Thursday, February 26, 2015

#ThrowBack : Convocation Day in USIM

 
 
 
 
Entry untuk Convocation Day belum update lagi jadi baru sekarang berkesempatan nak update entry setelah 3 bulan mendiamkan diri. Oklah, Wa update secara ringkas jelah malas nak panjang2 buat sakit urat tangan dan seangkatan. Hehehehe :)

Hari Konvo berjalan dengan lancar. Mula kami datang 13/11/2014 untuk sesi raptai. Baru dapat jumpa kawan2 setelah 4 bulan praktikal dar bulan 2 hingga bulan 6 last year. Bulan 11 baru dapat berkumpul sama2 pada hari bersejarah kami :) So, tanpa buang masa Wa update sikit gambar semasa hari raptai dan Pre-Konvo :)



<< Click Pictures to Big Size >>










** gambar time pre-konvo **

Now, time majlis sidang berlangsung. Pada tarikh 16/11/2014 tarikh bersejarah kami. Dengan rasminya pada tarikh itu kami officially graduated from Universiti Sains Islam Malaysia dan bergelar alumni USIM :) 

Inilah wajah2 pelajar perempuan jurusan @ Bachelor of Quranic Studies with Multimedia with Honors selama 4 tahun menuntut ilmu dalam Ijazah Sarjana MudaPengajian Quran dengan Multimedia dengan Kepujian. Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan kami untuk sama2 grad tahun lepas :)








Seronok memang seronok. Sebab masa belajar dah habis, tapi sekarang tumpu pada zaman pekerjaan pula. Jadi yang masih belajar, selamat menuntut ilmu dan rajin2 belajar tauu :)

Saturday, February 21, 2015

Domain Blog Sudah Expired !

 
 
 
 
 Kurang aktif berblogging sejak dari bulan 10 tahun lepas hinggalah sekarang bulan 2 baru aktif. Disebabkan beberapa faktor yang tak dapat dielakkan busy berbisnes sambilan. Tskk Tskk 

Domain yang dulu pun dah expired jadi mesti ramai tercari-cari dimana blog wawa ashihara kan ? Sorry sangat sebab kalau buat baru kompem2 beratus-ratus. Fikir punya fikir better buat balik domain tapi nama seakan blog lama. Dulu Wawa guna domain blog www.wawaashihara.com tapi sekarang dah tukar kepada www.wawaashiharaa.com pula. nampak tak perbezaan tambahan huruf kt situ? Hehehehehe....

Seyesly, Wawa lupa gila nak renew domain masa tu sebab email untuk domain tak boleh buka langsung. Rasa bengang la juga time tu. Pulak masa akhir tahun Wawa busy jadi terlupa nak ingat tarikh expired domain. Bukan tarikh domain je lupa, tarikh nak bayar wifi bulanan pon asyik terlupa. Adoii, banyak makan semut agaknya sejak akhir-akhir ni :')

Selepas buat domain baru, alhamdulillah Wawa cuba mengaktifkan diri untuk berblogging selepas ini. Tapi tersangatlah sayang sebab namecard blogger Wawa dah tertera nama domain yang lama. Memang kena buat namecard barulah jawabnya tapi entah bila nak buatnya.

Harap selepas ini Wawa tak mudah lupa lagi dengan tarikh-tarikh penting. Rasa rugi pula bila kita sendiri lupa hal ini walaupun nampak hanya hal remeh. Tapi jangan lupa Allah :) Syukur Allah masa memberi ingatan yang baik lagi bukannya jadi gila.
 
 
 
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara