Wednesday, September 7, 2011

jadual sem 3 sbg student QM !!

Salam semua !!
nampaknya pelajar baru dah masuk destinasi U masing2 .
dorang dah mulakan hidop baru sebagai pelajar IPTA .
bagi senior pulak start kuliah nextweek .

oklah , now aku nak ce cite tntang hidop aku
sebagai pelajar USIM .
Ijazah Sarjana Muda Pengajian Quran dengan Multimedia dgn kepujian
nextweek bermula hidop aku
menyambung sem 3 dalam QM nih .

baru tadi setle daftar kursus ..
then terus tengok jadual kuliah 
dan senarai nama kursus .

meh aku share dengan korang ..
betapa packnya juga jadual kuliah ni ..
even jadual tutorial belum kuar lagi  ...

click left untuk tumbesaran image 


nampak tak ?? kalau tak nampak juga ..
cungkil anak biji mata !!
ok aku bagi jelas sikit ..


nampak dah kan ??
itulah hidup pelajar kos QM ..

nampaknya kami kena pulun abes2 sem kali ni ..
sebab banyak tuh 20 jam kredit ..
belum masuk lagi jadual tutor untuk semua 8subjek kat atas ni ..

JADUAL KULIAH QM :

ISNIN  : Usul Fiqh ( 12-2pm ) , Ulum Hadith ( 2-4pm ) , Taranum ( 4-6pm )

RABU : Tafsir ( 8-10am ) , Ulum Quran ( 10-12pm )

KHAMIS : Sirah Rasul ( 2-4pm ) , Grafik Laman Web II ( 8-10pm )

JUMAAT : Dabt , Resam Al-Quran dan Fawasil ( 8-10am )

haa , ni la jadual kuliah sahaja ..
belum nampak pack kan ??
tunggu jadual tutorial pulak ..

p/s : jadual tutorial akan dapat seminggu selepas start kuliah dan aku akan masukkan pada entry akan datang !!
anyway !
goodluck pada semua rakan seperjuangan aku
buktikan kita boleh belajar dalam 3 bahasa !!
Arab , English , Malay !!
tak lupa juga gudluck pada semua student IPTA 
semoga menjadi pelajar yang cemerlang !!~

jangan kita leka dengan ilmu Allah berikan pada kita di dunia 
jangan kita abaikan ilmu ini sewenang-wenangnya 
selepas kita graduate ! manfaatkan ilmu itu 
tuntutla ilmu Allah dengan niat 
Niatlah belajar sesuatu ilmu kerana Allah !!
insyaAllah , berkat hidup didunia dan akhirat .. Amin..~

"Apabila tamat saja imtihan, pelajar2 mula meninggal kitab2 mereka, ketahuilah bahawa seorg penuntut ilmu yg xmmbuka kitabnya selama 3hari, maka dia bukanlah seorg penuntut ilmu, tp dia adalah seorg penuntut kejahilan"

6 comments :

  1. gud luck! ^__^
    rsenye sem3 kte blh score sbb byk sbjek agme.. klau rsult short sem ok, automatik pointer sem3 kte blh naek.. lgpn sbjek short sem kn sng jer.. hehe

    ReplyDelete
  2. http://teyhasahaje.blogspot.com/2011/09/ada-apa-hari-ini.html?showComment=1315449935650#c5911905789346704444 jom singgah..hehe...gud luck keh...

    ReplyDelete
  3. sis ase jadual sis untuk next sem lagi pack...kelas everday kol8pg...ary2 ader 3 subjects except tuesday dr 8 till 6pm...adehhh

    ReplyDelete
  4. hehe...xpe2..yg pntg kita stdy leklok..huhu .. gdluck sis !! :)

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara