. boleh la nak beli satu set, buat ada-ada kat rumah, in case emergency anak2 kena gatal nanti boleh guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah sis.. Bli lh utk sekeluarga guna.. Ada kod diskaun tu...

      Delete
  14. Suka lah dengan botol dia. Ala-ala princess gitu. Ini kalau beli sebab menarik perhatian.

    ReplyDelete
  15. I love the fact that the Glow Gelenggang is an organic product and for the fact that it helps to assist with sensitive skin; especially one that has eczema, it is certainly one to check out. Plus major love on the packaging, it certainly gives a very fantasy like feel. Cheers to being thorough in its product description too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Exactly true.. The best organic product use Gelenggang

      Delete
  16. Tengok ramai blogger buat review produk ni, terpanggil pulak sis untuk mencuba. Lagipun anak sis memang kulit dia sensitif sangat so bolehlah suruh dia cuba produk ni, tengok sesuai atau tak lepas dia pakai..:D

    ReplyDelete
  17. Akak suka product ni..sebab apa tau..sebab memang bagus..akak ada masalah jerawat belakang badan..sejak amalkan sabun ni..akak nyer masalah jerawat dh hilang ..termasuk kat muka..jerawat hanya muncul bila cik P nak sampai je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak..laki kita guna utk jrwt blkg pon hilang..kurg gatal

      Delete
  18. Nak cari daun gelenggang asli macam susah jugak kan. So, bagus la ada produk macam ni. Nak beli jugak la nanti sebab nampak ramai yang kata bagus. Lagipun memang ada masalah kulit juga ni

    ReplyDelete
  19. kalau ada nyamuk gigit, i sapu juga glow gelenggang ni pada kulit anak-anak I, okaylah kurang gatal sikit, tapi nyamuk bila gigit memang terasalah bisa tu huuuu... rasa macam racun masuk dalam kulit... btw glow gelenggang ni i rekomen untuk setiap rumah ada, bukan bau je wangi tapi efektif a bit hilangkan gatal secara natural...

    ReplyDelete
  20. I tengok ramai betul orang review product ni. I kalau sebut gelenggang je teringat zaman dulu tok nenek cari daun ni unutuk demam campak or sakit kayap. Sekarang senang kan.Tak payah masuk hutan cari daun.

    ReplyDelete
  21. I want this so much and agonist everyday having this itchy from the pigeon at my house are send seems getting more sensitive nowadays. Wanna try this so bad now

    Racheal

    ReplyDelete
  22. Sebelum ni dila ada masalah kulit sebab berpeluh pada badan .. kalau ada lagi masalah macam ni dila nak cuba produk yang wawa review ni ok... Bagus sangat perkongsian pasal entry ni ... Sebab ramai yang ada amsalah sensetif

    ReplyDelete
  23. Comel packaging dia, terutama sabun tu?!!
    Nak try lepas ni

    ReplyDelete
  24. I baca banyak good reviews about this products, I got a bit of rashes and gatal on my arms I think I should try this product also.

    ReplyDelete
  25. Fah pernah cuba glow gelenggang that time my father in law kena gatal dileher.. after pakai sekali dh kurang rasa gatal dan masuk hr ke 3 gatal2 tu dh kering

    ReplyDelete
  26. Wah kena cuba ni..lately ni kulit rajin jadi gatal2..dunno wat happen to me...
    Nak kena try gak la glow gelenggang ni

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)