Monday, November 7, 2016

EPHYRA Collagen Drink | Mengembalikan Seri Wajah!






Ephyra Collagen Drink Mengembalikan Seri Wajah | Kalau dulu Wawa rajin amalkan minum minuman collagen dari satu produk tu untuk kulit muka, tapi Wawa tak rajin sejak dah busy final exam last year kat universiti tahun 2013/2014. Lately, kulit muka Wawa mula start kusam dan tak bermaya. Lagi-lagi masa nak uruskan majlis kahwin bulan 7 lepas. Jerawat sana-sini tumbuh tak henti-henti maybe sebab Wawa dalam keadaan stress.

Syukur alhamdulillah, kini Wawa mula amalkan minum Ephyra Collagen Drink. Yang paling best adalah Ephyra Collagen Drink ini mempunyai collagen yang bertindak sebagai protein yang terdapat dalam badan kita dan membantu kulit kita dari kering, kusam tak bermaya dan rambut gugur. Tak silap Wawa collagen dalam badan kita akan berkurangan mengikut peningkatan usia. Mungkin sebab itulah collagen Wawa kurang sebelum ini. Sebab itu pentingnya collagen dalam tubuh badan kita.





Ephyra Collagen Drink adalah minuman supplement kesihatan yang dikategorikan dalam makanan tambahan. Ia berfungsi untuk menyelesaikan masalah kulit muka dan badan yang bermasalah seperti kusam, berjerawat, dan lain-lain lagi. Untuk pengetahuan anda, minuman ini diformulasikan dengan 9 bahan semulajadi yang kaya dengan anti-oksida. Antaranya ialah :

  • Kolagen Ikan Laut Dalam
  • Acai Beri
  • Gam Akasia
  • Salmon Ovari Peptida
  • Ekstrak Bunga Marigold
  • Acerolla Ceri
  • Serbuk Tomato
  • Superberi
  • Astaxanthin

Ada KKM ke Ephyra ? Halal ke produk ni?

Korang tak perlu risau lagi, tak perlu ragu-ragu lagi sebab Ephyra ni dah dikenali sejak tahun 2012!

  • Disahkan oleh KKM : Ruj (10) dlm KKM-163/s/25 jld.172
  • Diperakui HALAL oleh JAKIM
  • Mempunyai sijil GMP (Good Manufactured Product)
  • Dianugerahkan Anugerah Super Health Brand 2015-2017 atas kredibiliti, kualiti produk & kepuasan hati pelanggan

Kalau nak tahu, produk ini sesuai diminum oleh lelaki dan perempuan disemua peringkat umur. Malah, ibu-ibu yang hamil, menyusu badan dan dalam pantang juga boleh minum Ephyra Collagen Drink ini. Kanak-kanak umur seawal 4 tahun pun boleh start minum tau! Wawa suka dengan rasa minuman ni, sebab rasa segar dia macam rasa jus oren!





MANFAAT EPHYRA KEPADA BADAN


1. Meningkatkan sistem imunisasi badan
2. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
3. Sebagai agen detox yang baik bagi mengeluarkan toksik dalam badan
4. Menyeimbangkan hormon dalam badam
5. Meningkatkan kadar metabolisme yang dapat mengawal berat badan ideal
6. Menganjal kulit untuk jadi lebih halus dan cerah berseri
7. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
8. Memberikan tenaga yang berpanjangan
9. Mengembalikan keremajaan kulit wajah dari kekusaman dan kelesuan



MANFAAT UNTUK IBU HAMIL/MENYUSU BADAN/DALAM BERPANTANG


1. Mempercepat penyembuhan luka bersalin dengan pantas
2. Memberi tenaga agar boleh membuat rutin harian
3. Menambahkan susu badan
4. Mengelakkan masalah sembelit akibat kekurangan serat
5. Menjadikan kulit cantik, tidak kusam dan berseri
6. Bayi juga mendapat manfaat dari penyusuan badan



TESTIMONI DARI WAWA SENDIRI SELEPAS 3 MINGGU LEBIH AMALKAN EPHYRA COLLAGEN DRINK


Kalau nak tahu, kulit Wawa bermasalah sejak menukar local skincare. Jerawat mula bertubi-tubi timbul kat muka. Tapi selepas pulih sementara, hanya bekas jeragat yang tinggal. Namun, bukan berakhir kat situ sahaja, masa Wawa tengah busy uruskan hal kahwin sehinggalah nak ke majlis bertandang pada awal bulan 10 lepas, ada satu jerawat ni degil sangat tak nak hilang kat hidung. Kalau tengok dari mata ke tempat hidung, boleh nampak timbul jerawat tu. Kalau kecut pun sekejap je nanti time period datang balik.


