Wednesday, January 4, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger







31 Days Challenge by JDT Blogger | Hai semua.. jom join cabaran 31 hari ni ! Sangat simple dan santai. Satu hari satu entry/gambar/status mengikut tajuk di atas. Mana-mana blogger boleh join bagi meriahkan lagi keadaan. Supaya blog kita sentiasa berupdate dan orang datang baca.

Bukan Blogger boleh join sekali. Hanya post gambar/status di instagram & facebook. Mudah bukan?


Syarat join 31 Days Challenge by JDT Blogger :

1. Post entry menggunakan tajuk "31 Days Challenge by JDT Blogger"
2. Like page  --> JDT Blogger
3. Save and Copy banner di atas dan backlink semula ke ENTRI INI.
4. Paste LINK JOIN ANDA di ruangan komen dibawah


Cara buat  31 Days Challenge by JDT Blogger :

1. Buat 1 entry 1 tajuk setiap hari mengikut urutan no di atas selama 31 hari (31 entry) 
2. Kumpulkan link entry dari 1- 31days di LINK JOIN ANDA untuk semakan
3. Sertakan sekali hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger di setiap entry
4. Komen entry orang lain juga untuk beramah mesra.

** Boleh juga post status/gambar mengikut tajuk dari 1-31days itu dan beserta hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

** 31 Days Challenge by JDT Blogger bermula harini ini iaitu 5 Januari 2017 - 4 Februari 2017

TARIKH TAMAT

4 Februari 2017

NOTED !! Sila update setiap entry anda mengikut hari di ruangan post status di page JDT Blogger. Rujuk page JDT Blogger untuk paste link entry anda.

Ada special gift buat bloggers/followers yang bertuah. Link penyertaan anda akan di update di page JDT Blogger dan juga di blog ini.


Jom join sambil bersantai update entry ! :)

28 comments :

  1. wah,...macam ni baru boleh update hari2 kan..tak de lagi alasan kering idea..Tak boleh update blog jugak tak tahu la..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak..hehe.. jom lah join... saje2 sambil bersantai...hihi

      Delete
  2. Terima kasih yer Wawa untuk info ni. Maklumlah Kak Ros ni pun baru nak belajar jadi blogger. Dengan info yang diberikan, adalah idea untuk blog kak Ros nanti. Nantikan blog untuk hari pertama ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tunggu ...hehe paste link kat post status page JDT Blogger mengikut hari ye :)

      Delete
  3. sis join ye :)

    http://www.kasihjuju.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-day-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. paste link kat post status page JDT Blogger mengikut hari ye :)

      Delete
  4. Cik Ila join

    http://cikilamenari.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

    ReplyDelete
  5. Saya join. Mohon tegur jika ada silap

    http://www.nursalwa.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-day-1.html?m=0

    ReplyDelete
    Replies
    1. paste link kat post status page JDT Blogger mengikut hari ye :)

      Delete
  6. Dilah join ya..

    http://ceriteraibu.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. paste link entry kat post status page JDT Blogger mengikut hari ye :)

      Delete
  7. Shad join. :D
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. paste link entry kat post status page JDT Blogger mengikut hari ye :)

      Delete
  8. Cik Za Join Tau :)
    salam kenal!

    http://cikza.com/2017/01/5-perkara-tentang-diri-cikza/

    ReplyDelete
  9. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. paste link entry kat post status page JDT Blogger mengikut hari ye :)

      Delete
  10. join jugak walapun terlambat sehari. hehehe

    http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

    ReplyDelete
  11. http://aton84.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-siapa.html

    mencuba nasib..hehe

    ReplyDelete
  12. Nak join juga!^^
    http://meteoraproduction.net/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger/

    ReplyDelete
  13. Cik Rose jopin!
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

    ReplyDelete
  14. hi, saya datang singgah follow awak.. :) sempat lagi tak ni nak join ? hehe

    ReplyDelete
  15. wah !! best nye.. kalau bulan depan ade, nak la kakak join.. bulan nih tak dan.. hee~

    ReplyDelete
  16. ala dah nk tamat pon. tinggal lagi 2 hari jah... mmm..

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara