Thursday, September 14, 2017

Sexy Light Night Makeup Look



Sexy Light Night Makeup Look | Kadang-kadang, ada orang jenis suka makeup malam kelihatan lebih natural light dan ada juga jenis suka heavy makeup. Tapi kali ini Wawa bawakan makeup look yang jenis light tapi lebih kepada sexy. Celah manalah sexy tu!

Kebetulan masa tu Wawa ada buat live makeup look ini di facebook wawa. Dengan keadaan cuaca gelap disebabkan hujan lebat. Jadi gambar ini bergantung pada lighting ringlight jelah.


Sexy tang mana lah tu? Sexy dekat bahagian mata la! Hehehe.. Warna-warna macam tu sesuai kalau buat waktu malam. Sebab bila malam, mata dalam keadaan tertutup akan menampakkan lagi bayang eyeshadow di mata dan ia kelihatan sexy gitu.


Produk-produk yang Wawa gunakan untuk makeup look ini adalah :
  • Eyebrow : Rhomlon (Wawa jual)
  • Moisturizer : Honey Bee Venom by Nafura
  • Primer : Magic skin Primer by Nafura (link review - CLICK HERE)
  • Foundation : mix Rosetyara kod Lily & Revlon kod Nude 200
  • Eyeshadow : Morphe 35O
  • Shading : Bahamama by TheBalmCosmetic / Sasa Malaysia
  • Blusher : Rhomlon
  • Highlight : Odbo
  • Lipstick : TheBalmCosmetic kod Charming

Kemudian Wawa combinekan bagi warna eyeshadow dan pipi kelihatan lebih sama warna walaupun sebenarnya eyeshadow tidak menggunakan warna pink. Buat dengan secara natural pada bahagian bawah mata supaya mata kelihatan lebih fresh tanpa ada pembayang mata warna hitam.


Senyum sinis dari seorang Wawa. Hahaha! Sebenarnya gambar ni tercandid sebab tak perasan masa ini senyum macam tu. Hehehe... Macam mana korang suka tak dengan look entah pape je dari Wawa ni? Hahahaha.. Btw, gambar ini lighting guna ringlight sebab cahaya Ilahi kurang sebab hujan lebat masa ini yee... Komenlah sikit, komen membina tauu! :D


9 comments :

  1. singgah sini..suka tgk akak makeup..cantik.rabia tgh belajar makeup ni.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya awak makeup wawa, azwar memang tak pandai sangatlah bab makeup ini. Still belajar.

    ReplyDelete
  3. Menjadi part senyum sinis tu Wa.. hehe 💕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Tu candid... Tp nampak macam pose kan?

      Delete
  4. Replies
    1. heheh.. mekasih kak... tapi biasa2 je ni.. masih belajar :)

      Delete
  5. cantik nya sis ^^
    http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/09/first-beauty-box-giveaway-by-us-with.html

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara