Tuesday, October 11, 2011

musim demam melarat




ini namanya KOOL FEVER !

ok ! aku nak cerita sikit apa hal kool fever nih ??
actually , arey sabtu kawan fafau aku demam start pagi and bawak klinik 
Alhamdulillah , demam dia dah kebah malam tu gak

ESOK !!
Ahad pulak aku dah rasa sejuk-sejuk , lenguh badan 
dalam pukul 9 am kot aku tak sedap badan giler2
aku baring jee dalam bilik sementara dorang keluar

balik2 jee dorang , aku dengar bising2 rupanya kata dah panas
aku memang tak larat dah masa tuh
sediakan tempat aku kt luar terus baring dah tak ingat pape
tapi kne menemplek kat dahi ! Kool fever ni laa 
kelakar lak tapi kan ! sejuk giler pakai !!

dalam kol 4 pm kot aku bangun trus tanggalkn kool fever bab tak rasa apa2 da 
tp dorang nak tarik aku gi jupe doc !! err!!~ aku takut jupe , seyes ahh !
last2 kena paksa makan pastu makan ubat  ! aku da laa susah nak telan pil besar 1/2 inc !~
ubat fafau demam ari tu

aku rasa setakat tuh da telan pil 3x da kot ! tp masih panas so aku sambung tido !
mana taknye makan ubat kan cepat ngantok !! tu aku tak suka ~
petang dah nk magrib aku rasa sengal badan 
dorang rasa kata bahang panas terasa ! hehe~
last2 kena sumbat agi bubur and makan ubat ! tp aku tak makan ubat !
sorry yee !! penatlah telan pahit giler ~

last2 kena tempek kool fever tu lagi kali ke-2 !!
dorang ajak gi jupe doc tapi tak mau
kena paksa gak ! huhu ~ sedeyy !!~

start malam tu laa pale sakit amat2 !! jalan macam tak jejak bumi 
melayang sana sini !!~ balik2 jee aku dah start mual loya tekak 
kena makan ubat doc tp tak boleh telan !
last terus tidur sampai esok pagi ~

ISNIN !
aku tak pergi kelas 1 hari suntuk coz dapat MC doc 
doc soh datang selasa ( hari ini ) kalo tak ok 
sebab skang gah kes denggi kat cinie ~
itupun semalam aku tak ok lagi ~try makan nasi tak boleh masuk
baring jelah aku ! aku memag nak berjalan tapi pale memang menangkap !
selalu aku demam aku boleh jalan2 bagi kebah sikit 

arney masih tak bape sehat !
myb korang nampak aku boleh jalan ke apa
itupun aku imbang badan jangan jatuh
bila pale aku start sakit jee , mula laa panas badan naik !



kawan-kawan ! doakan saya cepat sembuh yee dihindari dari sebarang penyakit yang memudaratkan ~ assignment dah berlambak tapi tak boleh buat cepat2 pale still heavy ~


15 comments:

  1. patotla nmpk cam x brmaya je....rjin2 mam ubt k...chayok2!!:)

    ReplyDelete
  2. erna: a'ah.. nsbek larat g kelas td.. ue pon pale gemeng.. maceh.. :)

    ReplyDelete
  3. eika: hehe...hati bole dmam ke..??

    ana: insyaAllah... tq :)

    ReplyDelete
  4. follow blog saya ni jugak jomwayangku.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Salam kenalan dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)

    kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



    Giveaway: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html

    ReplyDelete
  6. follow blog ni juga jomwayangku.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. semoga cempat sembuh ye dear.....

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)