Wednesday, August 30, 2017

Dinner Di Cafe Crystal Inn Hotel Batu Pahat



Crystal Inn Hotel Batu Pahat | Jarang ada hotel yang menyediakan cafe untuk orang luar masuk sekali. Selalunya kalau kita menginap ke mana-mana hotel, cafe hanya untuk pelanggan yang menginap tidur malam. Tapi, cafe Crystal Inn Hotel Batu Pahat terbuka untuk orang luar sekali.

Nak kata menu mahal-mahal tidak juga sebab harga standard seperti makan dalam mall. Percaya tak? Memang ada tauu! Lainlah korang order yang mahal-mahal lepastu kondem kata mana ada murah. Memenag kena cepuk dengan Wawa. Hahaha! Jom layan food review Wawa....

muka excited kami nak makan :)

Masa ini kami lapar gila sebab tak makan tengahari lagi. Sanggup tahan perut tunggu sampai magrib untuk pergi makan. Tanya masing-masing nak makan mana dah buntu, last-last kami decide makan kat sini. Percaya tak total kami makan kat sini around RM50 gitu laaa... Mehh skodeng menu....


Ini namanya Fried Mushroom. Wawa suka gila tau. Kalau makan kat Juzz Waffle pun sama mesti order benda alah ini. Tapi, masa ni dapat macam terlebih masin sikit so Wawa tak boleh nak masuk dalam tekak. Wawa ada high blood so memang tak boleh lah nak hadap habiskan. Tapi rasa dia memang so far okay cuma masin sikit.


Apa nama dah lupa. Wawa panggil Ayam goreng jer.. Hahahaha! Tapi sedap oiii! Ratah macam tu pun habis. Kekekeke... Macam disalut madu tepungnya... Rangup pulak tu.. Apa rahsia ek? Guna tepung apa ekk??? 


Akak Wawa pilih menu Chicken Chop Black Paper. Sos dia gila sedap oi, plus murah dari yang pernah makan sebelum ini. Serius rugi tak try makan ni!


Okayy,, Spaghetti Bolognese kat sini tak mengecewakan selera tekak Wawa. Dahlah penuh 1 pinggan, sos dia tak kedekut macam kedai makan lain. Ditambah pula letak cheese.. Aduhhh! Sedap bangatt donggg.... Hehehehhee... 

makan duluan yokkk~

Kalau korang nak cuba makan disini, Waze je Crystal Inn Hotel Batu Pahat. Boleh buat surprise party/dinner kat sini juga tau. Google no tel hotel ini. Semua dihujung jari. Hehehe...


2 comments :

  1. Murah jugak walaupun kat hotel kan boleh la singgah sini nanti sementara duduk johor ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sis,..mmg murah sangat.... jom serbu hotel ni..hahha

      Delete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara