Thursday, September 8, 2011

topap kena cukai 6% start 15 September 2011 !!


ko biar betul Juwekk ??
ehh , betul tak betul ..
aku tak pastilah .. tapi aku sampaikan..
apa yang orang lain dapat tahu benda alah nih ..

6% dari topap semua rangkaian akan dikenakan start 15 September !!

aku mula dapat tahu pun coz 
my sis gtaw semalam kata kena cukai nanti ..
orang kedai jual hp and topap yang bagitahu ..
ada juga kawan aku dapat mesej dari fon 
kata 15 Sept akan dikenakan 6 % cukai pada topap ..

so , apa ag korang rasa xbetul ??
memang lah tv and suratkhabar tak uarkan lagi ..
tapi dah kuar kot lau xsilap..
link xegtla tp dr BERNAMA ..~
kalau xnak percaya kt citu , silakan ..
aku bukan membohong tapi menyampaikan apa aku dapat ..
up to u all lah nak caye ke tak ..

TERBARU dr BERNAMA ..
jumlah topap akn ganda ke RM10.60
kalau topap RM10..
tak kesahlah mne2 yg penting kne burn gitu ..
nampak mcm kecik jee jumlah ..
tapi kalau dah berjuta2 orang topap ??
banyak untung woohh income masuk !!~

TAK CAYA OR RAGU-RAGU ?
click link bawah ni untuk bulatkan mata korang !!


kalau betul xkena cukai ..
ehh , ALHAMDULILLAH ..
kalau betul kena ..
gigitlah jari sampai putus !!

p/s : hanya sampaikan berita ini sahaja dari orang-orang yang dah kena . terpulang lah nak percaya ke tak yee . kalau salah maklumat , harap maaf .* sedeyy kot ada org kata aku MENIPU jee lebih !

12 comments:

  1. btol2..dah tgk berita kat tv3 td..perghh..makin berjimat la nk topup skrg kan..

    ReplyDelete
  2. yang topup RM5 pun dah kena bayar 20 sen dah terasa nak maki =.= nie kan pulak naek 60 sen ! aisss~

    ReplyDelete
  3. xpeee.. kalau rakyat miskin balik , mnx la kerajaan duit kita balik.. ni nk keje pon gaji bg setoit .. tuan2 besar jee gaji berpuluh ribu..

    amklah ley jee share... :)

    ReplyDelete
  4. suka sngt prepaid naik.. memang duit untuk bayar tax je.. hhehehhe, just my 2cent

    ReplyDelete
  5. hahaha .. prepaid naik..cik fikri belanje laa.. hahaha...:D

    ReplyDelete
  6. betul kot pasl dah keluar kat berita tv3 smlm

    ReplyDelete
  7. dah dapat mesej daripada Hotlink . memang sah ! :(

    ReplyDelete
  8. yup ! betul2.. grm ngn org yg tuding jari kata sy salah jee.. huhu

    ReplyDelete
  9. jom beralih kepada burung merpati, surat menyurat, emel, walkie talkie, tin kosong dan baling surat dalam botol ke sungai, laut dan yg sewaktu dengannya..huhu

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)