Friday, December 31, 2010

tahun BARU 2011

Happy New Year 2011!!
haa... taon bawu pon taon bawu gak... tp biarlah kite sambot sederhana,..
actually, aku tak suka orang wish2 bnde nihh.. especially orang Islam..
sebabnye.. mereka lalai.. sambut tak ingat sampai terbawa2 budaya Barat.. masyaALLAH..
jgnlah kamu bangga dengan budaya laen dimana suatu hari mungkin akan terjadi MURTAD... nauzubillah..

tp.. aku pelik sangat2.. ade ke orang cakap kat aku ko nihh.. ketinggalan zaman laa... skema laa.. ta nak sambot taon baru... ta nak wish.. hello..!! ada ke dalam Al-Quran sertakan dalil menyatakan ucapkan taon baru kepada umat Islam ??? isshh... suka aku ahh nak wish ke ta nak ke... ada aku kacau privacy kowg..??
biarlah dengan diri aku... kalau aku rase nak wish.. aku wish laa... atoyaaiii... manusia zaman sekarang mang pelik...... nsbek mlm td aku tydo awl.. sblm countdown 12 a.m.... sblm 'orang2 kafir' bersorak dgn taksubnya... kenapa Awal Muharram mereka tak sambot dgn cara New Year?? orang kata hormatlah sikit kan cara Islam.. haa... taw pon korang.. ingat tade akal nak pikir..!! sambot New Year xpk lak dgn cara Islam... wt sembahyang tahajud ke,. hajat ke.. taubat ke.. mohon betolkan niat ke supaya dosa2 lepas Allah ampunkan...niat nak lebih ke arah lebih baik, berjaya cemerlang ke... apa slhnya.. mang tol ade sertakan niat law utk smbot taon baru.. orang ada lah azam diri masing2 kan.. 

tapi sekarang??? terjadinya ZINA after sambot apa2 acara.. cara sape jugak?? bila terjadinya bnde2 nihh.. nak salahkan orang2 sekeliling ta reti membentuk sahsiah diri.. pale otakk ko berjambol!! ko da sedap2 merosakkan RAKYAT ko sendiri nak menyalahkan orang lak.. yang terikut pon bole tahan LAMPI korang..!! bila orang Islam nak wat ceramah agama.. ada je halangan mereka ta bagi... lebih kepada siaran sambutan taon baru... masyaALLAH....

lantak korang lah.. dosa sendiri tanggung kan.. KUBUR pon korang akan kata.. kubur masing2 jangan sibuk hal orang.. okee!! up to u laa.... sempena taon baru nihh.. aku berazam nak buang yang keruh.. ambil yang jernih.. tutup buku lama... buka buku baru.... harap2 taon2 yang mendatang nihh... aku dapat ubah perangai aku nihh.. hehe... lagi1 ayat2 mencarut aku nihh.. atooii.. teruk tol ahh ko Juweekk!! huhu..=)
ta pe... kte nk berubah kenelh slow2... dengan niat yang ikhlas.. baru dapat ubah... jgn paksa2... mang takkan menjadi... aku harap sem 2 nihh.. aku belajar ilmu2 yg baru.. aku dpt menerima dengan ikhlas...

Ya ALLAH.. kau kuatkanlah haty hambaMu ini... kau berikan aku cahaya Hidayah dariMu... kau tetapkanlah dan kuatkanlah iman dia.... Ya ALLAH.. sesungguhnya aku belajar keranaMu bukan kerana keputusan mahupun periksa & duniawi..tapi keranaMu Ya ALLAH...biarlah aku tidak mendapat keputusan yang MUMTAZ...asalkan aku tidak menjadi seorang manusia yg RIAK & TAKBUR...Ya Allah..jadikan aku insan & umat yang terbilang... berikan kejayaan di dunia & juga akhirat.. Amiinn.. Amiin Ya Rabbal Al'amin...

cukuplah aku penah merasai apa yg kawan aku merasa sebelum ini... di mana dia dulu pandai sgt2... bijak orangnya,.. tapi dia riak dan bangga dgn keputusan dia yg MUMTAZ dan CEMERLANG... akhirnya dia yang berubah sikap... sombong... lokek memberi tunjuk ajar pada kawan... aku da banyak lalui... biarlah dengan diri dye... biarlah di duniawi dye berbangga... itu hak dye.. hal dye... aku nk beri pengajaran kat dia.. aku takkan tunjuk ajar kt dia kalau mintak tolong aku.. nak taw sbb ape..?? biar dia rasa apa yg aku rasa sebelom nihh ag teruk dari dye... then aku akn cakap terang2.. orang kalau dulu da KEDEKUT nk mampos nk ajar aku.. nihh laa balasan ko... amk ko!! BENGANG tahap babun ko...
mengucap Wawa... astagfirullahal'azim...

okee laa. disini saja aku nk coret2... hehe.. menghilang kebosanan aku berada di KK1 nihh.. tadak apa ley buat... eerkk!! duuuusshhhh.. aiyaakkk.. atooii... toing3x.... hehe..

4 comments :

  1. huhu.....amin mudah2 han wa jadi berubah lah...hehe
    mailah kita same2 berubah dari malas kepadaz rajin...mudah2 diberkati ALLAH......amin

    ReplyDelete
  2. amiinn...insyaALLAH..=)
    yah pon same laa...hehe

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum..
    hyee adkku... ((^_^))
    mcm mna hri ni? moga shat ALhamdulillah.. ((^_^)) ♥
    **erm bku bru dh dkat sbulan kita bka btul x? hehee.. ((^_~)) ♥
    **ermm psal kwn adk yg s'olah smbong dgn pcapaiannya,, adk salulah doakn dye agr brubah ke arh kbaikkn.. kerna doa sorg wnita adlh doa yg mudh dmakbulkn ALLAH.. insyaALLAH.. ♥
    **moga adk brada kredhoaan ALLAH SWT.. ♥

    jom p belek² entry baru akak... ((^_~)) :
    ~~> AURAT antara KITA & SEPUPU. ♥

    salam ukhuwah fillah ya adikku yg chumel molek.. ((^_^)) ♥

    ReplyDelete
  4. mariyatul: buku baru da sbln??? erkkk...xphm..hee,,
    insyaAllah.. mang doakn dy berubah.....sape ta syg kwn kan.. lw ley xnk dy jd lbh truk...

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara