Tuesday, September 6, 2011

hodoh gila belog aku dulu !!


korang tengok tuh !!
cam sial jee muntahkan belog aku ..
nak tahu rupa belog aku dulu ??
mehh !! aku share ngn korang ..

1 . Widget berbagai-bagai :

Mana tidaknya , dulu aku pasang widget kat belog ni cam apa ! nak penuh satu belog . Mula-mula tengok tuh , not bad laa .Nnampak kesweetan dia kan ? Menarik laa sikit . HAHA!~ tapi after aku baca entry-entry dan tips bloggers lain kata , JANGAN PASANG WIDGET bertimbun , sebab ia akan memberatkan belog kita . So , aku try buang segala widget yang aku sayang tuh . Ex : jam dinding, kartun welcome , ayat bergerak ,gambar kartun comel and etc .

2 . Background or layout :

Yang ini pun agak serabut laa sebab dulu aku pasang layout yang agak sakit mata memandang even color pink ! shitt .. Apa2 mest pink melekat kt belog aku . Padahal dah try pasang color lain . Still nak ada jugak color pink smooth konon laa . Terima la !! Dulu aku suka pasang layout blink-blink cm timbul mampos hilang yang agak melampau . HAHA!~ skang pakai sikit jee .

3 . Belog lintang-pukang :

Korang tahu ke rupa belog aku dulu ? Aku tak sempat nak printscreen laa . Yang penting serabot gila la dulu rupa dia . Dengan tak bersusun html aku kat sidebar . No border kat entry post , sidebar . Gambar kat sidebar kecik besar cam gedabak ! header pun tak boleh centre senget sebelah .

4 . Autoplay music :
Bab ini memang ramai tak suka kan ? ada je yang benci tak suka pasang autoplay music kt belog . Sebab menyusahkan orang nak baca entry kita dengan tenang . * padahal aku sendiri pakai autoplay music ! cam sial la kau . HAHA!!~ actually , aku tak tahu kenapa suka pasang autoplay music . Korang tak suka ? Boleh tinggalkan coment maki aku kat bawah ! Trimasss ..~

lagi apa lagi ??
belog aku kekurangan apa ??
aku bukan ingat sangat rupa belog aku dulu..

p/s : kalau korang rasa belog aku nih hodoh sial cam cipann !! try la komen kat box komen aku kat bawah ini . Aku mengalu-alukan korang kutuk belog aku demi BERSIH kan belog jadi kemas !

okbaii !!~

6 comments :

  1. hehehe... kalu pasang macam2 memang beratkan pages aku dulu cam tu.. blog berat ya amat! itu ada ini ada.. mcam2 aku letak wuahahahaha~ konon nak nampak menarik laaa katakan!... orang ada itu aku pon nak juga! ish ish ish!... skang idak lagi! mcam anda juga!

    ReplyDelete
  2. blog ni dah ok dah.. laju je nak buka. :)

    kalau nak tukar apa2 yang baru pastikan senang untuk pembaca baca dan komen blog awak..

    ReplyDelete
  3. hahahaha... nak gelak je boleh x??
    pasal music tuh kalo diorang x suke suh die ttup sendri... hahaa

    ReplyDelete
  4. A to Z : hehe..taw xpe.. ase syg gilee kot nk tgglkn widget bagai.. haha...

    nafisah : yup...gpon sy kai code rngankn belog..hehe...:)

    chachos : asal la ko ni sengal? haha.. betol gk ea.. lw xske dgo tu p ttp sndri ah..law xjupe gk.. soh dy mrhla lagu tu.. hahaha...

    ReplyDelete
  5. hahahaha...sabo2.jangan muntah dulu.kita muntah sama2 k.hahahaha.alah,biasaalah,suma pon biasa jadi newbie :) so,xtahu sangat kan ^_^

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara