Friday, March 4, 2016

CuppacakeB'licious | Cafe Ala Hipster

 

 


Cuppacake B'licious Cafe Ala-Ala Hipster | Baru-baru ini pada awal bulan 2 Wawa kerap ke Batu Pahat sebab banyak benda nak survey asalnya. Sebelum ini nampak nama fb Cuppacake B'licious kat news feed. Bila dah kat BP teringat pulak kat cafe ala-ala hipster ni. Suka tengok airnya. Hehe..
Maka Wawa dengan akak mulakan misi mencari cafe ni dan sangat senang nak jumpa. Kalau korang waze pon confirm dapat jumpa. Serius ! So, bila masuk cafe ni otak jadi blur tak tahu nak order apa. Sebab menu-menu dia kalau ikut tekak Wawa semua sedap ! Mana taknya, berat badan naik. Haha !


Wawa yang interframe depan tudung hitam 
Menu first kitaorang order adalah Kek mereka dah lupa nama kek ni apa. Seriously, sangat-sangat sedap uolls ! Boleh challenge dengan Secret Recipe kau ! satu slide ni pun cukup untuk 2 orang ngap masuk mulut uolls. Hehe.. Then, Wawa order Sotong King CB ni, ingat nak makan sekali dengan set menu Nasi Lemak + Sotong King tapi memandangkan waktu petang so decide sotong je. Btw, Sotong King kalau bab area Johor ni jarang sesekali nak kecewa sebab memang superbb !! 






So, menu yang ditunggu-tunggu of course lah air ala-ala hipster konon orang panggil. Hehe.. Akak Wawa order Milkshake Caramel + Vanilla dan Wawa saja nak try Milkshake Green Tea. Dua-dua boleh tahan sedapnya. Tapi kalau buat lagi kick milkshake tu lagi rasa Uumpphhh ! hihi.. So far not bad memang sedap ! 







Menu lain-lain tuh, macam-macam ada tapi kitaorang order Cheezy Chicken Chop dan Mee Hoon apa tak ingat. Yang paling suka kat Chicken Chop. Sebab ada cheeseee ! Jaranglah makan chicken chop ada cheese. Rasa dia mak aii.. sedap gila kau ! Selalu ada cheese rasa masin-masin kan, tapi ini tak masin. Tapi macam mana ea, takleh nak describe kan. Huhu.. Uollss rasa lah dulu baru uolls describekan..





Haa, siapa nak rasa datanglah cafe ni.. lagi-lagi orang BP yang tak pernah jejak ke sini lagi. Location cafe ni area depan Square One, deret-deret kedai depan Sakan, sederet butik D'Fadz dan Fareeda. Apa-apa pertanyaan bolehlah ke FB dan instagram mereka :-


Facebook  : Cuppacake B'licious
Instagram : @cuppacakeblicious

4 comments :

  1. Ya Allah sedap nya. :) Nanti balik umah mak mertua nak g la sini ajak encik suami.

    ReplyDelete
  2. kemain johor skrg, banyak dh kafe kafe hipster ,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,,,semua nk berlawan ngn barat kan.. haha :D

      Delete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara