Sunday, July 1, 2018

# beauty # Bubi Bubi Lip

BUBI BUBI LIP by Unpa | Skrub Bibir Berbuih Untuk Kulit Kering


A Lip Scrub For Dead Lip Skin | Hello gaiss! I'm back here!! Wooahh, korang mesti rindu sangat dengan I kan sebab lama tak berupdate! Sorry and sorry again, because busy dengan raya (raya sebulan) Hihi! Dan I tak bawak laptop balik weii. Thats why rasa macam argghh! Why la I tak bawak sekali laptop masa raya. Pulak dah balik, sini busy juga. Fuhh, mood raya betul. 

Actually, I've got a new product dari The Butterfly Project dan nak share dengan korang tau. I dah try masa raya ritu. Sebab kulit I so dry. Kadang lepas beberapa minit makeup, then kulit bibir jadi kering mybe faktor lipstik tersebut or mybe cuaca. Here it is - Bubi Bubi Lip by Unpa!

Packaging dia so cute! Dengan color seakan peach pink. So nice! I loike with this items sebab ini first time I jumpa skrub bibir yang boleh keluarkan buih! Ke I ketinggalan sangat? Sebab before ni I guna lip skrub juga tapi jenis yang kasar punya je. But for me its rare! Hahaha~

Let me introduced Bubi Bubi Lip ni kat korang dulu tau. Mesti korang nak tau apa fungsi dan kelebihan produk ini kan? Lets check it out !

Bubi Bubi Lip by Unpa

Bersaiz hanya 12ml tapi jimat penggunaan! Bau dia wangi sangat bau buah Peach gitu. Rasa nak makan weii! Serius tak tipu! :D 

Dibuat dengan bahan-bahan berasaskan buah-buahan yang semulajadi, antaranya ialah :

1. Ekstrak Betik - Mengandungi papain, enzim untuk menghapuskan sel-sel kulit mati dengan lembut, dan berkesan melancarkan kekasaran.

2.  Ekstrak Peach - Mempunyai Vitamin A, C dan E untuk menjaga kulit sihat

3.  Ekstrak Limau Gedang - Membantu menenangkan tona kulit memperbaiki peredaran darah

Apa Kebaikan Bubi Bubi Lip?

Banyak kebaikan Bubi Bubi Lip ini, yang penting ianya :
  • Dapat menghilangkan sel kulit mati, melicinkan permukaan kulit bibir yang kasar dan memberi penghidratan pada kulit bibir
  • Pengelupasan pada bibir adalah untuk memberi kelicinan pada bibir
  • Menggunakan bahan semulajadi berasaskan buahan untuk hasil yang berkesan
  • Memudarkan kesan hitam keliling bibir disebabkan kesan memakai lipstik yang mempunyai bahan kimia
  • Menjadikan kulit bibir sentiasa lembut sepanjang memakai lipstik
  • Memudahkan pemakaian lipstik selepas skrub bibir
Nampak tak antara kebaikan Bubi Bubi Lip ni? No wonderlah bau ia lebih ke arah buah-buahan. Ada sesetengah produk, ia bau seakan bahan campuran. Kadang-kadang bau tak sedap, kadang-kadang bau perisa tapi tak kekal.

Let's See How It Work On My Lip!

Now inilah masanya I nak tunjuk kat korang bagaimana cara apply Bubi Bubi Lip ini dan adakah ianya berkesan untuk hilangkan sel kulit mati like a dry skin???

First of all, sebelum I apply dengan Bubi Bubi Lip I sertakan gambar sebelum dan selepas. Untuk gambar sebelum itu, I apply lipstik and a few minutes, my lips jadi kering dan mengelupas. So bad! Usually I akan remove makeup macamtu je, tapi rasa tak syok sebab kulit kering still ada. So I apply lah Bubi Bubi Lip untuk remove all dead skin cells on my lips. 

