Tuesday, June 25, 2019

# althea angels # beauty

Hasil Redeem Point & Shopping Di Althea Korea!


Redeem Point Althea Korea | Yeayy, finally baru dapat buat blog about this entry. Actually, barang-barang yang WA dah redeem ini lama dah sampai cuma kadang-kadang lupa nak story kat blog. Maklumlah, excited masa dapat barang. Padahal gambar semua dah ready shoot dulu. Hehehe!

As usually, siapa lagi tak kenal Korea? Korang kalau search word 'ALTHEA' kat blog WA ni, korang akan tahu apa itu Althea. Alaa, Korean web shopping online lahh! Memang directly from Korea tau. Bukan biasher-biasherr punya shipping. Hihihi!

I'm so sorry sebab tak ingat redeem point apa masa ni, tapi memang banyaklah dapat point. Yelah, shopping sana sini kan? Kumpul point so dapatlah shopping balik. Ehhh!~ So jom kita tengok barang Korea apa kali ini WA beli kat Althea.

Tan tan taraammmmm!! Inilah items yang WA sempat shopping tempoh hari. Mostly macam banyak barangan makeup kan? Sebelum ini WA banyak shopping barangan skincare. Sekali-sekala kita berubah selera pula. Just ada lah seketul dua skincare. Let's go see what another items!

1. Contour Cleanser Althea (150g)
Best gila pakai cleanser dari brand Althea sendiri ni. Memang WA banyak skincare tapi bila sometimes WA tak serasi with another product yang WA tengah try, WA akan get to back produk yang sesuai. Setakat ni adalah dalam 3 jenis cleanser berlainan brand yang WA pakai. So far its okay for my skin.

2. Natural Pure Cotton Pads (100pcs)
Ek elehh, cotton pads pun beli online. Ehh, sukati akulahh! Hahaha.. Sebenarnya, WA jenis cerewet juga kalau nak guna toner with kapas. Ada setengah kapas tu dia punya tekstur very bad lagi-lagi kalau kat kedai biasa punya. Ada yang dah terbuk, terburai dulu. So masa pakai toner tu rasa macam tak syok. Tapi bila belek-belek kapas kat Althea ni, tertarik pula sebab very fix dia punya tekstur. Alaa, nak cakap pun tak reti. Korang trylah tengok sendiri dalam web Althea tentang kapas ni. Dan ramai puas hati!

3. Air Cotton Makeup Base (40g) - Lavender
Selalu lalu kedai The Face Shop. Tapi jarang masuk sebab tak tahu nak beli apa. Tapi sejak tengok orang dok review brand The Face Shop ni terasa nak cuba juga. So WA try la tengok review dari youtuber. So far ramai kata makeup base ni best. So why not I try memandangkan harga dia berbaloi! 

4. No Poreblem Primer (30ml)
Primer sangat penting tau before makeup ank bagi makeup tahan lama. So WA pun decide nak cuba primer dari Korea yang tak pernah WA guna lagi. Selalunya WA guna yang local product je sebab senang nak dapatkan secara on the spot. Hehehe. Setelah pilih, akhirnya No Poreblem Primer jadi pilihan untuk cuba sebab feedback kat Althea ramai kata best. Kita pun nak try jugalah.

5. Missha Glow Tension Cushion [Line Friends Edition] (15g) - Beige
Cute sangat packaging cushion Missha ni kan? Masa nak pilih cushion, tertarik dengan Missha cushion ni dan ianya very unlimited edition. So tak nak ia sold out, WA cepat-cepat order! But of course lah bukan sebab packaging je. WA tengok juga review youtuber and guess what? Missha antara product yang paling ramai pengguna dari Asia Tenggara juga! WA ambil kod Beige, sebab kod Light/Natural dia sangat terang. Yelah, kulit orang Korea kan cerah melepak. Tak sama dengan kulit cerah orang Asia.

6. Cover Perfection Tip Concealer (6.5g) - Natural Beige
Kalau korang nak tahu, WA sejenis hantu concealer! Koleksi concealer WA banyak gila. Sebab tak semua concealer kita suka pakai. Ada yang cacky, ada yang terlampau creamy. So WA beli dan try and error. Kalau sesuai WA akan beli banyak-banyak buat stok. So far WA suka concealer brand The Saem ni. Tak salah pilihan sebab rupanya ramai dah yang cuba concealer ni dan  ramai bagi feedback kat web Althea.

7. Cotton Blush Missha (4g) - Vintage Robe
Tak ada blush dalam makeup harian memang tak sah bagi kaum wanita kan? Blusher ni satu benda wajib dalam makeup supaya nampak sweet gitu. Tertarik nak guna blusher dari Missha ni, packaging dia kecik je tapi color dia lawa weyyy! 

8. Missha 4D Mascara (7g)
Malas nak cakap banyak, sebab dari awal pembelian kat Althea hingga sekarang, maskara Missha ini dah satu kewajipan untuk dibeli. Memang best gila weii! Pakai pun senang tak bergumpal, melentikkan bulu mata secara natural. Senang kata best dan harga dia tak lebih RM20 pun macam local brand!

8. Missha Wish Tone Tint Velvet (4.6ml) - Pure Pink Coral & Pretty Pink
Bila seorang WA dah jatuh hati dengan produk Missha, maka semuanya WA nak try! Hahaha~ Orang Korea ni lebih suka pakai lip tint daripada lipmatte, sebab tu bibir dorang nampak moist je kan. Sebab lipmatte kan kadang-kadang boleh buat kulit bibir jadi kering.

9. Glamfox Fleurissant Lip Gloss (3.8g) - Honey & Peach Flower
One more thing, untuk bibir orang Korea suka juga guna lip gloss sebab sana cuaca sejuk. So dorang lebih prefer lipgloss dan liptint. WA pun nak try juga walaupun tak berapa minat dengan lipgloss ni sebab bibir WA bukan macam orang Korea. Hahaha!~

10. Every Day Mask 1 Sheet Boomdeahdah (25g) - Aloe/Berry/Lemon/Green Tea
Last but not least, mask sheet kena ada dalam chart juga! Yelah, dah kata shopping kat web Korea, mestilah wajib ada mask. Orang Korea jadikan mask muka ni sebagai rutin harian mereka sebelum tidur untuk dapatkan kulit lembap sentiasa sepanjang hari.

Tergugat tak tengok barang-barang yang WA shopping? Tahu mesti tergugat punya. Hehehe. Kalau korang nak shopping, bolehlah terjah website Althea di https://my.althea.kr/.

27 comments:

  1. warna blusher tu cantikkkk!!

    ReplyDelete
  2. banyaknya.. best pulak barang2 dia

    ReplyDelete
  3. Aduhhh comelnya compact powder bear dari Line Friends tu. Masa gi Korea tu memang dorang highlight skincare dari sana. Banyak yang tak pernah dengar pun ada. Face mask tu pun banyak termasuklah dari lendir siput....

    ReplyDelete
  4. wahhh byknye.. kite pun beli jugak..

    ReplyDelete
  5. Wow! banyak nyer barang yang you dapat from Althea.

    ReplyDelete
  6. As usual Althea has such interesting products

    ReplyDelete
  7. Kena daftar dulu ke? Zira suka barang althea... Ramai yang beli zira tengok

    ReplyDelete
  8. sukaaa design kotak lip gloss tu hee

    ReplyDelete
  9. Dah lma nak try missha glow tension tu baca review kebanyakkan cakap best. Kena la masuk list nanti. Airah pun suka shopping skincare and makeup dekat althea

    ReplyDelete
  10. Wow banyaknya dia redem hehehe untunglah jadi orang perempuan beli and dapat point lepas tu boleh redem balik barang memang makin penuh koleksi mereka hehehehe kita orang laki ni tengok jer lah wakakakakak...

    ReplyDelete
  11. Rasa terbekenan dengan lipgloss tu.. nak beli satu lah nanti

    ReplyDelete
  12. Nampak semua yang diredeem tu best je bila dipakai WA.. Kita ni tak pandai sangat pasal kosmetik. Kalau tak, mesti borong dh.

    ReplyDelete
  13. Wahhh banyak betul shopping yer, meriah betul. Suka tgok org unpack packaging althea sbb kotak dan item2 dia sgt xomel2. Patut ramai yg suka beli belah dkt Althea

    ReplyDelete
  14. Eh. Macam sama plak barangan kita redeemed. Rawlins amik concealer dan cleanser tu gak.
    Yang cleanser tu dah kali ketiga beli sebab memang best. Yang concealer tu memang membantu dalam mekap Rawlins.

    ReplyDelete
  15. Bestnya ada point banyak boleh redeem macam macam. Kita pun nak jugak. Hehe. Brg-brg Kbeauty dr Althea ni memang best-best kan.

    ReplyDelete
  16. Hey serius lah redeem point je dah boleh shopping sebanyak ini? Untung la membeli di althea kalau macam tu. Beli banhak, dapat point banyak.

    ReplyDelete
  17. banyaknyaaaa produk althea awak redeemed. nampak sangat awak pengguna setia. Dapat jimat duit juga ye bila boleh redeem point ni

    ReplyDelete
  18. TB macam nak beli Honey & Peach Flower tu je.. TB memang mencari Lip Gloss sebab bibir ni kering aje sekarang.. so, pakai lip gloss baru nampak bibir sihat sikit..

    ReplyDelete
  19. rupanya Althea tu website ke,, ingatkan brand. Tadi baru baca dekat blog lain pasal althea and fikir jugak order direct ke macam mana. terjawablah sudah persoalan kita. nanti nak jugakla order

    ReplyDelete
  20. Banyak sangat produk Althea yang comel design dia! Geram je tengok. Bila dapat redeem banyak produk ni maknanya pengguna setia althea la ni. Hebat!

    ReplyDelete
  21. wow, banyak yer shopping kat website Althea.. lama tak terjah web althea. suka shopping sana sebab murah dan kualiti pun terbaik.

    ReplyDelete
  22. wahh bnyknye shopping! althea ni best sbb harga dia mmg berpatutan kn, alamakk i suke la primer tu nmpk cam best je nnt boleh la review!! hahaha

    ReplyDelete
  23. banyaknye shopping heheheh ramai jugak guna brand althea ni, saya je tak try lagi

    ReplyDelete
  24. wah banyak tu..suka sangat pilih barang dekat althea..kadang pening mana nak..hehee...

    ReplyDelete
  25. woww..banyaknyaaa.. part mask tu x leh menahan tu. ku suka mask..hehe

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)