Haa, nampak tak gambar sebelum tu kat hidung? Itulah jerawat yang paling degil stay dari sebelum kahwin bulan 7 lepas sampailah Wawa consume minuman ini barulah dia hilang. Lama kot, hampir nak 3 bulan dia 'setia' kat hidung. Huhu...


Kulit makin berseriLAHHH...

Gambar yang diambil ini tanpa makeup. Sebelum dan juga selepas tanpa makeup untuk menunjukkan hasilnya. Dengan hanya 3 minggu lebih (hampir nak sebulan), Ephyra berjaya membantu mengurangkan masalah pada kulit, tona kulit muka pun dah kembali pulih tak nampak kusam. Sampaikan husband pun tegur "kulit muka sayang dah nampak berseri dari sebelum ni..". Excitednya bila husband perasan. Yelah, orang yang sentiasa ada disisi kita kan, mestilah dia tahu.

Bukan itu sahaja, rasa mudah kenyang dan memberi tenaga untuk buat rutin harian. Kalau dulu, Wawa mudah penat  bila baru mula buat satu kerja. Tapi kali ini kurang sedikit.


CARA-CARA PENGAMBILAN EPHYRA COLLAGEN DRINK

Di sini Wawa sertakan video berdurasi selamat 50 saat cara-cara pengambilan minuman ini.


video


1. Ambil 1 sachet dan tuang ke dalam shaker.

2. Tuang air masak atau air sejuk 180ml. 

3. Goncang sehingga sebati dan minum!

p/s : ambil 1 sachet sebelum sarapan pagi dan 1 sachet  selepas makan malam


PENTING !!!! jangan buat tak tahu....

  • DILARANG membancuh dengan air panas kerana dikuatiri khasiatnya akan terbantut
  • Banyakkan minum air masak selepas minum untuk kesan lebih optimum
  • Kurangkan minum kaffein (kopi) dan minuman bergas. Bagi yang suka minum boleh jarakkan pengambilan dengan minuman ephyra ini
  • Ambil ketika perut kosong amat digalakkan kerana dapat meningkatkan kadar penyerapan nutrient
  • Tindakbalas berbeza-beza mengikut metabolisme masing-masing
  • Digalakkan minum secara konsisten

Macam mana nak tahu Ia Original/Tulen?




Boleh tak kalau nak cuba sikit dulu untuk tahu serasi atau tidak dengan badan dan kulit? 

Boleh sangat. Ephyra mempunyai PREMIUM PACK untuk penggunaan selama sebulan (30 sachet) beserta shaker, dan TRIAL PACK untuk penggunaan selama 10 hari sahaja (tanpa shaker).


HARGA 

RM 197 (Premium pack)
RM60 (Trial pack)


 Untuk maklumat lanjut boleh hubungi :


Facebook : Ephyra Oceanlife2u

Instagram : @ephyra2u

Whatsapp : 019-3999238 / 03-41417889

Atau boleh dapatkan melalui pengedar-pengedar yang sah, 
kedai jamu atau farmasi terpilih seluruh negara.

4 comments :

  1. bla la dapat consume ephyra jgk ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom try yang trial pack,,, seminggu pon boleh nmpk kesan juga :)

      Delete
  2. Aah wawa kolagen mula berkurang sejak umur 20 tahun tapi paling laju turunnya masa umur 25 thun. Saya pun start kulit kronik dengan jerawat start umur 24 & 25 thn. Umur 26 baru pulih. Sadis giler. Dah pi kelas nutrisi, bru phm pasal dalaman 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...patut muka cpt kering dan kusam je... rupanya kurg collagen dlm badan...

      Delete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara