Thursday, July 19, 2018

# beauty # brokoli hair

Set Penjagaan Rambut BROKOLI Mampu Mengatasi Masalah Rambut Gugur & Kelemumur


BROKOLI Hair Care | Kebanyakannya ramai yang mengalami masalah rambut tetapi tidak menitikberatkan kerana memikirkan ianya bukanlah penting seperti penjagaan muka. Ini ternyata SALAH! Kenapa salah?

Dijangkakan bahawa hampir 1/3 lelaki di dunia terancam mengalami masalah botak kepala menjelang usia 35 tahun, maka 62 peratus individu botak kurang keyakinan diri dan merasa dirinya kurang kacak. Hal ini mungkin terjadi kerana mereka mengalami stress, kurang nutrisi, merokok dan mengambil alkohol dan menyebabkan terjadinya punca utama masalah rambut. Manakala, hampir 70 peratus masalah keguguran rambut dialami oleh wanita selain dari lelaki.

Adakah Anda Mengalami MASALAH begini?
  • Rambut Gugur dan Jarang?
  • Masalah kepala makin Botak?
  • Masalah Kelemumur?
  • Rambut cepat Beruban?
  • Masalah Kudis di kepala?
Jika YA, BROKOLI dapat membantu anda selesaikan semua masalah di atas dan kesannya anda boleh rasa dalam tempoh yang cepat dengan tanpa bahan kimia merbahaya. Inilah dia BROKOLI iaitu salah satu produk unik di bawah rangkaian IMAAN SUCI WORLD.

RAMBUT BANYAK GUGUR.. RISAU TAK TAHU NAK BUAT APA???

Terbaharu set rawatan dan penjagaan rambut gugur BROKOLI- 'Natural Hair Rescue' kini telah berada di pasaran selepas menjalani proses R&D. Di dalam set ini mempunyai 3  jenis iaitu :
  1. Grow Me Shampoo
  2. Treat Me Treatment 
  3. Boost Me Scalp Booster
Apa yang bestnya adalah ketiga-tiga jenis produk BROKOLI ini menggunakan bahan-bahan organic dan berkualiti tinggi dan setanding dengan produk yang digunakan di salon atau pusat rawatan rambut proffesional yang lain. Bahan-bahan bermutu tinggi tersebut adalah :
  • Citrus Medica Limonium untuk Shampoo
  • Wallnut Shell Extract untuk Treatment
  • Jojoba Oil untuk Serum
BROKOLI ternyata terbukti berkesan kerana ia mampu selesaikan masalah rambut gugur. Antara kelebihan-kelebihan BROKOLI :
  • Menyelesaikan masalah rambut gugur
  • Merawat masalah kulit kepala
  • Merangsang pertumbuhan anak rambut
  • Menguatkan akar rambut
  • Menyihatkan rambut
GROW ME Shampoo

Grow Me Shampoo menggunakan bahan Citrus Medica Limonium atau lebih kurang macam Lemon untuk memberi kesegaran pada kulit kepala dan rambut supaya dapat menyegarkan kulit dan membuat sel sel mati.

Shampoo ini boleh digunakan dalam 2 kali sehari, atau selang sehari ataupun boleh menggunakannya setiap hari. Hanya picit sedikit dan ratakan seluruh rambut kerana ianya mempunyai bunyi yang banyak.

Tekstur shampoo BROKOLI ini cair seperti shampoo yang lain tapi sedikit pekat dan berwarna hijau serta mempunyai bau yang sangat wangi seperti bau yang dingin untuk kesegaran rambut.

TREAT ME Treatment

Treat Me Treatment pula menggunakan bahan organik iaitu Wallnut Shell Extract dan sangat bagus kerana ia merupakan kacang yang kaya dengan zat Omega 3 untuk rambut anda. Kacang Walnut dapat membantu melindungi sel-sel rambut anda dari rosak terkena sinaran matahari dan memperkuatkan rambut. Wallnut Shell Extract ini dihancurkan menjadi biji-biji dan dicampurkan ke dalam Treatment BROKOLI ini.

Tekstur treatment BROKOLI sangat pekat dan likat. Ianya berwarna putih dan dicampur dengan serpihan kacang Walnut. Anda boleh gunakan samada banyak atau di kawasan tertentu yang bermasalah. Disebabkan teksturnya yang pekat, anda perlu memicitnya kuat sedikit untuk mengeluarkannya. Jangan risau jika terlebih, anda boleh buka penutup dan simpan semula.

Zoom In tekstur Shampoo & Treatment BROKOLI

SCALP BOOSTER Serum

BROKOLI Hair Scalp Bosster Serum ini sangat istimewa kerana ia diciptakan dnegan kombinasi serum untuk kulit kepala dan gajet urutan. Ini adalah pertama kali di Malaysia, mempunyai penyelesaian 2 dalam 1 untuk masalah rambut gugur.

Antara kelebihan Scalp Booster adalah :
  • Merawat masalah rambut gugur
  • Melancarkan peredaran darah pada kulit kepala
  • Kandungan minyak Jojoba sangat bagus untuk merawat, memulih dan menguatkan akar rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan anak rambut
  • Menyihatkan rambut
  • Membuang sel-sel mati dan merawat masalah kelemumur
  • Size kecil mudah diguna dan dibawa ke mana sahaja
  • Dapat membantu menghilangkan stress dan sakit kepala
Cara Penggunaan Scalp Booster 2 in 1 :

1. Putar/Pusingkan gajet yang berwarna hijau untuk sapu serum dahulu.
2. Sapukan serum (putih) yang berkualiti pada kawasan bermasalah dengan hanya roll-on sahaja.
3. Kemudian, ON gajet yang hijau supaya bergetar.
4. Mulakan urutan pada kawasan yang dah di roll-on serum tadi.

Gunakan serum ini selepas mencuci rambut dan  lap rambut untuk berada dalam keadaan lembap. Ia sangat berkesan apabila digunakan ketika rambut dan kulit kepala dalam keadaan bersih. Bau serum ini sangat wangi dan menyegarkan malah rasa sejuk. Jika anda mempunyai rasa pening atau stress, anda boleh letakkan gajet yang bergetar pada kawasan berdenyut. Menggunakan Scalp Booster 2 in 1 ini ibarat anda sedang menikmati rawatan penjagaan rambut di pusat rawatan rambut.

Testimoni - Testimoni Pengguna BROKOLI Hair

Antara testimoni pengguna yang telah mencuba BROKOLI Hair :




Feedback WA Selepas Menggunakan BROKOLI Hair Selama 3 Minggu

Ini adalah honest review dari WA sebab memang ada masalah rambut gugur. Mana Gambar rambut? Aiippp, kan WA bertudung takkan nak tayang rambut yang gugur? Tapi jangan risau sebab memang WA akan share benda yang bagus dengan seikhlas hati.

Sepanjang 3 minggu menggunakan set BROKOLI Hair ini, alhamdulillah, masalah rambut gugur WA sudah kurang tak macam dulu sekali mandi je penuh rambut gugur belum masuk yang sikat rambut. First guna shampoo ini best sangat sebab ia wangi dan rasa sejuk je kepala tu, mybe sebab ia menggunakan lemon untuk menyegarkan rambut. Then, selepas shampoo WA guna treatment dia memang best gila. Rasa taknak keluar bilik air. Sebab khusyuk membelai rambut dan rambut rasa ringan dan licin je. Dah tak ada masalah rambut kusut. 

Last sekali, step yang penting adalah serum dan gajet Scalp Booster ni. Serum dia memang sejuk. Serius! Dahlah baru lepas cuci rambut, disapu lagi serum. Pehhh! Rasa macam dalam salon weiii.. Untuk serum ni WA sapu dekat kawasan yang banyak rambut gugur untuk mempercepatkan petumbuhan anak rambut. Kalau dulu urut pakai tangan lenguh, sekarang pakai je gajet ni mudah sangat. Dapat merasai gegaran macam mesin urut kepala. Hehehe...

Sekarang tengah harga PROMO JULAI! Anda beli set BROKOLI Shampoo & Treatment, FREE Roll-On Scalp Serum dengan berharga RM116 sahaja!! Nak beli loose boleh juga.

GROW Me Shampoo RM60 (1 botol) 200ml
TREAT Me Treatment RM60 (1 botol) 200 ml

Scalp Booster RM89.90 (25ml)

Promo ===========> 1 Scalp Booster RM55, 2 Scalp Booster RM110

Jika anda ingin membeli set BROKOLI Hair ini bolehlah hubungi Cik Zira :

No tel : 019-392 2261


28 comments:

  1. tak sangka brokoli boleh dibuat shampoo, warna hijau dia pun cantik!

    ReplyDelete
  2. wow brokoli pun dibuat syampu jugakk..yeayy cantiklah rambut nnti..tak ada dah masalah rambut gugur lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Selalu shampoo dari buah banyaknya,ini dari sayur. Brokoli pulak tu. Rare. Mesti feeling best giler ni. Boleh try nnti..

    ReplyDelete
  4. Bahan2 syampoo brokali ni good.. Zaza rasa nak try la nanti sbb kelemumur zaza ni masih ada tak hilang lagi.. Stress jugak oh dgn masalah kelemumur.. 😕

    ReplyDelete
  5. I actually read this twice, making sure I didn't see wrongly and the word is really broccoli. After pregnancy confirm ade hair fall, wonder if this shampoo can help me.

