Thursday, November 5, 2015

Jalan-Jalan di Country Garden Danga Bay

 
 
 
 
 
Country Garden Danga Bay | Wah, lama dah rasa tak jalan-jalan kat JB sejak pindah ke Kluang. By the way, hati ini tetap tak lupa tempat kelahiran sendiri. Hewhewhew.. Bila datang sini tengok daj semakin maju dah macam KL rupa. Dengan flyovers yang simpang siur tanpa lampu isyarat lagi. Pindah Kluang tahun 2005, then duduk JB masuk Maahad Johor tahun 2009. Then sekian lama tak turun JB until now year 2015, uolls can't imagine it? 

Baru-baru ini, adalah dalam bulan Oktober lepas jalan-jalan kejap dengan my family kat sini. Saja ambil angin tengok tempat yang tak penah masuk lagi. Actually, penah datang sini sekali tapi tak dapat pusing-pusing sebab masa itu tengah hujan. Uhuks !


First kita interframe selpie dengan budak kecik ni. Pandai dia selpie tau! Hahaha.. Ini anak ke? Muka sama aje tengok. Ehhh ?? Kahwin pun tak lagi jemahh oii. Inilah anak buah Wawa bernama Aflahul Hayyan baru setahun 10 bulan. Tapi gaya macam dah 3 tahun.

 

That's my sisters. Yang tengah tu Angah, yang depan tu Achik. Dua-dua dah kahwin, tapi Wawa sorang belum ketinggalan keretapi :) Muka sama lah macam twins? Ehh, mana ada, twins tu idok ler, tapi hampir sama itu ada, dah nama siblings kan?
 
Inilah my family. Itu adalah mak saya. Ehh, jangan keliru. Memang mak kandung dah meninggal masa tahun 2005. Ini my stepmother yang kami anggap mak dari kecil sebab dialah yang jaga kami. Adik kepada arwah mak. Kami selesa sampai ke besar membesar dengan dia. Hehehe :) Gambar abah takde dalam ni sebab masa ini abah tengah kursus kat JB juga. Along dengan Uda tak dapat ikut sebab sorang kerja dan sorang lagi duduk jauh sikit.

 

 

2 comments:

  1. First time sampai sini. Cantik blog ni, background watercolour ni design sendiri ke?

    Btw, saya ada buat GA dekat blog kalau rajin nak join. TQ dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..design sendiri..bertemakan pastel :)

      inshaaAllah ada masa sy join ^_^

      Delete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)