Sunday, June 18, 2017

# beauty # henna brow

Henna Brow | Tak Perlu Lukis Kening Hari-Hari Dah!



Henna Brow | Asal nak makeup, nak keluar jalan je kita kena lukis kening. Part kening mesti ramai gagal lagi kan? Yang paling stress, kalau nak lukis kening je dah makan masa hampir 15-20 minit. Dah makan masa kita untuk bersiap dengan cepat. Tapi kali ini, anda tak perlu risau dah sebab dah ada henna brow! Yezza, henna brow adalah inai kening. Alaa, macam kita nak guna inai tangan dengan rambut tu. Ianya halal okayy!
HENNA BROW

Inilah henna brow yang tengah hot sekarang ni. Antara bahan-bahan yang digunakan adalah Henna Tea Tree Oil, Amla Oil, Jagua Oil, Indigo Hair Dye serta Argan Oil. Semuanya bahan-bahan yang digunakan tau. Sebab ianya sama seperti inai tangan dan rambut. Cuma warna sahaja berbeza. Takkanlah kening nak berwarna merah kan. Hihi. Henna Brow didatangkan dengan dua warna iaitu warna grey dan brown. 
Cara Penggunaan Henna Brow :
1. Bentukkan kening dengan melukis bingkai kening yang kita mahukan sahaja.
2. Ukir kening dengan henna mengikut bingkai kening tadi,
3. Biarkan ia kering selama 10-15 minit untuk kesan terbaik.
4. Cuci kening yang dilukis tadi dengan tisu basah atau kain basah.


Tadaaaa.. Inilah rupa kening wa yang telah diukir dengan henna brow, Dalam ini wa gunakan warna brown. Dah tak perlu lukis kening hari-hari dah. Tahap ketahanan henna brow paling lama 7 hari. Ada yang 3 hari dah hilang, Depends pada penggunaan dan masa anda lakukan. Haa, raya ni bolehlah cuba kan. Senang tak payah nak lukis lama-lama dah lepas ni. Jimat masa nak makeup, boleh beraya sakan lama-lama. Hihi !


Nak beli sebelum raya takut tak sempat? Selepas raya pun boleh. Raya kan sebulan. Hehehe,, Korang kalau nak tengok tutorial video wa buat, boleh ke IG wa @wawaashihara tau! Ada upload dalam IG cara penggunaan yang betul.

Harga hanya RM22 sm / RM24 ss
Untuk pembelian boleh ke IG : @ds.shopper 

3 comments:

  1. Replies
    1. takla,,,mcm kita apply inai tangan... kt ig ada sediakan video apply henna kening ni...

      Delete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)