Shake it well before use

Btw, texture Bubi Bubi Lip ini adalah sejenis air ye, jarang dengar lip skrub jenis air kan? Tapi inilah dia. So bila nak guna, korang kena goncang sehingga ia sebati bahan-bahan di dalam dan akan kelihatan seperti gambar di atas. Dia takkan berbuih terus macam produk lain ye. Dia hanya jadi pekat sebab dah sebati bahan-bahan dia, dan barulah ia akan berbuih beberapa minit kemudian.

How To Use Bubi Bubi Lip?

1. Goncang dahulu botol Bubi Bubi Lip bagi ia sebati. Kemudian, sapukan ia dibibir secara merata. 

2. Biarkan ia seketika sehingga keluarlah buih tersebut. See the bubbles are coming out!

3. Buih tersebut akan kering. Biarkan ia kering seperti di dalam gambar.

4. Kemudian, gosok keseluruhan lip untuk membuang sel kulit mati (kulit kering) pada bibir. Anda akan dapati kulit bibir anda lebih halus dan licin malah cerah sedikit dari yang asal.

5. Tadaaaaa.....!!~ Nampak tak beza pakai lipstik sebelum guna Bubi Bubi Lip dan pakai lipstik selepas menggunakannya? Kulit lebih halus dan licin dan tiada lagi kulit mudah kering!

~Boomerang~

My family pun perasan kulit bibir I dah okay ke, sebab selalu guna lipstik mesti akan kering dan mengelupas selepas beberapa jam. Tapi, kini I tak perlu risau dah, kemana-mana I akan bawa Bubi Bubi Lip untuk selamatkan I dari kulit bibir mengelupas dan kering! Family I pun suka dan dah grab lip skrub ni. Korang bila lagi? Hehehe~

Sumpahh! I tak tipu kali ni. Kulit bibir I after 2-3 jam apply Bubi Bubi Lip ni lipstik tetap maintain dan looks very smooth. But not sure kalau yang lain try selepas tu macam mana kan? Sebab my sister apply after a few hours, kulit dia dry tapi tak mengelupas dah seperti sebelumnya. But for me, its a very good stuff  for me as a makeup lover to keep it anywhere! Hahaha~ Pandai TBP rekemen I dengan produk ini kan? I love uuu laaa~

Where I Can Get Bubi Bubi Lip?

Bubi Bubi Lip by Unpa ini korang boleh dapatkan di website Althea www.althea.kr/ atau di sini [Click Here] to purchase. And also can reach to their Facebook Page www.facebook.com/altheamalaysia/. Let's remove your dead skin cells on your lip!

29 comments:

  1. comelnya nama dia Bubi Bubi Lip hehe..

    ReplyDelete
  2. Namamya cute :-)
    Actually now aida guna 1 lip scrub. Sama caranya but this one the price is affordable hi hi hi... Once habis that one, definitely akan tukar ke bubi bubi nih.
    Bibir aida memang perlu scrub & balm, wawa. Bekerja. Lipstick. Bibir pun dah jadi mcm muka kan. Perlu dibuang kekotoran & kulit mati.

    ReplyDelete
  3. comelnya packaging dia ! tertarik betul nak cuba dah la airah memang suka produk macam ni. nampak kesan dia pun macam okay je

    ReplyDelete
  4. oooo...sally ingat dia kasar macam scrub..tapi mcm facial wash je tekstur dia...bestnya pakai kan...besttt

    ReplyDelete
  5. Zaza punya bibir selalu jugak kering.. Mmg before this zaza ada tgk2 yg friend share produk untuk bibir mcm ni..ni rasa nak macam membeli pulak satuuu 😋

    ReplyDelete
  6. X pernah guna lip scrub..dan x pernah tahu ada haha im a bad girl ke..nti bolehlah try..dh puluh tahun x scrub bibir ni kihkihkih

    ReplyDelete
  7. Ramai yang share pasal Bubi Bubi Lip nie. Nampak sangat membantu kan, especially ladies yang kerap pakai lippie nie. Nanti nak share kat my sisters la. TQ Wawa

    ReplyDelete
  8. seronoknya dapat share pasal Bubi Bubi Lip scrub ni..bukan bukan muka je kena jaga kan..bibir pun perlukan scrub jugak..nampak beza before and after tu ha..

    ReplyDelete
  9. nama pun dah comel bila tengok packaging lagi comel, memang nampak betul perbezaan ek cantik bibir

    ReplyDelete
  10. wah bagus yer produk ni. Huda pun teringin nak cuba la, cam best jer. nampak betul beza dan efektif betul atasi masalah bibir kering

    ReplyDelete
  11. TB pun kena cari scrub bibir ni kot sebab bibir TB ada kulit kering...rasa x selesa.. sejuk tak bila sapu kat bibir?

    ReplyDelete
  12. Ok juga this lipcare, I need it also coz i have chapped and flaky lips. Hopefully this can help.

    ReplyDelete
  13. wahh..nak kene beli ni..boleh pakai berapa kali seminggu ni?..menarik sngat..bibirnad pun tak elok ni..nama pun cute..packaging cute..buih2 lagi

    ReplyDelete
  14. kalau kerap pakai lipstick memang kulit bibir jadi kering dan mengelupas..leceh la jugak bila nak pakai lipstick tetiba ada kulit mengelupas tu. terus padam balik lipstick.rugi je..

    pernah guna scrub yang berbuih macam ni kat kulit muka je.untuk bibir tak pernah pakai..Nanti boleh cuba..

    ReplyDelete
  15. Bagus ya produk ini. Bubi Bubi Lip bisa memperbaiki struktur kulit menjadi lebih lembab. Bibir jadi makin indah karena kulitnya tidak kering dan mengelupas

    ReplyDelete
  16. Produk bgs ni.bibir sis pun selalu kering.rs macam nk cuba pulak

    ReplyDelete
  17. Pagi ni bangun bibir kering luka, uwaaa perit. Tq share bubi2 bi, boleh try nanti. Byw comel je nama produknya bubi2 hahaha

    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  18. Scrub bibir ni memang baik untuk penjagaan bibir. Dulu bibir saya pun kering tapi sejak menggunakan scrub da semakin sihat da. 😃

    ReplyDelete
  19. Wow.. penggunaaan lama.boleh cerahkan bibir yg gelap kan.. kecik je.. senang nk dibawa ke mana mana

    ReplyDelete
  20. Memang nak try ni. Scrub kat bibir memang tak pernah try pun. Sekarang Althea Sales boleh la pegi terjah beli kat sana.

    ReplyDelete
  21. the brand is so cute.. bubi-bubi.. and is in pink too. woo.. make me wanna buy this too.. lolx

    ReplyDelete
  22. Takmpernah dengar lagi skrub bibir. Tapi nampak menarik pula sbb dpt lihat lps bersihkan nampk bibir lebih mulus gitu heheh

    ReplyDelete
  23. Wah bestnyaaaaa.... packaging dia tu menggoda gila.. warna pink.. dan its work!

    ReplyDelete
  24. Wow

    Mcm best ja..nk try jugak lah..mmg betul beza kalau kita rajin effoliate n scru mb bibir kita..bila pkai lipstick smooth n elok2 ja nmpk..xda la berkerak2 kan

    ReplyDelete
  25. i'd probably need to get one for myself...it looks like it can work wonders! My lips has been dry as of lately..

    ReplyDelete
  26. Agak-agak, klu lelaki pakai ok tak? Hahaha. Bibir selalu gak menggelupas. Macam menarik pulak produk ni. Siap keluar buih tu lepas sapu.

    ReplyDelete
  27. Ohh first time Bella jumpa scrub bibir berbuih. Selalunya scrub bibir ni kering dan guna gula halus pun boleh. Warna bibir berubah tak kaal guna dengan kerap?

    ReplyDelete
  28. bestnya..k.fiezz pun kalau tak serasi dengan setengah lipstick, bibir jadi kering..best kalau dpt lip scrub ni..boleh spare dlm handbeg...

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)