Monday, August 8, 2011

ceriakan FACEBOOK anda !!

Assalamualaikum ! hye reader .. kita bersua lagi pada entry kali ini .. actually , bulan2 puasa ni malas nk post entry , nanti makin bertimbun pulak entry .. HAHA!~ anyway , kita dah berpuasa 7 hari sudah .. lagi 3 minggu kita nak raya !! weyh , sebut raya sebak pulakk .. nantilah ..~

back to the title .. korang tahu tahu macam mana nak happykan fb sendiri ?? senang saje .. ~ benda ini sangat2 simple and nice !! korang try dulu nak ?? but , nak ingatkan ..cara ini untuk bagi sesiapa user fb tak buat lagi layout skin mereka .. bagi yang dah tahu , dah buat .. dok diam2 .. kau bising aku tampo kang satgi , berterabur gigi !! HAHA~

1 . bukak link ini


okee , korang dah bukak ?? korang teruslah pilih skins mana korang nak... dah pilih, click select skin ... tapi ingat ! dia kuar ayat apa tah suruh korang install dulu .. korang kenalah install benda tuh .. dah install , patah balik pilih layout yang nak .. then , tekanlah "select skin" tuh .. nanti auto dia masuk dalam wall fb korang ..

NICE!!~ hmm , korang nak nice kan lagi fb korang ?? letaklah lagu sekali .. LAGU ??~ yupps .. lagu or song at ur own fb .. hehe~ macam mana nak letak ?? senang saja .. korang ikut step sengal aku ni.. 

pergi kat wall profile korang .. nanti belah atas kanan atas tulis "setting" dan "select new skin" .. dekat wall fb tau , not kat atas sekali tuh ..~ korang click setting then tgok kat "my music" ..  pastuh korang pilihlah lagu apa korang nak letak... search jelah lagu apa2 ikut jiwa korang .. hehe~

SENANG taakk.. ??~ best tak dengan wajah baru fb anda ??~ actually , benda ni dah lama dah aku pakai .. but tak sempat nak bagitahu .. untuk share sama2 .. ada request from my friends lama dah , tapi xsempat nak ajar .. hehehe ..~ let's enjoy .. senyumlah korang .. dahlah gigi tak ada kena tampo dgn aku ! HAHA~

No comments :

Post a Comment

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara