Thursday, May 31, 2018

# bawal instant ribbon murah # bawal ribbon ruffle

Jangan Membawang jer, Jom 'Membawal' Dengan Bawal Instant Ribbon Ruffle!


Bawal Ribbon Raya | Haa, gempak sangat tajuk tu kan uolls? Haha! Sekarang kan tengah trend makcik-makcik 'membawang', dari duduk 'membawang' ajer, lebih baik kalau uolls 'membawal' tudung apa yang patut dipakai di hari raya ini. Semenjak perkataan 'membawang' ni viral, semakin viral tudung bawal. EHh,, apa kena mengena? Kekekekekee...

Dah.. dahh.. Tak payah nak pening-pening. Ini kali WA nak bagitau kat korang.. Ingat lagi tak dulu WA pernah story pasal bawal instant ribbon? Ala, tahun lepas WA ada story tentang tudung bawal viral (Klik Sini Untuk Baca Entri Lepas). So kali ini WA nak share dengan korang mengenai tudung ombak rindu. Ehh,, bawal ribbon ruffle laa.. Hehehe~

Sebenarnya WA dah pernah review bawal ribbon ruffle ni tau (Baca Ini - Pelbagai Koleksi Bawal Ribbon Viral Murah). Tapi, setiap kali restock mesti akan habis! Sampailah tahun ini terpaksa keluarkan lagi yang ruffle ini. Kali ini warna untuk ruffle ada 2 jenis iaitu bold dan pastel.

Untuk design yang dahulu, WA mencuba kod no 5. Akan tetapi, untuk kali ini WA mencuba design kod no 1 (pastel) dan no 6 (bold). Mempunyai warna-warna yang sangat limited dan kali ini didatangkan khas bidang 50. Anda boleh dapatkan saiz bidang 60 untuk next batch pula nanti.

Ini adalah contoh pemakaian bawal tudung bawal ribbon ruffle 

Tudung gabungan warna grey dan juga hitam ini tampak lebih santai dan ringkas untuk ke majlis-majlis sederhana atau keluar jalan. Warnanya kelihatan ke arah bold iaitu warna yang tidak terlalu cerah dan tidaklah terlalu gelap melainkan warna hitam.

Trend pemakaian bawal instant kini lebih digemari kerana ianya mudah untuk dipakai hanya sarung kemudian siap! Jadinya, kini ia didatangkan dengan design ropol dan ribbon terkini. Pemakai akan tampak kelihatan ayu dan berseri dengan tudung bersaiz bidang 50.

Ciri-Ciri Bawal Ribbon Ruffle :

1. Material Heavy Chiffon (Tidak jarang)
2. Senang untuk dibentuk
3. Jenis sarung siap
4. Less Iron
5. Bergaya dengan ropol & ribbon

Cara-Cara Penggayaan Bawal Ribbon Ruffle

Pelbagai persoalan yang ditanya, bagaimana cara penggayaan memakai bawal riffon ruffle ini jika inginkan look yang berlainan. Adakah ianya boleh dipakai dengan rupa bersaiz bidang 45 atau sebaliknya? Sebenarnya, anda juga boleh menggayakan dengan pelbagai gaya jika anda memakai bidang bersaiz standard.
Ada 4 gaya yang ringkas yang boleh anda gayakan di hari raya ini iaitu :

  • Lepas sahaja dibahu
  • Pin kiri dan kanan bahu
  • Membuat ropol di ribbon
  • Pin ribbon di bahu

Untuk keluaran kali ini, bawal ribbon ruffle boleh dapati dengan saiz bidang 50. Mungkin untuk next batch ia akan dikeluarkan dengan saiz asal iaitu bidang 60.

Bukti senang dibentuk :)


Bagi anda yang ingin dapatkan tudung bawal instant ribbon ruffle ini untuk koleksi hari raya anda, anda bolehlah beli sekarang untuk dapatkan harga istimewa. Iaitu dengan pembelian 3 helai berharga RM55 termasuk postage! Haa, murah sangat dah ni kan?

Dan jangan lupa pula, ada banyak lagi koleksi tudung bawal ribbon yang lain seperti bawal instant ribbon dwitone, khimar zip dan lain-lain lagi. Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai bawal ribbon viral ini boleh hubungi :

Facebook : Cahaya Jiwaku / Cahaya Jiwaku II

Instagram : www.instagram.com/sanubari_raniaa_exclusive/

No Telefon : www.wasap.my/60145257008 (Nur) @ www.wasap.my/60174597177 (Helmi)

29 comments:

  1. Tudung bawal ni kalau tudung bawal zaman dulu material dia cotton eh...atau kain bawal tu. Sekarang ni material baru chiffon pula dan ada gaya baru. Fesyen beropol. Zaman tu tudung bawal empat segi dan dipakai dengan lipat dua.

    ReplyDelete
  2. Cantik! Aida baru kelmarin shopping AJ 4 helai. Then semlm just borong 10 lai bawal kelantan online. Bawal is me. Me is bawal la. Love bawal. Mcm nak try la ni. Cute plak ada reben tu :-)

    ReplyDelete
  3. Cantik la pulak bawal ruffle ni.nak bentuk pun mudah.Ingat nanti nak survey untuk raya satu.

    ReplyDelete
  4. hahaha ini win!! fuh macam2 gaya tudung perempuan sekarang kan? boleh la melaram time raya nanti hehe

    ReplyDelete
  5. Wei serius lawaaaa! Kite memang peminat tudung bawal pun. Terpikat sangat tengok bawal ruffle ni. Tapi bidang 45 takde ek...kite rasa bidang 50 tu macam terlalu besar untuk kita since kite ni kecik je orangnya.. takpelah lepas ni boleh terjah fb diorang nak cuci mata hehe

    ReplyDelete
  6. Wow serius cantik sangat...bawal instant memang tgh cari..bole la tgk2 nnt .

    ReplyDelete
  7. Bukan main lawo. Selalu tengok tudung bebudak je ada ruffle2 Dan reben ni. Lepas ni mak menang gaya 😂

    ReplyDelete
  8. Cantik juga bawang ruffle ni. Rasa nk dapatkan mak satu atau dua untuk raya tahun ni.HUHUHU Sian mak asyik pakai tudung sarung ja. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  9. alolo somelnya wa..k.fiezz byk koleksi shawl..bawal ni tak pernah try..harga pun tengok macam murah tu, macam boleh terjah kat ig dorang nak tengok koleksi-koleksi yang lain..

    ReplyDelete
  10. Comelnya bawal ruffle, haha. emi dah lama sangat tak pakai bawal, jadi tak reti dah nk pakai bawal. Sekarang duk pakai shawl je.

    ReplyDelete
  11. Tajuk win la wawa..hahahaha...apapun cantik tudung bawal ni..comel je wawa pakai..tudung kanak- kanak pun ada ha..harga pun dah murah dah tu...

    ReplyDelete
  12. Eh bawal ni boleh pakai dua cara rupanya. Nih yang buat akak lagi nak beli nih. Nampak cantik dan senang saja nak pakai.

    ReplyDelete
  13. cantikla tudung ni..berkenan/...paling penting tutup dadfa abis..ikut syariat...warna dia lembut dan senang nak gayakannya..

    ReplyDelete
  14. Cantiklah WA. Memang berkenan masa WA post di facebook hari tu. Tudung macam ni la senang nak pakai. Sarung dan betulkan sikit-sikit jer, elok terletak dia kan :)

    ReplyDelete
  15. wah mcm2 gaya rupenye boleh ye wawa..tapi jenis tudung ni senangkan..sarung je dah elok cantik

    ReplyDelete
  16. cantikla design dia..ruffle-ruffle gitu..ada bidang besar pulak tu..bolehla belikan mak. Tengok wa pakai terletak elok je dekat muka, takde lari-lari..wah nak usha la belikan mak satu..mesti mak pakai cantik di hari raya ni..eheh

    ReplyDelete
  17. The first thing you will be asked is how big you want the partition to be. By default, it will be set to the same size as the entire block of unallocated space, but you can choose to recover deleted whatsapp messages if you wish. Backup using iTunes.

    ReplyDelete
  18. comel la ada ribbon kat tengah tu. lagipun dah tiba masa utk kita up kan design tudung bawal. baru lebih elegan dan sesuai dgn peredaran masa.

    ReplyDelete
  19. Tak pernah cuba lagi tudung bawal chiffon.. tengok wawa pakai nampak comei ja macam anak2 remaja ja..

    ReplyDelete
  20. Uiksssss... cantiknya..simple tp cantik.. yg penting sng dibentukk

    ReplyDelete
  21. I prefer yang plain with ribbon without the ruffles is easier to match with more outfit.

    ReplyDelete
  22. tudung bersarung macam ni la golongan mak mak suka. senang tak payah nak berbelit bagai huhu. lawa pulak tu. bolehlah order nanti

    ReplyDelete
  23. Comei je tudung ni, siap ada reben lagi, nanti bolehlah sis rekemen kat kakak-kakak sis yang lain, diorg memang peminat bawal. Bolehlah nanti diaorg gayakan pada hari Raya

    ReplyDelete
  24. Dah lama tak tengok tudung macam ni. Teringat masa zaman sekolah dulu. Ruffle camni fav ruby. Sekarang tudung bawal pun dah gigih membuat ruffle di tepi. Lg senang nak bentuk bahagian muka. Potongan pun cantik. Nanti bleh tengok kot berkenan. Hehe

    ReplyDelete
  25. Omg these are so cute, this is my first time seeing ribbon ruffles tudung and it's too cute, they should make more in pastel color, lagi cute kan?

    ReplyDelete
  26. Simple but very nice ! Cantiklah gaya mcm nie. Nampak ayu buat si pemakai. 3 helai 55 ringgit ?? Wahhh murah sangat tu. Nk bg tahu kt family lh mcm nie

    ReplyDelete
  27. Cantiklah tudung ni macam nak beli 1 je ,tengok wawa pakai sesuai sangat nampak comel

    ReplyDelete
  28. wah cantik, comel je kan. nanti nak cari la sehelai dua nak bagi kat anak sedara. mesti diorang suka

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)