    ReplyDelete
  6. Ada juga syampoo brokoli kan. Menarik

    ReplyDelete
  7. Menarik shampoo ni ! Actually onie memang ada masalah rambut gugur dan still cari shampoo yang benar-benar sesuai dengan kulit kepala dan rambut but still cant find. huhuhu...But for this one very interesting for me :D

    ReplyDelete
  8. Brokoli ni banyak khasiat kalau makan. Ni first time dengar produk syampu dengan bahan brokoli ni. After pregnancy dulu banyak sangat rambut gugur sebab pertukaran hormon kan. Boleh cuba juga produk serum untuk rambut. Menarik juga.

    ReplyDelete
  9. Wah..dari haritu dah akk tengok kat ig wawa..memang nampak menarik sangat shampoo ni sebab brokoli kan? 1st time dengar yang ada shampoo diperbuat dari brokoli hehehe..

    ReplyDelete
  10. First time kot dengar jenama ni. Tapi kan sangat menarik hati saya sebab brokoli. Something new and dia ada hair fall punya jugak.

    ReplyDelete
  11. first time tahu pasal produk ni dan tertarik dengan serum tu sebab perlu roll je, senang nye! tak perlu nak urut sendiri guna tangan kann

    ReplyDelete
  12. Macam best je shampoo Brokoli ni. 1st time dengar jenama ni. Warna pon hijau ye. Lately memang ada masalah rambut gugur.. huhu...

    ReplyDelete
  13. Bestkan shampoo ni, zira suka pakai treatment sebab berangin jadi rasa lega kepala

    ReplyDelete
  14. menarik sngat2..syampo daripada brokoli..pertama kali dengar dan sgt teruja nak try..wangi x bau die sis?

    ReplyDelete
  15. syampu pun nampak best ditambah pulak ada Scalp Booster tu..macam menarik je cara guna nya tu.tak payah calit2 kat tangan..

    ReplyDelete
  16. nampak bestla shampoo ni..rambut nad tengah gugur banyak ni..boleh cuba lepas shampoo nad habis..berkenan sebab dia brokoli, lain dari lain..RM60 tu murah sangat tu..ish nak kena cari la..

    ReplyDelete
  17. menarik betul set penjagaan rambut ni yer.Siap sekali aksesori dia.Gadget pula dapat hilangkan stress. Excited pula nak tengok video cara guna tu..Mesti best

    ReplyDelete
  18. brakoli mmg feveret sayur..tak sangka sekarang jadi ramuan dalam shampuuu...macam menarik jer. nanti ingat nak cuba...unik pula rasanya cucii rambut guna bahan antara ramuannya sayur - plus rambut kita pula mmg rajin guur so ini lah solusinya

    ReplyDelete
  19. Menariknya! First time dengar shampoo berasaskan Brokoli. Selama ni dok makan jer, tak sangka khasiat brocoli bagus tuk rambut. Tertarik laaaa dengan Scalp Booster 2 in 1 tuuu

    ReplyDelete
  20. Brakoli mmg bagus utk mkn tp first time utk penjagaan rambut, bagus tu bahan organik

    ReplyDelete
  21. Akak pebret brokoli, tak tau pulak boleh dijadikan bahan shampoo first time dengar.. mesti best kan

    8 Cara Buat Duit Dengan YouTube

    ReplyDelete
  22. Never knew broccoli has these benefits for hair and scalp. This product looks really innovative. I don't mind trying it for lusher hair!

    ReplyDelete
  23. TeriNgin nak try produk yang boleh mrmbantu mengatasi masalah rambut. Maklumlah, sejak ada anak ni rambut pun dah jarang.

    ReplyDelete
  24. I read many good reviews about this hair care products and the ingredients look interesting to me. Will check it out, thanks.

    ReplyDelete
  25. Unik je bila ada set penjagaan rambut yang berasaskan dari brokoli.. hehe.. TB terasa nak cuba.. tapi nak tahu dulu bau dia macam mana wawa?

    ReplyDelete
  26. Wahh sayur brokoli dah di buat syampoo le pulak..menarik betul ni.Bolehlah sis cuba nanti, sekarang pun rambut makin sikit sebab gugur banyak, risau jugak dibuatnya, nanti bolehlah sis cuba

    ReplyDelete
  27. macam best je..k.fiezz, pakej rambut beruban, rambut gugur ada kelemumur lagi kat kulit kepala..haih, sabor je la...#malu tau..boleh la nanti nak cuba set ni..

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)